TELECOM
​ANALIZA In atentia noului Guvern: Romania Inteligenta, un proiect de tara pe termen lung Incepand cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat, aproape de fiecare data, cate o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, cu speranta ca va fi o sursa de inspiratie de guvernul/ministrul ce urma a fi numit dupa alegeri. In spiritul acestui obicei voi prezenta si in acest an o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, utila, cred eu, cu atat mai mult cu cat principalele partide cu pretentii la guvernare nu si-au comunicat stratregia sau obiectivele pentru acest sector de importanta deosebita in dezvoltarea economica a tarii, in digitalizarea economiei.
Teamnet a semnat cu CNAS contractele de mentenanta la sistemul IT al cardului de sanatate, dar va fi responsabil de buna functionare a acestuia abia de la inceputul anului viitor Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a semnat in aceasta saptamana cu Teamnet International atat acordul cadru, cat si primul contract subsecvent, aferente serviciilor de mentenanta la sistemul IT al cardului national de sanatate, arata datele publicate vineri in SEAP. Vor mai avea probleme pacientii si doctorii cu proasta functionare a acestui sistem? Contactati de HotNews.ro, oficialii CNAS au precizat ca 'in prezent se preda documentatia sistemului, perioada la finalul careia Teamnet va avea 30 de zile pentru a se acomoda efectiv cu sistemul IT si abia apoi va fi responsabil de buna functionare a cardului de sanatate.Teamnet poate fi penalizata cu pana la 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunara pe care o va incasa de la CNAS, daca depaseste cu o ora timpii de raspuns in caz de incident critic in sistemul IT al cardului.
Ce firme vor furniza pentru 2,4 milioane lei sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare European Funds Invest si Master Technology Systems vor furniza Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare din acest an, contra sumei de peste 2,4 milioane lei fara TVA, potrivit unui anunt publicat vineri in SEAP. Numele firmei European Funds Invest apare in sesizarea facuta in luna septembrie de ANI la DNA impotriva Iuliei Ioana Baz, director in Ministerul Fondurilor Europene, acuzata de conflict de interese si infractiuni de coruptie, pentru ca in calitate de director in minister ar fi semnat contracte cu firme la care a lucrat sau pe care le-a administrat.Contractul a fost atribuit dupa respingerea contestatiilor celorlalti ofertanti, printre care si asocierea dintre Net Brinel, Siveco si Teamnet
Licitatia Politiei pentru sistemul IT de recunoastere faciala continua: Ymens Teamnet, parte a grupului fondat de Sebastian Ghita, printre ofertanti Licitatia demarata de Politia Romana pentru implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, continua dupa ce firma Divergent Solutions si-a retras contestatia, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Drept urmare, Politia analizeaza acum patru oferte primite, una dintre acestea fiind de la Ymens Teamnet, firma de solutii IT de tip cloud a grupului fondat de catre deputatul Sebastian Ghita.
Piata smartphone-urilor second-hand va creste de aproape trei ori pana in 2020, la peste 220 milioane unitati Piata telefoanelor second-hand si reconditionate a crescut mult in ultimii ani, ajungand la 81 de milioane de terminale vandute anul trecut, insa avansul va continua, iar piata va depasi 220 milioane unitati in 2020, arata o analiza IDC. Tot mai multi retaileri fac buy-back pentru terminale vechi si astfel de programe s-au innultit in ultinii trei - patru ani in Europa de Vest, Asia si SUA.
Plata online cu cardul a tuturor taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro: BT, BCR si Garanti Bank au incheiat cu ANAF acordul cadru/Oferta Raiffeisen a fost respinsa Banca Transilvania, BCR si Garanti Bank au incheiat in 4 noiembrie cu ANAF acordul cadru pe 32 de luni pentru furnizarea serviciilor bancare de acceptare a platilor de impozite, taxe, contributii si a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plata in sistem on-line prin Ghiseul.ro, potrivit datelor publicate sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei intre cele trei banci. Toate sumele incasate vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzactiile online care nu poate depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mare de 30 lei, care va fi suportat de Fisc.
Contract de peste 2,4 milioane euro, atribuit fara licitatie catre Telekom: Cum explica ROMATSA de ce doar acest operator ar fi putut furniza serviciile de voce si date solicitate ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat luna trecuta prin negociere doar cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) un contract de servicii de voce si date in valoare de peste 2,4 milioane euro. Intrebati de ce au negociat acest contract doar cu Telekom, oficialii ROMATSA au precizat pentru HotNews.ro ca 'Telekom este, in prezent, singurul operator de pe piata romaneasca, care ofera printr-o infrastructura subterana, atat pe relatii nationale cat si internationale, serviciile necesare pastrarii principiului diversitatii care asigura redundanta necesara in infrastructura unificata proprie utilizata de ROMATSA pentru telecomunicatiile de aviatie'.
[P] Telekom susține IMM-urile prin noul portofoliu de servicii mobile Companiile, indiferent de aria de activitate sau dimensiune, trebuie sa se concentreze pe activitatile lor principale, fara griji legate de furnizarea serviciilor de telecomunicatii. Au nevoie de o conexiune stabila si acoperire 4G extinsa, de controlul costurilor, in special in strainatate, de securitate pentru date pe orice dispozitiv, respectiv de acces si disponibilitate a datelor lor. Intr-un singur cuvant: mobilitate - acesta reprezentand astazi un element cheie in succesul sau esecul unei afaceri.
Ce spune Telekom despre reducerile de personal din Romania anuntate recent de grupul german Deutsche Telekom Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat saptamana trecuta ca, in primele noua luni din acest an, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom Romania au precizat ca 'evolutia numarului de angajati al grupului de companii Telekom Romania s-a mentinut intr-o marja fireasca a fluctuatiei de personal pentru piata de telecom, intr-o perioada in care digitalizarea a devenit cuvantul de ordine pentru companii, in preocuparea acestora de a raspunde noilor nevoi ale clientilor'.
Noi obligatii pentru operatorii de telefonie mobila pentru o mai buna localizare a apelurilor la 112 Operatorii de telefonie mobila vor avea obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a permite transmiterea de pe telefon catre STS, administratorul serviciului 112, in maxim 20 de secunde de la momentul initierii apelului, a informatiei de localizare, respectiv latitudinea si longitudinea pozitiei geografice in care se afla telefonul apelantului, cel putin pentru apelurile de urgenta 112 initiate de pe terminale mobile care au capabilitatile necesare, a anuntat vineri arbitrul telecom (ANCOM), care a adoptat o decizie in acest sens. Masura ar trebui sa determine o mai buna localizare a celor care suna la 112 si o scadere a timpilor de interventie.
DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana, in urma neregulilor sesizate de Ministerul Comunicatiilor DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana in urma neregulilor sesizate luna trecuta de Ministerul Comunicatiilor, dosar care se afla in lucru, au transmis pentru HotNews.ro oficialii DNA. 'Avand in vedere stadiul dosarului, alte informatii nu pot fi oferite in acest moment', au mai precizat procurorii. Pana in acest moment, procurorii DNA au trimis spre judecare sase dosare avand ca obiect infractiuni care au determinat prejudicii in dauna Postei Romane, in trei dintre acestea pronuntandu-se deja decizii de condamnare definitiva.UPDATE Posta Romana: 'Intrucat stadiul demersului DNA este la nivelul incipient de cercetare penala, care are scopul de a stabili daca a fost sau nu savarsita o infractiune si in ce circumstante a fost comisa aceasta, compania sustine orice actiune a organelor abilitate, menita sa clarifice acte savarsite de reprezentati ai Postei Romane asupra carora planeaza suspiciuni de incalcare a legii'.
ANALIZA Evolutia comunicatiilor mobile pana in anul 2022 In 15 noiembrie 2016 a fost publicat Ericsson Mobility Report o analiza a evolutiei pana in anul 2022 a utilizarii comunicatiilor mobile la nivel mondial, cand vor fi 8,9 miliarde linii, folosite de circa 6,1 miliarde de oameni. Potrivit raportului utilizarea tehnologiei GSM va continua scaderea, in timp ce utilizarea tehnologiei 3G va creste usor. Cea mai mare crestere o va inregistra utilizarea tehnologiei LTE, ultima lansata comercial in 2009, circa 4,6 miliarde, reprezenand 52% din total.
ROMATSA a atribuit prin negociere catre Telekom un contract de servicii de voce si date de peste 2,4 milioane euro. De ce nu s-a facut o licitatie ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat in 31 octombrie un contract de servicii de telecomunicatii voce-date cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), prin procedura de negociere fara anunt de participare, potrivit datelor publicate miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Justificarea este aceea ca 'lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice'. HotNews.ro a solicitat oficialilor Romatsa si Telekom sa precizeze care sunt motivele tehnice pentru care doar acest operator de telecomunicatii poate oferi aceste servicii si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
De ce vrea Posta sa concedieze 296 de angajati: Aparatul administrativ este supradimensionat in raport cu volumul si specificul activitatii companiei 'Disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua in lunile urmatoare, constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, intr-o companie gigant, cu 26.000 de angajati, in care aproximativ 1.500 de oameni parasesc in mod natural compania, anual', a comunicat miercuri Posta Romana. Operatorul spune ca disponibilizarile vizeaza in principal sectorul administrativ si nu cel operational, ca angajatii vor beneficia de salarii compensatorii si ca decizia a fost luata in urma unei analize interne care a demonstrat ca aparatul administrativ este supradimensionat in raport cu volumul si specificul activitatii companiei.
Vodafone, la 30 septembrie 2016: Un plus de peste 314.000 de clienti si venituri in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului trecut Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, avea un numar total de 9.368.604 de utilizatori (servicii mobile, servicii de voce si M2M), la 30 septembrie 2016, in crestere cu 314.794 utilizatori fata de perioada similara a anului precedent, potrivit datelor publicate marti de grupul britanic. Din numarul total de clienti, 8.683.351 erau utilizatori ai serviciilor mobile. Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 30 septembrie 2016 au atins 179,2 milioane de euro, in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.
DOCUMENT Posta negociaza cu sindicalistii concedierea a 296 de angajati si desfiintarea a 343 de posturi Posta Romana, condusa de Alexandru Petrescu, vrea sa desfiinteze 343 de posturi si sa concedieze colectiv 296 de angajati in cursul lunii februarie 2017, se arata intr-o notificare transmisa joi, 10 noiembrie, de conducerea operatorului postal catre Sindicatul Lucratorilor Postali, condus de Matei Bratianu. In documentul obtinut de HotNews.ro este propusa pe de o parte desfiintarea 26 de posturi de conducere si concedierea a 23 de sefi, iar pe de alta parte infiintarea altor 10 posturi de conducere. Cei concediati vor beneficia de salarii compensatorii. La 31 octombrie 2016, Posta avea 25.873 de angajati, dintre care 22.775 pe segmentul operativ.UPDATE (16:10) Conducerea Postei pentru HotNews.ro: 'Criteriile de selectie a angajatilor care vor fi concediati, dar si numarul acestora, preponderent personal functional administrativ, se vor stabili de comun acord cu SLPR, in urmatoarea saptamana'.
[P] Catalogul scolar electronic - un nou pachet Telekom destinat digitalizarii scolilor din Romania Educatia reprezinta pilonul de baza pentru dezvoltarea sustenabila a oricarei societati. Un sistem educational functional, capabil sa ofere generatiilor tinere instrumentele si cunostintele necesare pentru a face fata rigorilor si cerintelor tot mai ridicate ale societatii este esential. Avand in minte experienta ultimilor ani, nevoia sistemului educational din Romania de a evolua si de a fi pe aceeasi lungime de unda cu generatia tanara este din ce in ce mai acuta.
Legea cash-back, publicata in Monitorul Oficial: Ce amenzi risca magazinele care nu vor permite plata cu cardul si cat cash ar putea retrage de la POS-uri detinatorii de carduri Comerciantii cu afaceri anuale de peste 10.000 de euro vor fi obligati de la 1 ianuarie 2017 sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit, ceea ce inseamna ca vor fi obligati sa aiba cel putin un POS disponibil in fiecare magazin, potrivit asa numei legi cash-back care a fost publicata luni in Monitorul Oficial. In caz contrar, acestia risca amenzi de la 5.000 lei la 7.500 lei. Fara a fi obligati, comerciantii ar putea permite detinatorilor de carduri sa retraga maxim 200 de lei in numerar de la POS-urile din magazine, similar retragerilor de bani din bancomate, contra unui comision care nu poate depasi 1% din valoarea avansului acordat.
Romtehnica, o companie coordonata de Ministerul Apararii, cumpara sisteme si statii radio militare de zeci de milioane de euro de la firma americana Harris Corporation Romtehnica, companie nationala din domeniul apararii coordonata de Ministerul Apararii, a incheiat in 14 octombrie un acord cadru in valoare de peste 34,7 milioane de lei (fara TVA), cu firma americana Harris Corporation Communication Systems, pentru achizitia de sisteme radio/statii radio Harris de diverse tipuri, arata datele publicate vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit prin negociere fara anunt de participare, justificarea fiind ca produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Datele din SEAP arata zeci de contracte similare atribuite prin aceeasi procedura catre firma Harris din 2007 si pana in prezent.
Orange a lansat servicii de transfer de bani si plati cu telefonul mobil pentru clientii proprii. Ce comisioane vor fi percepute Orange a lansat joi serviciile de transfer de bani si plati cu telefonul, disponibile momentan doar pentru clientii proprii. Cei interesati trebuie sa isi activeze contul intr-un magazin al operatorului, dupa care serviciul poate fi accesat prin aplicatia mobila Orange Money pentru telefoanele cu sistem Android sau sunand la numarul scurt *111#, daca nu au smartphone. Pana pe 15 decembrie, nu se percep comisioane la transferurile de bani intre clientii cu conturi, insa dupa aceasta data comisioanele sunt de 1 leu la transferurile de pana la 150 lei si de 3 lei la transferurile de peste 500 lei. La retragerea banilor din magazin, comisioanele variaza intre 5 lei si 25 de lei.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version