TELECOM
Serghei Bulgac, seful DIGI
Foto: AGERPRES
 documente

RCS&RDS a decis luna trecuta sa majoreze cu peste 12 milioane de lei capitalul social al Integrasoft, companie pe care o detine integral

de Adrian Vasilache HotNews.ro
RCS&RDS, cel mai mare furnizor local de internet fix si televiziune, controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a decis, in luna decembrie a anului trecut, sa majoreze cu peste 12 milioane de lei capitalul social al Integrasoft, companie pe care o detine integral, potrivit unui document publicat miercuri, 17 ianuarie, in Monitorul Oficial. RCS&RDS si Integrasoft, firme care fac parte din grupul DIGI, au fost trimise in judecata de DNA, in vara anului trecut, in dosarul de coruptie privind acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.
Klaus Iohannis
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Iohannis a atacat la Curtea Constitutionala legea care modifica procedura numirii si demiterii conducerii arbitrului telecom, autoritate condusa acum de fostul premier Sorin Grindeanu

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Economie | Telecom
Presedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 ianuarie, Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate cu privire la legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2017 care a adus modificari majore procedurii de numire si demitere a conducerii arbitrului telecom (ANCOM), autoritatea care reglementeaza piata de peste 4 miliarde euro a comunicatiilor. Presedintia subliniaza ca legea adoptata de Parlament contine o serie de reglementari noi fata de ordonanta aprobata, dupa o procedura care contravine principiului bicameralismului.
Posta Romana, sediu central
Foto: Posta Romana

Posta Romana s-a imprumutat cu 30 milioane de lei de la EximBank pentru derularea activitatii curente

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Economie | Telecom
EximBank va asigura necesarul de finantare pentru derularea activitatii curente a Postei Romane, cel mai mare operator de servicii postale, in urma castigarii licitatiei organizata de societate, la finele anului trecut, pentru contractarea unui imprumut in valoare de 30 de milioane de lei, pe o perioada de 24 de luni, a anuntat luni operatorul national de servicii postale.
Portalul instantelor de judecata are probleme de functionare
Foto: Captura Portal.just.ro

Portalul instantelor de judecata are probleme de functionare ca urmare a lansarii de mii de cereri simultan cu ajutorul unor aplicatii, dar si a unor defecte tehnice

de A.V. HotNews.ro
Luni, 15 Ian 2018 Economie | Telecom
Portalul instantelor de judecata din Romania, portal.just.ro, este blocat, luni, ca urmare a lansarii de mii de cereri simultan cu ajutorul unor aplicatii, informeaza Agerpres. Potrivit unui mesaj postat de administratorii portalului, o alta cauza a problemelor de functionare o reprezinta unele defecte tehnice.
Vodafone inchide serviciul M-Pesa
Foto: Captura ecran Vodafone

Etapa finala a inchiderii serviciului M-Pesa de transfer de bani si plati cu telefonul mobil: BNR a aprobat cererea Vodafone de a i se retrage autorizatia pentru emiterea de moneda electronica

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Economie | Telecom
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat, luna trecuta, solicitarea Vodafone M-Payments SRL, firma care gestiona serviciul M-Pesa de bani si plati cu telefonul mobil, de renuntare la autorizatia pentru emiterea de moneda electronica, potrivit unei decizii publicate joi, 11 ianuarie, in Monitorul Oficial. Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone Romania au declarat ca 'renuntarea la autorizatia pentru emitere de moneda electronica este etapa finala a procesului de sistare a serviciului M-Pesa', sistare care a inceput cu 1 decembrie 2017, dupa cum s-a anuntat anterior.
  • Vezi in articol cum si in cat timp isi pot retrage clientii M-Pesa fondurile ramase neutilizate la data sistarii acestui serviciu.
Mircea Grigoras, director general adjunct CERT-RO
Foto: AGERPRES

CERT-RO: Pe aproximativ 150 de domenii de internet .ro este folosit un cod care genereaza criptomoneda Monero, incetinind functionarea dispozitivelor utilizatorilor/Seful CERT-RO: Am informat toti detinatorii site-urilor respective pentru a lua masuri de remediere

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Economie | Telecom
Specialistii CERT-RO (Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica) au identificat aproximativ 150 de domenii .ro pe care este folosit cod CoinHive pentru minat Monero, a anuntat vineri Centrul. CoinHive este un cod Javascript care monetizeaza traficul site-urilor in care este inserat pentru a genera criptomoneda Monero, o situatie avantajoasa pentru ambele parti , deoarece Coinhive pastreaza o parte din suma minata, in timp ce proprietarul site-ului pastreaza restul. Cei care pot fi afectati sunt vizitatorii acelor site-uri, care nu sunt mereu notificati ca procesorul lor este utilizat la o anumita capacitate, fara acordul lor.
  • Mircea Grigoras, directorul general al CERT-RO, pentru HotNews.ro: "Plecam de la premisa ca toate aceste site-uri au fost compromise si am notificat toti detinatorii site-urilor in cauza in speranta ca vor lua masuri de remediere ori de informare a utilizatorilor. In caz contrar vom reveni cu informatii de actualitate."
Sedinta de plen a deputatilor
Foto: Hotnews
 documente
(09 Ian 2018) PDF, 124KB

Contract de peste 530.000 de euro: Orange va furniza, in urmatorii 3 ani, catre Camera Deputatilor abonamente de internet mobil, voce, cu tablete si telefoane incluse

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 9 Ian 2018 Economie | Telecom
Camera Deputatilor a incheiat, in data de 28 decembrie a anului trecut, cu Orange Romania un acord cadru pe 3 ani pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila pentru comunicatii nationale, internationale si roaming, potrivit unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Orange a castigat acest contract la aceeasi valoare estimata initial, respectiv 2.442.016 lei fara TVA (peste 530.000 de euro), in urma unei licitatii deschise, la care criteriul de atribuire a fost 'pretul cel mai scazut' si la care au mai participat Vodafone si Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote). Contractul este finantat de la bugetul de stat.
Sigla ANCPI
Foto: ANCPI
 documente
(08 Ian 2018) PDF, 2MB

Contract in valoare estimata la peste 2,2 milioane de euro: Agentia de Cadastru vrea sa atribuie, prin negociere, mentenanta pentru 4 ani a sistemului IT de cadastru si carte funciara

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 8 Ian 2018 Economie | Telecom
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) vrea sa cumpere, prin procedura negocierii, servicii de mentenanta software (corectiva si evolutiva) pentru sistemul IT de cadastru si publicitate imobiliara e-Terra, acord-cadru care va fi incheiat pe 4 ani si care are o valoare estimata de peste 10,4 milioane lei (fara TVA), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice. E-Terra este un sistem IT de importanta nationala prin care este gestionata intreaga activitate de cadastru si inregistrare a proprietatii din Romania, se arata in documentatia ANCPI.

Playtech.ro: Prima retea 5G ar putea fi lansata in 2018

de V.M. HotNews.ro
Joi, 4 Ian 2018 Economie | Telecom
Cursa catre o retea 5G functionala continua, iar unul dintre marii operatori telecom ar putea avea una functionala chiar anul acesta, scrie ​Playtech.ro.

​Ungaria: TVA pentru servicii de Internet va scadea la 5%

de RH HotNews.ro
Joi, 28 Dec 2017 Economie | Telecom
Serviciilor de Internet din Ungaria li se va aplica, dupa 1 ianuarie, TVA de 5%, in scadere de la 18%, potrivit Politics.hu. Sursa citeaza Ministerul Economiei de la Budapesta, potrivit caruia scaderea de 13 puncte procentuale ar rezulta intr-o economie de 70 de milioane de euro pentru consumatori.
Sorin Grindeanu
Foto: Hotnews

Inca o masura luata de Sorin Grindeanu pentru repararea greselilor fostei conduceri a arbitrului telecom: Tarifele de interconectare in telefonia mobila, care se reflecta in preturile finale catre utilizatori, sa scada de la 1 mai 2018

