Un portal oficial de internet care va permite compararea tarifelor de telefonie mobila, fixa si de internet in banda larga va fi implementat in perioada urmatoare dupa ce autoritatile au semnat un contract de finantare nerambursabila de aproape 890.000 lei, a anuntat marti autoritatea de reglementare in comunicatii. Aplicatia va permite introducerea de catre utilizator a unui set de optiuni de consum si va efectua o analiza comparativa a ofertelor existente pe piata, oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al pretului, in functie de optiunile sale.

"(...) semnarea contractului inseamna startul unui proiect la care lucram de mai multi ani si care vine sa raspunda unei nevoi exprimate in nenumarate randuri de utilizatorii finali: aceea de a compara usor si rapid ofertele existente pe piata, pentru a putea face o alegere informata si care sa corespunda intrutotul nevoilor reale de comunicatii ale unei persoane", a declarat cu aceasta ocazie presedintele autoritatii de reglementare, Catalin Marinescu.

Finantarea nerambursabila obtinuta este de maxim 886.198,32 lei si a fost acordata ca urmare a depunerii de catre institutie a proiectului in cadrul Programului Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice'. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, cu posibilitatea de extindere la 24 de luni, au mai mentionat oficialii autoritatii.

Implementarea acestei aplicatii revine autoritatii de reglementare si este parte dintr-o decizie data de arbitrul telecom in 2009, care impune operatorilor sa furnizeze clientilor un set obligatoriu de informatii de genul celor legate de tarifele si serviciile oferite. Decizia in cauza a fost atacata in instanta de catre operatorii de telefonie mobila.