TELECOM
RCS&RDS va lansa gradual in tara, din 20 octombrie, servicii 4G si in banda de frecvente 2100 MHz, pe care opereaza majoritatea smartphone-urilor RCS&RDS va lansa, incepand cu 20 octombrie, servicii de comunicatii mobile 4G in banda de frecvente de 2100 MHz, pe care opereaza majoritatea smartphone-urilor si in care operatorul a furnizat anterior numai servicii 3G. Primele orase in care vor fi lansate aceste servicii vor fi Oradea si Pitesti, urmand ca pana in ianuarie 2017 sa fie lansate gradual in mai marile orase. Mutarea este motivata de faptul ca RCS&RDS furniza pana acum servicii 4G in banda de frecvente de 2600 MHz (TDD), pe care opereaza putine smartphone-uri.
ANCOM "taie" Vodafone o amenda contraventionala de 100.000 lei pentru ca nu a aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care sa limiteze consumul de date in roaming Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a sanctionat compania Vodafone Romania S.A. cu amenda contraventionala in valoare de 100.000 lei pentru ca nu a aplicat plafonul financiar sau de volum maxim care sa limiteze consumul de date in roaming la costul implicit de 50 euro/luna (fara TVA) sau la un alt nivel ales de utilizatori dintre cele puse la dispozitie de propriul furnizor.
ANALIZA Telekom Romania pe lista scurta a Global Carrier Awards 2016 Potrivit comunicatului Telekom Romania din 27 septembrie 2016, operatorul nostru este nominalizat la trei categorii in cadrul Global Carrier Awards 2016: 'Cel mai bun operator wholesale din Estul Europei', 'Cea mai buna echipa de vanzari wholesale' si 'Cea mai rapida extindere a serviciilor 4G'. Daca primele doua nominalizari nu surprind, Telekom prin fostul RomTelecom avand o infrastructura de telecomunicatii bine dezvoltata in teritoriu oferita spre folosire altor operatori de telecomunicatii, ultima nominalizare ma cam pune pe ganduri.
De ce a fost amendata Vodafone cu 10.000 de lei de catre Protectia Datelor: Factura detaliata a unui abonat a fost accesata in mod neautorizat in aplicatia interna/Facturile detaliate ale altor doi abonati au fost trimise pe adrese de email care nu apartineau titularilor "Din verificarile efectuate in baza de date a Vodafone Romania si din declaratiile reprezentantilor legali, a reiesit faptul ca factura detaliata a unui abonat a fost accesata in mod neautorizat in aplicatia interna. De asemenea, s-a constatat ca facturile detaliate ale altor doi abonati au fost eliberate si transmise pe adrese de email care nu apartineau titularilor", au precizat marti pentru HotNews.ro oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor (ANSPDCP), intrebati care au mai fost mai exact motivele amenzii de 10.000 lei aplicate in vara acestui an catre Vodafone. Autoritatea precizeaza ca Vodafone a notificat cele trei incidente in perioada 26 mai-31 mai 2016 si a a facut si dovada platii amenzii aplicate.
Decizie publicata in Monitorul Oficial: RCS&RDS isi reduce capitalul social cu peste 3,6 milioane de lei din cauza pierderilor Actionarii RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, au decis in data de 26 septembrie 2016 "reducerea capitalului social al Societatii de la 42.206.417 lei la 38.594.163 lei, prin reducerea numarului de actiuni, respectiv prin anularea unui numar de 36.122.540 actiuni proprii cu o valoare nominala totala de 3.612.254 lei, reprezentand un aport de 818.324 euro si 734.044 lei." Potrivit legii societatilor comerciale, reducerea capitalului social prin scaderea numarului de actiuni este determinata de pierderi ale capitalului social.
Bogdan Nitu a preluat functia de director al diviziei de business a UPC Romania UPC Romania, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat marti ca, incepand cu luna octombrie 2016, noul director al diviziei business este Bogdan Nitu, manager cu o experienta de 20 de ani in cadrul unor companii precum Orange, Philips, Pipelife, Sunlight Systems, Superlit. Bogdan Nitu si-a inceput cariera in vanzari, promovand ulterior in pozitii de top management, coordonand intreaga activitate comerciala, financiara, de marketing, productie, calitate, logistica si resurse umane, in industrii precum telecom, constructii, proiecte de infrastructura, materiale electrice si echipamente tehnologice industriale.
Vodafone, amendata cu 50.000 de lei de Protectia Consumatorilor pentru practici comerciale inselatoare, inclusiv legate de minute si SMS-uri nationale 'nelimitate' /In vara acestui, Vodafone a fost amendata cu 10.000 lei si de Protectia Datelor Protectia Consumatorilor (ANPC)  a anuntat luni ca a amendat Vodafone Romania cu 50.000 de lei de pentru mai multe practici comerciale incorecte. Astfel, in cazul unor oferte prepaid, in urma analizarii reclamatiilor consumatorilor, a rezultat ca, desi acestia se aflau in perioada de valabilitate a ofertelor, serviciile de apelare au fost restrictionate pentru ca erau conditionate de un numar suficient de apeluri primite. O alta neregula constatata se refera la cartelele reincarcabile prin care se ofereau minute si SMS-uri nationale 'nelimitat', dar in care existau de fapt restrictionari. In vara acestui an, Vodafone a fost amendata cu 10.000 lei si de Protectia Datelor (ANSPDCP) pentru ca 'nu a luat suficiente masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea protejarii datelor cu caracter personal ale unor abonati, impotriva accesarii ori divulgarii ilicite'.HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea Vodafone Romania in cazul ambelor amenzi si vom reveni cu raspunsurile primite imediat ce le vom primi.
Vodafone a lansat un serviciu de streaming video si de muzica si anunta un parteneriat cu Netflix pentru piata din Romania Vodafone a anuntat vineri lansarea serviciului de streaming video si de muzica 4GTV+, care acopera toate tipurile de continut, de la stiri la divertisment, atat local, cat si international, precum si incheierea unui nou parteneriat pentru piata din Romania cu Netflix, cea mai mare retea the televiziune prin internet. Netflix si-a manifestat inca din iunie - cand reprezentantii sai au participat la un eveniment de profil la Bucuresti - interesul pentru parteneriate locale cu operatorii telecom. Recent, compania a anuntat un prim parteneriat local in Polonia.
CNAS a castigat definitiv in justitie procesele legate de cardul de sanatate. Ce penalitati risca Teamnet daca nu va functiona sistemul Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a castigat definitiv in justitie procesele pe care le avea cu Hewlett-Packard Romania (HP) si cu European Funds Invest care contestau atribuirea prin licitatie catre Teamnet, firma fondata de catre deputatul Sebastian Ghita, a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanta timp de 3 ani a sistemului IT al cardului national de sanatate (CEAS) si a platformei Informatice din Asigurarile de Sanatate (PIAS). Dupa semnarea contractelor si preluarea sistemelor, Teamnet va trebui sa asigure buna functionare a acestora, in caz contrar riscand penalitati mari - pentru 1 ora de depasire a timpilor de raspuns, Teamnet poate pierde pana la 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunara pe care o va incasa de la CNAS.
Politia vrea sa implementeze pana la Craciun un sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka Politia Romana vrea sa implementeze pana la Craciun un sistem IT de recunoastere faciala a persoanelor, destinat activitatilor criminalistice de achizitie, comparare si verificare a imaginilor digitale faciale ale suspectilor, condamnatilor, persoanelor cu identitate necunoscuta, persoanelor disparute si cadavrelor cu identitate necunoscuta intr-o baza de date cu fotografii faciale organizata la nivelul Politiei Romane, arata datele publicate marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Solutia IT va trebui sa permita identificarea persoanelor din imagini, chiar daca acestea poarta cagula sau burka.Sistemul va permite introducerea/preluarea de imagini faciale digitale in/din baza de date organizata la nivelul Politiei Romane si va permite cautari/verificari/comparatii ale acestora cu cele provenite din diferite surse (CCTV, webcam, telefoane mobile, ATM cam etc.) realizand recunoasterea persoanelor.
[P] Wi-Fi inteligent de la Telekom pentru industria divertismentului, a ospitalitatii si retail ​Dincolo de artistii care urca pe scena unui festival, locul in care se organizeaza si eforturile de marketing, un eveniment de divertisment de amploare este evaluat pozitiv sau negativ si in functie de facilitatile pe care le ofera participantilor. Iar acestea pot fi, de exemplu, acces facil la standurile de bauturi si la bufet, locuri de parcat bicicleta sau conectivitate. Din acest punct de vedere, festivalul Untold de la Cluj din acest an a fost pentru Telekom Romania un excelent prilej pentru a demonstra capabilitatile Managed Wi-Fi, o solutie de conectare la Internet wireless cu componenta de data analytics, ideala nu numai pentru organizatorii de show-uri, ci si pentru orice tip de spatii publice, fie acestea zone deschise, hoteluri, mall-uri, magazine, restaurante si nu numai.
ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015: Eficienta afacerii - partea a doua Analizand evolutia datoriilor contractate de operatori pentru dezvoltarea afacerii constatam mari imprumuturi, 1,3 miliarde euro pentru fostul Romtelecom la inceputul anilor 2000 pentru modernizarea retelei, perioada dupa privatizarea din decembrie 1998 cand piata nu era liberalizata, pentru ca valoarea imprumuturilor sa scada foarte mult in timp, 107 milioane euro in 2012, fapt care poate explica acoperirea mai redusa cu fibra optica (plan pentru 2 milioane locuinte conectate prin fibra optica la finele anului 2016!).
Romsys, firma al carei fost CEO este urmarit penal in dosarul lui Vasile Blaga, se afla pe locul 6 in top-ul firmelor IT fruntase la contracte cu statul Romsys, unul dintre cei mai mari jucatori IT&C locali, controlat de New Frontier Holding din Austria, si subiectul celei mai mari insolvente de pe piata de profil, are de achitat datorii de peste 60 de milioane de lei (13,4 milioane de euro), considerate deja admisibile de catre administratorul judiciar in tabelul preliminar de creante, cei mai multi bani urmand sa fie achitati Fiscului (27 de milioane de lei) si companiei Teamnet International (13,1 milioane de lei), parte a grupului Teamnet, infiintat de deputatul Sebastian Ghita, scria Profit.ro in iunie 2016. Romsys se afla pe locul 6 in top-ul firmelor care au obtinut cele mai multe contracte IT cu statul in perioada 2011-2015, conform datelor Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei.
Samsung Electronics anunta ca 57% dintre smartphone-urile Galaxy Note7 din Europa au fost schimbate de utilizatori de la debutul programului de inlocuire. De la startul programului global, 90% dintre utilizatorii Galaxy Note7 din Europa au ales inlocuirea smartphone-ului cu un alt Note7, si doar 3% au ales un alt model Samsung Galaxy. In aceasta perioada, Samsung a indemnat toti utilizatorii Galaxy Note7 din Europa sa isi inchida dispozitivele si sa le schimbe prin programul de inlocuire. Scandal este legat de faptul ca in peste 35 de cazuri telefoanele au luat foc.
Cine este Horatiu Berdila, al treilea personaj din dosarul in care mai sunt urmariti penal Vasile Blaga si Gheorghe Stefan/Pinalti Horatiu Bruno Berdila, urmarit penal pentru cumparare de influenta in dosarul DNA in care mai sunt urmariti penal si Vasile Blaga si Gheorghe Stefan ('Pinalti') este in prezent advisor la firma Business Consulting Contractor, dupa ce timp de 6 ani, pana in ianuarie 2015 a condus Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care in luna martie 2016 a intrat in insolventa, potrivit ZF. Horatiu Berdila a mai fost arestat preventiv 30 de zile in acest an, intr-un alt dosar in care procurorii au descoperit ca ar fi prejudiciat statul cu 4 milioane de euro, potrivit Libertatea.
UPDATE Ministerul Comunicatiilor: O eventuala decizie privind majorarea salariilor postasilor va fi luata in urma unei sedinte convocate in 30 septembrie Ministrul Comunicatiilor, Delia Popescu, s-a intalnit vineri, 23 septembrie, cu reprezentantii Sindicatului National Postasul Roman (SLPR), la sediul ministerului, au transmis pentru HotNews.ro oficialii din minister. In urma acestei intalniri, secretarul de stat Horatiu Anghelescu, reprezentantul Ministerului in Consiliul de Administratie al Postei a solicitat convocarea unei sedinte a Consiliului de Administratie al CNPR, pentru data de 30 septembrie, in care conducerea Postei trebuie sa-i puna acestuia la dispozitie o serie de materiale referitoare la majorarea de salarii solicitata de postasi, inclusiv nota de fundamentare care sa ateste ca aceasta crestere salariala se incadreaza in limitele bugetare. O eventuala decizie va fi luata dupa aceasta sedinta.UPDATE (18:50) Pozitia Postei Romane cu privire la proteste: "Posta Romana mentine un dialog activ cu sindicatele si mizeaza pe suportul actionarilor in solutionarea cererilor avansate de SLPR. Managementul companiei cunoaste perfect situatia angajatilor si cauta mentinerea unui echilibru corect intre salarizarea acestora si nevoia urgenta de investitii."
ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015. Eficienta afacerii Un indicator intersant ar putea fi venitul mediu lunar pe unitatea generatoare de venituri (UGV) determinat ca raportul dintre veniturile totale ale fiecarui operator si numarul total mediu de servicii vandute: telefonie + Internet + Tv. Cu 11,4 euro/UGV/luna in anul 2015, fostul RomTelecom este pe primul loc urmat de RCS&RDS cu 8,5 euro/UGV/luna, DCS cu 7,9 euro/UGV/luna si UPC Romania cu 6,8 euro/UGV/luna, media pentru acesti operatori fiind de 9,2 euro/UGV/luna. Valoarea mare rezultata pentru RomTelecom se poate datora si unor tarife mai mari, dar si unei retele si infrastructuri de comunicatii cu acoperire nationala pe care o inchiriaza altor operatori.
Samsung a inceput programul de inlocuire a telefoanelor Galaxy Note 7 in Romania Samsung Electronics Romania a inceput programul de inlocuire Galaxy Note 7, iar utilizatorii urmeaza sa primeasca un nou dispozitiv pe care sa il foloseasca, in schimbul actualului lor Note 7. Compania spune ca va limita incarcarea bateriei la 60% pentru dispozitivele Note 7 care se afla in posesia utilizatorilor, pentru a-i determina sa mearga sa le schimbe.
Bruxellesul promite anularea taxelor de roaming incepand cu iunie 2017 Comisia Europeana a garantat miercuri ca nu se vor mai percepe taxe de roamnig pentru europenii care calatoresc intr-o alta tara a UE incepand cu iunie 2017, revenind astfel asupra unui text controversat unde propunea limitarea acestei masuri la 90 de zile, potrivit AFP.
Ministerul Comunicatiilor a prelungit controlul derulat la Posta pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte care trebuie verificate Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a prelungit controlul derulat la Posta Romana pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte si documente care trebuie verificate si analizate, un raport cu concluzii urmand a fi realizat in 5 zile de la finalizarea controlului, au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii ministerului. Amintim ca ministerul a dispus luna trecuta un amplu control privind indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version