ECONOMIE
Autostrazi in Europa vs România
Foto: Hotnews

Orban: Autostrăzile Comarnic- Brașov și Sibiu-Pitești pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare/ Comarnic- Brașov ar putea fi făcută cu bani de la buget, iar pentru Tg Mureș- Iași vor fi cerute fonduri europene

de CP HotNews.ro
Guvernul va lua până la finalul lunii ianuarie o decizie cu privire la modul în care va fi construită autostrada Comarnic-Brașov, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Orban consideră că trebuie finanțare cu bani de la buget, nu prin parteneriat public-privat (PPP). De asemenea, despre parteneriatul public privat prevăzut pentru autostrada Târgu Mureș- Iași, Orban spune că este o glumă și de aceea va fi depusă cerere de finanțare din fonduri europene a studiului de fezabilitate.
ANAF
Foto: Facebook

Ludovic Orban: Informatizarea ANAF, prioritară. Instituția va putea face achiziții directe dacă trece de CSAT propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale

de MH HotNews.ro
Informatizarea ANAF este prioritară, iar dacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va accepta propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci Agenția Națională de Administrare Fiscală ar putea face achiziții directe, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, la interviurile HotNews.ro.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Premierul Ludovic Orban, despre scutirea de impozit pentru IT-iști: Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și firmelor este un obiectiv al guvernării noastre

de Raluca Abrihan HotNews.ro
​Premierul Ludovic Orban susține în continuare renunțarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. "Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre", a declarat premierul, într-un interviu live la HotNews.ro.
Tren taiwanez de mare viteza
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

Exemplul Taiwan - O insulă mică, trenuri de mare viteză și probleme depășite cu succes

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Taiwanul este o insulă de șase ori mai mică decât România, dar cu 23 de milioane de locuitori și cu mult know-how tehnologic. Teritoriul a reușit să-și păstreze independența față de China care o vede precum o zonă ”rebelă” care trebuie reunită cu țara cu orice preț. Deși la început părea greu de realizat, Taiwanul a reușit să construiască o cale ferată de mare viteză de la nord la sud, cu fonduri private, lungimea traseului fiind cam ca de la București la Mediaș. Chiar dacă lucrurile au început cu stângul și chiar dacă și statul a trebuit să intervină, în articol puteți citi de ce calea de mare viteză ce a costat 18 miliarde dolari este dată ca exemplu de bune practici mai ales în SUA.
Din 17 ianuarie se aplica noi norme privind protectia consumatorului
Foto: sxc.hu

Cooperarea în materia protecției consumatorilor - din 17 ianuarie se aplică noi norme care să protejeze consumatorii

de Calu Monica Asociatia Consumers United
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Începând din 17 ianuarie, noi norme se aplică în întreaga Uniune, pe baza actualului mecanism de cooperare privind protecția consumatorilor. Scopul noilor reglementări este de a îmbunătăți modul în care Comisia și autoritățile statelor membre pot colabora pentru a pune capăt practicilor necorespunzătoare împotriva consumatorilor, de a le permite autorităților să detecteze neregulile și să ia măsuri.
Pavel Popescu
Foto: Arhiva personala

​EXCLUSIV Guvernul a emis încă o Ordonanță de urgență pentru a operaționaliza Autoritatea pentru Digitalizarea României: Va fi un tigru, nu un chihuahua - spune deputatul liberal Pavel Popescu

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Telecom
Guvernul a adoptat joi o nouă Ordonanță de urgență (OUG) pentru operaționalizarea Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), în ciuda faptului că un proiect de Hotărâre de Guvern se află în dezbatere publică și a stârnit critici. Deputatul Pavel Popescu, șeful comisiei IT a PNL, susține că anumite observații apărute în dezbaterea publică nu ar fi putut fi implementate decât prin OUG. Noul act stipulează că "SGG realizează politica Guvernului în domeniul securității cibernetice și stabilește la nivel național strategiile și politicile publice în domeniul securității cibernetice". În plus, ICI - institutul care gestionează domeniile de internet .ro a fost trecut sub coordonarea SGG.
  • Deputatul PNL susține că în următoarele săptămâni va fi promovată o grilă de salarizare corectă pentru salariații IT din ADR
Recunoastere faciala, depositphotos.com
Foto: Hotnews

UE vrea să interzică folosirea tehnologiilor de recunoaștere facială în spațiile publice

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Comisia Europeană ia în considerarea interzicerea utilizării tehnologiilor de recunoaștere facială în spațiul public, pentru următorii cinci ani, pentru a putea reglementa toate aspectele ce țin de folosirea ei astfel încât să nu fie utilizată abuziv.
IONITY
Foto: IONITY

IONITY bagă spaima în fanii mașinilor electrice cu noile tarife: 0,79 Euro/1 kWh

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Auto
IONITY, una dintre marile rețele pan-europene de încărcare rapidă pentru mașini electrice, a anunțat un nou plan tarifar, cu costuri care merg până la 0,79 Euro/1 kWh (adică 3,76 Lei/1 kWh). Anunțul a stârnit un val de critici și nemulțumiri, utilizatorii postând sute de mesaje critice în prima oră de la publicarea noii politici privind tarifele. La un consum mediu extraurban de 20 kWh/100 km pentru o mașină electrică obișnuită, parcurgerea unei distanțe de 100 km ar costa 15,8 Euro (75,3 Lei), echivalentul unui consum de circa 10-12 litri de benzină sau motorină la o mașină pe combustie.
Posta Romana
Foto: MCSI

Poșta Română a finalizat distribuirea pensiilor/ Grigorescu: Lipsesc bancomate în 70% din comune

de F.B. HotNews.ro
Compania Națională Poșta Română a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat oficial, distribuirea drepturilor bănești reprezentând pensii din sistemul public, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
competitie antreprenoriat
Foto: Hotnews

Competiții naționale și internaționale de antreprenoriat pentru elevi și studenți. Premii de peste 50.000 dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
S-a dat startul înscrierilor în competițiile Business Plan Challenge și Compania Anului pentru tinerii pasionați de antreprenoriat. Echipe de cel puțin 3 elevi (16-19 ani), respectiv de 2 studenți (19-30 ani) pot câștiga premii și investiții de peste 50.000 dolari.
Dacia Duster
Foto: Dacia

Dacia a avut cel mai bun an din istoria sa, cu livrări de peste 730.000 de automobile în lume.

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Auto
Dacia a vândut în lume 736.000 de mașini anul trecut, dintre care 55.000 în România, țara noastră fiind a cincea piață pentru marca ce produce la Mioveni, Tanger și Casablanca. Franța a fost cea mai mare piață, cu 140.000 de mașini, iar Italia a fost pe doi, cu 88.000. Creșterea s-a datorat Duster care a avut un an excelent în Europa.
ehealth
Foto: pxfuel.com

Rolul giganților tech în sănătate: Serviciile medicale vor deveni digitale, personalizate și preventive

de RA HotNews.ro
Serviciile medicale vor deveni digitale, personalizate și preventive, în următorul deceniu, ceea ce va impune transformări majore ale sistemelor de sănătate și ale modului de utilizare a datelor, iar în acest context rolul giganților tech este în creștere, arată o analiză PwC România.
Prototip Arrival
Foto: Facebook - Arrival

Kia și Hyundai investesc 110 milioane dolari într-un startup care produce mașini electrice

de Adi Iacob HotNews.ro
Producătorii de automobile din Coreea de Sud ― Hyundai și Kia ― au anunțat o investiție de 110 milioane de dolari într-un startup britanic care produce mașini electrice.
Inspectori ANAF
Foto: anaf

ANAF preferă să rămână mioapă/ Pregătirea personalului: trei probleme

de Florin Barbuta HotNews.ro
Faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să facă angajări doar la nivel de debutanți, nu și la nivel de cercetători, înseamnă că instituția preferă să rămână mioapă, reiese dintr-un studiu realizat de Cornel Ban, lector în economie politică la Copenhagen Business School (Danemarca) și Alexandra Rusu, economistă specializată în probleme fiscale și achiziții publice la Erasmus University Rotterdam (Olanda). De precizat că, în acest moment, există un proiect care circulă prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP) prin care se dorește tăierea a 2000 de posturi, care oricum nu sunt ocupate de câțiva ani. După tăierea acestora, tot mai rămân 1.500 libere. HotNews.ro a scris despre acest subiect. Un studiu recent al Georgianei Camelia Georgescu, membru al Consiliului Fiscal, arată că angajații Fiscului bulgar au un nivel al studiilor mai înalt, comparativ cu cei din România în ceea ce privește diplomele.
Numere portate in 2019
Foto: ANCOM

Românii și-au portat aproape un milion de numere de telefon în 2019: RCS&RDS a câștigat cele mai multe numere

de Adrian Vasilache HotNews.ro
În anul 2019 au fost portate 958.821 de numere de telefon, din care 93% (895.083) sunt numere de telefonie mobilă și doar 63.738 sunt numere de telefonie fixă, a anunțat vineri autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). RCS&RDS, operatorul controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a câștigat cele mai multe numere atât de telefonie mobilă cât și de telefonie fixă. Anul trecut, 81% din numărul de portări au fost realizate de către persoane fizice și 19% de către persoane juridice.
Turism
Foto: sxc.hu

Top tendințe care transformă călătoriile în 2020: Utilizarea inteligenței artificiale și Machine Learning pentru comunicarea cu clienții

de RA HotNews.ro
Industria de turism și călătorii este afectată radical de Internet și tehnologiile mobile. Iată câteva dintre schimbările importante care se vor produce în industria de călătorii și turism în acest an.
Google Pixel 3 XL
Foto: Hotnews

Google devine a patra companie americană de tehnologie care atinge 1.000 de miliarde dolari capitalizare

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Google a devenit joi a patra companie americană de tehnologie care ajunge la o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, prima companie care a reușit asta fiind Apple, în 2018. Următoarea ar putea fi Facebook, dar mai are mult de urcat, fiind la 620 miliarde dolari. Prima companie de orice fel care a atins 1.000 mld a fost, pentru scurt timp PetroChina (în 2007), iar compania petrolieră Aramco are o capitalizare de 2.000 de miliarde dolari, debutând foarte recent la bursa din Riad.
Recunoaștere facială
Foto: Wikimedia Commons

Recunoaștere facială în farmacii: Autoritățile din Shanghai îi verifică pe cei care cumpără substanțe controlate de lege

de Adi Iacob HotNews.ro
Autoritățile din Shanghai testează introducerea unor sisteme de recunoaștere facială în farmacii pentru a-i prinde pe cei care încearcă să cumpere substanțe controlate de lege în cantități substanțiale.
Sebastian Bodu
Foto: Agerpres

