Microsoft este interesata sa cumpere divizia de telefoane mobile a Nokia, sustine un cunoscut blogger rus care a prezis cu succes alte evenimente importante legate de viitorul companiei finlandeze. Un alt site a adaugat, fara a avea vreo sursa, posibila suma de 30 miliarde dolari, astfel ca presa internationala comenteaza pe larg acest zvon si subliniaza ca o astfel de tranzactie ar fi foarte posibila, dat fiind ca cele doua companii au batut palma pentru o stransa colaborare.

Bloggerul rus Eldar Murtazin sustine ca Microsoft e decisa sa cumpere divizia de telefone mobile a Nokia, iar tranzactia va fi incheiata chiar anul acesta fiindca ambele companii sunt grabite. Rusul nu a dat nicio suma, insa site-ul SoftSailor a venit cu o posibila cifra, 30 miliarde dolari, fara a da vreo sursa.

Sunt doar trei luni de cand Microsoft si Nokia au anuntat un parteneriat care va duce sistemul de oprare Windows Phone pe telefoanele finlandezilor, iar Microsoft va avea in sfarsit posibilitatea sa-si urce cota de piata care e in jurul a 5%. Pe de alta parte, Nokia are o sansa sa iasa din criza care a facut-o sa piarda masiv cota de piata in ultimii ani, de la peste 50%, la sub 30%.

Zvonul adus in fata de rusul Murtazin, scrie The Register, are credibilitate fiindca acest blogger a avut in ultimul timp dreptate cu mai multe articole in care prezicea lucruri importante despre Nokia, cum ar fi ca va pune Windows pe telefoane, ca va renunta la fostul sef Kallasvuo (inlocuit apoi cu Elop de la Microsoft), dar si ca va renunta la brandul Ovi (ceea ce s-a anuntat oficial luni).

Microsoft are cateva zeci de miliarde pusi deoparte pentru achizitii, astfel ca zvonul legat de Nokia nu este cu totul deplasat.