ECONOMIE
Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFP
Foto: MFP

Titlurile Tezaur vor putea fi răscumpărate prin Poșta Română. Patru lucruri practice pe care trebuie să le știi dacă ai subscris

de Florin Barbuta HotNews.ro
Persoanele fizice care au achiziționat titluri Tezaur anul trecut vor putea solicita răscumpărarea înainte de scandență de la Poșta Română, potrivit unui ordin semnat de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și de Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Practic, s-a modificat un ordin la care s-a mai adăugat un capitol.
ANAF
Foto: DGAF

19 motive din cauza cărora bugetul de stat este sărac: de la București, la Teleorman

de F.B. HotNews.ro
Curtea de Conturi a observat foarte multe abateri la direcțiile regionale ale ANAF. Vorbim atât de București, cât și de alte județe. De exemplu, la Teleorman, s-a constatat efectuarea necorespunzătoare a controlului fiscal, în sensul neefectuării tuturor acțiunilor de control. Astfel, acolo s-a constatat prejudicierea bugetului de stat cu aproape jumătate de milion de lei, prin neînscrierea AJFP Teleorman la masa credală pentru două societăți comerciale aflate la data efectuării acțiunilor de inspecție fiscală în procedura de insolvență.
ANAF Antifrauda
Foto: ANAF - Facebook

​Cinci nereguli găsite de Curtea de Conturi la Direcția Antifraudă din ANAF. În procesele verbale, inspectorii invocă legi care nu se aplică firmelor

de F.B. HotNews.ro
​Curtea de Conturi a constatat că Direcția Generală Antifraudă Fiscală își face treaba ineficient. Pe scurt: acțiuni de control prea lungi, nu au aplicat legea în anumite cazuri, nu spun de ce fac control, invocă legi care nu se aplică firmelor sau încheie procese-verbale de control în lipsa reprezentanților legali ai societăților comerciale devenite între timp „firme fantomă.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Bani pentru startup-uri românești 2020: 10.000 Euro de la Samsung, înscrieri online

de CZ HotNews.ro
Startup-urile IT românești se pot înscrie la competiția Changeneers 2020, pentru șansa de a câștiga un premiu de 10.000 de euro, oferit de Samsung România, au anunțat, miercuri, organzatorii concursului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Test Drive Volkswagen Golf 8
Foto: Volkswagen
Review 0-100.ro

​VIDEO/FOTOGALERIE Test Drive cu Volkswagen Golf 8 - regele perfectibil al mașinilor compacte

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Auto
Lansat inițial în 1974, Volkswagen Golf s-a impus, în timp, ca cel mai bine vândut automobil din Europa, iar acum a ajuns la a opta generație. Stabilește noi standarde când vine vorba de tehnologie, sistem multimedia și calitatea execuției oricărui detaliu, dar are și minusuri: unele materiale plastice din interior par austere, iar versiunea electrică dispare de tot. Am realizat acest test drive cu Volkswagen Golf 8 în Portugalia, lângă Porto, cu ocazia testelor internaționale pentru presă, iar acest clip video extins ar trebui să vă răspundă la majoritatea curiozităților pe care le aveți despre Volkswagen Golf 8.
ehealth
Foto: range.biz

O aplicație românească ce analizează radiografiile pulmonare folosind inteligența artificială, introdusă în Spitalul de Urgență din Timișoara

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul MedTech XVision introduce o platformă medicală care analizează radiografiile pulmonare folosind inteligența artificială, în premieră în România, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara.
Virgil Popescu
Foto: Facebook

Ministrul Economiei Virgil Popescu, invitat joi, de la ora 14.00, la interviurile HotNews.ro LIVE

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, este invitat la interviurile HotNews.ro LIVE, joi, de la ora 14.00. Efectele Pactului Ecologic European asupra economiei românești, soarta mineritului, viitorul energiei nucleare, exploatarea gazelor din Marea Neagră sunt câteva dintre temele de discuție.
  • Cititorii HotNews.ro pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Google Pixel 4
Foto: Google Store

Google Translate va face traduceri audio în timp real pe Android

de RA HotNews.ro
Google intenționează să adauge o nouă facilitate, în viitor, adică transcrierea în timp real a vorbirii, în aplicația sa Google Translate pentru Android. Funcția va permite utilizatorilor să înregistreze sunetul într-o limbă și să îl redea în timp real, transmite site-ul The Verge, citat de Mediafax.
logiscool
Foto: Hotnews

Topul competențelor pentru 2030: Cum își pregătesc CV-ul cei din tânăra generație

de RA HotNews.ro
Din ce în ce mai mulți tineri născuți în ultimii 15 ani urmăresc să se echipeze pentru un viitor în plină revoluție tehnologică, arată analiza unei școli internaționale de programare și robotică. Sistemele educaționale din toată lumea caută să țină pasul cu industriile care dau tonul noilor competențe necesare viitorului. Chiar și Comisia Europeană recunoaște alfabetizarea digitală timpurie ca fiind esențială pentru viitorul “CV” al copiilor.
coronavirus China
Foto: CNN

Impactul coronavirusului asupra piețelor economice (analiză)

de DP HotNews.ro
Aversiunea la risc a lovit piețele economice pe măsură ce apăreau tot mai multe știri despre coronavirus, arată o analiză publicată miercuri de 6 economiști ai ING. Incertitudinea îi face pe investitori să solicite o primă suplimentară de risc pentru activele expuse cererii chineze, ceea ce ar putea face ca dobânzile să rămână scăzute pentru mai mult timp. Începând cu 7 ianuarie, când autoritățile chineze au confirmat identificarea noului virus, impactul acestuia asupra piețelor financiare a fost tot mai puternic. Noul coronavirus vine imediat după conflictul SUA-Iran și continuă să amenințe revenirea economiei globale în 2020.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, ci mai singură. Piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament și în presă

de Dan Popa HotNews.ro
The Financial Times: Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, dar va fi mai singură.● Les Echos: Coronavirusul: piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. ● Venezuela lui Nicolas Maduro ar putea privatiza sectorul petrolier.● DNEVNIK: Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament și în principalele mijloace de informare în masă.● Știri pe scurt.
Google
Foto: Pixabay

Google lucrează la o nouă aplicație de chat pentru afaceri

de Adi Iacob HotNews.ro
Google se pregătește să lanseze o nouă aplicație de chat dedicată afacerilor care va reuni diferite funcții ale serviciilor din gama G Suite ― precum Gmail, Hangouts și Google Drive, potrivit unor surse apropiate situației care au dorit sa-si pastreze anonimatul, citate de The Information.
Pinterest
Foto: Hotnews

Pinterest introduce posibilitatea de a „încerca” rujuri online

de CZ HotNews.ro
Platforma social media cu imagini Pinterest a lansat, marți, o opțiune de comerț online, prin care femeile pot „încerca” online rujuri de la mari branduri de cosmetice, prin intermediul unei tehnologii de realitate augmentată.
StartUp Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation după 3 ani: Cu bugetul alocat pe 2020 se poate lansa pentru 5.000 de firme câștigătoare

de CZ HotNews.ro
Luni s-au împlinit 3 ani de la adoptarea oficială a programului Start-Up Nation, iar în prezent, în anul 2020 în bugetul de stat sunt promiși 1 miliard de lei, sub formă de credite de angajament, care ar permite lansarea unei a treia ediția a schemei de finanțare cu maximum 5.000 de firme câștigătoare, la o valoare maximă de câte 200.000 de lei a ajutorului nerambursabil.
Corporate News
Foto: pixabay.com

​Corporate News. Bijuteriile industriilor: Companiile cele mai admirate de lumea afacerilor

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Companii
Sistemul de punctaj utilizat în sondajul Cele Mai Admirate Companii al revistei Fortune le favorizează pe acelea despre care concurenții lor recunosc că fac bine multe alte lucruri. Nicio companie nu ilustrează mai bine aceasta decât Apple, care este în vârful listei All-Stars.
Florin Citu
Foto: Hotnews
​Opinii HotNews.ro

Lui Cîțu "i-a mâncat câinele tema". O conferință ciudată

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu s-a prezentat bine în conferința de marți. A ales câteva subiecte: executia bugetară, Gabriela Firea și împrumutul de pe piețele externe. Am aflat că unele cifre pe care ni le-a dat instituția la începutul evenimentului sunt greșite. Referitor la Gabriela Firea (adică Primăria Capitalei) am auzit cam aceleași declarații făcute cu o seară înainte la un post de televiziune, împrumutul de pe pietele externe, cam nimic nou. Noroc că presa a mai întrebat și alte lucruri, asta deși Cîțu a spus că ne dă doar 10-15 minute. Am avut puțin mai mult: 23-24 minute.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Miniștrii au termen 10 zile să prezinte planurile de derulare a marilor proiecte de investiții

de CP HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect de Ordonanță de Urgență prin care proiectele mari de investiții vor trece de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la ministerele de resort. Premierul Ludovic Orban a spus că miniștrii trebuie să prezinte în 10 zile de la adoptarea actului normativ planuri de derulare a acestor proiecte.
Fashion Days
Foto: Hotnews

Fashion Days a trecut pe profit după 4 ani de când a fost preluat de eMag

de CZ HotNews.ro
Magazinul online de haine și accesorii Fashion Days, înființat în 2008 și cumpărat de eMag în 2015, a anunțat marți că a trecut pentru prima dată pe profit, în ultimele 6 luni ale anului 2019.
Recomandari de securitate in Marea Britanie
Foto: www.gov.uk

DOCUMENT Cum a decis Marea Britanie să permită un acces limitat chinezilor de la Huawei la dezvoltarea rețelelor 5G, deși compania e considerată cu risc ridicat de securitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Telecom
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a decis marți să acorde chinezilor de la Huawei un rol limitat în dezvoltarea viitoarelor rețele 5G din țară, o decizie care ar putea afecta relațiile cu SUA care se tem că producătorul chinez de echipamente de comunicații ar putea fi folosit de China pentru operațiuni de spionaj, scrie Reuters. Furnizorii 'cu risc ridicat' vor fi excluși din toate rețelele critice din infrastructura națională și din 'inima' (core) rețelelor 5G, dar vor putea avea o prezență de până la 35% în zona periferică a rețelelor, care conectează dispozitivele și echipamentele la stâlpii de telefonie mobilă. Vezi în articol recomandările oficiale din Marea Britanie cu privire la Huawei și furnizori cu risc ridicat de securitate.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Ministrul Cîțu spune că sunt câteva companii care nu au dat dividende cât trebuia. Problemele au apărut când a fost rugat să dea exemple

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut câteva declarații interesante în conferința de marți. Inițial a spus, în cadrul prezentării, că sunt câteva companii la care va trimite echipa de control, pentru că nu ar fi plătit dividende la nivelul dorit. Când a fost întrebat ce companii sunt acelea, a zis că el crede că Hidroelectrica nu a plătit, dar trebuie să verifice. De precizat că Hidroelectrica a plătit și dividende suplimentare.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

6 sfaturi de la Google pentru a-ți proteja datele

de Adi Iacob HotNews.ro
În prezent se spune că datele sunt noul petrol și de aceea trebuie să iei măsuri de securitate pentru a-ți proteja datele personale. 28 ianuarie este Ziua Protecției Datelor, iar Google marchează acest moment cu câteva sfaturi care să ajute orice utilizator de internet să-și păstreze în siguranță datele.
Dan Vilceanu
Foto: Facebook

Umbra deputatului gorjean Vîlceanu la Finanțe: Finanțistul șef din Gorj „mutat disciplinar” în alt județ

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Dan Vîlceanu, deputat de Gorj, l-ar fi mutat “disciplinar” pe șeful Finanțelor dar și pe un coleg al acestuia din județul respectiv după ce aceștia au sesizat organele de cercetare penală pentru presupuse ilegalități ale unei firme condusă de familia Vîlceanu, reiese dintr-o investigație realizată de România Liberă. De precizat că potrivit informațiilor HotNews.ro, deputatul a fost văzut des prin Minister, în ultima perioadă.
Romania e la mijlocul clasamentului cand vine vorba de indexul competitivitatii muncii
Foto: sxc.hu

România e la mijlocul topului mondial după Indicele Global al Competitivității Muncii

de DP HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Indicele Global al Competitivității Muncii pentru anul 2020, lansat la Forumul Economic Mondial din Davos, arată că Elveția continuă să conducă în clasamentul competitivității, fiind pe primul loc din 2013, anul lansării Indicelui. În același timp, Statele Unite ale Americii au urcat de pe locul trei pe cel secund, lăsând Singapore cu un loc mai jos comparativ cu 2019. România se află la mijlocul clasamentului, fiind trași în jos ca punctaj de la capitolul atragere de persoane competente (legislația muncii pentru cetățeni străini, rigiditatea legislației muncii și mobilitatea internă a forței de muncă) și dezvoltarea resurselor umane (educație și învățare pe tot parcursul vieții).
Concediu
Foto: StartupCafe.ro

O firmă din Belgia oferă angajaților concediu plătit nelimitat

de Adi Iacob HotNews.ro
Din luna martie, compania Jonckers va înlătura limitarea zilelor libere pentru angajații din Belgia, conform presei locale, astfel încât fiecare dintre cei 172 de angajați ai firmei își pot lua zile de concediu cu plată după cum doresc.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele au încasat cele 3 miliarde euro împrumutate de pe piețele externe. Mai vor să ia încă atât

de F.B. HotNews.ro
Fondurile aferente emisiunii de euroobligațiuni lansate de MFP pe piețele externe în data 21 ianuarie, în valoare totalã de 3 miliarde euro, au fost încasate marți, 28 ianuarie, anunță Ministerul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu reamintește că nu va umbla pe Codul fiscal în 2020. Referitor la IT-iști: Optim ar fi să plătim toți aceleași taxe

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​În 2020 nu vom umbla la Codul fiscal, dar sunt de acord cu principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, că normal și optim ar fi să plătim toți aceleași taxe, contribuții și așa mai departe, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință de presă.
Costurile ascunse ale antivirusului gratuit
Foto: PCMag

Avast și AVG vând cu milioane de euro datele de navigare web ale utilizatorilor - raport

de Vlad Barza HotNews.ro
Avast și filiala AVG, cunoscute pentru programele antivirus, colectează datele de navigare web ale utilizatorilor și le vând, arată o anchetă comună a MotherBoard și PCMag. Mai multe companii au plătit milioane de euro pentru aceste date, inclusiv Microsoft, Google, Yelp sau Pepsi. Raportul se referă la programele Avast Online Security Extension și AVG Secure Browser.
Euro digital
Foto: Pexels (Edited)

Fond de investiții de 24 de milioane euro pentru startup-uri IT din Europa

de Adi Iacob HotNews.ro
Fondul de investiții britanic Bloc Ventures, care se concentrează pe finanțarea startup-urilor deep tech ― tehnologii de vârf, care necesită multă cercetare, a anunțat că a strâns aproximativ 24 milioane de euro pe care intenționează să le investească în afaceri din domeniul IT.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu: Două misiuni FMI sunt în România pentru analiza colectării și a Codului Fiscal

de DP HotNews.ro
Două misiuni ale Fondului Monetar Internațional (FMI) sunt în aceste zile în România pentru a analiza modul de colectare a banilor la buget și Codul Fiscal, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, citat de Mediafax. Acesta a spus că delegațiile FMI vor sta în România două-trei săptămâni.
Vagon in Tejas Express
Foto: IRCTC

​VIDEO Cum arată unul dintre cele mai confortabile și rapide trenuri din India

de Vlad Barza HotNews.ro
​În urmă cu 10 zile o companie privată din India a lansat un tren expres care parcurge 480 km în 6 ore și un sfert, are tablete pe scaunele de la clasa business, WiFi și jaluzele acționate electric. India este celebră pentru trenurile ultra-aglomerate și pentru călătorii care stau pe vagoane, dar a investit mult în ultimii ani, vrea să crească porțiunile cu viteză de 130-160 km/h și plănuiește și o linie de mare viteză.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

Deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB, în 2019. Cel mai mare deficit din ultimii 9 ani

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
România a înregistrat un deficit bugetar de 4,6% din PIB, în 2019, conform execuției preliminare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Practic, este cu 0,2 puncte procentuale peste cel preconizat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Este cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani.
Sorinel Boza
Foto: Facebook

Sorinel Boza a fost schimbat din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Energie
Sorinel Boza, un personaj controversat, a fost înlocuit din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), potrivit unei decizii luate luni de Consiliul de Supraveghere al companiei. Boza va fi simplu membru al directoratului. În locul său a fost numit interimar un alt membru al Directoratului, Daniel Burlan, potrivit surselor HotNews.ro.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Coronavirusul- cum a organizat comunitatea științifică riposta. Ce se va întâmpla în ziua Brexitului și ce va urma? Grecia iese pe piețe cu obligațiuni pe 15 ani

de Dan Popa HotNews.ro
Les Echos: Coronavirusul- cum a organizat comunitatea științifică riposta ● The Guardian: Ce se va întâmpla în ziua Brexitului și ce va urma? ● I Efimerida: Agenția de Gestionare a Datoriei Publice a Greciei va realiza o emisiune de obligațiuni cu o scadență de 15 ani, potrivit anunțului făcut luni, la prânz, la Bursa din Atena. ● Știri pe scurt.
textile smart
Foto: piqsels.com

Finanțări de 60.000 euro pentru startup-urile care fac materiale inteligente

de RA HotNews.ro
SmartX Europe este un program care oferă consultanță și finanțare startup-urilor care contribuie la dezvoltarea industriei textilelor smart - materiale inovatoare, folosite în domenii precum cel al apărării sau medical. Înscrierile pentru finanțările de câte 60.000 de euro au fost deschise.
Blockchain
Foto: Wikimedia Commons - Davidstankiewicz

Finanțări de 20.000 euro pentru startup-urile de blockchain

de Adi Iacob HotNews.ro
Un proiect finanțat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene ― Orizont 2020, caută să investească în startup-uri blockchain din domeniile: fintech, tehnologia informației și a comunicațiilor și retail. Block Start oferă startup-urilor europene admise în program finanțări de câte 20.000 de euro.
Bani - lei
Foto: INS

Salarii 2020: Un sfert dintre angajatorii români nu vor acorda nicio majorare salarială ― Sondaj

de Adi Iacob HotNews.ro
Deși majoritatea românilor speră să câștige mai mult în acest an, 1 din 4 angajatori nu va acorda nicio majorare salarială, iar 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%, arată datele unui sondaj efectuat de o platformă de recrutare.
Tren al CFR Calatori
Foto: Hotnews

Noul contract de servicii publice mai impune negocieri, iar sugestia mea ar fi să ne întoarcem deocamdată la forma agreată în 2016, spune noul șef de la CFR Călători

de Vlad Barza HotNews.ro
Noul contract de servicii publice mai impune niște negocieri, iar sugestia mea ar fi să ne întoarcem deocamdată la forma agreată în 2016, pentru că acolo toate lucrurile sunt clare, și imediat să ne așezăm la masă, să discutăm cu toate părțile implicate - operatori feroviari, Autoritatea de Reformă Feroviară și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor - și să lansăm o variantă, care să creeze "cât mai puține animozități", a declarat, pentru Aagerpres, directorul general al companiei CFR Călători, Dan Costescu. Proiectul lansat în dezbatere publică a iscat o serie de controverse, în condițiile în care unii lideri de sindicat consideră că acesta înseamnă falimentarea companiilor românești.
Numai 33 oi din 14.600 au fost salvate
Foto: ISU Dobrogea

Păstoritul din România în vizorul lui The Guardian: „O oaie întreagă pentru 18 lire”. Ghiță Ciobanul ar duce-o mai degrabă la Londra

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Agricultura
Absența capacităților de prelucrare a cărnii face ca animalele vii să fie trimise la export – în dauna ciobanilor și a nivelului de trai. Prestigiosul cotidian britanic a stat de vorbă și cu Ghiță Ciobanul ca să scoată în evidență lipsa de viziune și simț practic din zootehnia și industria alimentară din România.
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: BNR

De ce se tem cel mai mult bancherii români: legi date după ureche, reducerea încrederii investitorilor și scumpirea finanțărilor (sondaj BNR)

de DP HotNews.ro
Bancherii evaluează în continuare riscul provenind din cadrul legislativ incert și impredictibil în domeniul financiar-bancar drept unul sever, considerându-l dificil de gestionat și cu un impact foarte ridicat asupra sistemului financiar, potrivit sondajului publicat luni de Banca Națională. Acest risc a fost menținut și în analiza efectuată de BNR în cadrul Raportului asupra stabilității financiare din decembrie 2019.
Serghei Bulgac, seful DIGI
Foto: AGERPRES

RCS&RDS a lansat o ofertă de obligațiuni în valoare de 800 milioane de euro pentru refinanțarea sau rambursarea unor datorii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Telecom
RCS&RDS, cel mai mare furnizor local de servicii TV și internet fix, a lansat luni o ofertă de obligațiuni în valoare de 800 milioane de euro în vederea refinanțării/plății anticipate sau rambursării unor sume reprezentând facilități de credit, a anunțat pe bursă compania mamă DIGI Communications. Oferta de obligațiuni are două tranșe cu scadențe în 2025 și 2028. Vezi în articol pentru ce vor fi utilizate veniturile rezultate în urma acestei oferte de obligațiuni.
Revolut decembrie
Foto: Hotnews

Românii au cheltuit peste 95 de milioane euro cu Revolut în decembrie

de RA HotNews.ro
Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, a anunțat că românii au cheltuit peste 95 de milioane de euro în decembrie 2019. Suma este de aproape cinci ori mai mare față de cea cheltuită cu Revolut în aceeași perioadă a anului 2018, respectiv 19,2 milioane de euro.
Firefox
Foto: Mozilla.org

Firefox blochează 197 de extensii (add-ons) din motive de securitate

de Adi Iacob HotNews.ro
În ultimele două săptămâni, producătorul browserului Firefox, Mozilla, a eliminat 197 de extensii din motive de securitate, potrivit site-ului zdnet.com. Extensiile respective încercau să instaleze malware pe dispozitive sau furau date ale utilizatorilor.
Seniorii romani sunt pe ultimul loc in UE la frecventarea Internetului
Foto: sxc.hu

Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în Europa la folosirea Internetului. La noi, doi din 5 români de peste 55 de ani nu au folosit niciodată Internetul.

de DP HotNews.ro
Aproximativ 90% din locuitorii Uniunii Europene (UE) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit internetul în ultimele trei luni, arată datele publicate luni de Eurostat. În România, procentul din populație a celor care spun că au folosit internetul în ultimele trei luni este de aproape 75% (trei sferturi din populația de peste 16 ani). Diferențele sunt însă mari între zonele geografice și grupele de vârstă.%.
Tren Regio cu 10 vagoane etajate
Foto: enjoyphotography.ro

​VIDEO În week-end au circulat între Brașov și București cele mai lungi trenuri din ultimii ani, unele și cu 15 vagoane. Poate trenul să câștige teren în lupta cu mașinile?

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, CFR Călători a făcut cea mai mare suplimentare de vagoane din ultimii ani pentru trenurile dintre Brașov și București, cel mai lung având 15 vagoane, dublu față de o zi obișnuită. Și trenurile Regio au ajuns să aibă 8-10 vagoane etajate, iar suplimentările au fost anunțate de noul director al CFR Călători, Dan Costescu, numit acum câteva zile în funcție. Marea întrebare este dacă aceste suplimentări consistente se vor repeta sau a fost doar o mișcare de imagine. Cert este că CFR are nevoie urgentă de vagoane pentru ca o parte dintre oameni să revină la tren, măcar pe ruta către munte, unde drumul poate dura pe șosea 6-7 ore între Capitală și Brașov.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Analiștii financiari bancari estimează o depreciere a leului mai mare decât acum cu o lună

de DP HotNews.ro
Circa 90% din analiștii financiari bancari membri ai CFA România anticipează o depreciere a leului in următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), arată CFA într-un comunicat remis luni dimineață. Valoarea medie a estimărilor pentru iunie 2020 este un curs de 4,8286, in timp ce pentru ianuarie 2021 valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8823. Estimările sunt mai pesimiste față de cele din decembrie, când pentru iarna viitoare cursul mediu așteptat era de 4,86 lei.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Daniel Dăianu: ​​Finanțarea deficitelor si pericolul non-liniarităților

de Daniel Dăianu HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Intr-o discutie pe care am avut-o cu alti economisti a venit vorba despre ce s-ar intampla daca deficitul bugetar ar continua sa creasca, daca s-ar concretiza presiuni mari pe bugetul public din Romania in lipsa unor masuri compensatorii de echilibrare. Exista o linie de demarcatie (un redline, cum ar spune englezii) de la care pietele financiare vor reactiona, vor da inapoi. Dar, sustin unii confrati, dupa o reevaluare, creditorii ar fi dispusi sa finanteze la un cost superior chiar un deficit bugetar ce merge spre 5% din PIB.
Vagoane egiptene la 1926
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

​Cape to Cairo - De ce britanicii nu au reușit să construiască o cale ferată care să traverseze Africa de la sud la nord

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Acum peste 140 de ani britanicii au început să pună în practică un plan nebunesc: o linie ferată de peste 9.000 km care să străbată Africa de la nord la sud. În 30 de ani s-au construit peste 6.000 km, dar mai jos puteți citi de ce linia de la nord la sud nu avea șanse să fie realizată, deși s-au făcut minuni ale tehnicii. Nici în prezent Africa nu poate fi traversată de la nord la sud cu trenul, dar câteva căi ferate au succes, iar chinezii sunt cei care în ultimul deceniu au extins rețeaua feroviară africană.
Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES

UE plănuiește reguli mai stricte pentru a proteja afacerile europene pe piețele globale

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanțe
UE intenționează să adopte reguli mai stricte și să încurajeze companiile să facă publice date, ca parte a unei revizuiri a politicii industriale menite să ofere companiilor europene un avantaj mai clar pe piețele globale, arată un document de strategie consultat de Reuters și citat de Mediafax.
Pagina de deschidere a Quora
Foto: quora

Concedieri la platforma online Quora

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Economie | IT
Platforma online Quora, prin care utilizatori din toată lumea, inclusiv din România, primesc și oferă răspunsuri la diverse întrebări, este nevoită să facă disponibilizări de personal.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020. ANAF a publicat modelul Declarației unice care trebuie depusă până la 15 martie. Citește explicațiile unui consultant fiscal pe acest subiect

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În Monitorul oficial de ieri 23 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul ANAF nr. 139/2020, ce adoptă modelul Declarației unice pentru anul 2019. Ordinul reamintește termenul de depunere prevazut de Codul fiscal - 15 martie 2020. Documentul analizat mai jos se adresează contribuabililor persoane fizice, ce au realizat în anul 2019, venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.
Euro
Foto: Depositphotos

Banca Austriei: ​Românii au cea mai scăzută încredere în moneda națională din țările din regiune (sondaj)

de Dan Popa HotNews.ro
Românii au cea mai scăzută încredere în moneda națională, nivelul acestei încrederi fiind situat la nivelul din timpul crizei din 2008, arată datele unui sondaj efectuat de Banca Națională a Austriei în 6 state din regiune (Bulgaria, Ungaria, Croația, Polonia, Cehia și România), informațiile fiind transmise joi la solicitarea HotNews.ro de către Banca Centrală austriacă.
Deutsche Telekom logo
Foto: Deutsche Telekom

Telekom Romania va crește prețurile serviciilor sale, începând cu 1 martie 2020. Operatorul și-a majorat de două ori prețurile anul trecut

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Telecom
Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote) a anunțat joi că va crește prețurile serviciilor sale de la 1 martie 2020, în contextul creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații. Astfel, pentru clienții rezidențiali, începând cu data de 1 martie 2020, prețul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV și voce) și pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus), a anunțat operatorul. Amintim că anul trecut a fost un întreg scandal legat de creșterea generală a prețurilor în comunicații, Telekom majorându-și de două ori tarifele.
Traian Halalai, presedinte executiv EximBank
Foto: Eximbank

EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești și intră în top 10 bănci după cota de piață

de DP HotNews.ro
EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești S.A. (BROM), oferta înaintată fiind parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank și National Bank of Greece (NBG) privind achiziția participației acesteia de 99,28% în acționariatul BROM, anunță joi Eximbank, bancă deținută de stat, potrivit Mediafax. ”Prin achiziția Băncii Românești, EximBank își îmbunătățește serviciile acordate clienților locali și își crește capacitatea de susținere a dezvoltării economiei românești, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
Revolut
Foto: Hotnews

Revolut lansează în Marea Britanie varianta de cont de economii cu dobândă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | IT
Fintech-ul Revolut va lansa în Marea Britanie un nou serviciu, “Savings Vaults” - un cot de economii unde oferă și dobândă. Ce dobândă primesc utilizatorii acestui nou seriviciu și cum funcționează.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Depozitele de gaze sunt pline, după aproape două luni de iarnă

de CP HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Energie
Stocul de gaze naturale înmagazinate în depozite este de aproximativ 2,36 miliarde metri cubi, cu 1,36 miliarde metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, informează Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Cu alte cuvinte, deși au trecut aproape două luni de iarnă, depozitele de gaze sunt pline. Aceasta în condițiile în care iarna a început cu depozitele umplute aproape de maximum, cu 2,9 mld mc.
Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Auto
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.
O banca amendata pentru ca a refuzat unui nevazator deschiderea unui cont
Foto: sxc.hu

UPDATE Cazul nevăzătorului căruia o bancă a refuzat să-i deschidă un cont nu e singular. Ce spun nevăzătorii,comunitatea bancară și asociațiile de protecție a consumatorilor

de Dan Popa HotNews.ro
Cazul nevăzătorului căruia i s-a refuzat deschiderea unui cont de către o bancă nu e singular, spune Constantin Tomina, președintele Filialei interjudețene București - Ilfov - Ialomița – Călărași din Asociației Nevăzătorilor din România. ”Am avut nu un caz, ci mii de asemenea cazuri. ”Noi le-am propus celor din bănci să venim cu cineva care să-i citească nevăzătorului ce prevede contractul iar acesta la final să semneze. Nu s-a acceptat varianta asta. Am mai propus apoi să facă nevăzătorul o împuternicire pentru un prieten care vede și poate citi contractul, dar băncile au spus că atunci ele vor deschide cont pe numele celui împuternicit, nu pe numele nevăzătorului, ceea ce era perfect inutil”, mai spune Tomina.
Crane in laborator
Foto: Memphis Meats

O firmă care produce carne reală în laborator a primit o finanțare de 161 milioane dolari

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Consumator
Un startup american care produce carne reală în laborator, fără creșterea și sacrificarea animalelor, a primit joi o nouă investiție, de 161 de milioane de dolari, pentru cercetare și dezvoltare.
DATE COMPARATIVE MOLDOVA TARA ROMANEASCA
Foto: Frames

Moldoveni, munteni sau ardeleni: Cine contribuie mai mult la economie, la 161 de ani de la Mica Unire

de RA HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Companii
Acum 161 de ani, românii din Moldova și Țara Românească alegeau să se unească, cu gândul la un stat unitar, cu drepturi și avantaje egale pentru toți locuitorii. Anii au trecut și, dincolo de politică, de unirea administrativă și de legăturile sociale, din punct de vedere economic, al investițiilor regionale și al infrastructurii, unirea a întârziat să apară. Nici acum, după 161 de ani, nu avem nici măcar un drum fezabil care să lege cele două provincii, iar căile feroviare se destramă pe zi ce trece, arată o analiză a companiei de consultanță Frames.
Casa cu panouri fotovoltaice
Foto: Hotnews

Greenpeace România: Programul Casa Verde nu are niciun beneficiar, nu a fost instalat nici măcar un sistem fotovoltaic

de CP HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Energie
Greenpeace România acuză că programul Casa Verde Fotovoltaice al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) nu a ajutat încă nici măcar un cetățean să devină prosumator, adică să își producă singur energia din surse curate. Aceasta în condițiile în care programul a fost anunțat la mijlocul lui 2018. Greenpeace România mai spune că potrivit informațiile furnizate de AFM și de Ministerul Lucrărilor Publice, peste 13 milioane de euro sunt alocați în proiect unor cheltuieli colaterale precum dezvoltarea unei platforme informatice, publicitate sau salariile echipei de proiect.
Roboti colaborativi
Foto: Universal Robots

Cel mai bogat român din SUA investește într-o fabrică de roboți, la Oradea

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Companii
O firmă din Cluj - Braintronix, sprijinită de orădeanul George Haber, un antreprenor de succes din Sillicon Valley considerat cel mai bogat român din Statele Unite, va investi 5 milioane de euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea într-o unitate de producție a roboților industriali.
Dan Costescu
Foto: AGERPRES

CFR Călători are un nou director general. Dan Costescu îl înlocuiește pe Valentin Dorobanțu

de Vlad Barza HotNews.ro
De joi dimineață CFR Călători are un nou director general, Dan Costescu, fost ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Dacian Cioloș și fost director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, scrie Club Feroviar. Costescu îl înlocuiește pe controversatul Valentin Dorobanțu poreclit și ”smart” care fusese numit în martie la conducerea CFR Călători, companie la care lipsa de vagoane s-a simțit dur anul trecut.
Nissan LEAF si BMW i3
Foto: Adrian Mitrea
Material realizat cu sprijinul Nissan România

​FOTOGALERIE La drum lung cu Nissan LEAF 62 kWh. Din nou la Sibiu cu o mașină electrică

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Auto
Nissan LEAF este una dintre mașinile electrice aflate acum pe val în România (și nu numai), iar bateria de 62 kWh mai nou adăugată în ofertă vine la pachet și cu un motor electric mai puternic. Așadar, ingrediente suficiente pentru a-i testa promisiunile pe un traseu mai lung: București-Sibiu-București, un total de aproape 600 km. Cât consumă LEAF? Ce autonomie reală are LEAF? Ce plusuri și ce minusuri? Cum se comportă? – sunt doar câteva dintre întrebările la care încerc să vă răspund în acest articol-reportaj.
Bursele din China au cea mai slabă zi din ultimele opt luni
Foto: sxc.hu

Bursele din China au cea mai slabă zi din ultimele opt luni, pe fondul epidemiei cu coronavirus

de HotNews.ro
Bursele din China au cea mai grea zi din ultimele opt luni, pe măsură ce coronavirusul se răspândește în toată țara, determinând oficialii să închidă Wuhan, orașul central chinez de unde își are originea, scrie Mediafax. Indicele Shanghai Composite din China a scăzut joi după-amiază cu aproape 3,2%, accelerând scăderile anterioare. Este cea mai importantă scădere procentuală a unui indice din mai anul trecut, când președintele Donald Trump a amenințat cu noi tarife vamale China.
Frizerie
Foto: Pixabay

Termen februarie 2020: Frizeriile și saloanele de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă, pentru reautorizare

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Consumator
Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din toată țara trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat în vigoare în ianuarie 2020.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Uber testează o funcție care permite șoferilor să-și aleagă propriul tarif

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Companii
Uber testează o nouă caracteristică care permite unor șoferi din California să-și aleagă propriul tarif. Acest lucru înseamnă că șoferii care realizează curse din aeroporturile din Santa Barbara, Sacramento și Palm Springs își pot crește tariful de până la aproximativ 5 ori față de tariful obișnuit al Uber.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Consiliul Fiscal: Dezechilibrul bugetar în acest an va urca la 4,6-4,8% din PIB, cu peste un punct procentual peste estimarea Finanțelor

de Dan Popa HotNews.ro
Estimarea Consiliului Fiscal privind nivelul deficitului bugetar pentru anul 2020 se plasează în intervalul 4,6 - 4,8% din PIB, rezultând un ecart față de ținta MFP de 1-1,2 pp din PIB, arată datele instituției independente conduse de academicianul Daniel Dăianu. Consiliul a publicat joi opinia privind Bugetul pe acest an după ce la mijlocul lunii decembrie publicase opinia preliminară. De atunci au mai intrat în vigoare măsuri de relaxare fiscală, iar membrii Consiliului și-au refăcut unele calcule. Per total, imaginea fiscală din actualul Raport arată mai rău.

România a atras 11 miliarde de euro din banii europeni în actuala perioadă de programare, prin Politica de Coeziune și PAC

de DP HotNews.ro
România a atras până în prezent 11,04 miliarde de euro bani europeni în actuala perioadă de programare (2014-2020), prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, cărora li se adaugă alte 7,92 miliarde de euro ce reprezintă plăți directe către fermieri, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, potrivit Agerpres. Astfel, rata de absorbție a României a ajuns la 36%, la doar trei puncte distanță de media Uniunii Europene, care este de 39%.
Carbune in vagoane
Foto: AGERPRES

Ludovic Orban, despre efectele Green Deal: În domeniul energetic, există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere/ Cărbunele este condamnat

de CP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Energie
Premierul Ludovic Orban consideră că noua politică a Comisiei Europene legată de reducerea emisiilor de carbon, așa-numitul Green Deal (acordul verde european), va fi o provocare pentru România. Va fi afectat domeniul energetic, existând riscul pierderii a 40% din capacitatea de producție, în condițiile în care cărbunele nu va mai putea fi folosit ca resursă energetică. Ludovic Orban a spus că trebuie găsite soluții pentru producerea de energie verde.
Prima Casa
Foto: sxc.hu

Ludovic Orban dezminte informația că "Prima casă" nu va mai fi finanțată: Este o minciună gogonată/ Guvernul va stabili condițiile pe anul în curs

de CP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Premierul Ludovic Orban susține că informația potrivit căreia programul "Prima casă" nu va mai fi continuat în acest an este o "minciună gogonată". Premierul spune că Executivul va emite o hotărâre pentru stabilirea condițiilor pe anul în curs.
Daniel Zamfir
Foto: Agerpres

Florin Cîțu, chemat în Senat să dea explicații despre împrumuturile contractate de România

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost invitat la audieri, săptămâna viitoare, marți, în Comisia Economică din Senat pentru a da explicații despre împrumuturile contractate în ultima perioadă de statul român, a declarat, pentru Mediafax, senatorul Daniel Zamfir, președintele Comisiei. "Marți, la ora 11.00, la Comisia Economică, în care vom discuta despre împrumuturile pe care le-a făcut (Ministerul Finanțelor - n.r.) pe termen lung, la ce costuri s-a împrumutat, de ce s-a împrumutat, ce a făcut cu banii. Din punctul meu de vedere, sunt niște sume considerabile și mi se pare firesc să vedem pentru ce s-au folosit banii. Am trimis invitația la Ministerul de Finanțe", a afirmat, miercuri, Daniel Zamfir.
O banca amendata pentru ca a refuzat unui nevazator deschiderea unui cont
Foto: sxc.hu

O bancă a fost amendată de CNCD pentru că a refuzat să deschidă un cont bancar unei persoane nevăzătoare pe motiv că nu poate citi contractul

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
O bancă a fost sancționată miercuri de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 3.000 de lei pentru că a refuzat să deschidă un cont bancar unei persoane nevăzătoare pe motiv că nu poate citi contractul. Băncile trebuie să acorde posibilități alternative pentru persoanele cu dizabilități, de exemplu contract scris în limbaj Braille”, transmite CNDC într-un comunicat.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Noile fonduri europene pentru firmele românești: 3 miliarde Euro, dar mai greu de accesat, în 2021-2027. Măsuri pentru startup-uri

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | EuROfonduri
Firmele private românești, inclusiv startup-urile, vor avea la dispoziție 3 miliarde de euro din fondurile europene care urmează să fie alocate României în perioada de programare 2021-2027, însă banii vor fi mai greu de accesat decât în perioada de programare curentă, le-a spus, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, unor oameni de afaceri cu care s-a întâlnit la Guvern.
Taxe
Foto: Pixabay

Ministrul Finanțelor: Conturile firmelor vor fi deblocate imediat ce își platesc datoriile. Softul este gata

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Companii
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va fi modificat Codul de procedură fiscală în ceea ce privește popririle pe conturile firmelor cu datorii, astfel încât, imediat ce firma și-a achitat datoriile să-i fie deblocate automat conturile. Ministrul mai spune că softul care va face deblocarea automată a fost finalizat.
atentie la GDPR
Foto: Max Pixel

GDPR: Firmă din România, amendată pentru supravegherea angajaților cu camere video în brouri și la vestiar

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Companii
O firmă din Constanța a fost amendată cu 10.000 de euro în baza Regulamentului de protecție a datelor personale (GDPR) pentru că lua amprente digitale de la angajați și-i supraveghea pe aceștia cu camere video montate în birouri și în vestiar, a anunțat recent Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Asigurarea obligatorie a locuintelor in 2019
Foto: PAID

4 din 5 locuințe din România nu au nicio asigurare: Ce despăgubiri s-au plătit în 2019 pentru locuințele afectate de inundații, cutremure și alunecări de teren

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Asigurari
Românii care au avut casele asigurate obligatoriu împotriva inundațiilor, cutremurelor și alunecărilor de teren au primit anul trecut despăgubiri de peste 5,3 milioane de lei, cele mai multe daune fiind produse de inundații, a anunțat miercuri PAID (societatea care gestionează asigurarea obligatorie a locuințelor). Vezi în articol județele în care s-au plătit cele mai multe despăgubiri pentru pagube produse de inundații, alunecări de teren și cutremure.
Stories pe Spotify
Foto: StartupCafe.ro

"Stories" pe Spotify: Aplicația permite influencerilor să posteze imagini care se șterg automat

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | IT
Spotify testează funcția Stories, care va permite influencerilor să posteze elemente video în playlisturile publice. După modelul implementat de Snapchat, adoptat apoi și de alte platforme precum Instagram, Facebook, WhatsApp sau YouTube, Stories sunt fotografii și videoclipuri prezentate într-un format slideshow, care se șterg automat după un anumit timp.
Intaizeri la plata daunelor RCA
Foto: ASF

City Insurance anunță că a plătit despăgubiri de 244 milioane de euro în 2019: Cât de greu plătește daunele RCA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Asigurari
City Insurance, cel mai mare asigurător din piață, a anunțat miercuri că anul trecut a emis polițe de asigurare în valoare de 410 milioane de euro, în creștere cu 28% față de anul 2018, iar valoarea despăgubirilor plătite a fost de 244 milioane de euro (echivalentul a 1,1 miliarde lei), în creștere cu 33% față de anul trecut. City Insurance se afla pe locul doi în piața RCA, după Euroins, în primele nouă luni din 2019, ambele firme având și cele mai multe dosare de daună deschise, precum și întârzieri semnificative la plata daunelor, potrivit ASF.
Aplicatii
Foto: Pexels

Google lansează 3 aplicații experimentale pentru ca utilizatorii să folosească mai puțin telefonul

de RA HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | IT
Google a lansat trei noi aplicații experimentale pentru a ajuta utilizatorii să folosească telefonul mai puțin, ca parte a inițiativei sale Wellbeing, inclusiv un plic în care telefonul poate fi închis, lăsând liberă doar opțiunea de a forma numere, notează Mediafax.
Johan Meyer - CEO Franklin Templeton
Foto: Hotnews

Meyer (Fondul Proprietatea): Energia și turismul vor fi sectoarele care vor străluci anul acesta. Ne așteptăm la mai multe investiții străine

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​Ne așteptăm ca sectorul energetic să funcționeze bine în acest an, în special după abrogarea OUG 114/2018 și dereglementarea ulterioară a pieței, care va determina companiile să investească în operațiuni locale, având o perspectivă clară de generare de profituri, susține Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments Sucursala București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP).
dolari
Foto: pixabay.com

Finanțări 2020: ​185 milioane dolari pentru startup-uri europene, într-un nou fond de investiții

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile europene vor putea obține finanțări de capital de risc pentru dezvoltare, printr-un nou fond de investiții, de 185 de milioane de dolari, lansat miercuri de firma Blossom Capital, cu sediul la Londra.
Horatiu Gorun
Foto: Facebook

Încă un gorjean numit de Orban. Horațiu Gorun, secretar general adjunct la Finanțe. Ce scrie presa locală despre el

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a avut câteva nume îndoielnice, în ultimele luni, pe postul de secretar general adjunct, precum Liliana Mincă, care a reușit să stea doar 4 zile în funcția asta sau Claudia Florina Prisecaru – fostă colaboratoare a securității în perioada comunistă (conform Deciziei Curții de apel București). În Ministerul Finanțelor a fost numit acum pe această funcție un gorjean: Tiberiu Horațiu Gorun. Recent a mai fost numit un gorjean, dar în funcția de secretar de stat: Gheorghe Pecingină. De precizat că în cadrul instituției mai lucrează câțiva gorjeni pe posturi de conducere încă de dinainte de venirea noului Guvern.
Ce bani au romanii in Pilonul II
Foto: APAPR

GRAFICE Pilonul II de pensii, după 11 ani și jumătate: 2,1 milioane de români au în conturile personale peste 10.000 de lei / Firmele au făcut plăți de circa 100 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Asigurari
2,1 milioane de români au strâns peste 10.000 de lei în conturile personale din Pilonul II de pensii private, în timp ce peste 850.000 de români au depășit pragul de 20.000 de lei, a anunțat miercuri APAPR (asociația care reprezintă administratorii fondurilor de pensii). Totuși, românii au sume cu 17% mai mici în conturi din cauza nerespectării legii de înființare a acestui sistem, care prevedea virarea unor contribuții mai mari. Statul nu a virat în Pilonul II contribuții în valoare de 2,1 miliarde de euro în perioada menționată, susține asociația. Vezi în articol ce comisioane au reținut administratorii de pensii și care a fost câștigul produs pentru participanții la Pilonul II.
Sezonalitatea a contribuit la slăbirea activităţii industriale
Foto: sxc.hu

După patru luni de scădere continuă a activității, în luna decembrie, industria a intrat în contracție puternică (Barometrul Industrial)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
”După patru luni de scădere continuă a activității, în luna decembrie, industria a intrat în contracție puternică. Probabil că sezonalitatea a contribuit la slăbirea activității, dar nu a fost singurul factor de regres. Managerii consideră că pe termen mediu, peste șase luni, sunt șanse de redresare, dar e greu de imaginat cum va putea industria să recupereze într-un timp rezonabil de 1-2 luni prăbușirea din decembrie 2019”, arată datele Barometrului Industrial, publicat miercuri de Irsop și SNSPA.
Libra
Foto: Facebook

Vodafone se retrage din proiectul criptomonedei Libra al Facebook

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | IT
Vodafone a devenit ultima companie care a părăsit proiectul criptomonedei Libra al Facebook, anunță BBC. Libra Association s-a confruntat în ultima perioadă cu un exod al participanților, inclusiv Paypal și Mastercard, după ce tot mai multe voci s-au pronunțat pentru reglementarea strictă a domeniului monedelor digitale
Disney+
Foto: Disneyplus.com

Rivalul Netflix de la Disney ajunge în Europa în martie

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Companii
Compania de producție cinematografică Disney a anunțat că platforma sa de streaming video ― Disney+ ― se va lansa în Europa pe 24 martie. Serviciul care va rivaliza cu platforme precum Netflix sau HBO Go a înregistrat deja 41 de milioane de descărcări ale aplicației sale, în două luni de la lansarea oficială.
Dan Popovici, director general OTP Asset Management
Foto: AGERPRES

Creșterea economică a României ar putea fi de aproximativ 2,7% în 2020/ Creșterea mai mică a salariilor și scăderea ocupării forței de muncă în sectorul public vor influența negativ consumul

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Creșterea economică a României ar putea fi de aproximativ 2,7% în 2020, întrucât se așteaptă ca politica fiscală să se înăsprească în conformitate cu intenția pe termen lung a noului guvern de a ajunge la un deficit de 3%. Creșterea mai mică a salariilor și scăderea nivelului ocupării forței de muncă în sectorul public vor influența negativ consumul, arată un raport publicat miercuri de OTP Asset Management.
Trenuri private
Foto: Hotnews

Eurostat: Germania, Polonia, Ungaria și România, cele mai multe accidente feroviare din UE

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Aproximativ 885 de persoane din Uniunea Europeană au murit și 760 au fost grav rănite în 2018 în accidente feroviare (fără a include sinuciderile), cele mai multe înregistrându-se în Germania, Polonia, Ungaria și România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres. În perioada 2010 - 2018, numărul accidentelor feroviare grave în UE a scăzut cu aproape 25%, la 1.721 accidente, cu 571 mai puține decât în 2010.
Toyota Corolla sedan hybrid
Foto: Toyota

Toyota recheamă 3,4 milioane de vehicule din cauză că airbag-urile s-ar putea să nu se deschidă la impact. România nu este vizată

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Auto
Toyota va rechema 3,4 milioane de mașini la nivel mondial din cauza unei probleme electronice care poate face ca airbag-urile să nu se deschidă în caz de impact, scrie Automotive News. Mașinile sunt produse între 2011 și 2019 și cele mai multe sunt în SUA. recall-ul este unul dintre cele mai mari din istoria companiei. UPDATE Nu sunt mașini vizate în România.
Fiscalitate
Foto: freepik.com

Fiscul profită de o neclaritate legislativă pentru a face controale și a obține bani. Se știe de problemă de ani buni, dar nu s-a clarificat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În ultima jumătate a anului 2019, Direcția Antifraudă din ANAF a desfășurat o campanie tematică care a vizat tratamentul fiscal din punct de vedere al impozitului pe venit și contribuțiilor sociale pentru tichetele cadou achiziționate de companii, potrivit Corinei Mîndoiu, partener EY România. Problema ține de ambiguitatea din legislație privind tratamentul fiscal pentru companiile care acordă angajaților parteneri tichete cadou pentru a stimula vânzările. Adică nu se știe cine trebuie să plătească contribuțiile: compania care a dat sau compania ai cărei angajați au primit tichetele? În aceste condiții, controalele vor continua și în 2020.
Jeff Bezos, CEO Amazon
Foto: Captura YouTube - SENYUM MANIS

Prințul moștenitor saudit ar fi reușit să aibă acces de la distanță la conținutul telefonului lui Jeff Bezos, șef al Amazon și patron al Washington Post

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | IT
Telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost ”piratat” de la distanță după ce în 2018 miliardarul a primit un mesaj malware pe Whatsapp de la prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, arată o investigație citată de The Guardian. Bin Salman este acuzat că ar fi ordonat omorârea jurnalistului Jamal Khashoggi care scria la Washington Post, cotidianul la care Bezos este patron. Arabia Saudită a negat vehement acuzațiile legate de incidentul cu telefonul. Întregul episod a fost relatat și de Finncial Times.
shopping
Foto: Pixabay

Serviciile de relații cu clienții, considerate cel mai important aspect din experiența de consumator de 85% dintre clienții magazinelor de fashion

de RA HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | IT
Circa 85% dintre clienții magazinelor de fashion consideră că asistența și suportul oferite consumatorilor sunt cele mai importante aspecte în alegerea unui brand, arată studiul unei companii de IT. Un alt diferențiator puternic pentru branduri îl reprezintă promoțiile personalizate.
Logo Mitsubishi
Foto: Wikimedia Commons

Germania: Percheziții pentru posibile fraude la soft-urile de pe motoarele diesel ale mașinilor Mitsubishi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Auto
Justiția germană a făcut marți zece percheziții ca parte a unei anchete pentru posibile fraude în legătură cu motoarele diesel ale mașinilor Mitsubishi, scrie AFP, care citează surse judiciare. UPDATE Sunt vitzate motoare Euro 5 și 6 de 1,6 litri și 2,2 litri. Perchezițiile au fost făcute la Frankfurt, Hanovra și Regensburg , fiind vizate și trei sit-uri ale Continental.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Consultant: Salariul minim pe care patronii români ar putea să fie obligați să-l plătească angajaților, în viitor

de CZ HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Cariere
Un viitor salariu minim european ar urma, cel mai probabil, să fie stabilit la nivelul de 60% din salariul mediu net din fiecare stat membru, a spus marți un consultant fiscal. Dacă va fi luată, o astfel de măsură ar crește cheltuielile patronilor români cu angajații plătiți cu salariul minim și ar angrena anual noi creșteri ale salariului minim, ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește continuu.
Sundar Pichai
Foto: Google

Șeful Google susține propunerea UE de a interzice temporar tehnologia de recunoaștere facială

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | IT
Sundar Pichai, directorul general al grupului Alphabet ― compania mamă a Google ― susține propunerea Uniunii Europene de interzicere temporară a tehnologiei de recunoaștere facială, din cauza posibilității de a fi folosită cu rea intenție.
Puțini români o duc bine, la fel de puțini o duc groaznic. Cei mai mulți se descurca cum pot
Foto: sxc.hu

​Infografic. Complicata relație a românilor cu banii. Mituri, obiceiuri și schimbări culturale între generații atunci când vine vorba despre bani

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Banii nu sunt scopul în viață, dar pot fi cauza tuturor problemelor. Și chiar dacă nu aduc fericirea, trebuie să avem grijă să nu aducă nefericirea, spune actorul Andi Vasluianu într-un clip video. Cheltuielile medicale neprevăzute, o banală invitație la nuntă sau nașterea unui copil sunt evenimentele care îi stresează cel mai tare pe români, potrivit unui studiu lansat marți. Despre mituri, obiceiuri și mai ales schimbările culturale între generații atunci când vine vorba despre bani.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Top tendințe în eCommerce, în 2020

de RA HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | IT
Impactul tehnologiei este în creștere, dar companiile rămân destul de conservatoare în 2020, urmărind să cumpere în principal instrumente și aplicații software pentru eCommerce deja testate. Vestea bună este că bugetele alocate pentru zona de comerț digital sunt în creștere, arată un raport al 2Checkout.
Declaratia unica 2020
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020 Pentru ce venituri se completează și ora până la care trebuie plătite contribuțiile

de F.B. HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Termenul de depunere a Declarației unice este 16 martie 2020. Corina Mîndoiu, partener EY România, susține că nu avem, momentan, nicio informație cu privire la prelungirea termenului, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Ea a precizat că data de 16 martie 2020 este și termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 și a contribuției sociale de sănătate sau a contribuțiilor la pensie.
Evan Spiegel, fondator Snapchat
Foto: Captura YouTube - TODAY

Fondatorul Snapchat: TikTok ar putea detrona Instagram

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Companii
Fondatorul Snapchat, Evan Spiegel, susține că rivalul său TikTok ― aplicația care permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video de 15 secunde ― are potențialul de a detrona Instagram și de a ajunge a treia cea mai mare aplicație de social media din lume (asta dacă nu includem și platforme de chat precum Messenger, WhatsApp sau WeChat).ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by