ECONOMIE
Cum faci bani cu trotinetele electrice Lime în București
Foto: StartupCafe.ro

​VIDEO București: Cum poți face bani, ca „juicer”, cu trotinetele electrice Lime

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | IT
Startup-ul american Lime, care a adus, de vineri, și în București trotinetele electrice de închiriat de pe stradă, a venit și cu programul său „Juicers”, prin care bucureștenii vor putea face un ban în plus încărând acasă vehiculele firmei, a declarat, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, un manager al Lime. Rebecca Stelea, o româncă plecată la Londra de 13 ani, este community manager al firmei americane Lime pentru Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii, iar acum a venit la București, orașul ei natal, unde a adus serviciul de închiriere a trotinetelor electrice cu ajutorul telefonului mobil. Cât costă să mergi pe trotinetele electrice Lime, unde poți circula și de unde le poți închiria - Rebecca ne-a dat câteva detalii....
Designer Ford Trucks
Foto: Ford Trucks
Corespondență din Turcia realizată cu sprijinul Ford Trucks România

​FOTOGALERIE Vizită la Ford Trucks Istanbul: expansiunea spre Vest începe cu România ca exemplu de urmat

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Auto
Camioanele Ford sunt tot mai prezente pe șantierele și străzile din România, dar puțini știu de unde vin, cum sunt proiectate ori produse și cât de mari sunt ambițiile producătorului Ford Trucks, localizat în Istanbul, când vine vorba despre expansiunea spre Vest. Doar un mic indiciu: România e văzută ca un exemplu de urmat. Am fost în vizită la centrul de cercetare și dezvoltare al Ford Trucks din Istanbul să înțeleg mai bine și această nișă auto: camionul.
fakepath\Box_SC_Google300x250
Foto: Hotnews

Google îți arată la București cu să îți extinzi afacerea la export. Ultimele locuri la Grow with Google Export Summit

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Startup Cafe
Antreprenorii care doresc să-și extindă afacerile pe piața internațională pot participa la Grow with Google Export Summit, un eveniment de o zi ale cărui teme sunt orientate spre instrumente, tactici și strategii de export la care se vor adăuga și exemple de afaceri care și-au extins cu succes operațiunile și pe alte piețe decât cea locală.
Casa cu panouri fotovoltaice
Foto: Hotnews
 documente
(24 Mai 2019) PDF, 3MB

Ghidul Prosumatorului: Cum poți deveni producător și consumator de energie în același timp

de CP HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Energie
EnergiaTa, o comunitate de prosumatori (producător și consumator de energie), a lansat Ghidul Prosumatorului, care conține informații despre cum poate o persoană să producă energie electrică pentru propriul consum, dar și pentru vânzarea cantităților excedente. De la 1 ianuarie 2019, românii pot produce și injecta în rețea energia produsă de soare și captată cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice.
Sebastian Dobrincu
Foto: IAA Romania

Un antreprenor român, numit de Forbes cel mai tânăr milionar din Silicon Valley

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | IT
Silicon Valley ar putea avea circa 5.000 de antreprenori cu averi de milioane de dolari până la finele acestui an, potrivit raportului Yahoo! Finance, citat de Forbes US. Iar unul dintre cei mai tineri milionari din această zonă este românul Sebastian Dobrincu (20 de ani).
Lege promulgata
Foto: Facebook - Klaus Iohannis

Lege promulgată: Parlamentul a corectat eroarea legislativă prin care neregulile grave din telecom scăpau pedepsite cu maxim 2.500 de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Telecom
Președintele Iohannis a promulgat vineri, 24 mai, legea care corectează o aberație legislativă introdusă anul trecut, prin care operatorii telecom vinovați de nereguli grave puteau scăpa cu o amendă de 2.500 de lei, indiferent de mărimea sancțiunii impuse de arbitrul telecom (ANCOM). Vezi în articol ce exemple de amenzi aplicate în 2018 și 2017 de ANCOM ar fi devenit inutile dacă nu s-ar fi corectat această lege.
Guvernul
Foto: Guvern

Guvernul își sabotează angajamentul de adoptare a monedei euro în 2024

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
E cineva care chiar credea sau crede că vom adopta moneda europeană în 2024? Această țintă era oricum fantezistă. Era scenariul puțin probabil. Acum, după adoptarea Ordonanței de urgență de joi prin care autoritățile se pregătesc de ieșirea din piață a administratorilor de pensii Pilon II este clar că se va devansa termenul. Dezvoltarea sectorului era una dintre acțiunile prezente în „Planul Național de adoptare a monedei euro”.
Deutsche Telekom logo
Foto: Deutsche Telekom

