​Posta Romana si-a extins obiectul de activitate secundar urmand sa ofere asistenta in brokeraj de asigurari, potrivit unei hotarari adoptate pe 7 aprilie 2011 de actionarii companiei, respectiv ministerul Comunicatiilor (75%) si Fondul Proprietatea (25%) si publicate vineri in Monitorul Oficial. De altfel, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane a declarat recent pentru HotNews.ro ca in strategia de restructurare a societatii este prevazuta introducerea produselor de asigurari, care vor fi vandute pri reteaua si salariatii CNPR, pe baza unor parteneriate.

Oficiu postalFoto: Posta Romana
  • "Se aproba modificarea Actului constitutiv al C.N. Posta Romana S.A. prin introducerea in obiectul de activitate secundar a codului CAEN 6622 "-activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari" (asistenta in brokeraj)", se arata in hotararea din Monitorul Oficial.

In aceasta saptamana, directorul general al Postei Romane, Daniel Neagoe a declarat ca in acest an procesul de reorganizare a activitatii companiei va continua prin comasarea unor subunitati postale, ceea ce va atrage o reducere a numarului de personal.

In bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 aprobat prin Hotarare de Guvern in data de 23 martie 2011 se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an numarul de angajati din Posta Romana va fi de 32.663 salariati. In luna februarie din acest an, numarul mediu de angajati din Posta a fost de 34.203 persoane.

Neagoe a facut cateva precizari si legate de extinderea activitatii Postei pe piata asigurarilor:

  • "Prin strategia de restructurare, aprobata la nivel CNPR, serviciile financiare al C.N. Posta Romana S.A. sunt prevazute sa se dezvolte pe linia introducerii produselor de asigurari in gama existenta. Aceste produse urmeaza a fi comercializate prin reteaua CNPR si prin salariatii Companiei, pe baza unor parteneriate pe termen mediu si lung", a declarat Daniel Neagoe.

In luna iunie a anului trecut, autoritatile au aprobat prin Hotarare de Guvern strategia de restructurare a Postei Romane. In urma masurilor de redresare financiara formulate in acest document, Posta Romana ar trebui sa ajunga la un profit brut de peste 50 milioane de lei in 2014.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, CNPR are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor - MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).