Mihai Ghyka, fostul presedinte si manager general al Bergenbier Romania va prelua incepand cu data de 20 iunie functia de director comercial pe segmentul rezidential in cadrul Vodafone Romania, a anuntat marti operatorul. Acesta il va inlocui astfel pe Karsten Wildberger, care va parasi Vodafone Romania de la 1 august si isi va continua cariera cu un nou rol in cadrul grupului Vodafone, a anuntat operatorul.

Mihai GhykaFoto: AGERPRES

Karsten Wildberger a venit in Vodafone Romania in anul 2006, in pozitia de Chief Financial Officer, si 2 ani mai tarziu, a fost promovat Chief Commercial Officer, rol din care a condus toate operatiunile comerciale pe segmentul Consumer.

De cealalta parte, Mihai Ghyka a fost Presedinte si General Manager al Bergenbier Romania (fostul InBev) si a lucrat, mai mult de 10 ani, in departamentele Financiar si Marketing ale aceleiasi companii, atat in Romania, cat si in regiunea Balcani. Mihai Ghyka a fost 'Eisenhower Fellow Romania' in anul 2009, in Statele Unite.

Vodafone Romania avea in total peste 9,19 milioane de clienti (n.a. SIM-uri active) la sfarsitul lunii martie din acest an, in scadere cu 5,4% (533.000 de utilizatori) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational (EBITDA) a scazut cu 22,8% in anul fiscal incheiat in luna martie din acest an, pana la 305,6 milioane euro.