Fost șef ANAF despre lipsa digitalizării: Mi-a spus premierul că „merge și așa”/ Cum să fiscalizezi țuica omului de acasă? Iese cu toporul

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Sebastian Bodu, fost șef al ANAF în perioada 2005-2007, a susținut într-o conferință de specialitate că el a dorit să înceapă digitalizarea Fiscului. În acea perioadă, spune el, încasările mergeau bine, iar când a dorit să facă digitalizarea, premierul de la acea vreme a spus: „lasă, că merge și așa”. Fiind rugat să spună numele premierului care i-a zis asta, el afirmat: „domnul Tăriceanu”. După pronunțarea numelui, multe persoane au zâmbit, iar una chiar a râs ușor.
Irina Haivas
Foto: atomico.com

O româncă medic chirurg ajunge la conducerea unui mare fond de investiții din Marea Britanie

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | Cariere
Irina Elena Haivas, medic chirurg, absolventă a Universității de Medicină din Iași, a fost numită Partener în fondul de investiții cu capital de risc (VC) Atomico, din Marea Britanie, unde lucrează încă din 2018, scrie TechCrunch.
Probleme in reteaua Orange
Foto: Orange Romania

Detalii oficiale despre incidentul din rețeaua Orange: Impactul a fost la nivel național / Unii clienți nu au putut primi apeluri sau accesa rețeaua de date și voce mobilă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | Telecom
Incidentul care a avut loc marți în rețeaua Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a avut un impact la nivel național o parte din clienți fiind în imposibilitatea de a primi apeluri sau de a accesa rețeaua de date și voce mobilă, au precizat pentru HotNews.ro oficialii arbitrului telecom (ANCOM). Orange a transmis autorității o notificare inițială cu privire la acest incident, obligație legală pe care o au toți operatorii de rețele telecom când apar incidente care afectează un număr mai mare de 5.000 de conexiuni, timp de cel puțin 60 de minute. Vezi în articol în cât tip a fost rezolvată congestia din rețea și ce investigații au loc.
Social media
Foto: Pexels

Mulți utilizatori de internet spun că se tem să dea informații personale rețelelor de socializare sau chiar să facă cumpărături online – Eurostat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | IT
În 2019, aproape jumătate din cetățenii UE, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, spun că și-au limitat activitățile private pe internet, din cauza fricii legate de securitate, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat).
Locomotive
Foto: Hotnews

Locomotivele CFR Călători spun multe despre declinul domeniului feroviar: Vârsta medie a parcului este 40 de ani, cele mai noi au fost cumpărate acum un deceniu

de Vlad Barza HotNews.ro
Una dintre cele mai des întâlnite situații neplăcute când mergi cu trenul este când se defectează locomotiva, iar asta nu e de mirare dacă ținem cont că media de vârstă a parcului este de 40 de ani și există în funcțiune și locomotive produse acum peste cinci decenii. Angajații de la divizia de reparații au protestat în aceste zile și spun că trebuie în multe cazuri să ia o piesă de la o locomotivă pentru a o pune la alta și că lucrurile sunt din ce în ce mai grave. Ucraina, Ungaria sau Austria au cumpărat locomotive în ultimii ani și reînnoiesc în continuare parcul de tracțiune, exact opusul a ceea ce se întâmplă la noi.
Piata masinilor noi, luna de luna in 2019
Foto: ACEA

Piața auto europeană a crescut anul trecut - Dacia a avut cel mai bun an, ce mărci au crescut cel mai mult și cine s-a dus în jos

de Vlad Barza HotNews.ro
În UE s-au înmatriculat 15,3 milioane de mașini noi anul trecut, cu 200.000 peste 2018, iar Dacia a avut cel mai bun an de până acum, cu 572.000 de unități. Piața a scăzut în doar opt țări UE, iar Germania a rămas, la mare distanță, piața numărul 1. Polonia este cea mai mare piață din regiune, cu 555.000 de mașini noi. În Bulgaria s-au înmatriculat 35.000, în România 161.000, iar în Ungaria, cu 4.000 mai puțini.
munca
Foto: Pixabay

Cornel Ban: Angajații ANAF din teritoriu lucrează în condiții foarte grele: spații improprii, conflicte, nemulțumire de sine

de F.B. HotNews.ro
ANAF trebuie să fie un corp de elită al statului român, comparabil cu BNR, o instituție relativ independentă instituțional, cu carierele îndelungate, a declarat Cornel Ban, de la Copenhagen Business School, într-o conferință organizată de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Dăianu: Digitalizarea ANAF va arăta cine nu achită datoriile la stat. Nu întâmplător s-a renunțat la programul cu Banca Mondială

de F.B. HotNews.ro
Dacă Fiscul va fi digitalizat, atunci s-ar transparentiza fluxurile economice și ar fi clar cine nu plătește sau cât nu plătește, reiese din declarațiile lui Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal. El a precizat că astfel ar fi bani pentru sănătate, asistență medicală etc.
Cei mai bogați 0,01% dintre români ascund de Fisc un sfert din veniturile lor
Foto: sxc.hu

ANAF a auditat în 3 ani 96 de români cu venituri mari, recuperând de la aceștia 35 milioane lei, echivalentul a două vile în centrul Bucureștiului (Studiu)

de F.B. HotNews.ro
Cei mai bogați 0,01% dintre români ascund de Fisc un sfert din veniturile lor, iar restul ascund mai puțin de 5%, reiese din studiul ”Pauperitatea Fiscala a României”, realizat și lansat joi de Cornel Ban de la Copenhagen Business School și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung. "Este un fapt demonstrat științific ca datorita influenței lor politice și accesului la servicii profesioniste în materie fiscală și de gestionare a activelor, cetățenii cu cele mai mari averi dintr-o societate sunt mai dificil de impozitat în comparație cu cetățenii care au venituri medii sau scăzute. Este greu de crezut că România ar putea fi o excepție de la aceastã legitate socio-economica", arată studiul.
Masini de la Yango
Foto: Hotnews

Aplicația de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic de funcționare în România pentru 2 ani

de RA HotNews.ro
Aplicația de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.
Pensia privata
Foto: ASF

Pilonul II a avut în 2019 cel mai bun randament din ultimii nouă ani, susțin firmele care gestionează activele celor 7,4 milioane de români

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | Asigurari
Cele șapte fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au realizat în 2019 un randament mediu de 11,8%, cea mai bună performanță din ultimii 9 ani, pe fondul recuperării deprecierilor cauzate de efectele OUG 114/2018 în economie și pe piețele financiare, precum și evoluțiilor peste așteptări ale Bursei, a anunțat joi APAPR, asociația care reprezintă firmele care gestionează fondurile de pensii. Din cele 13 miliarde de euro administrate de Pilonul II la finele anului 2019, peste 2,6 miliarde de euro (12,6 miliarde de lei) reprezintă câștigul net obținut din investiții, exclusiv pentru cei peste 7,4 milioane de români care contribuie la acest sistem.
Job
Foto: Pixabay

Topul celor mai căutate joburi din 2019: Șoferi, contabili și locuri de muncă part time

de Adi Iacob HotNews.ro
Aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate, în 2019, pentru joburile de șofer, pe o platformă de recrutare online din România. Următoarele cele mai căutate joburi au fost cele de contabili și economiști, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de căutări. Foarte activi anul trecut au fost și inginerii, care au vrut să-și schimbe locul de muncă ― pentru această specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de căutări.
Inteligenta artificiala
Foto: Captura YouTube - Xnor.ai

Apple mai cumpără un startup de inteligență artificială cu 200 milioane dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, producătorul de iPhone-uri achiziționează o companie la fiecare două-trei săptămâni. Pe această listă de achiziții tocmai a fost adăugat un startup de inteligență artificială ― Xnor.ai ― pentru care Apple a plătit 200 milioane de dolari.
Bolt app
Foto: Hotnews

Bolt împrumută 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanțele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport și ridesharing cu sediul central în Estonia.
Spalarea banilor, varianta traditionala
Foto: sxc.hu

Bâlbâiala Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Cum protestau online experții contabili, dar ONPCSB nu-i auzea, că era offline

de DP HotNews.ro
În ultimele zile, telefoanele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) sunau încontinuu, pe grupurile de pe Facebook discuțiile între experții contabili se inflamaseră și ele, iar cei de la Camera Consultanților Fiscali au intervenit în numele celor pe care îi reprezintă, solicitând clarificări. Ce se întâmplase, de fapt?
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Cinci ani de la explozia CHF. ​Și azi, cursul francului elvețian e tot sus

de Calu Monica Asociatia Consumers United
Ieri, 15 ianuarie, s-au împlinit 5 ani de la izbucnirea crizei francului elvețian și, totodată, a fost marcată o zi tristă pentru milioane de consumatori din Uniunea Europeană. În România, în jur de 19.000 de debitori persoane fizice încă se mai află înregistrați ca fiind în posesia creditelor denominate în această valută, recunoscută ca fiind una de refugiu în situațiile de criză. În ceea ce privește numărul debitorilor cu credite în franci elvețieni care au solicitat și acceptat conversii sau restructurări ale creditelor, numărul acestora nu poate fi cunoscut cu precizie, deoarece BNR spune că metodologia de raportare nu permite identificarea datei de la care s-a realizat conversia creditelor. Totuși este vorba de cel puțin 20.000.
Cristian Bichi, consilierul Guvernatorului BNR
Foto: Hotnews

Pachetul de legi anticămătărie: Uuups, sucursalele instituțiilor de credit străine din UE au rămas pe afară!

de Cristian Bichi Banca Nationala a Romaniei
Un pachet de legi anticămătărie a fost transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere. Trei dintre cele patru proiecte de lege din pachet păcătuiesc însă prin definirea defectuoasă a noțiunii de creditor financiar, ceea ce duce la neincluderea în sfera lor viitoare de aplicabilitate a sucursalelor băncilor străine din UE ce operează pe teritoriul României. Și uite așa, dintr-o greșeală ce relevă o slabă cunoaștere a legislației bancare europene și naționale, se poate ajunge, în absența corecțiilor, la discriminarea instituțiilor de credit persoane juridice române, unele dintre ele cu capital majoritar românesc, prin crearea de condiții competitive inegale.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele revin cu un proiect de pe vremea lui Teodorovici. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nedotarea cu noile case de marcat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor a revenit cu proiectul prin care operatorii economici ce nu s-au dotat cu noile aparate de marcat electronice fiscale primesc amendă între 8.000-10.000 lei. Același proiect prevede și confiscarea sumelor nejustificate sau suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Despre acest proiect, când a fost pus în dezbatere de Finanțe, în vara anului trecut, HotNews.ro a scris aici.
Bogdan Glavan
Foto: Hotnews

Fondul Român de Contragarantare: Pleacă apropiații PSD, vin cei ai PNL. Glăvan preia postul lui Socol

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Fondul Român de Contragrantare (FRC) are un nou Consiliu de Supraveghere, după ce unele posturi au devenit vacante la finalul anului trecut. S-a păstrat un singur membru, un apropiat al lui Dacian Cioloș: Bogdan Pușcaș, care este și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Ministrul Economiei: Firme finanțate prin Start-Up Nation se vând pe OLX. Vom schimba criteriile

de RA HotNews.ro
Mai multe companii finanțate prin programul guvernamental Start-Up Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunțuri OLX, ceea ce reprezintă ”un risc reputațional extraordinar” pentru acest program, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Mihai Mandreș revine ca secretar de stat la Finanțe. Fost arbitrajist șef la ING, el a mai lucrat în cadrul Eximbank și CEC Bank

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Mihai Eleodor Mandreș a fost numit miercuri secretar de stat la Ministerul Finanțelor printr-o decizie semnată de premierul Ludovic Orban care a și apărut în Monitorul Oficial. Mandreș nu este un necunoscut în lumea finanțelor, el ocupând și anterior funcția de secretar de stat, chiar dacă numai pentru două săptămâni (în 2014).
Castigatori PowerUp Challenge 2019
Foto: Hotnews

Competiție pentru startup-uri, firme în creștere și IMM-uri din România din domeniul energiei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
S-a dat startul înscrierilor pentru una dintre cele mai mari competiții dedicate startup-urilor, firmelor și IMM-urilor românești din domeniul energiei, PowerUp! Challenge, organizată de InnoEnergy. Câștigătorii vor beneficia de îmbunătățirea produselor, dezvoltare și programe-pilot, strategii de comercializare, introducere și extindere pe piața internațională, dar și de oportunități de finanțare ulterioare și premii de până la 65.000 de euro.
Centru de preluare a apelurilor de urgenta - 112
Foto: Agerpres

STS începe să operaționalizeze în sfârșit tehnologia AML în sistemul 112: Apelurile de pe telefoane Android ar trebui localizate mai bine în București și Ilfov

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Apelurile la 112 din zona București-Ilfov de pe telefoanele cu sistem de operare Android vor fi localizate cu ajutorul tehnologiei AML, a anunțat miercuri Serviciul de telecomunicații Speciale (STS). Implementarea acestei tehnologii, care permite o acuratețe a localizării de 5 – 50 m, a fost stabilită prin Ordonanță de Urgență de Guvern după cazul Caracal. Amintim că sistemul 112 din București și Ilfov a fost modernizat în 2015 de Teamnet, grup fondat de Sebastian Ghiță, pentru a recepționa informațiile de localizare GPS transmise din diferite surse, inclusiv prin tehnologia AML, dar STS susține că ar fi fost nevoie de mai multe modificări legislative pentru ca această tehnologie să funcționeze în sistemul 112.
munca
Foto: Pixabay

3 din 5 companii din România oferă angajaților telefoane de serviciu. Care e situația în Europa

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Tot mai multe companii oferă angajaților telefoane mobile, tablete și laptopuri pentru a le folosite în scopul muncii pe care o desfășoară, când nu sunt la birou, conform Eurostat. La nivel european, în 2019, circa două din trei companii făcea acest lucru, iar în România aproape 3 din 5 (procentual ar fi 58%). De precizat că este vorba de firmele care au cel puțin 10 angajați.
Inteligenta Artificiala
Foto: Google

Tendințe în tehnologie pentru 2020: AI în afaceri și loialitate pentru aplicații

de Raluca Abrihan HotNews.ro
De la adoptarea globală a smartphone-urilor, utilizarea pe scară largă a cloud-ului, aplicațiilor și social media, până la pătrunderea AI în afacerile și casele noastre, în ultimul deceniu au avut loc foarte multe schimbări. Multe dintre predicțiile de anul trecut – legate de expansiunea dramatică a conectivității mobile, dezvoltării continue ale utilizării AI/ML și evoluția către arhitecturi multi-domain – vor continua să fie relevante pentru mulți ani de-acum încolo, arată compania de tehnologie Cisco.
Casius MOREA CEO EmailTree
Foto: Hotnews

Un startup din Sibiu care face soluții pentru serviciile de relații cu clienții bazată pe inteligență artificială va lucra cu o mare companie telecom din Luxemburg

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul românesc EmailTree AI, fondat în ianuarie 2019, cu birouri în Sibiu, Timișoara și Luxemburg, a început să ofere o soluție pentru serviciile de relații cu clienții bazată pe Inteligența Artificială (AI) pentru sucursala din Luxemburg a unui mare jucător telecom.
Tren din Cehia
Foto: Cesky Drahy

Cehia face teste pentru a ridica viteza de circulație a trenurilor la 200 km/h pe cele mai rapide porțiuni

de Vlad Barza HotNews.ro
​În Cehia, compania națională de infrastructură feroviară SZ face primele teste cu viteza maximă de 200 km/h pe magistrala principală ce leagă Praga de granița cu Austria și Slovacia, scrie International Railway Journal. Cehia are porțiuni cu viteze medii de 120 km/h, maximul este acum 160 km/h și țara deține și unul dintre cele mai importante centre de testare a trenurilor din Europa.
Catalin Bulf
Foto: Facebook

Personaj controversat, numit secretar de stat la Ministerul Economiei: Cătălin Bulf a fost implicat în comert ilicit cu petrol irakian

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Energie
Cornel Catalin Bulf, supranumit în anii 2000 „Găzarul" a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicată luni în Monitorul Oficial. Încă de la învestirea noului Guvern a circulat informația că ar urma să fie numit secretar de stat, din partea PMP, chiar dacă este un personaj cu un trecut controversat. A fost implicat, cu mulți ani în urmă, într-un scandal uriaș: „Petrol contra hrană".
Haine la spalat
Foto: Pexels

Aplicația românească care scapă clienții de spălatul rufelor

de Adi Iacob HotNews.ro
La finalul anului 2019 a fost lansată aplicația drop&go, un produs care face legătura între clienții interesați, livratori și spălătorii. Lansată cu o investiție inițială de 300.000 de euro, aplicația permite utilizatorilor să comande trimiterea și ridicarea hainelor de la spălătorie. "În procesul de dezvoltare a produsului ne-am uitat cu atenție la ce se întâmplă și în zona de livrare a mâncării", explică cofondatorul startup-ului.
Jeff Bezos, CEO Amazon
Foto: Captura YouTube - SENYUM MANIS

Amazon anunță o investiție de 1 miliard de dolari în India

de Adi Iacob HotNews.ro
Șeful Amazon ― Jeff Bezos ― a anunțat o investiție majoră în India, de 1 miliard de dolari, spunând că țara este o piață-cheie pentru creștere. Firma va investi în digitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii, permițându-le să vândă și să opereze online, anunță BBC.
Atac cibernetic
Foto: SRI

Specialiști: Activitatea grupărilor cibernetice din Iran și Orientul Mijlociu s-a intensificat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
În doar o săptămână, o echipă de specialiști în securitate cibernetică a identificat apariția și răspândirea troianului ZeroClear, dar și a altor programe distructive, după ce a monitorizat activ grupurile APT33, APT34, APT35, APT39.
Cum va arata zona Gare du Nord, Paris
Foto: stationord.fr
Articol susținut de grupul Grampet

Renovarea celei mai tranzitate gări europene vine ”la pachet” cu multe întrebări - Ar trebui o gară să arate precum un aeroport și să fie plină de magazine?

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Spre deosebire de Gara de Nord a Bucureștiului, cea din Paris chiar va fi renovată și proiectul de 600 de milioane de euro este la un pas de ultima autorizație necesară. Dar gara pariziană în care zilnic vin 700.000 de oameni este în centrul unei dezbateri aprinse, fiindcă mulți arhitecți spun că este inacceptabil ca Gare du Nord să se transforme într-un mall unde călătorii vor fi obligați să treacă pe lângă multe magazine, în loc să ajungă super-rapid la trenuri. Cert este că gara are mare nevoie de renovare, fiind unul dintre locurile cele mai neplăcute din capitala franceză, dar mai multe ”fronturi” s-au deschis contra proiectului de acum.
Trotinete Lime
Foto: StartupCafe.ro

Lime introduce un abonament săptămânal pentru trotinetele electrice: Cât costă și cum funcționează

de Adi Iacob HotNews.ro
Lime anunță lansarea unui nou serviciu de abonamente ― LimePass ― disponibil în București, prin care oferă utilizatorilor un număr nelimitat de deblocări de trotinete electrice timp de 7 zile consecutive.

Microsoft a corectat o breșă majoră de securitate care i-a fost semnalată de NSA

de Vlad Barza HotNews.ro
Microsoft a publicat marți un update care să corecteze o breșă de securitate majoră ce a atins versiunile cele mai recente de Windows 10, Windows Server 2016 și Windows Server 2019. Breșa a fost semnalată celor de la Microsoft de agenția NSA National Security Agency care de cele mai multe ori nu face public ce descoperă, pentru că se folosește de aceste descoperiri în activitățile de spionaj.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Bomba cu ceas demografică a Europei. Război comercial: consecințe politice încă incerte pentru Trump. Iranul încă nu a răzbunat moartea lui Soleimani

de Dan Popa HotNews.ro
The Financial Times: Bomba cu ceas demografică a Europei. Europa se confruntă cu o criză demografică, una care i-ar putea lovi creșterea economică și finanțele publice ● Les Echos: Război comercial: consecințe politice încă incerte pentru Trump ● The Atlantic: Iranul încă nu a răzbunat moartea lui Soleimani. Uciderea lui Qassem Soleimani a reprezentat o imensă lovitură dată ambițiilor regionale ale Iranului. În riposta sa, țara ar putea reveni la vechile sale obiceiuri ● Știri pe scurt.
Trenuri germane de mare viteza
Foto: Deutsche Bahn

Germania: Guvernul a dat undă verde celui mai mare plan de modernizare a infrastructurii feroviare, plan de 86 miliarde euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Guvernul german și Deutsche Bahn au semnat un acord ce prevede investiții totale de 86 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare până în 2030. La început de an prețurile biletelor de tren pe distanțe lungi au scăzut cu 10% în Germania.
windows 7
Foto: Captura YouTube

