ECONOMIE
A doua rectificare bugetara 2021
Foto: Monitorul Oficial

Rectificarea bugetară, în Monitorul oficial. Două modificări față de cele anunțate: mai mulți bani la SIE și diminuare de la Acțiuni generale

de F.B. HotNews.ro
Rectificarea bugetară finală oficială, adică cea publicată în Monitor, ne arată că au suferit câteva modificări față de cele anunțate vineri de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern. El a spus atunci că la Ministerul Mediului s-au mai adăugat 50 milioane, aceea fiind singura modificare, ajungând astfel la 70 milioane lei.
Adrian Caciu
Foto: Facebook

Adrian Câciu: Am fãcut un pas important pentru ca România sã primeascã primii bani prin Mecanismul de Redresare și Reziliențã

de DP HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a semnat ieri, 26 noiembrie 2021, acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare și Reziliențã încheiat între Comisia Europeanã și România, în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro, au transmis sâmbătă reprezentanții Ministerului Finanțelor. Împrumutul va fi folosit pentru finanțarea deficitului bugetului de stat și pentru refinanțarea datoriei publice guvernamentale, pe baza cheltuielilor bugetare efectuate pentru reformele prevãzute în Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR). Sumele vor fi disponibilizate în 10 rate, în baza îndeplinirii de cãtre partea românã a jaloanelor și țintelor prevãzute în reformele și investițiile asociate împrumutului.
Arhitectura Masina Electrica
Foto: BMW

​ANALIZĂ Câtă energie ne trebuie pentru mașinile electrice

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marți, 2 Nov 2021 Economie | Auto
Câtă energie electrică ne trebuie pentru mașinile electrice? În România vor circula până la final de 2021 aproximativ 10.000 de automobile electrice, iar parcul auto național va ajunge la aproximativ 8 milioane de autoturisme (incluzând aici toate tipurile de motorizări). Așadar, mașinile electrice reprezintă în acest moment 0,12% din totalul parcului auto național.


Fortech împlinește 18 ani
Foto: Fortech

[P] Fortech împlinește 18 ani și ajunge la 1000 de angajați și colaboratori în România ​

de Smile Media
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Furnizorul de software cu capital 100% românesc a anunțat că a trecut pragul de 1.000 de angajați și colaboratori, odată cu apropierea aniversării a 18 ani de existență. Această realizare plasează din nou compania în liga celor mai mari și mai căutate companii de tehnologie din România.
In gara din Alexandria, Egipt
Foto: Rasoul Ali, Dreamstime.com

Egiptul și trenurile sale - Cum vrea o țară celebră pentru accidentele cumplite să construiască linii de mare viteză

de Vlad Barza HotNews.ro
Nu sunt multe țări din lume unde contrastul dintre trenuri este atât de mare cum este în Egipt, țara unde pe unele tronsoane rulează trenuri moderne cu aer condiționat, iar pe altele au fost accidente ce au făcut și peste 300 de morți. Egiptul are trenuri de peste 160 de ani și are un plan cu adevărat ”faraonic”: să construiască linii de mare viteză. Până atunci însă, țara aduce vagoane noi din Ungaria, Rusia și China și a comandat și locomotive noi.
Unde incepe bogatia?
Foto: Profimedia Images

Știm unde începe sărăcia, dar de la ce sumă în sus te poți considera bogat? Ce spun George Butunoiu, Valeriu Stoica, Lucian Croitoru și Cătălin Păuna despre când începe bogăția

de DP HotNews.ro
Știm unde începe sărăcia, dar nu știm de la câți bani încolo te poți considera bogat. Pragul sărăciei este stabilit la 60% din venitul net median. În România, venitul median fiind de circa 2700 de lei, pragul sărăciei ar însemna 1600 de lei. În Franța, fostul președinte François Hollande a riscat să definească bogăția, spunând în 2012, în campanie electorală, că cineva este bogat de la 4.000 de euro pe lună în sus. Francezii au mai avut o tentativă de a defini bogăția, estimând că de la dublul sau de la triplul salariului median în sus te poți considera bogat. Alții iau în calcul valoarea proprietăților de care dispui atunci când măsoară bogăția. Toate încercările atestă faptul că a defini ce este bogăția nu este ușor. Există apoi mai puține referințe academice despre domeniul bogăției decât despre cel al sărăciei. Alții spun că dacă ai un milion de euro, ești bogat. După acest criteriu, numărul românilor bogați era de 47.168 de persoane în decembrie anul trecut, potrivit unui raport Credit Suisse.
BUSINESS REPORT
Foto: Colaj foto

Business report La cât vor ajunge facturile la întreținere în București, la noul preț al gigacaloriei. Cum am ajuns noi statul paralel. Ce vor să schimbe autoritățile în programul RABLA. Economia românească, între chin și amin

de DP HotNews.ro
La cât vor ajunge facturile la întreținere în București, la noul preț al gigacaloriei ● Cum am ajuns noi statul paralel ● Ce vor să schimbe autoritățile în programul RABLA ● Expertul în demografie Vasile Ghețău, despre măsurile propuse de Ministerul Familiei: „Sunt nerealiste în sărăcia bugetelor țării” ● Daniel Dăianu după rectificare : Dacă vrea bani, statul trebuie să se uite la ”plaja întinsă a privilegiilor” și să regândească filosofia fiscală ● Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize? ● Economia românească, între chin și amin ● Românii, primul loc din Uniunea Europeană la capitolul „îmi place să le spun celorlalți ce să facă” ● Bucureștiul, capitala care ucide ● Metroul din Cluj, o tichie de mărgăritar ce ne va săraci cu peste 2 miliarde de euro ● Silvia Fierăscu. Oamenii care fac și desfac organizațiile și rețelele lor nevăzute ● Coordonatoarea DOOM, Ioana Vintilă-Rădulescu, despre schimbările aduse limbii române.
Intr-o uzina auto
Foto: Volvo Cars

Inventivitate, dar și soluții disperate - Ce fac constructorii auto pentru a simți un pic mai puțin efectele crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Unii constructori auto vor pe viitor să-și proiecteze propriile cip-uri, alții le cumpără direct de la producător, iar în unele cazuri mașinile sunt produse fără anumite sisteme. Industria auto spera la început de 2021 că până în a doua jumătate a anului lucrurile se vor rezolva aproape total, însă nu a fost deloc așa, astfel că a fost nevoie să se găsească și soluții ingenioase, dar și unele disperate. Simplitate este cuvântul cheie, în unele cazuri s-a modificat designul sistemelor și asta s-a făcut în funcție de cip-urile care se găseau cel mai ușor.
Adrian Caciu
Foto: Hotnews

Adrian Câciu: Efectele inflației nu sunt ca la doctor, ai luat un medicament și a trecut/ Este cazul să direcționăm bani către aceste companii care fac reconversie economică

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Avem raportul asupra inflației de la BNR care ne spune clar că lucrurile nu se calmează doar pentru faptul s-a schimbat Guvernul, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, conform Agerpres. Potrivit acestuia, efectele inflației "nu sunt întotdeauna ca la doctor, ai luat un medicament și a trecut inflația".
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Firmele primesc contractele de finanțare în Schema HoReCa. Valoarea ajutoarelor de stat și manualul de contractare

de CZ HotNews.ro
Firmele și alți solicitanți admiși la Schema de ajutoare de stat HoReCa încep să primească contractele de finanțare, în cadrul etapei de transmitere a acestor documente, initiate vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 12.00, de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Guvernul Ciuca
Foto: gov.ro

Noua variantă a rectificării bugetare a fost adoptată. Cine primește și de unde se taie bani

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noua variantă a rectificării bugetare a fost adoptată de Guvern. Față de ceea ce a scris HotNews.ro dimineață, conform lui Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a mai apărut o singură modificare, respectiv la Ministerul Mediului, unde a fost suplimentat cu 50 milioane lei.
Adrian Caciu
Foto: Facebook

UPDATE Adrian Câciu: Cel mai trist din perspectivă guvernamentală, dacă vreți, este că trebuie să luăm bani. Nu pentru că trebuie să iei bani de undeva, ci doar pentru că acele investiții au fost trecute scriptic în buget

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor devine un minister al soluțiilor, nu un minister problemă care spune mereu „Nu am bani”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, cu ocazia adoptării rectificării bugetare. „Rectificarea de astăzi ne arată carențe structurale în modul în care proiecțiile bugetare se fac în România pentru că ajungem în ultima lună a anului să trebuiască să alocăm suplimentări pentru banii de pensie, salarii”, a spus el.
Consiliul fiscal
Foto: Consiliul Fiscal

Consiliul fiscal despre rectificare: Depășirile prognozate ale plafoanelor de cheltuieli arată lipsa unui control adecvat al acestora/ Încadrarea în deficit, prin majorare PIB nominal și diminuarea investițiilor

de F.B. HotNews.ro
Evoluția cheltuielilor bugetare confirmă evaluările formulate de Consiliul Fiscal cu ocazia primei rectificări bugetare privind necesarul suplimentar de resurse la nivelul cheltuielilor de asistență socială în cuantum de 3,5 mld. lei și riscurile de depășire la nivelul cheltuielilor de personal și cu bunuri și servicii, spune instituția într-o opinie preliminară pe marginea noii rectificări bugetare.
Google Maps
Foto: Google Maps

​Trenduri Google Maps: cele mai căutate obiective, ore de vârf și ponturi de călătorie

de CZ HotNews.ro
Luna decembrie și sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, așa că Google Maps a analizat câteva trenduri care pot fi utile în petrecerea timpului liber, a vacanțelor sau pentru a evita aglomerațiile.
Loteria de Vaccinare
Foto: DreamsTime

​Loteria de Vaccinare: Duminică are loc a doua extragere lunară. Ce numere participă

de F.B. HotNews.ro
Duminică vor avea loc cea de-a doua extragere lunară și cea de-a noua extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare, potrivit Loteriei Române. La cea de-a noua extragere săptămânală participă numerele de ordine din intervalul 2.909.302– 3.061.027 corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 26 noiembrie, la orele 12:00.
Lucian Heius
Foto: Hotnews

Secretar de stat despre împrumutul pentru CEC Bank: Dobânda este ROBOR la 3 luni plus o marjă care va fi negociată/ Rambursarea se va face într-o singură tranșă

de F.B. HotNews.ro
Noua variantă a rectificării bugetare prevede un împrumut de 1,4 miliarde lei pentru CEC Bank. „Este un împrumut care are rolul de a sprijini această companie în activitatea ei, în special pentru a putea să aloce credite pentru IMM-uri”, a declarat liberalul Lucian Heiuș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.
Schema HoReCa 2021
Foto: Dreamstime.com

​Schema HoReCa: Peste 60% dintre aplicanții admiși au ales BT ca bancă parteneră. Când încep plățile

de CZ HotNews.ro
Peste 60% dintre antreprenorii admiși la Schema HoReCa, de ajutoare de stat, au ales Banca Transilvania ca bancă parteneră în program, a informat, vineri, BT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Plati pilonul II
Foto: ASF

​Pilonul II de pensii, în primele 9 luni din 2021: Peste 13.600 de români au încasat peste 200 de milioane de lei / 80% dintre aceștia au preferat banii deodată, nu eșalonat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
13.604 de participanți ori beneficiari ai Pilonului II de pensii (pensie obligatorie administrată privat) au încasat peste 207 milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, în urma contribuțiilor la acest sistem, a anunțat vineri ASF. Din valoarea totală a plăților efectuate, un procent de 87% este aferent deschiderii dreptului la pensie, 12% ca urmare a decesului participantului și 1% ca urmare a invalidității.
Lucian Heius
Foto: Hotnews

Bugetul pe 2022 ar putea avea un deficit de 5,84% din PIB. Secretar de stat: Voucherele de vacanță vor fi prinse în bugetul de anul viitor

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Bugetul pe 2022 ar putea fi aprobat repede, cel tâziu la începutul lunii ianuarie, reiese din declarațiile secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș (PNL). „Ce discuții am avut cu domnul ministru, ne dorim ca bugetul general consolidat pe 2022 să fie aprobat foarte repede. Dacă nu reușim în decembrie, la începutul lunii ianuarie obligatoriu”, a spus el, în cadrul ședinței CES.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

ANRE, amenzi de peste 2,36 de milioane de lei pentru distribuitori de energie și gaz. Neregulile descoperite la Hidrolectrica, Enel sau Engie

de S.J. HotNews.ro
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat vineri că în perioada ianuarie – octombrie 2021 a sancționat principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, aplicând amenzi contravenționale în valoare totală de 2.365.000 lei.
Monede
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2, Măsura 1: Atenție la rapoartele de progres, să nu dați banii înapoi

de CZ HotNews.ro
Firmele care au fost admise la finanțare și au implementat proiectele la Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID-19 riscă să fie obligate să dea înapoi statului granturile de 50.000-150.000 euro, dacă nu au transmis în aplicația electronică rapoartele de progres în termenul stabilit. La Măsura 1, prima ediție, un sfert dintre cei care au primit microgranturile de 2.000 euro au fost puși să returneze banii statului.
Rectificare bugetara
Foto: Dreamstime

Rectificarea bugetară a fost modificată. Ce modificări sunt, de la Finanțe și Dezvoltare, la SGG. Se va acorda un împrumut de 1,4 miliarde lei pentru CEC Bank

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Rectificarea bugetară a fost modificată. Sunt mai multe modificări. Prima dată sare în vedere Ministerul Finanțelor care va primi 1,56 miliarde lei, din care 1,4 miliarde sunt pentru un împrumut în direcția CEC Bank. Este vorba de aducerea la îndeplinire a obiectivelor de acoperire a cerințelor MREL. Trebuie “adoptate măsurile necesare astfel încât, treptat, în perioada 2021-2023 Banca să se alinieze la noile cerințe de capital și pasive eligibile impuse”.
Buget Rabla, epuizat in 5 minute
Foto: Ministerul Mediului

Rabla pentru electrocasnice decembrie 2021: Bugetul de 14 milioane de lei din Etapa I s-a epuizat în 5 minute / Când vor putea fi folosite în magazine voucherele

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Consumator
Bugetul de 14 milioane de lei destinat voucherelor pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare s-a epuizat în 5 minute de la deschiderea primei sesiuni din decembrie a programului Rabla pentru electrocasnice, care a avut loc vineri la ora 10:00. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru HotNews.ro că au fost generate 35.000 de vouchere și 'azi sau mâine vor fi validate de AFM pentru a putea fi folosite în magazine'.
City Insurance
Foto: AGERPRES

​Primele plăți către păgubiții City Incurance vor fi făcute luni / Despăgubirile solicitate până acum sunt estimate la peste 100 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Asigurari
Primele plăți de despăgubiri pentru cererile de plată depuse de către păgubiții City Insurance vor fi efectuate luni, 29 noiembrie, a anunțat astăzi Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care a preluat administrarea acestui asigurător în procedură de faliment. Datele ASF transmise în premieră către HotNews.ro arată că despăgubirile solicitate până acum sunt estimate la peste 100 milioane de euro. UPDATE ASF a anunțat vineri seara ce plăți se vor face luni: Peste 2,3 milioane de lei pentru peste 1000 de cereri de plată.
Bursa
Foto: Pexels

Bursele europene s-au prăbușit vineri după descoperirea noii variante B.1.1.529 a coronavirusului

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Burse
Principalele burse europene înregistrau scăderi semnificative vineri dimineața, fiind afectate de descoperirea, în Africa de Sud, a unei noi variante a virusului SARS-CoV-2 deosebit de contagioasă, transmit AFP și MarketWatch, potrivit de Agerpres.
Isarescu semnand bancnota de 20 de lei
Foto: Hotnews

Bancnota de 20 de lei care va fi pusă în circulație din 1 decembrie e imprimată cu o cerneală care își schimbă culoarea: din auriu în verde, în funcție de unghiul de înclinare

de DP HotNews.ro
Una din caracteristicile noii bancnote care va fi pusă în circulație la 1 decembrie este cerneala care își schimbă culoarea. ”Cerneală specială care își schimbă culoarea din auriu în verde când bancnota este privită sub anumite unghiuri de înclinare; valoarea bancnotei, în litere, pe aversul acesteia, în partea din stânga jos, este imprimată cu astfel de cerneală”, arată o circulară transmisă vineri de Banca Națională.
Pe strazile Londrei
Foto: O Gelbendorf, Dreamstime.com

Regatul Unit a avut cea mai slabă lună octombrie din 1956 încoace la capitolul producție auto

de Vlad Barza HotNews.ro
​Luna trecută în Regatul Unit au fost produse 65.000 de mașini noi, cea mai slabă valoare pentru octombrie din ultimii 65 de ani, arată datele Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). De vină a fost în mare parte criza semiconductorilor auto, dar și faptul că Honda a încetat producția în iulie.
Angajati
Foto: Dreamstime

3 din 5 angajați români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual - studiu

de F.B. HotNews.ro
Peste 60% din angajații români care își caută un alt job o fac pentru că se consideră subapreciați la locul de muncă actual, față de media globală de 54%, conform studiului Randstad Workmonitor. Acesta indică o tendință ce poate fi numită "Anul conștientizării asupra parcursului profesional în linie cu așteptările personale" în rândul angajaților, care au dobândit, în urmă pandemiei, o mai mare claritate cu privire la ce își doresc de la viața lor, în plan profesional și personal.
BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logo
Foto: Hotnews

​Proiectul privind impozitarea la sursă a câștigului din tranzacții pe bursă. Consiliul Fiscal: Instituie o nouă categorie de excepții/ Impact bugetar redus

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Sebastian Burduja, de la PNL, împreună cu alți parlamentari, a inițiat recent un proiect care prevede
reducerea impozitului pe câștigul din tranzacții de la 10% la 1%, pentru titluri deținute mai mult de un an, respectiv 3% pentru titluri deținute mai puțin de un an. Este vorba despre investitorii individuali. Concomitent, proiectul propune implementarea unui sistem de reținere la sursă și eliminarea obligativității de declarare a pierderilor, așa cum este în prezent.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Polițiști acuzați că luau pizza și porții de mâncare de la curierii din trafic. Afectat de praf și oboseală, Dorneanu a încasat sporuri de 250.000 lei. „Am dreptul să-mi curm suferința”. Megaproiectul Sectorul 0 Mogoșoaia

de DP HotNews.ro
Polițiștii cercetați sunt acuzați că luau inclusiv pizza și porții de mâncare de la curierii din trafic ● Un profesor englez a dovedit în instanță că universitara orădeancă Simona Cavalu l-a plagiat ● Afectat de praf și oboseală, Dorneanu a încasat sporuri de 250.000 lei în pandemie ● „Am dreptul să-mi curm suferința”. Tot mai multe țări permit libertatea unei persoane de a alege când să moară ● Bustul Regelui Mihai I, dezvelit la Londra ● Megaproiectul Sectorul 0 Mogoșoaia: Consilierii dezbat reconfigurarea teritorială a comunei ● Trei parlamentari, în dosare ale Parchetului General pentru zădărnicirea combaterii bolilor● Împrumuți mașina cuiva? Dacă poliția îți cere datele sale și nu i le dai, va trebui să plătești integral amenda ● PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări? ● Polonia va reduce taxele pentru a atenua impactul inflației ● Kövesi, șefa Parchetului European: Aveți încredere. Corupția poate fi învinsă ● Pe locul patru în UE la creșterea anuală a prețurilor.
Casa de pensii
Foto: Facebook

9 mituri și întrebări pe care să le ai în minte când te gândești la pensionare

de DP HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Majoritatea românilor care caută să își fructifice cât mai bine micile economii se uită fie la depozitele bancare, (puțini) la investiții bursiere, ori la randamentele oferite de fondurile de investiții. În căutările lor, trebuie ținut cont de câteva realități foarte concrete: adolescenții de azi vor trăi mai mult decât părinții lor, prețurile au tendința generală de creștere, randamentele depozitelor bancare vor rămâne o perioadă negative (pe românește, pierzi bani depunându-i la bancă), populația e în scădere și într-un consistent proces de îmbătrânire șamd. Cu alte cuvinte, o strategie gen ”lasă dragă, că ne dă Statul pensia și mai vedem noi după aia cum ne mai descurcăm...”, nu va ține.
Electrocasnice
Foto: Wikimedia Commons

Rabla pentru electrocasnice. De astăzi, pot fi generate vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere sau congelatoare

de DP HotNews.ro
Prima etapă de selectare a voucherelor în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice începe vineri, la ora 10.00, putând fi generate vouchere de 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, scrie news.ro. Bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane de lei.
Bancomat
Foto: Dreamstime.com

​Salariul minim în UE merge mai departe

de CZ HotNews.ro
Procedura pentru adoptarea salariului minim european merge mai departe: plenul Parlamentului European a aprobat începerea negocierilor cu Consiliul Uniunii Europene pentru viitoarea directivă UE care va reglementa cadrul european pentru a „garanta un salariu minim corect și adecvat tuturor lucrătorilor din UE”.
Guvernul Florin Citu
Foto: gov.ro

Bilanțul Guvernului Cîțu: ​fact checking / Pe fiscalitate, Cîțu se laudă cu lucruri făcute pe vremea lui Orban

de Florin Barbuta HotNews.ro
Așa cum ne-a obișnuit, fostul Guvern Cîțu ne spune că a făcut numai lucruri „fantastice” - creștere economică mare și cei mai buni din UE („între primele 4 state”). Totuși, sunt unele lucruri cumva amuzante în documentul în care fostul premier își înșiră realizările. Față de cele scrise mai jos, sunt mult mai multe. Le-am luat pe cele mai importante, ca să nu vă plictisiți.
Daniel Daianu
Foto: YouTube

Daniel Dăianu: Avem un buget public fragil, care nu ne permite să asigurăm bunuri publice de bază cetățenilor României/ Uniunea Europeană este un pitic în competiția tehnologică

de F.B. HotNews.ro
Avem un buget public fragil, care nu ne permite să asigurăm bunuri publice de bază cetățenilor României și nici să nu ne putem înzestra din punct de vedere strategic și militar, a declarat profesorul Daniel Dăianu, în cadrul unui eveniment organizat de Oxygen Events. Potrivit acestuia, sistemul educațional public și cel de asistență medicală au subfinanțare cronică de ani de zile.
Revolut
Foto: Hotnews

​Revolut cumpără startup-ul unui român

de CZ HotNews.ro
Compania de tehnologii financiare Revolut a anunțat că achiziționează un startup fintech pentru domeniul ospitalității, fondat de un antreprenor român alături de doi asociați străini.
Dezbatere
Foto: DreamsTime

Doru Costea: Pentru China, primordial este menținerea sistemului. Au o aroganță istorică/Dochia: Nu cred că competiția trebuie să fie confundată cu confruntarea/ Inayeh: Poate deveni oricând confruntare

de F.B. HotNews.ro
Pentru China, întotdeauna, primordial, vital, esențial, va fi menținerea sistemului, a declarat Doru Costea, fost ambasador al României la ONU, într-o dezbatere pe tema unei noi ordini mondiale. „Nu și-l propagă, nu fac misionariat, nu sunt Uniunea Sovietică, dar doar declarativ pentru că știu că nu e bine să facă așa ceva”, a spus el.
Factor postal
Foto: Posta Romana

Poșta anunță că i s-au virat banii în conturi și că va plăti la timp pensiile și drepturile sociale aferente lunii decembrie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Economie | Telecom
Poșta Română a anunțat joi că va distribui, la timp, pensiile și drepturile sociale aferente lunii decembrie, în condițiile în care a recepționat integral viramentele bancare din partea Casei Naționale de Pensii Publice. Nicolae Ciucă a declarat, joi, după ce a primit votul de învestitură în Parlament, că vineri va avea loc o ședință de Guvern pentru dezbaterea rectificării bugetare, acesta susținând că vor fi resurse pentru plata pensiilor și salariilor. Aceasta după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu ar mai fi bani.
Dan Dungaciu
Foto: Hotnews

Dan Dungaciu: Influența Chinei va fi o seducție binevoitoare, dar de tip anaconda. În momentul în care anaconda te îmbrățișează, e greu să ieși de-acolo/ UPDATE Miza Taiwan

de F.B. HotNews.ro
Influența Chinei va fi o seducție binevoitoare, dar de tip anaconda, a declarat Dan Dungaciu, director la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, în cadrul unei conferințe pe tema unei noi ordini mondiale. „În momentul în care anaconda te îmbrățișează, oricât de seducătoare ar fi, e greu să ieși de-acolo. Asta este China”, a spus el.
Identificare-video-la-distanta
Foto: Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei

DOCUMENT Normele privind identificarea cetățenilor la distanță prin mijloace video, în Monitorul oficial / Cum se va realiza video-identificarea

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Economie | Telecom
Cetățenii ar urma să beneficieze de o serie de servicii publice direct de acasă, să obțină semnătura electronică de la distanță, să acceseze produsele instituțiilor bancare fără să meargă la sediul acestora ori să desfășoare acțiuni de importanță juridică la care înainte ar fi fost necesară prezența fizică și identificarea cu buletinul, potrivit Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), care a anunțat publicarea în Monitorul Oficial a normelor privind identificarea persoanei la distanță utilizând mijloace video. Vezi în articol cum se va face video-identificarea.
Alina Inayeh
Foto: Hotnews

Alina Inayeh: România este absentă din dezbaterile intelectuale europene sau din spațiul transatlatic/ Problematica noii ordini mondiale și a forței de muncă se discută acolo

de F.B. HotNews.ro
România este absentă din dezbaterile intelectuale europene sau din spațiul transatlatic, deși avem oameni care sunt capabili, buni analiști, buni gânditori, a declarat Alina Inayeh, Senior Fellow & Director al biroului din Bucuresti al German Marshall Fund, într-o conferință organizată de Oxygen Events.
Dan Dungaciu
Foto: Hotnews

Dan Dungaciu: Huawei, rețelele, tehnologia vor juca rolul ideologiei din timpul războiului rece. Dacă accepți rețelele chineze tehnologice, ești în siajul păcii chineze

de F.B. HotNews.ro
Huawei nu este o ideologie, dar Huawei, rețelele, tehnologia, vor juca rolul ideologiei din timpul războiului rece, a declarat Dan Dungaciu, director la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, în cadrul unei conferințe organizată de Oxygen Events.
Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES

O nouă investigație a afacerilor service-uri auto-asigurători RCA: Zeci de firme autorizate din rețeaua Auto Italia și Uniqa Asigurări suspectate de posibile nereguli / O investigație similară a fost deschisă în 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Consiliul Concurenței a anunțat joi declanșarea unei noi investigații privind o posibilă încălcare a legislației în domeniul concurenței de către Auto Italia Impex, 27 dintre service-urile autorizate din rețeaua sa și Uniqa Asigurări. Autoritatea susține că are indicii că toate aceste firme și-ar fi coordonat comportamentul având ca scop stabilirea tarifelor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare pe piața serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor din România.
Mugur Isarescu
Foto: Hotnews

Mâine, BNR va lansa prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Bancnota are valoarea nominală de 20 lei

de DP HotNews.ro
Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Națională a României va pune în circulație o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului într-o conferință de presă vineri, 26 noiembrie 2021, ora 12.00, susținută de Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească.
Rectificare bugetara
Foto: Dreamstime

Ce arată rectificarea: dezastru în cheltuirea banilor. De la situația stupidă de la Muncă, la Agricultură și Transporturi. SRI și SIE – bugete majorate. Cine primește și cine pierde bani

de Florin Barbuta HotNews.ro
Rectificarea bugetară ar urma să fie adoptată vineri, conform declarațiilor recente ale ministrului propus al Finanțelor, Adrian Câciu. Totuși, Dan Vîlceanu a pus noaptea trecută în transparență documentul, cât încă mai deține portofoliul. Situația cea mai stupidă e la Ministerul Muncii. Adică la prima rectificare, cea din vară, au tăiat 2,7 miliarde lei, s-au trezit acum că nu mai au bani de pensii, alocații și altele, iar acum, la cea de-a doua rectificare, se pun aproape toți banii înapoi.
Adrian Caciu
Foto: Agerpres

Adrian Câciu, propus la Finanțe: Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe

de DP HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Actualitate | Politic
Adrian Câciu, propus de PSD pentru funcția de ministru de Finanțe, anunță că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri de guvern și dă asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite la timp, scrie Spotmedia, citând declarațiile ministeriabilului făcute la Antena3. ”Pensiile și salariile se primesc la timp. Toate plățile sociale se vor face la timp. Am publicat proiectul de rectificare, vom mai discuta pe el astfel încât vineri să nu existe probleme și să aprobăm rectificarea. Câciu a fost întrebat și despre eventuale noi taxe, în condițiile în care premierul interimar Florin Cîțu spunea că nu vor fi introduse noi taxe. Ministrul propus la Finanțe a răspuns: ”Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe, nu avem nevoie de noi taxe, dar sunt facilități deficitar distribuite.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Profesoară româncă în Japonia, despre cum se face școală acolo. Ce înseamnă prăbușirea lirei turcești pentru cei care vor să plece în Turcia. Chesnoiu: ”Agricultura românească este o amenințare pentru alte state!”. Coaliția: studiu de viabilitate

de DP HotNews.ro
Te întrebi de ce nu ai timp? Uită-te întâi la ce înseamnă azi munca și să fii părinte ● Orașul paralel ● Coaliția: studiu de viabilitate ● Ce înseamnă prăbușirea lirei turcești pentru cei care vor să meargă într-o vacanță în Turcia. Profesoară româncă în Japonia, țara fără abandon școlar: „Nu am întâlnit un copil să copieze. O materie foarte importantă care se predă până în clasa a noua este educația morală” ● În Coreea de Nord, un bărbat prins cu o copie a serialului „Squid Game” a fost condamnat la moarte și va fi executat ● Programul de guvernare nu ține cont de realitatea macroeconomică ● L-a scăpat sau nu CCR pe Isărescu de acuzațiile de „turnător”? ● Surpriză: ANRE s-a răzgândit și crește tarifele de transport și distribuție a energiei electrice de la 1 ianuarie ● Știi ce este munca asincronă? Posibil viitorul ● Guvernele est-europene se întrec în măsuri pentru protejarea populației de inflație ● Polițiștii rutieri vor putea aplica o nouă măsură - interzicerea șofatului pe teritoriul României ● Adrian Chesnoiu: ”Agricultura românească este o amenințare pentru alte state!”
Daniel Anghel, Oana Munteanu
Foto: PwC România

PayWell 2021: Creșterile salariale bugetate de companii pentru 2022 ar trebui revizuite cu 2-3 puncte procentuale în sus, din cauza inflației

de DP HotNews.ro
Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două - trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea companiilor și-au realizat bugetele de creșteri salariale la sfârșitul verii, când inflația se situa la 4%. Pentru finalul anului așteptările sunt ca inflația să depășească 7%, ceea ce ar putea determina revizuirea bugetelor salariale.
Angajată HoReCa
Foto: Dreamstime.com

​Schema HoReCa nu primește bani pentru întregirea bugetului în 2021 (proiect de rectificare)

de CZ HotNews.ro
Ministerul Economiei, care gestionează Schema HoReCa și măsurile 1 și 2 de ajutoare de stat COVID pentru firme, pierde bani la rectificarea bugetară, în loc să primească credite bugetare în plus, conform proiectului de rectificare a bugetului pe anul 2021.
Portal interconectare baze de date
Foto: Captura https://cetatean.gov.ro/

Primii pași pentru interconectarea bazelor de date din administrația publică: Locuitorii din Sectorul 6 ar putea obține online certificatele fiscale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Telecom
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat miercuri lansarea primului proiect IT menit să interconecteze bazele de date ale administrației publice. Denumit pompos "Sistemul Național de Interoperabilitate (SNI)", platforma IT poate fi accesată de instituțiile interconectate în sistem, la acest moment fiind doar două: Direcția de taxe și impozite Sector 6 și Uniunea Națională a Notarilor Publici. Rezultatul: locuitorii din acest Sector ar putea obține online certificatele fiscale. Vezi în articol un Ghid de utilizare a platformei.
Constantin Cadariu, propus ministru la IMM si Turism
Foto: senat.ro

​VIDEO Constantin Cadariu, avizat ministru pentru IMM și Turism: Am lucrat 4 ani la brandul turistic Bucovina în echipa lui Gheorghe Flutur/ George Simion (AUR): Tocmai ne-am ales cu încă un minister pentru că a vrut și domnul Flutur ministerul lui

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Startup Cafe
Constantin Cadariu, propus pentru portofoliul IMM și Turism, un minister desprins din cel al Economiei și înființat la propunerea PNL, a susținut miercuri la audierile din Parlament că ar cunoaște bine domeniul, în condițiile în care a lucrat 4 ani la construirea brandului turistic Bucovina, în echipa lui Gheorghe Flutur. El a fost ironizat de liderul AUR, George Simion, care l-a întrebat dacă a coordonat cum a scris Flutur cu oi 'Bucovina' pe un deal, Simion acuzând că noul minister s-ar fi făcut la dorința lui Gheroghe Flutur.
Marius Budai la audiere
Foto: YouTube

Limitarea aplicării salariului minim pentru un angajat la 24 de luni - Marius Budăi: Sigur că se pot întâmpla abuzuri, să dea 1 leu în plus

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Programul de guvernare prevede limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim. Întrebat în comisiile reunite, ministrul propus pentru portofoliul Muncii a spus că se pot întâmpla și abuzuri, adică să se dea 1 leu în plus la salariu angajatului.
Marius Budai
Foto: Agerpres

Marius Budăi: Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, alocațiile vor crește la 243 lei/ Aviz favorabil în comisii

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Vor fi majorări în sistemul public de pensii, a declarat Marius Budăi, ministrul propus pentru portofoliul Muncii, în cadrul audierii sale din comisiile parlamentare. El a reamintit că punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. „Acel 10% pe care îl cunoaștem din comunicarea publică”, a spus Budăi.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Statul vrea să pună firmele afectate de criza COVID să se „bată” pe ajutoare între Crăciun și Revelion (document neoficial)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
​Președintele Consiliului IMM, Florin Jianu, a publicat, miercuri, pe Facebook, un fragment dintr-un document ce pare a fi ghidul solicitantului pentru Măsura 4.1.1 - investiții în activități productive, în care apare și data la care ar urma să fie deschis apelul de proiecte prin care firmele micro, mici și mijlocii vor accesa granturile de până la 1 milion de euro fiecare.
Florin Roman
Foto: Agerpres

​VIDEO Florin Roman, ministrul avizat la Digitalizare: Menținem scutirea de impozit a IT-știlor pentru a ține oamenii în România / Principala prioritate - cloud-ul guvernamental de 500 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Telecom
Facilitatea fiscală pentru cei care lucrează în zona de cercetare, dezvoltare și digitalizare (n.a scutirea de impozit pe venit) va rămâne în continuare, pentru a ține oamenii în România și a-i ține în sectorul de cercetare pentru a nu migra în zona privată, a declarat miercuri Florin Roman, ministrul propus la Digitalizare la audierile din Parlament. Acesta a spus că impactul bugetar este de 900 milioane de lei, dar că plus valoarea adusă în economie este mai mare. Roman a fost avizat cu 55 voturi pentru și 22 împotrivă. Vezi în articol ce priorități are acesta.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

​Finanțarea Start-Up Nation se întoarce, în programul de guvernare Ciucă

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Noul guvern PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă, promite că va deschide o a treia ediție a schemei de finanțare Start-Up Nation, prin care se vor putea obține fonduri nerambursabile pentru lansarea unei afaceri, conform Programului de Guvernare.
Adrian Caciu
Foto: Hotnews

Anexa bugetară care a supărat PSD la începutul anului ar putea să dispară în bugetul 2022. Adrian Câciu: A fost o anomalie, iar ca în orice boală, anomaliile trebuie să fie eliminate

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
La începutul anului, când Guvernul PNL-USR-UDMR a făcut bugetul, a introdus o nouă anexă prin care se dădeau bani anumitor primării, în special ale PNL și USR. Acea anexă este 7/03. Întrebat dacă aceasta se va păstra în noul buget pe 2022, ministru propus al Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că a fost o anomalie și că trebuie eliminată.
Bitcoin-ethereum-criptomonede
Foto: dreamstime.com

Noi probleme pentru criptomonede: India, țara cu cei mai mulți deținători din lume, vrea să le interzică fiindcă „ar putea strica tineretul”

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
India, țară care are cei mai mulți deținători de criptomonede, ar putea interzice monedele digitale dacă parlamentul va aproba un proiect de lege trimis de guvernul de la New Delhi, relatează Deutsche Welle.
Black Friday
Foto: pixabay.com

Fraudele legate de plățile online se triplează în timpul sezonului Black Friday - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Creșterea atacurilor de tip phishing, care imită paginile de plată electronică, a fost observată în perioada premergătoare evenimentelor Black Friday. Numărul total de atacuri de tip phishing financiar deghizat în sisteme de plată electronică s-a triplat din septembrie până în octombrie 2021, arată un raport Kaspersky Lab.
Dan Vilceanu
Foto: Agerpres

Dan Vîlceanu: Cred că se va continua pe direcția prorogării intrării în vigoare a Legii pensiilor/ Este exclus să mai apară alte pensii speciale

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Cred că se va continua pe direcția prorogării intrării în vigoare a Legii pensiilor, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul propus pentru Fonduri Europene în cadrul audierii sale din comisii. „Pe deoparte ne dorim dispariția treptată a acestor pensii speciale și pe de altă parte pentru că bugetul României într-o perioada complicată trebuie echilibrat și trebuie să avem siguranța că putem plăti toate obligațiile pe care ni le asumăm”, a spus el.
Dan Vilceanu
Foto: AGERPRES

Dan Vîlceanu: E bine să menținem Autoritățile de Management pe care le-am avut până în prezent și să preia din programele operaționale care vor veni în acest exercițiu financiar 2021-2027/ Aviz favorabil în Comisii

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
România are o mică întârziere în ceea ce privește exercițiul financiar 2021-2017, acest lucru din cauza situației politice de la noi, potrivit lui Dan Vâlceanu, propunerea PNL pentru Fonduri Europene. El a fost audiat în cadrul comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlament.
Adrian Caciu la audieri
Foto: Hotnews

VIDEO Adrian Câciu: Două obiective de urgență zero: rectificarea bugetară și elaborarea documentelor și actelor normative pentru încasarea avansului din PNRR/ Rectificarea va fi adoptată vineri seara/ Aviz favorabil în comisii

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Două obiective de urgență zero sunt rectificarea bugetară care trebuie realizată rapid și elaborarea documentelor și actelor normative pentru încasarea avansului din PNRR, a declarat ministrul propus la Finanțe, Adrian Câciu, în cadrul audierii sale din comisiile reunite de buget-finanțe.
Carpa Apple
Foto: Apple.com

De ce 19 dolari este un preț atât de des întâlnit la accesoriile Apple

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Apple a anunțat în octombrie, alături de noile iPhone-uri, și o ”cârpă” oficială de șters ecranul (”Polishing Cloth”) despre care s-a scris mult și s-a glumit și mai mult. O analiză Wall Street Journal explică însă de ce multe produse Apple de mici dimensiuni au acest preț de 19 dolari și de ce pentru companie acest preț este extrem de important în strategia de marketing.
Hummer EV
Foto: General Motors

Primul model Hummer full-electric va ajunge la clienți. Cât costă mașina și care este autonomia promisă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Auto
Hummer, marca celebră pentru vehiculele extrem de mari și cu consum ridicat, va începe în decembrie să livreze un prim model electric, o camionetă care va costa 100.000 de dolari după aplicarea subvenției de 12.500 dolari în SUA. În 2023 va fi lansat și un SUV full-electric de la Hummer, iar compania a promis că după acel an va lansa modele electrice cu prețuri ceva mai mici, adică pe la 80.000 de dolari.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report 25 de moldoveni au rămas în Austria fără provizii: peste o tonă de mâncare și băutură. 12 firme înscrise, 11 respinse, câștigă firma PNL. IKEA România admite problemele cu aprovizionarea. Tanczos Barna, despre taxarea centralelor de apartament

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Producător dintr-o piață din București: ”Trăim cu frica să nu ne închidă cu totul!” ● Tanczos Barna: În blocurile noi să nu mai punem centrale individuale. Ce spune ministrul despre taxarea centralelor de apartament ● Scriitorul Radu Paraschivescu restituie și el decorația primită de la președintele Iohannis ● 25 de moldoveni plecați în Franța au rămas în Austria fără provizii: peste o tonă de mâncare și băutură ● Istoria unei infamii: dreptul de a renunța voluntar la titlul de doctor, promovat de ministrul Sorin Cîmpeanu în 2014, produce efecte juridice după 7 ani ● Ursul care împarte lumea ● Revoltător: 12 firme înscrise, 11 respinse, câștigă firma PNL ● IKEA România recunoaște că a avut probleme cu aprovizionarea ● Comuna “din București” care a depășit 100.000 de locuitori ● Guvernul nu mai are bani de pensii și salarii? Unde se duc atunci 70% din veniturile bugetare? ● Codul rutier se modifică: Apare o nouă limită de viteză pentru depășirea căreia șoferii vor risca suspendarea permisului timp de patru luni.
Imagine din timpul audierilor la Agricultura
Foto: cdep.ro

Adrian Chesnoiu a trecut lejer de votul în comisiile reunite: 24 de voturi pentru și 6 împotrivă

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
După o ședință de audiere care a durat peste o oră și jumătate, propunerea pentru ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a trecut cu bine de audieri, fiind votat cu 24 de voturi pentru și 6 împotrivă. Puțini au fost cei care să-i pună întrebări dificile, doar reprezentanții USR încercând să afle programele detaliate cu privire la planurile pe care Adrian Chesnoiu le are referitor la viitorul agriculturii.
Societatea 5.0 in Japonia
Foto: Guvernul Japoniei

​Societatea 5.0. Cum vrea Guvernul PNL-PSD-UDMR ca România să semene cu Japonia în ceea ce privește digitalizarea

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Telecom
Deși România a ajuns pe ultimul loc în UE la digitalizarea economiei, Guvernul PNL-PSD-UDMR vine cu o propunere inedită în programul de guvernare: să urmăm exemplul Japoniei și să demarăm eforturile pentru crearea Societății 5.0, în care "sistemele cyber-fizice vor deveni indispensabile în viața cotidiană a ființelor umane". În Societatea 5.0 noile tehnologii sunt folosite pentru a rezolva probleme sociale (scăderea natalității ori îmbătrânirea populației), de mediu ori energetice.
Ministrul britanic Rishi Sunak
Foto: Tolga Alkmen / PA Images / Profimedia

Furnizorul britanic de gaze și electricitate Bulb, naționalizat forțat

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Actualitate | Internațional
Guvernul britanic va gestiona, temporar, furnizorul de gaze și electricitate Bulb, prima naționalizare forțată a unei companii britanice după criza bancară din 2008, scrie romani.co.uk . Guvernul de la Londra și Autoritatea de Reglementare din Energie (Ofgem) se vor asigura că acei 1,7 milioane de clienți ai Bulb nu vor suferi întreruperi în aprovizionarea cu gaze și electricitate prin numirea unui administrator special. Costurile pentru gestionarea de către stat a celei de a șaptea mari companii de utilități din Marea Britanie vor fi suportate de Trezorerie.
Masura 1
Foto: Hotnews

​Măsura 1: S-au închis înscrierile. Câți solicitanți au cerut microgranturi de 2.000 Euro

de CZ HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii, liber-profesioniștii și alți solicitanți eligibili au finalizat, marți, 23 noiembrie 2021, la ora 20.00, sesiunea de înscrieri la Măsura 1 - microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro, ediția a doua, numărul total de aplicanți fiind mai mare decât la ediția precedentă.
Fondatorii Bitrise
Foto: Fondatorii Bitrise via Bitrise.io

Trei tineri antreprenori unguri au obținut 60 milioane dolari pentru startup-ul lor IT

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Bitrise, un startup IT fondat de trei antreprenori unguri, a obținut o finanțare de 60 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C condusă de fondul american Insight Partners.
Fonduri fermieri
Foto: DreamsTime

Noi norme la fondurile UE pentru fermieri: 25% din plățile directe se duc la protecția mediului

de CZ HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Un sfert dintre plățile directe la hectar pentru fermierii din Uniunea Europeană, inclusiv România, vor fi direcționate către măsuri de protecție a mediului, potrivit noilor norme pentru Politica Agricolă Comună (PAC), aprobate marți de Parlamentul European.
Licitatia 5G
Foto: ANCOM

​Mini-licitația 5G din acest an s-a încheiat: RCS&RDS și Invite Systems vor plăti la bugetul de stat 43,4 milioane de euro / Ce au spus Orange și Vodafone despre neparticiparea la procedură

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Telecom
În lipsa participării la licitație a Orange, Vodafone și Telekom Mobile, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a anunțat marți că procedura s-a încheiat, iar RCS&RDS și Invite Systems, cei doi operatori care au ofertat și câștigat noi frecvențe vor plăti către bugetul de stat suma de 43,4 milioane euro, ceea ce reprezintă 60% din valoarea spectrului pus la dispoziție. Vezi în articol ce drepturi a obținut cei doi operatori, ce obligații de acoperire au și ce au răspuns Orange și Vodafone întrebați de ce nu au depus oferte.
Pensionari (Michael Folmer, Colectia Alamy via Profimedia Images)
Foto: Profimedia Images

Propunerile USR de creștere a pensiilor: acordarea celei de-a 13-a pensii și suplimentarea veniturilor celor aflați sub pragul sărăciei cu tichete de masă / Ar crește mai mult pensiile mici și s-ar temporiza creșterea pensiilor mari

de DP HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Reprezentanții USR propun acordarea celei de-a 13-a pensii și suplimentarea veniturilor pensionarilor aflați sub pragul sărăciei cu tichete de masă, în valoare variabilă, se arată într-un document consultat de HotNews.ro. ”Propunem soluția acordării de tichete de masă pensionarilor cu pensii de sub 1.100 de lei, astfel încât veniturile lor cumulate din pensie și valoarea tichetelor de masă să atingă suma de 1.100 de lei. Avantajul acestei măsuri este, pe de o parte, reversibilitatea ei totală sau parțială care se încadrează în cerința din PNRR privind ”mecanismul de frânare în cazul depășirii plafonului de cheltuieli”, dar și fiscalizarea integrală a acestor sume”, se arată în document. Impactul bugetar anual ar fi de 5,20 miliarde de lei, adică 0,40% din PIB-ul estimat pentru anul 2022.
Florin Jianu, presedinte CNIPMMR
Foto: HotNews / DP

​Reacție dură a patronilor IMM la schema de fonduri UE 4.1.1.: Noul premier Ciucă să oprească „potențialul jaf!”

de CZ HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Patronii de firme mici și mijlocii reuniți în Consiliul Național IMM critică dur schema de ajutoare de stat COVID, publicată de guvernul demis Cîțu în Monitorul Oficial, și fac „un apel la noul prim-ministru”, Nicolae Ciucă, „să oprească imediat acest potențial jaf”.
Porsche Cayenne
Foto: Porsche

Porsche va lansa un model mai mare decât Cayenne

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Auto
Porsche va lansa peste câțiva ani un model mai mare decât Cayenne, iar acest nou model ar putea avea versiune cu șapte locuri, scrie publicația Automotive News. Modelul va fi lansat după 2025 și va fi mai lung, mai lat și mai înalt decât Cayenne, mașina care a salvat marca Porsche după lansarea din 2002.
Tineri
Foto: sxc.hu

Draft – Program de guvernare: 1000 lei/lună pentru firmele care angajează tineri de 15-24 ani/ 750 lei/lună pentru cei care angajează persoane de 55-65 ani

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noua Coaliție vrea să vină cu câteva măsuri pe zona muncii. Astfel, conform draftului programului de guvernare, se dorește instituirea unei sume de 1.000 lei/lună deductibilă din valoarea impozitelor și taxelor datorate către stat pentru toți agenții economici care angajează un tânăr cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani.
Trenuri
Foto: Stefania Gal

Programul de guvernare - Ce prevede draft-ul pentru sectorul feroviar

de Vlad Barza HotNews.ro
În draftul programului de guvernare PSD - PNL textul este aproape identic pentru segmentul feroviar cu programul de guvernare prezentat în decembrie 2020 de fosta coaliție PNL - USR. Sunt multe fraze pompoase care vorbesc despre investiții în toată rețeaua, despre cumpărarea de trenuri noi sau despre conexiuni feroviare la cele mai mari aeroporturi din țară. Din păcate, domeniul feroviar este printre cele care au decăzut cel mai mult în 30 de ani, deși programe cu formulări optimiste au existat mereu.
Angajati
Foto: Dreamstime

​TOP 2021, cele mai apreciate firme de propriii angajați, în România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Cariere
Platforma Undelucram.ro, prin care lucrătorii români evaluează angajatorii, a realizat și în 2021 un top al firmelor din România în funcție de opinia propriilor angajați despre mediul de lucru de acolo, iar anul acesta o firmă românească a detronat liderul de anul trecut, compania americană Microsoft.
Copiii la scoala
Foto: Pixabay

Program de guvernare (DRAFT). Muncă: Alocațiile vor crește la 243 lei de la 1 ianuarie/ TVA 5% pentru produsele de tehnologie asistivă/ Acordarea celei de-a 13-a indemnizații persoanelor cu dizabilități

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Alocațiile ar urma să crească de la 1 ianuarie la 243 lei, pentru copiii de peste 2 ani, conform draftului programului de guvernare. Cele pentru copiii între 0-2 ani vor urca la 600 lei.
Bani
Foto: Agerpres

Noua Coaliție vrea limitarea aplicării salariului minim pentru un angajat la 24 de luni/ Sporuri de performanță pentru bugetari

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Pe zona muncii, programul de guvernare negociat de PNL-PSD-UDMR menționează ceva ce se află deja în Monitorul oficial din octombrie: salariul minim pe 2022 care e 2.550 lei. Interesant totuși e altceva, că se dorește „limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim”.
talon de pensie
Foto: Facebook

Program de guvernare (DRAFT): Punctul de pensie va crește cu 10% de anul viitor, la 1586 lei/ Creșterea contribuției la Pilonul II cu un punct procentual până în 2024

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
PNL-PSD-UDMR au în vedere, conform draftului programului de guvernare, ca punctul de pensie să crească la 1586 lei, de anul viitor, respectiv cu 10%. De asemenea, indemnizația minimă socială ar urma să urce de la 800 lei, la 1.000 lei. Conform documentului se dorește susținerea pensionarilor cu venituri reduse pentru a depăși perioada de iarnă a anului 2022.
Fiscalitate
Foto: DreamsTime

Planurile noului guvern pe finanțe și fiscalitate: Contribuții la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei / O analiză privind impozitarea capitalului versus muncă/ Înființarea unui Fond Român de Investiții

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noul guvern PNL-PSD-UDMR vrea să modifice Codul Fiscal în sensul eliminarii facilității de exceptare de la plata constribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei, reiese din draftul programului de guvernare pe zona de finanțe și fiscalitate.
Iuliana Precupetu
Foto: ICCV

Îmbătrânirea populației și efectele ei sociale. Actualele cohorte de vârstnici au fost avantajate: au avut biografii relativ standardizate. Generațiile mai tinere au avut de întâmpinat pe parcursul vieții provocări mai importante

de DP HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”Avem o problemă a solidarității intergeneraționale. Actualele cohorte de vârstnici au fost, în cea mai mare parte, avantajate comparativ cu generațiile active de acum: au avut biografii relativ standardizate, marcate de acces relativ ușor la educație, sănătate, locuire, piața forței de muncă.
Ministerul Finantelor
Foto: Hotnews

Ministerul Finanțelor verifică 17 ministere, printre care și pe cel al Muncii

de F.B. HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Direcția Generalã de Inspecție Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanțe, efectueazã în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autoritãți/instituții publice, se arată într-un comunicat al instituției. Acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demaratã în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare.
Facebook
Foto: Kianlin, Dreamstime.com

Cum a contribuit dezinformarea de pe Facebook la înrăutățirea crizei migranților de la granița dintre Polonia și Belarus

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | IT
Mii de refugiați din țări precum Irak au venit în Belarus, sperând să treacă granița în Polonia, iar situația lor a fost înrăutățită și de postările de pe Facebook unde, în mod fals, s-a spus în mai multe rânduri că Polonia va deschide granița. Tot pe Facebook au postat și cei care promiteau că îi pot duce pe migranți în UE, contra a multe mii de dolari. Facebook a fost criticată și de parlamentarii europeni pe motiv că nu ia în serios o situație extrem de gravă unde mulți migranți disperați își pun viața în pericol pornind de la informații false de pe rețea.
Muncitor casnic
Foto: DreamsTime

Munca de acasă, tichetele pentru plata muncitorilor și impozitarea. Cum se va aplica: de la o ușă stricată, la bani – proiect (DOCUMENT)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul a pregătit proiectul de lege privind reglementarea muncii casnice (sintagma folosită e activitatea prestatorului casnic). Se va face un circuit sau lanț: ANOFM, client, muncitor, din nou ANOFM și apoi muncitor. Munca va fi impozitată, bineînțeles, dar până să ajungem acolo cred că este bine să explicăm circuitul cât mai ușor de înțeles pentru toată lumea, conform informațiilor din proiectul de lege, pe care îl și atașăm. Dacă s-ar adopta, anul acesta sau anul viitor, ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024.
Fonduri europene 2021 dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Măsura 4.1.1., publicată în Monitorul Oficial: Fonduri de max. 1 milion euro pentru firme, primul venit-primul servit, aplicare în MySMIS

de CZ HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat, luni, în Monitorul Oficial, Schema de ajutor de stat privind Măsura 4.1.1., prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea accesa fonduri nerambursabile de până la 1 milion de euro fiecare, pentru investiții în activități productive, nefiind incluse o serie întreagă de cerințe ridicate în consultarea publică.
eCommerce
Foto: eCommerce - Pexels.com

eJobs: Top poziții și orașe cu cele mai mici și cele mai mari salarii nete din eCommerce

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Companii
De la începutul pandemiei încoace eCommerce-ul a crescut, drept urmare și salariile angajaților din acest domeniu sunt pe măsură pentru anumite poziții, spune platforma de recrutare online eJobs, care arată că aproape 5% dintre aceștia câștigă salarii medii nete de peste 10.000 de lei.
Burnout - muncă
Foto: @ Tara Winstead | Pexels.com

BestJobs: 2021, mai greu decât 2020 pentru angajații români. Jumătate spun că au ajuns la epuizare

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Pentru angajații români, 2021, al doilea an pandemic, a fost mai greu decât 2020, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, care mai arată că aproape jumătate (47%) dintre aceștia nu au reușit să echilibreze viața personală cu volumul de muncă și cred că au suferit sau suferă de burnout.
Fondatorii Payhawk
Foto: Fondatorii Payhawk via LinkedIn

Un start-up IT bulgăresc a ajuns să valoreze jumătate de miliard de dolari

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | IT
Payhawk, un start-up IT fondat de trei antreprenori bulgari a ajuns să valoreze, la doar trei ani de la înființare, 570 milioane de dolari, în urma unei noi runde de finanțare, de 112 milioane de dolari, pe care a obținut-o marți.
Samsung
Foto: Hupeng | Dreamstime.com

Samsung va investi 17 miliarde dolari pentru construcția unei fabrici de procesoare în Texas

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | IT
​Samsung va anunța marți că a ales statul Texas pentru fabrica de procesoare unde compania va investi 17 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal. Criza semiconductorilor a făcut și mai mare nevoia de noi unități de producție, iar autoritățile din SUA oferă companiilor diverse avantaje pentru a le convinge să deschidă uzine. În 1990 SUA avea 37% din capacitatea mondială de producție de procesare, dar acum are 12%, lideri fiind Taiwan, China și Coreea de Sud.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Expert: Principalul risc din această iarnă este să nu avem gaz. Când ai putea obține zile în avans din concediul pe anul următor. Punga cu pungi și cumpătarea vârstnicilor. Cum se pregătește România pentru valul V pandemic

de DP HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Experții se tem că o nouă super variantă a COVID se pregătește să apară. Întrebarea este când ● Otilia Nuțu, expert în Energie: Principalul risc din această iarnă este să nu avem gaz ● Adrian Câciu, viitorul ministru al Finanțelor: E cel puțin ciudat să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii ● Punga cu pungi și cumpătarea vârstnicilor ● Va fi sau nu va fi? Pariul făcut de România pe mini-reactoarele nucleare din SUA: soluție-minune vs cobai comercial ● ​„Am chiuretat clandestin peste o sută de femei pe masa de bucătărie” ● Gazprom, ultimatum de 48 de ore Republicii Moldova: să plătească facturile sau va sista gazele ● În ce măsură ar putea obține angajații zile în avans din concediul pe anul următor? ● Cum se pregătește România pentru valul V pandemic ● „Am devenit o prizonieră în propria casă” ● Noile fețe ale Reformei: Guvernul generalului Nicolae Ciucă.
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Lucian Croitoru: Prețuri și producție- va fi din nou stagflație ca în anii 1970?

de DP HotNews.ro
Marți, 23 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Creștererile prețului la gaze și ale inflației din ultima perioadă reamintesc de unele evoluții din anii 1970. Atunci, reducerea ofertei de petrol impusă de OPEC în 1973 și revoluția din Iran din februarie 1979 au fost urmate de creșteri ale prețurilor petrolului ce s-au reflectat concomitent în reducerea producției și în creșterea inflației. Pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp, inflația și ratele șomajului creșteau în același timp, scrie Lucian Croitoru pe blogul personal. Fenomenul a fost botezat stagflație. Va face creșterea din prezent a prețului la gaze să avem din nou stagflație? Și cum ar trebui să procedăm de data aceasta?
Dan Vîlceanu
Foto: Hotnews

​Profil de ministru. Cine este Dan Vîlceanu - propunerea PNL pentru Fonduri Europene

de F.B. HotNews.ro
Dan Vîlceanu, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene, este cunoscut mai degrabă pentru perlele sale, decât pentru activitatea desfășurată la Ministerul Finanțelor (portofoliu pe care îl ocupă acum – este și interimar la Transporturi). Chiar în primele declarații făcute odată ajuns ministru a spus două lucruri greșite: „nu există creștere economică fără un puseu inflaționist” și „inflația nu e 5%, această cifră fiind doar o ”estimare” a BNR (la acel moment aceea fiind cifra).
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

​​VIDEO. Schema HoReCa: Pașii care urmează până la plăți. Oficial din minister: „Nu faceți contestații aiurea!”

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele selectate la finanțare în schema de ajutoare de stat pentru HoReCa ar urma să primească prima tranșă, certă, a sumei cuvenite, în procent de aproximativ 45%, până la 31 decembrie 2021, a declarat, luni, un oficial din Ministerul Economiei, într-un interviu video pentru StartupCafe.ro.
Marius Humelnicu
Foto: Arhiva personala

​Profil de ministru. Cine este Marius Humelnicu, propunerea PSD pentru Economie: De la fotbalist de performanță la secretar de stat în Transporturi și viceprimar în Galați

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | Companii
Senatorul Marius Humelnicu (44 ani), propunerea PSD pentru postul de ministru al Economiei, a făcut fotbal de performanță până în anul 2007, când în urma unei accidentări și-a întrerupt cariera sportivă. În 2009, în timpul Guvernului PDL-PSD condus de Emil Boc, a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcției pentru Sport a Județului Galați. S-a specializat în achiziții publice și a ajuns secretar de stat în Transporturi în 2015, apoi City manager și viceprimar în Galați.
Adrian Caciu
Foto: facebook

Profil de ministru. Cine este Adrian Câciu - propunerea PSD pentru Finanțe

de F.B. HotNews.ro
Economistul Adrian Câciu, propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, a fost mason, conform declarației de interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Mai exact a fost membru în Asociația “Marea Lojă Națională din România” și în Asociația de Administrare a Ritului Scoțian. El ne-a confirmat că s-a retras din masonerie de câțiva ani.
Constantin Cadariu, propus ministru la IMM si Turism
Foto: senat.ro

Profil de ministru Cine este Constantin Daniel Cadariu, propunerea PNL la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

de DP HotNews.ro
Senator PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu (54 de ani) este propunerea PNL pentru ministerul economiei, antreprenoriatului și turismului. Absolvent al Facultății de Mecanică, Secția Mașini Termice, Institutul Politehnic Iași, inginerul Cadariu nu pare să se fi angajat înainte de 29 de ani, potrivit CV-ului oficial.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Plățile la Măsura 2: Când și cum. Interviu cu un oficial din Ministerul Economiei

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | EuROfonduri
Plata granturilor de capital de lucru promise firmelor românești prin Măsura 2 a bătut pasul pe loc în ultima perioadă, din cauza lipsei sursei de finanțare europeană, iar acum StartupCafe.ro a întrebat oficial un șef din Ministerul Economiei când și cum vor fi plătiți beneficiarii admiși la finanțare pe lista de așteptare.
Masini in trafic
Foto: Madrugadaverde, Dreamstime.com

Criza procesoarelor a dat peste cap clasamentul celor mai vândute mașini din Europa - Dacia Sandero a fost pe locul 3, VW Golf nu a prins nici măcar top 10 în octombrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | Auto
Criza semiconductorilor auto a făcut ca piața mașinilor noi din Europa să scadă cu 29% față de luna similară din 2020 și companiile auto au dat prioritate modelelor mai scumpe unde marja de profit este mai mare. Din acest motiv s-au produs în număr mai mare SUV-uri, mașini electrice și hibride, iar cel mai vândut model a fost luna trecută Peugeot 2008 și cele mai vândute patru modele sunt ale unor grupuri franceze. VW Golf, modelul care înainte de criză era aproape mereu nr 1, nu a prins top zece, arată datele JATO.
Comert online
Foto: Dreamstime.com

Îndatorarea la un click distanță

de Calu Monica HotNews.ro
Andreea are 18 ani și este studentă în primul an. Media cu care a intrat la facultate i-a dat și dreptul la bursă de studii. Cu această ocazie, și-a deschis primul său cont bancar cu card de debit atașat. De când a venit în București și stă la cămin, cardul este alimentat regulat de părinții ei, Andreea fiind încă în așteptarea primei burse. Dar, cu ocazia primelor zile în care apăruseră oferte de Black Friday, a făcut ceva shopping online cheltuind, ce-i drept, ceva mai mult decât își planificase. Îi mai rămăseseră pe card cam 600 de lei, iar asta era chiar suma minimă cu care să se descurce până la începutul lunii următoare, când părinții planificaseră să-i trimită alți bani.
Uber Eats
Foto: Profimedia Images

Uber Eats va livra canabis în Canada

de S.J. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | Companii
Divizia de livrare de mâncare a grupului Uber a încheiat un parteneriat cu retailerul de cannabis Tokyo Smoke pentru a putea face livrări de canabis în provincia Ontario din Canada, aceasta fiind prima intrare a grupului Uber pe acest segment de activitate, a declarat luni pentru Reuters un purtător de cuvânt de la Uber.
Ecosistem blockchain - criptomonede
Foto: Societe Generale

Aproape două treimi din membrii generației Z cred că se pot îmbogăți din criptomonede, arată un nou sondaj

de S.J. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | Finanțe
Zilele acestea ar putea părea că emiterea de criptomonede creează noi milionari zilnic, mai ales în rândul celor cu curajul de a intra în lumea riscantă a monedelor digitale alternative, scrie Markets Insider.
Hackeri
Foto: E Shkolenko, Dreamstime.com

Cum vor arăta atacurile cibernetice avansate în 2022 - De la soft-uri tip Pegasus până la atacuri împotriva lanțului de aprovizionare

de Vlad Barza HotNews.ro
​Politizarea joacă un rol din ce în ce mai mare în spațiul cibernetic, revenirea atacurilor low-level, afluxul de noi actori APT și creșterea numărului atacurilor asupra lanțurilor de aprovizionare sunt câteva dintre predicțiile Kaspersky Lab despre cum va arăta tabloul amenințărilor cibernetice avansate în 2022.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by