Orange a introdus in premiera pe piata locala o solutie bazata pe tehnologia Femtocell care imbunatateste acoperirea 3G/3G+ in interiorul cladirilor, disponibila numai pentru companii la pretul de 500 de euro (fara TVA), a anuntat marti operatorul. Solutia presupune conectarea unui echipament special la o linie de internet fix prin care se creeaza o celula 3G/3G+ in interiorul cladirii, ce functioneaza ca o mini-antena care difuzeaza semnalul si utilizarea de catre angajati a unor terminale compatibile 3G.

Echipament extindere acoperire 3GFoto: Orange Romania

Cum functioneaza solutia 3G

Cum functioneaza solutia 3G

Foto: Orange Romania

Conform informatiilor Orange, echipamentul acopera pana la 800 de metri patrati - spatiu deschis - si permite pana la 16 apeluri de voce simultan si o viteza de internet de pana la 7,2 Mbps. Instalarea, testarea si supervizarea solutiei se face de catre o echipa tehnica apartinand operatorului de telefonie mobila.

Citeste comunicatul integral pe WebPR.ro.

Orange Romania a obtinut in primele trei luni din acest an venituri in valoare de 222 milioane de euro, in scadere cu 6% fata de primul trimestru al anului 2010, conform datelor grupului France Telecom. Baza de clienti a operatorului a ajuns la peste 10,3 milioane utilizatori, in scadere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.