ECONOMIE
Sediu ANAF - Sector 1
Foto: Hotnews

Principalele 10 întrebări adresate de contribuabili Fiscului. Care sunt răspunsurile

de F.B. HotNews.ro
În primul semestru din acest an, Fiscul a primit mai multe întrebări, mare parte dintre ele fiind legate de cunoscută Declarație unică, de la cine depune, până la plata contribuțiilor sau înregistrarea în SPV. În acest sens, într-un document, ANAF a prezentat principalele 10 întrebări și a oferit răspunsurile respective.
Adrian Caciu
Foto: Hotnews

Câciu, Finanțe: Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe / Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor

de DP HotNews.ro
Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare, a scris marți ministrul Fiananțelor pe Facebook. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare, mai spune Adrian Câciu.
Arhitectura Masina Electrica
Foto: BMW

​ANALIZĂ Câtă energie ne trebuie pentru mașinile electrice

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marți, 2 Nov 2021 Economie | Auto
Câtă energie electrică ne trebuie pentru mașinile electrice? În România vor circula până la final de 2021 aproximativ 10.000 de automobile electrice, iar parcul auto național va ajunge la aproximativ 8 milioane de autoturisme (incluzând aici toate tipurile de motorizări). Așadar, mașinile electrice reprezintă în acest moment 0,12% din totalul parcului auto național.


Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Cele mai frecvente fapte pentru care Direcția antifraudă a Fiscului a aplicat sancțiuni contravenționale în primul semestru

de F.B. HotNews.ro
De la nedotarea cu case de marcat electronice, până la efectuarea de comerț cu autovehicule, Direcția Antifraudă din ANAF a aplicat sancțiuni în primul semestru din acest an. Instituția a realizat un document în care prezintă principalele deficiențe constatate la contribuabili în urma acțiunilor de control.
O zi pentru conectarea caselor de marcat
Foto: ANAF

​ANAF: Mai ai timp 1 zi să conectezi casa de marcat la sistemul informatic

de F.B. HotNews.ro
Comercianții mai au o singură zi, astăzi – marți, pentru a conecta casa de marcat la sistemul informativ al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Anunțul de pe site-ul instituției a fost actualizat: „Mai ai timp 1 zi...”
Programator
Foto: Freepik

Firmele membre Cluj IT Cluster avertizează că IT-iștii vor fi goniți din țară de o eventuală reintroducere a impozitului pe veniturile lor

de CZ HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | IT
Firme, universități și alte organizații reunite în Cluj IT Cluster sunt îngrijorate față de intențiile factorilor de decizie de la nivel guvernamental și parlamentar” de a reintroduce impozitul pe veniturile specialiștilor IT și avertizează că o astfel de măsură ar determina migrare a specialiștilor români la firme din străinătate, conform unui comunicat, transmis luni StartupCafe.ro.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Comisia Europeană: Ce n-a făcut Guvernul Cîțu și ce așteaptă de urgență de la Guvernul Ciucă

de Florin Barbuta HotNews.ro
România este în procedura de deficit excesiv. În acest context, sunt anumite lucruri și măsuri pe care trebuie să le ia și să le facă Guvernul pentru a reduce deficitul bugetar la sub 3% din PIB până în 2024. Comisia Europeană a publicat cu o zi înainte de învestirea Guvernului Ciucă un raport cu privire la situația țării din punct de vedere bugetar. Ce trebuia făcut, ce nu am făcut și, mai nou, ce așteaptă de la noul Guvern.
Bitcoin-ethereum-criptomonede
Foto: dreamstime.com

Bitcoin, ethereum, dogecoin: Ce criptomonede vor supraviețui dacă se prăbușește piața crypto?

de S.J. HotNews.ro
Piețele pentru criptomonede vor urca și coborî, la fel ca orice piață financiară. Însă care vor fi criptomonedele care se vor scufunda sub nivelul mării în cazul unei prăbușiri de anvergură a pieței crypto și care vor reuși să treacă de furtună?, întreabă Markets Insider.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Christine Lagarde: „Cursa inflației va dispărea, este un fenomen temporar cauzat de Covid”

de V.M. HotNews.ro
„Este inflația un fenomen temporar? «Da, cred că inflația din această perioadă este legată de o serie de fenomene temporare. În primul rând, așa cum se întâmplă și în Italia, de creșterea prețurilor la energie. Creșterea cu 69% a prețurilor în Italia este legată de creșterea prețurilor la energie, dar și de problemele geopolitice și climatice. Suntem aproape siguri că aceste fenomene temporare vor dispărea. Vom vedea în 2022”, a declarat președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, la emisiunea „Che tempo che fa” de pe Rai 3.
City Insurance, in faliment
Foto: City Insurance

Falimentul City Insurance: Peste 1000 de români vor primi luni despăgubiri de peste 2,3 milioane de lei / Despăgubirile cerute până acum sunt estimate la peste 100 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Păgubiții City Insurance încep luni să-și primească sumele solicitate în baza dosarelor de daună deschise la acest asigurător intrat în procedură de faliment. Este vorba de peste 2,3 milioane de lei pentru 1.003 de cereri de plată. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a primit, până la 26 noiembrie 2021, 68.931 cereri de plată precum și 35.687 cereri de deschidere de dosare.
Jack Dorsey, CEO Twitter
Foto: Captura YouTube

Jack Dorsey a demisionat de la conducerea Twitter - UPDATE

de S.J. HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | Companii
Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, și-a anunțat demisia din fruntea companiei ce gestionează una dintre cele mai mari platforme social media din lume.
Hackeri
Foto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

În 2022 vor crește atacurile ce vizează criptomonedele, dar și cele legate de furtul de informații financiare

de Vlad Barza HotNews.ro
În 2022, vom observa grupuri sponsorizate de stat care vizează industria criptomonedelor, în timp ce infractorii cibernetici vor profita de investitori fabricând portofele digitale cu backdoors încorporate. În plus, este posibil să asistăm la creșterea atacurilor împotriva sistemelor de plată și a amenințărilor mobile mai avansate. Acestea sunt previziunile cheie din raportul Kaspersky „Cyberthreats to Financial Organizations in 2022”.
Black Friday
Foto: Leigh Prather, Dreamstime.com

Black Friday 2021 - Americanii s-au întors în număr mare în magazine, vânzările online au scăzut pentru prima oară după mulți ani

de Vlad Barza HotNews.ro
​Black Friday-ul original, cel din SUA, s-a ținut pe 26 noiembrie și multe lucruri s-au schimbat față de anul trecut. În unele magazine fizice numărul de oameni care au venit să cumpere au crescut și cu 60% față de ediția 2020, în timp ce vânzările online au scăzut pentru prima oară în ultimul deceniu. Per total comercianții au vândut mult mai bine decât anul trecut, scrie Wall Street Journal.
Fonduri-europene-agricultura
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene: 1,3 miliarde euro pentru 760.000 fermieri. Situația pe județe

de CZ HotNews.ro
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat Campania de plăți în avans pentru fermierii care au depus Cerere unică de plată în anul 2021, a informat luni APIA, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Loteria de Vaccinare
Foto: DreamsTime

Loteria de Vaccinare: programul extragerilor în decembrie. La final vor fi și cele două mari premii: 500.000 lei și 1 milion de lei

de F.B. HotNews.ro
S-au încheiat extragerile lunii noiembrie în cadrul Loteriei de Vaccinare și urmează cele din decembrie. De data aceasta, vor fi două extrageri în plus, respectiv pentru premiul de 500.000 lei și pentru cel de 1 milion de lei, pe lângă cele săptămânale și cel lunar.
Fidelis
Foto: MFP

Românii au subscris aproape 256 milioane lei la Fidelis de noiembrie-decembrie, până acum

de F.B. HotNews.ro
Perioada de subscriere la Fidelis de noiembrie-decembrie, titlurile de stat ce se vor putea tranzacționa pe bursa românească, a început săptămâna trecută. Pare că românii sunt interesați. Cumulat, suma subscrisă este momentan de 256 milioane lei, iar cel mai mult a atras oferta pe 1 an, deși dobânda oferită de stat este sub inflația estimată de BNR pentru anul viitor (5,9%).
Business report
Foto: Colaj foto

