TELECOM
Guvernul a adoptat masuri pentru situatiile in care este picat sistemul cardului de sanatate: Serviciile medicale si medicamentele vor putea fi acordate si off-line Farmaciile vor putea elibera in sistem off-line medicamentele din retetele medicale emise on-line si off-line atunci cand nu functioneaza platforma informatica de asigurari de sanatate (PIAS), potrivit unor masuri adoptate miercuri de Guvern. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar in regim on-line, iar cand era picat sistemul cardului national de sanatate, se aflau in imposibilitatea legala de a elibera asiguratilor medicamentele. De asemenea, si serviciile si dispozitivele medicale, inclusiv cele din  cadrul programelor nationale de sanatate curative vor putea putea fi acordate off-line.
UPDATE Protest al sindicalistilor postali, miercuri, la Posta Romana. Matei Bratianu, presedintele SLPR: 21.000 de postasi sunt determinati sa opreasca lucrul daca nu se semneaza majorarea salariilor pana in 4 noiembrie 'Liderii din 33 de filiale ale Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) vor picheta miercuri, incepand cu ora 10:00, sediul Postei Romane pentru a aduce la cunostinta conducerii companiei determinarea celor 21.000 de membrii ai SLPR de a opri lucrul in cazul in care nu se semneaza actul aditional de majorare a salariului pana la cel mai tarziu 4 noiembrie', a declarat marti seara pentru HotNews.ro Matei Bratianu, presedintele SLPR. Sindicalistii nu accepta ca singura solutie pentru majorarea salariului sa o reprezinte concedierea salariatilor. UPDATE (miercuri 11:00) Matei Bratianu pentru HotNews.ro: "S-ar realiza o economie de 8-10 milioane lei in 2017, daca indemnizatiile personalului cu functii de conducere - 190, ale 'specialistilor' de proiecte -102 - si salariile celor 202 'experti' ar fi suspendate pentru 2017 si altele 'tunse'."
Orange, la 30 septembrie 2016: Al 6-lea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor, dar cu peste 100.000 de clienti mai putini decat anul trecut Orange, cel mai mare operator local de comunicatii mobile, a ajuns la 10.175.000 de clienti (n.a SIM-uri valabile) in trimestrul incheiat in data de 30 septembrie din acest an, in scadere cu peste 100.000 de clienti fata de perioada similara a anului trecut, arata datele grupului Orange. Pe de alta parte, fata de aceeasi perioada de referinta veniturile au crescut cu 3,3% pana la 251,1 milioane de euro, operatorul fiind la al 6-lea trimestru consecutiv de crestere a veniturilor. La sfarsitul trimestrului al treilea din acest an, operatorul avea 315.000 de abonati la televiziunea prin satelit, in crestere cu 26,3% fata de perioada similara din 2015.
Licitatia Politiei pentru implementarea pana la Craciun a unui sistem national de recunoastere faciala care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka este contestata: Timpul de implementare a fi mai mult decat insuficient Licitatia demarata luna trecuta de Politia Romana pentru implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, a fost contestata saptamana trecuta, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Un posibil ofertant cere schimbarea termenului limita de implementare a acestui sistem, pe motiv ca de la atribuirea contractului, daca nu ar exista contestatii, ar ramane doar 11 zile pentru implementarea acestui sistem, timp care ar fi mai mult decat insuficient. Mai mult, contestatarul solicita anularea procedurii daca nu se remediaza acest termen limita de implementare.
Victorie de etapa a Vodafone in dosarul neaplicarii plafonului maxim la internet mobil in roaming in UE. Reactia arbitrului telecom Vodafone a obtinut in instanta suspendarea platii amenzii de 100.000 de lei aplicate de arbitrul telecom (ANCOM) pentru neaplicarea plafonului maxim la internet mobil in roaming in UE, precum si suspendarea obligatiei de a restitui banii catre clientiDecizia Curtii de Apel poate fi atacata. Vezi in articol reactia ANCOM.
​EXCLUSIV/DOCUMENTE Sindicalistii postali ar fi de acord sa fie concediati 300 de angajati, numai daca salariile cresc cu 200 lei de la 1 decembrie 2016 Conducerea Postei Romane a propus sindicalistilor postali concedierea a 300 de salariati din categoriile conducere, functional si auxiliar si majorarea salariului incepand cu data de 1 ianuarie 2017 pentru aproximativ 15.600 de salariati, se arata intr-un proces verbal semnat in 17 octombrie, intre cele doua parti, document obtinut de HotNews.ro. De cealalta parte, sindicalistii raspund ca isi mentin solicitarea de majorare salariala cu 200 de lei incepand cu 01.12.2016 si ca in privinta modificarii organigramei isi vor da acordul concomitent cu semnarea unui act aditional referitor la cresterea salariala. Aceasta insa este doar una dintre variantele discutate de cele doua parti. Vezi in articol ce alte ipoteze se afla pe masa negocierilor.
Parteneriatul dintre Posta si eMAG: Clientii retailerului online vor putea sa-si ridice coletele in 200 de oficii postale din tara Clientii retailerului online eMAG care vor sa-si ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat in proximitatea domiciliului sau a locului de munca, vor putea, incepand cu luna noiembrie din acest an, sa-si ridice personal produsele comandate din 200 de oficii postale amplasate in toate judetele tarii, a anuntat vineri Posta Romana. 'Strategia companiei vizeaza dezvoltarea acestui serviciu in toate cele peste 800 de oficii postale cu acces VPN' a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.
UPDATE Ministerul Comunicatiilor a sesizat DNA cu privire la nereguli descoperite la Posta Romana Ministerul Comunicatiilor a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la posibile fapte penale la Posta Romana, dupa ce corpul de control al ministerului a descoperit mai multe nereguli, care vizeaza printre altele: procedurile privind achizitia publica pentru IT&C, nereguli la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, cat si la derularea procedurii privind achizitia de masini, au precizat joi pentru HotNews.ro oficialii Ministerului Comunicatiilor (MCSI). Concluziile raportului au fost inaintate joi, 20 octombrie 2016, catre Directia Nationala Anticoruptie.UPDATE (vineri, 21 octombrie) Posta Romana nu a transmis un punct de vedere solicitat de HotNews.ro, dar Alexandru Petrescu, directorul general al Postei a postat cateva precizari pe blogul sau: "Aria de control a acoperit ultimii 8 ani de activitate a companiei, iar observatiile specificate in media vizeaza cu precadere perioada 2008-2013, cu accent pe contractele de achizitii sau asociere care deja se 'bucura' de o notorietate neagra-unele dintre ele contribuind semnificativ la situatia economica dificila in care compania se regaseste astazi".
Romanii si-au portat peste 3,3 milioane de numere de telefon in 8 ani: RCS&RDS a castigat cei mai multi clienti atat pe mobil, cat si pe fix Romanii si-au portat peste 3,3 milioane de numere de telefon in 8 ani de la lansarea acestui serviciu care permite sa-ti pastrezi numarul, atunci cand alegi sa-ti schimbi furnizorul, a anuntat joi Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Din totalul de 3.314.726 de numere, 2.679.104 sunt numere de telefonie mobila si 635.622 sunt numere de telefonie fixa. Pe segmentul telefoniei mobile, RCS&RDS are cele mai multe numere primite prin portare (870.768), fiind urmat de Vodafone cu 685.989 numere, Orange cu 637.444 numere. Pe segmentul telefoniei fixe, RCS&RDS conduce cu 171.036 de numere portate, urmat de Vodafone cu 149.649 de numere si UPC cu 132.715 de numere.
RCS&RDS reduce cu peste 10% tarifele la internetul fix si creste viteza de upload pana la 500 Mbps. Ce preturi si viteze la internet au rivalii Telekom si UPC RCS&RDS, cel mai mare operator local de internet fix, cu peste doua milioane de conexiuni la finele lunii martie din acest an, a anuntat ca, incepand de vineri, 21 octombrie, va creste vitezele de upload la internet fix pentru toti clientii sai si va reduce cu peste 10% tarifele abonamentelor cu viteze de download de pana la 500 Mbps si respectiv pana la 1Gbps pentru clientii noi sau cei care-si prelungesc contractul existent. La cel mai ieftin abonament lunar, care costa 28 lei, RCS&RDS promite viteza de download de pana la 300 Mbps si viteze de upload de pana la 150 Mbps. Vezi in articol ce preturi si viteze de internet au rivalii de la Telekom si UPC.
[P] Conexiune de date pentru companii oferita de Telekom si monitorizata non-stop pentru a preveni orice eventuale caderi ale retelei. Zilele acestea Telekom Romania a anuntat facilitatea de monitorizare proactiva pentru serviciul premium de Internet MetroNET, destinat IMM-urilor si companiilor mari.
Orange Romania, amendata cu 15.000 de lei pentru nereguli la incheierea unor abonamente de telefonie cu firma sotului Monicai Tatoiu Orange Romania a fost amendata luna trecuta cu 15.000 de lei de catre ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii) pentru nereguli la incheierea contractelor pentru opt numere de telefonie mobila apartinand firmei Victorex Investments Consultans, detinuta de Victor Tatoiu, sotul Monicai Tatoiu, potrivit documentelor furnizate de acesta catre HotNews.ro. Conform deciziei de sanctiune transmise de acesta catre HotNews.ro (vezi documentul atasat), ANCOM a constatat incalcarea dispozitiilor legale prin lipsa unor clauze minime obligatorii din contracte sau actele aditionale, dar si aspecte care tin de transmiterea eronata a datelor personale catre alt destinatar decat cel firesc, fapt ce ar fi de competenta Autoritatii pentru Protectia Datelor.
ANALIZA Serviciile publice online in Europa Un nou studiu privind serviciile de guvernare electronica din UE publicat in 3 octombrie 2016 de catre Comisia Europeana releva faptul ca serviciile publice online devin tot mai accesibile in Europa, 81% acum. O analiza mai profunda a transparentei, mobilitatii transfrontaliere si calitatii generale a utilizarii arata insa cresteri inegale si un numar semnificativ de tari ramase in urma. Printre acestea din urma si Romania.
EXCLUSIV Vodafone, obligata sa afiseze pe site minim 3 ani procedura de restituire a banilor catre clientii care au platit peste plafonul maxim de 50 de euro/luna pentru consumul de date in roaming Controlul in urma caruia Vodafone a fost amendata cu 100.000 de lei pentru neaplicarea plafonului maxim de 50 de euro pe luna, reglementat in UE, pentru consumul de date in roaming, a plecat de la o plangere facuta de un utilizator de cartela preplatita, dar amenda nu a fost aplicata pentru aceasta situatie, ci pentru ca afectati sunt de fapt toti abonatii Vodafone care au platit peste nivelul de 50 de Euro/luna (fara TVA) pentru consumul de date in roaming efectuat incepand cu data de 1 iulie 2012 si pana in prezent, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ANCOM. Incepand din aceasta luna, Vodafone are obligatia de a afisa pe site-ul propriu, pentru cel putin 3 ani, procedura pe care romanii afectati o pot urma pentru a obtine restituirea banilor.
Tot mai multi romani cumpara servicii TV: 7,2 milioane de abonati TV la sfarsitul primului semestru din 2016, in crestere anuala cu aproape 5% Numarul abonatilor TV creste constant de la an la an, la sfarsitul primului semestru din acest an fiind raportati 7,2 milioane de abonati la servicii TV furnizate contra-cost, in crestere anuala cu aproape 5%, a anuntat miercuri ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii). Dintre acestia, 4,6 milioane sunt abonati prin retele de cablu, 2,4 milioane sunt abonati prin retele satelit (DTH) si 89.000 sunt abonati prin tehnologie IP (IPTV). Din totalul de 7,2 milioane de abonati la servicii TV, 60% (4,3 milioane) sunt din mediul urban, iar restul de 40% (2,9 milioane) din mediul rural.
Actionarii RCS&RDS au decis sa imprumute pana la 800 de milioane euro pentru refinantarea datoriilor si pentru alte scopuri Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a decis in data de 3 octombrie sa contracteze una sau mai multe finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro, pentru o durata care nu va depasi 10 ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie, potrivit unei decizii publicate marti, 11 octombrie, in Monitorul Oficial. RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
VIDEO Topul tarilor cu cei mai multi votanti prin corespondenta: Posta va expedia cele mai multe buletine de vot catre Spania, Italia si Moldova 8.890 de cetateni romani s-au inscris in Registrul Electronic, provenind din 55 de tari, de pe toate continentele, pentru votul prin corespondenta pentru alegerile parlamentare din acest an, a anuntat marti Posta Romana. Compania spune ca va expedia cele mai multe buletine de vot catre alegatori romani din Spania (2.794), Italia (1.228) si Republica Moldova (880). Topul tarilor cu cei mai multi alegatori prin intermediul votului prin corespondenta este completat de Germania (618), Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (594), Franta (561), Elvetia (237), Austria (250), SUA (226), Danemarca (169), Canada (162) si Australia (115).
Internetul mobil la jumatatea lui 2016: Mai mult de un sfert reprezinta conexiuni 4G, iar traficul mediu lunar per conexiune aproape ca s-a dublat Numarul de conexiuni de internet 4G a ajuns la 3,7 milioane de conexiuni la jumatatea acestui an, reprezentand mai mult de un sfert din totalul conexiunilor de internet mobil in banda larga, a anuntat marti ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii). Spre comparatie, in urma cu 12 luni, existau doar 1,4 milioane de conexiuni 4G. 'In plus si traficul mediu lunar de internet mobil per conexiune aproape s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2015. Ma astept in continuare la cresteri sustinute in cazul utilizarii internetului mobil, cred ca traficul mediu pe conexiune de internet mobil va depasi 1 GB/luna pana la finalul anului', a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.
ANALIZA Raportul Akamai privind starea internetului in trimestrul II 2016 Vineri 30 septembrie 2016, Akamai a publicat raportul privind starea internetului pe trimestrul II 2016. Primul capitol trateaza utilizarea internetului, iar in clasamentele prezentate Romania nu se regaseste fiind o tara cu populatie relativ mica si cu utilizarea Internetului si mai mica. Romania apare in capitolui 2 ce analizeaza global folosirea interentului. Prima aparitie este in clasamentul global dupa viteza maxima medie de acces la punct fix dupa tari ca Singapore, Hong Kong, Coreea de Sud, Taiwan sau Japonia, fiind singura prezenta europeana si chiar din lume intr-un clasament aproape asiatic.
Sistemul IT al cardului de sanatate a devenit din nou indisponibil luni, incepand cu ora 10:00 Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate a devenit din nou indisponibil luni, incepand cu ora 10:00, datorita unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). "Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline', spune CNAS.UPDATE Oficialii CNAS pentru HotNews.ro: "Contractele de mentenanta (n.a cu Teamnet) inca nu sunt semnate, sunt in curs de negociere".ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version