ECONOMIE
AirBnb
Foto: StartupCafe.ro

Airbnb investeşte 55 milioane dolari într-un startup care reamenajează locuinţe şi le închiriază

de CZ HotNews.ro
Platforma online Airbnb, prin care particularii îşi scot locuinţele la închiriere în regim hotelier, investeşte, alături de alţi finanţatori, 55 de milioane de dolari într-un startup care preia locuinţe de la proprietari, le reamenajează şi le închiriază pe termen lung.
Bitcoin
Foto: Pixabay

Bitcoin: 5.000 de persoane au pierdut 359 milioane dolari, într-o înşelătorie pe internet, în Brazilia

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Un număr de 5.000 de persoane au pierdut 359 de milioane de dolari în total, într-o înşelătorie de pe internet derulată în Brazilia, în care escrocii le promiteau victimelor câştiguri printr-o falsă schemă de investiţii în bitcoin, potrivit poliţiei din statul sud-american.
ANAF Antifrauda
Foto: ANAF - Facebook

Inspectorii ANAF au stat aproape 8 luni în control la o companie listată şi nu au găsit nimic

de F.B. HotNews.ro
Compania Electroargeş, listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a avut un control de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) din Alexandria (Teleorman). Timp de aproape 8 luni, cât a durat acţiunea inspectorilor Fiscului, nu s-a descoperit nimic.
Una dintre echipele Fortech implicate în campania de strângere de fonduri
Foto: Fortech

[P] De 6 decembrie Fortech îi dăruieşte Clujului 7 defibrilatoare automate

de Smile Media
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | Companii
La 16 ani de la înfiinţare, Fortech îi dăruieşte comunităţii clujene 7 defibrilatoare automate, care urmează să fie achiziţionate şi amplasate în locurile publice. Iniţiativa face parte dintr-un parteneriat încheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesară achiziţionării defibrilatoarelor a fost donată de angajaţii şi colaboratorii Fortech, într-o campanie internă de strângere de fonduri.
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu
Foto: Hotnews
Articol actualizat

Florin Cîţu prezintă note interne care arată că Teodorovici ştia de deficitul de 4% din PIB

de F.B. HotNews.ro
"Voi prezenta cu documente cum au minţit şi cum ştiau de situaţia economică de la început de an. Guvernul PSD a ştiut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare deficitul va ajunge la 4%.", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă ţinută luni la prânz. ”Mai mult, a fost avertizată şi premierul Viorica Dăncilă din iulie şi septembrie. Totul a fost premeditat, au pus mai presus de interesul României interesul personal”, a adăugat ministrul Finanţelor.
eCommerce
Foto: Max Pixel

Alianţă pentru eCommerce-ul românesc, pentru magazinele online care vor să vândă în străinătate

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | IT
Blugento, firmă clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, alături de Frisbo, Coletaria.ro şi VE Global, pune bazele unui acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din România să îşi vândă produsele în Polonia.
In Gara de Nord
Foto: Hotnews

Gara de Nord ar putea fi modernizată - S-a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate

de Vlad Barza HotNews.ro
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA şi Consis Proiect S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord din Bucureşti. Contractul, în valoare de 11,3 milioane lei, fără TVA, are durata de implementare de 6 luni şi jumătate şi este finanţat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020. Printre modernizările vizate se numără repararea clădirilor, ridicarea nivelului peroanelor şi reabilitarea copertinelor.
DataCenter
Foto: Microsoft

Ameninţările cibernetice în 2020: domeniile fintech, mobile banking şi e-commerce sunt în pericol

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | IT
În 2020, s-ar putea ca atacatorii cibernetici care urmăresc câştigul financiar să vizeze aplicaţii de investiţii, sisteme online de procesare a datelor financiare şi criptomonede viitoare, precum şi să asigure accesul plătit la infrastructurile băncilor şi să dezvolte noi surse de malware pentru mobile banking, bazate pe cod sursă furat, arată o analiză Kaspersky.
Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileţ a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei

de CP HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | Companii
Niculae Havrileţ, fost şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), este unul dintre noii secretari de stat ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban. Până la numirea în această funcţie, Havrileţ a fost consilier al ministrului economiei, Virgil Popescu.
Jeff Bezos
Foto: Blue Origin

Jeff Bezos: Grupuri de angajaţi ai companiilor tech americane se opun contractelor cu Armata SUA

de CZ HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | IT
Miliardarul american Jeff Bezos, şeful companiei Amazon, s-a declarat dornic să ofere servicii forţelor armate ale SUA, dar a atras atenţia că sunt grupuri de angajaţi ai unor firme de tehnologie americane care se opun contractelor cu Pentagonul.
Tren intre Oravita si Anina
Foto: Kovacs David

Trenurile vor continua să circule zilnic pe cea mai veche cale ferată montană de pe teritoriul ţării

de Vlad Barza HotNews.ro
Secţia Oraviţa - Anina (M925), prima linie montană de pe teritoriul ţării noastre, a fost la un pas de închidere, iar garniturile ar fi urmat să circule doar pe bază de precomandă, din partea a cel puţin 30 de doritori. Mai multe asociaţii din Banat au reuşit să salveze cel puţin pentru moment linia. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat duminică, pe pagina sa de Facebook, că trenul Oraviţa - Anina va continua să circule zilnic şi după intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, pe 15 decembrie
EuCeMananc
Foto: Hotnews

Aplicaţia românească de livrare EuCeMananc, achiziţionată recent de eMAG, ajunge la Cluj

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | IT
Platforma online de livrare mâncare EuCeMananc, achiziţionată recent de retailerul eMAG, se lansează în Cluj-Napoca şi introduce un nou serviciu, comanda de grup.
VR
Foto: Pexels

Dezvoltatorul Photoshop cumpără un instrument de “sculptură” în realitate virtuală de la Facebook

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | IT
Dezvoltatorul Photoshop, software-ul folosit pentru editarea imaginilor, cumpără un instrument de “sculptură digitală” în realitate virtuală — Oculus Medium — creat de startup-ul Oculus, deţinut de Facebook. Potrivit reprezentanţilor companiilor, instrumentul va rămâne disponibil pentru cei care deţin un sistem Oculus VR, iar Adobe va aduce mai multe “îmbunătăţiri şi funcţii noi” pentru Medium în 2020.
Computer
Foto: Pixabay

Startup pe fonduri UE: Platformă digitală care caută clienţi internaţionali firmelor IT româneşti

de CZ HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | EuROfonduri
Firmele IT româneşti îşi vor putea găsi clienţi de pe pieţele internaţionale printr-o platformă digitală care urmează să automatizeze procesele de vânzare, dezvoltată de un startup clujean finanţat din fonduri europene.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Goldman Sachs va oferi servicii de gestiune a averii persoanelor fizice cu 5.000 de dolari în cont. Fraudă masivă de TVA în comerţul online. Una din cinci şcoli britanice necesită reparaţii urgente

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Goldman Sachs va oferi servicii de gestiune a averii persoanelor fizice cu cel puţin 5.000 de dolari începând cu anul viitor, aducând banca de investiţii de pe Wall Street cu un pas mai aproape de oamenii medii ● Les Echos: Fraudă masivă de TVA în comerţul online. 98% dintre vânzătorii înregistraţi în domeniul comerţului electronic (Amazon, Cdiscount) nu sunt înregistraţi pentru TVA în Franţa. ● The Guardian: Una din cinci şcoli britanice necesită reparaţii urgente. Aproape 4.000 de şcoli din toată ţara au fost verificate de către inspectori, aceştia reclamând faptul că în bună parte clădirile au nevoie de lucrări de restaurare imediată.
Un IT-ist castiga de 4 ori mai bine decat un salariat din productia de imbracaminte
Foto: sxc.hu

Salariul mediu net din octombrie a fost de 18,6 lei/oră. La fiecare 42 de lei făcuţi de un IT-ist, un salariat din confecţii lua 10 lei

de DP HotNews.ro
Un IT-ist lua în mână în fiecare oră 42,5 lei în octombrie, în vreme ce un salariat din domeniul fabricării obiectelor de îmbrăcăminte câştiga după o oră de muncă puţin peste 10 lei, arată datele transmise luni de oficialii Institutului Naţional de Statistică. Per total economie, salariul mediu net din octombrie a fost 3.116 lei, în creştere faţă de septembrie 2019 cu 34 lei. În ritm anual, salariile medii au urcat cu 14,5%, mai arată datele INS, dar cu diferenţe mari între domeniile economiei. Astfel, construcţiile rămân sectorul ”rachetă”, unde salariile au sărit cu aproape 50% într-un an. În învăţământ (a propos de rezultatele de la Pisa) lefurile au urcat cu peste 20%.
Tren pe singura linie de pasageri din Mexic
Foto: Ferrocarril Chihuahua Pacífico
Articol susţinut de grupul Grampet

Controversa trenului Maya - Proiectul de peste 7 miliarde dolari care vrea sa schimbe o ţară uriaşă rămasă fără căi ferate

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Economie | Industrie Feroviara
Mexicul are 130 de milioane de locuitori, însă trenurile circulă pe o singură linie de cale ferată de lungimea traseului Bucureşti - Oradea. Ţara este în prezent divizată de planul de suflet al preşedintelui care ar vrea o linie de aproape 1.500 km care ar trece prin junglă şi prin câteva sit-uri istorice mayaşe importante şi care ar putea costa chiar dublu faţă de cele 7,4 miliarde dolari estimate. În articol puteţi citi de ce Trenul Maya este atât de contestat, dar şi de ce atât de mulţi îl vor, deşi pare greu de crezut că uriaşa linie din Yucatan chiar va fi construită.
Finante
Foto: MorgueFile.com

Încrederea investitorilor în economia românească s-a deteriorat, la finalul acestui an. Motivul: Conştientizarea stării grave a finanţelor (raport)

de F.B. HotNews.ro
Încrederea investitorilor s-a deteriorat la finalul anului 2019, obligaţiunile pe termen lung au fost vândute, iar leul a fost slăbit, se arată într-un raport al Erste Group. Potrivit acestuia, randamentele pe termen lung au crescut cu 20-30 puncte de bază în noiembrie, cu vânzări declanşate de creşterea conştientizării, de către investitori, asupra stării grave a finanţelor publice.
roboti software
Foto: PxHere

Vânzările online de software şi servicii digitale au crescut cu 37% în intervalul Black Friday - Cyber Monday. Ce softuri au cumpărat românii

de RA HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
În intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie 2019, vânzările de software şi servicii digitale au fost, în medie, cu 37% mai mari decât într-o zi obişnuită din luna noiembrie, la nivel global. În România, în perioada Black Friday, vânzările de software şi servicii digitale au fost cu 73% mai mari decât într-o zi obişnuită din luna noiembrie, potrivit datelor unei platforme de monetizare pentru firme.
Criptomonede
Foto: Pexels

UE, despre "criptomonedele stabile" precum Libra: Interzise in Europa pana la identificarea riscurilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
Alarmaţi de planurile Facebook de a lansa anul viitor "criptomoneda stabilă" Libra, reprezentanţii Comisiei şi Consiliului UE au dezbătut, într-o întâlnire comună, problema acestor "stablecoins". Potrivit declaraţiei adoptate de instituţiile europene, "niciun acord global în privinţa «criptomonedelor stabile» nu ar trebui să intre în vigoare în UE până când provocările şi riscurile legale, de reglementare şi supraveghere nu vor fi identificate şi abordate în mod adecvat".
YouTube
Foto: Pixabay

YouTube explică strategiile pentru reducerea dezinformării şi promovarea surselor de încredere

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
YouTube este o platformă publică, unde oricine poate încărca conţinut video şi îl poate împărtăşi cu toată lumea. Această deschidere oferă oportunităţi nelimitate, dar şi provocări. De aceea, YouTube depune eforturi constante pentru a găsi un echilibru între exprimarea creativităţii şi protejarea comunităţii de conţinut dăunător, arată reprezentanţii Google.
Cererea de retragere din Pilonul II
Foto: Monitorul Oficial

GRAFICE/UPDATE Casa Naţională de Pensii contrazice ASF: 450 de români au făcut cereri de retragere de la Pilonul II până în septembrie 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | Companii
Cei 397 de români care ar fi renunţat în perioada iunie-octombrie 2019 la Pilonul II de pensii private, alegând ca viitoarele contribuţii să se ducă exclusiv la sistemul public de pensii, conform informaţiilor ASF, reprezintă de fapt situaţia cererilor de retragere pentru luna august 2019, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Între timp, cele mai recente date, aferente lunii septembrie, arată că numărul acestora a crescut la 450 de persoane, dar este la fel de nesemnificativ raportat la cei peste 7,3 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii. Vezi în articol explicaţiile CNPP şi situaţia retragerilor de la fiecare fond de pensii private.
  • UPDATE ASF confirmă că datele pentru luna octombrie se referă la cei care au solicitat transferul contribuţiilor în urmă cu două luni. Practic, CNPP publică situaţia la momentul înregistrării solicitării de sistare a contribuţiei la Pilonul II, în timp ce ASF publică lunar numărul celor pentru care s-au sistat efectiv contribuţiile în sistem.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Aproape 8.700 de firme, înfiinţate cu fonduri europene din programele Start-Up Plus şi Diaspora Start-Up

de CZ HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | EuROfonduri
Antreprenori români au înfiinţat aproape 8.700 de firme cu ajutorul fondurilor europene acordate prin schemele de finanţare România Start-Up Plus şi Diaspora Start-Up, din cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Sold bugetar (cash) pe ultimii 30 de ani
Foto: Hotnews
​Opinie HotNews.ro

Trei recomandări pentru actualul ministru al Finanţelor, privind evoluţia deficitului bugetar pe ultimii 30 de ani

de Florin Barbuta HotNews.ro
România va înregistra în acest an cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani, de 4,4% din PIB, pe metodologia cash. Deficitul bugetar înseamnă ceea ce împrumută statul peste ceea ce încasează ca să susţină cheltuielile. Motivul îl ştim, l-am mai spus: în ultimii ani au crescut cheltuielile cu salariile bugetarilor şi cu asistenţa socială, dacă ne uităm pe execuţiile bugetare. Ceea ce cântăreşte, de fapt, este volumul ridicat al administraţiei- cu număr de personal mare şi salarii crescute, mai ales în ultimii 3 ani. Avem 1,22 milioane de bugetari. Au fost zone unde exista nevoia de creştere mare, precum Sănătate şi Educaţie, dar în rest... au urcat prea mult, prea rapid. Iar sporul „pentru condiţii vătămătoare” de 15% la salariu pentru funcţionarii publici nu-şi prea găseşte logica.
Cosmina Voichita Mesesan
Foto: Hotnews

Studiu: În prag de sărbători, angajaţii magazinelor pentru copii eşuează la testul amabilităţii

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Economie | Consumator
Lipsa de atenţie, dezinteresul faţă de cerinţele clienţilor, lipsa de cunoştinţe privind produsele sunt doar câteva dintre problemele pe care le-au descoperit clienţii misterioşi la evaluarea mai multor magazine cu haine şi jucării pentru copii, potrivit unui studiu VBS Business Solutions.
Samsung Galaxy Fold
Foto: Hotnews

Samsung a lansat în România telefonul pliabil Galaxy Fold. Preţul de pornire este 9.500 lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
Samsung a (re)lansat în România telefonul flexibil Galaxy Fold, model cu două ecrane, şase camere foto şi baterie dublă de 4.380 mAh. Telefonul costă de la 9.500 lei şi poate fi comandat şi de la operatorii de telefonie mobilă. Galaxy Fold ar fi trebuit să ajungă la clienţi în primăvară, dar compania a fost nevoită să facă modificări, după ce unele telefoane au avut probleme din primele zile.
Atac ransomware
Foto: CERT-RO

CERT-RO: O platformă românească deţinută de compania British American Tobacco a fost afectată de o scurgere de date şi de un atac ransomware

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | Telecom
Platforma web YOUniverse.ro, deţinută de compania British American Tobacco, utilizată pentru distribuirea de materiale promoţionale la petreceri şi alte tipuri de evenimente ce implică vedete locale sau internaţionale, a fost afectată de o scurgere de date şi de un atac cu malware de tip ransomware, anunţă Centrul Naţional de Răspuns la incidente de Securitate (CERT-RO). Breşa a fost descoperită şi raportată de către cercetătorii din cadrul vpnMentor, iar echipa CERT-RO a făcut demersurile necesare pentru închiderea accesului la baza de date.
  • UPDATE Reacţia British American Tobacco: "Dorim să ne asigurăm consumatorii că nicio informaţie cu caracter sensibil, aşa cum sunt acestea definite de către Regulamentul General de Protecţie a Datelor, nu era stocată pe acest server".
ANAF
Foto: ANAF

ANAF cheamă firmele la întâlniri privind impozitul pe veniturile din investiţii, TVA şi altele

de CZ HotNews.ro
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) invită reprezentanţii firmelor, în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, la sesiuni de asistenţă pe teme ce decurg din constatări ale organelor de control din ANAF.
Noul logo Facebook
Foto: Facebook

Facebook anunţă măsuri împotriva reclamelor înşelătoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
​Pentru a combate abuzurile în platforma de reclame, Facebook a intentat în California, un proces împotriva unei companii şi a două persoane fizice. Acestea au încălcat Termenii şi Politicile de publicitate, folosind malware pentru a compromite conturile de Facebook ale utilizatorilor şi pentru a rula reclame înşelătoare care promovau bunuri precum mărfuri contrafăcute şi pastile pentru slăbit.
Ochelari VR/AR
Foto: Qualcomm

Creatorul Pokémon Go lucrează la o pereche de ochelari de realitate virtuală/augmentată cu Qualcomm

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | IT
Compania americană Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de procesoare, a anunţat lansarea unui nou chipset dedicat aplicaţiilor de realitate virtuală şi augmentată ― XR2 ― şi lucrează cu Niantic ― compania din spatele jocului Pokémon Go ― la designul unei perechi de ochelari inteligenţi.
Seniorii romani sunt pe ultimul loc in UE la frecventarea Internetului
Foto: sxc.hu

Ponderea locuinţelor cu acces la Internet e de 75,7%. Doi din 5 români de peste 55 de ani nu au folosit niciodată Internetul. Vezi în text când încep copiii să utilizeze netul şi preferinţele lor de consum online

de Dan Popa HotNews.ro
În anul 2019, peste trei sferturi dintre gospodăriile din România (75,7%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 61,8% dintre acestea fiind localizate în mediul urban, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică. Locuitorii din zona Banatului folosesc cel mai frecvent Internetul, la polul opus situându-se cei din zona Moldovei. În Bucureşti 6 din 7 gospodării au acces la internet de acasă, în vreme ce în Moldova 3 locuinţe din 10 sunt fără net. Cât priveşte apetitul pentru Internet după grupele de vârstă, vestea proastă e că românii din grupa de vârstă 55-74 de ani sunt ultimii din UE la utilizarea Internetului. Vezi în text când încep tinerii să utilizeze netul şi preferinţele lor de consum online.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Şeful Cancelariei premierului: Investitorii cer reconsiderarea unor categorii de informaţii clasificate din zona resurselor minerale şi petroliere/ Vrem mai multă transparenţă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Companii
Guvernul va face demersuri pentru reconsiderarea unor categorii de informaţii clasificate privind resursele minerale şi cele de petrol şi gaze. Este o solicitare a investitorilor din aceste sectoare, lansată în cadrul unor întâlniri de lucru cu reprezentanţii Guvernului, a declarat pentru HotNews.ro Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului. Din cauza caracterului confidenţial al unor date şi informaţii, actorii din sectorul de minerit, respectiv gaze şi petrol, întâmpină greutăţi în atragerea de finanţări pentru investiţii. În opinia operatorilor economici, unele informaţii ar trebui comunicate transparent, însă ele intră, în prezent, la categoria celor clasificate.
RO-ALERT
Foto: ANCOM

Cum se vor conecta reţelele mobile la sistemul RO-ALERT şi cum vor fi distribuite mesajele de alertă către populaţie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Telecom
Conectarea reţelelor de telefonie mobilă cu sistemul RO-ALERT în vederea transmiterii mesajelor de alertare a populaţiei se va realiza în două sedii ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din Bucureşti şi Braşov, a anunţat joi Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM). Operatorii vor avea obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura distribuirea în cel mai scurt timp posibil a alertelor către telefoanele mobile aflate în zonele afectate şi vor avea maxim 3 minute să trimită şi STS un mesaj de confirmare cu privire la transmiterea alertelor.
Moneda Euro
Foto: Europa Libera

Sondaj Reuters: Cursul ar putea ajunge la 4,85 lei pentru un euro în 2020

de DP HotNews.ro
Monedele din Europa Centrală şi de Est vor avea dificultăţi să câştige teren în faţa euro în 2020, iar moneda naţională este prognozată să scadă cu 1,5% la un minim istoric de 4,85 lei pentru un euro pe fondul îngrijorărilor cu privire la creşterea deficitelor gemene, a arătat joi un sondaj Reuters, citat de Mediafax. Sondajul în rândul analiştilor financiari scoate în evidenţă că forintul maghiar va rămâne în preajma minimelor istorice atinse în ultima perioadă şi că coroana cehească este singura moneda din regiune care va marca aprecieri modeste în faţa monedei unice europene. Forintul a fost afectat de asemenea în acest an de politica monetară relaxată a băncii centrale, dobânzile în Ungaria fiind la cel mai scăzut nivel din regiune.
Intr-un tren austriac de scurta distanta
Foto: OBB

Când se vrea, se poate - Viena discută cu operatorul feroviar de stat din Austria un plan de 2 miliarde euro pentru a îmbunătăţi modul în care se călătoreşte cu trenul

de Vlad Barza HotNews.ro
​Viena este la doar câteva sute de kilometri de România, dar este la zeci de ani distanţă în viitor la capitolul trenuri. OBB, compania naţională de căi ferate din Austria, discută cu edilii din Viena un plan de 2 miliarde euro pentru a creşte calitatea serviciilor de călătorie cu trenul în jurul Vienei. Vor fi modernizate liniile pentru a permite circulaţia mai multor trenuri, vor fi mărite peroanele şi vor fi construite noi mici gări în oraş. Trebuie spus că, în timp ce la noi se tot reduc serviciile internaţionale, austriecii adaugă mereu de la an la an, de data asta fiind vorba şi de trenul Viena - Satu Mare, dar şi de altele către Polonia şi Germania.
consumatorii si brandurile
Foto: StartupCafe.ro

Ce influenţează loialitatea faţă de un brand

de RA HotNews.ro
Opt din zece consumatori (83%) consideră că încrederea este primul factor emoţional care influenţează loialitatea faţă de un brand, conform unui studiu Deloitte. Mai mult, factorii emoţionali sunt cei care determină loialitatea faţă de un brand, în timp ce factorii raţionali joacă un rol important în decizia consumatorilor de a începe şi de a încheia relaţia cu un brand.
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

Lege: Din 2020, se va elimina suprataxarea contractelor de muncă part-time

de CZ HotNews.ro
Contractele de muncă part-time vor fi taxate cu contribuţii sociale la valoarea lor reală începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit unei legi adoptate de Parlament, care va elimina o prevedere din anul 2017, prin care salariile pe fracţiuni de normă sunt taxate cel puţin la valoarea salariului minim pe economie.
YouTube
Foto: Pexels

YouTube şterge conturile inactive: Compania avertizează creatorii de conţinut că le-ar putea scădea numărul abonaţilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | IT
YouTube îi avertizează pe creatorii de conţinut că s-ar putea să le scadă numărul abonaţilor în această săptămână, ca urmare a eliminării conturilor inactive de pe platforma de streaming video. Prin conturi inactive compania se referă la cele care au fost închise de bună voie de către utilizatori sau cele pe care YouTube le-a închis pentru încălcări ale politicilor companiei ― precum spam sau abuz.
Magazinul de pe Lipscani
Foto: Hotnews

Chinezii de la Xiaomi, cunoscuţi pentru telefoane şi trotinete, au de acum magazin în centrul vechi al Capitalei

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | IT
Brand-ul chinez Xiaomi, cunoscut pentru telefoane, trotinete electrice şi aspiratoare robotice, are de miercuri magazin şi în centrul vechi din Bucureşti. Xiaomi a avut vânzări totale de 26 miliarde dolari în lume anul trecut, fiind al patrulea producător mondial de smartphone-uri.
Bursa de Valori Bucuresti - BVB
Foto: Hotnews

Antreprenorii români încep să descopere finanţarea prin bursă pentru a-şi creşte companiile

de Florin Barbuta HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Burse
Antreprenorii români sunt din ce în ce mai interesaţi de finanţare prin piaţa de capital. O arată chiar anul 2019. A fost un an foarte bun. Vorbim de 14 listări de obligaţiuni pe piaţa principală şi AeRO şi una de acţiuni. Anul nu s-a încheiat. Se discută de câteva în decembrie sau la începutul lui 2020, în ianuarie. Pare că listările făcute de unii antreprenori i-au îndreptat şi pe alţii să ia în considerare ideea asta. Aceştia chiar au un sfat pentru cei care decid să facă pasul: să-şi pună, mai întâi, finanţele în ordine.
Bugetul mediu pentru cadourile de Mos Nicolae e de 355 de lei in acest an
Foto: sxc.hu

Bugetul mediu pentru cadourile de anul acesta de Moş Nicolae este de aproximativ 355 lei. Un român din 10 nu va cumpăra anul acesta niciun cadou (studiu de piaţă)

de DP HotNews.ro
Conform datelor celui mai recent studiu de piaţă realizat de către MEDNET Marketing Research Center, 89,6% dintre persoanele din mediul urban intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi. Şi în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (72,5%), urmate de jucării (44,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/încălţăminte (41,8%). De asemenea, se vor oferi şi fructe, cosmetice/parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate articole de design, bijuterii şi accesorii, cafea şi accesorii pentru smartphone/tabletă. Cei care nu au avut suficient timp să achiziţioneze toate cadourile sau nu l-au găsit pe cel mai potrivit, vor oferi şi bani (1,5%).
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîţu spune că rezervele sunt la un nivel adecvat pentru a contracara orice presiuni asupra finanţării (Bloomberg)

de DP HotNews.ro
România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau a cursului de schimb, a declarat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, într-un interviu acordat Bloomberg la Bruxelles. El a promis că în scurt timp va linişti pieţele cu măsuri destinate reducerii deficitului bugetar.
Duolingo
Foto: Hotnews

Aplicaţia Duolingo a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, cu o investiţie Google

de CZ HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | IT
Aplicaţia de învăţare a limbilor străine Duolingo, prezentă şi în România cu serviciile sale de educaţie, susţine că a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, după ce a primit o nouă finanţare de capital de risc, din partea fondului de investiţii al Google.
MeetFrank
Foto: Facebook

Un startup de job-uri prezent şi în România a luat 1,5 milioane de euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Cariere
Un startup eston de joburi, care şi-a anunţat recent pătrunderea pe piaţa românească, a obţinut, joi, o investiţie de 1,5 milioane de euro de la o serie de fonduri de investiţii.
Xbox - Project Scarlett
Foto: Xbox

Microsoft ar putea lansa două console Xbox anul viitor

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | IT
Noi informaţii sugerează că Microsoft va lansa două modele de Xbox ca următoarea generaţie a consolei de jocuri video, spre deosebire de ceea ce spun angajaţii companiei de luni de zile. Dacă informaţiile sunt corecte, Microsoft ar putea lansa o consolă mai ieftină, pe lângă cea anunţată deja ― Project Scarlett.
Economia încetinește ușor după 9 luni
Foto: sxc.hu

Agricultura şi industria au tras în jos dinamica PIB, în timp ce consumul privat şi construcţiile au dinamizat economia primelor 9 luni din acest an

de DP HotNews.ro
INS a publicat joi datele detaliate cu privire la evoluţia economiei României pe primele 9 luni. Reamintim că PIB-ul şi-a încetinit turaţia la 4,0% comparativ cu primele 9 luni din anul trecut. Potrivit datelor INS, industria şi agricultura au tras în jos economia, având un impact negativ la creşterea PIB. Industria (-0,2%), cu o pondere de 22,6% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a redus cu 1,0%, iar agricultura (-0,1%), cu o pondere de 5,0% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a redus cu 4,1%, arată cifrele Statisticii. De partea cealaltă, consumul şi construcţiile au reprezentat motoarele dinamicii PIB.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Piaţa auto mondială se contractă cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani. Banca Franţei va lansa anul viitor propria monedă virtuală. De ce decoraţiunile şi luminiţele de Crăciun îi fac pe oameni fericiţi

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Piaţa auto mondială se contractă cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani ● Les Echos: Premieră europeană: Banca Centrală a Franţei va lansa anul viitor propria monedă virtuală ● La Repubblica: Oamenii de ştiinţă explică de ce decoraţiunile şi luminiţele de Crăciun îi fac pe oameni fericiţi ● Ştiri pe scurt.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

DOCUMENT Statul vrea să împrumute 177 de milioane de euro pentru construirea a două închisori şi două centre pentru personalul din penitenciare

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
​Autorităţile vor să construiască două penitenciare, unul la Berceni, în judeţul Prahova, şi celălalt la Unguriu, în judeţul Buzău, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanţelor. Acesta mai prevede şi construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în Pantelimon (Ilfov) şi un centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, judeţul Braşov. Proiectul se va realiza cu un împrumut de 177 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Certasig Asigurari
Foto: Certasig Asigurare

Firma de asigurări Certasig Asigurare, amendată cu 65.000 de lei pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Asigurari
Conducerea ASF a decis miercuri sancţionarea cu 65.000 de lei a societăţii Certasig Asigurare Reasigurare, deoarece nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate, a anunţat autoritatea de supraveghere financiară. Măsura a venit în urma unui control inopinat făcut la această societate de asigurări. ASF nu a furnizat mai multe detalii. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea Certasig şi vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.
Angajati
Foto: Pexels

De ce cumpără firmele alte firme. Mulţi angajaţii-cheie pleacă din compania achiziţionată

de RA HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Majoritatea companiilor (61%) care au realizat achiziţii în ultimii trei ani spun că tranzacţiile au adus acţionarilor valoarea preconizată în raport cu preţul plătit, în condiţiile în care 92% dintre cumpărători afirmă că au avut un plan în acest sens, arată un sondaj realizat de PwC.
Masina pe hidrogen Hyundai NEXO
Foto: Hyundai Motor Co

Hyundai anunţă un plan uriaş de 52 miliarde dolari pentru maşini electrice, autonome, zburătoare şi maşini pe hidrogen

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Auto
Hyundai a anunţat un plan ”mamut” de investiţii pe cinci ani în valoare de 52 miliarde dolari dintre care o treime se duc pentru investiţii în maşini electrice şi autonome. Compania sud-coreeană va investi şi în maşini zburătoare, maşini pe hidrogen şi diverse servicii de mobilitate. Vor fi dezvoltate şi două noi sub-mărci, cu accent pus pe maşini electrice.
ANAF
Foto: ANAF

Aproape 300 de firme au anunţat ANAF că vor să beneficieze de facilităţile pentru restructurare fiscală

de RA HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Numărul notificărilor depuse la ANAF privind intenţia de a beneficia de facilităţile fiscale acordate de OUG 6/2019, care prevede măsuri de restructurare a debitorilor cu datorii mai mari de 1 milion de lei, se ridică la 293 la data de 19 noiembrie 2019, a transmis ANAF pentru Mediafax.
atac cibernetic
Foto: Pixabay

Abuz de date personale, tot mai multe atacuri complexe, dezvoltarea fenomenului „deepfake - Cum vede Kaspersky Lab peisajul ameninţărilor cibernetice în 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Ce se va întâmpla în 2020 în ”peisajul” cyber? Tendinţa generală arată că ameninţările vor creşte în complexitate şi vor fi mai bine ţintite, diversificându-se sub influenţa factorilor externi, cum ar fi dezvoltarea şi propagarea învăţării automatizate, tehnologiile pentru dezvoltarea fenomenului „deepfake” sau tensiunile în jurul rutelor comerciale dintre Asia şi Europa, arată o analiză a Kaspersky Lab despre ameninţările avansate şi persistente (APT) din anul 2020.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

ANIS: Ce înseamnă pentru firmele IT eliminarea scutirii impozitului pe venit. Cât ar aduce scutirea la bugetul de stat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Firmele de IT nu au costuri operaţionale mari. Cam 80% din costurile unei firme sunt costuri cu forţa de muncă. Iar dacă acest cost ar creşte cu 10%, impactul în preţurile finale ale produselor şi serviciilor acestor firme va fi foarte mare. În cazul în care se ia o astfel de decizie cu siguranţă că va fi un impact major şi s-ar putea produce un dezechilibru - susţine Gabriela Mechea, director executiv ANIS. În luna septembrie, actualul premier Ludovic Orban a declarat într-un interviu HotNews.ro că scutirea „nu-şi mai produce efectele” şi „nu e un capăt de ţară să plăteşti acest impozit” de 10%.
Telefon mobil
Foto: MorgueFile.com

Comisia Europeană a agreat reducerea cu 10% a tarifelor de terminare a apelurilor de telefonie mobilă din România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Telecom
Executivul european a agreat ca operatorii de telefonie mobilă din România să aplice, de la 1 ianuarie 2020, un tarif maxim de 0,76 eurocenţi pe minut pentru apelurile care se termină în propriile reţele, în scădere cu 10% faţă de tariful actual, a anunţat miercuri autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM). Această măsură de reglementare, luată în urma consultării cu industria, este una tranzitorie până la adoptarea unui tarif unic la nivelul UE, acţiune preconizată a avea loc până la finalul anului 2020.
Masini Duster
Foto: Dacia

Dacia a atins pragul de 500.000 de maşini din noua generaţie Duster produse la Mioveni

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Auto
La sfârşitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieşirea din linia de montaj a modelului Duster cu numărul 500.000, maşina aniversară fiind roşie, cu motor 1.3 TCE, 150 CP. Cifra se referă la a doua generaţie de Duster, din prima s-au produs 1,2 milioane. Reamintim că recent Dacia a donat un Duster 4X4 Papei Francisc. „Papamobilul” are culoarea albă la exterior şi bej în interior.
Carburanți
Foto: Flickr

Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate- vot final

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat proiectul de lege iniţiat de PNL privind eliminarea supraaccizei la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time. Iniţiatorii legii spun că prin eliminarea supraaccizei, preţul carburanţilor la pompă va scădea, iar prin eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, se repară o nedreptate. PSD, aflat acum în opoziţie, spune că aceste măsuri nu rezolvă nimic, va creşte munca la gri, iar carburanţii nu se vor ieftini. În plus, se vor pierde circa 4,5 miliarde lei la bugetul statului. Proiectul a trecut cu 280 voturi pentru, un vot contra şi o abţinere.
Dolari
Foto: Pexels

Un startup fondat de foşti angajaţi ai Skype şi TransferWise a obţinut investiţii de 2 milioane $

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Un software capabil să detecteze cazurile de spălare de bani (AML), dezvoltat de foşti angajaţi ai TransferWise şi Skype, a obţinut investiţii în valoare de 2 milioane de dolari.
Salariul minim
Foto: Wikimedia Commons

​Document Proiectul privind creşterea salariului minim a fost publicat. 4 efecte directe ale creşterii salariului minim

de DP HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Proiectul de hotărâre de guvern care propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat de anul viitor la 2.230 lei lunar (o creştere de 7,2% faţă de luna decembrie 2019) a fost publicat miercuri de Ministerul Muncii. În anul 2019 tariful orar este de 12,43 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2020 tariful orar va fi de 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru, arată nota de fundamentare care însoţeşte proiectul.
Marius Stefan si Dan Stefan - co-actionari Autonom Services
Foto: Facebook

O companie din Piatra Neamţ a listat obligaţiuni pe bursă

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Burse
Prima emisiune de obligaţiuni corporative a Autonom Services, companie de pe piaţa de leasing operaţional şi rent-a-car din România, a fost admisă la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Sundar Pichai
Foto: A Liminowicz/Google

Revoluţia de la Google - Cine este Sundar Pichai, povestea lui extraordinară şi ce se poate schimba în holding-ul de 900 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Cei doi fondatori ai Google se retrag de la conducere, iar locul lor este luat de Sundar Pichai, un om calculat şi foarte respectat, care însă va trebui să rezolve mai multe probleme complicate, printre care nemulţumirile angajaţilor, contractele ”cu cântec” şi diviziile cu pierderi. Pichai are 47 de ani şi a crescut în India într-o casă unde nu exista televizor şi unde telefonul cu disc a apărut când el avea 12 ani. Despre viaţa lui cu totul ieşită din comun puteţi citi într-un interviu realizat de HotNews.ro la început de 2019.
TikTok
Foto: TikTok

TikTok, acuzată în California că transferă în China datele utilizatorilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
O studentă de la o universitate californiană a intentat în justiţie o acţiune colectivă contra TikTok, reţeaua socială chineză bazată pe clipuri video foarte scurte. Compania este acuzată că strânge volume mari de date despre useri şi le stochează în China, scrie AFP. TikTok spune că are peste 500 de milioane de utilizatori, iar media lor de vârstă este net mai mică decât la Facebook.
Angajati
Foto: Pexels

Firmele IT din România: Vânzări de 6 miliarde euro. 80% se duce spre export

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Piaţa românească de IT va atinge un volum de 5,9 miliarde de euro până la finele anului, aproximativ 80% din vânzări se fac spre export. Numărul de angajări în firmele IT din România creşte cu circa 10% pe an, deşi continuă să fie sub nevoile din piaţă, arată Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.
Productivitatea scăzută urcă și ea costul cu resursa umană
Foto: sxc.hu

Costurile angajatorilor cu forţa de muncă sunt mai mari în această toamnă cu peste 13% faţă de toamna trecută. Pentru Isărescu aceste costuri sunt o măsură a presiunii inflaţioniste interne

de DP HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
În trimestrul III 2019 costurile angajatorilor cu forţa de muncă au crescut cu 2,07% faţă de trimestrul precedent şi cu 13,18% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică. Isărescu şi oamenii săi din BNR se uită şi ei cu mare atenţie la evoluţia costurilor cu forţa de muncă, acestea fiind şi o măsură a presiunii inflaţioniste interne. Costurile unitare ale resursei umane măsoară cât plătesc firmele propriilor angajaţi pentru a produce o unitate de producţie economică.
Tren din Olanda
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Alianţa tren - avion: De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul

de Vlad Barza HotNews.ro
În câteva ţări din Europa, pe distanţe de câteva sute de kilometri între câteva oraşe mari trenul este ales de tot mai mulţi oameni, în detrimentul avionului. În aceste locuri speciale, companiilor aeriene chiar le convine că oamenii iau tot mai mult trenul şi s-au înmulţit în ultimii cinci ani asocierile dintre operatorii feroviari şi cei aerieni. CNN a explicat într-o analiză de ce companiile de transport aerian au multe de câştigat din asocierea cu calea ferată în ţări precum Austria, Olanda, Belgia sau Germania.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report I-ar apăra aliaţii NATO pe membrii atacaţi? Depinde pe cine întrebi. Noua lege fiscală italiană prevede închisoarea pentru evazionişti şi bonusuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Raportul britanic despre fracking

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
The Financial Times: Chinurile stângii germane marchează sfârşitul unei ere politice ● The Washington Post: Şi-ar onora aliaţii NATO promisiunea de a-i apăra pe membrii atacaţi? Depinde pe cine întrebi ● La Stampa: Noua lege fiscală italiană prevede închisoarea pentru evazioniştii fiscali şi bonusuri pentru persoanele cu dizabilităţi ● The Guardian: Un „zid negru” de pagini cenzurate - raportul britanic despre fracking a fost în sfârşit publicat
Horia Grama
Foto: Camera Deputatilor

Depesedizarea instituţiilor: Preşedintele Agenţiei Nucleare a fost demis

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | Energie
Ministrul economiei, Virgil Popescu, l-a demis marţi pe Horia Grama din funcţia de preşedinte al Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, potrivit surselor HotNews.ro. Acesta deţinea această funcţie de la începutul lui 2017, chiar dacă nu avea experienţă în domeniu. Horia Grama a fost deputat PSD. Până la numirea unui nou preşedinte, atribuţiile acestuia vor fi preluate de secretarul general al instituţiei.
Ethereum
Foto: pixabay.com

Un programator Ethereum, reţinut de magistraţii americani, într-o anchetă FBI privind Coreea de Nord şi criptomonedele

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | IT
Un developer al Ethereum Foundation, o organizaţie menită să susţină şi să promoveze platforma criptomonedei Ether, a fost reţinut de procurorii americani, într-o investigaţie în care este implicat şi FBI - Biroul federal de investigaţii al SUA.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Cum se vor da fondurile europene în programul social - creşterea prefinanţării

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | Bani europeni
Se vor face modificări de lege la fondurile europene, a anunţat, marţi, ministrul Marcel Boloş, care a enumerat câteva propuneri privind unele plăţi către beneficiarii din Programul Operaţional Capital Uman (POCU), din care sunt finanţate şi liniile de antreprenoriat Start-Up Plus, Diaspora Start-Up, Solidar - întreprinderi sociale.
Presa
Foto: Flickr
Opinie HotNews.ro

Parlamentarii PSD-ALDE vor să dea scutiri pentru jurnalişti. Nu e corect faţă de ceilalţi angajaţi din economie

de Florin Barbuta HotNews.ro
O ştire de pe ziua de azi se referă la scutirea de impozit pe venit pentru jurnalişti. E un proiect care a trecut de comisiile din Camera Deputaţilor, iar acum are drum liber spre Plen. Astfel, jurnaliştii ar putea intra în aceeaşi categorie cu angajaţii din IT şi construcţii (aceştia din urmă mai au şi alte scutiri).
Top aplicatii Google Play 2019
Foto: Google Play

Google Play dezvăluie topul celor mai bune aplicaţii, jocuri şi filme din 2019

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | IT
Cum sfârşitul anului este aproape, a venit şi timpul pentru recapitulările anuale. Google a anunţat astăzi Google Play's Best of 2019 ― topul aplicaţiilor, jocurilor, filmelor şi cărţilor prezente pe platforma deţinută de compania americană.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by