Romtelecom a semnat saptamana trecuta un contract de achizitie a abonatilor si a restului de active ale DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, pentru care a facut o oferta de 8 milioane de euro (plus TVA), a declarat pentru HotNews.ro Adrian Lotrean, partener al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al acestei firme. Oferta Romtelecom a fost singura oferta ferma depusa pentru Boom TV, operator de servicii TV prin satelit care detine peste 95.000 de abonati, si care a intrat in procedura de insolventa in vara anului trecut.

Boom TVFoto: captura Boom TV
  • "Oferta Romtelecom este ferma, practic s-a incheiat si un contract de vanzare-cumparare cu aprobarea comitetului creditorilor in cursul saptamanii trecute. Romtelecom a cumparat fondul de comert al Boom TV, respectiv baza de abonati si activele din patrimoniul societatii DTH. Contractul semnat este complex, avand mai multe etape si conditii precedente care trebuie indeplinite, una dintre acestea fiind si avizul Consiliului Concurentei. Pana la indeplinirea conditiilor respective, transferul de proprietate si plata din partea Romtelecom nu se efectueaza", a precizat pentru HotNews.ro Adrian Lotrean.

Procedura insolventei fata de DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a fost deschisa in luna mai a anului trecut, Casa de Insolventa Transilvania preluand acest dosar in calitate de administrator judiciar. Pe 17 februarie era ultima zi pana la care putea fi formulat si propus un plan de reorganizare a societatii.

  • "Planul de reorganizare al DTH a fost depus la dosarul de insolventa in data de 17 februarie anul acesta, urmand a fi parcurse procedurile legate de legea insolventei in ceea ce priveste votarea planului respectiv de adunarea creditorilor si apoi supunerea spre confirmare judecatorului sindic (de la Tribunalul Bucuresti)", a spus Adrian Lotrean.

Casa de Insolventa Transilvania a postat luni pe site-ul propriu, planul de reorganizare propus pentru redresarea DTH Television Grup.

  • "In ceea ce priveste procedura de negociere directa cu cumparator identificat, aceasta se va efectua in conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr. 85/2006, pornind de la pretul din oferta comunicata administratorului judiciar de catre Ofertant (n.a Romtelecom), de 8 milioane euro plus TVA. Pretul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul Societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7.320.000 Euro plus TVA in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro/abonat", se arata in planul de reorganizare.

UPDATE 1 Romtelecom: Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom

Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au precizat:

  • "Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom si vom reveni cu detalii in momentul in care acestea vor fi disponibile. Plata in cadrul tranzactiei se va face in functie de numarul de clienti efectiv preluati."


UPDATE 2: Casa de Insolventa Transilvania: Contractul de vanzare nu a fost inca semnat, desi o astfel de tranzactie poate fi incheiata si inainte de aprobarea planului de reorganizare

Casa de Insolventa Transilvania a revenit luni cu precizari in privinta semnarii unui contract de vanzare a fondului de comert intre DTH Television Grup si Romtelecom, in care sustine ca acest lucru nu s-a intamplat inca:

  • "In ceea ce priveste informatiile aparute in presa referitoare la semnarea unui contract de vanzare a fondului de comert intre DTH Television Grup si Romtelecom, mentionam faptul ca exista la aceasta data negocieri intre societatea pe care o reprezentam si Romtelecom, aflate intr-o faza avansata, contractul nefiind inca semnat de catre partile implicate. Procedura  de incheiere a acestui contract este una complexa fiind intr-o faza finala a negocierilor. La data la care un astfel de contract urmeaza a fi incheiat se va face un anunt corespunzator in presa de catre partile implicate. Procedura de valorificare a fondului de comert este cea prevazuta in planul de reorganizare depus la dosarul instantei, prevazandu-se posibiliatatea de incheiere a tranzactiei atat anterior confirmarii planului de reorganizare de catre judecatorul sindic cat si dupa aceasta data", se arata in precizarea Casei de Insolventa Transilvania.

Prin preluarea abonatilor Boom TV, Romtelecom ar ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV

Evolutia numarului de clienti BoomTV

Evolutia numarului de clienti BoomTV

Foto: Casa de Insolventa Transilvania

Raportul Casei de Insolventa Transilvania arata ca la sfarsitul lunii aprilie din 2010, DTH Television Grup ajunsese la datorii de peste 406,8 milioane lei. La momentul deschiderii procedurii de insolventa "numarul abonatilor era in continua scadere, iar cheltuielile lunare depaseau cu mult in casarile. Portofoliul de clienti era in continua degradare, iar grila de programe nu mai putea fi sustinuta".

Mai exact, la sfarsitul anului trecut, Boom TV avea 97.549 de abonati activi, numarul acestora scazand pentru prima data sub pragul psihologic de 100.000 de abonati la sfarsitul lunii octombrie 2010.

Prin preluarea acestor abonati, Romtelecom va ajunge la peste 1,14 milioane abonati la serviciile TV, foarte aproape de UPC Romania, al doilea mare operator de cablu TV, care la sfarsitul anului trecut avea peste 1,15 milioane de abonati la serviciile TV. Lider pe piata serviciilor TV este RCS&RDs cu 2,7 milioane abonati (din care 1,1 milioane abonati pe segmentul DTH si 1,6 milioane abonati la cablu TV).