Nokia a depus o noua plangere impotriva Apple la Comisia Internationala pentru Comert, in care acuza producatorul american de incalcarea unor brevete tehnologice in principiu in toate produsele sale: telefoane mobile, playere muzicale, tablete PC si computere, potrivit unui anunt facut marti de producatorul finlandez. Aceasta noua reclamatie vine dupa ce vinerea trecuta Comisia Internationala pentru Comert a decis ca Apple nu a incalcat nici un patent Nokia in cazul telefonului iPhone 3G[S] si a player-ului muzical iPod Nano.

Potrivit anuntului producatorului finlandez, plangerea vizeaza incalcarea a sapte brevete Nokia pentru tehnologii care sunt in prezent folosite de Apple in dezvoltarea unor functii precum multi-tasking, sincronizarea datelor, pozitionare, calitatea apelurilor sau folosirea accesoriilor Bluetooth.

"Cu aceasta ultima plangere la Comisia Internationala pentru Comert, avem procese impotriva Apple pentru incalcarea a 46 de brevete Nokia, unele din cazuri deschise cu mai mult de 10 ani inainte ca Apple sa faca primul iPhone", a declarat Paul Melin, vicepresedinte in cadrul Nokia.

Aceasta a doua reclamatie a Nokia la Comisia Internationala pentru Comert vine dupa ce vineri agentia federala a decis ca Apple nu a incalcat nici un patent Nokia in cazul telefonului iPhone 3G[S] si a player-ului muzical iPod Nano. Decizia a vizat o plangere inaintata de Nokia in decembrie 2009 si nu este definitiva, Comisia Internationala pentru Comert urmand sa dea o sentinta definitiva in vara acestui an.