​Politicienii care s-au acreditat la sala de lectura a Ministerului Economiei pentru a consulta documente secrete referitoare la stadiul negocierilor pentru acordul de liber schimb UE-SUA (TTIP) trebuie sa accepte reguli stricte de securitate, scrie Profit.ro, care citeaza un document oficial. Un ofiter de securitate al ministerului trebuie sa ii supravegheze permanent, iar ei trebuie sa lase la poarta telefonul mobil.

Potrivit sursei citate, politicienii au acces in sala doar daca sunt autorizati sa afle informatii clasificate de nivel cel putin "secret". In sala, ei pot avea asupra lor doar un caiet inregistrat si instrumente de scris, fara laptop, tableta etc.

Profit.ro scrie ca, din informatiile sale, Ministerul Economiei pune la dispozitia ministerelor si institutiilor guvernamentale cu responsabilitati in domeniu, dar si anumitor parlamentari, documente actualizate si confidentiale legate de stadiul si temele negocierilor TTIP. Site-ul aminteste ca, la nivel european, mai multi parlamentari care au citit documentele au reclamat ca acestea nu sunt complete.