TELECOM
UPC: Aria de acoperire a serviciilor digitale a depasit pragul de trei milioane de case, in urma investitiilor in retea UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat joi inregistrarea unor venituri de peste 184 milioane lei in trimestrul trei din acest an, in crestere cu peste 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si atragerea a 62.500 de noi clienti in aceasta perioada. Operatorul precizeaza ca la sfarsitul trimestrului trei din acest an, UPC avea un numar total de 1.321.900 de clienti, inregistrand cresteri pe toate liniile de business: internet, TV si telefonie fixa.
Ministerul Comunicatiilor: Rezultatul testului Deloitte permite demararea demersurilor juridice in vederea capitalizarii Postei Romane Ministerul Comunicatiilor a anuntat joi ca firma de consultanta Deloitte a evaluat pozitiv testul investitorului privat prudent privind o posibila majorare de capital la Posta Romana, rezultat care permite demararea demersurilor juridice in vederea exercitarii de catre statul roman a dreptului de vot privind majorarea capitalului social al operatorului postal. Ministerul mai precizeaza ca tot in aceasta luna, va fi elaborata si promovata o hotarare de Guvern pentru alegerea metodei de majorare a capitalului social prin aport al statului roman.
Cum incearca Posta sa rezolve lipsurile tehnologice: Achizitii directe de peste 55.000 de euro pentru 57 de masini de numarat banii si pentru servicii de reparare a imprimantelor defecte Posta Romana a anuntat miercuri ca a cumparat 57 de masini de numarat bancnotele pentru tot atatea oficii postale din Bucuresti si din tara, contract in valoare de circa 130.000 de lei (fara TVA), atribuit prin achizitie directa. Datele din SEAP mai arata o achizitie directa facuta in cursul acestei zile de Posta: servicii de reparare si intretinere a imprimantelor si multifunctionalelor defecte aflate in dotarea companiei, contract cu o valoare de aproape 120.000 de lei (fara TVA). Amintim ca noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat luna trecuta o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de servicii de printare si scanare/fotocopiere pentru nereguli grave in caietul de sarcini.
Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote), amendata cu 200.000 de lei de Arbitrul telecom pentru nerealizarea sau intarzierea portarii unor numere de telefon Arbitrul telecom (ANCOM) a sanctionat Telekom Romania Mobile Communications cu amenda in cuantum de 200.000 de lei pentru nerealizarea portarii a 1.232 de numere de telefon si intarzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon, a anuntat miercuri autoritatea. Portarea ofera posibilitatea utilizatorilor de a isi pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de telefonie.
Conflict privind accesul la reteaua NetCity: Cum raspunde Arbitrul telecom acuzatiilor furnizorilor de internet ca ar intarzia in mod abuziv stabilirea conditiilor de acces nediscriminatoriu la aceasta retea Arbitrul telecom (ANCOM) sustine ca a demarat procesul de colectare a informatiilor actualizate referitoare la stadiul actual de implementare a proiectului NetCity, dar ca noua lege privind regimul infrastructurilor de comunicatii, intrata in vigoare in iulie 2016, 'nu prevede un termen pentru emiterea deciziei presedintelui autoritatii'. 'Avand insa in vedere ca aceasta decizie va reprezenta un act administrativ individual cu forta juridica obligatorie, emiterea ei se va face doar dupa o fundamentare riguroasa a masurilor care vor fi impuse in sarcina celor care implementeaza proiectul 'Netcity'', au transmis oficialii ANCOM catre HotNews.ro.Doua Asociatii de furnizori de internet, respectiv INTERLAN si ANISP, au acuzat recent autoritatea ca ar intarzia punerea in aplicare a obligatiei legale de a stabili responsabilii si sanctiunile pentru accesul nediscriminatoriu la NetCity.
​Conflictul din Posta Romana: Reactia noii conduceri la acuzatiile fostului director general privind beneficiile pe care le-ar avea liderul sindical Matei Bratianu si fiii acestuia in companie Posta Romana, sub conducerea interimara a Elenei Petrascu, a reactionat marti la acuzatiile aduse saptamana trecuta de fostul director general interimar, Andrei Stanescu, legate de beneficiile pe care le-ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si fiii acestuia in companie, in ciuda procesului de restructurare. Noua conducere precizeaza ca lui Matei Bratianu i-a fost suspendat contractul individual de munca, incepand cu august 2015, pe durata exercitarii functiei lider sindical, explica de ce are acesta 'Duster si motorina fara kilometri, de la Posta', si raspunde si acuzatiilor legate de beneficiile pe care le-ar avea fiii acestuia in companie.
​EXCLUSIV/UPDATE2 Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma lui George Butunoiu pentru recrutarea unui director general in cadrul companiei Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru procesul de recrutare a unui nou director general al companiei, pe motiv ca in anuntul de selectie s-a scos o conditie obligatorie din contract, respectiv ca noul director general sa fi condus firme care sa fi fost profitabile in ultimii 5 ani, fara sa se fi incheiat un act aditional in acest sens, au declarat luni pentru HotNews.ro oficiali ai Postei Romane. Contractul initial cu firma lui George Butunoiu a fost incheiat in luna august din acest an, cand director general interimar era Andrei Stanescu, iar Elena Petrascu, actualul director general interimar al Postei, era director al directiei juridice.UPDATE Posta Romana a comunicat oficial motivele rezilierii contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru selectarea directorului generalUPDATE2 Andrei Stanescu, fostul director general interimar al Postei, sustine ca nu a avut informatii privind modificarea conditiilor de participare in cadrul procesului de selectie
Fostul director general al Postei, Andrei Stanescu, critica noul management si restructurarea facuta de Ministrul Sova/Ce avantaje ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si cei doi fii ai sai din Posta Romana Andrei Stanescu, fostul director general al Postei Romane, a lansat joi acuzatii la adresa actualei conduceri din Posta Romana si a restructurarilor demarate in acord cu sindicatele de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. Acesta sustine ca Matei Bratianu, liderul de sindicat, are doi fii angajati in Posta. In pofida desfiintarii a 56 de functii de conducere, Alexandru Bratianu, fiul liderului de sindicat Matei Bratianu, este in continuare sef de departament de marketing, iar celalalt fiu nu vine deloc la serviciu. Despre Elena Petrascu, actualul director interimar, care inainte a ocupat functia de director juridic, Stanescu sustine ca este raspunzatoare in cazul licitatiei de 8,6 milioane euro pentru servicii de printare, anulata recent pentru nereguli grave.HotNews.ro a solicitat joi puncte de vedere atat conducerii Postei cat si lui Matei Bratianu si vom reveni cu explicatiile acestora imediat ce le vom primi.
Drept la replica al Postei Romane la articolul 'De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale' Posta Romana a trimis un drept la replica la articolul 'EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', publicat joi de HotNews.ro dupa cum urmeaza: "Articolul mentionat contine informatii eronate, inca din titlul materialului. Posta Romana NU urma sa achizitioneze echipamente de printare, consumabile sau servicii de depanare, ci servicii de printare si scanare/fotocopiere, asa cum se mentioneaza clar in caietul de sarcini."
​EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale Noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat in aceasta luna o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante. Motivul? 'Exista riscul ca cerintele din caietul de sarcini sa fie indeplinite de un singur producator si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. Elena Petrascu sustine ca nu a avut nicio implicare in luarea vreunei decizii cu privire la aceasta procedura de achizitie, desi la acel moment ocupa o functie de decizie, respectiv aceea de director juridic.Vezi in articol cine sunt cele sase persoane care au avut functii de decizie in cadrul acestei licitatii si ce functii ocupa in prezent in Posta, in ciuda restructurarilor demarate de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.UPDATE1 Andrei Stanescu, fostul director general care a lansat licitatia: "Elena Petrascu, din calitatea de director al directiei juridice, este direct raspunzatoare de aceasta verificare a documentatiei si raspunde pentru avizul dat din punct de vedere juridic. Acum, aceeasi doamna Petrascu reclama grave neconcordante intre acest caiet de sarcini si modelul de contract, neconcordante care trebuiau sesizate sub semnatura dumneaei. A semnat ea sau altcineva cu 'pentru' ea. Oricum ar fi, semnatura cu bara nu o exclude de la raspundere."UPDATE2 Posta Romana a transmis un drept la replica in urma articolului HotNews.ro.
VIDEO Sorin Grindeanu, avizat favorabil pentru presedintia ANCOM, in ciuda solicitarii PNL de a-i fi retrasa candidatura pe fondul acuzatiilor PSD ca ar fi manevrat de forte obscure Sorin Grindeanu a fost avizat favorabil marti, in Comisiile de specialitate din Parlament, pentru preluarea presedintiei arbitrului telecom (ANCOM), cu 15 voturi pentru, 7 voturi impotriva si o abtinere. Coalitia PSD-ALDE a avizat numirea acestuia, in ciuda solicitarii facute de PNL pentru retragerea nominalizarii sale, tinand cont de acuzatiile care i-au fost aduse anterior chiar de colegii sai din PSD ca ar fi manevrat de forte obscure. Grindeanu a negat aceste acuzatii si a spus ca dupa excluderea din PSD este apolitic, deci potrivit pentru preluarea connducerii ANCOM, ai carei membri nu trebuie sa faca parte din vreun partid politic.Vezi in articol cum a raspuns Sprin Grindeanu acestor acuzatii si ce planuri are la ANCOMSorin Grindeanu, intrebat cine i-a propus sefia ANCOM: Prima discutie am avut-o cu Liviu Dragnea
Sorin Grindeanu, propus de premierul Tudose la sefia arbitrului Telecom, ANCOM Fostul premier Sorin Grindeanu a fost propus de actualul sef al Guvernului, Mihai Tudose, pentru sefia arbitrului telecom (ANCOM), potrivit unui document postat luni pe pagina sa de Facebook de presedintele Comisiei de IT din Camera Deputatilor, Catalin Drula.
EXCLUSIV Adrian Dita, numit de Guvernarea PSD-ALDE, la sefia arbitrului telecom, si-a dat demisia Adrian Dita, numit de Guvernarea PSD-ALDE, la sefia arbitrului telecom (ANCOM), a anuntat vineri, 20 octombrie, ca a decis sa renunte la mandatul de presedinte al autoritatii, potrivit unui email intern adresat angajatilor si obtinut de HotNews.ro. Demisia sa a fost ceruta marti de toti parlamentarii, inclusiv cei ai PSD-ALDE, pe motiv ca ar fi pus in pericol functionarea autoritatii prin reorganizarea fulger facuta de acesta, concedierea mai multor experti cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii si detasarea in ANCOM a unor angajati de la Posta sau SNR, companii reglementate chiar de catre ANCOM.Noua numire asefului ANCOM va fi stabilita de Guvernul Tudose si votata sau nu de Parlamentul condus de Dragnea si Tariceanu.Miza controlului politic asupra arbitrului telecom: Buget si salarii foarte mari, un sistem de monitorizare a comunicatiilor peste cel al SRI, si influenta directa asupra marilor corporatii
Telekom Romania a scos la vanzare cladirea Tandem, situata in apropierea Palatului Telefoanelor: Pretul de pornire este estimat la 8 milioane de euro Telekom Romania a organizat vineri, 20 octombrie, o intalnire cu peste 30 investori de pe piata imobiliara, pentru a prezenta in detaliu oferta de vanzare a proprietatii sale denumite 'Cladirea Tandem', aflata in apropierea Palatului Telefoanelor din Bucuresti, a anuntat compania. In urma acestei intalniri, compaina va definitiva caietul de sarcini aferent licitatiei cu plic inchis, estimata sa inceapa pe data de 1 noiembrie 2017, pretul de pornire estimat fiind de 8 milioane de euro. Vezi in articol ce demersuri administrative a inceput si ce planuri are Telekom Romania cu Palatul Telefoanelor.
Tehnologizarea Postei Romane mai are de asteptat: Licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante a fost anulata Posta Romana a anulat marti, 17 octombrie, licitatia de peste 8,6 milioane de euro pentru achizitia de imprimante in urmatorii 5 ani, potrivit unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Motivul? "Neconcordante cu privire la specificatiile tehnice elaborate de catre entitatea contractanta". Pe de alta parte, compania a anuntat in urma cu o zi ca la inceputul saptamanii viitoare, vor incepe procedurile pentru cumpararea unor cititoare de cod de bare, precum si a altor echipamente strict necesare in scopul eficientizarii intregului proces tehnologic.
Cei doi vicepresedinti ai arbitrului telecom vor sa renunte la litigiile cu institutia si sa returneze salariile compensatorii de 480.000 de lei Bogdan Iana si Eduard Lovin, numiti in aceasta luna vicepresedinti ai autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), la propunerea Guvernului Tudose, dupa ce anterior au fost concediati de Adrian Dita, numit presedinte al ANCOM in Guvernul Grindeanu, vor sa incheie amiabil procesele pe care le au cu institutia si sa returneze salariile compensatorii in valoare toatala de 480.000 de lei, incasate automat, potrivit contractului de munca, in urma concedierii. Ca sa poate fi anulate efectele concedierii, au precizat acestia pentru HotNews.ro, ar trebui sa fie si reincadrati pe posturi similare ca atributii si responsabilitati posturilor care au fost desfiintate.
​VIDEO Seful arbitrului telecom, Adrian Dita, audiat din nou in Parlament: Cum i-a suparat Dita pe parlamentari si de ce nu au putut vota acestia raportul demiterii sale Audieri tensionate marti dupa amiaza in Comisiile de specialitate din Parlament, unde Adrian Dita, presedintele ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata de 4 miliarde de euro, a trebuit din nou sa-si motiveze decizia de reorganizare fulger a acestei autoritati, la cateva luni de la numirea in functie de catre Guvernul Grindeanu. "Domnule (n.a Adrian Dita), dar nu va suparati! ANCOM-ul este sub control parlamentar, nu Parlamentul sub controlul ANCOM-ului! Va rog sa respectati aceste Comisii!", i-a spus raspicat Varujan Pambuccian, deputat al minoritatilor si membru in Comisia IT din Camera Deputatilor, suparat ca acesta evita sa raspunda la intrebari.
Telekom lanseaza servicii bancare pe piata din Romania, in parteneriat cu Alior Bank, una dintre cele mai mari banci din Polonia Telekom Romania a anuntat miercuri lansarea serviciilor bancare pe piata locala in parteneriat cu Alior Bank, una dintre cele mai mari banci din Polonia. Serviciile sunt disponibile online, la www.telekombanking.ro si vor fi introduse, gradual, din luna noiembrie, in magazinele Telekom si Germanos. Cei interesati isi pot face cont curent direct din aplicatia de mobil (disponibila in App Store) si pot efectua, timp de trei ani, retrageri gratuite de la orice bancomat, in tara si in strainatate, si de transferuri in lei gratuite in limita a 50.000 de lei, la orice banca din Romania, prin intermediul serviciilor online de internet si mobile banking.
EXCLUSIV/UPDATE Procurorii DIICOT au deschis dosar penal pentru constituire de grup infractional organizat in proiectul RO-NET de 85 milioane de euro pentru informatizarea zonelor sarace Procurorii DIICOT au deschis dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat si delapidare, retinandu-se existenta unui grup de persoane constituite cu scopul de a prejudicia interesele Ministerului Comunicatiilor si implicit ale statului roman, se arata in Ordonanta DIICOT, obtinuta de HotNews.ro, prin care procurorii cer informatii si documente de la Ministerul Comunicatiilor referitoare la derularea proiectului RO-NET de 85 milioane de euro pentru informatizarea zonelor sarace.Vezi in articol ce contracte si documente trebuie sa predea Ministerul Comunicatiilor pana la data de 23 octombrie 2017, in caz contrar urmand a fi ridicate silit.UPDATE (miercuri, 18 octombrie) Telekom Romania: "Participarea grupului de companii Telekom Romania la licitatie s-a realizat cu respectarea prevederilor legale aplicabile si in conformitate cu cerintele caietului de sarcini."
Lucrarile la reteaua de fibra optica NetCity au fost reluate: Se estimeaza ca pana in 2020 reteaua se va dubla la peste 1800 kilometri, iar Primaria va incasa venituri anuale de peste doua milioane euro Primaria Municipiului Bucuresti si Netcity Telecom si-au propus ca lucrarile la reteaua edilitara de fibra optica, finantata exclusiv de Netcity din fonduri private, sa continue intr-un ritm sustinut in 2017 si in anii urmatori, a anuntat luni NetCity Telecom, operatorul retelei subterane de fibra optica. Compania estimeaza ca pana in 2020 investitia privata va creste cu peste 30 milioane de euro, depasind la acel moment 70 milioane de euro, lungimea retelei urmand sa se dubleze la peste 1800 de kilometri, iar veniturile Primariei Bucuresti incasate din redevnta platita de NetCity telecom vor ajunge la peste 2 milioane de euro pe an.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri