TELECOM
Piata smartphone-urilor second-hand va creste de aproape trei ori pana in 2020, la peste 220 milioane unitati Piata telefoanelor second-hand si reconditionate a crescut mult in ultimii ani, ajungand la 81 de milioane de terminale vandute anul trecut, insa avansul va continua, iar piata va depasi 220 milioane unitati in 2020, arata o analiza IDC. Tot mai multi retaileri fac buy-back pentru terminale vechi si astfel de programe s-au innultit in ultinii trei - patru ani in Europa de Vest, Asia si SUA.
Plata online cu cardul a tuturor taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro: BT, BCR si Garanti Bank au incheiat cu ANAF acordul cadru/Oferta Raiffeisen a fost respinsa Banca Transilvania, BCR si Garanti Bank au incheiat in 4 noiembrie cu ANAF acordul cadru pe 32 de luni pentru furnizarea serviciilor bancare de acceptare a platilor de impozite, taxe, contributii si a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plata in sistem on-line prin Ghiseul.ro, potrivit datelor publicate sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei intre cele trei banci. Toate sumele incasate vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzactiile online care nu poate depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mare de 30 lei, care va fi suportat de Fisc.
Contract de peste 2,4 milioane euro, atribuit fara licitatie catre Telekom: Cum explica ROMATSA de ce doar acest operator ar fi putut furniza serviciile de voce si date solicitate ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat luna trecuta prin negociere doar cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) un contract de servicii de voce si date in valoare de peste 2,4 milioane euro. Intrebati de ce au negociat acest contract doar cu Telekom, oficialii ROMATSA au precizat pentru HotNews.ro ca 'Telekom este, in prezent, singurul operator de pe piata romaneasca, care ofera printr-o infrastructura subterana, atat pe relatii nationale cat si internationale, serviciile necesare pastrarii principiului diversitatii care asigura redundanta necesara in infrastructura unificata proprie utilizata de ROMATSA pentru telecomunicatiile de aviatie'.
[P] Telekom susține IMM-urile prin noul portofoliu de servicii mobile Companiile, indiferent de aria de activitate sau dimensiune, trebuie sa se concentreze pe activitatile lor principale, fara griji legate de furnizarea serviciilor de telecomunicatii. Au nevoie de o conexiune stabila si acoperire 4G extinsa, de controlul costurilor, in special in strainatate, de securitate pentru date pe orice dispozitiv, respectiv de acces si disponibilitate a datelor lor. Intr-un singur cuvant: mobilitate - acesta reprezentand astazi un element cheie in succesul sau esecul unei afaceri.
Ce spune Telekom despre reducerile de personal din Romania anuntate recent de grupul german Deutsche Telekom Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat saptamana trecuta ca, in primele noua luni din acest an, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom Romania au precizat ca 'evolutia numarului de angajati al grupului de companii Telekom Romania s-a mentinut intr-o marja fireasca a fluctuatiei de personal pentru piata de telecom, intr-o perioada in care digitalizarea a devenit cuvantul de ordine pentru companii, in preocuparea acestora de a raspunde noilor nevoi ale clientilor'.
Noi obligatii pentru operatorii de telefonie mobila pentru o mai buna localizare a apelurilor la 112 Operatorii de telefonie mobila vor avea obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a permite transmiterea de pe telefon catre STS, administratorul serviciului 112, in maxim 20 de secunde de la momentul initierii apelului, a informatiei de localizare, respectiv latitudinea si longitudinea pozitiei geografice in care se afla telefonul apelantului, cel putin pentru apelurile de urgenta 112 initiate de pe terminale mobile care au capabilitatile necesare, a anuntat vineri arbitrul telecom (ANCOM), care a adoptat o decizie in acest sens. Masura ar trebui sa determine o mai buna localizare a celor care suna la 112 si o scadere a timpilor de interventie.
DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana, in urma neregulilor sesizate de Ministerul Comunicatiilor DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana in urma neregulilor sesizate luna trecuta de Ministerul Comunicatiilor, dosar care se afla in lucru, au transmis pentru HotNews.ro oficialii DNA. 'Avand in vedere stadiul dosarului, alte informatii nu pot fi oferite in acest moment', au mai precizat procurorii. Pana in acest moment, procurorii DNA au trimis spre judecare sase dosare avand ca obiect infractiuni care au determinat prejudicii in dauna Postei Romane, in trei dintre acestea pronuntandu-se deja decizii de condamnare definitiva.UPDATE Posta Romana: 'Intrucat stadiul demersului DNA este la nivelul incipient de cercetare penala, care are scopul de a stabili daca a fost sau nu savarsita o infractiune si in ce circumstante a fost comisa aceasta, compania sustine orice actiune a organelor abilitate, menita sa clarifice acte savarsite de reprezentati ai Postei Romane asupra carora planeaza suspiciuni de incalcare a legii'.
ANALIZA Evolutia comunicatiilor mobile pana in anul 2022 In 15 noiembrie 2016 a fost publicat Ericsson Mobility Report o analiza a evolutiei pana in anul 2022 a utilizarii comunicatiilor mobile la nivel mondial, cand vor fi 8,9 miliarde linii, folosite de circa 6,1 miliarde de oameni. Potrivit raportului utilizarea tehnologiei GSM va continua scaderea, in timp ce utilizarea tehnologiei 3G va creste usor. Cea mai mare crestere o va inregistra utilizarea tehnologiei LTE, ultima lansata comercial in 2009, circa 4,6 miliarde, reprezenand 52% din total.
ROMATSA a atribuit prin negociere catre Telekom un contract de servicii de voce si date de peste 2,4 milioane euro. De ce nu s-a facut o licitatie ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat in 31 octombrie un contract de servicii de telecomunicatii voce-date cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), prin procedura de negociere fara anunt de participare, potrivit datelor publicate miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Justificarea este aceea ca 'lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice'. HotNews.ro a solicitat oficialilor Romatsa si Telekom sa precizeze care sunt motivele tehnice pentru care doar acest operator de telecomunicatii poate oferi aceste servicii si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
De ce vrea Posta sa concedieze 296 de angajati: Aparatul administrativ este supradimensionat in raport cu volumul si specificul activitatii companiei 'Disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua in lunile urmatoare, constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, intr-o companie gigant, cu 26.000 de angajati, in care aproximativ 1.500 de oameni parasesc in mod natural compania, anual', a comunicat miercuri Posta Romana. Operatorul spune ca disponibilizarile vizeaza in principal sectorul administrativ si nu cel operational, ca angajatii vor beneficia de salarii compensatorii si ca decizia a fost luata in urma unei analize interne care a demonstrat ca aparatul administrativ este supradimensionat in raport cu volumul si specificul activitatii companiei.
Vodafone, la 30 septembrie 2016: Un plus de peste 314.000 de clienti si venituri in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului trecut Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, avea un numar total de 9.368.604 de utilizatori (servicii mobile, servicii de voce si M2M), la 30 septembrie 2016, in crestere cu 314.794 utilizatori fata de perioada similara a anului precedent, potrivit datelor publicate marti de grupul britanic. Din numarul total de clienti, 8.683.351 erau utilizatori ai serviciilor mobile. Veniturile din servicii aferente trimestrului incheiat la 30 septembrie 2016 au atins 179,2 milioane de euro, in crestere cu 3,6% fata de perioada similara a anului precedent, in termeni organici.
DOCUMENT Posta negociaza cu sindicalistii concedierea a 296 de angajati si desfiintarea a 343 de posturi Posta Romana, condusa de Alexandru Petrescu, vrea sa desfiinteze 343 de posturi si sa concedieze colectiv 296 de angajati in cursul lunii februarie 2017, se arata intr-o notificare transmisa joi, 10 noiembrie, de conducerea operatorului postal catre Sindicatul Lucratorilor Postali, condus de Matei Bratianu. In documentul obtinut de HotNews.ro este propusa pe de o parte desfiintarea 26 de posturi de conducere si concedierea a 23 de sefi, iar pe de alta parte infiintarea altor 10 posturi de conducere. Cei concediati vor beneficia de salarii compensatorii. La 31 octombrie 2016, Posta avea 25.873 de angajati, dintre care 22.775 pe segmentul operativ.UPDATE (16:10) Conducerea Postei pentru HotNews.ro: 'Criteriile de selectie a angajatilor care vor fi concediati, dar si numarul acestora, preponderent personal functional administrativ, se vor stabili de comun acord cu SLPR, in urmatoarea saptamana'.
[P] Catalogul scolar electronic - un nou pachet Telekom destinat digitalizarii scolilor din Romania Educatia reprezinta pilonul de baza pentru dezvoltarea sustenabila a oricarei societati. Un sistem educational functional, capabil sa ofere generatiilor tinere instrumentele si cunostintele necesare pentru a face fata rigorilor si cerintelor tot mai ridicate ale societatii este esential. Avand in minte experienta ultimilor ani, nevoia sistemului educational din Romania de a evolua si de a fi pe aceeasi lungime de unda cu generatia tanara este din ce in ce mai acuta.
Legea cash-back, publicata in Monitorul Oficial: Ce amenzi risca magazinele care nu vor permite plata cu cardul si cat cash ar putea retrage de la POS-uri detinatorii de carduri Comerciantii cu afaceri anuale de peste 10.000 de euro vor fi obligati de la 1 ianuarie 2017 sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit, ceea ce inseamna ca vor fi obligati sa aiba cel putin un POS disponibil in fiecare magazin, potrivit asa numei legi cash-back care a fost publicata luni in Monitorul Oficial. In caz contrar, acestia risca amenzi de la 5.000 lei la 7.500 lei. Fara a fi obligati, comerciantii ar putea permite detinatorilor de carduri sa retraga maxim 200 de lei in numerar de la POS-urile din magazine, similar retragerilor de bani din bancomate, contra unui comision care nu poate depasi 1% din valoarea avansului acordat.
