ECONOMIE
Brian Armstrong Brian Chesky
Foto: Coinbase

Un patron „foarte mândru” de fostul său angajat. Airbnb și Coinbase, umăr la umăr pe bursă

de CZ HotNews.ro
Coinbase s-a lansat pe bursă, zilele trecute, la 4 luni după Airbnb. Fondatorul Airbnb, Brian Chesky, se declară acum „foarte mândru” de fostul său angajat, Brian Armstrong, fondatorul Coinbase.
Ponturi pentru dosarul perfect de credit pentru Noua Casă
Foto: Hotnews

Cum să-mi aleg creditul potrivit pentru locuință? 7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
La ce să mă uit mai atent când compar ofertele băncilor: la nivelul dobânzii? La DAE (Dobânda Anuală Efectivă)? La nivelul ratei lunare? Pe ce perioadă să mă împrumut? La ce e atentă banca atunci când îmi analizează dosarul de credit? Cât timp durează până obțin aprobarea? Oare n-ar fi mai bine să rămân în chirie și să nu mă împrumut? Vor crește dobânzile în perioada următoare? Toate aceste întrebări pe care și le pune un tânăr care vrea să își cumpere o locuință sunt absolut legitime. HotNews a stat de vorbă cu reprezentanții principalelor bănci comerciale și a încercat să sintetizeze în 7 întrebări esențiale principalele necunoscute atunci când vrei să-ți iei o casă. Azi, răspunsurile oferite de UniCredit Bank.
Tineri care locuiesc cu parintii
Foto: Pixabay

Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Circa 3,88 milioane de români cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani preferă să trăiască împreună cu părinții, potrivit datelor Eurostat, bărbații fiind ușor majoritari (puțin peste două milioane, față de 1,8 milioane de femei). Ca pondere în populația totală din aceeași grupă de vârstă aceștia reprezintă 56,4%. Tinerii din țările nordice (Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia) sunt în topul clasamentului tărilor cu cele mai mici ponderi ale tinerilor ce locuiesc cu familia extinsă.


Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon

S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Agenția de rating S&P a păstrat calificativul BBB-, dar a modificat perspectiva la stabilă pentru România. Motivul ține de scăderea riscurilor fiscale. "România are un guvern care a luat măsuri pentru a dezamorsa riscurile fiscale pe termen scurt și acum prognozăm că datoria publică neta să va stabiliza la 50% din PIB până în 2023", spune S&P.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
​DOCUMENT

​Reorganizare amplă la Ministerul Finanțelor: crește numărul de posturi pentru că preia de la ANAF, apare un nou secretar de stat. Noi structuri precum: Unitatea de operaționalizare a Centrului CYBER

de F.B. HotNews.ro
Așa cum știm, Direcția de soluționare a contestațiilor trebuie să treacă în subordinea Ministerului Finanțelor, de la ANAF, având în vedere Legea 295/2020. În acest sens, Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de Hotărâre de reorganizare a instituției. Astfel, numărul de posturi va crește cu 220, la care se adaugă 62 vacante. Acestea vin practic de la ANAF, e un transfer. Ministerul va ajunge la un total de 1997 posturi.
Fonduri
Foto: Pixabay

Măsura 2: S-au mai plătit 1.690 de firme, în ultima săptămână. Situația ajutoarelor COVID pentru IMM, la zi

de CZ HotNews.ro
Un număr de 1.690 de firme au mai primit, în ultima săptămână, ajutoare de stat din Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, conform listei oficiale cu aplicanții.
Educatia in mediul rural
Foto: World Vision Romania

Operatorii telecom cer statului să rezolve blocajele care mențin decalajul urban-rural: Un primar ne-a scris că a primit tablete pentru copii, dar localitatea nu are internet

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | Telecom
"Niciodată nu vom reuși să rezolvăm decalajul de conectivitate dintre rural și urban, dacă partea de infrastructură de comunicații este uitată. Riscul este să ajungi să dai tablete într-un sat la copii, dar aceștia nu au internet de niciun fel. Să vedeți cum este să primești o scrisoare de la un primar care îți explică acest lucru: Am primit tablete și nu avem internet. Vă rog frumos veniți și ajutați-mi copiii!", a declarat joi Cătălin Buliga, directorul de tehnologie în Vodafone România. Vezi în articol ce anomalii semnalează marii operatori telecom în relația cu statul, probleme vechi care mențin decalajul rural-urban.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Ministerul ne-a spus vag cum va trata plățile pentru firmele Start-Up Nation vândute

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
StartupCafe.ro a întrebat oficial Ministerul Economiei dacă va plăti sau nu granturile pentru firmele câștigătoare în programul Start-Up Nation 2018 care au fost vândute între timp de către patronii care le-au înscris la finanțare, dar instituția ne-a răspuns vag, cu extrase din legi cunoscute.
Dezinfectare
Foto: pexels.com

Ministerul Economiei nu respectă măsurile de bază privind dezinfectarea, în plin val de infectări / Ministerul Economiei: Această situație a fost cauzată de reorganizarea instituției și lipsa fondurilor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Ministerul Economiei nu respectă de câteva luni, exact în plin val de infectări, legislația în vigoare referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unei sesizări obținute de HotNews.ro. În sesizare se arată că nu este realizată dezinfectarea spațiilor în care au lucrat salariați declarați pozitiv cu Sars-Cov-2 și nici măcar banalul săpun nu mai este asigurat. Ministerul Economiei răspunde, în urma unei solicitări a HotNews.ro, că procedurile de achiziții sunt în derulare și că s-a ajuns aici din cauza reorganizării instituției.
Tren al CFR Marfa
Foto: Hotnews

Numărul de angajați CFR Marfă se va reduce cu 1.400, vor scădea cu 30% cheltuielile cu salariile - proiect

de Vlad Barza HotNews.ro
Ministerul Transporturilor a publicat proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al CFR Marfă, companie de stat care se află într-un mare impas. Proiectul prevede scăderea cu aproape 30% a numărului de salariați, dar și scăderea cu o pondere apropiată a cheltuielilor de natură salarială programate pentru acest an. CFR Marfă are aproximativ 4.700 de angajați și are pierdere contabilă din anii precedenți de 2,7 miliarde lei.
Masini
Foto: Ocskay Mark, Dreamstime.com

Ce mașini au cumpărat românii în primele trei luni

de Vlad Barza HotNews.ro
În primele trei luni ale anului cele mai vândute modele pe piața mașinilor noi au fost de la Dacia, însă a mers foarte bine și SUV-ul Ford Puma, fabricat la Craiova. Au fost trei luni foarte bune și pentru mașinile electrice, cu o creștere de 52% față de primul trimestru din 2020. Patru modele din top 10 sunt asiatice.
Cornel Amariei
Foto: Hotnews

„Ochelarii” .lumen vor ajunge (aproape) gratis la nevăzători prin programe guvernamentale. Startup-ul românesc are un nou investitor

de Constantin Pescaru HotNews.ro
„Ochelarii” .lumen vor ajunge la nevăzători prin intermediul programelor și subvențiilor guvernamentale destinate persoanelor cu dizabilități, astfel încât să fie gratis ori foarte accesibili pentru aceștia, a declarat Cornel Amariei, fondatorul startup-ului, pentru StartupCafe.ro. Totodată, proiectul are un nou investitor: compania de training Ascendis a anunțat că intră în acționariat.
Mercedes Benz EQS
Foto: Mercedes Benz

​VIDEO Mercedes a prezentat EQS, prima sa limuzină complet electrică. Autonomia promisă este de până la 770 km

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | Auto
Mercedes - Benz a prezentat prima sa limuzină complet electrică, EQS, un model care va fi lansat în a doua parte a anului în Europa, va costa peste 100.000 de euro și are și o variantă în care autonomia promisă este de 770 km. Pe noua platformă germanii vor lansa și SUV-uri electrice. Noul model se vrea a fi un concurent pentru Tesla Motors. EQS este echivalentul electric al S Klasse și va fi produs în Germania. Printre opționale se numără și uriașul ecran tactil de 56 de inci.
Cresa din Bucuresti
Foto: Agerpres
​DOCUMENT

​1.500 lei pentru creșă sau grădiniță: Ministerul Finanțelor a făcut procedura pentru cei care au aplicat în noiembrie 2020 – martie 2021, facilitatea fiind suspendată din aprilie 2021

de F.B. HotNews.ro
Facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță, așa cum știm, a fost suspendată din aprilie și până la finalul anului. Pentru că trebuie să se aplice pe primul trimestru și ultimele două luni din 2020, acum Ministerul Finanțelor a venit cu un proiect de OUG care arată cum trebuie să se aplice. Practic este vorba despre modul de declarare. (De precizat că în Parlament este un proiect de lege care prevede aplicarea și de către firmele plătitoare de impozit pe venit, iar după adoptare ar trebui să se aplice de anul viitor)
accident sectorul 2
Foto: Captura

Câți pietoni sunt anual accidentați de mașini în România? În 2019, 60% dintre pietonii accidentați erau băuți, la fel ca 40% dintre șoferi. Cele mai multe accidente cu pietoni implicați au loc în Moldova. Vezi datele pe ultimii 6 ani

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Am eliminat din setul de date anul 2020 întrucât restricțiile de circulație impuse de pandemie ar fi denaturat acuratețea rezultatelor. În anul 2019, cel mai recent pentru care Institutul Național de Statistică oferă date relevante, s-a înregistrat o scădere a riscului asociat traficului rutier, numărul accidentelor între un vehicul ṣi un pieton scăzând cu 3,1%. În anul 2019, din cei 3844 pietoni și șoferi aflați sub influența alcoolului care au fost implicați în accidente de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 60% erau pietoni și 40% șoferi. De asemenea, peste 60% dintre pietoni aveau peste 30 de ani, mai arată datele Statisticii. Cele mai multe accidente în care sunt implicați pietoni au loc în august, iar ca zonă geografică, Moldova înregistrează cele mai multe persoane accidentate. Circa trei sferturi din accidentele în care sunt implicați pietoni au loc ziua și doar un sfert se petrec după lăsarea întunericului.
Vaccinul Sputnik V, cele doua doze
Foto: Patricio Murphy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

De ce este un eșec campania de vaccinare din Rusia

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Există câteva țări în regiunea noastră în care campania de vaccinare este un eșec complet: Bulgaria și Rusia, spune Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. În cazul Bulgariei, motivul este pentru că nu poate convinge deloc oamenii să se vaccineze.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea valul 4 al pandemiei. Cumpănașu, proiect de 4.000.000 lei cu Ministerul Educației. Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat. Topul dobânzilor la care se împrumută statele UE

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Cumpănașu, al treilea proiect cu Ministerul Educației: 4.000.000 lei să scoată instituția din haos ● Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat ● Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea valul 4 al pandemiei ● Vom avea mini sau maxi criză politică? Cum va fi influențată economia ● Românii au avut parte de cea mai mare scumpire a energiei electrice din Europa ● Lucian Croitoru: Lupta băncii centrale pentru principii: 1990-2020 ● Șoferii vor putea afla tot istoricul sancțiunilor rutiere, nu doar numărul punctelor de penalizare ● Dacian Cioloș: „Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu ● Topul dobânzilor la care se împrumută statele UE ● Memorandumul privind legea salarizării bugetarilor: Unele sporuri vor intra în salariul de bază. Modul de ierarhizare se va schimba
Extasy
Foto: Hotnews

Idee de afacere în pandemie: Fondatorul Untold a atras investiții de 1 milion Euro într-o aplicație și face angajări

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | IT
Cu festivalurile puse pe pauză din cauza pandemiei COVID, fondatorul Untold și Neversea are altă idee de afacere: o aplicație de mobil pentru care deja a strâns investii de 1 milion de euro. Startup-ul susține că astfel valoarea sa estimată a crescut de la 3,5 milioane de euro, în luna decembrie, la 6,5 milioane de euro în prezent.
Conexiuni de internet rural-urban
Foto: ANCOM

Noi date despre utilizarea internetului în România: Cât s-a redus decalajul urban-rural și ce măsuri și-a asumat România față de Comisia Europeană

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Telecom
În situația excepțională impusă de pandemie anul trecut, traficul de internet fix a înregistrat o creștere masivă cu peste 51% față de anul 2019, depășind o valoare de 10.000 de PB (n.a Petabyte), a declarat joi Eduard Lovin, vicepreședinte al Arbitrului telecom (ANCOM). 90% din traficul total de internet din România a fost realizat prin rețele fixe și 80% din conexiunile de internet fix din țară permit viteze de descărcare de peste 100 Mbps (megabiți pe secundă), una dintre cele mai mari ponderi din lume, nu doar din UE. Vezi în articol cât a scăzut anul trecut decalajul de conectivitate dintre urban și rural și ce măsuri și-a asumat România la nivelul UE.
Londra
Foto: Pere Sanz | Dreamstime.com

Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Obsesia cu vaccinarea este greșită. Asta o spun cei care au cel mai mare succes cu vaccinarea în acest moment în Europa: anume britanicii, potrivit lui Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. “Vă spun chestia asta pentru că sunt aici și mă uit la ce comunică și cum comunică”, spune el.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica vrea să retehnologizeze o hidrocentrală pentru 76,9 milioane euro

de C.P. HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Energie
Hidroelectrica a inițiat joi, pe platforma e-licitație.ro, procedura de achiziție publică pentru lucrări de retehnologizare a C.H.E. Râul-Mare Retezat. Proiectul, estimat la 76,9 milioane euro, urmează să fie atribuit în urma unei proceduri competitive cu negociere, în care va fi evaluat raportul calitate-preț. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea entităților interesate este 24 mai 2021, ora 11:00, la sediul Hidroelectrica.
HoReCa
Foto: myPOS

Guvernul a aprobat sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei

de C.P. HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de OUG care prevede sancțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. "Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislația în vigoare, știți foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închiși pe o perioadă scurtă la început și, după aceea, pe o perioadă mai lungă", a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Măsura 3: Cele trei modificări care se vor aplica la reluarea de la zero a sesiunii (ministru)

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, merge mai departe cu intenția sa de a relua de la zero înscrierile la Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme, și anunță 3 modificări care se vor face la reluarea sesiunii.
Complexul Energetic Oltenia
Foto: AGERPRES

Complexul Energetic Oltenia primește un nou ajutor de stat, de 664 milioane de lei, după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență

de C.P. HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Energie
Guvernul a adoptat joi un proiect de OUG privind acordarea unui nou ajutor de stat Complexului Energetic Oltenia. Ministerul Finanțelor va aloca sub forma de grant, la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664,1 milioane lei, în scopul asigurării resurselor necesare acordării ajutorului de stat, Societății Complexul Energetic Oltenia SA. Suma va fi asigurată de Ministerul Finanțelor din venituri rezultate din privatizare, pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020, informează Ministerul Energiei.
Horia Braun, CEO Erste Asset Management
Foto: Hotnews

Cât loc mai este în tolbă de optimism?

de Horia Braun HotNews.ro
Daca privim la ultimele 12 luni in cateva grafice de preturi de pe pietele financiare, lucrurile par sa fi mers snur in economie: pietele bursiere globale au crescut semnificativ (cu aproape 50% in EUR), in vreme ce volatilitatea a scazut sub nivelul de 20%, la jumatate fata de valoarea sa de la inceputul lunii aprilie 2020. Sigur ca in realitate avem de-a face in mare masura cu “mirajul” efectului de baza, pentru ca ne comparam cu minimele inregistrate la inceputurile crizei Covid-19, cand inca frica de necunoscut ne apasa pe toti, insa trebuie sa recunoastem ca rezilienta trendului pozitiv in toata aceasta perioada in care am trecut peste valul doi si trei de infectari si lockdown-uri reprezinta un aspect cu adevarat remarcabil.
Cristian Popa, membru CA al BNR
Foto: Hotnews

Cristian Popa: BNR NU interzice bancilor deschiderea de conturi furnizorilor de servicii de schimb intre criptomonede sau furnizorilor de portofele digitale (wallet-uri)

de DP HotNews.ro
Aceasta este o clarificare importanta, mai multe persoane mi-au adus la cunoștință, in repetate rânduri, faptul ca nu pot face plati catre asemenea furnizori sau ca furnizorilor le sunt inchise conturile bancare. Motivația bancilor comerciale era "nu ne lasa BNR". Nu BNR cere inchiderea acestor conturi, sunt decizii interne. Bancile comerciale trebuie insa sa respecte prevederile Legii 129/2019, deci sa isi cunoască clientela si sa administreze riscurile de spalare a banilor si finantare a terorismului, spune Cristian Popa, membru CA al BNR. În opinia BNR aceste active sunt speculative, volatile si riscante, putand genera pierderi financiare semnificative investitorilor. Insa banca centrala considera ca acestea nu reprezinta o amentintare la adresa stabilitatii financiare in Romania. Deci pot fi foarte periculoase pentru finantele personale insa nu pentru stabilitatea macroeconomica a tarii, mai spune Popa.
Mugur Isarescu
Foto: Facebook

Isărescu: Pe plan fiscal vedem o dorință de consolidare/ În privința cursului de schimb, suntem pregătiți să asigurăm o mai multă flexibilitate având în vedere rolul său de ancoră a încrederii sociale în România

de DP HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Actualitate | Esențial
”Privind în perspectivă, autoritățile române vor continua să mențină măsuri de sprijin adecvate. Pe plan fiscal vedem că există o dorință de consolidare. Pe plan monetar, nu vedem motive pentru reduceri suplimentare ale ratei politicii și suntem pregătiți să asigurăm flexibilitatea obiectivelor noastre de inflație, având în vedere nivelurile destul de ridicate ale datoriei. În ceea ce privește cursul de schimb, suntem pregătiți să asigurăm mai multă flexibilitate având în vedere rolul său de ancoră a încrederii sociale în cazul României”, a pus Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unui discurs ținut la conferința FMI - Regional Economic Outlook: Europe
Ferrari SF90 Stradale
Foto: Danciaba, Dreamstime.com

Ferrari va lansa în 2025 prima sa mașină full-electrică

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Auto
Ferrari a anunțat că în 2025 va lansa prima sa mașină 100% electrică, după ce mulți ani compania a spus că nu va exista un Ferrari electric. Celebra marcă italiană spune că va lansa trei mașini noi în următoarele luni, iar 2022 va fi un an important fiindcă vine pe piață primul SUV al mărcii, o mașină numită Purosangue.
Tehnologia 5G
Foto: EAI

Undă verde la Guvern pentru 5G: Vor fi folosite doar echipamente și soft-uri de la producători avizați în prealabil de CSAT/ Avizul va ține cont de obligațiile României față de UE și SUA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Telecom
Guvernul a aprobat joi proiectul de lege care prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a Prim-Ministrului, pe baza avizului conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Guvernul va cere ca proiectul să fie dezbătut în regim de urgență în Parlament. Adoptarea acestei legi este obligatorie pentru lansarea licitației 5G de la care statul speră să atragă în jur de 600 milioane de euro la buget.
Algoritmi bitcoin
Foto: Waldemar Thaut / Panthermedia / Profimedia Images

BNR: Criptoactivele sunt active speculative foarte volatile și extrem de riscante

de DP HotNews.ro
Banca Națională a României constată menținerea tendinței de creștere a interesului publicului față de monedele virtuale (denumite și cripto-active) și atrage atenția că acestea continuă să reprezinte active speculative foarte volatile și extrem de riscante, cu un potențial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor. Deși, potrivit opiniilor Autorității Bancare Europene, riscul de utilizare ilicită a monedelor virtuale se menține ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia. Astfel, furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorii de portofele digitale sunt obligați, începând cu 15 iulie 2020, să se conformeze prevederilor Legii nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, inclusiv în ceea ce privește cerința de a fi autorizați sau înregistrați de Ministerul Finanțelor, prin Comisia de autorizare a activității de schimb valutar.
Octavian Oprea, presedintele ADR
Foto: Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei
Articol actualizat

VIDEO Oprea (ADR): Cartea de identitate electronică nu e obligatorie, dar cetățenii nu vor mai putea călători în UE doar cu cartea de identitate simplă, ci vor fi obligați să prezinte și pașaportul alături de aceasta

de DP, Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Telecom
"Cartea de identitate electronică nu este obligatorie. Cu toate acestea, pentru a putea călători în Uniunea Europeană, cetățenii României care optează în continuare pentru o carte de identitate simplă vor fi obligați să prezinte și pașaportul alături de aceasta.", a declarat joi, Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR). Precizarea vine să corecteze o știre Agerpres în care președintele ADR era citat că ar susține că cetățenii nu vor mai putea călători în străinătate fără cartea electronică de identitate.
Fonduri
Foto: Pixabay

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutoare HoReCa la valoarea de 500 milioane euro

de CZ HotNews.ro
Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de stat de până la 500 de milioane de euro în total restaurantelor, hotelurilor și altor firme din domniul HoReCa și al turismului prin schema de ajutoare aflată în pregătire la Ministerul Economiei.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital la dobânzi de 2% și 2,75%

de F.B. HotNews.ro
România a împrumutat 3,5 miliarde lei de pe piețele internaționale, fiind vorba de două tranșe pe 12 și 20 de ani. Subscrierea a fost de 10 miliarde euro, prin participarea unui numãr de peste 380 de investitori. De precizat că Ministerul Finanțelor a ieșit pe 7 aprilie pe piețele externe.
Podul prabusit de la Budila
Foto: CFR Infrastructura

CFR a emis ordinul de reconstrucție a podului feroviar de la Budila, de pe linia Brașov - Întorsura Buzăului

de Vlad Barza HotNews.ro
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov (SRCF Brașov) a emis joi Ordinul de începere a lucrărilor pentru reconstrucția podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung. Podul s-a prăbușit în 2018 și de atunci trenurile nu mai circulă.
Tren al CFR Calatori
Foto: Stefania Gal

CFR Călători are un nou director general

de Vlad Barza HotNews.ro
Din data de 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante, care are experiență în logistică și operațiuni feroviare, anunță Ministerul Transporturilor. Din februarie 2020 la conducerea CFR Călători a fost Dan Costescu. Ministerul Transporturilor spune că este nevoie de un nou început pentru companie și de o revitalizare a imaginii acesteia. Dan Costescu a pus un mesaj pe Facebook unde spune că a decis să facă o schimbare și să se despartă de CFR Călători.
Polestar 2
Foto: Polestar

Polestar, divizia de mașini electrice a Volvo, a primit 550 milioane dolari finanțare pentru a-și dezvolta gama

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | Auto
Polestar, marca de mașini electrice a Volvo, a anunțat că a primit 550 milioane dolari finanțare de la câteva fonduri chineze de investiții și vrea să-și extindă gama cu câteva modele noi. Volvo este deținut de compania chineză Geely care i-a dat mare independență și i-a asigurat fondurile necesare. Acum 3 ani era creată marca Polestar pentru care suedezii și chinezii au planuri mari.
Criptomonede
Foto: Max Pixel

Șeful Fed a atacat iar criptomonedele: Sunt vehicule pentru speculații

de CZ HotNews.ro
Criptomonedele au fost atacate din nou de Jerome Powell, președintele Rezvervei Federale a SUA - sistemul bancar central american, pe fondul ascensiunii bitcoin și al debutului în forță pe bursă reușit de platforma de tranzacționare cripto Coinbase.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report Malta oferă bani de cazare turiștilor care o vizitează. Pietonii, amendați dacă stau cu ochii în telefon când traversează. Documentul unic pentru deplasarea în alte state NU va garanta mobilitatea în UE. O criză care a venit prea devreme

de DP HotNews.ro
Proiect de lege: Pietonii, amendați dacă stau cu ochii în telefon când traversează strada ● Documentul unic pentru deplasarea în alte state nu va fi un pașaport care să garanteze mobilitatea în UE ● Florin Cîțu – ministrul interimar al Sănătății: O criză care a venit prea devreme ● Ambiții, proiecte și realism în industria energetică. Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanțat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut ● Lumea interlopă online. Cum a schimbat pandemia infracționalitatea virtuală ● Ministerul Finanțelor a prelungit până la 20 septembrie 2021 facilitatea de eșalonare la plată a obligațiilor bugetare ● Ghidul practic IMM Invest 2021. Ce fel de credite se pot lua, care sunt condițiile dar și parametrii de costuri și eligibilitate. Prioritățile antreprenorilor ● Mass media, fabrica de halucinații și de extremism.
IMM Invest 2021
Foto: Dreamstime.com

Fondul de garantare: IMM Invest e deschis antreprenorilor, dar de lunea viitoare băncile vor putea încărca dosarele în aplicația web

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii se pot înscrie deja în platforma online a programului IMM Invest, dar băncile vor putea să încarce dosarele în aplicația Fondului de garantare începând de lunea viitoare, a declarat, miercuri, directorul Fondului Național de Garnatare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Ajutoarele HoReCa 2021-2022: Lista cheltuielilor eligibile și condițiile pentru firme (proiect de procedură)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a lansat, miercuri, în dezbatere publică propunerea oficială de procedură de implementare a viitoarei scheme de ajutoare de stat pentru restaurante, cafenele, pensiuni, alte firme HoReCa și agenții de turism, fiind detaliate cheltuielile eligibile propuse și condițiile pentru beneficiari.
Electrica Furnizare
Foto: Electrica

Consiliul Concurenței investighează Electrica și CEZ pentru practici anticoncurențiale în liberalizarea pieței energiei

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a efectuat, miercuri, inspecții inopinate la sediile companiilor Electrica și CEZ, suspectând practici anticoncurențiale privind blocarea migrației consumatorilor de la un furnizor la altul, în contextul liberalizării pieței, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.
Reteaua de fibra optica a DIGI in Romania
Foto: Digi Communications

Ce asigurare are DIGI pentru centrele de date din București și anumite noduri de rețea din țară: Ar putea primi despăgubiri de până la 40,5 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Asigurari
Grupul DIGI/RCS&RDS are o poliță de asigurare pentru echipamentele critice de comunicații din centrele de date din București și din anumite noduri de rețea cheie din România, pentru serviciile pe care le furnizează, care ar acoperi daune de până la 40,5 milioane de euro în cazul unui eveniment major care ar afecta rețeaua, se arată în cel mai recent raport al grupului controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari. Vezi în articol ce asigurări are DIGI în Ungaria și ce riscuri nu sunt asigurate.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by