Orange si Vodafone, primii doi operatori de telefonie mobila din Romania, au anuntat miercuri schimbari la nivel executiv. In cadrul Orange, Madalina Suceveanu a preluat functia de director tehnic dupa incheierea mandatului lui Thierry Souche si revenirea acestuia in Franta. De asemenea, Ioana Marcu a fost numita in functia de director de resurse umane. De cealalta parte, Vodafone a anuntat ca Marco Kind, actualul director de marketing isi va incheia mandatul la data de 1 iunie, in perioada urmatoare urmand sa fie anuntat si cine ii va lua locul.

Madalina Suceveanu, noul director tehnic in cadrul Orange Romania, este singura femeie din cadrul grupului France Telecom - Orange cu functie de top management in departamentul de Tehnologie, o pozitie-cheie pentru un operator telecom, a anuntat miercuri operatorul.

Madalina Suceveanu s-a alaturat Orange in 1997 ca Expert Planificare Retea si a avansat de la Technology Group Manager in 2000, la Network Director in 2008, iar acum Director Tehnic. Madalina Suceveanu a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Ioana Marcu a fost numita director de resurse umane in cadrul Orange Romania la sfarsitul anului trecut, avand o experienta de peste 10 ani in management si consultanta. Colaborarea cu Orange Romania a inceput in 1997, cand a facut parte din departamentul de Customer Care. Din 1999 a trecut in echipa Corporate, unde a inceput ca si Corporate & Major Accounts Manager si a devenit Regional Corporate Sales Manager.

Din 2007 si-a continuat activitatea la Accenture Romania. Ioana Marcu a absolvit Academia de Studii Economice, Servicii si Turism in anul 1996. Orange a mai anuntat ca in prezent, in structura Comitetului Executiv al firmei femeile reprezinta 31%, iar in ceea ce priveste middle managementul, aceasta proportie urca pana la 57%.

Tot miercuri, Vodafone a anuntat ca Marco Kind isi va incheia mandatul de trei ani in rolul de Chief Marketing Officer al companiei, la data de 1 iunie 2011. Compania a anuntat ca Marco Kind isi va continua cariera de 13 ani in Vodafone Group cu un nou rol si ca noul director de marketing va fi anuntat in perioada urmatoare.