Peste 371,8 milioane de telefoane mobile s-au vandut la nivel mondial in primul trimestru din acest an, in crestere cu 19,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, avans datorat in special vanzarilor de smartphone-uri si performantei unor producatori mai mici, arata datele companiei de cercetare IDC. Nokia este in continuare pe primul loc in topul producatorilor cu cele mai mari vanzari, cu o crestere trimestriala de numai 0,6%, de care se apropie tot mai mult Samsung, in timp ce Apple si ZTE, ocupantii locurilor patru si respectiv cinci in clasament au avut cresteri ale vanzarilor cu 114,9% si respectiv 45,2%. LG, al treilea clasat, se afla in continuare pe minus.

Vanzarile de telefoane, T1 2011Foto: IDC

Nokia a vandut in primele trei luni din acest an circa 108,5 milioane de telefoane (cota de piata de 29,2%), in crestere usoara cu 29,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor colectate de IDC. La o distanta tot mai mica se afla Samsung, care a inregistrat vanzari record in perioada mentionata respectiv 70 de milioane terminale (cota de piata de 18,8%), in crestere cu 8,9% fata de trimestrul similar din 2010.

LG Electronics, al treilea clasat, se afla la al treilea trimestru consecutiv de scadere a vanzarilor, arata IDC. Mai exact, producatorul a vandut in trimestrul mentionat 24,5 milioane de telefoane mobile (cota de piata de 6,6%) in scadere cu 9,6%. Spre deosebire, Apple, al patrulea mare producator mondial de telefoane mobile a vandut 18,7 milioane de telefoane (cota de piata de 5%), in crestere cu 114,9% fata de primele trei luni din 2010. Producatorul chinez ZTE a avut de asemenea un trimestru de succes cu 15,1 milioane de telefoane vandute (cota de piata de 4,1%), in crestere cu 45,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.