​​Business report Mama Națiunii. Doctorul Mihai Craiu, despre valul 5 al pandemiei. Miliardele Securității îi încaieră pe Iliescu și Voiculescu. Consumul de distopie. Topul prețului la gigacalorie în marile orașe

de DP HotNews.ro
Mama Națiunii ● Doctorul Mihai Craiu, despre valul 5 al pandemiei: “Ce este mai greu abia vine; dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate” ● Miliardele Securității îi încaieră pe Iliescu și Voiculescu. Hodor: Banii ICE Dunărea, la Bancorex ● Consumul de distopie: Ce au în comun fanii Squid Game și românii dezamăgiți de tranziția postcomunistă ● Combaterea pandemiei în școli eșuează pentru a doua oară ● De ce bucureștenii plătesc mai puțin ca bârlădenii. Topul prețului la gigacalorie în marile orașe ● Cât o să fie pensia privată de la Pilonul 2? Un calcul pesimist și unul moderat ● Mama lui Costel Alexe și-a făcut casă pe malul lacului Aroneanu. Tipic: escrocherie cu pământul Primăriei ● Reciclarea: nu doar (desigur) ultimii din UE, ci și în scădere semnificativă
Valentin Lazea
Foto: Hotnews

Valentin Lazea: Bun venit în Utopia

de DP HotNews.ro
Ne aflăm în perioada de pregătire a bugetului consolidat pentru anul 2022, iar informațiile care ne vin de la partidele noii coaliții sunt contradictorii, scrie economistul șef al Băncii Naționale, Valentin Lazea, pe Curs de Guvernare. Pe de o parte, social-democrații ar dori să crească alocațiile și pensiile cu circa 13 miliarde lei (1,1 la sută din PIB), în condițiile în care România s-a angajat să reducă în anul 2022 deficitul bugetar cu aproximativ 1,5 la sută din PIB. De cealaltă parte, liberalii spun că nu se pune problema vreunei creșteri de impozite și taxe (și nici de eliminare a numeroaselor exceptări și facilități).
Pensionari (Michael Folmer, Colectia Alamy via Profimedia Images)
Foto: Profimedia Images

INS: Sărăcia în România este foarte profundă, mulți având șanse mici de a se desprinde din această situație într-un timp scurt

de DP HotNews.ro
Duminică, 28 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Înainte de pandemie, Statistica a numărat 4,6 milioane de români considerați săraci. În pandemie, numărul lor s-a redus la 4,5 milioane, dar trebuie precizat că populația României a scăzut cu tot pe-atâția oameni. Sărăcia este situația în care se află acei oameni ale căror venituri sunt atât de scăzute încât le este imposibilă atingerea unui standard de viață considerat ca fiind acceptabil în societatea în care trăiesc, care se confruntă cu dezavantaje multiple legate de șomaj, venituri mici, condiții de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătății și bariere în accesul la învățământ, cultură, sport și petrecerea timpului liber.
Casa de marcat
Foto: DreamsTime

​Conectarea caselor de marcat la ANAF: Marți este termenul limită. Apoi urmează amenzi de 8.000-10.000 lei pentru nerespectare

de F.B. HotNews.ro
Duminică, 28 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Marți este termenul limită pentru comercianți în ceea ce privește conectarea caselor de marcat la serverele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Așa cum a spus și instituția într-un comunicat recent: termenul nu va fi prelungit.
Revenirea la impozitarea progresiva - opinii și opinii
Foto: Pixabay

Revenirea la o impozitare progresivă a veniturilor NU ar aduce venituri mai mari / Deși are un nume altruist și nobil, „taxa de solidaritate” ar fi mai puțin sănătoasă (raport)

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Nu considerăm că revenirea la o impozitare progresivă a veniturilor ar aduce venituri mai mari; în schimb, ar putea deveni costisitoare pe termen lung, arată un raport al BRD publicat la sfârșitul acestei săptămâni. Și asta din următoarele motive, scriu autorii documentului: i) povara fiscală pe muncă este deja mare, astfel încât ar putea inhiba angajarea formală sau ar putea încuraja emigrarea, ii) distribuția asimetrică a salariilor este foarte concentrată sub salariul mediu, iii) avem o capacitate administrativă limitată, iv) impozitare progresivă încetinește convergența salariilor către nivelurile occidentale, dealtfel necesară în perspectiva adoptării euro. De asemenea, deși poartă un nume altruist și nobil, „taxa de solidaritate” ar fi mai puțin sănătoasă în practică, având în vedere baza fiscală relativ mică și fragilă a persoanelor cu avere netă ridicată. Alternativa este binecunoscută și este obligatorie: îmbunătățirea colectării impozitelor și abrogarea excepțiilor și scutirilor fiscale.
A doua rectificare bugetara 2021
Foto: Monitorul Oficial

Rectificarea bugetară, în Monitorul oficial. Două modificări față de cele anunțate: mai mulți bani la SIE și diminuare de la Acțiuni generale

de F.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Rectificarea bugetară finală oficială, adică cea publicată în Monitor, ne arată că au suferit câteva modificări față de cele anunțate vineri de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern. El a spus atunci că la Ministerul Mediului s-au mai adăugat 50 milioane, aceea fiind singura modificare, ajungând astfel la 70 milioane lei.
Adrian Caciu
Foto: Facebook

Adrian Câciu: Am fãcut un pas important pentru ca România sã primeascã primii bani prin Mecanismul de Redresare și Reziliențã

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a semnat ieri, 26 noiembrie 2021, acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare și Reziliențã încheiat între Comisia Europeanã și România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, au transmis sâmbătă reprezentanții Ministerului Finanțelor. Împrumutul va fi folosit pentru finanțarea deficitului bugetului de stat și pentru refinanțarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevãzute în Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR). Sumele vor fi disponibilizate în 10 rate, în baza îndeplinirii de cãtre partea românã a jaloanelor și țintelor prevãzute în reformele și investițiile asociate împrumutului.
In gara din Alexandria, Egipt
Foto: Rasoul Ali, Dreamstime.com

Egiptul și trenurile sale - Cum vrea o țară celebră pentru accidentele cumplite să construiască linii de mare viteză

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Industrie Feroviara
Nu sunt multe țări din lume unde contrastul dintre trenuri este atât de mare cum este în Egipt, țara unde pe unele tronsoane rulează trenuri moderne cu aer condiționat, iar pe altele au fost accidente ce au făcut și peste 300 de morți. Egiptul are trenuri de peste 160 de ani și are un plan cu adevărat ”faraonic”: să construiască linii de mare viteză. Până atunci însă, țara aduce vagoane noi din Ungaria, Rusia și China și a comandat și locomotive noi.
Unde incepe bogatia?
Foto: Profimedia Images

Știm unde începe sărăcia, dar de la ce sumă în sus te poți considera bogat? Ce spun George Butunoiu, Valeriu Stoica, Lucian Croitoru și Cătălin Păuna despre când începe bogăția

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Știm unde începe sărăcia, dar nu știm de la câți bani încolo te poți considera bogat. Pragul sărăciei este stabilit la 60% din venitul net median. În România, venitul median fiind de circa 2700 de lei, pragul sărăciei ar însemna 1600 de lei. În Franța, fostul președinte François Hollande a riscat să definească bogăția, spunând în 2012, în campanie electorală, că cineva este bogat de la 4.000 de euro pe lună în sus. Francezii au mai avut o tentativă de a defini bogăția, estimând că de la dublul sau de la triplul salariului median în sus te poți considera bogat. Alții iau în calcul valoarea proprietăților de care dispui atunci când măsoară bogăția. Toate încercările atestă faptul că a defini ce este bogăția nu este ușor. Există apoi mai puține referințe academice despre domeniul bogăției decât despre cel al sărăciei. Alții spun că dacă ai un milion de euro, ești bogat. După acest criteriu, numărul românilor bogați era de 47.168 de persoane în decembrie anul trecut, potrivit unui raport Credit Suisse.
BUSINESS REPORT
Foto: Colaj foto

Business report La cât vor ajunge facturile la întreținere în București, la noul preț al gigacaloriei. Cum am ajuns noi statul paralel. Ce vor să schimbe autoritățile în programul RABLA. Economia românească, între chin și amin

