TELECOM
Reduceri de personal in grupul Deutsche Telekom in primele noua luni/In Europa, reducerile au avut loc in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, ca urmare a masurilor de eficienta pe segmentul operational Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat joi o scadere cu 2,7% a numarului total de angajati, pana la 219.254 angajati in primele noua luni din acest an fata de sfarsitul lui 2015, ca urmare a masurilor de crestere a eficientei, a pensionarilor anticipate si a unei incetiniri in procesul de recrutare pe segmentul operational. In Europa, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Telekom Romania a continuat sa piarda clienti de telefonie fixa si comunicatii mobile, dar a castigat abonati la serviciile de internet si TV.
RCS Management, firma controlata de patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, vrea sa rascumpere 10% din capital cu maxim 22,4 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an Actionarii RCS Management, societate la care patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, detine 58,9147% din actiuni, au fost convocati in data de 12 decembrie din acest an pentru a aproba dobandirea unui numar maxim de 20.400 actiuni proprii de la unul sau mai multi actionari, reprezentand 10% din capitalul social al societatii, la un pret maxim de 1.100 euro pe actiune, potrivit unui convocator publicat marti in Monitorul Oficial. La acest pret, RCS Management va plati maxim 22,44 milioane de euro pentru 10% din actiuni.
Topul vitezelor de internet in trimestrul trei: UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix, in timp ce Vodafone a avut viteze de upload mai mari ca Orange la internetul mobil Orange a furnizat cea mai mare viteza medie reala de download la internetul mobil in trimestrul trei din acest an, dar Vodafone, principalul sau rival a oferit viteze mai bune de upload in aceeasi perioada de timp, potrivit datelor comunicate marti de Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Astfel, in perioada mentionata, vitezele medii reale de download, respectiv upload, furnizate de Orange au fost de 37,8 Mbps si respectiv 12,96 Mbps, in timp ce Vodafone a furnizat o viteza medie reala de download de 29,64 Mbps si o viteza medie reala de upload de 14,62 Mbps.
DOCUMENT Posta vrea sa identifice salariatii vinovati de greva spontana de saptamana trecuta pentru a-si recupera pagubele produse/Parteneriatul cu eMAG a fost reluat Posta vrea sa identifice salariatii vinovati pentru greva spontana declansata saptamana trecuta, pentru a-si recupera pagubele produse, a marti comunicat pentru HotNews.ro Posta Romana. Compania sustine ca Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) nu si-a asumat, in mod formal, incetarea voluntara a lucrului si nu a prezentat managementului companiei decizia luata de membrii sai, aceea de a opri activitatea. Astfel, avand in vedere ca sindicatul reprezentativ nu a fost organizatorul protestului si nici nu si-a asumat prerogative privind reprezentarea salariatilor la protest, nu au existat dovezi pentru chemarea acestuia  in judecata.
Teamnet respinge acuzatiile ministrului Dragos Pislaru cu privire la registrul IT de evidenta a salariatilor: Inspectia Muncii a inchiriat prin licitatie sisteme asupra carora avem drepturi de proprietate Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghita si controlat acum de Bogdan Padiu, a comunicat marti ca este producatorul si proprietarul sistemelor informatice REGES (Registrul General de Evidenta al Salariatilor) si Revisal si ca serviciile contractate de Inspectia Muncii (IM) prin licitatie deschisa de la Teamnet au fost de inchiriere si nu de vanzare a acestor sisteme pentru care compania detine drepturi de proprietate. Teamnet mai sustine ca potrivit contractelor semnate, Inspectia Muncii a avut in permanenta acces la bazele de date care au fost si raman in proprietatea acestei institutii.UPDATE Bogdan Padiu, seful Teamnet: "Inspectia Muncii a contestat in instanta raportul Curtii de Conturi in care se sustine ca modalitatea de contractare a serviciilor pentru REGES/ REVISAL nu a fost corecta si ca Inspectia Muncii ar trebui sa obtina proprietatea asupra sistemului informatic REGES/ REVISAL".
Sistemul informatic al cardului de sanatate a picat din nou luni, 7 noiembrie, incepand cu ora 10:00 Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), care cuprinde si sistemul informatic al cardului national de sanatate, a devenit indisponibila din nou luni, 7 noiembrie, incepand cu ora 10:00, datorita unor probleme tehnica, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line, se arata in anuntul Casei. De la sfarsitul lui 2015, CNAS a ramas fara mentenanta la sistemul IT al cardului si la platforma informatica de asigurari. Problema ar urma sa fie rezolvata de Teamnet, care a castigat prin licitatie cele doua contracte in valoare de peste 5 milioane euro, dar in prezent cele doua parti negociaza termenii contractuali.
UPC, la 30 septembrie 2016: Un plus de 52.600 noi abonati in ultimul an si venituri in crestere cu 8,5% pana la 172,8 milioane lei UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a castigat 52.600 de noi abonati in ultimul an, ajungand la un numar total de 1.259.400 abonati la sfarsitul lunii septembrie din acest an, arata datele grupului Liberty Global. Fata de trimestrul anterior din acest an, operatorul a crescut pe toate liniile de business, ajungand la 1.251.200 abonati TV, 524.900 abonati la internet si 449.700 abonati la telefonia fixa. Compania a anuntat o crestere anuala a veniturilor de 8,5% pana la 172,8 milioane lei.
Teamnet, grupul fondat de Sebastian Ghita si controlat acum de Bogdan Padiu, vrea sa produca vehicule blindate Actionarii Ymens, compania IT de solutii de tip cloud a grupului Teamnet, au decis luna trecuta sa-si extinda activitatea cu un nou cod CAEN 3040: 'fabricarea vehiculelor militare de lupta'. Bogdan Padiu, seful grupului Teamnet, a precizat pentru HotNews.ro ca firma isi extinde domeniul de activitate catre realizarea de produse de tip blindat si a dat drept exemplu o drona speciala.
DOCUMENT Ministerul Sanatatii si STS vor sa realizeze o aplicatie de monitorizare la nivel national a stocurilor de medicamente compensate si gratuite, precum si o platforma software pentru declararea sponsorizarilor din sistemul sanitar Ministerul Sanatatii si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) vor sa realizeze o aplicatie de monitorizare la nivel national a stocurilor de medicamente compensate si gratuite, cu scopul garantarii pacientilor la medicamente, se arata intr-o scrisoare semnata in 31 octombrie de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si transmisa catre CNAS, document obtinut de HotNews.ro, a carui autenticitate a fost confirmata de minister. In scrisoare, ministerul mai spune ca este in curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizarilor, si invita oficialii CNAS la o intalnire in care sa stabileasca modalitatea de punere la dispozitie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice si private din Romania pentru autentificarea la Platforma informatica a CNAS.
EXCLUSIV Ce nereguli sustine ca a gasit Ministerul Comunicatiilor la Posta pentru care a sesizat DNA si cum se apara conducerea companiei Ministerul Comunicatiilor a anuntat in urma cu 10 zile ca a sesizat DNA privind posibile fapte de natura penala la Posta, fara insa a spune nimic concret cu privire la neregulile descoperite. La insistentele HotNews.ro, Ministerul a transmis detalii despre o parte dintre nereguli care privesc achizitiile de produse IT, de masini si contractele de inchiriere a spatiilor. In replica, Posta Romana, condusa de Alexandru Petrescu, sustine ca unele constatari sunt false, tendentioase sau superficiale, iar altele sunt spete vechi, care au fost surprinse in rapoartele Curtii de Conturi si care se afla deja pe rolul instantelor. DNA face acum verificari preliminare pentru a vedea daca sesizarea Ministerului poate fi inregistrata ca dosar penal.
Sistemul IT al cardului de sanatate a devenit din nou indisponibil marti, incepand cu ora 09:00/Contractele de mentenanta cu Teamnet nu au fost inca semnate Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate a devenit din nou indisponibil marti, incepand cu ora 10:00, datorita unor probleme tehnice, iar pana la remedierea problemelor, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda in regim off-line, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Contactat de HotNews.ro, Liviu Nicolescu, director general adjunct in CNAS, a spus ca spera ca problemele sa fie remediate in cursul acestei zile si ca, in aceasta luna, sa se semneze cu Teamnet si contractele de peste 5 milioane de euro pentru mentenanta la Cardul de sanatate (CEAS) si la Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS).
Activitatea postala va reveni la normal: Conducerea Postei anunta ca a agreat cu sindicalistii majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2017 Conducerea Postei Romane si reprezentantii SLPR au agreat, luni, schema de majorare a salariilor postasilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017, se arata intr-un comunicat transmis luni seara de companie. "In cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masa la valoarea nominala a tichetului de 11,50 lei/zi, fata de valoarea actuala de 9 lei, dupa intrarea in vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masa. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei cresteri salariale de 80 de lei brut/angajat".
EXCLUSIV Conflictul de la Posta: Cele mai recente trei propuneri de cresteri salariale pentru incetarea protestelor postasilor Conducerea Postei a propus sindicalistilor trei noi variante de majorare a salariilor angajatilor, incepand cu 1 ianuarie 2017, in urma negocierilor care au avut loc vineri si sambata, variante care vor fi aduse la cunostinta sutelor de postasi aflati in greva, iar daca vor fi de acord se va semna un acord si protestul postasilor va inceta, a declarat sambata seara pentru HotNews.ro Matei Bratianu, presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali (SLPR). Cele trei propuneri vizeaza cresteri ale veniturilor brute lunare cuprinse intre 120 de lei si 135 de lei pentru peste 23.000 de angajati.
EXCLUSIV Consecintele grevei postasilor: Acordul dintre eMAG si Posta a fost suspendat temporar. Posta ar putea pierde contractele de livrare cu Ministerul de Justitie, ANAF si mai multe firme Greva spontana declansata de doua zile in Posta Romana, care a dus la blocarea activitatii in sute de oficii postale din tara, ar putea avea consecinte grave pentru companie. Intr-o scrisoare obtinuta de HotNews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operational in Posta Romana, subliniaza pe langa un minus de incasari zilnice de circa 4,5 milioane lei, riscul pierderii unor contracte cu Ministerul de Justitie, ANAF, RAPPS, Directia Pasapoarte, Avon si Bakker si incetarea contractului cu eMAG. Contactat de HotNews.ro, Alexandru Petrescu, directorul general al Postei, a precizat ca exista riscul ca acest parteneriat sa inceteze, dar ca momentan a fost suspendat temporar pe perioada protestelor.
Posta Romana, afectata de greva spontana a angajatilor din mai multe oficii postale din tara: In doar cateva ore de protest, compania a pierdut 4,5 milioane de lei 'Protestul salariatilor din Posta Romana, aflat in afara cadrului legal, a afectat semnificativ activitatea operatorului national de servicii postale', atentioneaza vineri compania. "Incetarea lucrului in oficiile postale se rasfrange asupra activitatii intregii companii si are urmari grave pe mai multe paliere, incepand cu scaderea drastica a incasarilor. In doar cateva ore de protest, Posta a pierdut 4,5 milioane de lei. De asemenea, trimiterile postale intarziate obliga compania la plata unor despagubiri si penalitati. Blocarea activitatii va duce la pierderea contractelor din care compania isi obtine veniturile atat de importante pentru mentinerea locurilor de munca", se arata in comunicatul Postei.
Producatorii chinezi de smartphone-uri OPPO si Vivo au o prezenta tot mai puternica in top 5 mondial ​Vanzarile de smartphone-uri au crescut in lume cu numai 1% trimestrul trecut, insa daca Samsung si Apple au avut scaderi, Huawei, OPPO si Vivo au inregistrat cresteri record, arata datele IDC. Vanzarile Samsung au scazut cu 13%, in timp ce Huawei a avut cele mai bune trei luni din istoria sa, cu peste 33 de milioane de unitati livrate. OPPO si Vivo au avut impreuna livrari de peste 45 milioane telefoane
iNES Group va lansa in premiera pe piata locala un canal TV in standardul 4K/UHD, intr-un pachet de servicii de internet, TV si telefonie fixa care costa 50 de euro pe luna iNES Group, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Bucuresti, va lansa incepand cu luna noiembrie primul canal TV 4K/Ultra HD din Romania - FUNBOX 4K/UHD - intr-un pachet de servicii de internet, telefonie fixa si peste 200 de canale TV, la un pret de 50 de euro pe luna. Tehnologia 4K permite o experienta superioara de televiziune - mai multe nuante, detalii si contrast de o acuratete de patru ori mai mare decat standardul Full HD 1080p, dar pentru asta este nevoie de un televizor 4K si un media-box special.
​DOCUMENT Greva spontana joi in mai multe oficii postale din tara dupa esecul negocierilor privind majorarea salariilor si concedierea a 300 de angajati Postasii au demarat joi greva spontana in mai multe oficii postale din tara, dupa esecul negocierilor de miercuri intre sindicalisti si conducerea companiei pe tema majorarii salariilor. Intr-un mesaj transmis miercuri seara HotNews.ro, Matei Bratianu, seful sindicalistilor, anunta ca: 'Negocierile au esuat. Liderii din peste 25 de judete au fost informati de sindicalisti ca maine vor opri lucrul'. Joi dimineata surse apropiate Postei au precizat ca in mai multe oficii din Bucuresti si alte orase este greva spontana. Nu toti postasii sunt insa in greva. Spre exemplu, oficiul postal de pe strada Matei Millo din Bucuresti era deschis joi, conform verificarilor HotNews.ro.Vezi in articol ce propuneri au facut miercuri cele doua parti pe tema cresterilor salariale, dar si a concedierilor, conform procesului verbal obtinut de HotNews.ro.
ANALIZA Partajarea retelelor de comunicatii mobile in atentia Comisiei Europene Potrivit Mobile World Live din 25 octombrie 2016  Comisia Europeana a deschis o ancheta privind acordul de partajare a retelei intre O2 si T-Mobile in Republica Ceha, pentru a se asigura ca nu se incalca legile concurentei. Comisia doreste sa vada daca acordul nu "risca incetinirea imbunatatirea calitatii in infrastructura existenta, si daca nu intarzie sau impiedica desfasurarea unor noi tehnologii, precum 4G / LTE, si noi servicii bazate pe acestea, in special in zonele dens populate". Comisia va examina si eficienta produsa prin partajarea retelei.
RCS&RDS: Am finalizat refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde lei RCS&RDS si Cable Communications Systems N.V. (societatea mama a RCS&RDS, controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari) au finalizat refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde lei, a anuntat miercuri operatorul de comunicatii fixe. Sumele obtinute prin aceste operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane euro emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS&RDS in 2015 si, respectiv, 2016.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version