ECONOMIE
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

Lege: Din 2020, se va elimina suprataxarea contractelor de muncă part-time

de CZ HotNews.ro
Contractele de muncă part-time vor fi taxate cu contribuții sociale la valoarea lor reală începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit unei legi adoptate de Parlament, care va elimina o prevedere din anul 2017, prin care salariile pe fracțiuni de normă sunt taxate cel puțin la valoarea salariului minim pe economie.
MeetFrank
Foto: Facebook

Un startup de job-uri prezent și în România a luat 1,5 milioane de euro

de CZ HotNews.ro
Un startup eston de joburi, care și-a anunțat recent pătrunderea pe piața românească, a obținut, joi, o investiție de 1,5 milioane de euro de la o serie de fonduri de investiții.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Șeful Cancelariei premierului: Investitorii cer reconsiderarea unor categorii de informații clasificate din zona resurselor minerale și petroliere/ Vrem mai multă transparență

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Guvernul va face demersuri pentru reconsiderarea unor categorii de informații clasificate privind resursele minerale și cele de petrol și gaze. Este o solicitare a investitorilor din aceste sectoare, lansată în cadrul unor întâlniri de lucru cu reprezentanții Guvernului, a declarat pentru HotNews.ro Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Din cauza caracterului confidențial al unor date și informații, actorii din sectorul de minerit, respectiv gaze și petrol, întâmpină greutăți în atragerea de finanțări pentru investiții. În opinia operatorilor economici, unele informații ar trebui comunicate transparent, însă ele intră, în prezent, la categoria celor clasificate.
Camera Consultantilor Fiscali
Foto: CCF

[P] Camera Consultanților Fiscali organizează examen de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 2 noiembrie 2019

de Smile Media
Marți, 8 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Înscrierile la examen se fac în perioada 30 septembrie 2019 – 18 octombrie 2019 pe site-ul www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun - în aceeași perioadă - direct sau se transmit, prin servicii poștale cu confirmare de primire, la adresa str. Alexandru Constantinescu nr. 61, sectorul 1, București.
RO-ALERT
Foto: ANCOM

Cum se vor conecta rețelele mobile la sistemul RO-ALERT și cum vor fi distribuite mesajele de alertă către populație

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Conectarea rețelelor de telefonie mobilă cu sistemul RO-ALERT în vederea transmiterii mesajelor de alertare a populației se va realiza în două sedii ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) din București și Brașov, a anunțat joi Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Operatorii vor avea obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura distribuirea în cel mai scurt timp posibil a alertelor către telefoanele mobile aflate în zonele afectate și vor avea maxim 3 minute să trimită și STS un mesaj de confirmare cu privire la transmiterea alertelor.
Moneda Euro
Foto: Europa Libera

Sondaj Reuters: Cursul ar putea ajunge la 4,85 lei pentru un euro în 2020

de DP HotNews.ro
Monedele din Europa Centrală și de Est vor avea dificultăți să câștige teren în fața euro în 2020, iar moneda națională este prognozată să scadă cu 1,5% la un minim istoric de 4,85 lei pentru un euro pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea deficitelor gemene, a arătat joi un sondaj Reuters, citat de Mediafax. Sondajul în rândul analiștilor financiari scoate în evidență că forintul maghiar va rămâne în preajma minimelor istorice atinse în ultima perioadă și că coroana cehească este singura moneda din regiune care va marca aprecieri modeste în fața monedei unice europene. Forintul a fost afectat de asemenea în acest an de politica monetară relaxată a băncii centrale, dobânzile în Ungaria fiind la cel mai scăzut nivel din regiune.
Intr-un tren austriac de scurta distanta
Foto: OBB

Când se vrea, se poate - Viena discută cu operatorul feroviar de stat din Austria un plan de 2 miliarde euro pentru a îmbunătăți modul în care se călătorește cu trenul

de Vlad Barza HotNews.ro
​Viena este la doar câteva sute de kilometri de România, dar este la zeci de ani distanță în viitor la capitolul trenuri. OBB, compania națională de căi ferate din Austria, discută cu edilii din Viena un plan de 2 miliarde euro pentru a crește calitatea serviciilor de călătorie cu trenul în jurul Vienei. Vor fi modernizate liniile pentru a permite circulația mai multor trenuri, vor fi mărite peroanele și vor fi construite noi mici gări în oraș. Trebuie spus că, în timp ce la noi se tot reduc serviciile internaționale, austriecii adaugă mereu de la an la an, de data asta fiind vorba și de trenul Viena - Satu Mare, dar și de altele către Polonia și Germania.
consumatorii si brandurile
Foto: StartupCafe.ro

Ce influențează loialitatea față de un brand

de RA HotNews.ro
Opt din zece consumatori (83%) consideră că încrederea este primul factor emoțional care influențează loialitatea față de un brand, conform unui studiu Deloitte. Mai mult, factorii emoționali sunt cei care determină loialitatea față de un brand, în timp ce factorii raționali joacă un rol important în decizia consumatorilor de a începe și de a încheia relația cu un brand.
YouTube
Foto: Pexels

YouTube șterge conturile inactive: Compania avertizează creatorii de conținut că le-ar putea scădea numărul abonaților

de Adi Iacob HotNews.ro
YouTube îi avertizează pe creatorii de conținut că s-ar putea să le scadă numărul abonaților în această săptămână, ca urmare a eliminării conturilor inactive de pe platforma de streaming video. Prin conturi inactive compania se referă la cele care au fost închise de bună voie de către utilizatori sau cele pe care YouTube le-a închis pentru încălcări ale politicilor companiei ― precum spam sau abuz.
Magazinul de pe Lipscani
Foto: Hotnews

Chinezii de la Xiaomi, cunoscuți pentru telefoane și trotinete, au de acum magazin în centrul vechi al Capitalei

de Vlad Barza HotNews.ro
Brand-ul chinez Xiaomi, cunoscut pentru telefoane, trotinete electrice și aspiratoare robotice, are de miercuri magazin și în centrul vechi din București. Xiaomi a avut vânzări totale de 26 miliarde dolari în lume anul trecut, fiind al patrulea producător mondial de smartphone-uri.
Bursa de Valori Bucuresti - BVB
Foto: Hotnews

Antreprenorii români încep să descopere finanțarea prin bursă pentru a-și crește companiile

de Florin Barbuta HotNews.ro
Antreprenorii români sunt din ce în ce mai interesați de finanțare prin piața de capital. O arată chiar anul 2019. A fost un an foarte bun. Vorbim de 14 listări de obligațiuni pe piața principală și AeRO și una de acțiuni. Anul nu s-a încheiat. Se discută de câteva în decembrie sau la începutul lui 2020, în ianuarie. Pare că listările făcute de unii antreprenori i-au îndreptat și pe alții să ia în considerare ideea asta. Aceștia chiar au un sfat pentru cei care decid să facă pasul: să-și pună, mai întâi, finanțele în ordine.
Bugetul mediu pentru cadourile de Mos Nicolae e de 355 de lei in acest an
Foto: sxc.hu

Bugetul mediu pentru cadourile de anul acesta de Moș Nicolae este de aproximativ 355 lei. Un român din 10 nu va cumpăra anul acesta niciun cadou (studiu de piață)

de DP HotNews.ro
Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de către MEDNET Marketing Research Center, 89,6% dintre persoanele din mediul urban intenționează să cumpere cadouri de Moș Nicolae pentru cei dragi. Și în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (72,5%), urmate de jucării (44,2%) și de articole de îmbrăcăminte/încălțăminte (41,8%). De asemenea, se vor oferi și fructe, cosmetice/parfumuri sau cărți. Pe lângă acestea, au mai fost menționate articole de design, bijuterii și accesorii, cafea și accesorii pentru smartphone/tabletă. Cei care nu au avut suficient timp să achiziționeze toate cadourile sau nu l-au găsit pe cel mai potrivit, vor oferi și bani (1,5%).
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu spune că rezervele sunt la un nivel adecvat pentru a contracara orice presiuni asupra finanțării (Bloomberg)

de DP HotNews.ro
România are o rezervă suficientă pentru a face față oricăror presiuni asupra finanțării sau a cursului de schimb, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, într-un interviu acordat Bloomberg la Bruxelles. El a promis că în scurt timp va liniști piețele cu măsuri destinate reducerii deficitului bugetar.
Duolingo
Foto: Hotnews

Aplicația Duolingo a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, cu o investiție Google

de CZ HotNews.ro
Aplicația de învățare a limbilor străine Duolingo, prezentă și în România cu serviciile sale de educație, susține că a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, după ce a primit o nouă finanțare de capital de risc, din partea fondului de investiții al Google.
Xbox - Project Scarlett
Foto: Xbox

Microsoft ar putea lansa două console Xbox anul viitor

de Adi Iacob HotNews.ro
Noi informații sugerează că Microsoft va lansa două modele de Xbox ca următoarea generație a consolei de jocuri video, spre deosebire de ceea ce spun angajații companiei de luni de zile. Dacă informațiile sunt corecte, Microsoft ar putea lansa o consolă mai ieftină, pe lângă cea anunțată deja ― Project Scarlett.
Economia încetinește ușor după 9 luni
Foto: sxc.hu

Agricultura și industria au tras în jos dinamica PIB, în timp ce consumul privat și construcțiile au dinamizat economia primelor 9 luni din acest an

de DP HotNews.ro
INS a publicat joi datele detaliate cu privire la evoluția economiei României pe primele 9 luni. Reamintim că PIB-ul și-a încetinit turația la 4,0% comparativ cu primele 9 luni din anul trecut. Potrivit datelor INS, industria și agricultura au tras în jos economia, având un impact negativ la creșterea PIB. Industria (-0,2%), cu o pondere de 22,6% la formarea PIB și al cărei volum de activitate s-a redus cu 1,0%, iar agricultura (-0,1%), cu o pondere de 5,0% la formarea PIB și al căror volum de activitate s-a redus cu 4,1%, arată cifrele Statisticii. De partea cealaltă, consumul și construcțiile au reprezentat motoarele dinamicii PIB.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Piața auto mondială se contractă cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani. Banca Franței va lansa anul viitor propria monedă virtuală. De ce decorațiunile și luminițele de Crăciun îi fac pe oameni fericiți

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Piața auto mondială se contractă cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani ● Les Echos: Premieră europeană: Banca Centrală a Franței va lansa anul viitor propria monedă virtuală ● La Repubblica: Oamenii de știință explică de ce decorațiunile și luminițele de Crăciun îi fac pe oameni fericiți ● Știri pe scurt.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

DOCUMENT Statul vrea să împrumute 177 de milioane de euro pentru construirea a două închisori și două centre pentru personalul din penitenciare

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
​Autoritățile vor să construiască două penitenciare, unul la Berceni, în județul Prahova, și celălalt la Unguriu, în județul Buzău, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanțelor. Acesta mai prevede și construirea unei facilități de pregătire a personalului din penitenciare în Pantelimon (Ilfov) și un centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, județul Brașov. Proiectul se va realiza cu un împrumut de 177 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Certasig Asigurari
Foto: Certasig Asigurare

Firma de asigurări Certasig Asigurare, amendată cu 65.000 de lei pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Asigurari
Conducerea ASF a decis miercuri sancționarea cu 65.000 de lei a societății Certasig Asigurare Reasigurare, deoarece nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate, a anunțat autoritatea de supraveghere financiară. Măsura a venit în urma unui control inopinat făcut la această societate de asigurări. ASF nu a furnizat mai multe detalii. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea Certasig și vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.
Angajati
Foto: Pexels

De ce cumpără firmele alte firme. Mulți angajații-cheie pleacă din compania achiziționată

de RA HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Majoritatea companiilor (61%) care au realizat achiziții în ultimii trei ani spun că tranzacțiile au adus acționarilor valoarea preconizată în raport cu prețul plătit, în condițiile în care 92% dintre cumpărători afirmă că au avut un plan în acest sens, arată un sondaj realizat de PwC.
Masina pe hidrogen Hyundai NEXO
Foto: Hyundai Motor Co

Hyundai anunță un plan uriaș de 52 miliarde dolari pentru mașini electrice, autonome, zburătoare și mașini pe hidrogen

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Auto
Hyundai a anunțat un plan ”mamut” de investiții pe cinci ani în valoare de 52 miliarde dolari dintre care o treime se duc pentru investiții în mașini electrice și autonome. Compania sud-coreeană va investi și în mașini zburătoare, mașini pe hidrogen și diverse servicii de mobilitate. Vor fi dezvoltate și două noi sub-mărci, cu accent pus pe mașini electrice.
ANAF
Foto: ANAF

Aproape 300 de firme au anunțat ANAF că vor să beneficieze de facilitățile pentru restructurare fiscală

de RA HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Numărul notificărilor depuse la ANAF privind intenția de a beneficia de facilitățile fiscale acordate de OUG 6/2019, care prevede măsuri de restructurare a debitorilor cu datorii mai mari de 1 milion de lei, se ridică la 293 la data de 19 noiembrie 2019, a transmis ANAF pentru Mediafax.
atac cibernetic
Foto: Pixabay

Abuz de date personale, tot mai multe atacuri complexe, dezvoltarea fenomenului „deepfake - Cum vede Kaspersky Lab peisajul amenințărilor cibernetice în 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Ce se va întâmpla în 2020 în ”peisajul” cyber? Tendința generală arată că amenințările vor crește în complexitate și vor fi mai bine țintite, diversificându-se sub influența factorilor externi, cum ar fi dezvoltarea și propagarea învățării automatizate, tehnologiile pentru dezvoltarea fenomenului „deepfake” sau tensiunile în jurul rutelor comerciale dintre Asia și Europa, arată o analiză a Kaspersky Lab despre amenințările avansate și persistente (APT) din anul 2020.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

ANIS: Ce înseamnă pentru firmele IT eliminarea scutirii impozitului pe venit. Cât ar aduce scutirea la bugetul de stat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Firmele de IT nu au costuri operaționale mari. Cam 80% din costurile unei firme sunt costuri cu forța de muncă. Iar dacă acest cost ar crește cu 10%, impactul în prețurile finale ale produselor și serviciilor acestor firme va fi foarte mare. În cazul în care se ia o astfel de decizie cu siguranță că va fi un impact major și s-ar putea produce un dezechilibru - susține Gabriela Mechea, director executiv ANIS. În luna septembrie, actualul premier Ludovic Orban a declarat într-un interviu HotNews.ro că scutirea „nu-și mai produce efectele” și „nu e un capăt de țară să plătești acest impozit” de 10%.
Telefon mobil
Foto: MorgueFile.com

Comisia Europeană a agreat reducerea cu 10% a tarifelor de terminare a apelurilor de telefonie mobilă din România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Telecom
Executivul european a agreat ca operatorii de telefonie mobilă din România să aplice, de la 1 ianuarie 2020, un tarif maxim de 0,76 eurocenți pe minut pentru apelurile care se termină în propriile rețele, în scădere cu 10% față de tariful actual, a anunțat miercuri autoritatea națională de reglementare în comunicații (ANCOM). Această măsură de reglementare, luată în urma consultării cu industria, este una tranzitorie până la adoptarea unui tarif unic la nivelul UE, acțiune preconizată a avea loc până la finalul anului 2020.
Masini Duster
Foto: Dacia

Dacia a atins pragul de 500.000 de mașini din noua generație Duster produse la Mioveni

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Auto
La sfârșitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de montaj a modelului Duster cu numărul 500.000, mașina aniversară fiind roșie, cu motor 1.3 TCE, 150 CP. Cifra se referă la a doua generație de Duster, din prima s-au produs 1,2 milioane. Reamintim că recent Dacia a donat un Duster 4X4 Papei Francisc. „Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej în interior.
Carburanți
Foto: Flickr

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate- vot final

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Companii
Plenul Camerei Deputaților a aprobat proiectul de lege inițiat de PNL privind eliminarea supraaccizei la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time. Inițiatorii legii spun că prin eliminarea supraaccizei, prețul carburanților la pompă va scădea, iar prin eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, se repară o nedreptate. PSD, aflat acum în opoziție, spune că aceste măsuri nu rezolvă nimic, va crește munca la gri, iar carburanții nu se vor ieftini. În plus, se vor pierde circa 4,5 miliarde lei la bugetul statului. Proiectul a trecut cu 280 voturi pentru, un vot contra și o abținere.
Dolari
Foto: Pexels

Un startup fondat de foști angajați ai Skype și TransferWise a obținut investiții de 2 milioane $

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Un software capabil să detecteze cazurile de spălare de bani (AML), dezvoltat de foști angajați ai TransferWise și Skype, a obținut investiții în valoare de 2 milioane de dolari.
Salariul minim
Foto: Wikimedia Commons

​Document Proiectul privind creșterea salariului minim a fost publicat. 4 efecte directe ale creșterii salariului minim

de DP HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Proiectul de hotărâre de guvern care propune ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată să fie majorat de anul viitor la 2.230 lei lunar (o creștere de 7,2% față de luna decembrie 2019) a fost publicat miercuri de Ministerul Muncii. În anul 2019 tariful orar este de 12,43 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2020 tariful orar va fi de 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru, arată nota de fundamentare care însoțește proiectul.
Marius Stefan si Dan Stefan - co-actionari Autonom Services
Foto: Facebook

O companie din Piatra Neamț a listat obligațiuni pe bursă

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Burse
Prima emisiune de obligațiuni corporative a Autonom Services, companie de pe piața de leasing operațional și rent-a-car din România, a fost admisă la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB).
Sundar Pichai
Foto: A Liminowicz/Google

Revoluția de la Google - Cine este Sundar Pichai, povestea lui extraordinară și ce se poate schimba în holding-ul de 900 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Cei doi fondatori ai Google se retrag de la conducere, iar locul lor este luat de Sundar Pichai, un om calculat și foarte respectat, care însă va trebui să rezolve mai multe probleme complicate, printre care nemulțumirile angajaților, contractele ”cu cântec” și diviziile cu pierderi. Pichai are 47 de ani și a crescut în India într-o casă unde nu exista televizor și unde telefonul cu disc a apărut când el avea 12 ani. Despre viața lui cu totul ieșită din comun puteți citi într-un interviu realizat de HotNews.ro la început de 2019.
TikTok
Foto: TikTok

TikTok, acuzată în California că transferă în China datele utilizatorilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
O studentă de la o universitate californiană a intentat în justiție o acțiune colectivă contra TikTok, rețeaua socială chineză bazată pe clipuri video foarte scurte. Compania este acuzată că strânge volume mari de date despre useri și le stochează în China, scrie AFP. TikTok spune că are peste 500 de milioane de utilizatori, iar media lor de vârstă este net mai mică decât la Facebook.
Angajati
Foto: Pexels

Firmele IT din România: Vânzări de 6 miliarde euro. 80% se duce spre export

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | IT
Piața românească de IT va atinge un volum de 5,9 miliarde de euro până la finele anului, aproximativ 80% din vânzări se fac spre export. Numărul de angajări în firmele IT din România crește cu circa 10% pe an, deși continuă să fie sub nevoile din piață, arată Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.
Productivitatea scăzută urcă și ea costul cu resursa umană
Foto: sxc.hu

Costurile angajatorilor cu forța de muncă sunt mai mari în această toamnă cu peste 13% față de toamna trecută. Pentru Isărescu aceste costuri sunt o măsură a presiunii inflaționiste interne

de DP HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În trimestrul III 2019 costurile angajatorilor cu forța de muncă au crescut cu 2,07% față de trimestrul precedent și cu 13,18% față de același trimestru al anului anterior, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Isărescu și oamenii săi din BNR se uită și ei cu mare atenție la evoluția costurilor cu forța de muncă, acestea fiind și o măsură a presiunii inflaționiste interne. Costurile unitare ale resursei umane măsoară cât plătesc firmele propriilor angajați pentru a produce o unitate de producție economică.
Tren din Olanda
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Alianța tren - avion: De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul

de Vlad Barza HotNews.ro
În câteva țări din Europa, pe distanțe de câteva sute de kilometri între câteva orașe mari trenul este ales de tot mai mulți oameni, în detrimentul avionului. În aceste locuri speciale, companiilor aeriene chiar le convine că oamenii iau tot mai mult trenul și s-au înmulțit în ultimii cinci ani asocierile dintre operatorii feroviari și cei aerieni. CNN a explicat într-o analiză de ce companiile de transport aerian au multe de câștigat din asocierea cu calea ferată în țări precum Austria, Olanda, Belgia sau Germania.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report I-ar apăra aliații NATO pe membrii atacați? Depinde pe cine întrebi. Noua lege fiscală italiană prevede închisoarea pentru evazioniști și bonusuri pentru persoanele cu dizabilități. Raportul britanic despre fracking

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
The Financial Times: Chinurile stângii germane marchează sfârșitul unei ere politice ● The Washington Post: Și-ar onora aliații NATO promisiunea de a-i apăra pe membrii atacați? Depinde pe cine întrebi ● La Stampa: Noua lege fiscală italiană prevede închisoarea pentru evazioniștii fiscali și bonusuri pentru persoanele cu dizabilități ● The Guardian: Un „zid negru” de pagini cenzurate - raportul britanic despre fracking a fost în sfârșit publicat
Horia Grama
Foto: Camera Deputatilor

Depesedizarea instituțiilor: Președintele Agenției Nucleare a fost demis

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | Energie
Ministrul economiei, Virgil Popescu, l-a demis marți pe Horia Grama din funcția de președinte al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, potrivit surselor HotNews.ro. Acesta deținea această funcție de la începutul lui 2017, chiar dacă nu avea experiență în domeniu. Horia Grama a fost deputat PSD. Până la numirea unui nou președinte, atribuțiile acestuia vor fi preluate de secretarul general al instituției.
Ethereum
Foto: pixabay.com

Un programator Ethereum, reținut de magistrații americani, într-o anchetă FBI privind Coreea de Nord și criptomonedele

de CZ HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | IT
Un developer al Ethereum Foundation, o organizație menită să susțină și să promoveze platforma criptomonedei Ether, a fost reținut de procurorii americani, într-o investigație în care este implicat și FBI - Biroul federal de investigații al SUA.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Cum se vor da fondurile europene în programul social - creșterea prefinanțării

de CZ HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | Bani europeni
Se vor face modificări de lege la fondurile europene, a anunțat, marți, ministrul Marcel Boloș, care a enumerat câteva propuneri privind unele plăți către beneficiarii din Programul Operațional Capital Uman (POCU), din care sunt finanțate și liniile de antreprenoriat Start-Up Plus, Diaspora Start-Up, Solidar - întreprinderi sociale.
Presa
Foto: Flickr
Opinie HotNews.ro

Parlamentarii PSD-ALDE vor să dea scutiri pentru jurnaliști. Nu e corect față de ceilalți angajați din economie

de Florin Barbuta HotNews.ro
O știre de pe ziua de azi se referă la scutirea de impozit pe venit pentru jurnaliști. E un proiect care a trecut de comisiile din Camera Deputaților, iar acum are drum liber spre Plen. Astfel, jurnaliștii ar putea intra în aceeași categorie cu angajații din IT și construcții (aceștia din urmă mai au și alte scutiri).
Top aplicatii Google Play 2019
Foto: Google Play

Google Play dezvăluie topul celor mai bune aplicații, jocuri și filme din 2019

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | IT
Cum sfârșitul anului este aproape, a venit și timpul pentru recapitulările anuale. Google a anunțat astăzi Google Play's Best of 2019 ― topul aplicațiilor, jocurilor, filmelor și cărților prezente pe platforma deținută de compania americană.
Alphabet
Foto: YouTube

Cofondatorii Google anunță că se retrag de la conducerea companiei Alphabet

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Cofondatorii companiei Google, Larry Page și Sergey Brin, au informat marți că se retrag de la conducerea trustului Alphabet, adăugând însă că vor rămâne „implicați în mod activ”.
Fratii Viorel si Ioan Micula (foto arhiva)
Foto: AGERPRES

Sechestru pe acțiunile Nuclearelectrica: Frații Micula au pus sechestru pe 27% din acțiunile deținute de Ministerul Economiei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | Energie
Frații Micula și societățile lor au reușit să pună sechestru definitiv asupra a 67 de milioane de acțiuni deținute de statul român la Nuclearelectrica, cu o valoare nominală de 10 lei/acțiune. Aceasta înseamnă că sechestrul a fost pus pe 27% din acțiunile deținute de Ministerul Economiei. Totul pornește de la o datorie de 395 milioane de euro a statului român către frații Micula.
Pensia privata
Foto: ASF

​GRAFICE Foarte puțini români au ales să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta viitoarele contribuții exclusiv în sistemul public de pensii: Doar 397 de persoane în 5 luni

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | Asigurari
Doar 397 de români au ales până acum să renunțe la Pilonul II (pensii obligatorii administrate privat) pentru a-și muta viitoarele contribuții exclusiv în sistemul public de pensii (Pilonul I), în urma modificării legislative aduse prin controversata Ordonanță a lăcomiei (OUG 114/2018) adoptate în decembrie 2018 de Guvernul Dăncilă (PSD). Cifrele publicate de ASF vizează perioada iunie-octombrie 2019. Între timp, noul Guvern (PNL) a anunțat că își va asuma răspunderea și pe modificări la OUG 114, prin care să fie anulate și prevederi la pilonul II de pensii. Vezi în articol câți participanți la Pilonul II au cerut până acum transferul viitoarelor contribuții exclusiv către Pilonul I.
Energie
Foto: Hotnews

Cum va fi modificată OUG 114 pe partea de energie: Taxa de 2% va fi eliminată, iar prețurile reglementate vor fi eliminate total în 2020

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | Energie
Autoritățile române au agreat cu reprezentanții Comisiei Europene ca prețurile reglementate la energie electrică și gaze naturale să fie eliminate în 2020, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. În acest sens va fi modificată controversata OUG 114/2018, care prevedea prețuri plafonate la gazele livrate de producătorii interni și tarife reglementate la energia folosită pentru consumul casnic, până în februarie 2022. Mai exact, piața energiei ar urma să fie liberalizată, în trepte, până pe 31 decembrie 2020, iar a gazelor până pe 31 septembrie.
Linii de cale ferata
Foto: Hotnews

A fost publicată documentația pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice de lung parcurs. Licitația inițiată în aprilie, pentru trenuri de scurt parcurs, este încă blocată

de Vlad Barza HotNews.ro
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat intenția de a scoate la licitație achiziția a cel puțin 20 de rame electrice de lung parcurs. Cantitatea totală poate ajunge la 40 de unități. Documentația a fost depusă în SICAP în vederea validării acesteia de către ANAP – Autoritatea Națională de Achiziții Publice, urmând ca după aprobarea acesteia să fie făcută publică, scrie Club Feroviar.
Mugur Isarescu si Ludovic Orban
Foto: Hotnews

Orban spune că leul se depreciază pentru că este luna decembrie, a consumului

de F.B. HotNews.ro
Cursul de schimb este determinat de foarte mulți factori, susține premierul Ludovic Orban, care a precizat faptul că ne aflăm în luna decembrie, luna de creștere a consumului. El a mai afirmat că nu sunt motive de îngrijorare.
Ludovic Orban, Guvern
Foto: Guvernul Romaniei

Ludovic Orban: Propunerile sindicatelor pe salariul minim vor sta la baza discuțiilor de anul viitor

de F.B. HotNews.ro
Unii au venit cu dorința de a face mecanismul de creștere a salariului minim bazat pe prognoze, potrivit premierului Ludovic Orban, care a dat de înțeles că e o diferență între prognoză și rezultatul final.
Raport al Bitdefender despre soneria cu probleme
Foto: BitDefender

Una dintre cele mai populare sonerii smart din lume este vulnerabilă la atacurile hackerilor, avertizează Bitdefender

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | IT
O vulnerabilitate de securitate prezentă în soneriile inteligente Ring Video Doorbell Pro, produse și comercializate de către magazinul online Amazon, ar fi permis atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci la toate dispozitivele conectate din locuință, arată o cercetare recentă a specialiștilor în securitate informatică de la Bitdefender.
Suntem campioni in UE la creşterea bugetului alocat comunicaţiilor
Foto: sxc.hu

Eurostat: ​​România, cea mai mare creștere a bugetelor alocate comunicațiilor în ultimul deceniu

de DP HotNews.ro
Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru "comunicații" (servicii poștale și de telefonie și fax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele Eurostat, publicate în această dimineață. În perioada analizată (2008-2018), cea mai ridicată viteză de creștere a bugetelor alocate comunicațiilor în totalul cheltuielilor de consum a fost în România, iar cea mai mare contracție a înregistrat-o Estonia.
Bruno Le Maire
Foto: Wikimedia Commons

Taxa GAFA - Parisul califică drept ”inacceptabile” amenințările SUA privind noi taxe vamale de până la 100% pentru produsele franțuzești

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Economie | IT
Ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire a calificat drept inacceptabile amenințările SUA cu sancțiuni în urma taxei GAFA pentru companiile de internet și a adăugat că UE ar putea da o replică în forță. Reamintim că administrația Trump amenința să impună taxe vamale suplimentare, ajungând până la 100%, pe echivalentul a 2,4 miliarde de dolari de produse franceze ca răspuns la taxa GAFA.
Inspectori ANAF
Foto: anaf

Cum își alocă personalul Fiscurile din Bulgaria și Polonia, comparativ cu România

de F.B. HotNews.ro
Administrațiile fiscale din Bulgaria și România alocă 18-19% din personal pentru servicii contribuabili – înregistrare, în timp ce Polonia 55,4%, reiese dintr-o prezentare a Georgianei Camelia Georgescu, membru al Consiliului Fiscal.
Luciana_Lixandru
Foto: Accel Partners

O româncă, pe lista celor mai buni investitori europeni în startup-uri

de CZ HotNews.ro
O româncă în vârstă de 35 de ani a fost inclusă de revista americană Forbes pe lista „Regele Midas - Europa 2019”, a celor mai importanți 25 de negociatori europeni de investiții în startup-uri, în portofoliul ei de finanțări intrând și o companie fondată în România.
Wernher von Braun statie spatiala
Foto: Captura YouTube

O firmă americană susține că în mai puțin de zece ani orice om de rând și-ar putea permite un sejur în spațiu

de RA HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Life | Calatorii
Firma americană Gateway Foundation speră să construiască până în 2028 o stație spațială care să găzduiască peste 400 de oameni. Deși suma la care va ajunge proiectul încă nu este cunoscută, arhitectul Tim Alatorre spune că experiența va fi accesibilă pentru orice om de rând, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Nokia 2720 Flip
Foto: Hotnews

REVIEW Nokia 2720 Flip - Telefonul cu clapetă nu e rău, dar nici vedetă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 6 Nov 2019 Economie | Gadget
”Este telefonul cu clapetă pe care ți-l amintești, prevăzut însă cu funcții moderne”, așa descrie HMD Global telefonul Nokia 2720 flip lansat recent. Telefoanele cu ”clăpiță”, cum mulți le alintam acum mai bine de 10 ani, vin în prezent pe o piață cu totul schimbată, o piață unde oamenii dau și peste 4.000 de lei pe un telefon excelent. Noul telefon cu clapetă costă 420 de lei și arată bine, dar limitările sunt numeroase și pentru a-l judeca cinstit trebuie să ne gândim la preț și la publicul țintă. 2720 este pentru nostalgici și pentru cei care vor un telefon la care să vorbească în special și la care bateria să țină 3-4 zile între încărcări.
Tren Siemens Velaro la Arad
Foto: Madalin Vlaicu

România a avut pentru foarte puțin timp un tren de mare viteză, dar a fost numai în tranzit, cu destinația Turcia

de Vlad Barza HotNews.ro
România a avut pentru foarte puțin timp un tren de mare viteză pe teritoriul ei, dar din păcate a fost doar în tranzit, din Germania, către Turcia. Este vorba de un tren Siemens Velaro care va ajunge să circule pe rețeaua turcă ce este în expansiune. Cum notează și România Feroviară, în timp ce la noi, compania de stat nu este capabilă să scoată pe piață un ”Mers al Trenurilor”, demn de secolul în care trăim, alte țări fac pași concreți spre trenuri absolut grozave. Un astfel de tren cu 8 vagoane costă aproape 40 milioane euro.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Peste jumătate dintre firmele din România vor să facă angajări, anul viitor. Domeniile cu cea mai mare cerere

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Economie | Companii
Peste jumătate dintre companiile din România (54%) intenționează ca, în 2020, să crească numărul de angajați cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC România.
Postare Florin Citu
Foto: Facebook

VIDEO Florin Cîțu critica programul Tezaur anul trecut, dar acum îl continuă. Patru noi emisiuni începând de luni

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, continuă programul Tezaur pentru populație cu patru noi emisiuni cu dobânzi între 3,5 – 5%, cu maturitatea de 1, 2, 3 și 5 ani, printr-un ordin publicat în Monitorul oficial. De remarcat că în 2018, când a început, el a criticat acest program prin diverse postări. În acea perioadă, el a făcut chiar un clip video în care spunea că nu ar investi în așa ceva. E adevărat, la început programul a avut o problemă, anume că banii ar fi rămas blocați până la maturitate, dar ulterior s-a rezolvat printr-un alt act normativ.
Distributia retelei bancare
Foto: BankingNews

Harta bankingului românesc dezvăluie zonele prospere ale României dar și discrepanțele majore dintre regiuni

de DP HotNews.ro
Economia României trăiește din performanțele notabile a 8 județe (București + Ilfov, Cluj, Timiș, Brașov, Bihor, Constanța, Iași și Prahova) și activitatea onorabilă pe care o generează alte 11 județe (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Dolj, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava), arată o analiză a publicației online bankingnews.ro. Restul județelor, 22 la număr, sunt departe de plutonul consemnat, zbătându-se în neputință și nepăsare administrativă.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

Rezervele valutare aflate la BNR au scăzut în noiembrie cu peste un miliard de euro

de DP HotNews.ro
Rezervele valutare la Banca Națională a României au scăzut luna trecută cu circa un miliard de euro, confirmând intervențiile făcute de Banca Centrală pe piața valutară pentru a preveni o depreciere consistentă a monedei locale. De la 34,9 miliarde de euro, rezerva valutară a coborât la 33,8 miliarde de euro, potrivit datelor publicate luni de BNR.
Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania
Foto: Hotnews

Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea Telekom România a fost prelungit

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Economie | Telecom
Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a fost prelungit cu un an începând cu data de 1 ianuarie 2020, a anunțat luni operatorul de comunicații. Miroslav Majoros a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016.
Benzinarie ART
Foto: Artoil

Îngrijorări concurențiale legate de intenția OMV Petrom Marketing de a prelua benzinăriile Art Petrol/ Ce angajamente propune OMV Petrom

de CP HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Economie | Energie
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de OMV Petrom Marketing în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării a opt stații de distribuție carburanți de la compania ART Petrol. Cele opt stații de distribuție sunt localizate în București și în județele Ilfov, Ialomița, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Argeș.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Veștile proaste despre femeile aflate în posturi de conducere. Angela Merkel va vizita pentru prima dată lagărul nazist de la Auschwitz. Cine spune adevărul în Rusia?

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Veștile proaste despre femeile aflate în posturi de conducere ● Les Echos: Social-democrații fac un viraj la stânga amenințător pentru Angela Merkel ● La Libre Belgique: Angela Merkel va vizita pentru prima dată lagărul nazist de la Auschwitz ● Nezavisimaia Gazeta: Cine spune adevărul în Rusia? ● Știri pe scurt: În România „durere și puțină speranță la procesul revoluției din 1989” (Le Point).
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Lucian Croitoru: Alegerile din 2020 și 2024 și nevoia PNL de a recâștiga caracterul contraciclic al politicii fiscale

de DP HotNews.ro
Duminică, 1 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Este foarte probabil ca PNL și aliații săi să reusească să implementeze o creștere a pensiilor în septembrie 2020, să pună deficitul bugetar pe o pantă de scădere și să câștige alegerile de anul viitor, dar într-un alt scenariu decât cel la care se gândesc cei mai mulți, scrie Lucian Croitoru pe blogul său. Un scenariu în care are loc o maximizare a beneficiilor concomitent cu minimizarea pierderilor, adică un scenariu în care toată lumea are ceva de optimizat.
Avem 4,6 milioane de români considerati saraci
Foto: sxc.hu

Ziua Națională a României inegale. Suntem tigrii Europei la creștere economică. Problema e cum explici asta celor peste 4,5 milioane de români catalogați oficial drept ”săraci”

de Dan Popa HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
„Supraviețuim, dar nu se cheamă că trăim”, spune Florin, angajat pe salariul minim într-o localitate din nordul țării. „În ziua de salariu rămân instant fără jumătate din bani. Se duc pe plata abonamentului la telefon, pe chirie și pe mâncarea pe o săptămână. Și nici nu cumpăr cine știe ce. Iar cu o săptămână înainte de leafa următoare fac foamea”, zice el. Florin spune un adevăr nerostit- chiar dacă Iohannis, Orban sau Isărescu de la BNR le-ar spune că trăiesc în cea mai bună Românie din ultima sută de ani, mulți români i-ar privi cu neîncredere. Și nu sunt puțini aceștia; Statistica tocmai a publicat noile date privind numărul săracilor: 4,6 milioane!ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by