ECONOMIE
Proteste in Iran
Foto: EPA

De ce internetul este închis de câteva zile în Iran, deși autoritățile au declarat victoria asupra protestatarilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Iranul are 62 de milioane de utilizatori de internet și peste 40 de milioane de useri de Facebook, țara fiind în top 20 al lumii. În aceste condiții, faptul că țara este de mai bine de patru zile fără internet reprezintă o catastrofă pentru locuitori. Regimul Rouhani a declarat victoria asupra protestatarilor care au blocat peste 100 de orașe, iar statul a omorât cel puțin 100 de persoane în acțiunea de înăbușire a revoltelor. Statul nu a dat însă drumul la internet, iar asta spune multe despre regimul represiv de la Teheran și despre cât de departe este dispus să meargă.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Uber lansează o funcție de înregistrare audio pentru siguranța pasagerilor și a șoferilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Uber va lansa o nouă funcție pentru înregistrarea audio a călătoriilor, ca o modalitate de a asigura siguranța pasagerilor și a șoferilor, conform reprezentanților companiei de ridesharing.
Cristian Cristea
Foto: Marius Stoianov
Material realizat cu sprijinul Nissan România

​VIDEO #electRO ep.7: Fan mașină electrică din întâmplare

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Cristian Cristea este unul dintre oamenii care au descoperit automobilul electric din întâmplare, după ce o firmă de închirieri i-a oferit un Nissan LEAF în loc de mașina termică rezervată în avans. Așa a început totul. De atunci au trecut aproape cinci ani. Și peste 230.000 km parcurși electric. Cristian Cristea își folosește mașina pentru a dezvolta și întreține afacerea lui din domeniul apei, dar și pentru vacanțe și călătorii. A fost în Grecia cu LEAF-ul cu baterie de 24 kWh (autonomie reală 100-130 km) și la Amsterdam cu LEAF-ul cu baterie de 30 kWh (autonomie reală 160-200 km). A doua mașină a plecat la cel mai bun prieten al lui Cristian, după ce s-a convins singur că electric e mai bine.
Camera Consultantilor Fiscali
Foto: CCF

[P] Camera Consultanților Fiscali organizează examen de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 2 noiembrie 2019

de Smile Media
Marți, 8 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Înscrierile la examen se fac în perioada 30 septembrie 2019 – 18 octombrie 2019 pe site-ul www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun - în aceeași perioadă - direct sau se transmit, prin servicii poștale cu confirmare de primire, la adresa str. Alexandru Constantinescu nr. 61, sectorul 1, București.
Nokia 2720 Flip
Foto: Hotnews

REVIEW Nokia 2720 Flip - Telefonul cu clapetă nu e rău, dar nici vedetă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 6 Nov 2019 Economie | Gadget
”Este telefonul cu clapetă pe care ți-l amintești, prevăzut însă cu funcții moderne”, așa descrie HMD Global telefonul Nokia 2720 flip lansat recent. Telefoanele cu ”clăpiță”, cum mulți le alintam acum mai bine de 10 ani, vin în prezent pe o piață cu totul schimbată, o piață unde oamenii dau și peste 4.000 de lei pe un telefon excelent. Noul telefon cu clapetă costă 420 de lei și arată bine, dar limitările sunt numeroase și pentru a-l judeca cinstit trebuie să ne gândim la preț și la publicul țintă. 2720 este pentru nostalgici și pentru cei care vor un telefon la care să vorbească în special și la care bateria să țină 3-4 zile între încărcări.
Black Friday
Foto: Hotnews

Black Friday 2019 - eMAG, Altex, EvoMAG, Flanco. Ce oferte și reduceri au promis cele mai mari magazine/Au fost probleme mari la procesarea plății cu cardul/1.000 de telefoane s-au vândut în primele 28 de secunde la eMAG

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | IT
În câteva magazine Black Friday a început la final de octombrie sau la 1 noiembrie, altele au deschis ”Vinerea Neagră” miercuri, pe 13, iar câteva magazine țin evenimentuil exact vineri și doar 24 de ore. UPDATE Magazinele fizice au deschis la 7, iar eMAG a început la 7.24, mai târziu ca în alți ani. Mulți cumpărători au avut surpriza să vadă că nu pot efectua plata cu cardul, iar procesatorul de plăți PayU a explicat că a limitat numărul de plăți acceptate, fiindcă platforma risca să nu facă față. Cele 1.000 de telefoane Samsung Galaxy A10 la 200 de lei s-au dat în doar 28 de secunde pe eMAG.
HotNews.ro a făcut LIVE TEXT cu cele mai importante momente ale zilei.
Uzina Electroputere Craiova in 1989
Foto: AGERPRES

Electroputere Craiova, un nume de legendă al industriei românești, iese din scenă la 1 decembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Electroputere Craiova se va închide în luna decembrie, când ultimii angajați vor finaliza cea din urmă comandă - reparația unui transformator care a fost executat tot aici, în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar acum a fost adus la reparat, scrie Agepres. Electroputere, care acum patru decenii exporta în toată lumea, urmează să se alăture unui lung șir de coloși industriali închiși din cauza lipsei de susținere a statului, lipsei de piețe și resurse financiare, fie drept consecință a deciziilor haotice și vânzării lor în pripă, scrie Club Feroviar.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

O treime dintre români ar fi dispuși să plătească o asigurare împotriva hackerilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Securitatea cibernetică este una dintre principalele îngrijorări ale românilor, aproape jumătate dintre aceștia spunând că este probabil și foarte probabil să fie ținta unui atac cibernetic, cum ar fi furtul de date, infectarea/blocarea computerului în scopul cererii unei recompense, atacarea dispozitivelor electronice smart din locuință sau accesarea camerelor de supraveghere, arată un studiu realizat de IRES pentru UNSAR în luna septembrie. Aproximativ 33% dintre români sunt dispuși să încheie o asigurare pentru a se proteja de consecințele financiare ale atacurilor cibernetice.
Job
Foto: Pixabay

Studiu: 5 din 10 români vor să-și schimbe jobul până la finalul anului. Cum ar trebui să arate un anunț de angajare

de Adi Iacob HotNews.ro
Încurajați de numărul mare de joburi disponibile pe piață, candidații încep să fie din ce în ce mai atenți la procesul de recrutare și au așteptări mari de la angajatori. Jumătate dintre românii care au participat la un sondaj realizat de un site de recrutare au declarat că au aplicat la cel puțin un job în ultima lună, cu intenția de a-și schimba locul de muncă până la finalul anului.
Sanjeev Gupta
Foto: Hotnews

Un indian, Sanjeev Gupta, posibil cumpărător al băncii lui Dorinel Umbrărescu- BRCI

de Dan Popa HotNews.ro
Singurul dosar depus pentru preluarea Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI)- fondate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu- este Sanjeev Gupta, om de afaceri cu origini indiene, fondator și președintele executiv al companiei Liberty House. Dosarul este încă în analiză, dar probabilitatea achiziției este ridicată, spun oameni familiarizați cu acest gen de tranzacții.
Suntem evident o natie de proprietari
Foto: sxc.hu

ANALIZĂ ​Rată sau chirie? Cum influențează Airbnb piața chiriilor, care mai sunt prețurile din principalele orașe și câte locuințe sunt date în chirie în România

de Dan Popa HotNews.ro
”Și eu și soția avem peste 60 de ani. Am vândut ce aveam în țară, am plecat în Belgia unde am stat 20 de ani iar anul trecut ne-am întors în țară. Avem ceva bani economisiți, dar am vrea să vizităm lumea și să avem și o rezervă pentru situații medicale urgente. Pe scurt, nu am imobiliza banii într-un apartament ca să fim nevoiți să ne descurcăm din puținul care rămâne. Partea proastă e că în România, sistemul este în favoarea proprietarului, nu a chiriașului”, spune Flaviu D., unul dintre românii întorși în țară ”să moară acasă”, după cum spune chiar el. Flaviu este unul dintre cei 7% de chiriași din București, media pe țară fiind puțin peste 2%.
Daniela Barbu
Foto: ANOFM

Șefa ANOFM, revocată de Ludovic Orban

de F.B. HotNews.ro
​Gheorghița Daniela Barbu a fost revocată din calitatea de membru al Consiliului de administrație și din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANFOM), reiese dintr-o decizie publicată în Monitorul Oficial și semnată de premierul Ludovic Orban.
Paypal
Foto: Facebook

Achiziție imensă în IT: PayPal dă 4 miliarde de dolari pe o platformă online

de CZ HotNews.ro
Procesatorul de plăți online PayPal a ajuns miercuri la un acord pentru a achiziționa o platformă online de cumpărături și recompense pentru consumatori, cu suma de aproximativ 4 miliarde de dolari.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report: UE trebuie să ajute regiunile cel mai greu lovite de costul „înverzirii”. Macron ”și-a luat riscul de impopularitate și își asumă" afirmațiile despre NATO. UE, undă verde pentru Legea Bugetară, dar avertizează Italia

de Dan Popa HotNews.ro
The Financial Times: UE trebuie să ajute regiunile cel mai greu lovite de costul „înverzirii”, avertizează șeful BEI ● La Libre Belgique: "Și-a luat riscul de impopularitate și își asumă" acest lucru: afirmațiile lui Macron au șocat NATO ● La Repubblica: UE, undă verde pentru Legea Bugetară, dar avertizează Italia: "Riscă să nu respecte Pactul de Stabilitate".
Violeta Alexandru
Foto: Facebook

Salariul minim 2020. Sunt trei scenarii de lucru. Nivelul de creștere va fi decis de Guvern săptămâna viitoare

de CP HotNews.ro
Decizia finală privind creșterea salariului minim va fi luată săptămâna viitoare, nu în această săptămână. În acest sens, marți va avea loc o întâlnire cu sindicatele și patronatele, a anunțat ministrul muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a spus că sunt trei scenarii de lucru, care arată diferite niveluri de creștere. Premierul Ludovic Orban a spus zilele trecute că salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%, însă Violeta Alexandru nu a dorit să confirme acest procent.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Codirlașu (CFA România): Deprecierea leului este naturală; probabil în viitor leul se va deprecia cam cu același ritm, de 2 - 3% pe an

de DP HotNews.ro
Moneda națională a înregistrat o ușoară depreciere în ultima săptămână, dar acest fenomen este unul natural în condițiile în care monedele din regiune se depreciază, a declarat miercuri, pentru Agerpres, președintele CFA România, Adrian Codirlașu. "Am avut o ușoară depreciere în ultima săptămână, ceea ce cred că este natural. Avem pe de o parte șocul din regiune, toată regiunea se depreciază. Însă, față de regiune, unde nu stă bine România este la deficitele gemene. Noi avem cel mai mare deficit de cont curent, în condițiile în care țările din regiune au excedente, și avem cel mai mare deficit bugetar, în condițiile în care țările din regiune au un buget relativ echilibrat. Probabil, în viitor, leul se va deprecia cam cu același ritm ca și până acum, undeva la 2 - 3 procente pe an", a spus Adrian Codirlașu, care a participat la conferința "Dobânzi noi de piață monetară".

robotul de curatenie Whiz
Foto: YouTube

Gigantul Softbank, investitor al WeWork și Uber, lansează un robot care să înlocuiască angajații pentru curățenie. Cât costă

de RA HotNews.ro
Softbank, gigantul japonez din spatele WeWork și Uber, vrea să convingă piețele că aspiratorul robotic lansat de ei, denumit The Whiz, trebuie să înlocuiască echipele de curățenie care sunt suprasolicitate, transmite BBC, citat de Mediafax.
eCommerce
Foto: Max Pixel

Black Weekend 2019: Românii au cheltuit online peste 245 de milioane de lei. Topul tranzacțiilor din weekendul reducerilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
În weekendul reducerilor (15 - 17 noiembrie), românii au cumpărat și plătit online de peste 245 de milioane de lei, în creștere cu 24% în comparație cu 2018. Luând în considerare atât comenzile plătite online, cât și cele cu numerar la livrare, românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei, conform procesatorului de plăți PayU România.
Comisia Europeana
Foto: Comisia Europeana

​DOCUMENTE Comisia Europeană cere Guvernului României să ia măsuri de limitare a cheltuielilor publice, în anul 2020, cu două rânduri de alegeri. Noua lege a pensiilor, risc semnificativ

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 20 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Comisia Europeană cere miercuri Guvernului Orban să ia măsuri pentru limitarea cheltuielilor publice în anul electoral 2020, când vor avea loc alegerile locale și parlamentare, România rămânând în continuare sub procedura de corecție a abaterii semnificative de la obiectivul bugetar pe termen mediu, „celebrul MTO”. În raportul către Consiliul UE, Comisia mai arată că legea pensiilor prezintă un „risc semnificativ” de creștere a deficitului public în anul 2020 și mai departe.
Piata intrazilnica
Foto: OPCOM

Piața intrazilnică de energie a fost cuplată cu alte 20 de țări europene

de CP HotNews.ro
OPCOM (bursa energiei) a lansat miercuri funcționarea în regim cuplat a pieței intrazilnice de energie electrică din România cu piețele din alte 20 de țări participante la un proiect european de introducere a tranzacționării transfrontaliere pan-europene, se arată într-un comunicat de presă.
Achim Irimescu
Foto: Agerpres

Irimescu: Tinerii fermieri români vor beneficia de 39,8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară, după 2020

de DP HotNews.ro
Tinerii fermieri din România vor beneficia prin viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 de o sumă de 39,8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară pentru susținerea veniturilor, potrivit lui Achim Irimescu, ministru plenipotențiar, șeful secției Agricultură în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană, potrivit Agerpres."Un ajutor financiar suplimentar pentru tineri în Pilonul I (plăți directe) s-a stabilit pentru prima dată în cadrul reformei PAC din anul 2013, respectiv un procent din plata directă pe hectar pentru perioada în 2013-2020. Suma respectivă trebuie să fie alocată fie sub formă de susținere a veniturilor din Pilonul I (plăți directe suplimentare) fie din Pilonul I și din Pilonul II - pe prima de instalare", a declarat Achim Irimescu, prezent la un eveniment dedicat tinerilor fermieri.
Bursa de Valori Bucuresti - BVB
Foto: Hotnews

Acționarii au decis: Radu Hanga îl înlocuiește pe Lucian Anghel la conducerea BVB

de F.B. HotNews.ro
Acționarii Bursei de Valori București (BVB) au decis, miercuri, ca Radu Hanga să fie noul președinte al operatorului pieței de capital. Reamintim că Lucian Anghel a spus, pe 14 octombrie, că nu va mai candida nici pentru poziția de președinte, nici pentru cea de membru în Consiliul Bursei.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Fonduri europene pentru finanțarea îmbunătățirii competențelor digitale ale angajaților din România

de CZ HotNews.ro
Statul pregătește o schemă de fonduri europene pentru finanțarea îmbunătățirii competențelor digitale ale angajaților din România, a anunțat, miercuri, Ministerul Fondurilor Europene, în urma unei discuții cu o serie de antreprenori din domeniul IT.
Tren din Egipt
Foto: Egyptian National Railways

Egiptul a semnat un contract de 466 milioane dolari cu o companie americană, pentru achiziția și modernizarea de locomotive. Țara africană cumpăra în trecut și din România

de Vlad Barza HotNews.ro
Egyptian National Railways a semnat un memorandum cu compania americană Progress Rail pentru achiziția de locomotive noi, dar și pentru modernizarea unor locomotive vechi. Acodul de 466 milioane dolari include un total de 141 de locomotive. Egiptul are planuri mari de modernizare a rețelei care transportă 500 de milioane de pasageri/an, a cumpărat vagoane noi, dar și trenuri de 160 km/h. În anii 70 România exporta masiv locomotive în Egipt.
Stadia
Foto: Captura YouTube - Stadia

Stadia: Google lansează o platformă de gaming bazată pe cloud. Ce jocuri video sunt disponibile

de Adi Iacob HotNews.ro
Google a lansat Stadia, un serviciu de gaming bazat pe cloud care permite utilizatorilor să joace în browserul Chrome, prin intermediul dispozitivelor Google Chromecast și smartphone-urilor Pixel, titluri precum Assassin’s Creed Odyssey, Red Dead Redemption 2, Wolfenstein, Tomb Raider sau NBA 2K20.
Aston Martin DBX
Foto: Aston Martin

VIDEO FOTO Cum arată primul SUV Aston Martin, mașină de 193.000 de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
​Aston Martin a prezentat la Beverly Hills și la Beijing primul său SUV, modelul DBX care va ajunge la primii clienți în al doilea trimestru din 2019. DBX are motor de 542 CP și o viteză maximă de 295 km/h. Tot mai multe mărci de prestigiu lansează SUV-uri ultra-scumpe care se adresează cumpărătorilor bogați din China, țările arabe, SUA și Rusia. Bentley a lansat primul SUV în 2016, Lamborghini și Rolls Royce au intrat în segment în 2018 și Ferrari este de așteptat să se alăture în 2022.
Logo-ul Bitdefender
Foto: BitDefender

Bitdefender: Record istoric de un miliard de amenintari informatice in 2019. Cele de tip ransomware conduc clasamentul

de Vlad Barza HotNews.ro
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că numărul total al amenințărilor informatice va depăși în premieră în acest an pragul de un miliard de unități, cea mai agresivă fiind ransomware, aflată în plină expansiune. A doua cea mai mare creștere, de aproape 50%, o înregistrează volumul de spam care ajunge în inboxurile utilizatorilor.
Klaus Iohannis la BCU
Foto: Captura Facebook

Ce nu a spus Iohannis: Proiectul cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă a fost deja discutat în CSAT și declarat prioritar/ Ședința CSAT a avut loc după ce au apărut suspiciuni de spionaj legate de compania chineză

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Energie
Președintele Klaus Iohannis a afirmat în dezbaterea de marți că va analiza în CSAT proiectele strategice în care sunt implicate companii chineze, printre care și cel privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. "Vom analiza cu foarte mare atenție în CSAT și se vor lua deciziile de rigoare pentru a garanta securitatea națională, pot să vă promit", a răspuns Iohannis la o întrebare legată de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și licitația pentru 5G. Ceea ce nu a spus Iohannis este că proiectul de la Cernavodă, în care parteneră este o companie chineză acuzată de spionaj în SUA, a fost deja discutat în CSAT, în mai 2016, fiind declarat investiție prioritară.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Posibil ca Exxon să nu se retragă din România, aceste mega-companii spun ce cred ele că e bine să spună/ E posibil să se schimbe decizia- Klaus Iohannis

de CP HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Energie
Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul dezbaterii de marți că este posibil ca americanii de la ExxonMobil să-și schimbe decizia și să nu renunțe la licențele de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră. "Posibil ca Exxon să nu se retragă, aceste mega-companii spun ce cred ele că e bine să spună, e posibil să se schimbe decizia și să nu se retragă", a spus Iohannis.
Inchiriere masina
Foto: Pexels

VIDEO "Airbnb-ul auto": Startup-ul care ajută românii să-și închirieze mașinile atunci când nu le folosesc

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
Un startup românesc vrea să ajute șoferii care nu își folosesc mașina zi de zi să o închirieze altor persoane. Startup-ul Perpetoo susține că este primul serviciu românesc de car sharing de la persoană la persoană, dezvoltat cu investiții totale de aproximativ 450.000 euro. Serviciul este disponibil în prezent în București, Cluj, Iași și Timișoara și urmează să fie lansat anul viitor în Brașov, Constanța, Sibiu și Oradea.
bani
Foto: Stirile ProTV

Statul anulează programele Comerț și Microindustrializare 2019, din lipsă de sistem informatic

de CZ HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | EuROfonduri
Programele Comerț și Microindustrializare 2019, prin care statul ar fi trebuit să acorde firmelor mici și mijlocii românești finanțări de câte 52.000 euro, respectiv aproape 100.000 Euro, au fost anulate, pentru că lipsește sistemul informatic de înscriere în competiție, a declarat, marți, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Romgaz va negocia cu americanii de la ExxonMobil pentru preluarea unei participații de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră

de CP HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Energie
Reprezentanții Romgaz au fost contactați luni de către un consultant al ExxonMobil pentru începerea negocierilor în vederea preluării unei participații din proiectul Neptun din Marea Neagră. Producătorul român de gaze Romgaz ar fi interesat de o participație de 15%-20% din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, în condițiile în care americanii de la ExxonMobil ar intenționa să renunțe la afacere.
Alexandru Păunescu
Foto: Hotnews

CSALB: Beneficiile negocierilor dintre consumatori și bănci depășesc 2 milioane de euro în ultimii trei ani și jumătate

de DP HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Negocierile purtate între consumatori și bănci/IFN-uri prin intermediul conciliatorilor au adus, în ultimii trei ani și jumătate, beneficii ce depășesc 2 milioane de euro, a declarat, marți, Alexandru Păunescu, președintele Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), citat de Agerpres. Cifra obținută în urma concilierii de la momentul în care CSALB a început să funcționeze efectiv și până acum este de aproximativ 2,15 mil. euro", a spus Alexandru Păunescu, la conferința anuală a Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar.
Bani - lei
Foto: INS

Efecte ale creșterii salariului minim la 2.230 lei: Parlamentari mai bogați, amenzi mai mari, venituri la buget

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul Orban a anunțat că salariul minim ar putea crește cu 7,2% de anul viitor, adică cu circa 150 de lei, la 2.230 lei brut. Atenție: ar putea. Deci e posibil să apară o schimbare. Pe deoparte, de creștere se bucură angajații care primesc salariul minim brut pe economie, dar și unele categorii de bugetari. Pe de altă parte, sunt efecte și în alte zone.
Black Friday
Foto: Needpix.com

Black Friday 2019: Ce au cumpărat românii și câți bani au cheltuit

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
Cumpărăturile online de pe mobile au crescut semnificativ în comparație cu cele de pe desktop cu ocazia Black Friday 2019. De asemenea, românii au manifestat o preferință peste medie pentru produsele de fashion și articole pentru copii, în ceea ce privește cumpărăturile online de pe mobile cu ocazia perioadei de reduceri de anul acesta, arată analiza unei companii de performance marketing din România.
Heliogen
Foto: Hotnews

Un startup finanțat de Bill Gates vrea să revoluționeze domeniul energiei solare

de CZ HotNews.ro
Un startup finanțat de miliardarul american Bill Gates poate revoluționa domeniul energiei solare: a realizat un sistem care generează temperaturi foarte mari cu ajutorul Soarelui.
Guvernul Orban
Foto: AGERPRES

Salariul minim 2020: Guvernul anunță că ar putea crește cu aproape 150 lei, la 2.230 lei brut

de F.B. HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul României anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2%, în 2020, conform unei postări publicate pe Facebook. Astfel, creșterea ar putea fi 149,7 lei pe brut, iar pe net, adică bani în mână, ar fi o creștere de 83 de lei, la 1.346 lei, cu 17 lei sub promisiunea fostului Guvern PSD.
Uber
Foto: Flickr

Demisie importantă de la vârful Uber

de CZ HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
Compania de transport în sistem de ride-hailing Uber, prezentă și în România, trece printr-o schimbare la vârf: managerul de produs (Chief Product Officer - CPO), Manik Gupta, a demisionat din funcție, luni, după un an de când fusese promovat în această poziție.
Bani
Foto: Dreamstime

Noul Start-Up Nation: Ediția a treia va fi lansată în trimestrul I 2020, cel mai probabil (minister)

de CZ HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | EuROfonduri
Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcurși 5 pași instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Ministerul Finanțelor renunță la posturile unui departament în care a lucrat fosta cumnata a lui Teodorovici

de F.B. HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Pe timpul perioadei desfășurării președinției Uniunii Europene, Ministerul Finanțelor a avut un departament special. Acesta va dispărea din structura instituției, fiind vorba de 14 posturi. De precizat că în cadrul acelui departament a lucrat și fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, Florina Diana Costache. Aceasta ar fi venit în cadrul acelei structuri prin detașare de la Ministerul Fondurilor Europene.
Intr-un showroom Bugatti
Foto: H.R. Owen Bugatti

Bugatti ar putea lansa prima sa mașină electrică, model care va fi cel mai...accesibil al mărcii, fiindcă ar putea să coste sub un milion de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Auto
Bugatti, extravaganta marcă din grupul VW, analizează posibilitatea de a lansa un vehicul electric de patru locuri care ar putea costa între 500.000 și un milion de euro, devenind cel mai...accesibil al mărcii. Bugatti, celebră pentru mașinile sale ce pot depăși 400 km/h, vrea să devină rentabilă și ar putea să-și crească puternic producția anuală. Bugatti a livrat 76 de mașini anul trecut și puțin peste 250 în ultimii șase ani.
Dolari
Foto: DepositPhotos.com

Încă o țară din UE vrea să impună taxă giganților IT precum Google, Amazon, Facebook și Apple

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
După Franța, o nouă țară din Uniunea Europeană, Cehia anunță că va impune o taxă anuală suplimentară de 7% pe venit gigaților IT care au venituri globale de peste 830 de milioane de dolari și de peste 4,3 milioane de dolari la nivel local.
Guvernatorul BNR la intalnirea CSALB de marti
Foto: CSALB

Isărescu: Războiul dintre sistemul bancar și clienți nu este benefic pentru nimeni/ Creditul rămâne credit. Plăcut-neplăcut, trebuie să îl restitui

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
“Am văzut oameni de afaceri care întrebați ce îi nemulțumește în raportul cu băncile au spus că îi nemulțumește faptul că banca nu împarte riscurile cu ei. Păi banca nu împarte riscul de creditare, că nu este investitor. Banca este creditor: ea își ia banii înapoi și nu împarte riscuri. La noi încă domină această idee, ca banca să împartă riscuri cu investitorul. Nu va face asta niciodată”, a spus marți Guvernatorul BNR la conferința anuală a Centrului de soluționare alternativă a litigiilor în bancar.
smart cars
Foto: Pexels

La ce tipuri de vulnerabilități sunt expuse mașinile conectate la Internet și cum se pot proteja șoferii

de RA HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
Specialiștii în securitate cibernetică au identificat una dintre problemele critice în industria auto, în prezent: faptul că mașinile moderne sunt conectate la Internet le face să fie mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Folosindu-se de conexiunea la Internet, atacatorii ar putea prelua, de la distanță, controlul sistemelor vitale ale mașinii, inclusiv sistemul de accelerare, frânare și direcție. Soluția stă în acțiuni de prevenție, iar specialiștii spun că e nevoie ca discuția despre securitatea mașinilor conectate să pornească încă din producție.
Cresc costurile cu forta de munca
Foto: sxc.hu

Avem 55.000 de joburi neocupate și din cauza diferențelor de dezvoltare dintre regiuni și a migrației. Zonele bogate au locuri de muncă disponibile, dar în sectoare mai prost plătite

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Dificultatea de a găsi oameni pregătiți să ocupe joburile din economie a fost confirmată marți de Institutul Național de Statistică, care a publicat rata și a numărului de locuri de muncă vacante. Potrivit INS, rata locurilor de muncă vacante a rămas la nivelul din trimestrul anterior, adică 1.11% , iar numărul joburilor neocupate a fost de 55.000. Un job vacant apare în piață în următoarele situații: dacă ai fost concediat iar șeful tău îți caută un înlocuitor, dacă te pensionezi și lași astfel un loc liber de muncă în companie sau când o firmă se dezvoltă și are nevoie de noi salariați.
Tren CFR Marfa
Foto: Hotnews

Directorul general al CFR Marfă a demisionat

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Companii
Directorul general al CFR Marfă, Marinică Voicu, a demisionat din motive personale, a anunțat luni seara compania. Ludovic Orban a declarat luni că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situației CFR Marfă, pentru a putea fi identificate cele mai bune soluții, după ce Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro. De peste zece ani se vorbește de privatizarea companiei, dar nu s-a reușit nimic, iar situația este gravă.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Copilăria: Totul se joacă în primele 1.000 de zile. Turbulența politică din Germania: poate rezista centrul? Partidul Sinn Fein dorește un referendum pentru unitatea irlandeză

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Les Echos: Copilăria. Totul se joacă în primele 1.000 de zile ● The Guardian: Un ziar german îl investighează pe noul proprietar pentru rolul de informator al Stasi. Holger Friedrich de la Berliner Zeitung recunoaște că a lucrat pentru poliția secretă est-germană ● Turbulența politică din Germania: poate rezista centrul? ● La Libre Belgique: Partidul Sinn Fein dorește un referendum pentru unitatea irlandeză în termen de cinci ani ● Știri pe scurt (despre România).
Semnare_Acord_FSAB-FinBan_CPBR
Foto: Hotnews

Sindicatele și patronatele din industria bancară au semnat acordul pentru pregătirea profesională a angajaților

de DP HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB), Federația Patronală a Serviciilor Financiare (FinBan) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) au semnat luni Acordul pentru Implementarea Proiectului de Pregătire Profesională a Angajaților, primul astfel de acord încheiat între parteneri sociali din România, conform unui comunicat de presă al CPBR, citat de Agerpres. "Acordul este o premieră în România la nivelul oricărui sector de activitate economică. FinBan și FSAB sunt, de fapt, coautorii a încă două premiere ale dialogului social în România ultimilor ani: acordul de teleworking și Contractul Colectiv de Muncă inițiat la nivel sectorial și aplicabil la nivel de grup, ambele semnate la finalul anului 2018", a declarat Sergiu Manea, președintele CPBR.
Guvernul Orban
Foto: AGERPRES

Nou șef de la Comisia de Prognoză: Nicolae Cristian Stănică a fost găsit incompatibil de către ANI în urmă cu patru ani

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a numit un nou șef la Comisia Națională de Strategie și Prognoză în locul lui Ion Ghizdeanu, demis după 20 de ani în care a ocupat această funcție. Noul președinte este Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreședinte al Institutului Național de Statistică și fost membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. În 2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că este stare de incompatibilitate deținerea celor două funcții în paralel.
Ludovic Orban
Foto: gov.ro

Întâlnirea bancherilor cu premierul Orban a durat circa o oră. Printre subiecte: digitalizarea, mecanismul instituirii popririlor pe cont, situația proiectelor rămase în discuție cu Finanțele

de Dan Popa HotNews.ro
După circa o oră de discuții, conducerea Asociației Române a Băncilor a părăsit Palatul Victoriei, unde fuseseră primiți de premierul Ludovic Orban. De regulă asemenea discuții instituționale au loc la fiecare schimbare a Executivului, au declarat pentru HotNews.ro membri ai corpului de experți care s-au ocupat de pregătirea întâlnirii. ”Discuțiile au vizat situația celor 11 proiecte rămase în discuții cu Ministerul Finanțelor la plecarea fostului ministru Teodorovici, printre care flexibilizarea mecanismului de instituire a popririlor pe conturi, platforma digitală și altele”, au spus pentru HotNews.ro persoane apropiate întâlnirii.
Tren
Foto: Hotnews

Mersul Trenurilor 2020 cu câteva exemple - Spre Suceava se va circula mai repede, spre Constanța vitezele vor fi tot mari, iar spre Timișoara timpii vor crește

de Vlad Barza HotNews.ro
Noul Mers al Trenurilor care intră în vigoare în decembrie nu va aduce prea mult vești bune în afară de faptul că timpii de mers vor scădea cu o jumătate de oră pe București - Suceava. Restricțiile de pe Brașov - Sighișoara și șantierele de pe Deva - Arad vor menține viteze medii de 50 km/h în zonă, iar pe Sighișoara - Simeria timpii nu s-au scurtat. Parcursul va fi și mai lung către Timișoara, magistrala 900 având foarte multe probleme. În articol puteți vedea câteva exemple de parcurs și comparația cu mersul actual.
Logo Google
Foto: Google

Google a cumpărat un startup de tehnologie cloud

de CZ HotNews.ro
Marți, 19 Nov 2019 Economie | IT
Gigantul IT Google a cumpărat luni încă un startup, CloudSimple, ce realizează tehnologii destinate companiilor care vor să-și mute elemente software din serverele proprii pe cloud.
Ford Mustang Mach E
Foto: Ford

​VIDEO Ford lansează SUV-ul electric Mustang Mach-E

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Auto
Ford a anunțat că va lansa primul său SUV electric care va purta un nume celebru din gama sa, Mustang. Ford promite o autonomie de până la 600 km, iar mașina va ajunge la 100 km/h în 5 secunde în versiunea GT care va fi lansată ulterior. Mustang Mach-E va fi oferit în versiuni cu autonomie standard sau autonomie extinsă, cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Mașina va ajunge în țară în prima parte din 2021.
Problema datoriilor ramane apasatoare pentru multi romani
Foto: sxc.hu

Opt din zece români ar vrea să fie premiați pentru că își plătesc ratele. Jumătate dintre bărbați n-ar renunța la cheltuielile de îngrijire personală ca să-și achite datoriile

de DP HotNews.ro
Mi s-a părut interesant. Circa 8 din 10 români preferă să primească premii sau reduceri dacă își plătesc ratele la timp, potrivit unui studiu transmis luni de reprezentanții iSense Solutions, o firmă de consultanță care a realizat o cercetare în luna octombrie despre românii și comportamentul la plată. De regulă, în perioade de creștere economică, oamenii rambursează mai mult din datorii în vreme ce în perioade de recesiune rambursările încetinesc și se diminuează. Circa un român din cinci nu ar vrea să achite rate unare ci să plătească la fiecare 2-3 luni ratele, chiar dacă acestea ar fi mai mari.
îTikTok
Foto: Depositphotos

Firma care deține TikTok vrea să lanseze o aplicație de streaming de muzică și intră în competiție cu Spotify, YouTube Music sau Apple Music

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | IT
ByteDance Technology, compania care deține rețeaua de socializare TikTok, vrea să lanseze un nou serviciu de muzică prin streaming și se află în discuții cu mai multe case de producție, potrivit Reuters. Noua aplicație va intra în competiție cu marii jucători din domeniu Spotify, YouTube Music și Apple Music.
Samsung
Foto: Hotnews

Compania chineză care va fabrica 1 din 5 telefoane Samsung

de CZ HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | IT
Aproximativ 20% dintre telefoanele Samsung vor fi concepute și fabricate de o companie chineză, transmite agenția de știri Reuters, citată de Mediafax. Decizia a fost luată de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri pentru a reduce costurile și a contracara rivalele Huawei și Xiaomi, în fața cărora Samsung pierde rapid cotă de piață, mai ales în Asia.
Irina Scarlat, Country Manager Revolut
Foto: Hotnews

Irina Scarlat, Revolut: Pregătim un produs pentru firme/ Salariile vor putea fi încasate direct pe cardul Revolut atunci când băncile din România vor permite plăți transfrontaliere în lei

de Dan Popa HotNews.ro
”Revolut are un produs destinat companiilor- Revolut for Business- dar care nu este prezent încă pe piața din România. Lucrăm la proiectul prin care produsul va fi lansat și la noi”, a spus luni într-o conferință Irina Scarlat Country Manager Revolut România. Ea a mai explicat de ce nu se pot încasa salariile direct în contul de Revolut. ”Salariile vor putea fi plătite direct pe carduri Revolut de către angajatori atunci când băncile din România vor permite plăți transfrontaliere în lei. În momentul de față România și Bulgaria sunt singurele țări din UE care nu permit efectuarea de transferuri cross-broder în alte monede”, a explicat Scarlat.
Imagine de la conferinta de luni
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

Isărescu: Ciclul economic trebuie corelat cu cel politic/ Discrepanțele se adâncesc din cauză că infrastructura nu e dezvoltată/Creăm locuri de muncă în alte țări

de Dan Popa HotNews.ro
”Cele două cicluri -cel economic și cel politic sau electoral- trebuie corelate. Ciclul electoral și cel economic au altă logică fiecare, dar ele trebuie corelate. Discrepanțele dintre regiuni se adâncesc- în București avem un PIB/locuitor ca la Berlin. Dar dacă ieși la 40 de kilometri în afara Capitalei, întâlnești zone foarte sărace. Pentru a avea o economie sănătoasă, e nevoie de reforme. Nu doar mărimea impozitelor contează”. Acestea au fost principalele mesaje transmise luni în cadrul unei dezbateri organizate de Camera de Comerț și Consiliul Concurenței.
Bogdan Chiritoiu
Foto: Hotnews

Bogdan Chirițoiu: CFR Marfă va fi restructurată, dar angajații nu își vor pierde locurile de muncă

de DP HotNews.ro
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu a declarat luni, la plecarea de la conferința Mediul Concurenței și Competivitatea în Sectoare Cheie ale Economiei Românești, că CFR Marfă va trece printr-un proces de restructurare dar activitatea angajaților va fi menținută, scrie Mefiafax. "În cazul CFR Marfă, investigația este la final. Știm că este scrisă decizia, va fi comunicată în perioada următoare, pentru că sunt schimbări și la București și la Bruxelles”, a spus Bogdan Chirițoiu.
Glovo, focus pe siguranța în trafic
Foto: Glovo

Încă un oraș din România cu servicii de livrare Glovo

de CZ HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Consumator
Aplicația spaniolă de livrări Glovo anunță că își extinde serviciile în încă un oraș din România și plănuiește să pătrundă în alte 3 orașe românești până la finalul anului 2019.
Bill Gates
Foto: Wikimedia Commons

Bill Gates spune că este o abordare nebunească cea cum că tot ce vine din China este rău sau periculos și face apel la americani să fie mai puțin paranoici

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | IT
Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a spus că este prea multă paranoia în această rivalitate tehnologică dintre SUA și China, rivalitate ce a dus la interdicții și probleme. Gates, co-fondator al Microsoft, a spus că Huawei trebuie supusă unui test obiectiv, iar SUA și China ar trebui să profite de puterea fiecăreia de a inova, în loc să se confrunte, scrie Financial Times.
Tren din Elvetia
Foto: SBB

Elveția extinde la nivelul întregii țări tehnologia care le permite pasagerilor să se urce în tren fără bilet. Taxarea se face automat la finalul călătoriei, chiar dacă pasagerul merge și cu autobuzul sau tramvaiul

de Vlad Barza HotNews.ro
Elveția extinde în toată rețeaua sa feroviară una dintre cele mai moderne sisteme de taxare din lume, bazat pe o aplicație de mobil. Practic, dacă pleci din orașul A în orașul B cu trenul și apoi în acel oraș mai trebuie să iei trei stații autobuzul și două stații tramvaiul, nu este nevoie să cumperi bilet înainte, ci ești taxat automat la finalul călătoriei. Tehnologia a fost testată de operatorul feroviar de stat SBB - CFF pe 15.000 de useri, dar acum este extinsă la întreaga rețea feroviară.
Dragos Stefan, presedinte ABSL
Foto: Hotnews

Ce salarii sunt în industria de servicii de business și ce abilități se caută

de F.B. HotNews.ro
Salariul de debut în industria de servicii de business este de 3.055 lei, respectiv 1.803 lei, în mână, peste salariul minim, dar sub cel mediu pe economie, reiese din datele Asociației Business Service Leader (ABSL). Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), salariul mediu brut în România, la finalul lunii septembrie, a fost de 5041 lei brut, respectiv 3.082 lei net.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Criza pensiilor mătura lumea. Parisul se bucură de efectul Brexit. Italia este cea mai îndatorată țară din lume

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Când casa ți-e în flăcări. Criza pensiilor mătura lumea ● La Stampa: Parisul se bucură de efectul Brexit: investiții străine în proiecte de construcții ● ILSOLE24ORE: Italia este cea mai îndatorată țară din lume, cu 62.700 de dolari pe cap de locuitor ● Știri pe scurt
Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Lista celor mai mari companii din lume care nu au făcut încă profit

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Companii
Pandora Radio, Tesla și Uber fac parte dintr-o listă, realizată de firma forward2me, a celor mai mari și cunoscute companii din lume care nu au făcut încă profit, potrivit Mediafax. Fondată în urmă cu 19 ani, Pandora a înregistrat o cifră de afaceri de 1,47 miliarde de dolari anul trecut, dar încă nu a făcut profit.
browser chrome
Foto: pixabay.com

Browserele Chrome, Edge și Safari au fost compromise de hackeri chinezi la o competiție

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | IT
Hackeri etici de elită din China au compromis trei dintre cele mai cunsocute browsere de internet din lume - Chrome, Edge și Safari -, transmite publicația ZDNet, citată de Mediafax. Cei mai buni hackeri etici din China s-au strâns în acest weekend în orașul Chengdu pentru a participa la evenimentul Tianfu Cup.
Uzina Volkswagen din Wolfsburg
Foto: Wikimedia Commons

Afacerile germane resimt efectele tensiunilor comerciale dintre SUA și China

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Companii
Afacerile germane au început să resimtă efectele tensiunilor comerciale generate de conflictul comercial SUA-China, așa că din cele peste 500 de companii germane care au operațiuni în China doar 15% se așteaptă ca în acest an să atingă cifra de afaceri targetată sau să o depășească, potrivit Mediafax.
Instalatie petroliera Aramco
Foto: saudiaramco.com

Aramco, cea mai profitabilă companie din lume, vrea să obțină până la 25,5 miliarde dolari din listarea pe bursă

de CP HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Economie | Burse
Grupul petrolier saudit Aramco a dezvăluit duminică intervalul de preț la care se va face oferta sa publică inițială (IPO), operațiune care evaluează compania undeva între 1.600 și 1.700 miliarde de dolari, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres. Aramco, cea mai mare companie petrolieră și cea mai profitabilă din lume, a precizat că intenționează să vândă 1,5% din acțiunile sale, sau aproximativ trei miliarde acțiuni, la un interval de preț cuprins între 8 și 8,5 dolari, ceea ce înseamnă că IPO-ul ar urma să genereze o sumă cuprinsă între 24 și 25,5 miliarde dolari.
Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania
Foto: Hotnews

Despre societatea cashless, cumpărăturile de pe telefon și când numerarul îți limitează posibilitățile. Cosmin Vladimirescu, Mastercard: Cea mai sigură, eficientă și universal acceptată metodă de plată rămâne cardul

de Dan Popa HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Cam toți românii din zona urbană au card, au la dispoziție bancomate, în vreme ce oamenii din zona rurală nu au nici carduri nici bancomate și sunt excluși financiari. Lucrurile astea trebuie să crească mână în mână, concomitent, spune Cosmin Vladimirescu, șeful Mastercard România, într-o discuție cu HotNews.ro pe tema societății cashless. Despre legea cashback, utilizarea cardului la plată de către seniori, proiectul blocului fără cash și altele, în discuția de mai jos.
carne de porc
Foto: Hotnews

România a importat produse agroalimentare de peste 5,43 miliarde de euro, la 8 luni; deficitul ''a sărit'' la 1,14 miliarde de euro

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Agricultura
România a înregistrat în primele opt luni ale acestui an un deficit de 1,14 miliarde de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut, când acesta s-a cifrat la 923,44 milioane de euro, potrivit Agerpres.
Black Friday Romania
Foto: Răzvan Băltărețu

Ce ne-a învățat Black Friday în România, de la lucruri bune la cum să (nu) luăm țepe

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Nov 2019 Economie | Consumator
„Haha, să vezi de Black Friday ce țepe vin!”, ar putea fi foarte bine crezul românilor care cred că lumea se învârte în jurul lor și sunt un fel de țintă pentru țepe sau conspirații globale. Eu am căutat însă o linie care separă Black Friday în bine și rău, că nu există un singur mod în care să vezi lucrurile.
Miere
Foto: Pixabay

Miere sintetică produsă de bacterii, premiată la o competiție a Massachusetts Institute of Technology

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Science - Idei
O echipă de studenți de la Technion Israel Institute of Technology a fost premiată pentru inventarea unei tehnici de obținere a mierii cu ajutorul unor bacterii reprogramate în laborator, la un concurs organizat de prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din SUA, potrivit Mediafax care citează israel21c.org.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: Consiliul Concurentei

Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, a fost numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie

de CP HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Energie
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei pe contul său de Facebook.
Deficit comercial
Foto: sxc.hu

Eurostat: Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Nov 2019 Economie | Finanțe
Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni, de la 10,2 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, cea mai accentuată depreciere înregistrându-se în relația cu statele UE, reiese din datele prezentate de Eurostat și citate de Mediafax.
Nicolae Turdean (in centru)
Foto: Facebook

Ce spune noul șef al ANRM despre contractul controversat de la Cupru Min din perioada în care era șeful companiei: Toate vizitele la sediul companiei s-au desfășurat cu aprobarea structurilor de securitate din Ministerul Economiei

de CP HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Companii
Noul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean, spune pentru HotNews.ro că licitația desfășurată la Cupru Min, în perioada în care era director general la această companie, s-a desfășurat în condiții de legalitate și transparență. De asemenea, vizitele cetățeanului chinez Yan Wang la sediul companiei în perioada licitației s-au desfășurat cu aprobarea structurilor de securitate din minister, mai susține Turdean.
Rosii
Foto: Stirile ProTV

Fonduri de 60 milioane lei în plus pentru fermierii care cultivă roșii în sere

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Agricultura
Guvernul va suplimenta cu aproape 60 de milioane de lei bugetul alocat programului „Tomate în spații protejate”, pe anul 2019, pentru a putea obține finanțare nerambursabilă de la stat un număr mai mare de fermieri.
Bogdan Badea
Foto: AGERPRES

Șeful Hidroelectrica, nemulțumit de un ordin al ANRE: Este vreo strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvență?

de CP HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Energie
Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, spune că producătorul de energie se află într-o situație dificilă din cauza unui Ordin al Autorității de Reglementare în Energie (ANRE). Ordinul prevede eliminarea treptată a prețurilor reglementate, însă obligă Hidroelectrica să cumpere energie scumpă și să o vândă ieftin, mai ales în această iarnă. "Vrem să ajungem în situația în care Hidroelectrica va reintra în insolvență prin supracontractare prin reglementare? Este vreo strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvență?", a spus Badea.
Aplicatia Peanut
Foto: Google Play - Peanut

Un investitor în Revolut și Etsy finanțează o rețea de socializare pentru mame

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | IT
Rețeaua de socializare dedicată mamelor — Peanut — a anunțat închiderea unei runde de finanțare de 4,55 milioane de euro și lansarea unei noi platforme online. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții Index Ventures, care a finanțat afaceri precum Revolut și Etsy.
TikTok
Foto: TikTok

Afaceri pe aplicația TikTok

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | IT
Rețeaua socială TikTok, pe care se postează clipuri foarte scurte, a început să ofere creatorilor de conținut o nouă posibilitate de a câștiga bani: social commerce - comerț online prin rețele sociale.
Eugen Teodorovici, in fata sediului ASE
Foto: Hotnews

​Cacealmaua lui Teodorovici. Dacă venea Cîțu, constata că sala era oricum închisă. Rectorul ASE confirmă: Fără dezbateri în clădire pe timpul campaniei

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ca doi copii la școală, așa se comportă atât fostul, cât și actualul ministru al Finanțelor. Primul copil spune: - Am descoperit că ai furat creta. Celălalt: - Nu am furat, ia hai, după ore, în curtea școlii. Acum toată școala așteaptă ca orele să treacă mai repede pentru a viziona bătaia. Cam așa se poate descrie ce s-a întâmplat ieri între Florin Cîțu și Eugen Teodorovici, cu exagerări de ambele părți. HotNews.ro a dat declarațiile lui Cîțu aici, iar cele ale lui Teodorovici aici.
Cristian Socol
Foto: Facebook

Cristian Socol și Anca Alexandrescu, dați afară de la Fondul Român de Contragarantare (surse)

de Redactie HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Profesorul ASE Cristian Socol, care deținea funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare, și Anca Alexandrescu, care era membru, au fost eliberați din funcții de către guvernul Orban, potrivit unor surse oficiale.
Nicolae Turdean (in centru)
Foto: Facebook

Nou șef la Agenția Națională pentru Resurse Minerale: Nicolae Turdean, fost director general al Cupru Min, nume care apare într-un scandal legat de un contract cu o firmă chineză

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Energie
Premierul Ludovic Orban l-a demis pe Gigi Dragomir, un apropiat al baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. În locul său a fost numit Niculae Turdean, care până în ianuarie 2018 a fost director general al Cupru Min. Acesta a semnat în octombrie 2017 un contract controversat de vânzare a întregii producții de concentrat de cupru, beneficiar fiind Merlion Resources din Hong Kong. Reprezentantul acestei companii era Wang Yan, omul de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în iunie 2013, la solicitarea SRI, pe motive ce țin de securitatea națională.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Noul ministru al Economiei dorește ca Romgaz să intre în locul ExxonMobil în proiectul din Marea Neagră/ Același lucru l-a spus și Iulian Iancu (PSD) în urmă cu o săptămână

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Energie
Virgil Popescu, noul ministru al Economiei, spune că își dorește ca producătorul român de gaze Romgaz să încerce să intre în consorțiu cu OMV Petrom, în locul americanilor de la ExxonMobil, în proiectul din Marea Neagră. Interesant este că același mesaj l-a transmis, în urmă cu o săptămână, și Iulian Iancu (PSD), președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților. Afirmațiile au fost făcute în condițiile în care nu este sigur că ExxonMobil vrea să își vândă participația din Marea Neagră, existând zvonuri în acest sens, dar neconfirmate oficial.
Fonduri
Foto: Pixabay

Încă 500 milioane dolari pentru startup-uri europene, printr-un nou fond, lansat de un investitor al Spotify

de CZ HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT europene vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond, în valoare totală de 500 de milioane de dolari, strâns de firma de investiții suedeză Northzone, unul dintre primii investitori în firme ca Spotify, Kahoot! sau Catawiki.
Mihaela Duna si Alexandru Ionică - Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii
Foto: Hotnews

Sindicatele din Ministerul Muncii îi contrazic pe Violeta Alexandru și Ludovic Orban: Dacă președintele Casei de Pensii e în concediu, nu înseamnă că pensionarii nu-și vor primi banii la timp

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă, atrage atenția că actualul ministru al muncii se află într-o gravă eroare prin faptul că, face confuzie cu privire la termenul de stabilire/emitere a deciziilor noi de pensionare și termenul de punere în plată a acestor drepturi noi, prin afirmația că s-a depășit termenul de 45 de zile.
Alegeri prezidentiale 2019
Foto: AGERPRES

Eficiența/Ineficiența cheltuielilor candidaților la președinție: lei cheltuiți/voturi obținute

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Unii dintre candidați la prezidențiale au avut parte de, ceea ce numesc americanii, „skyscraper curse”. Adică blestemul care planează asupra acelor planuri prea ambițioase. Cu alte cuvinte, costurile au depășit așteptările. Dacă ai cheltuieli mari în campanie nu înseamnă că vei strânge voturi pe măsura acestora.

Eurostat: România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Ungaria (3%) și Slovacia (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,5%), Grecia (minus 0,3%) și Portugalia (minus 0,1%), arată datele Eurostat citate de Agerpres. Față de luna precedentă, inflația anuală a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă în opt și a urcat în cinci țări membre.
WT:Social
Foto: StartupCafe.ro

Fondatorul Wikipedia vrea sa facă un nou Facebook, dar fără reclame

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | IT
Co-fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, susține că poate crea o rețea socială mai bună decât Facebook sau Twitter, fără reclame. Numită WT: Social, platforma nu este asociată din punct de vedere financiar cu Wikipedia, ci funcționează după un model de afaceri similar: donații, nu publicitate.
firme IT
Foto: Flickr

Black Friday: Comerțul electronic ia avânt. Rata de înființare a firmelor s-a dublat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | IT
Comerțul electronic începe să ia amploare în România, lucru vizibil în special în trendul de înființare a noilor companii specializate în acest domeniu, este una dintre concluziile studiului Termene.ro realizat cu ocazia Black Friday, cel mai mare eveniment de reduceri al anului.
Gelu Diaconu
Foto: AGERPRES

​4 inadvertențe sau exagerări ale lui Florin Cîțu, în concepția fostului șef al Fiscului

de F.B. HotNews.ro
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a avut o serie de declarații în conferința susținută astăzi la sediul instituției pe care o conduce. Declarațiile sale au atras atenția, mai ales cele cu privire la cele două bugete sau deficitul de 4%. Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, este de părere că unele lucruri par a nu fi așa cum au fost prezentate.

Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report: Planul Google de a bloca datele utilizatorilor atrage criticile publicitarilor. Guvernul bulgar aprobă în secret scumpirea biletelor de avion. Panica lui Von der Leyen

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Financial Times: Planul Google de a bloca datele personale ale utilizatorilor atrage criticile agențiilor de publicitate ● Daily Express: PANICA lui Von der Leyen: Dureri de cap pentru UE având în vedere că Boris refuză să numească un comisar înaintea alegerilor ● SEGA: Guvernul bulgar a aprobat în secret scumpirea biletelor de avion ● Știri pe scurt.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu, Finanțe: În maximum două săptămâni voi prezenta un proiect de reorganizare a Ministerului de Finanțe/Mișcările pe curs nu au fost foarte mari, ele depinzând de contextul internațional

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, joi seara, că în maximum două săptămâni va prezenta un proiect de reorganizare a instituției pe care o conduce, pe care o vrea mai suplă și cu un departament macroeconomic puternic, care să dea sfaturi ministrului referitor la politica pe termen lung, scrie Agerpres. Despre mișcările pe cursul leu/euro de joi, Cîțu spune că nu au fost foarte mari, în condițiile care acestea depind foarte mult de contextul internațional, susținând însă că sunt alte cifre negative, precum cele legate de sectorul industrial despre care se poate spune că a intrat în recesiune.
Eugen Teodorovici la conferinta de joi
Foto: Hotnews

Teodorovici îl provoacă pe Cîțu la o dezbatere publică vineri la prânz la sediul ASE. Fostul ministru: Sunt Al Capone cum este Cîțu șeful FBI

de DP HotNews.ro
Într-o conferință de presă la sediul PSD, fostul ministru de Finanțe Orlando Teodorovici a negat datele oferite presei joi dimineață de actualul ministru Florin Cîțu, care anunțase că a găsit o situație mai dificilă decât se aștepta, invitându-l pe Cîțu la o dezbatere publică vineri la ora 12, la sediul ASE.
black friday in telecom
Foto: ANCOM

Black Friday 2019 Atenționări în privința reducerilor la ofertele telecom: Patru aspecte pe care ar trebui să le verifice consumatorii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Telecom
Pentru că de Black Friday piața online este inundată de oferte speciale, iar operatorii de comunicații vin cu o gamă largă de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a atenționat joi utilizatorii să se informeze atent înainte de a face orice achiziție, astfel încât să aleagă produsul sau oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Autoritatea a enumerat patru aspecte pe care utilizatorii ar trebui să le verifice, printre care: costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite, dar și intervalul exact în care ar urma să beneficieze de reduceri.
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Black Friday – ghid pentru consumatori. Zece lucruri pe care trebuie să le știi când vine vorba de drepturile tale

de DP HotNews.ro
Pentru consumatorul amator de cumpărături online, cea mai importantă zi din an este Black Friday. În această zi, se presupune că magazinele ar trebui să aibă cele mai mari reduceri de preț, iar tu, consumatorul, deja ai pus în lista de dorințe o mulțime de produse pe care le urmărești de ceva vreme. Totuși, când suntem pur și simplu asaltați cu oferte de reducere a prețurilor și există un timp limitat în care promoțiile sunt valabile, alegerile noastre sunt făcute sub presiune și nu știm ce să cumpărăm mai întâi, iar nu de puține ori se întâmplă să facem o achiziție pe care apoi să o regretăm!
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Ministerul Finanțelor va fi reorganizat și va avea un economist șef

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor va fi reorganizat și va avea un departament de economist șef, așa cum au toate ministerele de finanțe din lume, a anunțat joi, într-o conferință de presă, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit Agerpres.
Noul Motorola RAZR
Foto: Motorola Mobility

VIDEO Motorola readuce pe piața RAZR, unul dintre cele mai populare telefoane din anii 2000. Acum are ecran flexibil, rulează Android 9 și costă 1700 de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Gadget
Motorola a readus pe piață o versiune ultra-modernă a RAZR, telefon care acum 15 ani era un simbol fashion și a definit o parte din cultura pop. Pentru mulți, RAZR a fost primul telefon mobil, dar versiunea de acum nu are cum să facă volume mari. Noul Motorola RAZR este primul smartphone cu display flexibil, de tip clamshell, care se pliază complet. Motorola Mobility a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2015.
Fonduri-Depositphoto
Foto: Depositphotos

Înscrieri online: Fonduri de 1 milion Euro la un concurs de startup-uri IT

de CZ HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, se pot înscrie online la o competiție care pune la bătaie o investiție de 1 milion de euro. Pe data de 16 decembrie 2019 vor fi anunțați 10 finaliști, iar pe 18 decembrie va fi desemnat câștigătorul.
Jocuri video
Foto: HotNews

TOPUL dezvoltatorilor de jocuri din România. Câți bani au făcut anul trecut

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | IT
Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video locale a înregistrat o creștere de 19,2%, în 2018 față de 2017, ajungând la 188,5 milioane de dolari, așa cum relevă raportul industriei realizat de RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din România). În prezent, în România, sunt active peste 100 de studiouri de game development.
Black Friday
Foto: Needpix.com

Black Friday de România - O istorie de opt ani plină de mulțumire, schimbări, dezamăgiri și supărări

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | IT
În opt ani de Black Friday s-au întâmplat multe și o groază de oameni s-au trezit cu noaptea-n cap, sperând să prindă cu adevărat o mega-reducere. Prin 2012 site-urile ”picau” mereu, într-un an au fost două etape de Black Friday, iar în altul comercianții au fost ceva mai reținuți, dar de la an la an vânzările au tot crescut. În fiecare an doar cei mai rapizi și norocoși pot prinde ofertele cu adevărat grozave și alții văd supărați că produsele dorite sunt mai scumpe decât cu o lună în urmă. Dar în opt ani a crescut de câteva ori numărul celor care cumpără de pe mobil și plătesc cu cardul. În plus, acum opt ani erau la modă tabletele, dar în prezent cel mai mult se caută smartphone-uri și TV-uri, iar la capitolul produse ”la modă” pot fi incluse trotinetele electrice.

Florian-Emil Dumitru, numit secretar de stat la Agricultură. Fermier, Dumitru fusese unul dintre numele vehiculate pentru ministru plin

de DP HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Agricultura
Florian-Emil Dumitru a fost numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, decizia fiind publicată în Monitorul oficial. Florian-Emil Dumitru este considerat un bun specialist în problemele agriculturii, fiind și fermier, spun oficiali ai Ministerului. El este membru în cadrul Federației Naționale Pro Agro și director executiv al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole.
Virgil Popescu selfie
Foto: Facebook

Acționarii Electrica au respins o nouă politică de remunerare, care ar fi majorat bonusurile șefilor

de CP HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Companii
Acționarii Electrica a respins în ședința AGA de joi propunerile de modificarea a politicii de remunerare pentru administratori și directori executivi. Dacă erau acceptate aceste propuneri, administratorii și directorii ar fi avut beneficii în plus. La această ședință AGA a participat și ministrul economiei, Virgil Popescu. Acesta și-a făcut și un selfie de la ședință, după care a pus poza pe Facebook și a spus că este o premieră pentru un ministru să participe la adunarea generală a acționarilor Electrica.
Veniturile si clientii DIGI in trimestrul trei 2019
Foto: Digi Communications

Venituri în creștere pentru DIGI în trimestrul trei din 2019: Avansul a fost încetinit de pierderi de clienți la serviciile TV prin satelit și telefonie fixă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Telecom
Grupul DIGI, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a raportat venituri de 190 milioane de euro în trimestrul trei din acest an pe piața din România, în creștere cu 7,6% față de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anunțate joi de companie. Creșterea veniturilor din serviciile de telecomunicații mobile, televiziune prin cablu, internet fix și date a fost contrabalansată de o scădere a veniturilor din serviciile TV prin satelit și telefonie fixă unde compania a pierdut abonați.
Telefoane
Foto: DepositPhotos.com

Nou site românesc prin care se vând telefoane second hand

de CZ HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | IT
Un site-românesc de tip marketplace, prin care persoanele fizice vând și cumpără telefoane second hand, a primit o investiție de 120.000 de euro. Site-ul Flip.ro a fost deschis de Alin Luca (22 de ani) si George Moroianu (25 de ani) cu o investiție de 120.000 de euro.
Dacia Logan Stepway
Foto: Dacia

Dacia lansează versiunea Stepway a berlinei Logan

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Auto
Dacia lansează pe piața locală versiunea Stepway a Logan sedan, prețurile fiind între 10.250 și 12.150 euro, în funcție de motorizare. Versiunile Stepway au debutat pe Sandero, în 2009, iar în 2017 a fost lansat și Logan MCV Stepway.
Florin Citu
Foto: Hotnews
Articol actualizat

VIDEO Florin Cîțu: La buget s-a folosit metoda lui Al Capone. Analizăm posibilitatea de sesizare a organelor competente

de Florin Barbuta HotNews.ro
Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, spune că ce a găsit la Minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale. A găsit două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.
manager
Foto: Hotnews

eJobs: Managerii, cei mai nestatornici angajați din România. Începătorii, cei mai stabili

de CZ HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Cariere
Managerii au fost, în 2019, candidații cei mai interesați de schimbarea jobului, iar cei mai stabili au fost lucrătorii din categoria entry-level, potrivit datelor centralizate pe site-ul de recrutare eJobs.
Functii noi pe Google Maps
Foto: StartupCafe.ro

Text-to-speech în Google Maps: Aplicația introduce o funcționalitate de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | IT
Hărțile Google te ajută să ajungi în locul dorit, să explorezi o zonă înainte de a face o rezervare, să găsești restaurante în apropiere recomandate de localnici și să citești recenziile acestora, traduse automat. Un lucru care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunțarea numelor de străzi, localități sau obiective turistice.
black friday
Foto: Needpix

GRAFICE Black Friday 2019: Mai multe cumpărături online de pe mobil. Cele mai căutate produse

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | IT
2019 este primul an în care, de Black Friday, cumpărăturile pe mobil le vor surclasa pe cele de pe desktop, arată datele unei companii de performance marketing. Comanda medie este însă în continuare mai mică pe mobil decât pe desktop.
Economia încetinește ușor după 9 luni
Foto: sxc.hu

Economia își încetinește turația. În trimestrul al treilea, avansul PIB a fost de 3%, iar pe primele 9 luni de 4%

de DP HotNews.ro
Comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, avansul economiei românești din această toamnă a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6%. Față de același trimestru din anul 2018, PIB-ul a înregistrat o creștere cu 3,0%, iar pe primele 9 luni din 2019 față de aceeași perioadă din 2018, economia a urcat cu 4,0%, potrivit datelor semnal transmise joi de Institutul Național de Statistică.
Decizia de eliberare din functie
Foto: Monitorul Oficial

Claudia Prisecaru, fostă colaboratoare a securității, eliberată din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor

de F.B. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a demis-o pe Claudia-Florina Prisecaru din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Aceasta, potrivit unor surse din instituție, ar fi o apropiată a fostului ministru Eugen Teodorovici. Ea s-a remarcat recent prin faptul că o Hotărâre (care nu e definitivă) a Curții de apel București arată că a fost colaboratoare a securității în perioada comunistă.
Georg Kovacs,Managing Director EOS KSI Romania
Foto: Hotnews

Ce te faci când ai datorii și ajungi la mâna recuperatorilor de creanțe? Comportamentul de plată al românilor. Vezi ce spun avocații, executorii și recuperatorii

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Există mai mult de 8 milioane de români care au probleme cu datoriile. La bănci, la firmele de telefonie, la diverse alte companii. Există de asemenea foarte multe companii care nu-și încasează banii de la clienți sau care nu-și plătesc furnizorii cu lunile. De cele mai multe ori, aceștia ajung la mâna recuperatorilor de creanțe. De regulă, când se întâmplă asta e prea târziu pentru ei.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by