Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si operatorul care difuzeaza programele sale radio - Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - au infiintat la sfarsitul anului trecut un grup comun de lucru pentru gestionarea relatiei contractuale dintre cele doua companii de stat. Ovidiu Miculescu, membru in Consiliul de Administratie al SRR, si in acelasi timp manager in SNR, este reprezentantul ambelor companii in acest grup de lucru. Legea de infiintare a SRR prevede ca membrii consiliului de administratie "nu pot participa la societati comerciale cu care SRR intretine relatii de afaceri". Este ilegal sau nu ? Conducerea SRR sustine ca nivelul de incompatiblitate al acestuia cade in sarcina celor care l-au propus, iar Miculescu spune ca nu se afla in ilegalitate.

Ovidiu Miculescu (foto arhiva)Foto: SRR

In luna decembrie a anului trecut, SNR si SRR au semnat un protocol pentru constituirea unui grup comun de lucru care avea printre atributii si stabilirea solutiilor la anumite probleme care ar fi aparut in relatia contractuala dintre cele doua companii.

Intre membrii nominalizati de cele doua companii pentru a face parte din acest grup comun, exista un nume care se regaseste in ambele societati - Ovidiu Miculescu - manager departament dezvoltare servicii la SNR si membru in Consiliul de Administratie al al SRR.

Legea privind organizarea si functionarea SRR (41/1994) prevede ca membrii CA din SRR nu pot participa la societati comerciale cu care SRR intretine relatii de afaceri, in acest caz SNR.

  • "Art. 23, alin. 4: Membrii consiliului de administratie si membrii comitetului director nu pot face parte din consiliul de administratie al unei societati comerciale care are activitate in domeniul audiovizualului si nu pot participa la societati comerciale cu care Societatea Romana de Radiodifuziune sau, dupa caz, Societatea Romana de Televiziune intretine relatii de afaceri sau are interese contrare".

"A nu participa" inseamna "a nu detine participatii", sustine Ovidiu Miculescu

Este ilegal sau nu? Contactat de HotNews.ro, Ovidiu Miculescu a negat faptul ca s-ar afla intr-o astfel de ipostaza.

  • "Paragraful din lege (n.a. Legea 41/1994) referitor la participarea la societati comerciale se refera la participatii, iar participatiile inseamna parti sociale daca e vorba de SRL-uri si actiuni daca este vorba de S.A. - uri. In nici un caz nu e vorba de a fi angajat la o companie", a declarat Ovidiu Miculescu.

Conducerea SRR: Nivelul de incompatibilitate al acestuia cade in sarcina celor care l-au propus si investit

Conducerea SRR ezita sa se pronunte clar la intrebarea daca Miculescu s-ar afla sau nu in ilegalitate prin functiile pe care le detine.

  • "Stabilirea nivelului de incompatibilitate al unui membru in CA-ul unei societati, desemnat de Parlament, cade in sarcina celor care l-au propus si investit cu respectiva calitate, legislatia incidenta fiind deopotriva legea speciala, Legea 41/1994, privind organizarea si functionarea SRR si SRTV, si Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare", a transmis catre HotNews.ro Directia de Comunicare a SRR.

Oficialii SRR au mai subliniat faptul ca "grupul comun de lucru este activ. Deciziile sunt adoptate prin consens si au drept tinta exclusiv gestionarea cu operativitate a relatiei contractuale dintre SNR SA si SRR. Pana la aceasta data, grupul comun de lucru SNR-SRR s-a intrunit in sedinta in luna decembrie 2010. In cadrul intalnirii s-au trecut in revista si s-au analizat aspecte privitoare la posibilitatile de crestere a operativitatii in gestionarea relatiei contractuale existente, s-au identificat masuri de imbunatatire a calitatii serviciilor prestate si oportunitati de dezvoltare conforme evolutiilor tehnologice si necesitatilor de indeplinire a misiunii postului public de radio".

In legatura cu acest subiect, am solicitat un punct de vedere si din partea conducerii SNR dar pana la publicarea acestui material, conducerea companiei nu a oferit un raspuns.