Un reprezentant al Nokia a anuntat primele tari in care spre finalul anului vor ajunge telefoanele Nokia cu sistem de operare Windows. Este vorba de piete importante precum Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia si Olanda, scrie site-ul ITPro Portal. Nokia a semnat in februarie parteneriatul cu Microsoft, finlandezii sperand ca asocierea cu compania americana va opri declinul cotei de piata care a atins minimul ultimilor 14 ani.

Victor Saeijs, vicepresedinte Nokia Europa a anuntat cele sase tari europene unde se vor vinde primele telefoane Nokia ce vor folosi cea mai noua versiune Windows Phone 7, numita Mango.

Saeijs, avea se pare si un prototip de telefon, insa nu l-a prezentat presei. Nokia a spus recent ca va scoate cel putin pana in 2016 telefoane cu Symbian, insa isi pune toate sperantele in terminalele cu Windows care sa opreasca declinul cotei de piata pe segmentul telefoanelor. De la peste jumatate din piata telefoanelor acum patru ani, Nokia a ajuns sa aiba doar un sfert.

Pe de alta parte, Microsoft are sub 10% din piata sistemelor de operare pentru telefoane, iar alianta cu Nokia o poate face sa treaca in cativa ani de RIM si Apple, astfel incat sa ajunga pe locul doi, dupa Android.