TELECOM
Ministerul Comunicatiilor a prelungit controlul derulat la Posta pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte care trebuie verificate Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a prelungit controlul derulat la Posta Romana pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte si documente care trebuie verificate si analizate, un raport cu concluzii urmand a fi realizat in 5 zile de la finalizarea controlului, au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii ministerului. Amintim ca ministerul a dispus luna trecuta un amplu control privind indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.
Bruxelles-ul a descoperit ca Guvernul a acordat subventii prea mari sau nepermise Postei Romane, care va trebui sa returneze acum cateva milioane de euro/Statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta Romana in 2017 Comisia Europeana a declansat, anul trecut, la cererea statului roman, o investigatie la Posta Romana care a identificat ca operatorul postal trebuie sa returneze la buget cateva milioane de euro, suma aferenta subventiilor primite pentru distribuirea pensiilor si platilor compensatorii platite de stat pentru concedierile colective la Posta care potrivit legii ar fi trebuit platite din bugetul companiei, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. In acelasi timp, statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta care va acoperi toate datoriile si amenzile pe care le are de platit Posta catre bugetul de stat.
UPDATE Orange, Vodafone si Telekom au anuntat preturile pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus Operatorii mobili Orange si Telekom au anuntat vineri preturile cu care vor comercializa cele mai avansate iPhone-uri ale Apple. Orange vrea sa castige clienti din alte retele, iar cei care aleg aceasta retea prin portarea numarului primesc iPhone 7 (varianta de 32 GB) la 0 euro, dar impreuna cu un abonament de 42 euro/luna timp de 2 ani, prin programul Buy-Back pentru iPhone. Telekom vinde iPhone 7 (32 GB) si iPhone 7 PLus (32 GB) la 2.399 lei si respectiv 2.000 lei, impreuna cu un abonament de 24,95 euro/luna timp de 2 ani. Vodafone a afisat pe site-ul propriu preturile acestor telefoane.
ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015. Venituri - Partea a doua Veniturile generate de comunicatiile fixe din Romania au crescut usor in ultimii ani favorizate si de cresterea economica inregistrata de economia nationala, dar si de cresterea utilizarii unor servicii - Intermet, receptia programelor TV.
Apple iPhone 7 costa de la aproximativ 3.500 lei, iar 7 Plus, de la 4.100 lei Cele mai noi smartphone-uri Apple, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, lansate oficial de gigantul american pe 7 septembrie, sunt disponbile de vineri in Romania, la precomanda, pe QuickMobile.ro, anunta compania. Preturile lui iPhone 7 pornesc de la 3.499 lei, iar cel mai scump iPhone 7 Plus este 5.099 lei. Ceasul costa 1.899 lei.
Samsung Romania anunta cum se va desfasura programul de inlocuire a telefoanelor Galaxy Note 7 Ca raspuns la incidentele recente cu bateriile telefoanelor Galaxy Note 7, Samsung a dat miercuri detalii si pentru Romania despre programul de inlocuire a acestor smartphone-uri. Utilizatorilor care detin deja un Galaxy Note7 le va fi schimbat dispozitivul cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, prin intermediul magazinului de unde au achizitionat produsul, spune compania. Pe plan mondial s-au inregistrat 35 de cazuri in care telefoanele au luat foc, iar Samsung spune ca doar 24 de telefoane/milion au probleme.
Apple lanseaza miercuri seara noul iPhone, iar controversele nu lipsesc ​Apple va lansa miercuri seara noua generatie de iPhone si momentul este unul extrem de important pentru Apple, fiindca vine intr-o perioada extrem de complicata. Cea mai controversata noutate este ca se va renunta la traditionala mufa de casti, miscare criticata de multa lume. In rest vor fi imbunatatiri la procesor, camera, spatiu de stocare si oferta de culori, insa analistii spun ca adevarata revolutie se va petrece la lansarea aniversara din 2017.
Inca un contract IT major licitat de BNR: Peste 2,6 milioane euro intr-o infrastructura IT de operare a unor aplicatii informatice critice Banca Nationala (BNR) a lansat in aceasta luna o noua licitatie IT pentru achizitionarea unei 'solutii pentru o infrastructura informatica hardware si software pentru operarea unor aplicatii informatice critice', contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 11,8 milioane lei (peste 2,6 milioane euro), potrivit unui anunt publicat sambata, 3 septembrie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). BNR a lansat in aceasta luna alte doua licitatii IT in valoare estimata de peste 2,2 milioane euro, una - pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare.
Furnizorii de internet, despre proiectul introducerii de noi taxe pentru Fondul Cinematografic: 62 milioane lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie ce va fi suportata de abonati Asociatia nationala a furnizorilor de internet (ANISP) a anuntat luni ca 'urmareste cu ingrijorare modul nelegal si netransparent in care Ministerul Culturii incearca, sub pretextul interesului public si al unor 'situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata' sa modifice prin Ordonanta de Urgenta legislatia din domeniul cinematografiei, cu scopul declarat de a obtine pentru Fondul cinematografic 1% din incasarile lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobila". 62 milioane de lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie care, conform proiectului Ministerului Culturii, ar urma sa fie suportata de catre abonatii la internet.
[P] Tehnologia Machine-to-Machine, motor de crestere pentru afaceri Ce au in comun o companie de transport, un antreprenor care vrea sa vanda snacksuri prin intermediul automatelor, un furnizor de utilitati si patronul unei firme de publicitate, de exemplu? Desi nu e un raspuns evident, acesta este: reduceri ale costurilor generate de folosirea unor solutii de tip Machine-to-Machine (M2M). Piata globala a aplicatiilor si serviciilor M2M va depasi 35 de miliarde de dolari pana in 2020, potrivit unui raport realizat de Market and Markets, care releva ca printre principalii vectori de crestere ai acestui segment sunt migratia de la 3G la 4G, si standardizarea IPv6 la nivel international.
Vodafone a lansat o retea 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, in peste 350 de localitati/In Cluj-Napoca si Iasi, clientii proprii vor avea internet gratuit timp de o luna Vodafone Romania a lansat luni o retea, bazata pe tehnologia 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, si care este disponibila in prezent in peste 350 de localitati din tara. Noua tehnologie 4G+ combina doua frecvente ale operatorului, oferind o viteza crescuta de date si o banda mai mare pentru toti clientii, conditia fiind ca utilizatorii sa dispuna de terminale capabile 4G+. Oficialii Vodafone spun ca au combinat doar doua benzi de frecvente 800 Mhz si 1800 Mhz pentru ca in prezent in piata sunt cateva sute de mii de terminale 4G+, insa operatorul a prezentat live un test in care a combinat 5 frecvente radio si a obtinut viteze de internet mobil de 1,35 Gbps.
Licitatii IT de peste 2,2 milioane de euro: BNR vrea sa-si dezvolte infrastructura de comunicatii proprii precum si a retelei de comunicatii interbancare, dar si sa-si interconecteze centrele de date BNR a demarat in aceasta luna doua licitatii deschise - una pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare, contracte pe 4 ani si respectiv 3 ani, cu o valoare estimata de peste 10 milioane lei cu TVA, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In documentatia de atribuire se spune ca sistemele de comunicatii de date operare de BNR ofera servicii atat pentru sucursalele si agentiile teritoriale proprii cat si pentru operatorii bancari.
Una dintre cele mai importante tranzactii din telecom in ultimii 10 ani: Direct One preia controlul Netcity Telecom, operatorul retelei subterane de fibra optica din Bucuresti Direct One va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, in urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV si UTI Grup, companiile care detin 100% din actiunile operatorului, a anuntat joi compania. Tranzactia presupune achizitia pachetului integral de actiuni de catre Direct One, furnizor independent si neutru de infrastructura de fibra optica pentru telecomunicatii, controlat de antreprenorii romani Teofil Muresan si Simion Muresan. Finalizarea tranzactiei urmeaza etapele legale si face obiectul aprobarii Consiliului Concurentei.UPDATE UTI Grup: "Ne bucura faptul ca in urma unui proces competitiv, Direct One - o companie cu capital romanesc, a preluat proiectul Netcity dorind sa-l dezvolte in continuare conform obligatiilor din contractul de concesiune".Consiliul Concurentei a deschis in acest an o investigatie impotriva Netcity Telecom pentru un posibil abuz de pozitie dominanta, abia dupa ce a fost obligat in instanta sa faca acest lucru
EXCLUSIV Control la sange in Posta Romana. Noul ministru al Comunicatiilor cere sa fie verificate indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor, procedurile de angajare si mai multe contracte de achizitii, inclusiv cel cu Patria Bank Delia Popescu, noul ministru al Comunicatiilor, a dispus efectuarea unui control la sange in Posta Romana. Conform datelor comunicate HotNews.ro de catre Minister, sunt verificate indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.
Cum explica Ministerul de Finante si Registrul Comertului transmiterea bazelor de date catre SRI si de ce nu a fost nevoie de consimtamantul cetatenilor pentru prelucrarea datelor Ministerul de Finante si Registrul Comertului au raspuns solicitarii HotNews.ro privind bazele de date puse la dispozitia SRI in cadrul unui sistem IT finalizat anul trecut. Ministerul de Finante spune ca transmiterea bazelor de date se face in baza Hotararii de Guvern nr. 952/2003 privind operationalizarea Sistemului Informatic Integrat, sistem care potrivit SRI a devenit operational din 2006. Ministerul de Finante mai spune ca transmiterea datelor se face cu respectarea standardelor de securitate si a legislatiei privind protectia drepturilor si libertatilor cetatenilor si explica de ce nu a fost nevoie de consimtamantul acestora pentru prelucrarea datelor.Vezi in articol precizarile integrale ale Ministerului de Finante si ale Registrului Comertului
Actionarii RCS&RDS, convocati in 3 octombrie pentru aprobarea contractarii unei finantari de pana la 600 milioane euro pentru restructurarea datoriilor prezente Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost convocata in data de 3 octombrie 2016 pentru aprobarea contractarii unei finantari in valoare totala de pana la 600 milioane de euro, informatie publicata marti, 30 august, in Monitorul Oficial. Prin atragerea acestei sume, RCS&RDS urmareste restructurarea unei parti sau a tuturor aranjamentelor de finantare la care societatea este parte in prezent. RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
ANALIZA Proiectul pilot Alba Iulia 2018 - oras inteligent ar trebui accelerat Luna august 2016 a adus un nou ministru al telecomunicatiilor, poate cu un mandat ceva mai scurt, dar foarte important pentru viitorul Romaniei, prin unele proiecte in derulare. In 19 noiembrie 2015 publicam pe blogul personal 'Comentarii la programul guvernului Ciolos pentru comunicatii electronice' in care avansam si cateva propuneri noului ministru al telecomunicatiilor referitoare la administrarea activelor statului din telecomunicatii, un proiect pilot 'smart city' si denominarea in lei a tarifelor serviciilor de comunicatii electronice.
Reactia Telekom fata de intentia Ministerului Culturii de a introduce noi taxe pentru furnizorii de internet in contul Fondului Cinematografic: Va conduce la cresterea preturilor la internet Grupul de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) a reactionat marti fata de intentia autoritatilor de a impune o noua taxa furnizorilor de servicii de televiziune si internet pentru finantarea Fondului Cinematografic, din care se finanteaza filmele romanesti. Telekom considera insuficient timpul de consultare publica alocat acestui proiect de Ordonanta de Urgenta initiat de Ministerul Culturii, cere respectarea timpului legal de minim 10 zile si sustine ca noua taxa 'va conduce la cresterea tarifelor in piata, care va fi resimtita de consumatorul final, afectand in subsidiar gradul de penetrare si de utilizare a serviciilor de internet'.
Mentenanta IT la cardul de sanatate: CNSC a respins contestatiile la contractele de peste 5 milioane de euro atribuite prin licitatie de CNAS catre Teamnet/Surse: HP s-a adresat acum Curtii de Apel Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins in aceasta luna contestatiile facute impotriva atribuirii prin licitatie de CNAS catre Teamnet a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanta IT pe 3 ani la cardul de sanatate si la platforma IT a asigurarilor de sanatate. In cazul contractului de mentenanta si suport la sistemul IT al cardului de sanatate, una dintre contestatii a fost facuta de Hewlett-Packard Romania (HP), iar surse apropiate licitatiei au precizat pentru HotNews.ro ca nemultumita de acest rezultat, HP a atacat acum decizia CNSC la Curtea de Apel. Sistemul IT al cardului de sanatate, ramas fara mentenanta de la sfarsitul lui 2015, nu a mai functionat in aceasta luna timp de 9 ore.
Inca o piesa din puzzle-ul bazelor de date copiate de SRI de la ministere si institutii-cheie / Plus: Ce firme vor sa dezvolte noul sistem IT al SRI Ministerul de Interne (MAI), Ministerul Agriculturii (MADR) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au transmis la solicitarea HotNews.ro detalii despre legislatia in baza careia au pus la dispozitia SRI propriile baze de date in vederea operationalizarii Sistemului Informatic Integrat (SII), despre continutul acestor baze de date si modul de acces la informatii. MAI sustine ca in cadrul acestui sistem IT 'accesul la date se face in baza unei solicitari temeinic justificate a autoritatilor, fara a restrange drepturile si libertatile fundamentale'.Vezi in articol si ce firme au depus oferte pentru dezvoltarea noului sistem IT al SRI, menit sa creasca semnificativ viteza de cautare a informatiei relevante in bazele de date deja existenteESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri