ECONOMIE
Intr-un service auto autorizat
Foto: Hotnews

Euroins anunță parteneriate cu mai multe service-uri auto pentru plata unor creanțe, dar și pentru stabilirea unor prețuri de referință la reparații

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Firma de asigurări Euroins a anunțat miercuri încheierea unui parteneriat pe termen lung cu service-urile auto membre în asociația ACODAREN, care efectuează reparații pentru autovehiculele Dacia, Renault și Nissan. Parteneriatul include, pe lângă achitarea unor creanțe financiare, și stabilirea unor tarife de referință astfel încât autovehiculele avariate și reparate în baza unui dosar de daună emis de către Euroins Romania să fie livrate posesorilor mai repede, spune asigurătorul care se confruntă cu procese și amenzi pentru întârzierea la plata despăgubirilor RCA.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Soarta reactoarelor 3 și 4 depinde de analiza unui nou comitet guvernamental de coordonare strategică

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Guvernul înființează un comitet de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate în Monitorul Oficial. Din acest comitet fac parte Virgil Popescu, ministrul economiei, Florin Cîțu, ministrul finanțelor, Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, și Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului. Reamintim că acționarii Nuclearelectrica au renunțat, recent, la partenerii chinezi- China General Nuclear Power Corporation.
Eugen Radulescu
Foto: Arhiva personala

Eugen Rădulescu (BNR): Dobânzile la credite nu sunt foarte mari, însă continuă să scadă încet

de F.B. HotNews.ro
​Dobânzile la depozite nu sunt prea mari, la fel cum nici dobânzile la credite nu sunt foarte mari, însă acestea continuă să scadă încet, a declarat, miercuri, într-o conferință de specialitate, Eugen Rădulescu, director al Direcției de Stabilitate din Banca Națională a României (BNR), potrivit Agerpres.
ATM Raiffeisen nefunctional
Foto: Hotnews

Problemele persistă și miercuri în rețeaua Raiffeisen: Nu se pot face retrageri de bani din anumite bancomate, iar unii internauți acuză că nu li s-au returnat încă banii în cont

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Problemele cu serviciile Raiffeisen continuă și miercuri, 15 iulie, mai mulți cititori HotNews.ro reclamând faptul că nu au putut retrage bani din anumite bancomate ale băncii. La sediul Raiffeisen de pe Calea Victoriei sunt două ATM-uri. Dacă cel din interior mergea, la cel din afara unității nu se puteau retrage bani, fiind afișat mesajul: "This function is temporarily inaccesible". Aceeași situație a fost semnalată de un alt cititor la un sediu Raiffeisen din zona Gării de Nord. În plus, pe pagina de Facebook a băncii, unii internauții reclamă că nu li s-au returnat nici acum sumele blocate.
  • UPDATE (12:50) Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro: "În acest moment, tranzacțiile cu cardurile de debit funcționează normal. A fost o instabilitate (întreruperi de funcționare de scurtă durată) generate de o actualizare a sistemelor informatice, nu este o problemă de funcționalitate a terminalelor (ATM, POS, MFM sau aplicație online)." Vezi în articol ce spune banca despre sumele blocate.
Fabricius asset
Foto: Hotnews

Google lansează un instrument de descifrare a hieroglifelor cu ajutorul Machine Learning

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Cu peste 200 de ani în urmă, pe 15 iulie 1799, soldații lui Napoleon descopereau întâmplător într-un zid dintr-o construcție fortificată din orașul egiptean Rosetta, situat în Delta Nilului, o piatră pe care era inscripționat un text în trei limbi și sisteme de scriere antice diferite: hieroglife, greacă și demotică (o formă de scriere în limba egipteană). Astfel, Piatra din Rosetta i-a permis cercetătorului Jean-François Champollion să descifreze unul dintre cele mai bine păstrate mistere ale Antichității: misterul hieroglifelor egiptene.
Tren al CFR Calatori
Foto: Stefania Gal

CFR Călători spune că va face și pe viitor acțiuni comune cu Poliția TF pentru ca lumea să poarte corect masca în trenuri

de Vlad Barza HotNews.ro
Pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile de comportament emise de autorități pentru prevenirea și controlul răspândirii virusului SARS-CoV-2, CFR Călători împreună cu Poliția Transporturi Feroviare (TF) continuă acțiunile desfășurate în comun. De exemplu marți, 14 iulie 2020, echipe mixte de control ale CFR Călători si ale Poliției TF au verificat mai multe trenuri interregio, pe relațiile București Nord – Câmpina și retur și București Nord –Ciulnița și retur.
doctori
Foto: fshoq.com

Cei mai căutați candidați români pentru joburile din străinătate, în luna iunie

de RA HotNews.ro
Aproape 21.000 de joburi noi au fost postate, doar în luna iunie, pe eJobs.ro, de către angajatorii din străinătate, în creștere cu 60% față de luna precedentă. Încă o dată, personalul medical reprezintă categoria cea mai căutată atunci când vine vorba de import de forță de muncă. Ce alți angajați mai caută angajatorii de afară.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele vor să scoată de sub legea prevenirii situația în care unii comercianți nu au noile case de marcat. Amenzi de până la 10.000 lei pentru cei fără

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să scoată de sub Legea prevenirii nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale. Asta înseamnă că cei care sunt prinși că nu și-au schimbat casa de marcat, vor primi amendă între de la 8.000 lei la 10.000 lei. De asemenea, pot avea suspendată activitatea la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor și li se vor confisca sumele nejustificate.
Facebook
Foto: Facebook

Raport Facebook: IMM-urile românești deținute de femei au raportat mai puține sistări ale activității

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă motorul economiei, contribuind la reducerea sărăciei și a inegalității veniturilor, în special în țările în curs de dezvoltare; cu toate acestea, pandemia provocată de Covid-19 a avut un impact major asupra performanței acestora, arată un sondaj relizat de Facebook, în parteneriat cu Banca Mondială și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Ce s-a întâmplat în pandemie cu IMM-urile.
-
Foto: Pixhere

O treime dintre europeni spun că se simt mai încrezători și dezinhibați în mediul online, decât atunci când întâlnesc oameni față în față - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Întâlnirile online nu au fost niciodată mai simple și mai accesibile ca acum. De la aplicații de dating și social media, la forumuri populare, milioane de oameni își fac prieteni, în mod regulat, prin intermediul internetului. De fapt, noile cercetări Kaspersky au descoperit că europenii sunt atât de implicați în relațiile virtuale, încât unul din trei (31%) relatează că îi este mai ușor să construiască noi prietenii online. Cu toate acestea, în ciuda exploziei de relații online, cei care își petrec o mare parte din timp conectându-se cu ceilalți în mediul digital, au mai multe șanse să se simtă singuri.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

​Detaliile împrumutului de 3,3 miliarde dolari din 7 iulie. Asiaticii au fost interesați de emisiunea pe 30 de ani

de F.B. HotNews.ro
România a atras 3,3 miliarde dolari americani de pe piețele externe de capital, pe data de 7 iulie. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice (MFP) valoarea cupoanelor de plată (3% pentru 10 ani lung și 4% pentru 30 ani lung), este net inferioară cupoanelor aferente tranzacțiilor în USD efectuate în anii anteriori – 2018 (cupon de 5.125% pentru 30 ani), 2014 (cupon de 4,875% pentru 10 ani și 6,125% pentru 30 ani), 2013 (cupon de 4,375% pentru 10 ani) și 2012 (cupon de 6,750% pentru 10 ani).
Nissan Ariya
Foto: Nissan

VIDEO Nissan lansează Ariya, SUV-ul 100% electric ce va avea și o versiune cu 500 km autonomie

de Vlad Barza HotNews.ro
Nissan a lansat primul său SUV full-electric, modelul numit Ariya care va avea autonomie între 340 și 500 km, în funcție de baterie. Mașina se va vinde mai întâi în Japonia, de la mijloc de 2021, iar în Europa de la finalul anului viitor. În Japonia prețurile pornesc de la 40.000 de euro. Reuters citează surse care spun că previziunile de vânzări pentru primul an complet nu sunt mari: 30.000 de unități.
Cursuri computere
Foto: Comisia Europeana

Tinerii din România, ultimii în UE la competențe digitale

de CZ HotNews.ro
România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul competențelor digitale în rândul persoanelor cu vârste între 16 și 24 de ani, publicat miercuri de Biroul european de statistică Eurostat.
Angajati
Foto: Pexels

Pandemia i-a forțat pe angajații români să facă economii. Ce alte obiceiuri au mai dobândit - sondaj

de RA HotNews.ro
Criza sanitară i-a determinat pe angajații români să-și drămuiască banii cât mai bine, limitându-și cheltuielile la strictul necesar, și să încerce să economisească mai mult, arată datele unui sondaj efectuat BestJobs. Doi din trei vor să păstreze acest obicei căpătat în perioada stării de urgență și după pandemie.
Constructii de locuinte
Foto: Hotnews

Lucrările de construcții arată creștere la 5 luni. La clădiri rezidențiale majorarea e de 19%

de F.B. HotNews.ro
Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 22,3%, în primele 5 luni din acest an comparativ cu perioada similară din 2019. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale (+58,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (+58,1%) și la construcțiile noi (+9,1%).
Coada la frizerie
Foto: Hotnews

Cât de afectate au fost saloanele de coafură, hotelurile și alte servicii de pandemie și măsurile guvernamentale

de F.B. HotNews.ro
Măsurile guvernamentale luate ca răspuns la criza coronavirusului au afectat în mod direct anumite tipuri de servicii prestate populației. Starea de urgență se vede în volumul cifrei de afaceri, dacă ne uităm la datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate miercuri. Trebuie luat în considerare ca multe business-uri au reînceput activitatea de pe data de 15 mai.
Titluri de stat Fidelis pentru populatie
Foto: Monitorul Oficial

Românii pot împrumuta statul în lei și euro începând de miercuri. Documentele pe care trebuie să le studiezi dacă vrei să subscrii

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice prin programul FIDELIS, ce urmează a fi listate la Bursa de Valori București (BVB). Emisiunile sunt în lei și euro.
• Maturitățile sunt de 2 și 4 ani pentru moneda națională și de 5 ani pentru euro.
• Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru scadența la patru ani
• Titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Salariul minim mărit în funcție de studii a picat la Curtea Constituțională. Noul coș minim se aplică

de CZ HotNews.ro
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională noua grilă prin care urma să se stabilească salariu minim mai mare în funcție de studii și calificări. În schimb, CCR a admis ca salariul minim să fie stabilit de Guvern pe baza unui coș minim de cheltuieli extins la peste 200 de bunuri și servicii necesare lucrătorului.
Fake News
Foto: Digi 24

Plângeri în creștere la ANCOM, în prima jumătate din acest an: 15% din cele peste 2.400 de reclamații au vizat știri false despre COVID-19

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Peste 360 de reclamații privind știri false despre pandemia de COVID-19 au fost transmise către autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) în primele șase luni din acest an, în contextul atribuțiilor pe care le-a avut instituția condusă de Sorin Grindeanu pe perioada stării de urgență. Practic, după analiza Grupului de Comunicare Strategică și la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), președintele ANCOM emitea o decizie prin care obliga furnizorii de internet să blocheze site-urile acuzate că ar răspândi dezinformări și fake news despre coronavirus.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime

Fonduri europene de 50.000 Euro pentru tineri fermieri: Perioada oficială de depunere a cererilor

de CZ HotNews.ro
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți perioada oficială în care tinerii fermieri pot depune online cererile de finanțare pentru fondurile europene de 40.000 sau 50.000 de euro fiecare, în cadrul submăsurii 6.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Masina cu volan pe dreapta
Foto: Vauxhall

Mașinile cu volan pe dreapta - Ce se poate întâmpla din 2021 cu înmatricularea lor

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Auto
Vehiculele cu volan pe dreaptă provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepția situației în care perioada de tranziție dintre UK și Uniunea Europeană (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungită, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR), citat de Agerpres.
Probleme in reteaua Raiffeisen Bank
Foto: Captura Facebook

​Probleme în rețeaua Raiffeisen Bank: Zeci de clienți acuză că li s-au reținut mii de lei de pe carduri / Banca spune că va returna sumele 'în cel mai scurt timp posibil'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Zeci de clienți ai Raiffeisen Bank acuză că s-au trezit cu mii de lei blocați pe carduri atunci când au încercat să scoată de la bancomate, iar alții se plâng că nu pot folosi deloc cardurile de câteva zile. "Urma sa plecam în concediu, m-am dus sa scot 4000 de lei de la bancomat, m-am trezit și fără cash și fără bani pe card, nu pot sa alimentez mașina, nu pot să-mi fac cumpărăturile, nu putem pleca nicăieri, banii sunt blocați la ei, și ne asigura în continuare ca "se va rezolva în cel mai scurt timp", reclamă un client pe pagina de Facebook a băncii, la postarea în care banca încearcă să calmeze spiritele.
  • UPDATE (19:30) Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro: "În acest moment tranzacțiile cu carduri funcționeaza normal, dar mai pot apărea întreruperi de scurtă durată, în urma unei actualizări complexe a sistemelor informatice. Toate sumele blocate luni, 13 iulie, sunt în prezent în conturile clienților."
Titluri de stat pentru populatie in lei si euro
Foto: Monitorul Oficial

Emisiuni Fidelis pentru populație în lei și euro. Dobândă de 2% la euro. Prospectul, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va lansa emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice prin programul FIDELIS, ce urmează a fi listate la Bursa de Valori București (BVB), conform unui ordin publicat în Monitorul oficial. Emisiunea va fi atât în moneda națională, cât și în euro. Valoarea nominală a unui titlu va fi de 100 lei în cazul emisiunii în lei și de 100 euro în cazul celei în euro.
mobilPay Delivery
Foto: Hotnews

O nouă aplicație pentru comenzi și livrare de la restaurante, magazine și producători locali, în România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Platforma pentru comenzi și livrare de la restaurante, magazine și producători locali mobilPay Delivery a fost lansată oficial de procesatorul român de plăți electronice NETOPIA Payments. Ce restaurante se pot înscrie în aplicație și care sunt comisioanele.
Cele doua orase iraniene pe harta
Foto: Google Maps

Iranul a eliminat India din proiectul de construcție a unei căi ferate de 628 km. Se bănuiește că ar fi venit presiuni din partea Chinei

de Vlad Barza HotNews.ro
Iranul a decis să elimine India din proiectul de construcție a unei linii de cale ferată de 628 km în zona graniței cu Afghanistan, iar această decizie a fost luată și din cauza presiunilor făcute de China asupra Teheranului, scrie publicația The Hindu. Iranul a început să monteze șinele pentru calea ferată dintre orașul de graniță Zahedan și Chabahar, cel mai mare port iranian din zona golfului Oman.
firma software
Foto: commons.wikimedia.org

Firmă românească ce-i ajută pe cei fără abilități de programare să dezvolte soft-uri caută investitori

de RA HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | IT
Ringhel, firmă software cu ADN 100% românesc se listează pe platforma de strângere de fonduri pentru startup-uri SeedBlink, ca un prim pas în finanțarea noului său proiect, permite oricărui angajat, din orice companie, fără abilități de programare să asambleze componente software ready-made, pentru a crea noi aplicații.
Datoria publica, aproape de primul prag al legii
Foto: Pixabay

Datoria publică crește spre primul prag al Legii responsabilității fiscal-bugetare. Ce se întâmplă atunci

de Florin Barbuta HotNews.ro
Legea responsabilității fiscal bugetare are niște praguri ale datoriei publice, în funcție de care trebuie luate unele măsuri: 45, 50, 55 și 60% din PIB. Datele pe luna mai ale ministerului Finanțelor Publice arată că datoria publică a urcat la aproape 40% (de fapt, 39,9%). Practic, ca să ajungem la primul prag, ar trebui, în teorie, să mai crească datoria publică, până la finalul anului, cu încă 53,6 miliarde lei*.
Florin Citu
Foto: facebook

Cîțu anunță că programul “Noua casă” va fi adoptat joi, deși economiștii spun că va duce la creșterea prețurilor locuințelor

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că joi urmează a fi adoptat, printre altele, programul „Noua Casă”, deși economiștii au arătat că va duce la creșterea prețurilor locuințelor. Printre cei care au criticat forma programului se află Dan Bucșa, de la UniCredit Bank Londra, și Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
BNR
Foto: Hotnews

Deficitul de cont curent a scăzut cu 15,6%, în primele cinci luni (date BNR)

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 2,88 miliarde euro, în scădere cu 15,6% comparativ cu perioada similară din 2019, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).
Florin Cîțu
Foto: Captura video

Cîțu: Vom trece Carpații cu autostrada

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Autostrada Sibiu-Pitești va fi făcută de acest guvern liberal, iar eu vă garantez va fi primul Guvern din istorie care va trece Carpații cu autostrada, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.
remote work
Foto: Hotnews

Firma IT: Munca de acasă reprezintă viitorul

de RA HotNews.ro
Munca de acasă reprezintă viitorul pentru companiile prezente pe piața locală, și nu numai. Cele trei luni de distanțare socială și de work from home (WFH) au fost o lecție importantă pentru mulți manageri, care au înțeles, mai mult ca niciodată, că adaptabilitatea și digitalizarea au fost esențiale pentru mediul de business, în noul context. Acest mod de lucru va continua și în lunile următoare, ba chiar va schimba complet politicile de lucru, arată analiza unei firme IT din România.
Cine ne sunt tinerii antreprenori
Foto: sxc.hu

4 tipuri de manageri români, în funcție de încrederea lor în economie în vremuri de criză

de RA HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Companii
La prima vedere, diferențele cu privire la starea de îngrijorare-relaxare înregistrată în sectoarele economiei nu sunt drastice. Se poate remarca însă o îngrijorare ușor mai crescută în domeniul agriculturii, în transport–depozitare-logistică și în categoria serviciilor, potrivit unui studiu realizat de un grup de finanțare, management și servicii din România. Iată profiluri de manageri români în funcție de încrederea lor în economie pe vreme de criză
Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

Aplicația care-i detectează pe cei ce nu poartă măști, realizată la Cluj

de RA HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | IT
Un IT-ist din Cluj a creat o aplicație care detectează persoanele care nu poartă mască și le avertizează prin mesaje audio, scrie Mediafax.
Evolutia lunara a comenzilor noi din industria prelucratoare
Foto: INS

Industria începe să-și revină ușor, în mai, față de aprilie, dar încă e mult sub aceeași lună din 2019

de F.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Industria a început primii pași spre revenire în luna mai, vedem o creștere față de aprilie, dar dacă e să comparăm cu luna mai din 2019, e încă slabă, reiese din datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Google
Foto: Max Pixel

Curs Google gratuit pentru antreprenorii români cu magazine online

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Antreprenorii români cu mici afaceri e-commerce se pot înscrie la un curs gratuit oferit de Google România în parteneriat cu Banca Transilvania, pentru accelerarea dezvoltării magazinelor online.
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

Rezultate IMM Invest în 2 luni jumate: Câte credite au acordat băncile și care e suma

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Au trecut 2 luni și jumătate de la redeschiderea programului de creditare a firmelor cu garanții de stat, IMM Invest, iar Fondul de garantare a transmis rezultatele oficiale de până acum, în privința numărului de credite acordate IMM-urilor și a sumei garantate.
Angajati
Foto: Pexels

În plină criză, multe firme susțin că au crescut salariile

de RA HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Companii
Aproape 60% dintre companiile chestionate spun că au implementat deja creșterile salariale planificate pentru acest an sau urmează să le implementeze în curând, arată un studiu Mercer Marsh Benefits. Mai exact, un sfert dintre organizații spun că au decis implementarea creșterilor în a doua parte a anului.
Cele mai vandute modele auto in prima parte din 2020
Foto: APIA

Ce mașini noi s-au cumpărat in România în primul semestru - SUV-urile au 40% din piață, electricele au înregistrat un nou record, dar au abia peste 1%

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
Piața auto a mașinilor noi a scăzut cu 31% în prima jumătate a anului, arată datele APIA, iar diferitele categorii au înregistrat scăderi importante, cu excepția mașinilor electrice. Persoanele juridice au realizat 60% din achiziții în șase luni, dar în iunie cele fizice au avut pondere de 58%. Aproape un sfert dintre mașini au tracțiune integrală și dieselul are 29% din piață. La vehicule comerciale, Ford, Dacia și Mercedes-Benz au cele mai mari cifre.
Daniel Dines_UiPath
Foto: Hotnews

Compania româno-americană UiPath, evaluată de 10,2 miliarde dolari după o nouă finanțare, cu participarea chinezilor de la Tencent

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Compania IT româno-americană UiPath a ajuns la o valoare estimată de 10,2 miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, cu participarea gigantului chinez Tencent, scrie, luni, publicația americană TechCrunch.
Intr-o uzina auto
Foto: Fiat

Dacia și Ford au produs luna trecută cu 19% mai puține mașini decât în iunie 2019

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
În luna iunie au fost produse în România 35.121 autoturisme, o scădere de 19% față de iunie 2019 când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. La Dacia producția din iunie a scăzut cu 27% față de iunie anul trecut, iar la Ford scăderea procentuală a fost mai mică, arată datele ACAROM.
Google
Foto: PxHere

Alphabet (Google) investește 10 miliarde dolari în India

de RA HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Alphabet, compania mamă a Google, a anunțat că va investi aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci - șapte ani, prin investiții de capital și parteneriate, acesta fiind cel mai mare angajament față de o principală piață în creștere, scrie Reuters.
Analog Devices
Foto: Instagram

Cea mai mare achiziție în IT-ul american pe 2020: 21 miliarde dolari pentru un producător de chip-uri

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Un mare producător american de chip-uri pentru industrie va cumpăra o companie rivală, valoarea tranzacției ridicându-se la aproape 21 de miliarde de dolari, cea mai mare din business-ul american de IT pe anul 2020, conform Reuters.
taxe
Foto: Pixabay

