Ca urmare a evenimentelor tragice care afecteaza Japonia, Romtelecom a decis sa permita efectuarea gratuita de apeluri din reteaua sa catre numere de fix sau mobil din aceasta tara, a anuntat vineri operatorul. Toti utilizatorii Romtelecom, atat persoane fizice cat si companii, vor avea la dispozitie aceasta facilitate incepand de sambata 19 martie, pentru o perioada de 30 de zile.

"Romtelecom spera ca prin aceasta decizie va contribui la eforturile de sustinere a celor afectati din Japonia, cat si a rudelor si prietenilor acestora din Romania", se arata in comunicatul companiei.

Numarul clientilor de telefonie fixa ai operatorului a scazut cu 5,8% anul trecut, pana la 2,6 milioane utilizatori, insa Romtelecom a castigat clienti pe serviciile de internet broadband si televiziune (DTH si IPTV). Operatorul avea 1,01 milioane utilizatori la serviciile de internet la sfarsitul lui 2010, in crestere cu 23% fata de anul anterior, in timp ce la serviciile de televiziune prin satelit (DTH) si de televiziune prin protocolul de internet (IPTV), numarul clientilor s-a majorat cu 15,7% pana la 1,05 milioane utilizatori.