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
La cât vor ajunge facturile la întreținere în București, la noul preț al gigacaloriei ● Cum am ajuns noi statul paralel ● Ce vor să schimbe autoritățile în programul RABLA ● Expertul în demografie Vasile Ghețău, despre măsurile propuse de Ministerul Familiei: „Sunt nerealiste în sărăcia bugetelor țării” ● Daniel Dăianu după rectificare : Dacă vrea bani, statul trebuie să se uite la ”plaja întinsă a privilegiilor” și să regândească filosofia fiscală ● Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize? ● Economia românească, între chin și amin ● Românii, primul loc din Uniunea Europeană la capitolul „îmi place să le spun celorlalți ce să facă” ● Bucureștiul, capitala care ucide ● Metroul din Cluj, o tichie de mărgăritar ce ne va săraci cu peste 2 miliarde de euro ● Silvia Fierăscu. Oamenii care fac și desfac organizațiile și rețelele lor nevăzute ● Coordonatoarea DOOM, Ioana Vintilă-Rădulescu, despre schimbările aduse limbii române.
Intr-o uzina auto
Foto: Volvo Cars

Inventivitate, dar și soluții disperate - Ce fac constructorii auto pentru a simți un pic mai puțin efectele crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Unii constructori auto vor pe viitor să-și proiecteze propriile cip-uri, alții le cumpără direct de la producător, iar în unele cazuri mașinile sunt produse fără anumite sisteme. Industria auto spera la început de 2021 că până în a doua jumătate a anului lucrurile se vor rezolva aproape total, însă nu a fost deloc așa, astfel că a fost nevoie să se găsească și soluții ingenioase, dar și unele disperate. Simplitate este cuvântul cheie, în unele cazuri s-a modificat designul sistemelor și asta s-a făcut în funcție de cip-urile care se găseau cel mai ușor.
Adrian Caciu
Foto: Hotnews

Adrian Câciu: Efectele inflației nu sunt ca la doctor, ai luat un medicament și a trecut/ Este cazul să direcționăm bani către aceste companii care fac reconversie economică

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Avem raportul asupra inflației de la BNR care ne spune clar că lucrurile nu se calmează doar pentru faptul s-a schimbat Guvernul, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, conform Agerpres. Potrivit acestuia, efectele inflației "nu sunt întotdeauna ca la doctor, ai luat un medicament și a trecut inflația".
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Firmele primesc contractele de finanțare în Schema HoReCa. Valoarea ajutoarelor de stat și manualul de contractare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele și alți solicitanți admiși la Schema de ajutoare de stat HoReCa încep să primească contractele de finanțare, în cadrul etapei de transmitere a acestor documente, initiate vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 12.00, de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Guvernul Ciuca
Foto: gov.ro

Noua variantă a rectificării bugetare a fost adoptată. Cine primește și de unde se taie bani

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noua variantă a rectificării bugetare a fost adoptată de Guvern. Față de ceea ce a scris HotNews.ro dimineață, conform lui Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a mai apărut o singură modificare, respectiv la Ministerul Mediului, unde a fost suplimentat cu 50 milioane lei.
Adrian Caciu
Foto: Facebook

UPDATE Adrian Câciu: Cel mai trist din perspectivă guvernamentală, dacă vreți, este că trebuie să luăm bani. Nu pentru că trebuie să iei bani de undeva, ci doar pentru că acele investiții au fost trecute scriptic în buget

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor devine un minister al soluțiilor, nu un minister problemă care spune mereu „Nu am bani”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, cu ocazia adoptării rectificării bugetare. „Rectificarea de astăzi ne arată carențe structurale în modul în care proiecțiile bugetare se fac în România pentru că ajungem în ultima lună a anului să trebuiască să alocăm suplimentări pentru banii de pensie, salarii”, a spus el.
Consiliul fiscal
Foto: Consiliul Fiscal

Consiliul fiscal despre rectificare: Depășirile prognozate ale plafoanelor de cheltuieli arată lipsa unui control adecvat al acestora/ Încadrarea în deficit, prin majorare PIB nominal și diminuarea investițiilor

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Evoluția cheltuielilor bugetare confirmă evaluările formulate de Consiliul Fiscal cu ocazia primei rectificări bugetare privind necesarul suplimentar de resurse la nivelul cheltuielilor de asistență socială în cuantum de 3,5 mld. lei și riscurile de depășire la nivelul cheltuielilor de personal și cu bunuri și servicii, spune instituția într-o opinie preliminară pe marginea noii rectificări bugetare.
Google Maps
Foto: Google Maps

​Trenduri Google Maps: cele mai căutate obiective, ore de vârf și ponturi de călătorie

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | IT
Luna decembrie și sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, așa că Google Maps a analizat câteva trenduri care pot fi utile în petrecerea timpului liber, a vacanțelor sau pentru a evita aglomerațiile.
Loteria de Vaccinare
Foto: DreamsTime

​Loteria de Vaccinare: Duminică are loc a doua extragere lunară. Ce numere participă

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Duminică vor avea loc cea de-a doua extragere lunară și cea de-a noua extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare, potrivit Loteriei Române. La cea de-a noua extragere săptămânală participă numerele de ordine din intervalul 2.909.302– 3.061.027 corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 26 noiembrie, la orele 12:00.
Lucian Heius
Foto: Hotnews

Secretar de stat despre împrumutul pentru CEC Bank: Dobânda este ROBOR la 3 luni plus o marjă care va fi negociată/ Rambursarea se va face într-o singură tranșă

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noua variantă a rectificării bugetare prevede un împrumut de 1,4 miliarde lei pentru CEC Bank. „Este un împrumut care are rolul de a sprijini această companie în activitatea ei, în special pentru a putea să aloce credite pentru IMM-uri”, a declarat liberalul Lucian Heiuș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Doar 6% dintre produsele electro-IT disponibile în 2021 au avut preț minim de Black Friday

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Doar 6% dintre produsele de electro-IT din ofertele de Black Friday 2021 au avut în noiembrie cel mai scăzut preț din an, conform serviciului online de monitorizare a prețurilor PriceFlux.
Schema HoReCa 2021
Foto: Dreamstime.com

​Schema HoReCa: Peste 60% dintre aplicanții admiși au ales BT ca bancă parteneră. Când încep plățile

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Peste 60% dintre antreprenorii admiși la Schema HoReCa, de ajutoare de stat, au ales Banca Transilvania ca bancă parteneră în program, a informat, vineri, BT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Plati pilonul II
Foto: ASF

​Pilonul II de pensii, în primele 9 luni din 2021: Peste 13.600 de români au încasat peste 200 de milioane de lei / 80% dintre aceștia au preferat banii deodată, nu eșalonat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Asigurari
13.604 de participanți ori beneficiari ai Pilonului II de pensii (pensie obligatorie administrată privat) au încasat peste 207 milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, în urma contribuțiilor la acest sistem, a anunțat vineri ASF. Din valoarea totală a plăților efectuate, un procent de 87% este aferent deschiderii dreptului la pensie, 12% ca urmare a decesului participantului și 1% ca urmare a invalidității.
Lucian Heius
Foto: Hotnews

Bugetul pe 2022 ar putea avea un deficit de 5,84% din PIB. Secretar de stat: Voucherele de vacanță vor fi prinse în bugetul de anul viitor

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Bugetul pe 2022 ar putea fi aprobat repede, cel tâziu la începutul lunii ianuarie, reiese din declarațiile secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș (PNL). „Ce discuții am avut cu domnul ministru, ne dorim ca bugetul general consolidat pe 2022 să fie aprobat foarte repede. Dacă nu reușim în decembrie, la începutul lunii ianuarie obligatoriu”, a spus el, în cadrul ședinței CES.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

ANRE, amenzi de peste 2,36 de milioane de lei pentru distribuitori de energie și gaz. Neregulile descoperite la Hidrolectrica, Enel sau Engie

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat vineri că în perioada ianuarie – octombrie 2021 a sancționat principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, aplicând amenzi contravenționale în valoare totală de 2.365.000 lei.
Monede
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2, Măsura 1: Atenție la rapoartele de progres, să nu dați banii înapoi

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele care au fost admise la finanțare și au implementat proiectele la Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID-19 riscă să fie obligate să dea înapoi statului granturile de 50.000-150.000 euro, dacă nu au transmis în aplicația electronică rapoartele de progres în termenul stabilit. La Măsura 1, prima ediție, un sfert dintre cei care au primit microgranturile de 2.000 euro au fost puși să returneze banii statului.
Rectificare bugetara
Foto: Dreamstime

Rectificarea bugetară a fost modificată. Ce modificări sunt, de la Finanțe și Dezvoltare, la SGG. Se va acorda un împrumut de 1,4 miliarde lei pentru CEC Bank

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Rectificarea bugetară a fost modificată. Sunt mai multe modificări. Prima dată sare în vedere Ministerul Finanțelor care va primi 1,56 miliarde lei, din care 1,4 miliarde sunt pentru un împrumut în direcția CEC Bank. Este vorba de aducerea la îndeplinire a obiectivelor de acoperire a cerințelor MREL. Trebuie “adoptate măsurile necesare astfel încât, treptat, în perioada 2021-2023 Banca să se alinieze la noile cerințe de capital și pasive eligibile impuse”.
Buget Rabla, epuizat in 5 minute
Foto: Ministerul Mediului

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021: Bugetul de 14 milioane de lei din Etapa I s-a epuizat în 5 minute / Când vor putea fi folosite în magazine voucherele

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Consumator
Bugetul de 14 milioane de lei destinat voucherelor pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare s-a epuizat în 5 minute de la deschiderea primei sesiuni din decembrie a programului Rabla pentru electrocasnice, care a avut loc vineri la ora 10:00. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru HotNews.ro că au fost generate 35.000 de vouchere și 'azi sau mâine vor fi validate de AFM pentru a putea fi folosite în magazine'.
City Insurance
Foto: AGERPRES

​Primele plăți către păgubiții City Incurance vor fi făcute luni / Despăgubirile solicitate până acum sunt estimate la peste 100 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Asigurari
Primele plăți de despăgubiri pentru cererile de plată depuse de către păgubiții City Insurance vor fi efectuate luni, 29 noiembrie, a anunțat astăzi Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care a preluat administrarea acestui asigurător în procedură de faliment. Datele ASF transmise în premieră către HotNews.ro arată că despăgubirile solicitate până acum sunt estimate la peste 100 milioane de euro. UPDATE ASF a anunțat vineri seara ce plăți se vor face luni: Peste 2,3 milioane de lei pentru peste 1000 de cereri de plată.
Bursa
Foto: Pexels

Bursele europene s-au prăbușit vineri după descoperirea noii variante B.1.1.529 a coronavirusului

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Burse
Principalele burse europene înregistrau scăderi semnificative vineri dimineața, fiind afectate de descoperirea, în Africa de Sud, a unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 deosebit de contagioasă, transmit AFP și MarketWatch, potrivit de Agerpres.
Antreprenor
Foto: @ Andrea Piacquadio | Pexels.com

Ce provocări au întâmpinat oamenii de afaceri în 2021. Așteptările economice pentru 2022

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Creșterea costurilor de producție, a materiilor prime și a transportului, precum și deprecierea cursului monedei naționale riscă să ducă economia pe minus în 2022, spun managerii chestionați în cadrul Barometrului Moneycrop referitor la starea economiei.
Isarescu semnand bancnota de 20 de lei
Foto: Hotnews

Bancnota de 20 de lei care va fi pusă în circulație din 1 decembrie e imprimată cu o cerneală care își schimbă culoarea: din auriu în verde, în funcție de unghiul de înclinare

de DP HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Una din caracteristicile noii bancnote care va fi pusă în circulație la 1 decembrie este cerneala care își schimbă culoarea. ”Cerneală specială care își schimbă culoarea din auriu în verde când bancnota este privită sub anumite unghiuri de înclinare; valoarea bancnotei, în litere, pe aversul acesteia, în partea din stânga jos, este imprimată cu astfel de cerneală”, arată o circulară transmisă vineri de Banca Națională.
Pe strazile Londrei
Foto: O Gelbendorf, Dreamstime.com

Regatul Unit a avut cea mai slabă lună octombrie din 1956 încoace la capitolul producție auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Luna trecută în Regatul Unit au fost produse 65.000 de mașini noi, cea mai slabă valoare pentru octombrie din ultimii 65 de ani, arată datele Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). De vină a fost în mare parte criza semiconductorilor auto, dar și faptul că Honda a încetat producția în iulie.
Angajati
Foto: Dreamstime

3 din 5 angajați români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual - studiu

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Peste 60% din angajații români care își caută un alt job o fac pentru că se consideră subapreciați la locul de muncă actual, față de media globală de 54%, conform studiului Randstad Workmonitor. Acesta indică o tendință ce poate fi numită "Anul conștientizării asupra parcursului profesional în linie cu așteptările personale" în rândul angajaților, care au dobândit, în urmă pandemiei, o mai mare claritate cu privire la ce își doresc de la viața lor, în plan profesional și personal.
BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logo
Foto: Hotnews

​Proiectul privind impozitarea la sursă a câștigului din tranzacții pe bursă. Consiliul Fiscal: Instituie o nouă categorie de excepții/ Impact bugetar redus

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Sebastian Burduja, de la PNL, împreună cu alți parlamentari, a inițiat recent un proiect care prevede
reducerea impozitului pe câștigul din tranzacții de la 10% la 1%, pentru titluri deținute mai mult de un an, respectiv 3% pentru titluri deținute mai puțin de un an. Este vorba despre investitorii individuali. Concomitent, proiectul propune implementarea unui sistem de reținere la sursă și eliminarea obligativității de declarare a pierderilor, așa cum este în prezent.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Polițiști acuzați că luau pizza și porții de mâncare de la curierii din trafic. Afectat de praf și oboseală, Dorneanu a încasat sporuri de 250.000 lei. „Am dreptul să-mi curm suferința”. Megaproiectul Sectorul 0 Mogoșoaia

de DP HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Polițiștii cercetați sunt acuzați că luau inclusiv pizza și porții de mâncare de la curierii din trafic ● Un profesor englez a dovedit în instanță că universitara orădeancă Simona Cavalu l-a plagiat ● Afectat de praf și oboseală, Dorneanu a încasat sporuri de 250.000 lei în pandemie ● „Am dreptul să-mi curm suferința”. Tot mai multe țări permit libertatea unei persoane de a alege când să moară ● Bustul Regelui Mihai I, dezvelit la Londra ● Megaproiectul Sectorul 0 Mogoșoaia: Consilierii dezbat reconfigurarea teritorială a comunei ● Trei parlamentari, în dosare ale Parchetului General pentru zădărnicirea combaterii bolilor● Împrumuți mașina cuiva? Dacă poliția îți cere datele sale și nu i le dai, va trebui să plătești integral amenda ● PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări? ● Polonia va reduce taxele pentru a atenua impactul inflației ● Kövesi, șefa Parchetului European: Aveți încredere. Corupția poate fi învinsă ● Pe locul patru în UE la creșterea anuală a prețurilor.
Casa de pensii
Foto: Facebook

9 mituri și întrebări pe care să le ai în minte când te gândești la pensionare

de DP HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Majoritatea românilor care caută să își fructifice cât mai bine micile economii se uită fie la depozitele bancare, (puțini) la investiții bursiere, ori la randamentele oferite de fondurile de investiții. În căutările lor, trebuie ținut cont de câteva realități foarte concrete: adolescenții de azi vor trăi mai mult decât părinții lor, prețurile au tendința generală de creștere, randamentele depozitelor bancare vor rămâne o perioadă negative (pe românește, pierzi bani depunându-i la bancă), populația e în scădere și într-un consistent proces de îmbătrânire șamd. Cu alte cuvinte, o strategie gen ”lasă dragă, că ne dă Statul pensia și mai vedem noi după aia cum ne mai descurcăm...”, nu va ține.
Electrocasnice
Foto: Wikimedia Commons

Rabla pentru electrocasnice. De astăzi, pot fi generate vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere sau congelatoare

de DP HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Prima etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, la ora 10.00, putând fi generate vouchere de 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, scrie news.ro. Bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane de lei.
Bancomat
Foto: Dreamstime.com

​Salariul minim în UE merge mai departe

de CZ HotNews.ro
Procedura pentru adoptarea salariului minim european merge mai departe: plenul Parlamentului European a aprobat începerea negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene pentru viitoarea directivă UE care va reglementa cadrul european pentru a „garanta un salariu minim corect și adecvat tuturor lucrătorilor din UE”.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by