O nouă taxă pentru firme, propusă în Parlament

de CZ HotNews.ro
Firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an vor fi taxate cu 1% pentru alimentarea unui fond prin care tinerii ar urma să fie susținuți să-și cumpere locuințe, conform unei propuneri de lege depuse la Parlament de 12 senatori și deputați de la PSD și ALDE, printre care și fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Oprea.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Dan Bucșa: Mă aștept ca BNR să taie dobânzile până la 1%. Dacă nu ar face asta, cei care și-au luat credite ar fi afectați

de F.B. HotNews.ro
Un pas logic pentru BNR ar fi să taie dobânda până la 1%, pentru a nu fi afectați cei care și-au luat credite imobiliare și IMM-urile după ce expiră prevederea cu amânarea plății ratelor, reiese din declarațiile lui Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.
Mihaela Duna si Alexandru Ionică - Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii
Foto: Hotnews

Sindicatele din Ministerul Muncii: Lipsurile de natură logistică și neadaptarea unor măsuri legislative au dus la întârzieri la Casele de Pensii. Violeta Alexandru, acuzată de manipulare și dezinformare

de F.B. HotNews.ro
Nu lipsa de implicare a funcționarilor din Casele de Pensii a dus la întârzierile înregistrate în soluționarea dosarelor, ci o serie de lipsuri de natură logistică și organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de neaplicarea unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi, adaptate la situația prezentă, care să faciliteze desfășurarea activității acestor instituții, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.
Programele de sprijin in Europa Centrala si de Est
Foto: Unicredit Bank

România, printre cele mai mici programe anticriză din regiune. Doar Rusia stă mai prost / Două țări au aplicat un IMM Invest complet diferit

de Florin Bărbuță HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În regiunea noastră, România are al doilea cel mai mic pachet de măsuri anticriză, cam 4,8% din PIB, conform unei prezentări a economistului-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucșa. Rusia are cel mai mic pachet la 3,5% din PIB. Cel mai mare pachet este în Cehia de 23,5% din PIB.
producatori locali
Foto: Depositphotos

Românii spun că vor să cumpere mai multe produse de la comercianții locali, în perioada post-izolare - studiu

de RA HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Măcelarii, comercianții de fructe, legume și brânzeturi sunt printre cei care au înregistrat cele mai mari vânzări după perioada de izolare și este probabil ca această tendință să se mențină și în continuare, conform studiului derulat de un procesator de carduri. 63% dintre românii care au ieșit la cumpărături în perioada post-izolare declară că încearcă în mod activ să achiziționeze produse de la comercianții locali pentru a-i ajuta să-și readucă activitatea la normal.
ecommerce
Foto: Depositphotos

Consumatorii cumpără mai mult online, dar cheltuie mai puțini bani - studiu

de RA HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | IT
Preferința pentru cumpărăturile online se află în creștere, grija pentru sănătatea fizică și mentală a devenit la fel de mare ca cea pentru locul de muncă, în timp ce intențiile privind cheltuielile sunt profund afectate de reducerea veniturilor personale, rezultă dintr-un sondaj PwC, citat de Mediafax.
Sediul BCE
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

BCE: Bulgaria și Croația, acceptate în anticamera zonei euro

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Economie | Finanțe
Bulgaria și Croația au fost acceptate să se alăture ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb, n.r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, a anunțat Banca Centrală Europeană (BCE), în ceea ce ar urma să fie prima expansiune a zonei euro de după 2015.
E.ON
Foto: E.ON Romania

E.ON vinde afacerea din Cehia companiei energetice MVM din Ungaria

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 12 Iul 2020 Economie | Companii
Grupul german de utilități E.ON a anunțat sâmbătă vânzarea operațiunilor de retail în domeniul electricității și gazelor naturale din Cehia companiei energetice MVM din Ungaria, informează Agerpres.
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

Consultare fonduri UE 2020: Patronii IMM se tem să nu le ia companiile mari din banii europeni pentru criza COVID-19

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Abia au fost scoase în consultare publică cele trei scheme de finanțare în valoare totală de aproape 1 miliard de euro pentru firmele mici și mijlocii și PFA, iar patronii IMM au și început să transmită guvernanților să aibă grijă mai mare să nu ia și companiile mari din aceste ajutoare, prin anumite metode.
Tehnologii medicale
Foto: Pexels

Noi finanțări pentru startup-uri de sănătate, printr-un fond de 76 milioane Euro susținut de Uniunea Europeană

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile europene care dezvoltă tehnologii în domeniul sănătății vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții în valoare totală de 76 de milioane de euro, lansat vineri, cu susținerea UE.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: AGERPRES

Apariția unui comparator de tarife RCA gestionat de Biroul asigurătorilor auto: Consiliul Concurenței nu vede, la o primă analiză, îngrijorări concurențiale, dacă se vor respecta anumite condiții

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Asigurari
Autoritatea de concurență consideră că un comparator independent de tarife RCA este în beneficiul consumatorilor și poate avea efecte pro-concurențiale, în condițiile în care: realizarea acestuia nu determină un schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între asigurători și există mecanisme care să împiedice asigurătorii RCA să acceseze toate tarifele de primă practicate de concurenți pe diverse categorii de risc, a precizat autoritatea la solicitarea HotNews.ro. Vezi în articol ce spune Consiliul Concurenței despre apariția unui comparator RCA gestionat de BAAR.
  • UPDATE (16:15) ASF pentru HotNews.ro: Legea nu interzice BAAR să realizeze această platformă, dar ea ar putea fi utilizată doar informal, neoficial.
fakepath\Opera-Nasdaq
Foto: Hotnews

Browser-ul Opera, deținut de chinezi, cumpără o bancă fintech din Lituania

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | IT
Navigatorul web Opera, deținut de investitori chinezi, a anunțat că va cumpăra un startup fintech din Lituania pentru a-și dezvolta serviciile financiare pe browser. Opera spune că astfel vrea să-și „accelereze operațiunile fintech în Europa” și să lanseze servicii care să îmbunătățească gestionarea finanțelor personale ale consumatorilor.
Metroul din Londra
Foto: Transport for London

Europenii au revenit la transportul în comun, dar cifrele diferă mult de la oraș la oraș

de Vlad Barza HotNews.ro
În aprilie au fost mari orașe europene în care numai o zecime din numărul obișnuit de călători au mai folosit transportul în comun, dar după jumătatea lui mai oamenii au început să revină. Datele aplicației Moovit arată că sunt orașe unde foarte mulți au revenit, spre exemplu Barcelona, dar și unele unde nici jumătate nu s-au întors la metrou, autobuz sau tramvai, cum ar fi Londra. În articol puteți citi despre cum a evoluat situația în 15 orașe din Europa, de la începutul carantinei, până în prezent.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

MFP: Situația privind oamenii care au rămas neasigurați nu trebuia să apară. Finanțele dau vina pe CNAS

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și instituțiile din subordine au demarat o verificare a condițiilor în care mai multe persoane care au beneficiat de șomaj tehnic ca măsură de limitare a efectelor negative cauzate de criza COVID-19 au constatat că nu mai figurează asigurați în sistemul național de sănătate, conform unui comunicat de presă al instituției. Din punct de vedere al legislației fiscale și al modului de completare a declarației 112, spune MFP, această situație nu trebuia să apară, având în vedere că pentru indemnizația de șomaj acordată potrivit OUG nr. 30/2020 se datorează CASS, iar persoanele beneficiare ale indemnizației rămân în continuare asigurați.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Amnistia fiscală e modificată. Legea a apărut în Monitorul oficial. Care sunt noutățile

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Consultantul fiscal Adrian Bența a analizat Legea nr. 114/2020 care aduce modificări la procedura amnistiei fiscale reglementate inițial prin OG nr. 6/2019 cu modificări ulterioare. Pe cale de consecință, spune el, pentru a putea aplica această lege, trebuie să ne raportăm la reglementările OG nr. 6/2019 și la normele de aplicare pentru aceasta.
Muntii Alpi
Foto: Pixabay.com

Bogații lumii pot acum să utilizeze și Munții Alpi ca seifuri

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe
Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munților Alpi.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Bucșa (UniCredit): Ne vom obișnui și cu virusul ăsta. Nu credem că un vaccin va duce la o soluție finală/ De ce nu vin investitorii din industrie în România

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Un vaccin împotriva coronavirusului nu va duce la o soluție finală, va ajuta niște oameni, dar ne vom obișnui să-l gestionăm cumva, este de părere Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. El a vorbit în cadrul unui eveniment online și despre motivul pentru care nu vin investitorii din industrie în România.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

Publicitate recurentă: Peste o mie de linkuri de vânzare redirecționează utilizatorii către pagini false

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | IT
Peste o mie de domenii inactive care, atunci când sunt vizitate, redirecționează vizitatorii către adrese URL nedorite, ca modalitate de a obține profit. Multe dintre aceste pagini din a doua categorie au fost detectate ca fiind rău intenționate, arată un studiu Kaspersky.
Masina electrica la incarcat
Foto: Nissan

Un total de 300.000 de mașini electrice pe străzi în 2030 și eliminarea a 5 milioane de autovehicule vechi din parcul auto. Care sunt propunerile APIA pentru industria auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Auto
În condițiile în care industria auto trece prin momente grele din cauza crizei Covid și în contextul în care trebuie să reducă și emisiile de CO2, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile propune ca România să-și asume o serie de obiective legate de promovarea vehiculelor electrice. APIA vine și cu un set de propuneri din partea mediului de afaceri, cum ar fi și modificarea impozitului anual pentru autovehicule, cu luarea în considerare pentru calculul acestuia a parametrilor legați de poluare sau schimbări climatice.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Prețurile apartamentelor vor crește dacă se aplică “Noua casă”, avertizează Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, prin noul program „Noua casă”, ar putea duce la creșterea prețurilor locuințelor. Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra este sigur de acest lucru.
Supermarket
Foto: Pixabay

Inflația a crescut la 2,6%. În iunie s-au scumpit frizeriile, mălaiul, făina, chiria, îngrijirea medicală. S-au ieftinit transportul aerian, cartofii, legumele.

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Rata anuală a inflației a crescut la 2,6% în iunie, de la 2,3% în luna mai, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Pe componente, se observă o creștere de 5,35% pe produse alimentare, de 0,68% pe cele nealimentare și de 2,78% pe servicii.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi în iunie

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Cariere
Românii continuă să caute intens un nou loc de muncă sau o schimbare a locului de muncă actual, arată un site de joburi. Luna iunie a adus, astfel, o nouă creștere a numărului de aplicări la job-uri, de peste 40% față de luna mai și de mai bine de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Efectele coronavirusului in comertul international al Romaniei
Foto: Pixabay

Cât de mult a fost afectat comerțul internațional al României

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Criza coronavirusului a lovit în comerțul României, care a suferit o diminuare mare. Datele Institutului Național de Statistică arată că exporturile s-au diminuat cu 40% (în mai 2020 comparativ cu mai 2019), iar importurile cu 35,4%. Chiar și pe informațiile anterioare, adică pe aprilie, vedeam o scădere mare: 47% la export și 34% la import.
Proiect OUG scheme finantare firme pfa
Foto: Hotnews

​DOCUMENTE Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Ministerul Fondurilor Europene a publicat oficial proiectul de ordonanță de urgență pentru deschiderea a 3 scheme de finanțare pentru microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM) și PFA, confirmând informațiile publicate de StartupCafe.ro, miercuri. Listele complete cu domeniile de activitate ale firmelor eligibile și grila de punctaj pentru proiectele de investiții sunt și ele publicate.
Jack Dorsey, ceo Twitter
Foto: commons.wikimedia.org

Șeful Twitter va investi într-un proiect ce vrea să introducă venitul universal de bază

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | IT
După Mark Zuckerberg și Elon Musk a venit și rândul miliardarului care conduce rețeaua de socializare Twitter, Jack Dorsey, să anunțe că va susține ideea de venitul universal de bază și că va investi într-un proiect pilot care testează înroducerea unui astfel de venit în mai multe state din SUA, scrie BusinessInsider.
Livrarile de PC-uri in Q2 2020
Foto: IDC

Vânzările de PC-uri au crescut cu 11% după multe trimestre cu scăderi

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | IT
Vânzările mondiale de PC-uri au crescut cu 11% în al doilea trimestru al anului, după ce primul a fost extrem de slab. În ultimele luni a crescut mult numărul celor care au cumpărat laptop-uri, fie că este vorba de cei care lucrează de acasă, fie de cei care au făcut achiziții pentru copiii ce au avut școală online. Datele IDC arată că HP, Lenovo și Dell au două treimi din piața mondială.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
DOCUMENT

Programul “O familie, o casă” ar putea deveni „Noua casă”. Se dublează plafonul de credit - UPDATE

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a discutat într-o primă lectură noua variantă a proiectului „O familie, o casă”, adică „Prima casă”, modificată de Parlament și promulgată de Președintele Iohannis. Conform proiectului, ar urma să se numească „Noua casă”. Plafonul pentru creditele destinate achiziției de locuințe noi s-a dublat, după ce Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență prin care plafonul crește la 140.000 de euro, cu o valoare a garanției de 80%.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Programul IMM Leasing a fost discutat de Guvern în primă lectură

de C.P. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Companii
Guvernul a discutat joi în primă lectură programul IMM Leasing, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta este un program care face parte din Planul național de investiții și relansare economic și prevede finanțarea achizițiilor de utilaje prin societăților financiare nonbancare.
Camioane vama
Foto: politiadefrontiera.ro

Firmele de transport românești ar putea fi afectate de noi legi europene

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Companii
Firmele de transport românești ar putea avea de suferit ca urmare a unor legi europene aprobate, miercuri seara, de Parlamentul European, comisarul European pentru Transport, Adina Vălean, și fostul comisar european pentru politică regională, Corina Crețu, contestând forma actelor normative trecută prin legislativul comunitar.
Marcel Bolos
Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Marcel Boloș: Avem aprobarea Comisiei Europene pentru programul de racordare la rețeaua de gaze

de C.P. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Energie
Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuției de gaze în România, a anunțat joi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la începutul ședinței de Guvern. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.
Pensionari
Foto: Pixabay

Mulți dintre cei care au fost în șomaj tehnic au aceeași problemă la pensii, ca la sănătate. Se pare că nu figurează în sistem că au cotizat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Deși contribuțiile s-au plătit pentru cei care au fost în șomaj tehnic, se pare că la Casa de Pensii multe persoane apar că nu au cotizat în acea perioadă, conform unor surse din zona administrației. Practic, situația este similară cu cea de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
schimbari la achizitiile publice prin OUG
Foto: Hotnews

Guvernul Orban vrea să modifice legislația achizițiilor publice printr-o Ordonanță de Urgență de peste 40 de pagini: Digitalizarea controlului ex-ante, printre măsuri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Telecom
Invocând riscul pierderii unor fonduri europene de peste 2,1 miliarde de euro, întârzierea unor proiecte de investiții majore și litigiile care întârzie constant graficul de realizare a unor proiecte finanțate din fonduri UE, Guvernul vrea să adopte joi printr-o Ordonanță de urgență de peste 40 de pagini mai multe măsuri de 'flexibilizate a sistemului achizițiilor publice'. Una dintre măsuri este digitalizarea controlului ex ante, care ar reduce timpul alocat verificărilor fără a scădea și calitatea controlului, se arată în proiect. UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.
Smartphone-uri
Foto: Hotnews

Cum a reușit telefonul mobil să detroneze în două decenii aparatul foto

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
Acum 20 de ani apăreau primele telefoane care puteau face poze, dar erau poze de 0,1 - 0,3 MP care în ziua de azi ar fi luate în derâdere. Însă, prin câțiva pași îndrăzneți, telefoanele mobile au surclasat aparatele foto și smartphone-ul a devenit pentru milioane de oameni singura unealtă cu care fac poze. Anual se vând în lume de 100 de ori mai multe smartphone-uri decât aparate foto digitale, iar această din urmă categorie și-a văzut vânzările scăzând de șase ori față de acum un deceniu, arată o analiză Le Monde.
Elon Musk
Foto: Wikimedia Commons

Elon Musk a anunțat o Tesla 100% autonomă până la sfârșitul anului

de S.J. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Companii
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a anunțat joi că producătorul de mașini este foarte aproape de dezvoltarea unei Tesla model 5 de condus autonom care ar permite deplasarea fără șofer, relatează Les Echos.
Revenirea la impozitarea progresiva - opinii diferite in BNR
Foto: Pixabay

Revenirea la cota progresivă, o idee susținută de Valentin Lazea/ Eugen Rădulescu nu e de acord: Nu poți să dai cu ciomagul tot în cei care muncesc. Cum văd alți specialiști problema

de Florin Barbuta HotNews.ro
Într-un material publicat de Valentin Lazea pe site-ul BNR de opinii personale, acesta dă „Trei motive pentru revenirea la impozitarea progresivă”: economic, socio-politic, cultural. Le vom detalia spre final din opinia sa. Contactat de HotNews.ro, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR nu e de acord cu ce spune Valentin Lazea, precizând că impozitul progresiv e pentru țările bogate, nu pentru cele care vor să se dezvolte.
Smartphone si laptop
Foto: Pixhere

Efectul utilizării tehnologiei în pandemie: Românii vor o pauză de la online

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
74% dintre românii din mediul urban declară că vor o pauză de la mediul online și vor o conexiune directă, nemijlocită de tehnologie, cu alte persoane (familie, prieteni, apropiați), arată studiul unei companii de specialitate. Mai mult, 56% declară că doresc să se relaxeze într-o altă manieră decât în fața device-urilor, 34% simt că sunt distrași de mediul online, iar 31% au experimentat anumite efecte negative ale desfășurării activitații preponderent online (cum ar fi, de exemplu, tulburări de vedere, dureri de spate).
Computer
Foto: Pixabay

Un startup de criptomonede, în care este implicat și un IT-ist român, a primit 4 milioane dolari finanțare

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
Un startup britanic de criptomonede, în echipa căruia lucrează și un programator român, a primit joi o investiție de capital de risc de 4,1 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare la care a participat și un fondator al platformei fintech TransferWise.
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

EIOPA a anunțat noua componență a celor două grupuri de părți interesate. Calu Monica, președinta Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți a preluat un mandat de reprezentare a consumatorilor

de DP HotNews.ro
Consiliul Supraveghetorilor Autorității Europene de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) a numit noii membri în Grupul Părților Interesate în Asigurări și Reasigurări (IRSG) și la Grupul Părților Interesate de Pensii Ocupaționale (OPSG). Cele două grupuri constau dintr-o gamă largă de părți interesate, reprezentând industria, consumatorii, beneficiarii de asigurări, mediul academic, companiile mici și mijlocii, angajații din asigurări, precum și ai asociațiilor profesionale. În componența reînnoită a Grupul Părților Interesate în Asigurări și Reasigurări (IRSG), Calu Monica, președinta Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți a preluat un mandat de reprezentare a consumatorilor.
Sistem alimentare autovehicule electrice
Foto: Phoenix Contact

România continuă eforturile pro mașini electrice mai mult ca niciodată, în pofida pandemiei: prima stație de 150 kW, plus noi jucători puternici în piață

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Auto
Eforturile pro mașini electrice continuă mai mult ca niciodată în România, în pofida pandemiei. Prima stație electrică de 150 kW, pentru autoturisme, este pusă în folosință la Târgu Mureș, Joi, 9 Iulie 2020, în rețeaua Renovatio e-charge. Trei dealeri – BMW Automobile Bavaria Băneasa; BMW Automobile Bavaria Otopeni și BMW Auto Cobălcescu – vor instala în scurt timp stații electrice de 200 kW, capabile să încarce 3 mașini electrice simultan, prin eforturile dealerilor respectivi, dar și ale Stratum Enclosures (furnizor de echipamente), TSG (partener instalare) și AG Movement (proiect/investiție). Acestea sunt doar câteva dintre informațiile cheie anunțate de oficialii acestor companii, într-o conferință energynomics.ro (Mașini electrice – distanța până la maturitate), ținută la sediul Automobile Bavaria Băneasa și transmisă online.
Card de sanatate
Foto: CNAS

Oameni neasigurați la sănătate, deși li s-a plătit contribuția. CNAS spune că-și ia datele de la ANAF, iar șefa instituției spune că se lucrează la soluții

de F.B. HotNews.ro
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a constatat și ea că sunt mulți oameni din șomaj tehnic neasigurați și nu pot beneficia de servicii medicale, deși au fost virate sumele. Ea spune că își ia datele de la ANAF. Despre situația aceasta, HotNews.ro a scris miercuri. Practic, Declarația 112, deși inițial a avut probleme, a fost pe urmă actualizată o lună mai târziu. Odată ce au fost scoși din sistemul CNAS, oamenii nu au fost reintroduși, deși declarațiile din mai completate de angajatori trebuiau să ducă la reactivarea lor.
Skoda Citigo e iV
Foto: Skoda

​VIDEO Test Drive Skoda Citigo e iV, o mașină electrică mică, cu baterie mare

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 18 Iun 2020 Economie | Auto
Skoda Citigo e iV este versiunea 100% electrică a citadinei Citigo – o mașină de clasa A (sau segment A) soră cu Volkswagen e-up! și SEAT Mii electric. Citigo e iV are o baterie mare raportată la dimensiunile mașinii (32,3 kWh net, respectiv 36,8 kWh brut), iar autonomia omologată în regim WLTP este 260 km. O medie anuală realistă de 220 km este perfect fezabilă în viața de zi cu zi. Am condus Skoda Citigo e iV în Haga, Olanda, iar în acest test drive, cu video, puteți vedea tot ce este important la acest model.
Fermieri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2020: Câte 50.000 Euro pentru tineri fermieri. Ghidul oficial și planul de afaceri

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Fermierii români în vârstă de până la 40 de ani pot obține fonduri europene de câte 50.000 de euro pentru diverse investiții în mici afaceri agricole, prin linia de finanțare „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, pentru care s-au lansat oficial ghidul solicitantului și modelul de plan de afaceri.
Ventilator suport respirato printat 3D Timisoara
Foto: Hotnews

​VIDEO Povestea ventilatoarelor de suport respirator din piese printate la imprimanta 3D – proiect realizat la Timișoara

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
În luna martie, când se preconiza o criză majoră în sistemul românesc de sănătate, iar prețurile dispozitivelor medicale esențiale, precum ventilatoarele de suport respirator, au crescut enorm peste noapte, câțiva timișoreni au venit cu ideea de a produce astfel de ventilatoare din piese imprimate 3D. Am stat de vorbă cu doi dintre inițiatorii proiectului pentru a vedea în cât timp ar trebui să fie gata ventilatorul, cât a costat și care a fost fiecare pas, cu eșecurile inevitabile, al realizării lui.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

UE va susține intrarea Bulgariei și Croației în Zona euro / Anunțul urmează să fie făcut în câteva zile - surse

de S.J. HotNews.ro
Oficialii Zonei euro sunt pregătiți să accepte intrarea Croației și Bulgariei în Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM-2), o etapă preliminară pentru adoptarea euro în următorii trei ani, au declarat patru surse diferite pentru Reuters.
Viorel Vasile, Safety Broker
Foto: Arhiva personala

Ce anomalii ar putea scoate la iveală apariția unui comparator online de prețuri RCA cu toate ofertele din piață

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Asigurari
O platformă online în care șoferii români să poată compara ofertele RCA de la toți asigurătorii autorizați ar fi extrem de utilă, inclusiv pentru opinia publică, susțin unii brokeri de asigurări. Dacă se va realiza s-ar constata diferențe uriașe de prețuri și că mulți asigurători nu transmit oferte către actualele platforme private cu prețuri RCA. "Eu sunt surprins ca asigurătorii își doresc să fie atât de transparenți în tarifarea RCA. După episodul plafonării tarifelor RCA din 2017, am asistat la un concurs în piața RCA, care poate fi plastic intitulat: “fuga de camioane”, declară pentru HotNews.ro Viorel Vasile, patronul Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piață.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: van Groningen: Lucrul cel mai important acum este încrederea. Examenele pentru permisele auto din București s-ar putea relua după 15 iulie. Răbufnirea lui Arafat. Ioan Niculae deschide cinci combinate chimice, cu gaz rusesc

de Dan Popa HotNews.ro
Steven van Groningen: Lucrul cel mai important acum este încrederea. Degeaba venim cu programe scumpe dacă avem fake news și inițiative care distrug încrederea ● Examenele pentru permisele auto din București s-ar putea relua după 15 iulie ● Ioan Niculae deschide cinci combinate chimice, cu gaz rusesc ● Nuntă în pandemie: Cum este și cât costă să te căsătorești în acestă vară pe o plajă din Grecia ● 150 de figuri publice avertizează asupra pericolului în care se află libertatea de exprimare ● Angajații din industria hotelieră se pot testa gratuit pentru COVID-19 ● Arafat a răbufnit: „Populația să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează” ● Ce se întâmplă cu programul Prima casă? Noua lege a fost promulgată în aprilie, dar nu au apărut clarificările metodologice ● ASF a amendat conducerea executivă a Euroins.
Salariul mediu net din luna mai - 3179 lei
Foto: sxc.hu

Salariul mediu net din mai, mai mic cu 3 lei decât în aprilie. Bancherilor li s-au redus salariile cu peste 16%, petroliștilor le-au urcat cu 20%, iar în sectorul bugetar au crescut ușor

de DP HotNews.ro
În luna mai 2020, salariul mediu net a fost de 3179 lei, cu 3 lei mai mic decât în aprilie, au transmis joi reprezentanții Institutului Național de Statistică. Pe diferitele ramuri ale economiei, salariile au înregistrat, în aproape egală măsură, atât scăderi, cât și creșteri față de luna precedentă. Scăderile (față de luna aprilie 2020) au fost cauzate de întreruperi/încetări ale activității, de continuarea șomajului tehnic în cazul multor firme, sau pe fondul disponibilizărilor de personal cu salarii mai ridicate decât media. Cele mai mari salarii vin tot din zona IT&C-ului (7772 lei), în vreme ce salariile cele mai mici sunt cele din sectorul ospitalității (1394 lei), mai arată datele INS.
Card de sanatate
Foto: CNAS

Situație incredibilă. Un formular a scos mulți oameni din sistemul de sănătate. Problema pare a fi între ANAF și Casa de Sănătate. Cornel Grama: E trist că omul suferă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Pe perioada șomajului tehnic, casele de sănătate au scos persoanele afectate de la asigurați din cauza unui formular ANAF. Deși acest document a fost corectat din mai de către Fisc, iar oamenii ar trebui să figureze în sistem, aceștia tot nu apar. Odată scos, se pare că sistemul nu-i mai introduce. Acum problema e că dacă o persoană are probleme medicale și dorește să apeleze, de exemplu, la medicul de familie, nu poate, pentru că nu este asigurată. Situația este gravă și se poate rezolva foarte ușor problema. Consultantul fiscal Cornel Grama are o soluție simplă: să trimită ANOFM lista cu cei în șomaj tehnic la Casele de Sănătate și să-i valideze.
Oficialii Euroins Insurance Group
Foto: Hotnews

Noi amenzi la Euroins: Șefii asigurătorului amendați cu 150.000 de lei pentru că nu au respectat unele obligații asumate la recenta amendă de 500.000 de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Asigurari
Mihnea Tobescu, directorul general al Euroins, și Milena Guentcheva, directorul general adjunct al firmei de asigurări, au fost amendați miercuri cu 100.000 de lei și respectiv 50.000 de lei de către ASF. Motivul? Neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societății în ultima decizie de sancționare, când asigurătorul a fos amendat cu 500.000 de lei pentru nereguli la soluționarea dosarelor de daună.
NN, liderul pietei de asigurari de viata
Foto: ASF

NN Asigurări de Viață, sancționată cu avertisment pentru nereguli la modul de calcul și plată a contribuțiilor către ASF și Fondul de Garantare a Asiguraților

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Asigurari
Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri să sacționeze cu avertisment scris NN Asigurări de Viață, pentru deficiențe constatate în privința modului de calcul și de plată a contribuțiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraților și Autorității de Supraveghere Financiară. ASF spune că a stabilit în sarcina asigurătorului și un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere către NN, pe care-l vom publica imediat ce-l vom primi.
internet 5g
Foto: Hotnews

România a transmis către Bruxelles principalele măsuri strategice și tehnice privind securitatea rețelelor 5G în acord cu recomandările la nivelul UE

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Telecom
Guvernul României a transmis miercuri, 8 iulie, către Comisia Europeană raportul privind punerea în aplicare a principalelor măsuri strategice și tehnice în conformitate cu setul de măsuri 5G recomandat la nivelul UE, a declarat pentru HotNews.ro Radu Nicolescu, consilier de stat în domeniul IT, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Orban. Comisia Europeană a propus în luna martie a anului trecut măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fond de investiții de 120 milioane Euro pentru startup-uri IT europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de câteva milioane de euro fiecare, printr-un fond de investiții în valoare totală de 120 de milioane de euro, lansat miercuri.
Dan Costescu la HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO Dan Costescu, directorul CFR Călători: Siguranța sanitară este mai mare în tren, iar riscul de infectare este redus/Controlorii nu au în fișa postului să certe lumea pentru că nu poartă mască

de Vlad Barza HotNews.ro
Oamenii încep să revină la trenuri, iar la CFR Călători de câteva zile se pot rezerva din nou toate locurile din tren și nu doar jumătate. Într-un interviu pentru HotNews.ro, Dan Costescu, șeful CFR Călători, a vorbit despre ce pot face oamenii când văd pasageri care nu poartă mască, dar și despre planurile companiei privind lansarea unor trenuri ”charter” unde oamenii să serbeze diverse evenimente din viață. Tot în articol puteți citi și despre serviciile de curățenie din trenuri, despre ținta celor 1.200 de vagoane și de ce companiile feroviare precum CFR Călători nu pot fi profitabile.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene pentru promovarea produselor agricole

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Fermierii români reuniți în organizații profesionale pot obține fonduri europene pentru promovarea produselor agricole în Uniunea Europeană sau în afara UE, printr-o linie de finanțare la care se fac înscrieri.
Celule fotovoltaice
Foto: Pixabay

Viitorul energiei în UE / Tehnologiile pe bază de hidrogen regenerabil ar putea fi folosite la scară largă începând cu 2030

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Energie
Comisia Europeană a aprobat miercuri două strategii pentru sistemul energetic al viitorului și pentru hidrogenul curat. Pentru a deveni neutră climatic până în 2050, Europa trebuie să își transforme sistemul energetic, care generează 75 % din emisiile de gaze cu efect de seră din UE. Cele două strategii prezintă o nouă agendă privind investițiile în energie curată, în conformitate cu pachetul de măsuri al Comisiei privind redresarea economică Next Generation EU și cu Pactul verde european.
Probleme in reteaua Orange
Foto: Orange Romania

UPDATE Orange, amendată cu 500.000 de lei pentru un incident de rețea la nivel național care a lăsat o parte dintre clienți fără semnal de voce și date

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Telecom
Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a fost amendat cu 500.000 de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru incidentul de rețea cu impact național din luna ianuarie a acestui an, când o parte dintre clienți din mai multe orașe nu au mai putut primi apeluri sau accesa rețeaua de date și voce mobilă pentru mai mult timp, au declarat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. "Peste 1,9 milioane de conexiuni de voce și date au fost afectate", potrivit surselor. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere către Orange și vom reveni cu răspunsurile imediat ce le vom avea.
  • UPDATE ANCOM a anunțat miercuri că a amendat cu 500.000 de lei Orange pentru incidentul din ianuarie 2020, care a durat 405 minute și a afectat peste 1,92 milioane de conexiuni. Vezi detalii în articol.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Fondurile europene pentru firme și PFA: 3 scheme de granturi între 2.000 Euro și 200.000 Euro. Termenul de lansare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Guvernul va lansa curând apelurile de proiecte prin care microîntreprinderile, firmele mici și mijlocii (IMM), dar și persoanele fizice autorizate (PFA) vor putea obține fonduri europene cuprinse între 2.000 de euro și 200.000 de euro, în funcție de mai multe criterii. Informația apare într-un proiect de ordonanță de urgență consultat de StartupCafe.ro, din surse MFE.
Politist in trafic
Foto: AGERPRES

Cazul poliței RCA false cu numele Astra Asigurări: Poliția așteaptă plângeri cu informații concrete și spune că nu ar avea date pentru a aprecia dacă este un fenomen

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Asigurari
"La nivelul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române nu au fost sesizate aspectele semnalate de dumneavoastră." Acesta este răspunsul Poliției întrebată dacă a primit vreo reclamație sau se va autosesiza pentru a investiga cazul relatat acum 9 zile de HotNews.ro privind o poliță RCA falsă în numele Astra Asigurări. În situația deținerii de date sau informații concrete cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală se poate formula plângere sau denunț, subliniază Poliția.
podcast
Foto: Pixabay

Câți români ascultă podcasturi și cele mai ascultate emisiuni - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | IT
Prima ediție a studiului „Podcast în România” realizat de BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia, cu susținerea Thinkdigital, la inițiativa Băncii Transilvania, relevă date surprinzătoare, optimiste, legate de consumul de conținut audio în format digital.
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Calu Monica, președinta Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți, aleasă pentru un nou mandat la Autoritatea Bancară Europeană

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Calu Monica, președinta Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți va face parte timp de patru ani din Grupul Parților Interesate (Banking Stakeholder Group) din cadrul Autorității Bancare Europene, cu sediul la Paris și va reprezenta consumatorii în cadrul acestui grup. Grupul Părților Interesate (Banking Stakeholder Group -BSG) a ținut în data de 7 iulie 2020 prima sa întâlnire în noua sa componență. Grupul reînnoit, al cincilea de la înființarea Autorității Bancare Europene în 2011, a fost convenit de Consiliul de Supraveghere al Autorității Bancare Europene în cadrul reuniunii sale din 17 iunie 2020.

Tranzacție: Valer Blidar a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Banca Feroviară

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, a anunțat vânzarea pachetului majoritar de acțiuni pe care îl deținea la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaș, un antreprenor din IT care deține grupul New Business Dimensions, scrie Mediafax. ”În ultimii doi ani am fost în discuții cu mulți investitori interesați de achiziția băncii și am analizat cu atenție strategiile acestora. Cei doi investitori locali cooptați în acționariat dețin o expertiză solidă în zona de fintech și am credința că împreună vom transforma Banca Feroviară într-o bancă modernă și inovatoare, capabilă să deservească afacerile locale”, a declarat Valer Blidar.
Angajati
Foto: Pexels

Care sunt temerile și noile obiceiuri ale angajaților, odată cu întoarcerea la birou - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Companii
Menținerea distanțării sociale în timpul programului și colegii care nu iau în serios această măsură sunt unele dintre cele mai mari îngrijorări, arată studiul unui furnizor de spații flexibile. Drumul către birou și înapoi spre casă, dar și utilizarea grupurilor sanitare (35,3%) sunt aspectele de care aceștia se tem cel mai tare când vine vorba de revenirea la locul de muncă.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Cîțu: Rămân la opinia că estimarea Comisiei Europene este prea pesimistă, dacă ne uităm la ce se întâmplă în România astăzi

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Estimarea Comisiei Europene, de scădere economică a României cu 6% în 2020, este prea pesimistă, dacă ne uităm la ce se întâmplă în România astăzi, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, adăugând că se așteaptă la o îmbunătățire a estimării, potrivit Agerpres.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

Proiectul fostei Case Radio (Centrul Dâmbovița) ar putea trece la Ministerul Dezvoltării pentru că Finanțele nu au documentele necesare

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice, care este acum autoritate publică în Contractul de parteneriat public-privat pentru reconversia funcțională a amplasamentului “Centrul Dâmbovița”, va da către Ministerul Dezvoltării atribuțiile în privința acestui proiect. Asta pentru că Finanțele se pare că, printre altele, nu dețin documentele în original privind contractul și actul adițional negociate și semnate, ba chiar nu dețin deloc anumite documente conexe.
Florin Citu
Foto: facebook
Articol actualizat

Cîțu anunță că va motiva acționarii să-și capitalizeze companiile printr-o bonificație pe impozite, dar nu dă mai multe detalii. Cum va fi, de fapt

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Autoritățile lucrează la crearea unui sistem de motivare a acționarilor de a-și capitaliza companiile, printr-un program pe 5 ani, a anunțat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, într-o conferință organizată de profit.ro. El a spus că se va introduce o bonificație pe impozite, dar nu a dorit să dea mai multe detalii. Am găsit ideea detaliată în programul de guvernare lansat recent.
Alexandru Paunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB
Foto: Hotnews

Media cererilor clasate fără un motiv justificat în anul 2020, este de 29% din totalul cererilor primite de CSALB. În cazul IFN-urilor, peste 70% dintre cereri sunt clasate nejustificat

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) recomandă băncilor o serie de măsuri necesare pentru ca negocierile cu consumatorii să aibă rezultate mai bune. ”Se poate ajunge la o împăcare atunci când banca are o disponibilitate reală către negociere, iar soluția este una echitabilă. Cu alte cuvinte, este nevoie de un echilibru între cererea consumatorului și concesiile făcute de bancă”, arată CSALB într-un comunicat transmis miercuri.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Cât costă o asigurare contra Covid-19. Discounturi de peste 45% pe litoralul Bulgariei. Chiar dacă se redeschid restaurantele, acestea pierd bani vara. Hotelierii greci nu au mărit tari­fele din cauza pandemiei

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În timp ce DNA le audiază oamenii în țară, Cristi Burci și Cătălin Hideg spun din Emirate că vor face 10.000 de teste COVID pe zi! ● Cât costă o asigurare contra Covid-19 pentru angajații unei companii ●Alin Burcea, Paralela 45: Turiștii încă sunt tentați să plece în vacanțe în străinătate ● Discounturi de peste 45% pe litoralul Bulgariei: "Hotelurile de 5 stele au acum preturi de 3 stele" ● Chiar dacă se redeschid restaurantele, acestea pierd bani vara. Unii proprietari vor alege să redeschidă în septembrie ● De ce intră în colaps sistemul românesc de sănătate și cum sunt finanțate serviciile medicale în alte state europene ● Arenele BNR trebuie răscumpărate de stat, consideră ministrul Stroe ● Schimbări esențiale în structura de formare a PIB: Comerțul trece în fața industriei ● Guvernul împrumută 3,3 miliarde de dolari, un nou record, pe perioade de 10 și 30 de ani.
Daniel Zamfir
Foto: Agerpres

CCR - așteptată să se pronunțe pe sesizarea în cazul legii privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Curtea Constituțională a României (CCR) ar putea pronunța, miercuri, o soluție pe sesizarea asupra legii privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, scrie Agerpres. Sesizarea a fost formulată și transmisă Curții Constituționale de către grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. Pe 6 mai, plenul Camerei Deputaților a dat vot favorabil proiectului de lege privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menținerii echilibrului contractual și al asigurării integrității pieței financiar-bancare interne.
Registrul femeilor din cybersecurity
Foto: Pixabay

Româncele din Registrul european al expertelor în securitate cibernetică

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
Firmele care au nevoie de specialiști în securitate cibernetică pot accesa acum un registru online al femeilor europene care activează în cybersecurity, în care se regăsesc și românce.
Fonduri pentru firme
Foto: Depositphotos

Fonduri europene de câte 2-6 milioane Euro: „Momentul în care un furnizor B2B poate să-și găsească potențialii clienți”

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii din România se pregătesc să acceseze fondurile europene de câte 2-6 milioane de euro din noua schemă de finanțare POR 2.2-IMM, care vor genera cheltuieli eligibile de câte 3-9 milioane de euro în echipamente și servicii business-to-business. „Acesta este momentul în care un furnizor poate să-și găsească potențialii clienți”, spune Marian Dobrilă, consultant pentru finanțări nerambursabile, într-un interviu acordat StartupCafe.ro.
Noua bancnota de 100 de dolari
Foto: FED

Fonduri de până la 100.000 dolari pentru startup-uri de blockchain, de la UNICEF

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT din România și Republica Moldova care dezvoltă tehnologii blockchain pot obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de dolari fiecare, printr-o oportunitate de finanțare lansată de UNICEF, unul dintre principalele organisme ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).
Service auto
Foto: pixabay.com

Conflict în piața RCA: Mai multe service-uri auto, acuzate că ar practica prețuri umflate la reparații, cer falimentul Euroins pentru datorii neachitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Asigurari
Service-urile auto AutoCar, controlate de Florin Pandele, au anunțat marți că se alătură demersului altor 7 service-uri, doua dintre acestea fiind reprezentante BMW și Mercedes, în solicitarea falimentului Euroins, pentru o datorie de 1,5 milioane lei. În replică, Euroins, asigurătorul cu cele mai multe reclamații din piață la nivelul anului trecut, acuză service-urile că ar practica prețuri umflate la reparații, și de peste 5 ori peste media pieței, motiv pentru care le-a făcut sute de plângeri penale și le-a deschis și procese în instanțe. UPDATE (19:05) Vezi în articol ce a declarat pentru HotNews.ro Florin Pandele, general manager Autocar Grup, față de acuzațiile legate de tarifele mari la reparațiile auto.
scoala online
Foto: pxfuel.com

Două firme IT românești lansează o soluție de supraveghere a examenelor online bazată pe date biometrice

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | IT
Firma românească Tremend lansează observED, o soluție inovatoare de supraveghere a examenelor online, bazată pe datele biometrice, în parteneriat cu startup-ul TypingDNA, dedicată centrelor de examinare, furnizorilor de certificări și universităților, pentru supravegherea de la distanță a studenților care susțin examene online, în vederea prevenirii înșelăciunii și care folosește o tehnologie de tip AI.
Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileț, despre alegerea furnizorilor de gaze: I-am sfătuit pe prieteni să aleagă oferta cu prețul cel mai mic

de C.P. HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Energie
Furnizorii de gaze ar trebui aleși în funcție de tarifele pe care le practică, consideră Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei. Acesta spune că sunt în piață tarife mai mici cu 10-15% față de cele practicate de furnizorii actuali. Reamintim că de la 1 iulie, piața gazelor a fost liberalizată, ceea ce înseamnă că tarifele nu mai sunt reglementate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Gazelor, iar consumatorii pot schimba cum doresc furnizorii.
Răzvan Nicolescu
Foto: Deloitte Romania

Răzvan Nicolescu, despre un posibil proiect de lege privind energia eoliană offshore: Suntem pe cale să ne grabim și să ne dăm cu stângul în dreptul

de C.P. HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Energie
Mai mulți deputați vor să introducă în procedura legislativă un proiect de lege privind acordarea de subvenții pentru devoltarea de eoliene offsore în largul Mării Negre. Răzvan Nicolescu, fost ministru, actual partener Deloitte România, critică această intenție, spunând că nu e în interesul României să adopte o legislație în acest domeniu înaunte de finalizarea unei directive UE. Nicolescu vorbește și de anumite interese, cum ar fi vânzarea unor terenuri.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele au ieșit pe piețe pentru a se împrumuta în dolari/ Un ordin semnat de Cîțu arată că e vorba de 3,3 miliarde dolari - UPDATE

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar fi ieșit, marți, pe piețele externe cu bonduri pe 10 și 30 de ani, conform unor surse din piață. Având în vedere criza coronavirusului, bugetul are nevoie de mai mulți bani. Rămâne de văzut cât va împrumuta.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comisia Europeană estimează o recesiune mai adâncă și o revenire mai lentă pentru Zona Euro decât prognozase anterior

de S.J. HotNews.ro
Economia Zonei Euro va intra într-o recesiune mai adâncă în acest an și își va reveni mai lent în 2021 decât se credea înainte, arată prognoza Comisiei Europene publicată marți, Franța, Italia și Spania fiind statele cele mai afectate de criza economică cauzată de pandemia de COVID-190, relatează Reuters.
Cresterea PIB s-a atenuat in T1, dar nu a intrat pe minus
Foto: sxc.hu

INS a revizuit semnificativ in sus ritmurile investițiilor, consumului public și ale exportului net

de DP HotNews.ro
Marți, Institutul National de Statistica (INS) a comunicat al doilea set de estimări provizorii cu privire la evoluția PIB-ului și a componentelor sale pe primul trimestru al anului curent. Reamintim că INS inventariaza evoluția PIB în 5 cicluri: datele semnal, apoi datele provizorii (I), date provizorii (II), date-semidefinitive si in final, dupa circa doi ani, datele definitive. Cele de marți sunt datele provizorii (II) și ele confirma estimările anterioare: economia internă a încetinit în primul trimestru, rămânând însă pe plus (cu un ritm trimestrial de 0.3% si cu o dinamica anuala de 2.4%, cel mai redus nivel din T2 2014), evolutie determinată de efectele pandemiei.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Previziunile CE: Contracție de 6% a economiei românești în acest an și o creștere a PIB-ului de 4% anul viitor

de DP HotNews.ro
Economia României s-ar putea contracta anul acesta cu 6%, urmând ca în 2021, creșterea economică să revină în teritoriu pozitiv, cu un avans de 4%, arată previziunile economice publicate marți de Comisia Europeană. Potrivit aceluiași document, prețurile vor crește cu 2,5% anul acesta și cu 2,8% anul viitor. De asemenea, economia UE se va contracta cu 8,3% în 2020 și va crește cu 5,8% în 2021. În previziunile anterioare, contracția estimată era de 7,4%. La rândul său, creșterea va fi în 2021 ceva mai puțin solidă decât s-a previzionat în primăvară, mai spun specialiștii europeni.
Utilizatori jucand un Quest
Foto: Hotnews

Platforma cu jocuri de explorare urbană Questo primește o finanțare de 300.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | IT
Questo, platforma cu jocuri de explorare urbană, a strâns fonduri în valoare de 300.000 de Euro pentru a ajuta călătorii și localnicii din întreaga lume să descopere orașe parcurgând trasee de tipul unor jocuri interactive, denumite ‘questuri’. Finanțarea a fost coordonată de către fondul de investiții Sparking Capital, cu participarea Early Game Ventures și are ca scop extinderea platformei în mai multe orașe din lume, prin intermediul scriitorilor locali și al operatorilor de turism.
TikTok
Foto: TikTok

SUA ar putea bloca TikTok și alte aplicații din China, spune Mike Pompeo. TikTok are peste 100 de milioane de useri în SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | IT
În contextul tensiunilor dintre SUA și China, America se gândește să interzică aplicația TikTok și alte rețele sociale din China, a spus secretarul de stat Mike Pompeo, într-un interviu la Fox News. TikTok este celebră pentru micile clipuri video devenite virale și pentru faptul că are un public mult mai tânăr decât Facebook. Estimările sunt că TikTok are 800 de milioane de useri în lume, dintre care 120 de milioane în SUA.
Somajul in randul tinerilor depaseste 16%
Foto: sxc.hu

Doar jumătate dintre tinerii români sunt optimiști în privința șanselor personale în viitor. Cum văd ei viitorul, ce cred despre țară și despre lumea în care trăim (sondaj)

de DP HotNews.ro
Numai 55% dintre tinerii români sunt optimiști în privința șanselor personale în viitor, arată rezultatele unui sondaj publicat de IRSOP marți dimineața. Sănătatea și locurile de muncă sunt elementele care îi îngrijorează cel mai mult. Dacă ar fi să aleagă între două societăți, una în care domină statul și una care pune accent pe libertatea și inițiativa individului, majoritatea tinerilor (70%) ar alege ideea libertății individului. Asta înseamnă că, din perspectiva filosofiei politice, tinerii înclină mai mult spre ideile liberale decât spre cele social-democrate sau socialiste, mai arată rezultatele sondajului IRSOP.
Dan Toma
Foto: Facebook

Mitul antreprenorului care renunță la facultate pentru afaceri: „E un fel de cargo cult... Bill Gates și Zuckerberg au renunțat la Harvard, nu la bac”

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
O fi bine să nu mai faci o facultate și să te ocupi, în schimb, de afaceri, din tinerețe? Dar de ce să se excludă una pe alta, de ce nu amândouă, de ce nu una după alta? Sunt cazuri de mari antreprenori care au intrat la facultate și pe urmă au renunțat înainte să o absolve, ca să se poată dedica afacerilor. Dan Toma, mentor în mai multe acceleratoare de afaceri din Europa și Asia, îi compară pe unii dintre tinerii care renunță la studii cu populațiile indigene din Pacific care îi imitau pe militarii americani.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Prima Casă repornește în două săptămâni. Românii care vor să schimbe furnizorul de electricitate, amenințați chiar de marile companii. Kovesi, interviu la Euronews. Decizia privind redeschiderea restaurantelor, așteptată miercuri

de Dan Popa HotNews.ro
Programul Prima Casă repornește în două săptămâni. Cum va fi numit și ce schimbări aduce ● Cum sunt amenințați românii care vor să schimbe furnizorul de electricitate chiar de marile companii. Mărturiile oamenilor. ● Împrumuturile României, de la criză la criză. Deja –vu? ● Kovesi, interviu la Euronews: Sunt sigură că vor urma atacuri ● Proprietarul City Grill: “Sperăm ca miercuri să se ia o decizie privind redeschiderea restaurantelor. În cel mai bun caz, deschidem vineri, pe 10 iulie” ● Ministrul Energiei: Mă aștept ca și al doilea mare furnizor din piața gazelor să anunțe scăderi de preț ● Numărul companiilor chineze listate în lume a crescut.
Trotinetle Bolt Bucuresti
Foto: Hotnews

Și Bolt introduce trotinete electrice în București. Tarifele de utilizare

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Economie | Auto
Startup-ul de servicii de transport în sistem de ridesharing Bolt introduce, de marți, și în București trotinete de închiriat prin aplicație, platforma anunțând tarifele într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Tinerii români prefera sa se angajeze in comert si agricultura
Foto: Pixabay

În plin secol digital, un tânăr român din trei se angajează în agricultură. Al doilea sector preferat e comerțul. Expert: Nu contează ce calificări ai, dacă nu poți ocupa un job care să solicite acele calificări

de Dan Popa HotNews.ro
Unul din trei tineri români de sub 25 de ani preferă să lucreze în agricultură. Următoarea profesie pentru care au optat e comerțul și pe locul al treilea, industria prelucrătoare, arată datele pe 2019 ale Institutului Național de Statistică, consultate de HotNews. Asta este vestea proastă. Cea și mai proastă este că, potrivit proiecțiilor Comisiei Europene, aceste activități ar putea fi cele care vor angaja cel mai mult și în următorii 10 ani. Vezi în text care sunt domeniile care vor genera noi locuri de muncă și ce spun experții pe piața muncii despre această anomalie.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Este necesar un sistem de impozitare mai just pentru a permite bugetului public să ofere bunuri publice esențiale și să ajute societatea să fie mai robustă, fiindcă șocuri vor mai exista (raport)

de Dan Popa HotNews.ro
România a devenit, odată cu declanșarea procedurii de deficit excesiv, singurul stat membru al Uniunii Europene care nu mai respectă niciunul din criteriile de la Maastricht, iar abaterile sunt substanțiale, arată un raport de analiză a convergenței "România - Zona Euro”, publicat de Banca Centrală. Raportul a fost coordonat de academicianul Daniel Dăianu, în prezent președintele Consiliului Fiscal, dar și consilier al Guvernatorului BNR.
startup
Foto: Pexels

Topul orașelor europene din punct de vedere al oportunităților pentru IT: București, în primele 10 locuri

de RA HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | IT
Bucureștiul se clasează în primele locuri în top 25 de orașe europene din punct de vedere al oportunităților pentru startup-uri și tehnologie, în clasamentul Tech Cities of the Future realizat de fDi, divizie a Financial Times, și compania TNW (The Next Web), citat de Mediafax. Iași și Cluj, pe primele locuri în categoria celor mai bune 10 orașe din punct de vedere al costurilor.
Avion Blue Air
Foto: Blue Air

Blue Air anunta intrarea in procedura de concordat preventiv, după ce încasările au scăzut cu peste 100 de milioane de euro

de DP HotNews.ro
Pentru a-și putea onora toate obligațiile către pasagerii, angajații și partenerii săi și a putea asigura desfășurarea în bune condiții a zborurilor regulate după 4 luni de suspendare totală sau parțială a zborurilor, Blue Air anunță intrarea în procedura de concordat preventiv. Această procedura face parte din strategia de restructurare a Blue Air ca urmare a pandemiei de COVID-19, context care a determinat, în perioada martie-iunie 2020, o reducere cu peste 100 mil. Euro a încasărilor față de nivelul estimat și planificat pentru această perioadă. Concordatul preventiv este o procedură prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară (nu în insolvență!) pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei.
Trafic auto
Foto: AGERPRES

Șoferii vor putea compara prețurile RCA pe o platformă online oficială: Actualele instrumente online cu prețuri RCA nu ar afișa toate ofertele, spun surse din industrie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | Asigurari
Prețurile RCA vor putea fi comparate în curând printr-o platformă online oficială cu toate ofertele din piață, gestionată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a anunțat luni asociația. Noul instrument de informare va furniza nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României. În piață sunt mai multe platforme online de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industrie spun că aceste instrumente private nu ar afișa toate informațiile privind ofertele existente.
  • UPDATE (18:40) Viorel Vasile, șeful Safety Broker, susține că de vină pentru lipsa unor tarife RCA în actualele platforme ale brokerilor ar fi chiar unii asigurători: "La echipamentele peste 7,5 tone doar 2-3 asiguratori afișează tarifele în platformele brokerilor. Și surpriză, nu afișează tarife exact asigurătorii care vindeau RCA-ul cu 25.000 RON acum câțiva ani".
Fujitsu
Foto: Wikimedia Commons

Compania Fujitsu va renunța la jumătate dintre spațiile de birouri din Japonia. Cei 80.000 de angajați vor avea program flexibil

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | IT
​Compania de servicii IT Fujitsu a anunțat că în trei ani își va înjumătăți spațiile totale de birouri din Japonia, iar ”noul normal” va însemna că angajații vor avea program flexibil și lucrul de acasă va deveni ceva obișnuit pe termen lung.
BotsAndUs
Foto: Instagram

Antreprenori români care fac roboți - 2,5 milioane dolari, nouă finanțare în UK

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | IT
Trei tineri antreprenori români, care și-au deschis un startup de roboți autonomi în Marea Britanie, au obținut acum o finanțare de 2,5 milioane de dolari de la două fonduri de capital de risc și alți investitori.
Ionut Simion - presedinte AmCham Romania
Foto: Facebook
VIDEO

Ionuț Simion (AmCham): România are cele mai mari realizări în autostrăzile pe hârtie. Soluția: să intrăm în Schengen ca să scurtăm, măcar, timpul camioanelor în vamă

de F.B. HotNews.ro
Avem cele mai mari realizări în autostrăzile pe hârtie, a declarat Ionuț Simion, președinte AmCham Romania, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, la cele care sunt de făcut fizic înregistrăm întârzieri substanțiale și „eu nu știu, nu am cunoștință, să existe orice coridor de transport care să se fi realizat la timp”.
Microsoft & Movial
Foto: Hotnews

Microsoft cumpără o firmă IT din Iași

de RA HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | IT
Microsoft a anunțat finalizarea unei tranzacții cu Movial, o firmă de servicii de inginerie și design software specializată în dispozitive mobile și de tip embedded cu 60 de angajați și caută IT-iști.
AmCham
Foto: AmCham
DOCUMENT

Membrii AmCham România anticipează o revenire economică în formă de U

de F.B. HotNews.ro
Majoritatea respondenților unui sondaj realizat în rândul membrilor AmCham România anticipează o revenire economică pe termen mediu în formă de U, a declarat Ionuț Simion, președintele organizației.
angajati
Foto: PxHere

Patronii din IT: Pentru finanțarea inovației NU trebuie vizat un anumit segment de vârstă

de RA HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | IT
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii IT anunță câteva măsuri de evitat în Planul Național de Investiții și Relansare Economică propus de Guvernul României și atrage atenția asupra percepției greșite, deși populare, conform căreia inovația este cel mai bine sprijinită finanțând antreprenoriatul în rândul studențilo
Uber Eats
Foto: Facebook - Uber Eats

Uber va cumpăra o firmă de livrări din SUA cu 2,65 miliarde dolari

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | Companii
Compania de ridesharing Uber, prezentă și în România, urmează să cumpere o firmă de livrări de mâncare de la restaurante, pe piața americană, anunță, luni, Bloomberg, care spune că prețul achiziției se va ridica la 2,65 miliarde dolari, conform unor surse apropiate tranzacției.
Polita RCA falsa
Foto: Hotnews

Cazul polițelor RCA false: În ultimii 5 ani la ASF au fost doar 6 reclamații. Autoritatea îndeamnă consumatorii înșelați să se adreseze instituțiilor abilitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | Asigurari
Faptul că în 2020 încă se mai vând polițe RCA în numele Astra Asigurări, la 4 ani de la falimentul acesei firme, nu intră în sfera atribuțiilor de investigații ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) arată instituția într-un răspuns către HotNews.ro. ASF spune că în ultimii 5 ani a primit 6 reclamații privind polițe false RCA, cerând apoi firmelor de asigurare în numele cărora s-au emis polițele false, să prezinte dovada demersurilor efectuate către organele judiciare. Vezi în articol ce spune ASF despre recentul caz de fals în asigurări prezentat de HotNews.ro.
srl si pfa
Foto: REGnet

Modificări majore în privința SRL-urilor: A fost eliminată interdicția de a fi asociat unic în mai multe societăți comerciale

de RA HotNews.ro
Luni, 6 Iul 2020 Economie | Companii
La finalul săptămânii trecute a fost promulgată și imediat publicată în Monitorul Oficial, Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce privește SRL-urile înmatriculate în România. Astfel începând cu data de 5 iulie, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri.
Nu mai este nevoie de acordul vecinilor la infiintarea firmei
Foto: monitoruloficial.ro

Trei noutăți fiscale care au intrat în vigoare privind înființarea firmelor

de F.B. HotNews.ro
În Monitorul Oficial de joia trecută a fost publicată o lege privind înființarea firmelor în România. Aceasta a intrat în vigoare duminica. Este vorba despre Legea 102/2020 cu privire la care consultantul fiscal Adrian Bența a făcut recent o scurtă analiză.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Grecii pot modifica oricând condițiile de intrare. Sute de români au aflat la aeroport că au zborurile anulate. Compania: „Nu avem cum să plătim acum”. Investiția în acțiuni Wirecard: Întrebări fără răspuns

de Dan Popa HotNews.ro
Grecii pot modifica oricând, fără preaviz, condițiile de intrare pe teritoriul lor ● Guda: România poate face rost de 100 de miliarde de euro dacă reduce numărul bugetarilor și colectează mai mult ● 8 județe nu au raportat cazuri noi de covid în ultimele 24 de ore ● Sute de români au aflat la aeroport că au zborurile Blue Air anulate. Compania: „Nu avem cum să plătim acum” ● Cazul NN Pensii/Pilonul II - investiția în acțiuni Wirecard: Întrebări fără răspuns ● Investigație The Times: Cel mai apropiat strămoș al COVID 19 a fost găsit în urmă cu șapte ani, într-o mină infestată cu lilieci; China l-a ținut ascuns într-un laborator din Wuhan ● Calculele relansării de 100 mld.E / Guvernul va putea finanța marele plan foarte simplu: respectând legea ● Coronavirusul a pus la pământ sezonul de nunți. Românii nu mai au voie să danseze în horă sau blues dacă nu sunt din aceeași familie.
Declaratie beneficiar real
Foto: ONRC

Sute de mii de patroni, scutiți de birocrația „ONRC-spălarea bnilor”. Legea a fost promulgată

de CZ HotNews.ro
Duminică, 5 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Sute de mii de firme private din România, care au ca patroni sau asociați doar persoane fizice, vor fi scutite de obligația birocratică de a depune decarația anuală privind beneficiarul real la Registrul Comerțului, potrivit unei legi promulgate de președintele Iohannis.
Iuteala maxima
Foto: Hotnews
Articol susținut de grupul Grampet

Românii și primele trenuri, acum peste 150 de ani - Complicatul drum al căilor ferate către teritoriile noastre

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 5 Iul 2020 Economie | Industrie Feroviara
Primul tren a plecat din București la 32 de ani după primul tren din Viena și la 25 de ani după Varșovia. Trenul București - Giurgiu a devenit realitate la 27 de ani de la prima propunere pentru construirea unei căi ferate în Principatele Române, iar anii au fost grei. Au existat certuri despre cine să plătească și despre rutele alese, s-au purtat negocieri grele cu imperiile din jur, iar românii nu au fost pe poziții de forță. În articol puteți citi și despre primele căi ferate din Transilvania și Banat și despre cum erau primele trenuri și cu ce viteze rulau.
Masini
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a scăzut cu 27% în iunie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Auto
​Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iunie cu 27% față de iunie 2019, atingând un volum de 10.161 unități. Astfel, pe primele șase luni din 2020, numărul autoturismelor noi înscrise în circulație a ajuns la 49.616, în scădere cu 30% față de perioada similară din 2019, se arată într-un comunicat ACAROM. A fost a doua cea mai bună lună din an, după ianuarie.
Control in trafic
Foto: AGERPRES

Atenție la polițele RCA emise electronic: Poliția le vrea pe suport de hârtie, în original, iar amenzile pot ajunge la mii de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Asigurari
În epoca internetului, polița RCA emisă în format electronic și transmisă pe e-mail nu este suficientă în cazul unui control în trafic. Un cititor HotNews.ro a aflat asta pe propria piele, când polițistul i-a cerut să-i prezinte polița RCA pe suport de hârtie, în original. În Parlament, un deputat semnalează un alt aspect: polițele RCA emise online nu au ștampile și semnături în original, acestea fiind imprimate electronic. Pot fi probleme în cazul unui control al polițiștilor? Vezi în articol ce spune ASF, dar și răspunsurile furnizate de Poliția Română la solicitarea HotNews.ro.
Steven van Groningen, presedintele Confederației Patronale Concordia
Foto: Raiffeisen Bank

7 puncte ale planului de relansare economică al PNL care merită re-discutate, în opinia ​Confederația Patronală Concordia

de DP HotNews.ro
Se vorbește despre transformarea digitală a României, dar trebuie spus răspicat: avem nevoie de legislație care să permită utilizarea semnăturii electronice avansate (blocată de ani de zile la nivelul Parlamentului) și de un sistem simplu de identitate digitală pentru cetățeni, care să poate fi furnizat inclusiv de către mediul privat, se arată într-o scrisoare adresată vineri Guvernului de confederația patronală Concordia.” Sunt planificate investiții masive în sectorul energetic, în dezvoltarea și extinderea rețelelor de gaz sau a produselor ce au ca materie primă gazul natural, dar nu este deloc clar din document cum vor fi deblocate investițiile în exploatarea offshore din Marea Neagră astfel încât să fie asigurate și cantități corespunzătoare de gaze naturale din producția națională”, se mai spune în document.
Tren Softrans
Foto: Hotnews

Compania Softrans va permite de luni rezervarea tuturor locurilor din tren, nu doar pentru jumătate cum a fost în ultimele luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Începând de luni 6 iulie, operatorul Softrans SRL va permite rezervarea pentru toate locurile din tren, până acum putând fi rezervate doar locurile pare, din cauza Covid-19. Capacitatea de transport era redusa la jumătate și doar 92 de locuri puteau fi rezervate la fiecare tren, scrie Romania Feroviară.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Nu se mai solicită acordul vecinilor când se înființează o firmă. Legea, în Monitorul Oficial (Adrian Bența)

de F.B. HotNews.ro
Peste câteva zile nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor când se înființează o societate cu sediul social într-un ansamblu rezidențial cu destinația de locuințe, conform unei Legi publicate în Monitorul Oficial și analizată de consultantul fiscal Adrian Bența. Legea 102/2020, care face referire la acest lucru, intră în vigoare de pe 5 iulie.
firme şi PFA
Foto: REGnet

Pofesioniștii (PFA, II, drepturi de autor) care mai pot aplica pentru indemnizația de sprijin pentru COVID

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Economie | Companii
Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu întreprinderi individuale, cei cu drepturi de autor, lucrătorii din cooperație și liber-profesioniștii mai pot aplica pentru indemnizație de sprijin pentru COVID și pentru luna iunie, doar sau o parte din luna iunie, în funcție de domeniul de activitate. Iată lista celor care mai pot solicita ajutorul și pe ce perioadă.
Terminalul maritim Midia
Foto: KMG International
 documente
(03 Iul 2020) PDF, 282KB

DOCUMENT ​Haos la agenția care gestionează resursele naturale ale statului / Cum pot scăpa unii operatori de plata redevențelor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Economie | Companii
Corpul de control al prim-ministrului a descoperit o mulțime de nereguli la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), după ce a verificat activitatea acesteia din perioada 1 ianuarie 2017- 31 octombrie 2019. La ANRM domnește haosul, e ca un sat fără câini: nu se cunoaște exact ce redevențe și taxe datorează operatorii din domeniul petrolier și minier, sute de licențe de exploatare nu sunt în vigoare, nu se fac controale, amenzile, deși trebuie actualizate anual cu rata inflației, sunt la nivelul lui 2003 etc. ANRM trebuia să facă încă de acum 6 ani o metodologie în baza căreia să aplice o redevență asupra veniturilor realizate prin terminale petroliere, altele decât ale statului. Astfel, o companie ca Rompetrol, care are un terminal offshore în Marea Neagră, pe unde intră circa 5 milioane de tone de țiței, ajunge să fie "scutită" de la plată.
Bani - lei
Foto: INS

România, promovată în categoria țărilor cu venituri mari de Banca Mondială. Ce înseamnă

de Florin Barbuta HotNews.ro
România a fost promovată, de la 1 iulie, în categoria țărilor cu venituri mari de către Banca Mondială, după ce au fost încorporate evoluțiile de anul trecut. Practic este vorba de noul venit pe cap locuitor de 12.630 dolari din 2019. Din informațiile pe care le avem în acest moment, România poate fi declasificată anul viitor, dacă avem o contracție economică mare.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by