Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos a raspuns intrebarilor cititorilor HotNews.ro, privind agricultura romaneasca in economia europeana si provocarile si oportunitatile producatorilor romani in blocul comunitar si in economia transatlantica, in contextul negocierilor UE- SUA pentru Acordul de liber schimb si investitii.

Dacian CiolosFoto: Agerpres
  • Cum putem folosi banii europeni pentru dezvoltarea agriculturii si a satului romanesc, ce sanse are producatorul agricol roman pe piata comuna europeana, ce oportunitati si ce riscuri il asteapta pe intreprinzatorul roman din sectorul agro-alimentar pe viitoarea piata transatlantica de peste 800 de milioane de consumatori?  

Reamintim ca, in contextul negocierilor pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), partea europeana insista pe apararea brandurilor locale, specifice europene, prin denumirile geografice, in timp ce americanii vor eliminarea acestor restrictii.

  • Dacian Ciolos se afla la finalul mandatului sau de cinci ani in Comisia Barroso, miercuri fiind programat in Parlamentul European si votul plenului pentru viitoarea Comisie Europeana condusa de Jean Claude Juncker.

Pune intrebari la rubrica de comentarii a acestui articol.