Romtehnica, o companie coordonata de Ministerul Apararii, cumpara sisteme si statii radio militare de zeci de milioane de euro de la firma americana Harris Corporation Romtehnica, companie nationala din domeniul apararii coordonata de Ministerul Apararii, a incheiat in 14 octombrie un acord cadru in valoare de peste 34,7 milioane de lei (fara TVA), cu firma americana Harris Corporation Communication Systems, pentru achizitia de sisteme radio/statii radio Harris de diverse tipuri, arata datele publicate vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit prin negociere fara anunt de participare, justificarea fiind ca produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Datele din SEAP arata zeci de contracte similare atribuite prin aceeasi procedura catre firma Harris din 2007 si pana in prezent.
Orange a lansat servicii de transfer de bani si plati cu telefonul mobil pentru clientii proprii. Ce comisioane vor fi percepute Orange a lansat joi serviciile de transfer de bani si plati cu telefonul, disponibile momentan doar pentru clientii proprii. Cei interesati trebuie sa isi activeze contul intr-un magazin al operatorului, dupa care serviciul poate fi accesat prin aplicatia mobila Orange Money pentru telefoanele cu sistem Android sau sunand la numarul scurt *111#, daca nu au smartphone. Pana pe 15 decembrie, nu se percep comisioane la transferurile de bani intre clientii cu conturi, insa dupa aceasta data comisioanele sunt de 1 leu la transferurile de pana la 150 lei si de 3 lei la transferurile de peste 500 lei. La retragerea banilor din magazin, comisioanele variaza intre 5 lei si 25 de lei.
Reduceri de personal in grupul Deutsche Telekom in primele noua luni/In Europa, reducerile au avut loc in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, ca urmare a masurilor de eficienta pe segmentul operational Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat joi o scadere cu 2,7% a numarului total de angajati, pana la 219.254 angajati in primele noua luni din acest an fata de sfarsitul lui 2015, ca urmare a masurilor de crestere a eficientei, a pensionarilor anticipate si a unei incetiniri in procesul de recrutare pe segmentul operational. In Europa, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Telekom Romania a continuat sa piarda clienti de telefonie fixa si comunicatii mobile, dar a castigat abonati la serviciile de internet si TV.
RCS Management, firma controlata de patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, vrea sa rascumpere 10% din capital cu maxim 22,4 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an Actionarii RCS Management, societate la care patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, detine 58,9147% din actiuni, au fost convocati in data de 12 decembrie din acest an pentru a aproba dobandirea unui numar maxim de 20.400 actiuni proprii de la unul sau mai multi actionari, reprezentand 10% din capitalul social al societatii, la un pret maxim de 1.100 euro pe actiune, potrivit unui convocator publicat marti in Monitorul Oficial. La acest pret, RCS Management va plati maxim 22,44 milioane de euro pentru 10% din actiuni.
Topul vitezelor de internet in trimestrul trei: UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix, in timp ce Vodafone a avut viteze de upload mai mari ca Orange la internetul mobil Orange a furnizat cea mai mare viteza medie reala de download la internetul mobil in trimestrul trei din acest an, dar Vodafone, principalul sau rival a oferit viteze mai bune de upload in aceeasi perioada de timp, potrivit datelor comunicate marti de Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Astfel, in perioada mentionata, vitezele medii reale de download, respectiv upload, furnizate de Orange au fost de 37,8 Mbps si respectiv 12,96 Mbps, in timp ce Vodafone a furnizat o viteza medie reala de download de 29,64 Mbps si o viteza medie reala de upload de 14,62 Mbps.
DOCUMENT Posta vrea sa identifice salariatii vinovati de greva spontana de saptamana trecuta pentru a-si recupera pagubele produse/Parteneriatul cu eMAG a fost reluat Posta vrea sa identifice salariatii vinovati pentru greva spontana declansata saptamana trecuta, pentru a-si recupera pagubele produse, a marti comunicat pentru HotNews.ro Posta Romana. Compania sustine ca Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) nu si-a asumat, in mod formal, incetarea voluntara a lucrului si nu a prezentat managementului companiei decizia luata de membrii sai, aceea de a opri activitatea. Astfel, avand in vedere ca sindicatul reprezentativ nu a fost organizatorul protestului si nici nu si-a asumat prerogative privind reprezentarea salariatilor la protest, nu au existat dovezi pentru chemarea acestuia  in judecata.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică