Orange Romania va lansa vineri in zona Lipscani o retea de acces la internet wireless (WiFi), care va acoperi o parte din zona Centrului Vechi din Bucuresti, delimitata de strazile Franceza, Lipscani si Smardan, a anuntat luni Dorin Odiatiu, directorul de marketing al operatorului. In primele trei luni de la implementarea ei, toti utilizatorii indiferent de retea vor avea acces la ea si ulterior vom restrictiona accesul, limitandu-ne la clientii Orange, a mai spus Odiatiu. Proiectul Orange vine dupa ce, operatorul de comunicatii prin cablu RCS&RDS a demarat in aceasta vara implementarea unei retele de puncte de acces la internet wireless (Wi-FI) in mai multe orase din tara.

Dorin Odiatiu, director marketing OrangeFoto: AGERPRES

Declaratia a fost facuta de oficialul Orange in cadrul dezbaterii pe tema implementarii Agendei Digitale 2020 in Romania, eveniment organizat de Asociatia pentru Dezvoltarea Societătii Informationale si Finmedia.

La mijlocul lunii iunie din acest an, RCS&RDS a anuntat ca toti abonatii proprii la serviciile de internet prin fibra optica (al caror tarif lunar este de 29 lei si 39 lei) pot accesa gratuit internetul in zonele unde sunt hotspoturi Wi-FI instalate. In prezent, hotspoturile Digi Wi-Fi sunt instalate in cateva zone din Bucuresti, Bihor, Brasov, Mures, Arges, Sibiu si pe litoral, iar compania a promis ca acestea vor fi extinse in curand in inca 40 orase mari din tara.