Kaspersky: Windows 7 va deveni un risc de securitate pentru firme. Câte IMM-uri mai folosesc sistemul de operare

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | IT
Întrucât suportul pentru Windows 7 expiră marți, acest sistem de operare va deveni un risc de securitate pentru utilizatorii individuali și pentru firme, având în vedere că vulnerabilitățile nu vor mai fi remediate, susțin experții Kaspersky.
Euro
Foto: MorgueFile.com

Salariului minim în UE: Comisia Europeana a lansat prima etapă a consultării privind salarii minime echitabile pentru lucrătorii din Uniune

de RA HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Cariere
Comisia Europeană a lansat prima etapă a consultării cu partenerii sociali – întreprinderile și sindicatele – cu privire la introducerea unui salariu minim garantat la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit unui comunicat al Comisiei, citat de Mediafax. România este țara cu cea mai mare pondere din totalul de angajați, plătiți cu salariul minim, la nivel de UE.
MFP - BNR - buffer
Foto: Hotnews

Cum a făcut Guvernul PNL rost de bani la finalul anului trecut: din rezervele BNR

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a avut o declarație interesantă în conferința de presă de săptămâna trecută. El a spus, referindu-se la bugetul de stat pe anul 2019, că a conlucrat cu Guvernul pentru a nu exploda nici cursul și nici dobânzile. Pe lângă împrumuturile, în plus, pe care le-a făcut ministerul Finanțelor, s-a mai întâmplat un fenomen.
Moneda aniversara cu trenul Indian Pacific
Foto: ramint.gov.au

Australia a lansat o monedă aniversară în cinstea uneia dintre cele mai lungi căi ferate din lume: 4.300 de km între Sydney și Perth

de Vlad Barza HotNews.ro
În Australia a fost lansată o monedă specială ce comemorează 50 de ani de când primul tren direct a parcurs cei 4.300 km dintre Sydney și Perth, o călătorie de 75 de ore. Pe această linie există și cea mai lungă porțiune de cale ferată dreaptă din lume, 470 km prin deșertul Nullarbor. Pe foarte lunga rută rulează trenul Indian Pacific care este unul de lux, biletele costând de la 1.400 euro pentru întreaga distanță. Avionul este ales de cei mai mulți dintre cei care traversează Australia.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Un nou șef la Cadastru: Un liberal de Alba cu afaceri chiar în domeniul cadastrului

de CP HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Companii
Șeful Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Radu-Codruț Ștefănescu, a fost schimbat, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban, fiind numit în locul său Alexandru Laurențiu Blaga, membru PNL Alba. În vara lui 2019, acesta a fost acuzat de Beniamin Todosiu, președintele USR Alba, că ar fi beneficiat de bani publici pentru afaceri în domeniul cadastrului, prin firmele pe care le controlează, primind multe contracte prin încredințare directă.
yeParking
Foto: Hotnews

O aplicație de parksharing din Cluj primește finanțare de la fondul Roca X

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | IT
yeParking, aplicație de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare, din Cluj, anunță o primă rundă de finanțare, în parteneriat cu Roca X, urmând ca întregul capital să fie utilizat pentru accelerarea creșterii startup-ului.
Liviu Rogojinaru
Foto: Captura YouTube

Un antreprenor se va ocupa de Start-Up Nation și celelalte finanțări IMM de la stat

de RA HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Companii
Omul de afaceri, Liviu Rogojinaru, care a deținut și funcția de secretar general al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost numit printr-o decizie a premierului publicată în Monitorul Oficial, în funcția de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Imagine din conferinta Euromoney
Foto: Twitter

Florin Cîțu, la conferințele Euromoney (Viena): Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil

de DP HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
”Bugetul pentru 2020 a fost unul dificil. Am moștenit o poziție „neclară”. Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Pentru 2020, prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, marți la conferința Euromoney care are loc azi și mâine la Viena. Cîțu a participat în această dimineață la un panel alături de ministrul bulgar adjunct al Finanțelor Marinela Patrova, secretarul de stat Gabor Gion din Ministerul maghiar de Finanțe și Nina Angelovska, reprezentanta Macedoniei de Nord.
VISA
Foto: VISA

Visa cumpără startup-ul Plaid cu 5,3 miliarde dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | IT
Compania de carduri și plăți digitale Visa achiziționează fintech-ul Plaid, care a dezvoltat o platformă ce permite aplicațiilor să se conecteze cu conturile bancare ale utilizatorilor, cu 5,3 miliarde de dolari, dublu față de evaluarea obținută în urmă cu doi ani de startup.
windows 7
Foto: Captura YouTube

Windows 7 rămâne de azi fără suport tehnic: Ce recomandă CERT utilizatorilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | IT
Microsoft a anunțat utilizatorii de Windows 7 că sistemul de operare va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai primi actualizări de securitate. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT) recomandă upgrade-ul la un sistem de operare actual și evitarea unui produs piratat.

Inflația a urcat în decembrie la 4%, dar ar putea coborî la 3% în primul trimestru (analiști)

de DP HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
După ce a ajuns la 4% (ritm anual) în decembrie, inflația ar putea să scadă până la 3% în primul trimestru din 2020, arată un raport destinat investitorilor publicat marți dimineața de economiștii BCR. ”Presiunile din partea ofertei venite din partea noilor niveluri ale accizelor la tutun, carburanți auto și produse energetice vor fi limitate odată cu recenta eliminare a accizei suplimentare la combustibilii auto de 7 euro cenți/litru”, arată raportul citat.
Banca Transilvania
Foto: Banca Transilvania

Banca Transilvania mai face o achiziție în Republica Moldova: O companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Companii
Banca Transilvania intenționează să cumpere 100% din capitalul social al Microinvest, o companie specializată pe finanțarea microîntreprinderilor, liderul pieței financiare non-bancare din Republica Moldova.
Florin Citu si Gheorghe Pecingina
Foto: radioinfinit

Gheorghe Pecingină, numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Avocat, 39 de ani, el a trecut pe la 5 formațiuni politice

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Gheorghe Pecingină (39 de ani) în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Copii
Foto: Wikipedia

Alocațiile pentru copii cresc cu 5,7 lei

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Alocațiile pentru copii cresc cu 3,8%, având în vedere datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS), asta în condițiile în care în noiembrie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care prevede creșterea alocațiilor cu rata medie anuală a inflației. Astfel, în februarie copiii vor lua banii pe ianuarie cu 5,7 lei în plus, respectiv cu 11,4 lei.
Intalnire intre Guvernul PNL si Telekom
Foto: Guvernul Romaniei

Posibila vânzare a acțiunilor DT/OTE la Telekom România: Premierul Ludovic Orban se întâlnește din nou la Palatul Victoria cu reprezentanții companiei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Telecom
Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, se vor întâlni din nou marți, 14 ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Telekom România, potrivit unui comunicat al Guvernului. O întâlnire similară a avut loc luna trecută, la scurt timp după ce PNL a venit la guvernare. Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, a spus recent într-un interviu HotNews.ro că au avut loc discuții privind o eventuală vânzare a acțiunilor DT/OTE la Telekom România, și că statul român, acționar minoritar, analizează în prezent cu mare atenție ce se întâmplă.
Bani
Foto: Stirile ProTV

​Exclusiv: Un fost bancher, actual antreprenor, îți dezvăluie cum poți convinge o bancă să îți împrumute firma cu bani

de Nicolae Barbu StartupCafe.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Startup Cafe
Un fost bancher devenit antreprenor în consultanță financiară a alcătuit pentru cititorii StartupCafe.ro o listă cu cele mai frecvente 24 de puncte sau capitole pe care o bancă le analizează pentru acordarea unei finanțări. Fiecare capitol reprezintă un set de informații pe care banca le culege și le analizează pentru schițarea unei imagini cât mai clare privind riscurile și oportunitatea finanțării.
Retele de socializare
Foto: Pexels

Ce se întâmplă cu profilurile rețelelor de socializare și conturile online după moartea utilizatorilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | IT
Se estimează că dacă numărul conturilor de pe social media ar rămâne la nivelul atins astăzi, în mai puțin de 50 de ani, vor fi mai multe profilurile celor morți decât ale celor vii. Mai mult, un studiu al Oxford Internet Institute arată că până la finele secolului, circa 4,9 miliarde dintre utilizatorii celor mai mari rețele de socializare vor fi decedați. Iată cum pot fi gestionate principalele conturi din online, post-mortem.
Sondaj UNSAR
Foto: Hotnews

Majoritatea șoferilor ar considera benefică introducerea unor prețuri de referință pentru reparațiile auto - studiu comandat de firmele de asigurări

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Asigurari
Majoritatea șoferilor români consideră că ar fi benefică publicarea anuală, cu titlu informativ, a unor prețuri de referință pe piața reparațiilor auto de către o autoritate competentă, arată un studiu realizat de către IRES pentru Uniunea asigurătorilor și reasigurătorilor din România (UNSAR). Amintim că stabilirea unor tarife de referință orientative la polițele RCA este o măsură introdusă în anul 2017 în legislație pe fondul protestelor cauzate de explozia prețurilor polițelor RCA. Măsura nu vizează însă și situația service-urilor auto, unele dintre ele acuzate de firmele de asigurări că practică tarife de reparații nejustificat de mari. Vezi în articol studiul integral.
Skoda Karoq in fabrica din Cehia
Foto: Skoda

Livrările Skoda au scăzut în 2019 la 1,24 milioane de mașini, vânzări mai slabe din China

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Economie | Auto
Livrările constructorului auto Skoda, deținut de Volkawagen, au scăzut ușor în 2019 la 1,24 milioane de vehicule, de la 1,25 milioane în 2018, în principal din cauza vânzărilor mai slabe din China, a declarat compania luni, potrivit Mediafax.
Alphabet
Foto: YouTube

Google se apropie de ”borna” de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | IT
Grupul Alphabet se apropie de un moment istoric, cel în care va atinge 1.000 de miliarde dolari capitalizare, în prezent cel mai bine stând Apple, cu 1,36 miliarde dolari. Alphabet are o capitalizare de 985 miliarde dolari, cu 40% mai mult decât în iunie.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Câți bani vor împrumuta Finanțele în 2020. Vor să ia 6 miliarde euro de pe piața externă (OFICIAL)

de F.B. HotNews.ro
În anul 2020 necesarul brut de finanțare la nivel guvernamental este de circa 86,9 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 3,6% din PIB (40,6 miliarde lei), precum și de volumul datoriei de refinanțat în anul 2020, în sumă de 46,3 miliarde lei, se arată într-un document publicat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Cu alte cuvinte, atât trebuie să împrumute statul în 2020: aproape 87 miliarde lei.
Windwos 7
Foto: commons.wikimedia.org

Windows 7 rămâne fără suport tehnic

de RA HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | IT
Microsoft avertizează utilizatorii sistemului de operare Windows 7 că platforma va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020, scrie Mediafax.
Situatia daunelor RCA platite de Euroins
Foto: ASF

Probleme la plata despăgubirilor RCA: Euroins acuză că asociația transportatorilor auto (COTAR) ar reprezenta și service-uri auto care cer tarife indecente la reparații

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | Asigurari
Lăcomia unora dintre service-urile auto, care ar fi reprezentate de Confederația transportatorilor auto (COTAR), îi împiedică pe români să cumpere asigurări RCA mai ieftine, susține luni Euroins România, cel mai mare asigurător RCA din țară. Societatea susține că firmele de asigurări care vând polițe RCA ar fi ținta abuzurilor unora dintre service-urile auto. Reacția asigurătorului vine după ce vinerea trecută transportatorii auto membri COTAR au amenințat cu proteste de amploare, acuzând abuzuri ale Euroins nesancționate de ASF.
Fiscalitate
Foto: freepik.com

​Fiscalitate 2020 Modificările fiscale după adoptarea recentei OUG, plus cele intrate în vigoare de la 1 ianuarie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Așa cum am promis pe data de 3 ianuarie, având în vedere că s-a adoptat recent Ordonanța de urgență care modifică, printre altele, prevederile din „Ordonanța lăcomiei”, am revenit cu acel text actualizat. Poate că una dintre cele mai importante prevederi se referă la punctul de amendă de circulație. Inițial, la începutul anului acesta crescuse la 223 lei, pentru că Legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea a fost atacată la CCR de PSD. Între timp, Guvernul a adoptat acea OUG cu o parte mare dintre măsurile pe care și-a asumat răspunderea (documentul a fost publicat în Monitorul oficial săptămâna trecută). Printre acestea se numără și punctul de amendă la 145 lei. Deci, amenzile au revenit la nivelul de anul trecut.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

Importurile masive au dus deficitul balanței comerciale la aproape 10 miliarde de euro. În lipsa reformelor, corecțiile ar putea veni prin inflație sau curs

de DP HotNews.ro
În primele 11 luni din anul trecut contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 9,92 miliarde euro, comparativ cu 8,2 miliarde euro în perioada ianuarie - noiembrie 2018, arată datele publicate luni de Banca Națională.
Samsung XCover Pro
Foto: Samsung

Samsung a lansat un smartphone ultra-rezistent la care bateria poate fi înlocuită de către utilizator

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | IT
Samsung Electronics a prezentat noul Galaxy XCover Pro, un smartphone rezistent gândit pentru cei care lucrează direct cu publicul/clienții în diferite industrii. Telefonul are ecran de 6,3 inci, iar bateria este detașabilă, precum la telefoanele de acum câțiva ani. Telefonul de gamă medie costă 500 de dolari în SUA.
VisibleZone
Foto: Captura YouTube - Viziblezone

VIDEO Android Auto: Aplicația care folosește telefoanele pietonilor pentru a evita accidente

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 13 Ian 2020 Economie | IT
Serviciile precum Android Auto și Apple CarPlay au fost concepute pentru ca șoferii să nu mai folosească telefoanele în timp ce conduc. Acum, o echipă de IT-iști a dezvoltat un concept de aplicație care folosește smartphone-urile pentru a detecta pietonii din apropiere în timpul mersului.
Ciprian Dascalu - noul economist-sef BCR
Foto: Hotnews

Ciprian Dascălu, fostul economist șef al ING a fost recrutat de BCR

de DP HotNews.ro
Banca Comercială Română va avea un nou Economist Șef și Director de Cercetare, Ciprian Dascălu, acesta urmând să preia noua funcție începând cu 15 ianuarie. Dascălu va prelua funcția ocupată de Horia Braun-Erdei, care preluase președinția executivă a Erste Asset Management Romania. Dascălu (40 de ani), vine din poziția de economist șef al ING, anterior el ocupând mai multe poziții în bankingul românesc: economist în Direcția de Politici Monetare a BNR, Senior Trader la Millennium Bank, Market Business Manager în cadrul Unicredit Tiriac Bank.

România a avut al treilea mare deficit de cont curent din UE în toamna lui 2019

de DP HotNews.ro
Țările membre UE cu cel mai mare deficit de cont curent în trimestrul al treilea al anului trecut au fost Marea Britanie (23,9 miliarde euro), Franța (4,1 miliarde euro) și România (3,6 miliarde euro), potrivit datelor publicate luni de Eurostat și citate de Agerpres. Conform acestor date, în perioada iulie-septembrie 2019, un număr de 17 state membre UE au înregistrat un excedent de cont curent, pe primele locuri fiind Germania (63,2 miliarde euro), Olanda (19,3 miliarde euro) și Italia (17,3 miliarde euro), în timp ce alte 10 state membre, printre care și România, au înregistrat deficit de cont curent iar un singur stat membru a avut contul curent în echilibru.
Germania a avut surplus bugetar de doua cifre
Foto: sxc.hu

Germania a încheiat 2019 cu un surplus bugetar de două cifre

de DP HotNews.ro
În pofida creșterii economice modeste, Guvernul german a încheiat anul 2019 cu un surplus bugetar de două cifre, potrivit unui articol publicat luni în cotidianul Sueddeutsche Zeitung, citând surse guvernamentale, potrivit Agerpres. Este pentru a treia oară după 2015 când Guvernul federal german înregistrează un surplus bugetar de două cifre. Precedentul record în materie de surplus bugetar este de 12,1 miliarde euro și a fost înregistrat în 2015.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Nissan urgentează divorțul de Renault. Elveția, factor de mediere între Washington și Teheran. Problemele industriei pâinii din Serbia

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Nissan urgentează aplicarea planului privind un potențial divorț de Renault. Planurile includ separarea completă a celor doi producători dar și modificări ale componenței consiliului de administrație al Nissan ● Le Temps: Elveția, factor de mediere între Washington și Teheran. Rolul de curea de transmisie al Elveției este analizat în detaliu de presa americană ● Politika (Serbia): De ce frământăm pâinea în străinătate? Importul de pâine, surplusul de producție de pe piață și inexistența unei camere de comerț a producătorilor - principalele probleme ale domeniului panificației ●Știri pe scurt.
Constructorii sunt cei mai câștigati, cand vine vorba de cresteri salariale
Foto: sxc.hu

Salariații din construcții și asimilații acestora au avut cele mai mari creșteri ale salariului net în ultimul an

de DP HotNews.ro
Dacă tragem linie și măsurăm creșterea salariilor din intervalul noiembrie 2018-noiembrie 2019, cele mai mari creșteri le-au avut lucrătorii din construcții și asimilații acestora. Cei care lucrează în activitatea de sfarâmare a rocilor (aceste produse fiind apoi utilizate în construcții sau în producția de materiale - argila, gips, calcar etc.) și-au văzut salariile mărite cu peste 47% în ritm anual. Constructorii au și ei salarii nete mai mari tot cu peste 47%, iar pe locul al treilea sunt angajații din ”Fabricarea altor produse din minerale nemetalice”, care include fabricarea sticlei, a articolelor din ceramică și a pietrei brute.
Trenul saudit de mare viteza
Foto: Al Shoula Consortium
Articol susținut de grupul Grampet

Cum a construit Arabia Saudită prima sa linie de mare viteză - Drumul complicat dintre cele două orașe sfinte ale Islamului

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Puține proiecte de infrastructură au fost atât de controversate precum prima linie de mare viteză din Arabia Saudită, mega-proiect de 7 miliarde de euro. Au fost certuri legate de licitatii, dar și probleme legate de construirea liniei în deșert, astfel că amânările s-au ținut lanț. Și după deschidere au urmat probleme, mai ales că vorbim de una dintre țările cu cele mai multe interdicții și cu o climă extrem de dură. În articol puteți citi despre complicata poveste a căii ferate Mecca - Medina și despre prima încercare de a lega aceste două orașe, acum peste 100 de ani.
Instalatie petroliera Aramco
Foto: saudiaramco.com

Aramco obține în urma listării o sumă record - 29,4 miliarde dolari

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 12 Ian 2020 Economie | Burse
Aramco a anunțat duminică că în urma Ofertei Publice Inițiale (IPO) a obținut o sumă record - 29,4 miliarde dolari - o cifră mai ridicată decât anunțase inițial, după ce gigantul petrolier din Arabia Saudită a folosit opțiunea „greenshoe” (modalitate prin care o companie poate majora numărul de acțiuni vândute în IPO - n.red.), transmit Reuters și AP, citate de Agerpres.
Fitch Ratings
Foto: www.solvencyiiwire.com

Fitch a confirmat ratingurile municipiului București la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută și monedă locală ale municipiului București la „BBB minus”, perspectiva asociată fiind stabilă, informează un comunicat al agenției de evaluare financiară. De asemenea, Fitch a confirmat calificativul pe termen scurt la „F3”.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz ar putea primi o amendă de 4% din cifra de afaceri de la Consiliul Concurenței

de CP HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Energie
Transportatorul național de gaze Transgaz riscă o amendă de la Consiliul Concurenței de aproximativ 4% din cifra de afaceri. În acest sens, propune acționarilor angajarea unei firme de avocatură specializată în dreptul concurenței, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), care va avea loc pe 10 februarie.
Cristian Paun
Foto: Facebook

Cristian Păun (ASE): 6 motive pentru care Pilonul 1 este nesustenabil și 10 măsuri pentru a nu risca falimentul național

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Blocul Național Sindical greșește când arată că nu este de acord cu majorarea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii, reiese din declarațiile lui Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice (ASE) și consilier onorific al premierului Ludovic Orban. Potrivit acestuia, Pilonul 1 este tot mai nesustenabil. De asemenea, el a dat și 10 măsuri care ar trebui aplicate de urgență pentru a "nu risca falimentul național".
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

Sevil Shhaideh urmează să fie schimbată din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Energie
Sevil Shhaideh, fost vicepremier și apropiată a fostului șef PSD Liviu Dragnea, va fi schimbată din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, la solicitarea ministrului economiei Virgil Popescu. În acest sens, ministrul a solicitat convocarea Adunării Generale a Acționarilor. UPDATE Anunțul privind convocarea AGA la solicitarea Ministerului Economiei a fost publicat pe BVB.
Protest RCA al transportatorilor
Foto: Hotnews

Nemulțumiri în creștere la plata despăgubirilor RCA: Transportatorii auto amenință cu proteste de amploare, acuzând abuzuri ale Euroins nesancționate de ASF

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Asigurari
Confederația transportatorilor auto (COTAR) a anunțat vineri că va organiza un protest de amploare pentru a atrage atenția autorităților statului asupra nerespectării legii la plata despăgubirilor de către Euroins pe piața RCA. Transportatorii cer măsuri urgente, inclusiv declanșarea unei anchete cu privire la modul de îndeplinire a obligațiilor de către personalul ASF însărcinat cu supravegherea pieței de asigurări și demiterea persoanelor care au girat aceste practici ilicite prin atitudinea lor pasivă.
trotinete electrice Lime
Foto: commons.wikimedia.org

Lime se retrage de pe 12 piețe și concediază 14% din angajați

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Companii
Compania care închiriază trotinete electrice - Lime, prezentă și în Romania, a anunțat că se va retrage din 12 piețe de pe glob, iar 100 de angajați vor fi restructurați. "Independența financiară este obiectivul nostru pentru 2020", a explicat Brad Bao, CEO-ul Lime.
Aplicatia Clever Taxi
Foto: Hotnews

Încă o aplicație obține aviz tehnic permanent pentru ridesharing în România

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | IT
FREE NOW, parte a platformei europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW, din care face parte și Clever, anunță că a primit aviz tehnic permanent ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.
Top cele mai populare masini pe Autovit
Foto: autovit.ro

Ce mașini au scos românii la vânzare pe internet în 2019

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Auto
Passat și Golf de la Volkswagen, BMW Seria 3 și Audi A4 au fost cele mai populare mașini puse la vânzare, arată datele Autovit.ro care spune că numărul de anunțuri a crescut cu 18%, până la 265.000. Interesant este că 78% dintre anunțuri erau pentru mașini diesel, iar 20% pentru mașini pe benzină, în timp ce la căutări, 44% s-au interesat de o mașină pe benzină, în timp ce 46% au căutat mașini pe motorină. “Unul dintre cele mai importante trend-uri din 2019 a fost scăderea interesului pentru Diesel în raport cu mașinile pe benzină. Dacă în anii trecuți 2 din 3 mașini căutate erau pe motorină, în 2019 căutările în platforma Autovit.ro au fost la egalitate între cele două tipuri de combustibil, spune Andrei Dumuța, Business Manager Autovit.ro.
Mark Zuckerberg
Foto: -Captura YouTube-

Mark Zuckerberg spune că renunță la tradiționalele obiective anuale și se va concentra pe cele pe termen lung, către 2030

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | IT
Mark Zuckerberg a anunțat că renunță la a menționa un obiectiv anual și se va concentra în schimb pe obiective pe termen mediu și lung, a anunțat șeful Facebook în tradiționalul mesaj pe care-l publică la fiecare început de an. În 2019 obiectivul fusese de a purta discuții despre rolul tehnologiei în societate, iar în 2018 obiectivul era de a ”repara” Facebook.
O familie castiga in medie 4800 de lei lunar, spun statisticienii
Foto: sxc.hu

O treime din banii câștigați în toamnă de o familie s-au dus pe mâncare și băutură, arată Statistica. Pentru educație s-au cheltuit sub 4 lei

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În trimestrul al III-lea din 2019, veniturile totale ale populației (medii lunare/ familie) au fost de 4.872 lei, în timp ce cheltuielile au fost de 4.200 de lei în medie, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică. Luate individual (medii/persoană), veniturile au fost de 1.889 lei/persoană iar cheltuielile de 1.630 de lei.
ANAF
Foto: ANAF

Dacă se taie 2.000 de posturi la ANAF, vor mai rămâne de ocupat încă 1.500. Probabil se vor mai face angajări

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Numărul maxim de posturi în cadrul ANAF este de 27.582 persoane, conform unei Hotărâri de Guvern publicate joi în Monitorul Oficial. Aceasta face parte din documentul privind organizarea Ministerului Finanțelor Publice. Practic, e același număr ca într-o altă hotărâre publicată în martie 2018 sau în organigrama ANAF din februarie 2019. Documentul din februarie mai spune că erau vacante la acea dată peste 3.500 de posturi. Probabil același număr este și acum, având în vedere declarațiile ministrului de resort.
Extrasul de plan cadastral furnizat online
Foto: ANCPI

Extrasul de plan cadastral - cum a devenit inaccesibil un serviciu public online în chiar ziua lansării și cât de solicitat a fost de români după ce sistemul și-a revenit

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Telecom
Un nou serviciu public online, prin care notarii sau persoanele interesate pot obține instant pe e-mail extrasul de plan cadastral, achitând 15 lei, a fost lansat miercuri de Agenția de Cadastru. În lipsa unei comenzi online, cei interesați să primească pe loc un astfel de document trebuie să se deplaseze la ghișeu și să achite suplimentar și o taxă de urgență de 75 de lei. Problema este că serviciul a devenit la scurt timp inaccesibil, după cum HotNews.ro a semnalat. Oficialii ANCPI au transmis joi explicații legate de acest incident, prezentând și o situație surprinzătoare - sute de extrase de plan cadastral au fost obținute online de români după ce sistemul și-a revenit.
Catalin Ghinararu
Foto: Hotnews

De ce e în România ultimilor 20 de ani șomajul mai mare în rândul bărbaților, deși înainte somajul feminin domina piața. O scurtă explicație a unui specialist pe piața muncii

de Dan Popa HotNews.ro
Până prin anii 2000, șomajul în rândul femeilor îl depășea pe cel al bărbaților. Imediat după Revoluție, șomajul masculin era la jumătatea celui feminin. De prin anii 2000, lucrurile s-au inversat. Bărbații șomeri sunt mai numeroși decât femeile. Când vine vorba despre explicații, mulți sociologi dau din umeri, spunând că poate numărul ridicat al femeilor casnice care nu sunt incluse în definiția acceptată de Biroul Internațional al Muncii privind șomerii ar putea fi de vină. O fi și asta. Dar Cătălin Ghinăraru, expertul României pe lângă CEDEFOP, a explicat cel mai bine această paradigmă.
Florian Libocor, economist sef BRD-GSG
Foto: Hotnews

Îl va încurca creșterea prețului la petrol pe Isărescu în lupta cu inflația? Cum vede economistul șef al BRD conflictul SUA-Iran, evoluția prețului petrolului și posibile soluții pentru România

de Dan Popa HotNews.ro
​Una din componentele din calcului inflației este prețul produselor petroliere. Când acesta urcă, antrenează scumpiri în lanț. Combustibili mai scumpi înseamnă transport mai scump, preț mai mare la poarta supermarketului, preț mai mare la raft, adică bani mai mulți pe aceleași produse. Când BNR a publicat Raportul pe inflație, conflictul Iran- SUA nu apăruse, iar prognozele privind țițeiul arătau un preț în scădere. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Prețul a crescut, iar o creștere a inflației, poate duce la creșterea dobânzii-cheie de către BNR, ceea ce ar duce la scumpirea creditului etc etc. HotNews.ro a discutat despre conflictul din zonă și posibilele soluții pentru România cu Florian Libocor, economistul șef al BRD.
Masini
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a crescut cu 23% anul trecut. Cea a mașinilor second-hand din import a scăzut cu 6%, dar trece de 440.000 de unități

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Auto
Anul trecut în România s-au înmatriculat 161.000 de mașini noi, în creștere cu 23% față de anul trecut, iar la mașini second-hand din import scăderea a fost de 6%, dar total este mult peste mașinile noi: 444.000. Reînmatriculările au depășit 600.000 de unități.
Sageata Albastra
Foto: Hotnews

Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroport Otopeni trebuie terminată până în mai, nu în septembrie, spune ministrul Transporturilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni trebuie terminată până în mai, chiar dacă termenul din contract este septembrie, după terminarea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Mediafax. Reamintim că se lucrează pe două dintre cele trei secțiuni, justiția hotărând la final de decembrie ca lucrările să rămână suspendate pe secțiunea din mijloc.
Energie
Foto: Hotnews

Tarifele de distribuție și transport al energiei scad după eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este obligată să reducă tarifele de distribuție și de transport al energiei, după ce Guvernul a eliminat taxa de 2% aplicată asupra cifrei de afaceri din energie. În acest sens, ANRE a pus în dezbatere publică mai multe proiecte de ordine. Vezi care sunt scăderile.
ANAF online
Foto: Dreamstime.com

​Declarația unică 2020 Care sunt noutățile, cum arată și până când trebuie depusă

de F.B. HotNews.ro
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică noua variantă a Declarației unice, care are câteva modificări față de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Trebuie luat în considerare și faptul că salariul minim luat în calcul este 2.230 lei. Astfel, cele 12 salarii minime ar însuma 26.760 lei.
Internet
Foto: Pexels

O oră fără internet ar face pagube de 7,8 milioane dolari în România ― Studiu

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | IT
O oră de întrerupere a internetului ar cauza în România pagube de 7,8 milioane dolari (33,7 milioane lei) iar pentru o zi valoarea urcă la 187,9 milioane dolari (811 milioane lei), arată datele netblocks.org și ale Internet Society.
Violeta Alexandru
Foto: Agerpres

Violeta Alexandru, despre posibilitatea creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani: Suntem departe de o decizie în acest sens/ În funcție de cum reacționează societatea, se va trece la măsurile care se impun

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Ministrul muncii Violeta Alexandru susține că "suntem departe de a lua o decizie", în ceea ce privește o posibilă creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Ministrul spune că sunt analizate și tendințele la nivel european, urmând să fie scoase în dezbatere publică mai multe variante în ceea ce privește vârsta pensionării.
Tren
Foto: enjoyphotography.ro

Ministerul Finanțelor a dat aviz negativ pe controversatul proiect al subvențiilor feroviare

de Vlad Barza HotNews.ro
Ministerul de Finanțe a dat aviz negativ pe proiectul de act normativ conceput de Ministerul Transporturilor pentru contractele de servicii publice de transport de călători ale operatorilor feroviari, din cauza excluderii din mecanism a indicatorului călători – kilometru, un truc care în anii trecuți a permis unor operatori privați obținerea unor venituri frumoase, scrie Club Feroviar.
Ministrul Lucian Bode, la întâlnirea cu Deutsche Telekom
Foto: Guvernul Romaniei

​INTERVIU Ministrul Lucian Bode, despre o eventuală vânzare a Telekom România: Au avut loc discuții prospective între diverse părți interesate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Telecom
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, confirmă într-un interviu pentru HotNews.ro că "au avut loc discuții prospective între diverse părți interesate de o eventuală tranzacție" (n.a. a acțiunilor deținute de DT/OTE la Telekom România). Întrebat ce face acum statul român, acționar minoritar la fostele Romtelecom și Cosmote, Bode spune: "în momentul de față analizăm cu foarte mare atenție ceea ce se întâmplă în piață și lucrăm efectiv la calibrarea poziționării noastre în funcție de cele mai recente evoluții." Vezi în articol ce măsuri a dispus ministrul cu privire la gestionarea acțiunilor statului.
Sedinta Guvern Orban
Foto: Guvernul Romaniei

OUG-ul care modifică Ordonanța lăcomiei și altele, publicat în Monitorul oficial: modificări de la amenzile de circulație, la sporurile bugetarilor sau salvarea Pilonului II

de F.B. HotNews.ro
Ordonanța de Urgență adoptată luni de Guvern prin care se corectau măsurile introduse prin Ordonanța lăcomiei a fost publicată în Monitorul oficial. Față de legea pe care Executivul și-a asumat răspunderea, în Parlament, sunt câteva modificări. De exemplu, lipsesc prevederile privind interzicerea cumulării pensiei cu salariu, pentru angajații bugetari.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Adrian Codirlașu (CFA România): ​Ar fi ideal să poți muta contribuțiile la Pilonul de pensii pe care ți-l dorești. Pilonul I înseamnă povară pentru generațiile viitoare, nu și Pilonul II

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pilonul I de pensii reprezintă doar promisiuni, este datorie, pe când Pilonul II reprezintă bani investiți, susține Adrian Codirlașu, președinte CFA România. Potrivit acestuia, avantajul acestui tip de sistem Pilon II este că sunt finanțate pensiile, nu ar fi o povară pe generațiile următoare și dezvoltă economia pentru că acele fonduri private au bani pe care îi investesc în economie.
Carlos Ghosn
Foto: Captura YouTube

Acuzațiile aduse sistemului japonez de justiție sunt ”de netolerat”, spune ministrul nipon al justiției

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Auto
Acuzațiile dure aduse sistemului japonez de justiție nu pot fi tolerate, a spus Masako Mori, ministrul nipon al justiției, răspunzând lui Carlos Ghosn. Ministrul a mai spus că Ghosn ar trebui să apară în fața justiției japoneze, dar a ales în schimb să fugă. Reamintim că fostul șef al Renault-Nissan a criticat dur justiția japoneză, spunând că nu s-a dorit deloc să se afle adevărul și că șefii de la Nissan au colaborat cu procurorii pentru a-l ”înfunda”.
Inspectori ANAF
Foto: anaf

Reorganizare ANAF: Eliminarea a 2.000 de posturi nu înseamnă că vor fi dați oameni afară

de F.B. HotNews.ro
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat că vrea eliminarea a peste 2.000 de posturi din Agenția Națională de Administrare Fiscală. Bineînțeles, asta nu înseamnă că vor fi dați afară oameni, ci doar se vor elimina posturile vacante, iar în rest se vor face redistribuiri de personal, acolo unde e cazul. Un proiect publicat de Economica.net și de profit.ro arată acest lucru.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report SUA și Iranul au schimbat noaptea trecută mesaje de calmare a conflictului prin intermediul Elveției. Tokyo emite mandat de arestare pentru Carole Ghosn. Noua Comisie Europeană- provocări formidabile în 2020

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Trump anunță măsuri economice împotriva Iranului. SUA și Iranul au schimbat peste noapte mesaje de dezescaladare a conflictului prin intermediul Elveției ● Procurorii din Tokyo obțin un mandat de arestare pentru Carole Ghosn ● The Washington Post: Noua Comisie Europeană „geopolitică” se confruntă cu provocări formidabile în 2020 ● Știri pe scurt.
The Pirate Bay
Foto: Wikimedia Commons - Broblike

Cineva a calculat cât ar dura și cât ar costa să descarci tot conținutul de pe The Pirate Bay

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | IT
The Pirate Bay este cel mai cunoscut portal de torrenturi și probabil cel mai urât coșmar al deținătorilor de drepturi de autor. Te-ai întrebat vreodată cât ar dura și cât ar costa să descarci tot conținutul site-ului? Ei bine, cineva a făcut acest calcul.
Deficit comercial
Foto: sxc.hu

Comerțul exterior își amplifică dezechilibrul: după 11 luni din anul trecut importurile cresc cu viteză dublă față de exporturi

de DP HotNews.ro
După primele 11 luni din 2019, veniturile din exporturi au fost mai mici decât factura pe care o avem de achitat pentru importuri cu peste 15,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică. Față de situația din aceeași perioadă din anul anterior, exporturile au urcat cu nici 2% în vreme ce importurile au crescut cu peste 4%.
Blocul National Sindical
Foto: BNS

Sindicatele nu doresc creșterea contribuțiilor la Pilonul II de pensii

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Blocul Național Sindical (BNS) nu este de acord cu intenția anunțată de ministrul Finanțelor Florin Cîțu de creștere a contribuțiilor la Pilonul II de pensii la 6% în 2021. Motivul ar fi că ar crește deficitul la sistemul public de pensii.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom transferă 40 de zăcăminte către Dacian Petroleum, firmă a unui fost director Petrom

de CP HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Energie
OMV Petrom a semnat un contract privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Dacian Petroleum S.R.L., în contextul unui transfer de activitate. Transferul drepturilor și obligatiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităților, conform Legii Petrolului, informează OMV Petrom. Unul dintre acționarii Dacian Petroleum este Ion Popa, fost director general al Petrom, înainte de privatizare, în perioada 1992-2003. Apoi a fost consilier al fostului premier Adrian Năstase.
Carlos Ghosn la Beirut
Foto: Captura YouTube

VIDEO Carlos Ghosn a susținut la Beirut prima conferință de presă de după evadarea din Japonia: Am fost luat în mod brutal de lângă familie, mă interogau și 8 ore pe zi și doreau să mă țină cât mai mult la izolare/Nu sunt dictator, rece și lacom, cum am fost catalogat în Japonia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Auto
Carlos Ghosn a susținut miercuri la Beirut prima conferință de presă de după declanșarea uriașului scandal care l-a făcut să piardă șefia Renault-Nissan. Este și prima apariție publică de după evadarea ”stil Hollywood” din ultimele zile din 2019. Ghosn susține că japonezii nu au vrut în niciun moment să afle adevărul și l-au tratat în mod ”brutal” și adaugă că alianța cu Fiat-Chrysler pe care ar fi dorit să o facă ar fi fost extrem de bună pentru Renault-Nissan. El a spus și că în 2009 i s-a propus să devină șef al General Motors, dar a refuzat. Ghosn a fost considerat de mulți ca fiind cea mai puternică persoană din industria auto, iar decăderea sa atât de rapidă și cu acuzații grave a fost extrem de surprinzătoare.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT conferința
Extras
Foto: ANCPI

UPDATE Agenția de Cadastru a lansat miercuri un nou serviciu online pentru evitarea cozilor la ghișee - extrasul de plan cadastral, dar acesta nu a putut fi accesat ore în șir

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Telecom
Extrasul de plan cadastral poate fi obținut online de către notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgență, începând cu data de 8 ianuarie 2020, a anunțat miercuri Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, în aceleași condiții cu extrasul de carte funciară, în cazul în care imobilul pentru care se solicită documentul are geometrie în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Documentul poate fi primit pe loc și costă 15 lei, potrivit agenției.
  • UPDATE (13:20) Cititorii HotNews.ro au semnalat că serviciul nu este disponibil pe site-ul ANCPI. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Agenției de Cadastru au declarat că "a apărut o problemă tehnică ce va fi remediată în cel mai scurt timp". După zeci de ore de
  • UPDATE3 (joi, 10:15) După mai multe ore în care nici un serviciu online al Agenției nu a mai funcționat, platforma online a redevenit operațională și toate serviciile pot fi accesate.
Flux uzina Feldioara
Foto: Compania Nationala a Uraniului

Nuclearelectrica mai face un pas pentru preluarea unor active de la Compania Națională a Uraniului: Își completează obiectul de activitate

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Energie
Acționarii Nuclearelectrica vor discuta pe 30 ianuarie, într-o adunare generală extraordinară, o propunere de completare a obiectului de activitate, acest pas fiind necesar în eventualitatea preluării liniei de procesare de la Compania Națională a Uraniului (CNU) – Sucursala Feldioara, dar și a altor active de prelucrare și extracție a minereului.
Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale
Foto: BNR

VIDEO Isărescu: ​Suntem foarte reticenți în a sugera o majorare a taxelor în acest an. Când economia crește cu 4% nu poți să crești ceva cu 40%

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Pensiile trebuie să crească, problema este procentul cu care cresc. Asta e singura discuție. Eu nu cred că trebuie să facem obsesii pentru cifre biblice. Să avem grijă dacă nu vrem să rătăcim 40 de ani prin deșertul financiar. Hai să fim serioși! Exista doar o soluție, una politică. Când economia crește cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%”, a declarat Isărescu în cadrul briefingului de presă care a urmat deciziei de politică monetară de miercuri.
Review Facebook
Foto: StartupCafe.ro

Facebook și eBay se angajează să gestioneze mai bine recenziile false

de RA HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Consumator
Facebook și eBay au promis să identifice, să verifice și să ia măsuri în cazul recenziilor false și înșelătoare, potrivit Consiliului Concurenței din Marea Britanie, care a făcut în mai multe rânduri presiune asupra celor două platfome în ceea ce privește review-urile false, scrie Reuters.
Curs
Foto: Pexels

Ministrul fondurilor UE: 1,3 milioane de români vor beneficia de cursuri de recalificare și reintegrare în câmpul muncii

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | EuROfonduri
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat astăzi că 1,3 milioane de persoane din zone dezavantajate vor beneficia de cursuri de recalificare și reintegrare în câmpul muncii. Partenerii eligibili din acest apel pot fi Camerele de Comerț și Industrie, organizații patronale, organizații sindicale, asociații și fundații, furnizorii acreditați de servicii specializate, furnizorii autorizați de cursuri de formare profesională și universitățile, însă beneficiarii fondurilor europene au obligația să integreze în câmpul muncii cel puțin 30% dintre cursanți.
Accenture Security
Foto: Accenture

Compania Accenture achiziționează divizia de securitate cibernetică Symantec de la Broadcom, companie care abia cumpărase divizia, în vara lui 2019

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | IT
Compania Accenture a anunțat că va achiziționa divizia Symantec Cyber ​​Security de la Broadcom. Detaliile financiare nu au fost făcute publice. Decizia este surprinzătoare fiindcă Broadcom cumpărase divizia în vara lui 2019, cu 10,7 miliarde dolari. Portofoliul Symantec de servicii de securitate cibernetică include monitorizarea și analiza globală a amenințărilor printr-o rețea de centre de operare de securitate, servicii în timp real de informare despre amenințări și de răspuns la incidente specifice industriei.
Logo Facebook
Foto: Hotnews

Facebook este precum zahărul: delicios, dar trebuie consumat cu moderație, spune un director al companiei

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | IT
Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de la Facebook, Andrew Bosworth, a comparat rețeaua socială cu zahărul, dar ”consumul” trebuie să fie cu moderație, a adăugat el, catalogând ca jignitoare comparațiile dintre social media și nicotină. New York Times a obținut un mesaj intern al lui Bosworth, care după apariția din presă l-a făcut public la rândul său. În mesaj ”Boz” mai spune că Trump a ajuns președinte și datorită Facebook, dar nu din cauza Rusiei, a dezinformărilor sau din cauza Cambridge Analytica, ci fiindcă a avut o campanie publicitară excelentă.
Mugur Isarescu
Foto: Hotnews

BNR a menținut dobânda cheie la 2,5%, confirmând așteptările economiștilor

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Printr-o decizie oarecum anticipată, cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al BNR au decis miercuri păstrarea actualului nivel al dobânzii-cheie la 2,5%/an. În discuțiile purtate cu HotNews.ro, mai mulți economiști șefi din bănci au declarat că se așteaptă ca Banca Națională să păstreze acest nivel al dobânzii de referință de-a lungul întregului an 2020. E drept, o asemenea decizie depinde și de modul în care va evolua situația din Orientul Mijlociu, unde evenimentele au dus la creșterea prețului barilului de petrol, influența prețului la combustibili în calculul IPC fiind ridicată. Guvernatorul Isărescu va susține un briefing de presă la ora 15 în care va explica argumentele deciziei de miercuri a BNR.
Tren de mare viteza in China
Foto: Agerpres/Xinhua

China vrea să inaugureze peste 2.000 km de linii ferate de mare viteză anul acesta

de Vlad Barza HotNews.ro
China vrea să inaugureze cel puțin 2.000 km de linii ferate de mare viteză anul acesta, rețeaua trecând deja de 35.000 km, după ce anul trecut au fost deschiși traficului peste 5.000 km. China a inaugurat la final de 2019 mai multe linii de mare viteză, inclusiv una prin munți, dar și una în zona Beijing unde trenurile pot rula și fără mecanic în cabină. China va investi 100 miliarde dolari în domeniul feroviar în acest an.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report: Guvernatorul Băncii Angliei: Băncile centrale rămân fără muniție (interviu). Ghosn își va spune miercuri partea sa de adevăr. Un bulgar din trei nu are bani de încălzire

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Financial Times: Băncile centrale rămân fără muniție în bătălia împotriva recesiunilor, avertizează guvernatorul Carney. Economia mondială se îndreaptă spre o „capcană a lichidității” care ar putea submina eforturile băncilor centrale de a evita o recesiune viitoare, potrivit lui Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei. ● Les Echos: Ghosn își va spune miercuri partea sa de adevăr. După ce a profitat de primele sale 48 de ore de „libertate” în care s-a bucurat de revederea soției și a apropiaților săi, Ghosn s-a pus rapid pe muncă pentru a pregăti marea conferință de presă programată pentru miercuri după-amiază în capitala libaneză. ● Duma: 34% dintre bulgari nu au bani de încălzire
Angajati
Foto: Pexels

Ce-și doresc angajații români de la 2020 - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Cariere
Întrebați care sunt cele mai importante obiective profesionale pentru 2020, 44,3% dintre cei care au participat la cel mai recent studiu derulat de eJobs România au pus pe primul loc schimbarea jobului. 30% speră la o mărire salarială, 24% vor un job mai aproape de casă, iar 22% trec pe lista scurtă a dorințelor pentru acest an dezvoltarea profesională.
Depozit eMAG
Foto: Hotnews

eMAG introduce noi taxe de livrare

de RA HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | IT
Retailerul online eMAG a introdus de la finalul anului trecut taxe de livrare și pentru produsele ridicate de clienți direct din showroomurile companiei sau din dulapurile de livrare easybox.
Tehnologia 5G
Foto: ANCOM

Cererea de smartphone-uri din China și extinderea 5G vor duce cheltuielile telecom la 454 miliarde de euro la nivel global în 2020 - estimări GFK

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Telecom
Consumatorii vor cheltui aproximativ 1,05 trilioane de euro la nivel global pe bunurile de folosință îndelungată, o creștere cu 2,5% față de anul trecut, potrivit estimărilor GFK prezentate în cadrul evenimentului CES 2020 din Las Vegas. În 2020, GFK estimează că sectorul Telecomunicații va reprezenta mai mult de 43% din cheltuielile totale ale consumatorilor din anul trecut, generând 454 miliarde de euro, principalii vectori de creștere fiind extinderea 5G și cererea de smartphone-uri din China și Asia emergentă.
Comert online
Foto: Pexels

Noi reguli UE pentru protecția consumatorilor: Sunt vizate în special magazinele online

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Consumator
De săptămâna aceasta au intrat în vigoare noi norme UE care vizează o mai bună aplicare și modernizare a normelor actuale privind protecția consumatorilor, în conformitate cu evoluțiile digitale. Printre altele, acestea impun o mai mare transparență a piețelor online: va deveni mai clar dacă produsele sunt vândute de un comerciant sau de o persoană fizică, iar recenziile false vor fi interzise.
Structura comertului dupa origine
Foto: Hotnews

Dublarea deficitului provoacă îngrijorări: România devine o țară cu risc mediu pentru întreprinzători (analiză)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Indicatorii timpurii arată o încetinire a economiei românești în următoarele trimestre, arată o analiză a Euler Hermes, transmisă miercuri HotNews.ro. De exemplu, producția în sectorul auto a scăzut din iunie 2019. Mai mult, ne așteptăm ca noul guvern al prim-ministrului Ludovic Orban să domine cheltuielile fiscale, cel puțin într-o anumită măsură, ceea ce va reduce, de asemenea, creșterea, spun autorii analizei. În general, pe fondul scăderii cererii globale, a tensiunilor comerciale continue și a creșterii mult mai reduse în Zona euro experții Euler Hermes estimează că economia va crește cu 4,2% în 2019 și va încetini apoi la 2,8% în 2020.
Nini Sapunaru (stanga), Silvia Vlasceanu (dreapta)
Foto: Hotnews

Ziua în care CES pare că s-a făcut preș în fața PNL. A aplicat un dublu standard

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pe scurt, pe înțelesul tuturor, Consiliul Economic și Social (CES) nu dă avize pe proiectele deja adoptate de Guvern, dar marți a făcut pe dos. Membrii Consiliului au recunoscut în Plen că nu procedează așa, de obicei. Anul trecut a fost o situație similară și nu a dat aviz.
Florin Citu
Foto: Agerpres

Florin Cîțu: Contribuția la Pilonul II va fi crescută la 6% în 2021, cât cere legea

de V.M. HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | Asigurari
Contribuția la Pilonul II de pensii administrate privat va fi crescută la 6% în anul 2021, a anunțat marți seară ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.
Mercedes-Benz GLE Coupé
Foto: Daimler

De ce producția auto germană a atins cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | Auto
Producția auto germană a atins anul trecut cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani, iar acest lucru se întâmplă din cauza mai multor motive precum conflictele comerciale globale, cheltuielile mari cu electrificarea, dar și a cererii în scădere la nivel global. Producția a fost la nivelul din 1996, adică 4,7 milioane de mașini, anii de maxim fiind 2011, cu 5,9 milioane și 2007, cu 5,7 milioane.
Samsung Ballie
Foto: Samsung

VIDEO Samsung a prezentat la târgul CES Las Vegas un mic robot galben de mărimea unei mingi de tenis

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | IT
Samsung a prezentat la târgul CES Las Vegas un robot sferic care pe unii îi va încânta, iar pe alții îi va îngrijora. Ballie este o minge mică și galbenă care se poate ține după oameni prin casă, răspunde la comenzi vocale și poate interacționa cu diverse aparate din casă.
fondatourl Milluu
Foto: Hotnews

Platforma românească de imobiliare Milluu, care vrea să digitalizeze procesul de închiriere apartamente, primește o finanțare de la fondul EGV

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | IT
Platforma românească imobiliară Milluu, aplicație ce digitalizează întregul proces de închiriere de apartamente, primește o investiție de la fondul EGV. Milluu este înființată și condusă de Florin Stoian, antreprenor care anterior a fondat StarTaxi și Yellow Menu.
Functionarea ADR, in dezbatere publica
Foto: Hotnews

Val de critici la proiectul PNL privind Autoritatea pentru Digitalizarea României: Dublează atribuțiile altor instituții și arată 'ca un chihuahua pe care scrie killer'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | Telecom
Guvernul Orban se pregătește să operaționalizeze Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), dar proiectul dezbătut luni la Palatul Victoria a fost în mare măsură criticat atât de industrie, cât și de zona guvernamentală. SRI și CERT-RO au cerut eliminarea prevederii potrivit căreia noua autoritate ar avea printre atribuții 'asigurarea securității cibernetice pentru sectorul public', fapt ce ar crea suprapuneri cu obiective ale altor instituții. Din zona privată noua autoritate a fost asemuită cu 'un chihuahua pe care scrie killer', pentru că nu este ordonator de credite și are prea puțini angajați cu o salarizare neadecvată.
Taxe
Foto: Pixabay

Frauda TVA costă țările UE între 30 și 60 de miliarde de euro în fiecare an ― Analiză

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | Companii
Frauda masivă cu TVA costă țările UE între 30 și 60 de miliarde de euro în fiecare an, arată o analiză empirică realizată în comun de Institutul Kiel pentru Economia Mondială (IfW Kiel) și Institutul ifo din Munchen.
Lipsa semnal retea
Foto: ANCOM

Marii operatori de telefonie mobilă, amendați cu 1,61 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce a populației

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Economie | Telecom
RCS&RDS, Telekom Mobile Communications (fostul Cosmote), Vodafone și Orange au fost amendați cu 1,61 milioane de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite, a anunțat marți autoritatea. "Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu și-a îndeplinit obligația de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puțin 98% din populația României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcție de procentul de acoperire atins de fiecare.", a spus Cristin Popa, director executiv în ANCOM. Vezi în articol ce amenzi a primit fiecare operator mobil.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by