ECONOMIE
Google
Foto: Serban Enache, Dreamstime.com

Google a avut unul dintre cele mai bune trimestre din istoria sa, cu afaceri de 65 miliarde dolari și profit de aproape 19 miliarde

de Vlad Barza HotNews.ro
Grupul Alphabet a înregistrat trimestrul trecut o cifră de afaceri în creștere cu 41% și profit net mai mare cu 68% față de perioada similară din 2020, depășind estimările analiștilor financiari. Grupul a avut o cifră de afaceri de 65 miliarde dolari și profit net de 18,9 miliarde dolari, iar publicitatea online a mers excelent.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Favorizarea plagiatorului. Filmări cu o „gardă” la UPU. Unicatul. ”Sunt primar, dar magie contabilă nu există”. Cele mai importante 11 lucruri de știut despre compensarea facturilor

de DP HotNews.ro
Favorizarea plagiatorului: trei blaturi făcute în instanță de ministerul condus de Sorin Cîmpeanu cu plagiatorii VIP ● Filmări cu o „gardă” la UPU. De ce doctorii au ajuns să spună „La sfârșitul zilei, misiunea noastră a fost aproape inutilă”? ● Unicatul. Un Renault Type CB Coupe de Ville din 1912 a fost singura mașină de pe nava Titanic în timpul unicei sale călătorii transatlantice ● ​Cum păstrăm România pe harta remodelării economiei UE ● Raport de admitere la proiectul care instituie obligativitatea certificatului verde la locul de muncă ● Șeful ARB susține că actuala criză a prețurilor la energie putea fi măcar diminuată ● Un armistițiu și un pact ● Compensarea facturilor la curent și gaze: Cele mai importante 11 lucruri de știut ● Fritz: „Sunt primar și îmi asum, dar magie contabilă nu există” .
Magazin Altex
Foto: Altex

Black Friday 2021 - Altex începe în 28 octombrie campania. Ce reduceri promite compania

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 26 Oct 2021 Economie | IT
Altex și Media Galaxy vor începe în 28 octombrie campania de Black Friday la cele 125 de magazine din țară, dar campania de reduceri va fi prezentă și în online unde compania a modernizat site-ul. Vor putea intra în magazine doar cei cu certificat verde. Black Friday se va încheia pe 24 noiembrie la Altex. Flanco, principalul concurent al Altex, a deschis pe 22 octombrie campania de reduceri și o va încheia pe 30 noiembrie.


Xiaomi 11T Pro - incarcarea la 120W
Foto: Hotnews

REVIEW Xiaomi 11T Pro - Telefonul care se încarcă complet în 20 de minute

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 10 Oct 2021 Economie | Gadget
Imaginează-ți așa: ești gata să ieși pe ușă și să mergi în oraș. Pui mâna pe telefon și realizezi că ai uitat să-l încarci - mai ai doar 8% la baterie. Ce faci? Sau: te pregătești să mergi la serviciu și constați că ai uitat să-ți încarci telefonul peste noapte. Acum ai sub 10% la baterie. Ce faci? Cel mai probabil iei cu tine o baterie externă sau cari un încărcător cu care să te mufezi la prima priză pe care o găsești prin oraș, la birou etc. Dar dacă ai putea să-ți încarci telefonul cât te închei la șireturi și îți aștepți taxiul? Cam așa e cu noul Xiaomi 11T Pro și cu încărcătorul său de 120W :) Desigur, bateria și încărcătorul la un telefon nu spun toată povestea, așa că HotNews.ro a testat în detaliu noul Xiaomi 11T Pro și a trecut în revistă și punctele sale forte, dar și minusurile la care se pot aștepta utilizatorii.
Cristian Popa- BNR
Foto: Hotnews

Cristian Popa, BNR: Trebuie să strângem cureaua / În loc să punem piciorul pe frână s-a preferat să se toarne gaz pe foc

de DP HotNews.ro
Marți, 26 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”Când la 4 lei încasați mai cheltui încă un leu, care se adaugă datoriilor pe care le ai deja, cred că mai trebuie să strângi cureaua. Dacă nu faci asta atunci când crești cu 7-8% atunci când o s-o faci? Știm că nu e ușor, că ar fi trist să se taie iar de la investiții, dar e nevoie de disciplină. Am văzut și cea mai recentă corecție bugetară, care și ea e evident prociclică. Venituri bugetare suplimentare semnificative, pe fondul revenirii mai puternice a economiei, s-au dus în totalitate în cheltuieli, acestea crescând nominal mai mult decât veniturile, în loc să meargă către reducerea deficitului”, a spus marți Cristian Popa, membru în CA al BNR, în cadrul unei conferințe organizată de Financial Intelligence.
Masina Toyota
Foto: Wikimedia Commons

Din SUA în Japonia, hoții au o nouă țintă: componentele auto ce conțin metale mai scumpe decât aurul

de S.J. HotNews.ro
Marți, 26 Oct 2021 Economie | Auto
Hoții din întreaga lume au început să ia la țintă componentele auto care conțin metale mai scumpe decât aurul, relatează Nikkei Asia.
Scanare iris
Foto: Tracy Lorna Nors / Panthermedia / Profimedia Images

Creatorii unei noi criptomonede vor să scaneze irisul a un miliard de oameni până în 2023 / Cum funcționează worldcoin

de S.J. HotNews.ro
Marți, 26 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Echipa care a dezvoltat o nouă criptomonedă vrea să grăbească adoptarea de monede digitale la nivel mondial și pentru a face acest lucru intenționează să scaneze irisul a un miliard de oameni până în 2023, mai exact, relatează Markets Insider.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Liniile telefonice ale ANAF nu sunt momentan disponibile

de F.B. HotNews.ro
Liniile telefonice de la Call Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu sunt disponibile, momentan, din motive tehnice, informează instituția. „Colegii noștri, împreună cu reprezentanții companiei de telefonie, lucrează la remedierea defecțiunii în cel mai scurt timp”, spune ANAF.
Viteze internet mobil
Foto: ANCOM

Ministrul Cîmpeanu, contrazis de Arbitrul telecom în privința vitezelor minime de internet pentru școala online: Sunt de ajuns viteze de 30 de ori mai mici decât susține ministrul Educației

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 26 Oct 2021 Economie | Telecom
Trimiterea elevilor în vacanță, în loc de școală online, motivată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin faptul că pentru predarea online ar fi nevoie de viteze de minim 100 Megabiti pe secundă (Mbps) este contrazisă de parametrii tehnici ai celor mai populare aplicații online - Zoom, Teams ori Webex, în care vitezele minime necesare sunt de 30 de ori mai mici, arată datele Autorității de reglementare în comunicații. În plus, spune ANCOM, toate aceste aplicații merg pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă - de la 3G până la Wi-Fi și internet fix.
Ministerul Finantelor
Foto: Hotnews

Deficit bugetar de 3,77%, după primele 9 luni, în ușoară creștere față de august

de F.B. HotNews.ro
România a înregistrat un deficit bugetar de 3,77% din PIB, în primele 9 luni din acest an, în scădere cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar în creștere cu 0,42 puncte procentuale comparativ cu cea din august. Scăderea față de anul trecut provine din același motiv pe care l-am tot menționat în decursul ultimelor luni: efect de bază, eșalonarea simplificată (recuperarea taxelor ce nu au fost încasate în 2020).
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: ​​De ce ne pleacă tinerii din țară. Ce trebuie să știe cei care se tratează acasă de Covid. Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării. În Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză. Reintrăm în zodia populismului bugetar?

de DP HotNews.ro
De ce ne pleacă tinerii din țară ● Avertismentul rectorului Universității Babeș-Bolyai: „Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării” ● Ce trebuie să știe românii care se tratează acasă de Covid ● Reintră România în zodia populismului bugetar? ● De ce este atât de important salariul minim în Germania? ● Fenomen dramatic: 53% din elevi au medii peste 8,50 – deși 40% sunt considerați analfabeți funcțional ● „Pe străzile din Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză” ● Agitație pe piața RCA: Două firme de asigurare pleacă, alte trei vor să intre ● Delirul lui Rasputin al Moldovei, la Mănăstirea Durău: „Dacă te-ai vaccinat, ești mort!” ● Ce are ea și nu am eu? Sex work și vicii de perspectivă ● Criptomonedele – 4 teme de gandire ● Hotelierii se plâng că nu și-au primit nici compensațiile de la stat pe 2020 ● Piețele imobiliare din întreaga lume încep să fiarbă ● Pandemia ne-a trimis să cumpărăm mâncarea online și a început să ne placă.
Karla Codrea CEO DPD
Foto: Hotnews

Noile restricții din Valul IV al pandemiei vor duce la livrări record de Black Friday

de DP HotNews.ro
Firmele de curierat se așteaptă la livrări record în ziua de 12 noiembrie, de Black Friday. Comenzile se vor dubla comparativ cu o zi obișnuită, iar la nivelul întregii luni vor crește cu 50% față de o perioadă normală de livrări, apreciază reprezentanții companiei DPD România. Numărul record de colete care vor fi livrate anul acesta de Black Friday va fi influențat decisiv de valul IV de pandemie, care a dus oricum la o creștere cu 30% a livrărilor. Ca să facă față livrărilor, compania a angajat în această perioadă 200 de curieri și-a crescut flota de mașini și a deschis patru noi depozite în țară.
Tesla Model Y
Foto: Felix Mizioznikov, Dreamstime.com

Tesla devine primul producător auto ce trece de 1.000 de miliarde capitalizare de piață

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Auto
​Tesla Motors, compania fondată de Elon Musk, a depășit luni în premieră pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de piață, devenind primul producător auto care reușește acest lucru. Saltul vine după ce s-a anunțat că Hertz a făcut o comandă uriașă de 100.000 de mașini Tesla. În iulie 2020 Tesla depășea Toyota și devenea cea mai valoroasă companie auto, iar într-un an și jumătate capitalizarea a crescut de 10 ori.
Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)
Foto: AGERPRES

ONRC acceptă persoane în sediu doar pe bază de certificat verde, începând de luni/ Pentru urgențe, în apropierea intrării vor fi amplasate ghișee

de F.B. HotNews.ro
Accesul în incinta Oficiului Național al Registrului Comerțului (sediul ONRC, sediile ORCT și sediile birourilor teritoriale) este permis doar persoanelor fizice care fac dovada vaccinării prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală între a 15-a și a 180-a zi sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
Posta Romana
Foto: Posta Romana

Poșta Română permite accesul în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde: Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Telecom
Poșta Română a anunțat luni că toți clienții săi care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților poștale fără a prezenta certificatul verde care atestă că ești vaccinat, testat ori trecut prin boală. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum, spune Poșta, care subliniază că 'prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale' este exceptată de la aplicarea noilor restricții adoptate de Guvern privind accesul în institițiile și companiile publice.
Mark Zuckerberg
Foto: K2images, Dreamstime.com

Mark Zuckerberg a fost de acord ca Facebook să cenzureze disidenții din Vietnam, la cererea partidului comunist, scrie Washington Post

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | IT
Mark Zuckerberg a răspuns afirmativ la cererea guvernului autoritar din Vietnam care a dorit ca Facebook să cenzureze puținii disidenți din țară, în caz contrar amenințarea fiind că rețeaua nu va mai putea opera în țara asiatică, scrie Washington Post. Zuckerberg are extrem de multă putere în cadrul Facebook, cum nu are niciun alt șef de mare companie, și ia decizii într-o mulțime de lucruri, fie ele esențiale sau neînsemnate.
Statii de incarcare Tesla
Foto: Rawf88, Dreamstime.com

Compania de rent-a-car Hertz a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Auto
​Compania de rent-a-car Hertz Global Holdings a plasat o comandă record de 100.000 de mașini electrice de la Tesla Motors, comandă în valoare de 4,2 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Hertz a ieșit din faliment acum patru luni și vrea treptat să electrifice întreaga flotă de 500.000 de mașini.
Tren al CFR Calatori
Foto: Stefania Gal

A fost demolat vechiul pod feroviar de la Grădiștea. În curând va începe construcția noului pod de pe ruta directă București - Giurgiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Podul vechi de la Grădiștea, de pe linia 902 București - Giurgiu, a fost demolat, scrie publicația România Feroviară, iar compania austriacă Porr, care a câștigat proiectul, va începe construcția noului pod și demontează și vechea cale de rulare, pe o distanță de 7 km. În loc să fie un drum de maxim o oră și 20 de minute, călătoria cu trenul între București și Giurgiu durează și peste trei ore, făcându-se din 2005 pe o rută ocolită, prin Videle.
Apple iPod Nano
Foto: Valeriia Arnaud, Dreamstime.com

Apple iPod la 20 de ani - Cum a schimbat micul gadget modul cum ascultăm muzica, dar și soarta Apple

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | IT
În ultima decadă din 2001 Steve Jobs prezenta iPod, spunând că MP3 playerele existențe pe piață nu arată deloc bine și sunt greu de folosit. Apple iPod a fost un mare succes, cu ani buni înaintea lansării iPhone-ului, iar în cel mai bun an s-au vândut în lume 55 de milioane de unități și iPod a generat 40% din cifra de afaceri a companiei.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Pensiile ar putea crește cu 4,6% în 2022, în teorie. Dan Vîlceanu ori nu a citit OUG, ori vor modifica iarăși Legea

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pensiile vor crește anul viitor bazându-se pe datele din 2020, nu din 2021, așa că majorarea va fi mai mică. Ar urma să fie o creștere a punctului de pensie de 4,6%, la 1.508 lei, respectiv cu 66,3 lei. Măcar am aflat una dintre necunoscutele (click pentru a deschide) pe care le menționam la începutul anului când a apărut OUG care prevede cum vor fi luate în calcul majorările pensiilor: nu știam când va fi realizat bugetul pe 2022. Acum am aflat, va fi anul acesta, astfel că pentru creșterea pensiilor vor fi luate în calcul inflația medie anuală și maxim 50% din creșterea reală salariului mediu, ambele din 2020.
Inscrieri masura 1
Foto: Dreamstime

Măsura 1, ediția 2021: Luni, la ora 10.00, a început înscrierea la microgranturile de 2.000 Euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

de CZ HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00, a început faza de înscriere propriu-zisă (Etapa 2) la Măsura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM, în care microîntreprinderile (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți pot cere microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

La ANAF se va putea merge, de luni, doar cu certificat verde

de F.B. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Accesul contribuabililor în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua doar cu certificat verde (Green Pass) începând de luni, informează instituția.
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Lucian Croitoru: PNL, irelevant politic în 2024?

de Lucian Croitoru HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Opinii
Care ar putea fi implicațiile pe termen lung ale crizei politice începute în septembrie pentru viitorul Partidului Național Liberal? Se va angaja PNL pe o cale ce-l va face irelevant politic în 2024? Și ce implicații ar putea fi pentru liberalism, democrație, politica fiscală și politica monetară?, se întreabă Lucian Croitoru pe blogul personal. Când dai la o parte tot zgomotul din jurul acestei crize politice nu rămâne decât un factor esențial, cred eu, care să informeze judecata, și anume faptul că PSD guvernează, direct sau prin interpuși, numai în perioadele de expansiune economică (cu excepția celor nouă luni din 2009 în coaliție cu PDL) și promovează de fiecare dată politici fiscale prociclice care amplifică expansiunea și duc la acumularea de dezechilibre.
Metaverse
Foto: Irina Ivanova, Dreamstime.com

Este metaversul viitorul internetului? - Cum ar putea arăta o lume virtuală a tuturor posiblităților și care ar fi avantajele, dar și minusurile ei

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Economie | IT
Cum ne vom petrece online timpul peste 10 ani când ne vom fi săturat de rețele sociale și de seriale? Mulți vizionari tech spun că miliarde de oameni își vor pune căști VR și vor intra în metavers, o lume virtuală și vastă unde vor putea face aproape orice, de la cumpărături, până la petreceri, În articol puteți citi despre cum ar putea arăta un astfel de univers, ce s-ar putea face în el, dar și de ce mulți nu cred că ”the metaverse” este următorul mare salt în tenologie, ci un viitor care nu sună deloc bine și nu are șanse să devină realitate.
Banca Monte dei Paschi
Foto: Wikimedia Commons

UniCredit renunță la preluarea Monte dei Paschi (Reuters)

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul de la Roma și grupul bancar UniCredit SpA se pregătesc să anuleze negocierile privind Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS), după ce eforturile de a ajunge la un acord privind costisitorul plan de recapitalizare au eșuat, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres. În iulie, UniCredit a anunțat în mod oficial că a demarat discuțiile pentru preluarea Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume. După ce a salvat de la faliment MPS în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că își va reduce participația de 64% până la jumătatea anului 2022, cel mai târziu.
Vasile Ghetau si Dumitru Sandu in discutia cu HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO Președintele INS: Între cele două recensăminte, România a pierdut circa un milion de locuitori

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
De la recensământul din 2011 și până la cel de anul viitor România a pierdut aproximativ un milion de locuitori, a spus președintele INS Tudorel Andrei, într-o dezbatere organizată la HotNews.ro. Tudorel Andrei a mai vorbit despre îmbătrânirea accentuată a populației din ultimii 30 de ani ( cu circa 7,7 ani în medie, dar mult mai accentuată în cazul femeilor) și despre faptul că în următorii ani vom coborî de pe locul al 6-lea în UE ca numărde locuitori pe poziția a 7-a.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Românii care își vor lua prin credit a doua rezidență vor plăti un avans considerabil mai mare / Nimeni nu știe cine și cum va verifica a câta locuință este de fapt

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Printr-un proiect de regulament al BNR, ponderea avansului la creditele acordate pentru achiziția unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuință pentru folosință permanentă a debitorului se majorează din 2022 cu 10 puncte procentuale. Nimeni nu știe însă cum se va aplica acest viitor regulament. BNR spune că e treaba băncilor, în timp ce băncile spun că în afara unei declarații pe proprie răspundere, nu au cum verifica dacă debitorul nu e sincer la completarea declarației.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

​​Listă fonduri 2021: 8 finanțări pentru firme micro, mici și mijlocii din România

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România vor avea la dispoziție finanțări nerambursabile și credite bancare în valoare totală de sute de milioane de euro, în perioada imediat următoare, pentru susținerea afacerilor.
Orasele cu cel mai redus cost al traiului
Foto: Profimedia Images

Indexul traiului ieftin. Care sunt orașele din România unde costul vieții e cel mai redus

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Capitala, Cluj Napoca și Brașovul sunt cele mai scumpe orașe din țară, iar cele mai ieftine sunt Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița, potrivit calculelor făcute de HotNews pe baza prețurilor la alimentele de bază, chirii și nivelul salariilor. Seturile de date privind alimentele și salariile ne-au fost furnizate de Institutul Național de Statistică, cifrele fiind ponderate cu ”greutatea” lor în coșul de consum (potrivit INS) și cu nivelul salarial, iar calculele se referă la luna august 2021.
Gara Otopeni Nord
Foto: CFR Infrastructura

Trenurile vor opri de luni și în a treia gară din Otopeni

de Vlad Barza HotNews.ro
​CFR Infrastructură a anunțat că din 25 octombrie devine operațională gara Otopeni Nord care a fost modernizată și unde vor staționa șapte trenuri pe sens, iar din 1 noiembrie se adaugă patru trenuri. Otopeni Nord este fostul P O Aeroport, halta ”din câmp” de unde ani de zile erau duși călătorii cu microbuzele către Aeroport. Gara este pe magistrala 700, la 20 de km de București Nord.
Scanner certificat digital
Foto: STS

STS: Validarea certificatelor digitale se poate face și direct prin camera web a laptopului sau calculatorului ori prin scannere conectate la PC

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Telecom
Certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate începând de vineri, 22 octombrie, și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR conectat la PC sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului, a anunțat vineri STS.
Hackeri
Foto: E Shkolenko, Dreamstime.com

Hackerii folosesc furnizori legitimi de cloud pentru a stoca malware. Aproape 90% din malware-ul detectat a fost livrat prin e-mail, arată un raport HP

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | IT
Echipa de securitate cibernetică HP a descoperit că hackerii se mobilizează rapid pentru a profita de noile vulnerabilități de tip zero-day. Aceștia folosesc furnizori legitimi de Cloud pentru a stoca malware și schimbă tipurile de fișiere pentru a ocoli instrumentele de detectare, potrivit celui mai recent raport HP Wolf Security Threat Insights. “Timpul mediu în care o companie aplică, testează și implementează patch-uri, cu verificările necesare, este de 97 de zile, oferind astfel hackerilor oportunitatea de a exploata această ”fereastră de vulnerabilitate, mai spun cei de la HP.”
Pornografie infantila
Foto: Politia Romana

DOCUMENT Guvernul vrea să dea Poliției aproape 12 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru achiziții IT necesare combaterii pornografiei infantile

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Telecom
Guvernul vrea să adopte în ședința de vineri suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Fondul de rezervă bugetară cu suma de peste 11,6 milioane de lei credite de angajament și bugetare, în vederea achiziționării de echipamente hardware și software, precum și licențe necesare îndeplinirii atribuțiilor Poliției Române în domeniul combaterii pornografiei infantile. Cum motivează Guvernul Cîțu această măsură.
Masini
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Înmatriculările de mașini full-electrice s-au dublat în UE. Dieselul a avut o nouă scădere severă

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Auto
În UE s-au înmatriculat la nouă luni aproape 570.000 de mașini noi, dublu față de anul trecut, iar în unele țări înmatriculările au crescut de cinci ori. Și în România va fi un an record pentru mașinile electrice, mai ales fiindcă sosesc în țară mii de Dacia Spring, aduse din China. Pe de altă parte, la nivelul UE scad în continuare mașinile diesel care au sub 18% din piața mașinilor noi.
Mona Cucu, sefa directiei asigurari obligatorii in ASF
Foto: Hotnews

