TELECOM
Mai multe companii de gazduire internet cer consultare publica inainte de introducerea unui tarif de inregistrare si mentenanta pe 5 ani pentru domeniile .ro Cine va dori sa-si cumpere un nume de domeniu .ro incepand cu data de 1 iulie 2017 ar trebui sa plateasca un tarif unic de inregistrare si mentenanta de 39 euro + TVA pentru o perioada de 5 ani, iar dupa expirarea perioadei de 5 ani, ar avea de platit un tarif anual de mentenanta de 7,8 euro + TVA, conform propunerilor care ar fi fost facute in aceasta luna de catre RoTLD, serviciul de administrare de domenii .ro, atentioneaza intr-o scrisoare publica mai multe companii de web-hosting, care sustin ca o astfel de masura este neobisnuita in industrie si ar face mai putin accesibile domeniile .ro. Semnatarii sustin introducerea unei taxe anuale de mentenanta, dar care sa fie platita pe 1 an, nu pe 5 ani, si cer consultare publica.
Romtehnica a atribuit in luna decembrie, fara licitatie deschisa, contracte in valoare de aproape 120 milioane de euro pentru achizitia de statii radio, rachete antitanc si radare, catre doua firme americane si una germana Romtehnica, companie militara coordonata de Ministerului Apararii, a atribuit in luna decembrie, fara licitatii deschise, trei contracte militare in valoare de peste 525 milioane de lei fara TVA (aproape 120 milioane euro). Cel mai mare contract (353,9 milioane lei) a fost atribuit catre americanii de la Harris Corporation Communication Systems pentru achizitia de echipamente si statii radio. Al doilea mare contract (103,3 milioane lei), pentru achizitia unui sistem de rachete antitanc portabile, a fost atribuit catre firma germana Eurospike GmbH, iar al treilea contract (67,8 milioane lei), pentru achizitia unui radar tridimensional, a fost atribuit catre americanii de la Lockheed Martin Overseas.
Consiliul Concurentei a sanctionat 119 companii si asociatii anul trecut, valoarea amenzilor depasind 15,2 milioane de euro Consiliul Concurentei a finalizat anul trecut 25 investigatii de incalcare a Legii concurentei, fata de 21 in 2015, iar valoarea amenzilor aplicate a depasit 15,2 milioane de euro, se arata in raportul de bilant pe anul 2016 dat publicitatii joi de autoritate. Anul trecut, autoritatea a sanctionat 119 companii/asociatii, dintre care 93 au recunoscut ca au incalcat legea si au beneficiat de reduceri ale amenzilor.Vezi in articol principalele sanctiuni aplicate de Consiliul Concurentei in 2016
​ANALIZA Orasele inteligente pot previziona aparitia evenimentelor riscante pentru cetateni Un oras devine inteligent daca este capabil sa ofere cetatenilor conditii mai bune utilizand tehnologii digitale de ultima generatie pentru urmatoarele sectoare: mobilitate si transport inteligent, colectarea si transmiterea informatiilor despre mediu, siguranta publica si utilitati contorizate inteligent si distribuite prin intermediul retelelor inteligente.
Platforma informatica de asigurari de sanatate este indisponibila, fiind afectate toate sistemele IT din sanatate Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS) functioneaza defectuos luni, 16 ianuarie, echipa tehnica din CNAS lucrand in prezent la remedierea problemelor care afecteaza practic toate sistemele IT din sanatate, inclusiv cardul de sanatate, au precizat pentru HotNews.ro oficialii CNAS. Medicii si furnizorii de servicii medicale nu se pot autentifica practic in SIUI - Sistemul informatic unic integrat al CNAS, au explicat oficialii Casei, care spera sa rezolve problema in cursul acestei zile.O problema majora: Desi Teamnet a castigat contracte IT de peste 5 milioane de euro pentru mentenanta PIAS si a cardului de sanatate, oficialii CNAS spun ca nu au predat inca sistemele IT din cauza lipsei unei mari parti a documentatiei tehnice a acestora, avand discutii aprinse pe aceasta tema cu HP Romania, implementatorii sistemului IT.Comunicat CNAS: "Astazi, 16.01.2017, incepand cu ora 11:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line.
BNR a atribuit prin licitatie in luna decembrie contracte IT de peste 2,99 milioane de euro firmelor Kapsch, Ymens Teamnet si Power Net Consulting BNR a atribuit in luna decembrie a anului trecut doua contracte IT majore in valoare cumulata fara TVA de peste 13,1 milioane lei (peste 2,99 milioane euro), la capatul unor licitatii deschise despre care HotNews.ro a scris anterior, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Astfel, firma Kapsch a castigat un contract IT in valoare de peste 7,16 milioane lei (fara TVA), in timp ce asocierea dintre Ymens Teamnet (firma de solutii IT de tip cloud a grupului fondat de catre deputatul Sebastian Ghita, dat in prezent in urmarire internationala) si firma Power Net Consulting a castigat un contract IT de peste 5,99 milioane lei (fara TVA).
Politia a anulat licitatia pentru realizarea unui sistem IT de recunoastere faciala la nivel national Politia Romana a anulat in 23 noiembrie 2016 licitatia prin care dorea implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, arata datele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Motivul? 'Este imposibila incheierea contractului'. Procedura a fost contestata in luna octombrie de firma Divergent Solutions tocmai pe motivul ca 'timpul de implementare a fi mai mult decat insuficient', dar firma a renuntat ulterior la contestatie.
Premierul Sorin Grindeanu: S-a deblocat plata online a taxelor şi impozitelor datorate ANAF Premierul Sorin Grindeanu a anuntat joi, in sedinta de Guvern, ca plata taxelor si impozitelor datorate ANAF se pot face online, dupa ce in cursul zilei de miercuri si in dimineata zilei de joi platforma a fost nefunctionala, informeaza Mediafax. La randul sau, ministrului Finantelor Publice, Viorel Stefan, a explicat ca 'a fost o incercare de upgradare a sistemului. Versiunea noua in faza de teste a functionat. Operational s-a blocat, s-a intervenit. Acum jumatate de ora, o ora (...) s-au reluat platile pe versiunea veche de program', potrivit Agerpres.
ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 4. Administrarea activelor de telecomunicatii ale statului Romania detine operatori de telecomunicatii, fiind reprezentata in administrare de diferite ministere: Telekom (RomTelekom, Cosmote), Radiocomunicatii, administrate de catre MCSI, Telecomunicatii CFR administrata de Ministerul Transporturilor, sau Teletrans care apartine de Ministerul Economiei. MCSI mai are in portofoliu si Posta Romana. Administrarea acestor active a fost o problema in aproape toate guvernarile: rezultate financiare nu prea bune, pozitii de piata slabe, scaderea valorii de piata, etc. Noua guvernare ar trebui sa reconsidere modul in care administreaza acesti operatori pentru a-i transforma in competitori puternici pe o piata tot mai competitiva si matura.
Posta Romana: Vremea extrema afecteaza traficul postal si este posibil sa apara intarzieri ale trimiterilor postale Posta Romana a anuntat miercuri ca in urma conditiilor meteo extreme, traficul trimiterilor postale, atat la nivel national cat si international, va fi afectat in perioada urmatoare. 'Intrucat vremea nefavorabila impune restrictii de trafic, atat pe teritoriul tarii cat si in ceea ce priveste cursele de transport aerian internationale, fluxul de import cat si cel de export va fi afectat. Avand in vedere aceste aspecte, este posibil sa apara intarzieri in ceea ce priveste timpii de circulatie in traficul postal. Estimam ca aceasta situatie se va manifesta pana in jurul datei de 22 ianuarie 2017', anunta compania.
RCS&RDS anunta ca a ajuns la peste trei milioane de abonati de telefonie mobila, peste un milion de numere de telefonie mobila provenind de la ceilalti operatori RCS&RDS, operator de telecomunicatii controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a anuntat marti ca a ajuns in prezent la peste trei milioane de abonati in reteaua de telefonie mobila Digi Mobil, in mai putin de trei ani de la relansarea acestor servicii. Compania a mai precizat ca, din octombrie 2008, cand a fost lansat serviciul de portabilitate, si pana la inceputul anului 2017, a primit peste un milion de numere de la ceilalti operatori de telecomunicatii, fiind furnizorul cu cele mai multe numere primite prin portare.
Detaliile achizitiei NetCity in Monitorul Oficial: Actionarii Direct One au decis sa imprumute 36 milioane de euro de la BCR si BRD pentru a finanta tranzactia si alte datorii Actionarii Direct One, companie controlata de antreprenorii romani Teofil Muresan si Simion Muresan, au decis in 9 decembrie 2016 sa contracteze de la BCR si BRD trei facilitati de credit in valoare maxima totala de 36 de milioane de euro pentru finantarea unor datorii si a achizitiei Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, de la grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdareanu, potrivit unei hotarari publicate luni, 9 ianuarie in Monitorul Oficial.
ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 3. Conditii necesare pentru Romania inteligenta Pentru realizarea obiectivelor propuse in strategia 'Romania inteligenta', dar si pentru o activitate normala noul ministru al 'telecomunicatiilor' ar trebui sa construiasca o organizatie stabila si performanta, bazata pe buni specialisti in telecomunicatii si tehnologia informatiilor. Ar trebui sa explice guvernului, primului-ministru ca desi angajatii sistemului ministerului 'telecomunicatiilor' (minister, etc.) fac parte din categoria 'bugetari' nu trebuie tratati la fel cu ceilalti in ce priveste politica de angajare, pregatire, motivare, recompensare.
Ce plan de actiuni are arbitrul telecom in 2017: Va stabili tarifele maxime pentru acces pe proprietatea publica a retelelor de comunicatii electronice Arbitrul telecom (ANCOM) a adoptat luni planul de actiuni pentru anul 2017, una dintre cele mai importante actiuni fiind aplicarea efectiva a prevederilor noii legi a infrastructurii - Legea 159/2016, cu scopul de a reduce costurile instalarii retelelor de banda larga in Romania. Una din principalele masuri va fi aceea de a stabili tarifele maxime pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publica a retelelor de comunicatii electronice.
Al optulea dosar penal la Posta Romana: 26 de persoane sunt urmarite penal pentru decontarea presupus nelegala de bilete de odihna si tratament in perioada 2009-2012 '26 de persoane, la data faptelor, reprezentanti ai Directiei Regionale de Posta Sud Vest Craiova, sunt urmarite penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale, fapte presupus a fi savarsire in perioada 2009-2012', au precizat luni pentru HotNews.ro oficialii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). UPDATE Reactia Postei Romane: "Situatia este cunoscuta la nivelul managementului, inca din 2012.  (..) Compania a formulat plangere penala impotriva salariatiilor identificati ca fiind vinovati si s-a constituit parte civila impotriva acestora pentru recuperarea prejudiciului'.
ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 2. Finantare pentru Romania inteligenta Sunt dificil de estimat costurile proiectului national 'Romania Inteligenta', proiectul pilot 'Alba Iulia 2018 - oras inteligent' urmand a da un indiciu si mai ales un 'model de afacere'. In afara de finantarea din fonduri UE, alte surse pentru finantarea proiectului pilot ar trebui sa fie telecomunicatiile si bugetul de stat si local. Telecomunicatiile au fost considerate pana acum o sursa de venituri pe care guvernele au folosit-o conform intereselor conjuncturale, alimentand adesea 'gaurile negre' ale economiei.
​EXCLUSIV 1151 de romani si-au platit online obligatii fiscale in valoare de peste 971.000 lei in cele doua zile de la inrolarea ANAF in Ghiseul.ro 1151 de contribuabili si-au platit online cu cardul obligatiile fiscale catre ANAF folosind platforma Ghiseul.ro, la doua zile dupa inrolarea Fiscului in aceasta platforma de plati, valoarea tranzactiilor depasind 971.185 lei de lei, a precizat vineri catre HotNews.ro Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor. Mai mult, in cele doua zile de la aparitia acestei modalitati de plata a obligatiilor fiscale, peste 5.000 de contribuabili si-au facut conturi in Ghiseul.ro, a mai subliniat ministrul.Vezi in articol un Top 5 al platilor catre ANAF facute prin Ghiseul.ro
Vodafone Romania si-a extins acoperirea serviciilor de roaming 4G in mai multe tari, printre care Bulgaria, Cipru, Republica Moldova si Slovacia Vodafone Romania a anuntat joi ca si-a extins acoperirea serviciilor de roaming 4G in Bahamas, Bolivia, Bulgaria, Cipru, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Insula Man, Insulele Feroe, Iran, Jamaica, Mongolia, Pakistan, Republica Moldova, Slovacia si Tanzania, depasind astfel pragul de 100 de tari in care permite aceste servicii.
Mai putine cozi la ghisee: Obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite de acum si online prin Ghiseul.ro ANAF a fost inrolat in Ghiseul.ro, astfel ca, incepand de miercuri, 14 decembrie, contribuabilii persoane fizice si PFA-urile pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Totodata, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati, precum si amenzile judiciare. Vezi in articol explicatiile oficialilor Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO) despre cum se pot face platile online catre ANAF prin Ghiseul.ro, precum si lista completa a tuturor obligatiilor fiscale catre ANAF ce pot fi platite prin Ghiseul.ro.UPDATE Detalii ANAF despre comisionul pe care il va suporta la fiecare tranzactie online: Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecarei plati efectuate electronic de contribuabil.
Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor: Din pacate, realist vorbind, capitalizarea Postei nu se va mai putea face anul acesta, deoarece FP doreste o garantare suplimentara Statul roman a aratat clar si ferm ca doreste capitalizarea Postei, dovada fiind Hotararea de Guvern prin care s-a rectificat bugetul pentru 2016 prin care Ministerul Comunicatiilor a primit 172,3 milioane de lei pentru acest proces, dar din pacate Fondul Proprietatea, actionarul minoritar, doreste o garantare suplimentara a acestui demers, garantare care contravine legii 31/1990, a declarat marti Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor, in cadrul intalnirii online 'De Vorba cu Ministrul tau'. Iata ca suntem intr-o situatie fara precedent, in care statul de data aceasta a facut demersuri si este la zi, deci nu mai este restant, dar partenerul privat, din pacate nu doreste aceasta capitalizare, a mai spus ministrul.Prin aceasta majorare de capital, statul ar fi acoperit datoria istorica de aproape 230 milioane de lei pe care Posta o are la bugetul de stat.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică