TELECOM
Al optulea dosar penal la Posta Romana: 26 de persoane sunt urmarite penal pentru decontarea presupus nelegala de bilete de odihna si tratament in perioada 2009-2012 '26 de persoane, la data faptelor, reprezentanti ai Directiei Regionale de Posta Sud Vest Craiova, sunt urmarite penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale, fapte presupus a fi savarsire in perioada 2009-2012', au precizat luni pentru HotNews.ro oficialii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). UPDATE Reactia Postei Romane: "Situatia este cunoscuta la nivelul managementului, inca din 2012.  (..) Compania a formulat plangere penala impotriva salariatiilor identificati ca fiind vinovati si s-a constituit parte civila impotriva acestora pentru recuperarea prejudiciului'.
ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 2. Finantare pentru Romania inteligenta Sunt dificil de estimat costurile proiectului national 'Romania Inteligenta', proiectul pilot 'Alba Iulia 2018 - oras inteligent' urmand a da un indiciu si mai ales un 'model de afacere'. In afara de finantarea din fonduri UE, alte surse pentru finantarea proiectului pilot ar trebui sa fie telecomunicatiile si bugetul de stat si local. Telecomunicatiile au fost considerate pana acum o sursa de venituri pe care guvernele au folosit-o conform intereselor conjuncturale, alimentand adesea 'gaurile negre' ale economiei.
​EXCLUSIV 1151 de romani si-au platit online obligatii fiscale in valoare de peste 971.000 lei in cele doua zile de la inrolarea ANAF in Ghiseul.ro 1151 de contribuabili si-au platit online cu cardul obligatiile fiscale catre ANAF folosind platforma Ghiseul.ro, la doua zile dupa inrolarea Fiscului in aceasta platforma de plati, valoarea tranzactiilor depasind 971.185 lei de lei, a precizat vineri catre HotNews.ro Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor. Mai mult, in cele doua zile de la aparitia acestei modalitati de plata a obligatiilor fiscale, peste 5.000 de contribuabili si-au facut conturi in Ghiseul.ro, a mai subliniat ministrul.Vezi in articol un Top 5 al platilor catre ANAF facute prin Ghiseul.ro
Vodafone Romania si-a extins acoperirea serviciilor de roaming 4G in mai multe tari, printre care Bulgaria, Cipru, Republica Moldova si Slovacia Vodafone Romania a anuntat joi ca si-a extins acoperirea serviciilor de roaming 4G in Bahamas, Bolivia, Bulgaria, Cipru, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Insula Man, Insulele Feroe, Iran, Jamaica, Mongolia, Pakistan, Republica Moldova, Slovacia si Tanzania, depasind astfel pragul de 100 de tari in care permite aceste servicii.
Mai putine cozi la ghisee: Obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite de acum si online prin Ghiseul.ro ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro, astfel ca, incepand de miercuri, 14 decembrie, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Totodata, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati, precum si amenzile judiciare. Vezi in articol explicatiile oficialilor Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO) despre cum se pot face platile online catre ANAF prin Ghiseul.ro, precum si lista completa a tuturor obligatiilor fiscale catre ANAF ce pot fi platite prin Ghiseul.ro.UPDATE Detalii ANAF despre comisionul pe care il va suporta la fiecare tranzactie online: Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabil.
Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor: Din pacate, realist vorbind, capitalizarea Postei nu se va mai putea face anul acesta, deoarece FP doreste o garantare suplimentara Statul roman a aratat clar si ferm ca doreste capitalizarea Postei, dovada fiind Hotararea de Guvern prin care s-a rectificat bugetul pentru 2016 prin care Ministerul Comunicatiilor a primit 172,3 milioane de lei pentru acest proces, dar din pacate Fondul Proprietatea, actionarul minoritar, doreste o garantare suplimentara a acestui demers, garantare care contravine legii 31/1990, a declarat marti Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor, in cadrul intalnirii online 'De Vorba cu Ministrul tau'. Iata ca suntem intr-o situatie fara precedent, in care statul de data aceasta a facut demersuri si este la zi, deci nu mai este restant, dar partenerul privat, din pacate nu doreste aceasta capitalizare, a mai spus ministrul.Prin aceasta majorare de capital, statul ar fi acoperit datoria istorica de aproape 230 milioane de lei pe care Posta o are la bugetul de stat.
Teamnet, grup fondat de Sebastian Ghita, va operationaliza, la inceputul lui 2017, primul centru de cercetare din tara, unde ar putea produce anual peste 100 de avioane fara pilot Teamnet, grup fondat de Sebastian Ghita, a anuntat marti ca impreuna cu AFT Design, vor operationaliza, la inceputul anului 2017, primul centru din Romania de cercetare si productie in domeniul robotilor autonomi, situat in apropierea aerodromului Clinceni, in care se vor realiza intr-o prima etapa aeronave fara pilot, pentru urmatorii ani fiind planificata realizarea de sisteme terestre si navale. 'Capacitatea de productie este proiectata pentru a livra peste 100 de avioane pe an, intr-un singur schimb.', a precizat pentru HotNews.ro Bogdan Padiu, CEO-ul Teamnet.
Teamnet a semnat cu CNAS si contractele de mentenanta hardware pentru Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a primit vineri contractele semnate de Teamnet aferente serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS), iar de saptamana viitoare incepe predarea sistemelor, au precizat vineri pentru HotNews.ro oficialii CNAS. Contractele vizeaza mentenanta hardware la SIUI - Sistemul informatic unic integrat al CNAS, la SIPE - Sistemul Informatic pentru Prescriptia Electronica si la CEAS - Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate. Toate problemele intampinate in acest an la cardul de sanatate au provenit de la hardware, au mai spus oficialii Casei.In cazul sistemului IT de la card, pentru fiecare ora de depasire a timpilor de raspuns/solutie provizorie/remediere in cazul unui incident critic, Teamnet poate fi penalizata cu 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunara pe care o va incasa de la CNAS.
HARTA INTERACTIVA Implicatiile Legii Cash Back: Aproximativ 70.000 de comercianti si institutii publice vor trebui sa accepte platile cu cardul in 2017 / Se estimeaza ca, in primul an, mediul financiar bancar va avea costuri de 30 milioane de euro Aproximativ 70.000 de comercianti si institutii publice vor trebui sa accepte platile cu cardul in 2017 si doar in comertul cu amanuntul se estimeaza instalarea unui numar de 72.000 de POS-uri, potrivit datelor Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO). Potrivit legii, fiecare punct de lucru trebuie sa accepte plata cu cardul, in caz contrar fiecare comerciant riscand o amenda intre 5.000 si 7.000 de lei. Pentru fiecare POS comerciantii ar putea plati lunar intre 30 si 50 de lei catre banca, iar de cealalta parte costurile estimate in primul an pentru mediul financiar bancar sunt de circa 30 milioane de euro.    Citeste in articol un interviu cu George Anghel, directorul executiv al APERO, despre beneficiile, costurile si provocarile legii Cash Back.    Intra pe hartile interactive pentru a vedea cati comercianti vor fi obligati sa-si instaleze POS-uri in fiecare judet    Daca aveti sau administrati o firma puteti verifica aici daca sunteti afectati de legea Cash Back
Imprimeria Nationala s-a inrolat in Ghiseul.ro: Cetatenii non-UE pot plati online contravaloarea permisului de sedere temporara in Romania. Alte plati vor fi disponibile pana in 15 ianuarie 2017 Cetatenii straini din afara Uniunii Europene pot incepand de luni, 5 decembrie, sa achite online cu cardul, pe Ghiseul.ro, contravaloarea permisului de sedere temporara in Romania, dupa ce Imprimeria Nationala s-a inrolat in aceasta platforma de plati electronice, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Ministerului Comunicatiilor. Contactati de HotNews.ro, oficialii Imprimeriei au precizat ca, pana in 15 ianuarie 2017, se vor putea achita in acelasi mod si alte documente ce se elibereaza cetatenilor straini.
[P] Centrele de date Telekom si solutiile de hosting in cloud Business-urile de azi au nevoie de furnizori de comunicatii care sa le asigure accesul rapid si securizat la resursele companiei respective. Avand in vedere volumul de informatii pe care le genereaza si gestioneaza zilnic, gazduirea acestora intr-un centru de date capabil sa  proceseze zeci de mii de comenzi intr-o perioada foarte scurta poate determina succesul oricarei afaceri.
ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 1. Romania inteligenta In 18 mai 2016, in cadrul primei sesiuni a Zilei Comunicatiilor 2016, ministrul Marius Bostan anunta inceperea preparativelor pentru primul proiect pilot de oras inteligent in Alba Iulia, care fost lansat oficial in 2 decembrie 2016 si urmeaza a fi finalizat in anul 2018, cand se vor aniversa 100 de ani de la mare unire. Desigur ca o astfel de transformare nu se va 'finaliza' niciodata, noile dezvoltari tehnologice permitand noi aplicatii.
EXCLUSIV Statul se pregateste sa acopere, in acest an, prin majorare de capital datoria istorica de aproape 230 milioane de lei pe care Posta o are la bugetul de stat/Listarea la bursa, in maxim 2 ani Ministerul Comunicatiilor a primit 172,3 milioane de lei prin cea de-a doua rectificare bugetara din acest an pentru majorarea capitalului social al Postei, si, fiind vorba despre rectificarea bugetului de stat pentru 2016, majorarea se poate realiza numai pana la finalul acestui an, a declarat marti pentru HotNews.ro Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor. 'Prin aceasta masura, se vor acoperi datoriile 'istorice' de aproape 230 miloane de lei pe care Posta le are catre bugetul de stat. Ministerul intentioneaza ca, in maxim 2 ani de la aplicarea acestei masuri de capitalizare, sa se realizeze si listarea pe bursa a companiei', a mai precizat Delia Popescu.
Analiza a Corpului de control al Premierului: Statul a platit peste 3,1 miliarde lei pe produse IT in ultimii 5 ani/Noua ministere au platit peste 110,2 milioane de lei pe produse IT care sunt neutilizate sau functioneaza defectuos 19 ministere si companii din subordine au platit peste 3,1 miliarde de lei in ultimii 5 ani pe produse si licente software, Siveco, Teamnet si UTI fiind firmele care au castigat cei mai multi bani din aceste contracte, arata o analiza a Corpului de Control a Premierului. Noua ministere impreuna cu unitatile aflate in subordine au platit peste 110,2 milioane lei pentru produse/licente software instalate, dar neutilizate, neimplementate sau identificate cu dificultati in exploatare sau cu defectiuni, din diverse cauze, se arata in analiza Corpului de control al Premierului.
Noutate majora in Ghiseul.ro: Romanii din Diaspora vor putea obtine online, incepand de luni, datele de acces in sistem pentru a-si plati prin internet amenzile, taxele si impozitele din tara Romanii din Diaspora vor putea, incepand de luni, 5 decembrie, sa-si genereze singuri online datele de acces (utilizator si parola) in Ghiseul.ro, putand astfel sa-si plateasca prin internet, din strainatate, amenzile primite in tara, precum si taxele si impozitele locale, a declarat vineri pentru HotNews.ro George Anghel, directorul executiv al APERO (Asociatia de Plati Electronice din Romania). Ulterior obtinerii datelor de acces, acestia isi vor putea plati amenzile, taxele si impozitele cu orice card emis in tara sau in strainatate, a mai spus acesta. HotNews.ro a testat solutia informatica si va prezentam in articol pas cu pas cum se vor putea obtine datele de acces
Ministrul Comunicatiilor: Achitarea online a taxelor si impozitelor de catre persoanele juridice, in discutii Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Finantelor sunt in discutii privind materializarea unui proiect prin care persoanele juridice sa poata achita online taxele si impozitele prin ghiseul.ro, a anuntat vineri, la Alba Iulia, ministrul Delia Popescu, transmite Agerpres.
​ANALIZA In atentia noului Guvern: Romania Inteligenta, un proiect de tara pe termen lung Incepand cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat, aproape de fiecare data, cate o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, cu speranta ca va fi o sursa de inspiratie de guvernul/ministrul ce urma a fi numit dupa alegeri. In spiritul acestui obicei voi prezenta si in acest an o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, utila, cred eu, cu atat mai mult cu cat principalele partide cu pretentii la guvernare nu si-au comunicat stratregia sau obiectivele pentru acest sector de importanta deosebita in dezvoltarea economica a tarii, in digitalizarea economiei.
Teamnet a semnat cu CNAS contractele de mentenanta la sistemul IT al cardului de sanatate, dar va fi responsabil de buna functionare a acestuia abia de la inceputul anului viitor Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a semnat in aceasta saptamana cu Teamnet International atat acordul cadru, cat si primul contract subsecvent, aferente serviciilor de mentenanta la sistemul IT al cardului national de sanatate, arata datele publicate vineri in SEAP. Vor mai avea probleme pacientii si doctorii cu proasta functionare a acestui sistem? Contactati de HotNews.ro, oficialii CNAS au precizat ca 'in prezent se preda documentatia sistemului, perioada la finalul careia Teamnet va avea 30 de zile pentru a se acomoda efectiv cu sistemul IT si abia apoi va fi responsabil de buna functionare a cardului de sanatate.Teamnet poate fi penalizata cu pana la 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunara pe care o va incasa de la CNAS, daca depaseste cu o ora timpii de raspuns in caz de incident critic in sistemul IT al cardului.
Ce firme vor furniza pentru 2,4 milioane lei sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare European Funds Invest si Master Technology Systems vor furniza Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare din acest an, contra sumei de peste 2,4 milioane lei fara TVA, potrivit unui anunt publicat vineri in SEAP. Numele firmei European Funds Invest apare in sesizarea facuta in luna septembrie de ANI la DNA impotriva Iuliei Ioana Baz, director in Ministerul Fondurilor Europene, acuzata de conflict de interese si infractiuni de coruptie, pentru ca in calitate de director in minister ar fi semnat contracte cu firme la care a lucrat sau pe care le-a administrat.Contractul a fost atribuit dupa respingerea contestatiilor celorlalti ofertanti, printre care si asocierea dintre Net Brinel, Siveco si Teamnet
Licitatia Politiei pentru sistemul IT de recunoastere faciala continua: Ymens Teamnet, parte a grupului fondat de Sebastian Ghita, printre ofertanti Licitatia demarata de Politia Romana pentru implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, continua dupa ce firma Divergent Solutions si-a retras contestatia, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Drept urmare, Politia analizeaza acum patru oferte primite, una dintre acestea fiind de la Ymens Teamnet, firma de solutii IT de tip cloud a grupului fondat de catre deputatul Sebastian Ghita.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică