ECONOMIE
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Pentru a susține echilibrul pe piața muncii, este esențială eficientizarea sistemului educațional (raport BNR)

de DP HotNews.ro
Tensiunile pe piața muncii sunt amplificate de îmbătrânirea accentuată a populației, împreună cu creșterea ponderii persoanelor în vârstă dependente de populația activă (17,3% din populație are peste 65 ani), precum și de tendința continuă de scădere a populației rezidente (-0,5% în 2021 vs. 2020), arată un raport publicat de BNR și citat de Agerpres. În plus, pandemia COVID-19 a dus la creșterea mortalității (+14% în anul 2020 comparativ cu 2019) și diminuarea numărului de nou-născuți (-5% în anul 2020 față de anul 2019), astfel sporul negativ s-a deteriorat de la o medie lunară de 5.900 de persoane în anul 2019 la 9.880 de persoane în anul 2020.
Plaja Firiplaka
Foto: Arhiva personala

​Weekend report ​O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka. Cu Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare. Grecia: Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați

de DP HotNews.ro
O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka ● Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare: „Nu-mi place ce face acest Guvern, nu știe să comunice nimic” ● Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19 ● Cum te va monitoriza doctorul atunci când intri în concediu medical ● Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați ● Jocurile Olimpice: Problema sportivelor care poartă echipament „inacceptabil” ● Vaccinarea în Grecia, faultată de Biserică. Oficial, preoții ortodocși o susțin, însă tot ei conduc mișcarea antivaccinistă ● Mesajul lui V. Voiculescu către N. Dan: „Fără hoție înseamnă fără concursuri aranjate. Nu ai respectat cuvântul dat” ● Aur și noroaie la Roșia Montană ● USR-iștii, prinși la mijloc în războiul taberelor din PNL. Ghinea: „Suntem folosiți ca sac de box” ● Tatiana Țîbuleac: „În America Latină sunt mai populară decât în România”
Audi Q5 Sportback TFSI e
Foto: 0-100.ro
Material realizat cu sprijinul Audi România

Audi Q5 Sportback TFSI e – 5 curiozități

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 30 Iun 2021 Economie | Auto
Pe numele său complet Audi Q5 Sportback 55 quattro TFSI e a ajuns oficial în România, iar în acest clip poți vedea 5 curiozități despre el. Pe scurt, acest model Audi este varianta „coupe” a lui Q5, fiindcă de aceea îi pune „Sportback”. El beneficiază de o motorizare plug-in hybrid modernă – de unde și particula „e” din denumirea modelului.


Schema Ponzi
Foto: YouTube

Visual Capitalist: Cele mai mari scheme Ponzi din istoria modernă

de DP HotNews.ro
Unele lucruri sună pur și simplu prea bine pentru a fi adevărate, dar atunci când e vorba de bani, uneori judecata noastră se clatină, scrie Visual Capitalist. Acesta este și cazul schemelor Ponzi, un tip de fraudă financiară care atrage investitori promițând randamente anormal de mari. Cum a fost la noi jocul Caritas, dacă vă mai amintiți. Banii cu care vin noii înscriși în jocul piramidal sunt folosiți pentru plata membrilor veniți anterior. Schemele de acest tip poartă numele lui Charles Ponzi, un italian care promitea în anii 1920 că va dubla banii clienților săi în termen de 90 de zile. De la el încoace, numeroase scheme Ponzi s-au derulat pe tot globul.
Daniel Dines
Foto: Facebook

Omul care a finanțat UiPath la început: În România putea lucra probabil cu cinci ingineri la preț de unu în SUA

de CZ HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | IT
Unul dintre primii investitori care au finanțat UiPath, când gigantul IT era un mic startup din București, la început de drum, crede că unul dintre motivele pentru care fondatorul companiei româno-americane s-a întors în România pentru a face afaceri era că aici, în anii 2000, putea găsi programatori talentați, care lucrau pe salarii de cinci ori mai mici decât cei din SUA.
Apeluri abuzive la 112
Foto: STS

Apelurile abuzive la 112: Amenzile date de Poliție, în creștere / Bărbatul din Olt care a sunat de peste 22.000 de ori în doar șase luni nu a fost încă identificat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Telecom
Poliția a aplicat 17.013 amenzi pentru apeluri abuzive la numărul unic de urgență 112 în primele șase luni din acest an, valoarea sancțiunilor depășind 18,5 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut, arată datele transmise, vineri, la solicitarea HotNews.ro. "Cu privire la bărbatul din Olt, care a apelat de peste 22.000 de ori la 112, se efectuează verificări pentru identificarea acestuia, întrucât nu-și prezenta datele personale, iar toate apelurile erau efectuate de pe două cartele SIM Prepay', spune Inspectoratul General al Poliției.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Datoria publică e la pragul de sustenabilitate. Trebuie să ne asigurăm că achitarea datoriilor se va face fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Datoria publică a crescut cu 12 puncte procentuale în anul 2020 și cu încă 2,6 puncte procentuale în primele patru luni din 2021, ajungând la 49,9% din PIB, arată un raport al BNR publicat joi. Aceasta reprezintă cea mai abruptă tendință ascendentă din ultimii 9 ani și plasează datoria publică aproape de pragul de sustenabilitate (care e de 50-55% din PIB). Sustenabilitatea datoriei nu are în vedere doar menținerea ei sub un anumit nivel, ci și asigurarea că îndatorarea suplimentară își are corespondent în active sau schimbări structurale ale economiei care să permită pe viitor achitarea datoriilor, fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare, mai precizează raportul citat. În condițiile în care cheltuielile cu asistența socială și cu personalul au ajuns la 94% din valoarea veniturilor fiscale și a contribuțiilor de asigurări, este îndoielnic că respectivele criterii de sustenabilitate și de bună guvernanță sunt îndeplinite.
Cercurile Olimpice
Foto: Paseante, Dreamstime.com

Cum profită infractorii cibernetici de interesul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

de Vlad Barza HotNews.ro
Infractorii cibernetici folosesc întotdeauna evenimentele sportive populare ca momeală pentru atacurile lor și la fel se va întâmpla și anul acesta, chiar dacă este o competiție cu totul atipică: fără spectatori și cu multe restricții. False pagini de live streaming, pagini deghizate în cele ale JO de Vară, cadouri mincinoase pentru care trebuie să plătești o ”taxă” de livrare - sunt câteva dintre modurile prin care infractorii încearcă să obțină bani și date personale, arată un raport Kasperky Lab.
Piata auto din UE in functie de tipul de cpmbustibil pentru masinile noi
Foto: ACEA

Dieselul își continuă declinul - A avut doar 20% din piața mașinilor noi în UE trimestrul trecut

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Auto
Cota mașinilor diesel pe piața mașinilor noi din UE a continuat căderea rapidă, ajungând la 20%, cu 10 puncte procentuale mai puțin decât situația de acum un an, arată datele ACEA. Tot așa de mult a scăzut și cota mașinilor pe benzină, de la 52% din piață, la 42%. În acest context, hibridele au aproape 27% din piață, iar mașinile pur-electrice au 7,5%.
Margrethe Vestager
Foto: Dursun Aydemir / Pool / AFP / Profimedia

Ajutoare de stat: Comisia simplifică normele privind ajutoarele de stat combinate cu sprijin din partea UE/ Noi posibilități de aplicare a măsurilor

de DP HotNews.ro
Comisia Europeană a adoptat vineri o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei. Normele revizuite se referă la ajutoarele acordate de autoritățile naționale pentru proiecte finanțate prin intermediul anumitor programe ale UE gestionate la nivel central în temeiul noului cadru financiar multianual și la anumite măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea tranziției verzi și a celei digitale, precum și pentru redresarea în urma efectelor economice ale pandemiei de COVID-19.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Ministerul Economiei reia plățile la mijlocul săptămânii viitoare, dacă beneficiarii semnează contractele

de CZ HotNews.ro
Ministerul Economiei anunță că, de vineri, 23 iulie, va începe să transmită beneficiarilor declarați admiși în lista de așteptare contractele de finanțare, iar dacă aceștia le vor semna rapid, statul va relua plățile de granturi de capital de lucru de la Măsura 2 începând de săptămâna viitoare.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Noutăți pe Măsura 2 privind acordarea unui capital de lucru, în Monitorul Oficial. Adrian Bența explică noul ordin

de F.B. HotNews.ro
Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor“ a fost modificată printr-un ordin al ministrului Economiei ce a fost publicat, vineri, în Monitorul oficial (OMEAT nr. 1146/2021). Consultantul fiscal Adrian Bența explică noutățile pe care le aduce acest act normativ.
mileniali
Foto: Flickr

„Nimeni nu mai vrea să muncească”: Cum a ajuns o afirmație simplă țapul ispășitor pentru toate problemele de piața muncii din SUA (și România)

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Cariere
Poate ai auzit-o pe autobuz, în discuțiile de la reuniunile de familie sau pe platformele social media: „Nimeni nu mai vrea să muncească”. De unde vine însă afirmația?
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI anunță reforme în programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine țările cu venituri scăzute

de F.B. HotNews.ro
Fondul Monetar Internațional a anunțat că va reorganiza programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine țările cu venituri scăzute pe parcursul pandemiei de coronavirus și al redresării și a menționat posibilitatea unor vânzări limitate de aur al FMI pentru sporirea capacității de împrumut, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi. Radiografia influenței românești în instituțiile europene. Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor. Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților?

de DP HotNews.ro
Tehnologie sau tehno-doping? Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi ● Radiografia influenței românești în instituțiile europene ● Șefii Protecției Valorilor din BNR dezvăluie pentru prima dată cum a operat Banca Națională în criză ● Proiect: Cei pensionați anticipat vor putea să se angajeze în sectorul privat, fără a-și pierde pensia ● Departamentul de Stat, despre climatul investițional din România: calitate instituțională scăzută, instabilitate și corupție ● Ministerul Finanțelor a avertizat Ministerul Culturii că riscăm despăgubiri mari, dacă introducem Roșia Montană în UNESCO ● Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților? O întrebare la care guvernul va trebui să răspundă în curând ● Mioara Costin renunță la postul de consilier al premierului ● Blue Air pregătește lansarea unei noi companii aeriene în România ● Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor ● Luarea unei decizii. Exemplul cărților de joc măsluite.
Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)
Foto: AGERPRES

ONRC: Aproape 3.100 de firme și PFA au intrat în insolvență în primul semestru al anului

de DP HotNews.ro
Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență a crescut cu peste 30% în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, fiind înregistrate 3.076 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de Agerpres. Cele mai multe firme și PFA-uri intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 604, în creștere cu 42,79% față de intervalul ianuarie - iunie 2020.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

EUObserver: România este cea mai dornică să adere la zona euro

de V.M. HotNews.ro
Dintre toate cele opt state membre UE care nu fac parte din zona euro, România este în topul favorabilității monedei unice, 75% dintre români dorind trecerea la euro - în creștere față de 63% anul trecut, scrie joi publicația EUObserver, citată de Rador.
bunuri digitale
Foto: Dreamstime.com

Amenzi de până la 25.000 de lei pentru comercianții care vând bunuri neconforme și încalcă garanțiile

de CZ HotNews.ro
Comercianții care vând diverse bunuri, inclusiv bunuri cu elemente digitale, cum sunt telefoanele mobile și alte gadgeturi, vor risca amenzi de până la 25.000 de lei dacă încalcă prevederile garanțiilor și vând produse neonforme, se arată într-un nou proiect de lege.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Această criză poate fi și o ocazie de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță (raport)

de DP HotNews.ro
Companiile au intrat în criza curentă cu o serie de vulnerabilități care vor îngreuna posibilitățile acestora de răspuns, se arată în Raportul BNR privind stabilitatea financiară, publicat joi. Companiile cu un grad ridicat de îndatorare au o importanță semnificativă în economie (41% din total firme). Această criză poate fi și o oportunitate de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat al activității de-a lungul timpului, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță, mai precizează autorii raportului.
Monede-bancnota-euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Ordinul de deblocare a plăților a plecat la Monitorul Oficial (surse)

de CZ HotNews.ro
Ordinul ministrului Economiei care ar trebui să deblocheze plățile pentru Măsura 2 a fost trimis joi, 22 iulie 2021, la Monitorul Oficial, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
Masini Mercedes
Foto: Daimler

Daimler va investi 40 miliarde euro în electrificarea gamei

de Vlad Barza HotNews.ro
Daimler a anunțat un plan de investiții de 40 miliarde euro pentru electrificarea gamei până în 2030 și compania germană va avea și opt fabrici de baterii, construite împreună cu mai multe companii partenere. Șeful Daimler a spus că este gata pentru o electrificare completă a gamei în 2030, dar a adăugat că acest lucru se va întâmpla unde situația din piață o va permite.
Masini
Foto: Van Urk, Dreamstime.com

Ministrul mediului, despre introducerea unei eventuale taxe auto: Trebuie să facem diferența între cetățenii vulnerabili și cei care au o mașină de 15 ani vechime care costă 20.000 de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Auto
România nu are un sistem de taxare a poluării și este nevoie de un pachet de măsuri care să facă diferența între cetățeanul care, într-adevăr, nu-și permite o mașină nouă și cel care umblă pe stradă cu o mașină mai veche de 15 ani, dar pe piața liberă costă 15 - 20.000 de euro, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres. Timbrul de mediu a fost eliminat la început de 2017 și s-a mai vorbit de consultări publice, însă nu sunt planuri clare de introducere a unei taxe.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Ce mai conține proiectul privind stimularea românilor să muncească peste vârsta de pensionare - DOCUMENT

de F.B. HotNews.ro
Guvernul vrea să stimuleze românii să muncească după ce împlinesc vârsta standard de pensionare, adică să-și prelungească viața activă. În acest sens a fost pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență. Pe lângă majorarea cu 50% a punctajului acelor persoane, documentul mai conține și alte reglementări.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Christine Lagarde avertizează că varianta Delta ar putea pune în pericol revenirea economiei europene

de DP HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a avertizat joi că avansul rapid al cazurilor de coronavirus provocate de răspândirea accentuată a variantei mai contagioase Delta reprezintă o sursă crescută de incertitudine pentru economia zonei euro, relatează AFP și Agerpres. "Economia zonei euro și-a revenit în al doilea trimestru al acestui an și, pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, este pe cale să înregistreze o creștere puternică în trimestrul al treilea", a declarat Christine Lagarde în conferința de presă de la finalul reuniunii Consiliului guvernatorilor BCE. "Însă pandemia continuă să arunce o umbră, cu atât mai mult cu cât varianta Delta constituie o sursă crescută de incertitudine", a precizat Lagarde. Înmulțirea cazurilor de infecție, din cauza acestei variante, ar putea frâna relansarea în sectorul serviciilor, în special în turism și ospitalitate, a adăugat președintele BCE.
Șofer Uber
Foto: Uber

Încă un oraș românesc are Uber acum

de CZ HotNews.ro
Uber, serviciu de transport alternativ intermediat prin aplicație, mai pătrunde, de joi, într-un oraș din România, al 12-lea pe harta românească a companiei americane.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Contribuabili corecți, pedepsiți de ANAF. Ai vrut bonificație? Ghinion! Fiscul a început să pună popriri pe toate conturile celor care au aplicat bonificații în 2017 și 2018 la depunerea Declarației unice

de Florin Barbuta HotNews.ro
Mulți români s-au trezit cu popriri pe toate conturile pentru că au aplicat bonificații când au depus Declarația unică, lucru prevăzut la vremea respectivă de legislație. Este vorba despre anii 2017 și 2018. Popririle continuă, apar în valuri. Problema pare a proveni de la sistemul informatic al ANAF care nu știe să ia în considerare faptul că trebuiau aplicate bonificații.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

BCE menține nemodificate dobânzile dar promite un sprijin mai îndelungat pentru economia zonei euro

de DP HotNews.ro
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar și-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni și-a stabilit ținta de inflație la 2% pe termen mediu, transmit Reuters și Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv minus 0,50%.
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Averea netă a românilor, la maxime istorice. Trei sferturi o reprezintă locuințele și doar un sfert banii din bănci. BNR: Această situație se datorează legislației care încurajează deținerea de case mai degrabă decât investițiile

de DP HotNews.ro
Avuția netă a românilor se situa la finalul anului 2020 la un maxim istoric, în creștere cu 6,1% față de anul anterior, arată Raportul asupra Stabilității Financiare publicat joi de BNR. Trei sferturi din avere e format din case și apartamente (active imobiliare) și doar un sfert din avere e reprezentat de active financiare. Această situație se datorează în mare măsură legislației care încurajează deținerea de active imobiliare mai degrabă decât (re)investirea în activități productive, mai precizează raportul.
​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Clotilde Armand și scandalul cu Romprest: Ministerul Finanțelor a verificat ce s-a întâmplat cu fondurile publice din Sectorul 1. „Nu mă așteptam ca dimensiunea furtului din bani publici să fie la acest nivel”

de F.B. HotNews.ro
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că a solicitat Ministerului Finanțelor, în urmă cu 8 luni, să se facă o verificare la primăria pe care o conduce. Echipa de inspecție a venit, iar după 6 luni s-a ajuns la concluzia că există un prejudiciu de peste 243,8 milioane lei, iar contractul de delegare al Romprest „a fost atribuit printr-o procedură pe care Sectorul 1 a pregătit-o și derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale”.
Revolut
Foto: Ascannio / Alamy / Profimedia Images

Povestea Revolut: Cum a ajuns un bancher plictisit de la Lehman Brothers să atace hegemonia sistemului bancar

de S.J. HotNews.ro
Nikolay Storonsky a avut nevoie de 7 ani până să se decidă în sfârșit să își dea demisia după ce a lucrat ca bancher de investiții la Lehman Brothers și Credit Suisse, relatează Bloomberg.
plata cu cardul
Foto: Pixabay

43 de incidente informatice au afectat anul trecut clienții băncilor. Numărul clienților afectați a fost de 147.000 (cel mai sever incident), în timp ce numărul operațiunilor de plată afectate a atins 200.000

de DP HotNews.ro
În cursul anului 2020 au fost notificate BNR un număr de 40 de incidente la nivelul prestatorilor de servicii de plată (instituții de credit, de plată și instituții emitente de monedă electronică) autorizați în România și 3 incidente la nivelul sucursalelor instituțiilor de credit autorizate în alte state membre, arată Raportul privind Stabilitatea Financiară publicat joi.
Apartamente in constructie
Foto: Flatfy

Vrei un apartament de 2 camere dar fără să te împrumuți la bancă? BNR a calculat câți ani trebuie să muncești ca să ți-l cumperi

de DP HotNews.ro
Fără a apela la sprijin financiar printr-un credit bancar, timpul necesar achiziționării unei locuințe cu 2 camere la nivel național este de circa 8,5 ani (raportul preț pe venit, eng. price to income), se arată în Raportul asupra Stabilității Financiare publicat joi de BNR. În cazul unui imobil cu 3 camere durata crește la peste 11 ani (date la decembrie 2020), mai precizează documentul. Concentrarea regională a împrumuturilor ipotecare urmează asimetria în dezvoltarea economică de la nivelul regiunilor. Astfel, împrumuturile acordate în București și Ilfov reprezintă 31% din totalul creditelor, iar următoarele 5 județe (Cluj, Timiș, Constanța, Iași și Brașov) reprezintă 26% (date la martie 2021).
Lei romanesti
Foto: Dreamstime.com

Ministerul Economiei cere bani pentru Schema HoReCa și plățile din urmă în Start-Up Nation 2018, la rectificarea bugetului pe 2021 (surse)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei cere, la prima rectificare a bugetului pe anul 2021, în principal bani pentru completarea Schemei HoReCa și pentru finalizarea plăților din urmă de la programul Start-Up Nation 2018, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Reglementarea crypto-activelor are o miză uriașă pentru guverne și băncile centrale

de Daniel Daianu Consiliul Fiscal
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Crypto-activele (active digitale ce utlizează tehnologia blockchain), între care Bitcoin și Ethereum sunt de mare notorietate, au cunoscut o creștere explozivă după izbucnirea crizei financiare din 2008; numărul lor este de cca. 11.000 în prezent, scrie profesorul Daniel Dăianu, pe OpiniiBNR.ro. Digitalizarea a favorizat acest fenomen. Orientări libertariene, de respingere a guvernelor/ autorităților publice (bănci centrale) echivalează crypto-activele (numite, consider incorect, crypto-monede) cu o descentralizare a sistemului financiar, care să asigure anonimitate în tranzacții, să transgreseze reglementări și granițe, riscuri legate de cursuri de schimb, etc. Dar nu filosofia politică a unor grupuri contează în primul rand, ci fenomenul în sine.
Declaratia unica 2021
Foto: anaf

Declarația Unică: Funcționari ANAF din zona centrală vor acorda asistență în teritoriu din 15 ianuarie până pe 25 mai

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Termenul pentru depunerea Declarației unice a trecut (a fost 25 mai), dar de anul viitor, din 15 ianuarie, ANAF va trimite persoane la organul fiscal local în vederea asistenței privind completarea și depunerea acesteia, conform unui proiect de ordin comun al Ministerului Finanțelor și al Dezvoltării.
Daniel Dines
Foto: UiPath

„Cel puțin jumătate dintre cei cu care am crescut au plecat din România”. UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
Echipa UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor din Europa, a declarat fondatorul companiei de automatizări software, Daniel Dines, care mărturisește, într-un interviu acordat Sifted.eu, că cel puțin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din țară.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Ce mașini au scos românii la vânzare pe internet în prima jumătate a anului

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Auto
Piața auto din România arată o revenire spectaculoasă, nu doar prin prisma cifrelor și volumelor tranzacționate, ci și prin constanța evoluției înregistrate la finalul anului trecut și în prima jumătate din 2021. În aceste 6 luni, românii au înmatriculat un număr record de mașini second-hand pe plan intern, dar au adus și aproape 200.000 de mașini rulate din import. Pe Autovit.ro numărul anunțurilor a crescut cu 22% față de prima parte din 2020, iar cele mai căutate au fost mașinile diesel. Passat, Golf, A4, Seria 3 și Octavia au fost cele mai căutate modele.
Poti opri in doar cativa pasi simpli Google din a-ti monitoriza non-stop locatia
Foto: Filip Radwanski / Alamy / Profimedia Images

Google știe unde ești 24 ore din 24. Cum poți opri asta din setări, pas cu pas

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Gadget
Dacă folosești orice aplicație sau serviciu Google compania va salva și stoca nu doar locația ta ci și toate datele pe care le culege de la tine. Uite cum poți opri Google din a te urmări și să ștergi datele pe care le-a salvat despre tine, potrivit cnet.
Indatorarea si cardurile de credit
Foto: Pixabay

Nevoia de a ne îndatora pentru un telefon sau televizor este psihologică. Cum pentru copii există părinți care cumpără jucării, pentru adulți avem „magia” cardului de credit

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Să cumpărăm, să consumăm cât mai mult, ba chiar să ne îndatorăm. Cam asta încearcă multe companii să ne convingă prin diverse trucuri de marketing și influenceri. Este prezentat un produs ca fiind excepțional și se induce ideea că trebuie să-l avem pentru a fi fericiți și la modă. Fiind bombardați cu reclame la telefoane, televizoare și diverse gadgeturi, vedem marketing peste tot, în diverse forme. Din dorința de a fi „în trend”, mulți ajungă să se îndatoreze. Economisirea/ investițiile sunt lăsate pe altă dată. Nu orice datorie este rea, de exemplu, precum cea pentru un credit de casă. Problema o reprezintă majorarea datoriei pentru produse de care, poate, nu ai neapărată nevoie.
piata imobiliarelor
Foto: Digi24.ro

Prețurile caselor sunt supraevaluate cu 10% în cele mai bogate țări ale lumii (Oxford Economics)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Prețurile locuințelor din cele mai bogate țări sunt supraevaluate cu aproximativ 10% după o perioadă de creștere de peste 10 ani și care este printre cele mai intense din 1900, arată un raport al Oxford Economics, citat de Bloomberg. Compania de research britanică a identificat Olanda, Canada, Suedia, Germania și Franța ca având cele mai riscante piețe imobiliare, bazându-și concluziile pe o analiză a tendințelor pe termen lung și pe raportul preț/chirie. Printre alte concluzii, documentul arată că prețurile imobiliarelor din 14 economii avansate au crescut cu 43% în 10 ani.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Un startup IT românesc a obținut o finanțare de 1,5 milioane euro, condusă de un fond de investiții din Franța

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
O platformă IT românescă, prin care proprietarii de clădiri gestionează activitatea de închiriere și oferă potențialilor chiriași vizionări virtuale, a obținut o nouă investiție, de 1,5 milioane de euro, condusă de un fond de venture capital francez.
Alexandru Paunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB
Foto: Hotnews

7 recomandări ale CSALB către consumatorii nemulțumiți de relația cu banca

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Negocierile dintre consumatori și bănci derulate în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) au decurs anul acesta mult mai rapid, iar numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părților a crescut cu peste 80% față de prima jumătate a anului 2020. Rezultatul negocierilor păstrează același trend crescător. La jumătatea anului, beneficiile rezultate din negocieri sunt de peste 800 de mii de euro, cea mai mare sumă semestrială de la înființarea Centrului. Practic, 95% dintre negocierile purtate în acest an s-au încheiat prin acceptarea de către consumatori și bănci a soluțiilor propuse de conciliatori, spun reprezentanții CSALB într-un comunicat transmis miercuri.
Adrian Dragomir, Termene.ro
Foto: Hotnews

Domeniul consultanței a pierdut 10% dintre angajați în pandemie, dar firmele care au rezistat și-au crescut profitul

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Când Ioana Marin și-a înființat propria firmă de consultanță în business, afacerile erau pe val. Consultanța ei era de fapt să ajute mici companii să-și formeze o imagine publică mai bună. În 2018 a convins 5 clienți- vreo două case mici de avocatură, două pensiuni și un butic din București să apeleze la serviciile ei. Apoi, în 2019 a mai câștigat alți 4 clienți noi. Exact când începuse să creadă că a ieșit soarele și pe strada ei, a venit pandemia. Din cei 9 clienți a mai rămas cu unul, iar acum Ioana se pregătește șă-și închidă businessul. Domeniul consultanței a pierdut 10% dintre angajați din cauze multiple – o parte ca efect al numărului mai mic de companii care activează pe această piață, o parte ca efect al eficientizării activității celor rămase, arată un studiu al Termene.ro.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Paradoxul românesc. Generațiile dominante din Camera Deputaților. Cum se schimbă acordarea concediilor medicale. Formula 1: simulator cu drame. Cherecheș: Vaccinarea va crește la toamnă, odată cu valul patru

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Paradoxul românesc: Centrele de vaccinare sunt goale, mii de oameni stau la coadă pentru testare la meci. De ce nu se vaccinează suporterii? Cazul Dinamo ● Pegasus: spionul cibernetic care poate infecta orice telefon din lume ● Generațiile dominante din Camera Deputaților. Câți ani au cei care decid pentru noi ● Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică: „Guvernul atât poate. Vaccinarea va crește la toamnă, odată cu valul patru” ● F1 2021 adaugă rețetei deja cunoscute un nou ingredient: o poveste ● Când vom primi a treia doză de vaccin anti-COVID și care va fi schema de administrare ● De la 1 august, concediul medical se acordă în cel puțin două etape, împreună cu un plan de recuperare. Ce conține planul și cine îl va primi – proiect de norme ● Adrian Vasilescu, BNR. Profeția unei premiere istorice prea puțin probabilă: trei crize mari în numai un sfert de veac ● Prăbușirea regimurilor comuniste. Urmează Cuba? ● Finanțarea deficitului bugetar: Cât mai trebuie să împrumute România și de unde.
Universitatea Lucian Blaga- Sibiu
Foto: http://turvirtual.ulbsibiu.ro/economie.html

Economiști de prestigiu de la universități celebre vin săptămâna viitoare la Sibiu / Ei vor participa la a 7-a ediție a Conferinței Științifice Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Personalități ale economiei, alături de profesori de economie de la cele mai bune universități din lume se vor afla săptămâna viitoare ( 28-30 iulie 2021) la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde se va organiza Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate (ERMAS), manifestare aflată la cea de-a șaptea ediție. Conferința va avea un format hibrid (i.e., online & onsite la Sibiu), toate lucrările, indiferent de locația prezentatorilor, fiind însă transmise și în format online prin intermediul unei platforme dedicate.
Netflix
Foto: Marcel De Grijs | Dreamstime.com

Netflix intră oficial pe piața jocurilor după ce a început să piardă teren în fața rivalilor din streaming

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Companii
Platforma de streaming Netflix Inc a anunțat că va oferi clienților jocuri video, după ce a încetinit creșterea numărului de abonați, în urma sporirii concurenței și a ridicării restricțiilor care i-au ținut pe oameni acasă, relatează Reuters și Agerpres.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

Externalizarea unor servicii de către OMV Petrom a fost autorizată de Consiliul Concurenței

de C.P. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităților de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania (Consorțiul Christof).
Warren Buffett
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Investiții cu Warren Buffett: Magnatul financiar a pierdut luni 6 miliarde de dolari și tot are câștiguri mai mari decât valoarea totală a IBM, Starbucks sau Goldman Sachs

de S.J. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Burse
Portofoliul lui Warren Buffett a suferit probabil o lovitură de aproape 6 miliarde de dolari luni după ce prețul acțiunilor a 4 dintre cele mai mari companii în care are poziții au scăzut într-o zi de vânzări generalizate, relatează MarketsInsider.
Trenul Maglev super rapid din China
Foto: Captura Youtube

VIDEO China a prezentat trenul maglev care poate atinge 600 km/h și se estimează că va fi în circulație peste un deceniu

de Vlad Barza HotNews.ro
China a prezentat un tren cu sustentație magnetică ce va fi capabil să atingă 600 km/h și va circula peste 10 ani, scriu publicațiile chineze. Trenul a fost produs de CRRC Qingdao Sifang și este parte a unui proiect uriaș de dezvoltare a acestei tehnologii speciale. În lume sunt puține sisteme Maglve din cauza costurilor mari de dezvoltare și a faptului că este imposibilă conectarea cu sistemele convenționale roată - șină.
Misiunea Chinei la UE
Foto: Arhiva personala

Cum răspunde China la acuzațiile SUA și UE că ar fi inițiat atacuri cibernetice: Noi suntem de fapt o victimă majoră și principalale atacuri vin din state membre NATO

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Telecom
China a respins marți acuzațiile NATO și ale UE că ar fi în spatele atacurilor cibernetice care au afectat zeci de mii de companii și serverele Microsoft Exchange, purtătorul de cuvânt al Misiunii Chinei în UE catalogând aceste afirmații drept "speculații și acuzații nefondate". Mai mult, China susține că ea ar fi, de fapt, o victimă majoră a atacurilor cibernetice, cu peste 5,3 milioane de conexiuni afectate anul trecut, principalele atacuri provenind de la servere găzduite de trei țări membre NATO.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Facilitatea privind amânarea plății facturilor la gaze și electricitate va fi eliminată / Furnizorii au de recuperat 249 milioane de lei de la consumatori

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O ordonanță de urgență aprobată anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, permitea consumatorilor de gaze și energie electrică să-și amâne plata facturilor până la încetarea stării de alertă. În acest timp, furnizorii de gaze și energie nu au avut dreptul să debranșeze/ deconecteze astfel de consumatori. Însă, în ultimul an, circa 209 mii de clienți casnici și non-casnici de gaze și energie nu și-au plătit facturile, înregistrând plăți restante către furnizori de 249 milioane de lei. Acum, Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență prin care să elimine posibilitatea de a nu plăti factura fără a fi debranșat, furnizorii având dreptul să-și recupereze banii.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Simplificarea documentației în domeniul muncii pentru microîntreprinderi și noul ordin al Ministerului

de F.B. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Recent a apărut în Monitorul oficial Modelul cadru al contractului individual de muncă (OMMPS 585/2021). Prin OUG nr. 37/2021 s-a simplificat procedura aplicabilă documentației în domeniul resurselor umane pentru angajatorii microîntreprinderi cu până la nouă salariați pentru care fișa postului și atribuțiile postului se pot comunica verbal, amintește consultantul fiscal Adrian Bența.
Fonduri europene 2021
Foto: Dreamstime.com

​Calendar fonduri europene 2021: August - 70.000 Euro pentru tineri fermieri, septembrie - 200.000 euro în afaceri neagricole

de CZ HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Înscrierile la fondurile europene de maximum 70.000 de euro pentru tineri fermieri ar urma să pornească în a doua jumătate a lunii august, iar la fondurile nerambursabile de până la 70.000 de euro sau 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate ar urma să înceapă în luna septembrie 2021.
Tren deraiat in Taiwan
Foto: Agerpres/Xinhua

O anchetă New York Times arată cum a fost posibil ca un camion să ajungă pe șine și să fie apoi lovit de tren în Taiwan, făcând 49 de morți

de Vlad Barza HotNews.ro
În aprilie se petrecea în Taiwan cel mai grav accident feroviar din ultimii 70 de ani pe mica insulă cunoscută pentru nivelul de trai ridicat. O anchetă New York Times arată cum a fost posibil ca un tren expres să lovească un camion care a căzut pe șine de pe un șantier, iar explicațiile țin de corupție, de nerespectarea legii și de o agenție care a decăzut enorm.
bitcoin
Foto: Unsplash.com

Bitcoin a scăzut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari / Aproape 100 de miliarde de dolari, șterse de pe piață în 24 de ore

de S.J. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Prețul bitcoin a scăzut sub 30.000 pentru prima dată după 22 iunie, trăgând în jos întreaga piață a criptomonedelor care a pierdut în jur de 98 de miliarde de dolari în decurs de 24 de ore, relatează CNBC.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

​Datoria publică a scăzut un pic în mai. De ce? A fost raportată la un PIB mai mare

de F.B. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Datoria publică a scăzut ușor în luna mai față de luna anterioară ajungând la 49,7% din PIB (în aprilie era 49,9%), potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Dacă unele persoane s-ar întreba de ce, nu este din cauză că a reușit să facă România excedent, de exemplu, ci pentru că se raportează la un PIB mai mare. În realitate, datoria a crescut cu aproape 1 miliard de lei, la 527,5 miliarde lei.
Gaze
Foto: AGERPRES

Prețul gazelor de pe bursă a crescut de peste patru ori în ultimul an / Toate produsele se vor scumpi în lanț - Asociația Energia Inteligentă

de C.P. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O analiză a Asociației Energia Inteligentă scoate în evidență o creștere de 4,43 ori a prețului gazelor naturale marfă în ultimul an, gaze vandute pe BRM. Această creștere a prețului gazelor naturale va aduce scumpiri în lanț la toate produsele, creșteri care probabil vor fi cuprinse între 10 – 30%.
Economisire este sanatoasa
Foto: Pixabay

Andrei economisește, dar mai puțin vara. Traiul de la salariu la salariu nu este sănătos, dacă ai capacitatea de a pune bani deoparte

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Multe persoane, deși au salarii mai mult decât decente, nu economisesc. Trăiesc de la salariu la salariu nu pentru că n-ar câștiga bine, ci pentru că încearcă să cumpere lucruri scumpe de care nu au nevoie, doar pentru a se lăuda în fața prietenilor. Acest stil de viață este o problemă, deoarece inhibă creșterea lor financiară, conform „The Psychology of Money – A simple Guide to financial intelligence” - Addison Bell, care oferă și trei lucruri negative despre ceea ce înseamnă a trăi de la salariu la salariu. Deși seamănă titlul cărții, Morgan Housel (în „The Psychology of Money”) spune că mulți oameni au nevoie să fie convinși să economisească.
Toyota
Foto: Philip Fong / AFP / Profimedia Images

Corporate News: În Japonia, Toyota retrage reclamele tv de la Olimpiadă

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Companii
Toyota a anunțat luni că a decis să renunțe la difuzarea reclamelor tv legate de Jocurile Olimpice, un vot simbolic de neîncredere din partea uneia din cele mai influente companii japoneze, informează The New York Times.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Apar noi pensionari speciali. Cum și de ce a ajuns România dependentă de gaze rusești. 400 de milioane de euro se cer de la CNAIR drept despăgubiri. De ce a ajuns prețul benzinei și al motorinei la 6 lei

de DP HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Despre inteligențe artificiale și realități virtuale ● Cum și de ce a ajuns România dependentă de gaze rusești ● Stația de metrou Izvor, împărțită între Rădoi și Piedone ● 400 de milioane de euro se cer de la CNAIR drept despăgubiri ● Apar noi pensionari speciali ● Premieră în RCA: Multinaționalele dau semne de viață! Cu cât au crescut prețurile și cât vei plăti acum, în funcție de vârstă și mașină ● Se pregătește abrogarea interzicerii tăierii curentului și gazelor pentru restanțieri. Industria susține că s-au acumulat datorii neplătite de un sfert de miliard de lei ● De ce a ajuns prețul benzinei și al motorinei la 6 lei ● Noua țintă a României de reducere a emisiilor de gaze de seră ajunge la 12% în transporturi, clădiri și agricultură – Proiect ● În așteptarea normalizării politicilor monetare. SUA vs UE în 2021 – evoluții divergente în ”economia financiară” ● România needucată prinde aripi! Lipsa educației o plătim cu toții.
Tencent
Foto: Dreamstime.com

Chinezii de la Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Achiziție importantă în IT-ul european: gigantul chinez Tencent a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro), relatează Reuters, citată de site-ul Nasdaq.
Dragoș Bulugean, Archbee
Foto: Hotnews

​Un programator român a obținut 1 milion de dolari de la investitori străini

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Un startup IT românesc a obținut o finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari și, în plus, a fost acceptat în acceleratorul de afaceri american YCombinator, cel mai important din lume, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.


Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Veștile bune și cele proaste din discuțiile celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al BNR

de DP HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Actualitate | Esențial
După ce în martie prețurile au crescut cu 3,05%, în aprilie cu 3,24% iar în mai cu 3,75%, cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al BNR spun că explicațiile acestor scumpiri pe care le simțim cu toții țin de elemente aflate în afara controlului Băncii Centrale, potrivit minutei discuțiilor, publicate luni. Ar fi vorba mai cu seamă de scumpirea combustibililor, pe fondul măririi cotației petrolului, și că doar modeste influențe adiționale au provenit din majorarea prețului produselor din tutun și din creșterea relativ mai pronunțată a prețurilor la legume și fructe. De asemenea, spun cei 9 înalți oficiali, economisirea ”forțată” (datorată perioadei de blocaj) și creșterile salariale au împins consumatorii să-și întețească cumpărăturile
Modelul P5 are un pret de vanzare cu o treime mai mic decat Tesla Model 3
Foto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

O rivală a Tesla lansează un sedan electric mult mai ieftin decât Tesla Model 3

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Auto
Compania auto Xpeng, unul dintre cei mai mari rivali ai Tesla în China, a dezvăluit prețul de vânzare pentru noul său Sedan electric și acesta este cu peste o treime mai mic decât cel al Tesla Model 3, relatează MarketsInsider.
Imagine surprinsa de o drona de transport marfuri
Foto: Leung Cho Pan / Panthermedia / Profimedia Images

DHL va folosi drone cu o rază de 2.500 de kilometri pentru a livra colete pe distanțe lungi

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Companii
Gigantul german de curierat DHL colaborează cu dezvoltatorul bulgar de aeronave Dronamics pentru a lansa drone care să livreze pachete între orașe și țări, relatează Reuters.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa: Înscrierea se prelungește, sunt 8.100 de aplicanți din totalul de 74.000 prevăzuți de lege

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Se prelungește perioada de înscrieri la Schema HoReCa, a anunțat, luni, Ministerul Economiei, în condițiile în care, în 3 săptămâni, au aplicat la ajutoarele de stat circa 8.100 de firme din totalul de 74.000 de potențiali beneficiari prevăzuți de lege.
Lil Miquela - personaj virtual
Foto: YouTube

“Oamenii virtuali”, noul trend în marketingul digital din Coreea de sud

de F.B. HotNews.ro
Personajele virtuale, noua tendință pe piața publicității digitale, încep să devină populare în Coreea de sud deoarece, spre deosebire pe modelele umane reale, nu există riscul să intre scandaluri, infracțiuni și ale situații sociale negative care le pot afecta imaginea, scrie The Korea Times.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

ANAF are o nouă procedură pentru inspecția fiscală, dar lipsesc elementele pe care ar trebui să le urmărească o echipă când califică o tranzacție într-o faptă sancționată de legea penală

de F.B. HotNews.ro
Ordinul ANAF (nr. 1071/2021), publicat pe 15 iulie, reglementează procedura pe care o vor aplica echipele de inspecție când identifică fapte la care au indicii că sunt sancționate de legea penală în materia inspecției fiscale, și au obligația să sesizeze organele de cercetare penală, potrivit consultantului fiscal Adrian Bența.
Ghid - noi reguli de TVA - comert electronic
Foto: Hotnews

Comerțul electronic și noile reguli TVA – câteva exemple practice

de F.B. HotNews.ro
Comerțul electronic are parte de noi reguli în privința taxei pe valoarea adăugată de la 1 iulie. HotNews.ro a tot scris despre asta încă de când proiectul OUG 59/2021 era în dezbatere la Ministerul Finanțelor. Față de ce am prezentat în diferite articole de atunci, astăzi venim cu câteva exemple diferite legate de Import One Stop Shop (IOSS) din Ghidul practic privind noile reguli de TVA în comerțul electronic realizat de Mariana Vizoli.
Elon Musk intr-o masina Tesla
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tesla introduce un abonament lunar de asistență tehnică pentru șoferii mașinilor sale electrice / Costul total al serviciului este de 10.000 de dolari

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Auto
Tesla a introdus opțiunea ca unii dintre clienții săi să se poată abona la un sistem de asistență software avansată pentru șoferi ce va costa 199 de dolari pe lună, relatează Reuters.
Software israelian de spionaj folosit pentru a monitoriza jurnalisti
Foto: Captura Washington Post

Cine este NSO Group, compania din Israel care vinde cele mai sofisticate unelte de spionaj cibernetic

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aproape 20 de publicații mari au lucrat la o anchetă ce arată că softwareul dezvoltat de compania israeliană NSO Group a fost utilizat pe scară largă de guverne din mai multe țări pentru a supraveghea activitățile unor jurnaliști, avocați și diverși alți cetățeni. NSO Group este una dintre cele mai misterioase companii din tehnologie fiindcă vinde și cu zeci de milioane de dolari către guverne din toată lumea soluții care le permit acelor state să spioneze persoane pe care le consideră incomode.
Zoom
Foto: Boumenjapet, Dreamstime.com

Zoom cumpără cu aproape 15 miliarde dolari un furnizor de servicii de cloud

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aplicația de videoconferințe Zoom cumpără cu 14,7 miliarde dolari operatorul de servicii de tip call center prin cloud Five9 Inc, fiind cea mai mare achiziție făcută vreodată de Zoom. Această achiziție va permite Zoom să furnizeze mai multe servicii pentru companii. Zoom a devenit celebră în pandemie pentru numărul mare de conferințe și discuții online pe care le-a găzduit, într-o lume în care întâlnirile face-to-face s-au rărit.
business report
Foto: Hotnews

​Business report: ​​Săptămâna de lucru de 4 zile- va fi sau nu va fi în România? România pe șosea, după 3 ani. Autocratie sau populism? CNAIR, daună totală pentru buget: 220 de milioane euro

de DP HotNews.ro
Săptămâna de lucru de 4 zile- va fi sau nu va fi în România? ● România pe șosea, după 3 ani ● Experții avertizează că, în România, valul 4 al pandemiei este la 2-3 săptămâni distanță ● Proiectul Pegasus: Viktor Orban a spionat telefoanele jurnaliștilor de investigație ● CNAIR, daună totală pentru buget: 220 de milioane euro, despăgubiri plătite din cauza incompetenței ● Ordonanță pentru ieftinirea locuințelor ANL, după ce prețurile aproape s-au dublat ● Un mit spulberat: România are cele mai mici subvenții agricole din Uniunea Europeană ● Premierul Poloniei exultă: Polonezii se întorc acasă ● Autocratie sau populism? ● Mergi la picnic? Iată șapte lucruri pe care trebuie să le respecți ca să nu fii amendat ● Tel Drum: radiografia unui jaf de milioane de euro ● 300 mil. euro alocate de România pentru a intra în revoluția europeană a microelectronicii: Banii sunt singura problemă? ● Despre copii, obiective toxice și vânarea greșelilor.
Furnal otelarie
Foto: Monty Rakusen / Cultura RF / Profimedia Images

Prețurile record la oțel reprezintă o gură de oxigen pentru industria siderurgică în suferință

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 18 Iul 2021 Economie | Finanțe
Companiile din industria siderurgică traversează în prezent o perioadă favorabilă, prețurile au crescut la nivel mondial în acest an grație unei cereri industriale solide, astfel că oțelăriile au dificultăți în a face față cererii după ce au fost închise în perioada pandemiei.
Iphone 12
Foto: Pixabay

Apple a confirmat aproape în secret o funcționalitate ascunsă a iPhone 12

de S.J. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Gadget
Apple tocmai a confirmat fără mare tam-tam o funcționalitate grozavă ascunsă înăuntrul iPhone 12 despre care se speculează de mult timp, relatează Forbes.
Grau
Foto: Wikipedia

Din cauza precipitațiilor, o mare parte din grâul european va ajunge să fie folosit ca nutreț

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Agricultura
La începutul lunii iunie, fermierul român Costin Telehuz era foarte optimist cu privire la recolta de grâu din acest an, în special având în vedere seceta de anul trecut, însă apoi au urmat trei săptămâni de ploi necontenite care au afectat calitatea recoltei mai mult decât mărimea, relatează publicația Bloomberg.
Specialisti TIC
Foto: Dreamstime.com

​​TOP UE: România, codașă la IT-iști

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | IT
România se află la coada clasamentului Uniunii Europene în privința ponderii specialiștilor în tehnologia informației și comunicații (IT&C) în totalul forței de muncă din țară, conform celor mai recente date disponibile, publicate, vineri, de Biroul European de Statistică, Eurostat.
Cum a fost impartita Europa
Foto: ENTSO-E

Raportul final privind cauzele incidentului care a lăsat nord-vestul României fără curent în ianuarie / A fost un fenomen în cascadă pornit din Croația

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Energie
Asociația Operatorilor de Transport și de Sistem din Europa (ENTSO-E) a fãcut public raportul final referitor la evenimentul care a avut loc în rețeaua de transport continental – europeanã în data de 8 ianuarie 2021, care a afectat mai multe țări europene, iar în România județele din nord-vest, informează Transelectrica. Atunci, zona sincronă din Europa continentală a fost separată în două din cauza întreruperilor de pe rețeaua de transport produse într-un timp foarte scurt.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Miercuri și joi, consumuri record de energie electrică din cauza caniculei

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Energie
Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, valorile consumului național de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depășindu-le pe cele înregistrate la sfârșitul lunii iunie, a transmis vineri Transelectrica. În zilele de miercuri, 14 iulie 2021, și joi, 15 iulie 2021, s-au înregistrat noi recorduri privind consumul maxim brut de energie electrică.
Dacia Duster facelift
Foto: Dacia

Dacia, în topul vânzărilor Renault Group în primul semestru al lui 2021

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Auto
Renault Group a vândut 1.422.600 de vehicule în primul semestru din 2021, în creștere cu 18,7% față de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2020, dar cu 24,2% mai puțin decât în semestrul întâi al anului 2019, relatează Reuters și News.ro.
Astypalea
Foto: YouTube.com

O insulă grecească din Marea Egee speră să devină prima destinație turistică fără emisii de carbon

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
O insulă în formă de fluture din Marea Egee, Astypalea, ar putea deveni prima destinație turistică carbon-free din Grecia, scrie The Economist. În urma unei înțelegeri cu guvernul, Volkswagen a donat câteva vehicule electrice pentru a fi folosite de serviciile publice de pe insulă.
Apeluri abuzive la 112
Foto: STS

Adulții sună abuziv la 112, mai mult decât copiii: Un adult din Olt a sunat de peste 22.000 de ori la 112 în doar 6 luni - atenționează STS

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Telecom
Un adult din Olt a sunat abuziv la 112 de 22.456 de ori în doar șase luni, folosind două cartele SIM prepay, a anunțat vineri Serviciul de telecomunicații Speciale (STS). Apelurile efectuate de acesta au reprezintat peste 20% din numărul total al apelurilor din județ, spune STS, care subliniază că "este îngrijorător faptul că sunt de zece ori mai mulți adulți care sună abuziv la 112 decât copii." Vezi în articol câte apeluri abuzive au fost făcute la 112 în prima jumptate din acest an și ce amenzi pot fi aplicate.
Idei de la antreprenori pentru antreprenori
Foto: Pixabay

Cinci idei ale unor mari antreprenori care te pot ajuta să pornești un business

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
“Antreprenorii sunt precum navigatorii. Ei pot găsi vântul care să bată din spate și o cale de a trece prin vântul din față. Astăzi, vântul din spate este mai puternic ca niciodată. Puterea de procesare, capacitatea sofware-urilor, hardware-urilor și conectivității sunt în creștere exponențială, permițând antreprenorilor să crească mai repede decât înainte”, afirmă Vikas Shah în cartea „Thought Economics”.
Dragos Preda
Foto: Ministerul Comunicatiilor

Telenovela schimbării șefului SNR continuă: Liberalul Dragoș Preda a fost instalat până la urmă, fără concurs, la conducerea companiei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Telecom
Liberalul Dragoș Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, a fost numit până la urmă, fără concurs, în data de 7 iulie, în funcția de director general al Societății Naționale de Radiocomunicații, în locul lui Eugen Brad, un inginer cu peste 20 de ani experiență în această companie aflată pe profit în ultimii 4 ani. Preda fusese numit în 20 mai în această funcție, dar ulterior, în 2 iunie, membrii Consiliului de Administrație au anulat decizia de teamă să nu li se impute daune de 80.000 de euro la care ar fi avut dreptul Eugen Brad.
Andreea Voinea, Director resurse umane, Banca Comercială Română
Foto: Hotnews

Andreea Voinea (BCR): Angajatii BCR vor sa lucreze în medie 45% de acasa

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Angajatii BCR vor sa lucreze în medie 45% de acasa, cu preferințe diferite, în funcție de unde sunt în bancă, a declarat joi Andreea Voinea, director executiv Resurse Umane la BCR, menționând că zona de IT își dorește mai mult teleworking, scrie Agerpres. Ea a discutat despre cum se va schimba modul de lucru la BCR, care în timpul pandemiei s-a făcut remote, în mare parte.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report: O ​altă hartă a României. Florin Georgescu încasează mai mult decât Isărescu. A fost odată un șofer. Pe ce se duc banii împrumutați. Expert în elicoptere: „Ai o secundă și jumătate să faci asta!”

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Altă hartă a României: peticele de Europa aduse acasă de diaspora ● A fost odată un șofer ● Nu amestecați proiectele printre joburi! De aceea se fac anexele la CV ● Dezlegarea misterului băiatului de 21 de ani mort după prima doză de vaccin anti-Covid ● „Ai o secundă și jumătate să faci asta! Măiestria și-a spus cuvântul”, spune un expert în elicoptere ● Femeile care optează să lucreze până la 65 de ani, chiar dacă se puteau pensiona, nu se mai pot răzgândi ulterior ● Negocieri dure pentru un nou acord USR PLUS – PNL în București ● Pe ce se duc banii împrumutați? Se plătesc salariile bugetare, pensiile și medicamentele ● Florin Georgescu încasează mai mult decât Isărescu ● Matei Vișniec, cavalerul român al teatrului francez ● 30% dintre tinerele cu vârste între 20 și 34 de ani nu au loc de muncă și nici nu urmează o școală ● Clasamentele sărăciei.
ajutoare de stat
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele de construcții de clădiri vor putea obține și ele ajutoare de stat de maximum 37,5 milioane de euro fiecare, potrivit unor modificări operate de Guvern la schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014.
Fonduri europene 2021
Foto: Hotnews

​Fonduri europene 2021: Grile de punctaj pentru afaceri neagricole la sate-max. 200.000 Euro, tineri fermieri-max 70.000 Euro, procesare fructe-max. 1,5 milioane euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, joi, grilele de punctaj privind criteriile de selecție a viitorilor solicitanți de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în perioada de tranziție, în cadrul liniilor de finanțare destinate afacerilor neagrocole la sate, tinerilor fermieri, procesării și marketingului fructelor.
Negocieri pentru vanzarea Telekom Romania
Foto: Guvernul Romaniei

Tranzacția Orange-Telekom ar putea afecta concurența: Orange ar ajunge să controleze, post-tranzacție, 30% din Telekom Mobile - vicepreședinte ANCOM

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Telecom
Tranzacția prin care Orange va prelua va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) prezintă 'un element care nu poate fi neglijat de Comisia Europeană - eventualitatea în care Orange ar putea ajunge să controleze, post- tranzacție, 30% din Telekom Mobile (n.a fostul Cosmote)', a atenționat joi Eduard Lovin, vicepreședintele autorității de reglementare în comunicații (ANCOM). 'Astfel ar fi un impact asupra concurenței, și trebuie lămurit în ce măsură ar fi necesară o intervenție și sub ce formă.', a spus oficialul ANCOM.
Imagine de la conferinta de joi
Foto: Hotnews

Pandemia a adus și primele cazuri de sindrom post-traumatic. Psiho-terapeut: Ne-am confruntat cu cele 3 frici principale pe care le avem cu toții

de DP HotNews.ro
Avem foarte mulți middle manageri și persoane din top management care apelează la serviciile noastre de psihoterapie, fie pentru că sunt stresați, fie pentru că vor să afle cum pot să își motiveze oamenii să fie relaxați și să muncească mai productiv, a spus joi într-o discuție cu HotNews.ro Alice Donea, psihoterapeut de orientare cognitiv - comportamentală. Ea a participat la un seminar organizat de BCR Expert Hub, în care a fost analizată “Noua dinamică și tendințele pe piața muncii din România”. ”A apărut chiar și sindromul de post traumatic. E vorba de persoanele care s-au confruntat cu pierderea celor dragi sau au contractat virusul într-o formă mai gravă”, mai spune Donea.
Licitatia 5G
Foto: ANCOM

Adio sutelor de milioane de euro din 5G la bugetul de stat în 2021: Doar 73 milioane de euro ar mai putea fi atrase anul acesta din vânzarea unor frecvențe, restul în 2022

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Telecom
Este imposibil ca statul să mai atragă în acest an cele peste 500 milioane de euro din vânzarea licențelor 5G, din cauza întârzierii transpunerii în legislația națională a Codului european al Comunicațiilor, o condiție esențială pentru organizarea licitației. Totuși, pentru a impulsiona dezvoltarea 5G, arbitrul telecom a anunțat joi că va organiza o licitație mai mică, în acest an, pentru alocarea pe termen scurt a unor frecvențe disponibile din licitații anterioare, din care speră să atragă 73 milioane de euro. Vezi în articol câte sute de milioane de euro ar putea fi atrase din licitația 5G de anul viitor.
Revolut- noua aplicatie
Foto: Hotnews

Revolut a ajuns „decacorn”, la o valoare de 33 miliarde dolari

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | IT
Startup-ul financiar Revolut, utilizat intens și în România, a ajuns „decacorn”, valoarea sa fiind estimată la 33 de miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, anunțate oficial joi, dar nu este totuși cel mai valoros startup din Europa.
Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin

VIDEO Aston Martin a prezentat Valhalla, noul său model super-hibrid

de S.J. HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Auto
Aston Martin a trecut printr-o perioadă mai turbulentă sub noul său președinte și acționar principal însă acum a ajuns în sfârșit la partea distractivă: prezentarea de supermașini. Prima pe listă? Noul model Aston Martin Valhalla, anunță Bloomberg.
Desfiintarea Alitalia a provocat proteste in Peninsula
Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse / Profimedia

Italia și Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind succesorul Alitalia

de S.J. HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Companii
Italia a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană privind lansarea unui nou operator național, Trasporto Aereo (ITA), care va înlocui Alitalia SpA, a anunțat joi Trezoreria de la Roma, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.
Investitii, timp si bani
Foto: Pixabay

Timpul și banii. Cum să-ți fructifici banii și cunoștințele financiare în vreme de inflație. Ajută sau încurcă filmele cu subiect economic?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Se apropie plata dobânzilor obligațiunilor Fidelis din iulie 2020. Unii au vândut la scurt timp după listare pentru un profit rapid și s-au îndreptat, ulterior, către acțiuni. Alții le-au păstrat în portofoliu pentru a avea „ouăle în mai multe coșuri”, iar alții au început să cumpere recent pentru că ofertele Ministerului Finanțelor au fost foarte slabe, dacă ne uităm la inflație. Bursa a mers foarte bine anul acesta, fiind un optimism ridicat în piață. De fapt, asta este ceea ce a dus piața de capital la noi maxime. În același timp, să nu credem tot ce vedem sau auzim în filme, când vine vorba de investiții. Sunt doar opere. Mai bine este să înveți despre investiții din cărți și cursuri, precum și din alte surse serioase.
AmCham
Foto: AmCham

Patru lucruri de care este nevoie pentru succesul proiectelor în educație finanțate prin PNRR – în viziunea AmCham

de F.B. HotNews.ro
România trebuie să depună toate eforturile de a maximiza oportunitățile de finanțare prin PNRR și prin programele operaționale 2021-2027, pentru a moderniza și a crește performanța sistemului de învățământ românesc, concomitent cu utilizarea într-o manieră optimă a alocărilor din bugetul național, conform unui comunicat al AmCham România.
Negocieri pentru vanzarea Telekom Romania
Foto: Guvernul Romaniei

​Tranzacția Orange-Telekom România: Comisia Europeană a prelungit termenul pentru luarea unei decizii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Telecom
Comisia Europeană a prelungit cu aproape două săptămâni, până pe 28 iulie, termenul pentru luarea unei decizii în cazul tranzacției prin care Orange va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Dacă tranzacția este aprobată, românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar deveni clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu abonații UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg
Foto: Chip Somodevilla / Getty Images / Profimedia

Zeci de ingineri ai Facebook au spionat utilizatorii platformei prin accesarea datelor personale ale acestora / Peste 16.000 de angajați ai companiei aveau acces la date în 2015 (carte)

de S.J. HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Companii
Între ianuarie 2014 și august 2015 Facebook a concediat 52 de angajați care au exploatat datele utilizatorilor în scopuri personale, potrivit unei copii a cărții „An Ugly Truth: Inside Facebook's Battle for Domination” consultate de jurnaliștii de la Insider.
Transfer de avere
Foto: Artifacts Images / Cultura RF / Profimedia Images

Cele mai bogate 10 familii din lume

de DP HotNews.ro
Din motive de simplitate, am limitat lista celor mai bogate familii la cele care și-au construit averea în urma afacerilor pe care le-au derulat, scrie Investopedia. De asemenea, lista nu include pe cei mai bogați oameni din lume - Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates - deși, din punct de vedere tehnic, toți au familii, chiar dacă unii se află în plin proces de separare.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Noile ambiții ale Comisiei Europene: Taxe verzi pe produsele energetice poluante, ceea ce înseamnă scumpiri masive, inclusiv la încălzire / Cotă și mai mare de energie regenerabilă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Energie
Planurile Comisiei Europene în ceea ce privește tranziția verde au fost schimbate, fiind propuse miercuri ținte și mai dure decât până acum. De exemplu, vrea ca 40% din energie să fie produsă din surse regenerabile până în 2030. Ținta de până acum era de 32%. Pentru România nu este o veste tocmai bună, având în vedere că și vechiul obiectiv era greu de atins, motiv pentru care își asuma o țintă de doar 30,7% până în 2030. Acum va fi obligată să revizuiască mult în sus această cifră. Noile ambiții ale Comisiei Europene se vor resimți puternic și la nivelul buzunarelor fiecărui cetățean, în condițiile în care sunt plănuite taxe pe produse energetice care nu sunt verzi. Altfel spus, produse precum centralele de apartament vor fi taxate.
Citu si Nazare
Foto: Guvernul Romaniei

Scandalul majorării capitalului României în Banca Internațională de Investiții: Ce spune Cîțu întrebat de ce nu a propus denunțarea capitalizării cât a fost ministru de Finanțe

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
"Lucrurile sunt mai complicate puțin, dar cred că mesajul este clar din punctul nostru de vedere în ce direcție vrem să mergem cu această investiție.", a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, întrebat de ce nu a propus cât a fost ministru de Finanțe denunțarea programului de capitalizare al României la Banca Internațională de Investiții. Ministrul demis al Finanțelor, Alexandru Nazare, l-a acuzat pe Cîțu că a avut tot anul 2020 la dispoziție pentru a denunța prezența României în BII și nu a făcut-o.
Masini electrice la incarcat
Foto: Buurserstraat386 | Dreamstime.com

Comisia Europeană a anunțat planul prin care propune interzicerea vânzărilor de mașini noi diesel și pe benzină, începând cu anul 2035

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Auto
Comisia Europeană a anunțat planul prin care propune ca, începând cu anul 2035, să nu mai fie vândute mașini noi pe benzină sau diesel, ci doar mașini electrice. Anunțul face parte dintr-un plan amplu de reducere a emisiilor poluante. Ținta intermediară este ca emisiile de CO2 ale mașinilor noi să scadă cu 55% până în 2030 și vor fi impuse și intervale minime la care să existe stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzi.
Banca Internationala de Investitii
Foto: iib.int

România poate pierde putere în favoarea Rusiei și altor state, dacă nu participă la majorarea de capital a IIB. Poate un EXIT ar fi mai recomandabil

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
România poate pierde din putere în cadrul Băncii Internaționale de Investiții (IIB) dacă nu participă la majorarea de capital. Cine are de câștigat? Rusia și alte state care au fost de acord și au acceptat să cotizeze la majorarea de capital. Ar trebui luată o decizie fermă, pentru că altfel are de pierdut România. Dacă tot nu este de acord cu majorarea de capital, premierul Florin Cîțu ar trebui să ia o decizie fermă și să facă exit. S-a tot vehiculat că este banca Rusiei. E în proporție de 45%, doar. A urcat puțin pentru că a participat de la început la majorarea de capital. Dacă adunăm deținerile celorlalți membri care au cote importante (Ungaria, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia), acestea însumează un total de peste 51%.
Constructii
Foto: Pexels

Consiliul Concurenței investighează creșterea prețurilor la materialele de construcții

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Imobiliar
Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a demarat o analiză pe piața materialelor de construcții pentru a identifica eventualele disfuncționalități și cauzele care au condus la majorarea prețurilor. "Există riscul apariției unor disfuncționalități în aprovizionarea cu materii prime pentru investițiile în curs, iar în ceea ce privește noile investiții antreprenorii ar putea avea rezerve în a se prezenta la licitații, putând avea dificultăți în a întocmi oferte corecte și competitive din cauza depășirii bugetului", susține Bogdan Chirițoiu, președintele autorității.
Lucrari feroviare
Foto: CFR Infrastructura

CFR începe lucrările de modernizarea pe calea ferată Buzău - Făurei unde sunt multe porțiuni de 30 km/h. După lucrări vitezele vor reveni la nivelul celor din anii '90

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Industrie Feroviara
CFR Infrastructură informează că miercuri au fost semnate două contracte de lucrări pentru creșterea vitezei de circulație între Buzău - Făurei (firul II), de la 30 de km/h la 120 km/h. Între Buzău și Făurei vitezele medii ale trenurilor au scăzut mult și cele mai rapide trenuri fac 38 de minute pe 40 km, în timp ce în anii 80 și 90 făceau și 27-28 de minute. Tronsonul este parte a liniei 702 Buzău - Fetești. ”Costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoarea șinelor noi care sunt achiziționate de CFR). Sunt bani extraordinar de bine cheltuiți având în vedere impactul rapid și uriaș”, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Mining de Monero
Foto: Tanu2534, Dreamstime.com

Un grup de hackeri români minează criptomonede folosind abuziv dispozitivele victimelor din toată lumea

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | IT
​Cercetătorii Bitdefender au descoperit un grup de atacatori informatici români care infectează de la distanță calculatoare și servere de pe tot globul de unde minează apoi ilegal criptomonede. După ce pun mâna pe sistemele victimelor, hackerii instalează ilegal o aplicație și minează pe termen nedefinit criptomoneda Monero.
Apple iPhone
Foto: V Yushynov | Dreamstime.com

Apple estimează cerere cu 20% mai mare pentru viitoarea generație de iPhone - presă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | IT
Apple a solicitat furnizorilor să producă anul acesta 90 de milioane de unități din noua generație de iPhone ce va fi lansată la toamnă, după ce în ultimii ani cifra a fost în jurul a 75 de milioane, scrie Bloomberg. Sunt semne că Apple se așteaptă la o cerere mai mare pentru noua generație de iPhone care va aduce îmbunătățiri la nivel de cameră, de procesor și de ecran. Compania și-a luat măsuri pentru a nu mai fi afectată de criza procesoarelor.
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Monedele virtuale – produse cu etichete înșelătoare

de Calu Monica HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Actualitate | Opinii
Cele mai grozave, incredibile și uluitoare știri pe care le aflăm de ceva timp încoace în domeniul financiar se referă la „piața crypto”. Auzim de crypto-monede (”crypto currencies), de salturile făcute de Bitcoin , de fraude cripto care au dus la pierderi de miliarde de dolari, la disparițiile misterioase ale unor manageri de fonduri împreună cu volatilizarea în neant a unor valori imense, consecvent blocării accesului pe platformele pe care acestea se tranzacționau. Citim despre cum investitorii au rămas cu ochii în soare și cu portofelele digitale goale. Sau chiar fără portofele digitale, pentru că urmele trebuiau șterse complet, iar lumea nereglementată a activelor crypto permite chiar și așa ceva, să pierzi urma banilor.
Masina electrica la incarcat
Foto: Kasto80, Dreamstime.com

UE anunță miercuri propunerile care pot duce în 20 de ani la interzicerea vânzării de mașini diesel și pe benzină

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Auto
Comisia Europeană va anunța miercuri pachetul de propuneri care să ducă la scăderea drastică a emisiilor de CO2, iar ca parte a acestui pachet, mașinile pe benzină și cele diesel ar putea să fie interzise la vânzare în maxim două decenii. Mai multe companii auto mari au anunțat că vor vinde doar mașini electrice în Europa din 2030, dar vor ca guvernele să stimuleze creșterea rețelei de încărcare, dar și să ofere subvenții cumpărătorilor.
Volkswagen ID4
Foto: Volkswagen

Noile reguli impuse de UE vor face mașinile electrice mai profitabile decât cele pe benzină, spune un director Volkswagen

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Auto
Noile reguli UE legate de emisiile de CO2 ale mașinilor noi vor face ca mașinile electrice să fie mai profitabile pentru VW decât cele pe benzină, spune pentru Financial Times, Thomas Ulbrich, director de dezvoltare la marca Volkswagen. O mare problemă va fi standardul Euro 7, fiindcă regulile sunt dure și va fi nevoie de investiții foarte mari în tehnologie, ceea ce înseamnă că mașinile vor fi mai scumpe, spune oficialul german.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Unde se va duce cursul de schimb în următoarele luni? Estimăm o medie de 4,93 lei/euro în această toamnă, apoi 4,95 în iarnă și 4,97 în primele două trimestre din anul viitor (raport)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În scenariul de bază, ne așteptăm ca leul să se deprecieze treptat în trimestrele următoare, dar într-un ritm controlat. Riscurile pot apărea dintr-o deteriorare surprinzătoare a climatului politic, care ar putea pune în pericol consolidarea fiscală și îmbunătățirea fundamentelor României, arată un raport al BRD, care analizează perspectivele economiei românești pe următorii doi ani. ”Pentru această toamnă vedem o medie a cursului euro/leu de 4,93, urmat de 4,95 lei/euro în trimestrul 4 și de 4,97 lei/euro în primele două trimestre de anul viitor”, mai arată raportul.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​​Țările cu cele mai ieftine bilete de autobuz. Wizz Air, către pasageri: Ați făcut check-in online? Posibil să nu conteze prea mult! Radu Mihăileanu, regizor: „Uităm că trăim miracole perpetue. Polițistul Ismană, prins cu șpaga la ciorap

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Țările cu cele mai ieftine bilete de autobuz ● Radu Mihăileanu, regizor: „Uităm că trăim miracole perpetue” ● „Ne-a nenorocit!” versus „Poate așa vor face niște îmbunătățiri” (bucureștenii despre scumpirea biletelor STB) ● Până în decembrie, apartamentele cu încălzire centralizată vor trebui să aibă contoare ● De ce se strigă „Libertate!” și „Jos dictatura!” în Cuba ● Cele două Românii vaccinate ● Polițistul Ismană, prins cu șpaga la ciorap ● Wizz Air, mesaj către pasageri: Ați făcut check-in online? Posibil să nu conteze prea mult! Veniți și la ghișeul de check-in, altfel este posibil să nu plecați! ● Adrian Vasilescu, BNR: Afirmația profesorului Roubini că ar urma "mama tuturor crizelor" este luată în serios la BNR ● Românul care a renunțat la tot ce avea în București pentru a se muta într-un loc complet izolat ● Cum s-ar putea implica economic România în Moldova pro-europeană care urmează ● Economia lăsată pe mâna freelancerilor urcă prețurile din cauza pierderilor de productivitate ● Amenzile curg pe litoral. Inspectorii au găsit construcții și beach-baruri ilegale, mașini pe plajă, dar și șezlonguri înghesuite.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by