Un nou director general, numit prin delegare la Fondul care va plăti daunele pentru clienții și păgubiții City Insurance / De ce a rămas FGA fără director general timp de 3 ani

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Asigurari
În actuala criză RCA, ASF a aprobat miercuri un nou director general la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care a preluat conducerea City Insurance și va plăti daunele către clienții și păgubiții acestui asigurător în faliment. Este vorba de Mona Cucu, fost director ASF, care este director general adjunct la FGA din ianuarie 2016. De ce a rămas timp de 3 ani acest Fond fără director general, ce venituri lunare se plătesc pentru această funcție și de ce a fost nevoie de această numire în actuala criză generată de falimentul City Insurance - în articol.
Alexandra Smedoiu
Foto: AAF

Fiscalitatea și investițiile pe bursă: aspecte care distorsionează piața și practica utilizării microîntreprinderilor pentru a plăti mai puțin la stat

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În prezent, legislația prevede aplicarea unei cote fixe de impozitare, de 10%, pe majoritatea tipurilor de venituri obținute din piața de capital, aplicabilă asupra câștigului realizat, scrie Alexandra Smedoiu, președinte CFA România, într-un newsletter al AAFBR. În plus, spune ea, contribuabilul beneficiază de o amânare semnificativă a plății impozitului datorat, pentru jumătatea anului următor derulării tranzacției.
Gara de la Otopeni
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Trenurile Gara de Nord - Aeroport au avut întârzieri și de peste 40 de minute din cauza unui deranjament

de Vlad Barza HotNews.ro
Circulația trenurilor pe magistrala 700 s-a făcut cu probleme între orele 8.30 și 9.45 din cauza unui deranjament la vechea instalație de dirijare a circulației. Două trenuri au avut peste 30 de minute întârziere, iar unul a sosit în Gara de Nord cu 42 de minute mai târziu (trenul IR 10718 al CFR Călători).
Sigla Renault
Foto: Renault

Renault va produce anul acesta cu 500.000 de vehicule mai puțin din cauza crizei semiconductorilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Auto
Grupul Renault estimează că pe întreg anul 2021 va produce cu 500.000 de unități mai puțin din cauza crizei semiconductorilor auto, prognoza fiind mult mai sumbră față de cele 200.000 estimate acum câteva luni. Pe primele nouă luni atât cifra de afaceri, cât și vânzările au fost pe plus, iar Dacia a crescut cu 9%.
Business Report
Foto: Colaj foto

Business report Game over: predarea clasei politice. ​De ce amână România măsurile care pot salva vieți. Primele arestări sub bagheta lui Kovesi. Afacerea Huila. De ce scumpirea RCA nu se va opri aici

de DP HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
De ce amână România măsurile care pot salva vieți ● Primele arestări sub bagheta lui Kovesi ● Cât de frumos poate fi un oraș urât? ● Game over: predarea clasei politice ● Cum colectează telefoanele Android date și când spun că nu o fac ● Consiliul Concurenței: Durata contractelor pentru reparații și modernizare drumuri și străzi să fie limitată la 5 ani ● Berteanu (Bittnet Group): În 2022 vom asista la un exod al oamenilor calificați, scârbiți de ce se întâmplă în România ● BNR vrea să stabilească un nou avans minim la împrumuturile pentru investiții imobiliare ● „Secretul” câștigării licitațiilor publice: să ai „șapcă” ● Șeful BAAR : „Prețul e mai puțin important… La volan ești în posesia unei arme”. De ce scumpirea RCA nu se va opri aici? ● Steven van Groningen: Când am venit consultant la BNR în anii ’90 nu am crezut că o să ajung să lucrez apoi aproape toată viața în România. Pentru mine a fost o călătorie incredibilă ● Afacerea Huila: Chirica ne-a dat 18 milioane de dolari gaură la buget în jaful deceniului
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

DNA: Doi inspectori ANAF Ilfov - trimiși în judecată pentru luare de mită

de DP HotNews.ro
​Doi inspectori de la ANAF Ilfov au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi primit mită 2.500 de lei, notează Agerpres. Procurorii de la Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Mirelei Zeca, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru luare de mită. În aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Florin Cristian Roșca, fost inspector principal ANAF, pentru luare de mită și trafic de influență, acesta fiind de acord să i se aplice o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub o supraveghere de patru ani.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by