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Dec 2017 Economie | Telecom
Sorin Grindeanu, noul presedinte al ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata de 4 miliarde euro a comunicatiilor, a propus vineri scaderea tarifelor de terminare a apelurilor catre retelele mobile incepand cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenti/minut la 0,84 eurocenti/minut. Amintim ca arbitrul telecom a decis in luna octombrie, pe cand era condusa de Adrian Dita (fost director in Vodafone si Telekom) sa mentina acest tarif la nivelul stabilit la inceputul anului 2014, contrar recomandarii Consiliului Concurentei. Luna trecuta, Comisia Europeana a a declansat o investigatie aprofundata in acest caz, subliniind ca nivelul acestor tarife in Romania ramane ridicat comparativ cu cel din alte tari din UE.
T-Mobile cumpara UPC in Austria
Foto: T-Mobile

Tranzactie de 1,9 miliarde de euro in Austria: T-Mobile cumpara UPC, cel mai mare operator de comunicatii din cablu din aceasta tara

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Dec 2017 Economie | Telecom
T-Mobile Austria, divizia de telefonie mobila a grupului german Deutsche Telekom, a anuntat vineri achizitia UPC Austria, cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din aceasta tara, pentru 1,9 miliarde euro, pentru a crea un grup integrat de comunicatii, capabil sa ofere servicii integrate fix-mobil: internet, TV si telefonie mobila si fixa. Deutsche Telekom si Liberty Global, doua grupuri de comunicatii prezente si pe piata din Romania, estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in a doua jumatate a anului 2018, dupa aprobarea autoritatilor de concurenta din Austria.
Telekom Smart City
Foto: Telekom Romania

[P] Telekom Romania pune Piatra Neamt pe harta proiectelor-pilot de tip Smart City

de Smile Media
Joi, 21 Dec 2017 Economie | Telecom
Dupa primul proiect-pilot de tip Smart City lansat de Telekom Romania in 2016 si cel inaugurat in vara acestui an la Constanta, aceeasi companie a anuntat recent un al treilea astfel de proiect, la Piatra Neamt. Acesta este parte a strategiei de extindere a operatiunilor Telekom pe acest segment de inovatie si de consolidare a pozitiei de integrator de solutii ITC pe piata locala.
Sorin Grindeanu
Foto: Hotnews
 documente
(20 Dec 2017) PDF, 490KB
(20 Dec 2017) PDF, 96KB

EXCLUSIV Parlamentul a schimbat regulile privind demiterea conducerii arbitrului telecom in ciuda avertismentelor de la Bruxelles: Ce salariu va avea Sorin Grindeanu

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 20 Dec 2017 Economie | Telecom
Parlamentul a adoptat in aceasta saptamana modificari majore in privinta numirii si demiterii conducerii arbitrului telecom (ANCOM), dar si in privinta salarizarii conducerii acestei autoritati care reglementeaza piata de peste 4 miliarde euro a comunicatiilor. Unul dintre amendamentele aprobate prevede ca respingerea in Parlament a raportului anual al ANCOM duce la demiterea conducerii autoritatii. Intr-o scrisoare oficiala transmisa luna trecuta de oficialii europeni autoritatilor romane si obtinuta de HotNews.ro se arata ca o astfel de prevedere ar putea afecta serios independenta acestei autoritati de reglementare.
  • Vezi in articol si ce salariu ar urma sa aiba Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM, si cei doi vicepresedinti in forma in care actul normativ a trecut de Parlament
Costurile roamingului de la 1 ianuarie 2018
Foto: ANCOM

Arbitrul telecom: Volumul de internet mobil ce poate fi consumat in roaming (UE/SEE) fara taxe suplimentare va creste cu aproximativ 22% de la 1 ianuarie 2018

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 20 Dec 2017 Economie | Telecom
De la 1 ianuarie 2018, volumul de date (internetul mobil - MB/GB) care pot fi consumate in roaming in UE/SEE fara costuri suplimentare intr-o perioada de facturare (volum de consum rezonabil) va creste cu aproximativ 22% fata de cel aplicat in perioada 15 iunie-31 decembrie 2017, a anuntat miercuri arbitrul telecom (ANCOM). Totodata, in cazul depasirii limitelor utilizarii rezonabile a serviciilor in roaming, suprataxa care poate fi aplicata consumului ulterior va scadea cu 22%, de la 7,7 euro/GB la 6 euro/GB.
Lucian Sova, Ministrul Comunicatiilor
Foto: MCSI

Ministerul Comunicatiilor: Capitalizarea Postei Romane continua fara sa fie necesar acordul Fondului Proprietatea si nu avem obligatia sa notificam Comisia Europeana

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 19 Dec 2017 Economie | Telecom
Procesul de capitalizare a Postei Romane continua fara sa fie necesar un acord specific si expres din partea actionarului minoritar, Fondul Proprietatea, iar Ministerul Comunicatiilor, in calitate de actionar majoritar, nu are obligatia sa notifice Comisia Europeana privind intentia de capitalizare a companiei, a precizat marti pentru HotNews.ro Ministerul Comunicatiilor, condus de Lucian Sova. 'Legislatia europeana nu impune o astfel de obligativitate, odata ce testul  investitorului privat prudent realizat de consultantul Deloitte, a aratat ca o majorare de capital la Posta Romana nu reprezinta o masura de ajutor de stat.', subliniaza ministerul.
Discutii la Consiliul Concurentei pe tema capitalizarii Postei
Foto: MCSI

Consiliul Concurentei: Statul nu este obligat sa notifice Comisia Europeana cu privire la capitalizarea Postei Romane, dupa ce testul investitorului privat a aratat ca nu este ajutor de stat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 18 Dec 2017 Economie | Telecom
"Concluziile testului investitorului privat, realizat de consultantul angajat de Ministerul Comunicatiilor, arata ca majorarea de capital de la Posta Romana nu reprezinta o masura de ajutor de stat. In aceste cazuri legislatia europeana nu prevede obligatia ca initiatorul, Ministerul Comunicatiilor, sa notifice Comisia Europeana", au precizat pentru HotNews.ro oficialii Consiliului Concurentei. Fondul Proprietatea, a carui participatie la Posta Romana se va diminua daca nu contribuie la capitalizarea companiei, a transmis joi o declaratie prin care sustine ca procesul capitalizarii ar trebui facut prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat, fara sa ofere detalii suplimentare.
Discutii la Consiliul Concurentei pe tema capitalizarii Postei
Foto: MCSI

Capitalizarea cu 170 milioane de lei a Postei Romane are sustinerea Consiliului Concurentei: Procesul poate continua, in ciuda opozitiei Fondului Proprietatea, sustine Ministrul Sova

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 15 Dec 2017 Economie | Telecom
Capitalizarea Postei Romane se face cu respectarea reglementarilor in domeniul concurentei este concluzia intalnirii care a avut loc joi la sediul Consiliului Concurentei intre autoritati si Fondul Proprietatea, actionarul minoritar al operatorului postal, care nu considera ca aceasta masura ar fi o investitie buna, a anuntat ministerul Comunicatiilor. Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a subliniat ca nu exista nicio conditionalitate legala din punctul de vedere al Consiliului pentru finalizarea capitalizarii Postei, iar ministrul Sova a precizat ca in aceste conditii procesul poate continua.
Severina Pascu
Foto: UPC Romania

Fosta sefa a UPC Romania, Severina Pascu, avanseaza in cadrul Liberty Global: Va conduce si activitatile pentru clienti din Elvetia si Austria

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Dec 2017 Economie | Telecom
Fosta sefa a UPC Romania, Severina Pascu, in prezent managing director al operatiunilor din Europa Centrala si de Est (CEE) ale Liberty Global, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicatii prin cablu din lume, va conduce toate activitatile diviziei Consumer din Elvetia si Austria, pastrand responsabilitatea pentru operatiunile din Polonia, Ungaria, Romania, Cehia si Slovacia si pentru operatiunile de televiziune prin satelit UPC DTH din cele cinci tari, a anuntat joi operatorul de comunicatii prin cablu.
Johan Meyer, in prezent Co-CEO Fondul Proprietatea
Foto: Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea ii raspunde Ministrului Sova: Majorarea capitalului social al Postei Romane ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Dec 2017 Economie | Telecom
"Fondul Proprietatea considera ca majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat, un fapt cunoscut atat de catre MCSI, cat si de Consiliul Concurentei", a declarat joi, Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments Romania si co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea. Ministerul a acuzat miercuri FP ca 'obstructioneaza capitalizarea Postei', propunand ca alternativa la capitalizare, insolventa companiei, in ciuda eforturilor statului roman de a investi 170 milioane de lei in capitalizarea companiei.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri