Deutsche Telekom (DT) si France Telecom au decis sa-si unifice activitatile de achizitie de echipamente si infrastructura IT prin intermediul unei companii mixte (joint-venture), care va fi creata in ultimul trimestru al acestui an, a anuntat luni grupul France Telecom. Masura ar urma sa genereze celor doua grupuri economii de 1,3 miliarde euro dupa trei ani de la punerea in aplicare. Vineri, Reuters informa pe baza unor surse din piata ca DT si France Telecom vor folosi in comun parti din retelele de telefonie mobila din Polonia, Austria si Romania, tintind economii de 650 de milioane de euro prin reducerea cheltuielilor operationale si cu investitiile.

Colaborare intre France Telecom si DTFoto: Hotnews

Noul joint-venture creat de France Telecom si Deutsche Telekom va avea doua unitati operationale, una la Paris si alta la Bonn si ambele vor avea in componenta angajati ai ambelor companii care se ocupa in prezent de partea de achizitii de echipamente pentru clienti, retea, servicii si infrastructura IT.

Masura ar urma sa generze economii de circa 400 de milioane de euro pentru Deutsche Telekom si de circa 900 de milioane de euro pentru France Telecom.

Conform anuntului grupului francez, acordul final ar urma sa fie semnat in urmatoarele saptamani, dupa ce va primi acordul echipelor de conducere ale celor doua grupuri de telecomunicatii. De asemenea, crearea acestei companii va fi analizata si de catre autoritatile de concurenta.

Agentia de stiri Reuters relata vineri citand surse din piata ca Deutsche Telekom si France Telecom vor folosi in comun parti din retelele de telefonie mobila din Polonia, Austria si Romania, tintind economii de 650 de milioane de euro prin reducerea cheltuielilor operationale si cu investitiile.