Posibila vânzare a Telekom România: Discuții de tatonare au avut loc chiar în acest an - surse/Ce spune Ministrul Comunicațiilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Telecom
"Discuții de tatonare privind vânzarea operațiunilor fixe și mobile ale Telekom România au avut loc în acest an, dar nu există la acest moment o decizie, care să fi fost comunicată autorităților statului român, acționarul minoritar", au declarat vineri pentru HotNews.ro mai multe surse guvernamentale. Grupul elen OTE (controlat de nemții de la DT) spune că 'nu comentează pe marginea speculațiilor', în timp ce ministrul Comunicațiilor transmite că OTE/DT analizează încă din 2016 investițiile din diverse piețe din Europa, inclusiv România, proces care nu ar avea legătură cu efectele Ordonanței lăcomiei.

VIDEO Contractele din România, doar în lei. Dragnea: Nu mai vreau să aud de prețuri în euro!

de DP HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat într-un interviu acordat DC News că în perioada următoare social democrații vor iniția un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naționale și că toate contractele vor fi exprimate doar în lei. "O să introducem o prevedere ca în România să se discute doar despre prețuri în lei. Nu mai vreau să auzim, inclusiv la contracte, prețul în euro, contravaloarea în lei este atât. Ca să întărim moneda națională, asta vom face în perioada următoare, pentru că toată treaba cu prețurile în euro este o păcăleală", a declarat Liviu Dragnea.
Facebook
Foto: Pexels

Mulți angajatori verfică profilul de Facebook al aplicanților la joburi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Cariere
Șase din zece angajatori verifică, în procesul de evaluare a unui candidat pentru un job în cadrul companiei, profilurile acestuia de social media, iar aproape patru din zece țin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare, reiese dintr-un sondaj desfășurat de BestJobs.
Daniel Zamfir
Foto: Agerpres

Proiectul "Trei în unu" al lui Daniel Zamfir va duce la un haos al sistemului juridic. Are probleme chiar din titlu

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Proiectul "Trei în unu" al lui Daniel Zamfir prin care să oblige băncile să plafoneze dobânzile, să convertească creditele în valută la cursul inițial și să vândă debitorului creditul externalizat la prețul la care acesta a fost vândut are probleme chiar din titlu, potrivit unei prezentări realizată de profesorii ASE Cristian Păun și Radu Mușetescu. Titlul este: "Lege privind protecția consumatorilor împotriva cametei și a altor forme de abuz de putere economică”.
Cornel Grama, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Patru clarificări importante cu privire la aplicarea facilităților fiscale în construcții

de Cornel Grama HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În ședința de Guvern de joi au fost aduse modificări și clarificări a modului de aplicare a facilităților fiscale în sectorul construcții. Guvernul a adoptat la finele anului trecut OUG 114, care introducea o serie de facilități pentru sectorul construcțiilor. Astfel, veniturile brute lunare din salarii cuprinse între 3.000 lei și 30.000 lei sunt scutite de la plata impozitului pe salarii, exceptate de la plata CASS până în 2028, iar cota CAS este redusă de la 25% la 21,25% (reducere cu 3.75%). Pentru a accesa aceste facilități, firma trebuie să aibă peste 80% din cifră de afaceri provenită din construcții sau alte activităti precizate de autorități, în special producția unor materiale de construcții. Mai jos, prezentăm modificările și completările aduse legislației actuale.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Patru modificări fiscale legiferate joi de Guvern care intră în vigoare într-o săptămână

de Adrian Benta HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În Monitorul oficial de joi a fost publicată OUG nr. 31/2019, care reglementează mai multe proceduri distincte de foarte mare interes public: modifică termenul de plată pentru impozitele generate de venituri extrasalariale realizate în perioada 2014- 2017, anulează contribuția la asigurările de sănătate pentru venituri extrasalariale realizate de persoane fizice din perioada 01 iulie 2015- 31 decembrie 2017 și aplică o cotă de TVA de 5% pentru mai multe sortimente de alimente începând cu data de 01 iunie 2019. De asemenea, pentru restituirea taxei de primă înmatriculare, se fac transferuri de fonduri bugetare.
Afisul excursiei Wigan - Phenian
Foto: Lupine Travel

Cu trenul din Anglia până în Coreea de Nord - Cât costă și cât durează una dintre cele mai excentrice excursii

de Vlad Barza HotNews.ro
​O agenție de turism din Marea Britanie propune un tur ieșit din comun care pornește dintr-un mic orășel numit Wigan și ajunge, aproape o lună mai târziu, în capitala nord-coreeană Phenian. Costul este de peste 3.000 de lire sterline și cei care se înscriu schimbă aproape zece trenuri. Agenția Lupine Travel s-a specializat pe locuri ieșite din comun și pe turism extrem și organizează excursii și în Transnistria, Eritrea, Sudan, Somaliland, Pakistan, Turkmenistan, Republica Centrafricană sau Arabia Saudită.
Proiect de OUG privind Pilonul II
Foto: Hotnews

Guvernul Dăncilă se pregătește pentru scenariul ieșirii din piață a administratorilor din Pilonul II de pensii și controlul celor 11 miliarde de euro din acest sistem

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Asigurari
Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență prin care să rezolve un vid legislativ din Pilonul II de pensii, respectiv situația în care ies din piață toate cele șapte companii care gestionează cele peste 11 miliarde de euro ale celor peste 7,3 milioane de români. Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, controlat de ASF, va putea desfășura și activitatea de administrare specială a activelor administratorilor care ies din piață, potrivit unui proiect de OUG obținut de HotNews.ro.
  • UPDATE Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici: Este o propunere făcută de ASF, aprobată astăzi în Guvern, și care nu înseamnă că cineva naționalizează ceva. Absolut deloc.
Radu Musetescu, profesor ASE
Foto: Hotnews

Mușetescu (ASE): Dobânzile din România sunt mai mari decât în Germania pentru că economia este mai săracă

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Noi când ne uităm la reglementare și încercăm să aducem dobânzile din Germania în România, este oarecum similar cu încercarea de a crește salariile din România la nivelul celor din Germania, a declarat Radu Mușetescu, profesor ASE, într-o conferință organizată de FinMedia. Potrivit acestuia, este dezirabil, dar probabil că efectele vor fi din ce în ce mai nefaste.
Ionut Dumitru
Foto: Hotnews

Ionuț Dumitru: Pe cine lovește inflația? Pe cei cu venituri mici

de F.B. HotNews.ro
Inflația pe parcursul anului 2019 este prognozată la 4%, de Raiffeisen Bank, creșterea economică la 3%, dar este posibil să fie ajutată la 3,5%, susține Ionuț Dumitru, economist-șef al băncii. Potrivit acestuia, dacă nu se iau măsuri, deficitul bugetar va depăși 3% din PIB.
Bosch
Foto: Bosch

​​Corporate Report Bosch a fost amendată cu 90 de milioane de euro după scandalul diesel

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Procurorii germani au amendat producătorul de componente auto cu 90 de milioane dolari pentru rolul pe care l-a avut în scandalul emisiilor diesel care a erupt la Volkswagen în 2015. Compania Robert Bosch GmbH a fost amendată pentru încălcare din neglijență a obligațiilor de verificare și a renunțat la apel, au spus procurorii.
Cosmetice Avon
Foto: Pixabay.com

Natura Cosmeticos și Avon vor crea a patra companie de cosmetice din lume

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Companii
Compania braziliană Natura Cosmeticos a ajuns la un acord privind achiziționarea rivalei americane Avon Products Inc printr-un schimb de acțiuni, o tranzacție care va duce la crearea celei de-a patra companii cosmetice globale, transmit BBC, Reuters și AP, citate de Agerpres.
Scam care vizeaza clientii Huawei
Foto: CERT-RO

Avertizare CERT-RO: Utilizatorii Huawei din România, vizați de o falsă campanie promoțională

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Telecom
Utilizatorii de terminale Huawei din România sunt vizați în prezent de o falsă campanie promoțională, avertizează joi pe Facebook Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Utilizatorii sunt înșelați că ar fi fost selectați să primească 'un iPhone Xs in valoare de la 5,399 lei' și li se cere să-și dea date personale.
Gloria
Foto: OMV Petrom

OMV Petrom începe dezafectarea primei platforme de foraj marin din România

de CP HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Energie
OMV Petrom începe demersurile pentru dezafectarea platformei de foraj marin autoridicătoare Gloria ajunsă la limita duratei de viață după 40 de ani de utilizare. Este un proces complex, care se va desfășura pentru prima oară în România, informează OMV Petrom. GSP Offshore, o companie românească, a câștigat licitația pentru serviciile de dezafectare a platformei, cu o valoare estimată de 5 milioane de euro.
Tineri programatori
Foto: Hotnews

Firmele IT românești: Strategia națională pentru inteligența artificială trebuie să includă măsuri care să actualizeze curricula școlară

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | IT
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii spune că susține strategia națională pentru Inteligență Artificială, anunțată recent de ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, dar subliniază că o astfel de strategie trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula școlară să fie actualizată și adaptată evoluției tehnologice a societății.
Intr-o fabrica Bosch
Foto: Bosch

Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din Ardeal rămâne în așteptare. Se fac lucrări agricole pe o parte din terenul unde la Simeria se va construi o fabrică de mașini de spălat de 110 milioane euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Companii
BSH Hausgeräte, filială a grupului Bosch, spunea acum un an că va începe în toamna lui 2018 construirea fabricii de mașini de spălat la Simeria, unde producția de test ar fi trebuit să fie demarată la început de 2020, iar cea de serie, între martie și iunie în același an. Lucrările nu au început însă, iar o parte din teren a fost dat în arendă pentru lucrări agricole. Cei de la Bosch spun că nu se știe când va fi începută construcția și că totul depinde de o analiză riguroasă făcută de experți din interiorul companiei. Bosch a investit 120 milioane euro în țară anul trecut, a avut afaceri de 1,2 miliarde euro și are 7.800 de angajați.
Aplicatia Clever Taxi
Foto: Hotnews

Clever: Susținem condiții egale între șoferii de taxi și cei de transport alternativ

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | IT
Reprezentanții companiilor de transport alternativ au ajuns astăzi, 23 mai, la un acord cu reprezentanții Guvernului în ceea ce privește proiectul de ordonanță de urgență dedicat aplicațiilor de transport alternativ din România. Ca urmare, noile reglementări vor asigura condiții egale de autorizare între aplicațiile de transport alternativ și companiile de taxi - anunță compania Clever.
Corporate report
Foto: pixabay.com

Corporate Report: Nissan se scufundă în timp ce Renault face presiuni pentru fuziune; Amazon a demarat construcția unui aeroport de 1,5 miliarde de dolari; În 2040, peste jumătate din automobile vor fi electrice

de A.Th.C. HotNews.ro
Arestarea lui Ghosn provoacă turbulențe majore la Nissan ● Jeff Bezos își face un aeroport mare ca să omoare și mai repede comerțul tradițional ● Gloria mașinilor cu ardere internă a și început să apună, cele electrice devin tot mai convenabile
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

Fonduri pentru firme 2019: S-au anunțat înscrierile pentru cei 25.000 lei de la stat, în programul Internaționalizare

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Firmele private din IT, textile și alte domenii pot obține fonduri nerambursabile de la stat de până la 25.000 de lei fiecare pentru a se promova la târguri și expoziții în străinătate, în programul Internaționalizare 2019, pentru care s-a anunțat oficial perioada de înscrieri. Vezi punctajul la selecție.
Uber
Foto: Stirile ProTV

Reprezentanții Uber, Bolt și Clever: Am ajuns la un consens cu Ministerul Transporturilor. Ce condiții ar trebui să îndeplinească șoferii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | IT
Reprezentanții Uber, Bolt și Clever anunță că au ajuns la un consens cu Ministerul Transporturilor pentru un proiect de Ordonanță care să reglementeze serviciile de ride-sharing, proiect ce ar urma să fie pus în dezbatere publică azi. Ce condiții vor trebui să îndeplinească șoferii care folosesc cele trei aplicații.
Masini de spalat
Foto: Hotnews

Programul Rabla pentru electrocasnice se lansează vineri. Care sunt condițiile de participare

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Consumator
Programul Rabla pentru electrocasnice poate fi accesat începând de vineri, 24 mai de cei care doresc să participe, iar bugetul pentru acest an este de 40 de milioane de lei, dublu față de anul 2018, a anunțat, joi Ministerul Mediului. În funcție de aparatul cumpărat, voucherele au valori cuprinse între 200 și 400 lei.
Alexandra Dimitriu
Foto: Publicis

Alexandra Dimitriu, până acum șefa agenției Starcom, a fost numită Chief Media Officer Publicis Groupe România

de C.I. HotNews.ro
Alexandra Dimitriu, cea care din 2012 a fost managing director al agenției de media Starcom România, preia poziția de Chief Media Officer al grupului din care face parte această agenție, Publicis Groupe România.
Avon
Foto: DepositPhotos.com

Compania Avon se vinde cu 2 miliarde de dolari, sub presiunea comerțului online

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Consumator
Compania Avon, prin care multe românce mai făceau un ban din vânzări directe de produse cosmetice, ar urma să fie cumpărată pentru suma de 2 miliarde de dolari de către un grup de beauty mai mare.
programator
Foto: Pixabay

Programatorii pot strânge bani pe GitHub cu noul buton „Sponsors”

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | IT
Dezvoltatorii de programe de calculator independenți vor putea strânge donații pe GitHub, printr-un nou buton, „Sponsors”, introdus de platforma de găzduire de softuri open source.
Afaceri
Foto: Hotnews

Numărul firmelor radiate, la un nivel record în ultimii 10 ani. Topul domeniilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Economie | Companii
Numărul firmelor radiate aproape s-a dublat în primele patru luni din acest an, față de aceeași perioadă din 2018, ajungând la un nivel record în ultimii 10 ani, arată o analiză a unei firme specializată în proceduri de faliment și lichidare. Iată județele cu cele mai multe firme radiate și domeniile care au pierdut cele mai multe companii.
Michael Sayman
Foto: Facebook

A fost cel mai tânăr angajat al Facebook, dar acum face jocuri la Google

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | IT
Un copil-minune al IT-ului, Michael Sayman avea doar 17 ani când a fost angajat la Facebook, în anul 2014, devenind cel mai tânăr angajat al rețelei de socializare, dar acum lucrează la Google, unde tocmai a creat un nou joc social, cu emoji.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Netflix mai are 175 de zile ca să producă un miracol... sau este terminat!

de A.Th.C. HotNews.ro
Netflix a schimbat modul în care ne uităm la televizor, dar nu a schimbat cu adevărat și la ce ne uităm. A realizat o creștere incredibilă luând distribuția din mâinile companiilor de cablu. În loc să urmărească The Office prin cablu, oamenii văd acum The Office la Netflix. Avantajul nu este sustenabil. Într-o lume în care poți urmări orice și oricând vrei, dominarea prin distribuție este foarte fragilă. Pentru că internetul a deschis un univers de opțiuni, conținutul exclusiv decalitate este de departe mai important decât orice. De aceea, Netflix nu reprezintă viitorul televiziunii.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si senatorul Daniel Zamfir
Foto: Hotnews

Trei în unu. Senatorul Zamfir revine și depune un nou proiect prin care să oblige băncile să plafoneze dobânzile, să convertească creditele în valută la cursul inițial și să vândă debitorului creditul externalizat la prețul la care acesta a fost vândut

de Dan Popa HotNews.ro
Cunoscut pentru atitudinea anti-sistem bancar și anti-BNR, senatorul ALDE revine cu un nou proiect legislativ prin care dorește să impună plafonarea dobânzilor la creditele date de bănci, conversia creditelor în valută la cursul inițial plus cel mult 20% din devalorizarea leului (”în cazul imposibilității consumatorului de a accepta majorarea dobânzii sau de a suporta șocul valutar”, precizează proiectul) dar și dreptul consumatorului de a răscumpăra creditul pe care banca i l-a vândut, la prețul ”real”. Proiectele similare pe care Zamfir le-a depus au fost declarate neconstituționale.
Ministrul Petrescu si lansarea 5G cu terminale Huawei
Foto: Hotnews

Vodafone România: Suspendarea precomenzilor pentru smartphone-ul 5G al chinezilor de la Huawei este temporară și doar în Marea Britanie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Telecom
Prima rețea 5G din România, lansată săptămâna trecută de Vodafone în București, a fost construită cu tehnologia chinezilor de la Huawei, iar vitezele superioare de internet mobil au fost demonstrate în prezența ministrului Comunicațiilor, folosind terminalul Huawei Mate 20X (5G). Vodafone a anunțat miercuri că a suspendat temporar, în Marea Britanie, precomenzile pentru acest terminal pe fondul incertitudinilor legate de noile modele 5G ale Huawei. Vezi în articol ce spun oficialii Vodafone România despre această măsură.
Kristo Karmaan
Foto: StartupCafe.ro

Serviciul TransferWise, prin care românii din străinătate trimit bani acasă, valorează 3,5 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Companii
Startupul TransferWise, folosit de mulți români plecați la lucru în străinătate să transfere bani rudelor rămase acasă, cu costuri mici, a ajuns să valoreze 3,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare primite miercuri.
Emanuelle Inacio, specialist insolventa
Foto: Hotnews

Problemele apar pentru că antreprenorii nu reacționează suficient de rapid atunci când apare o problemă și iau decizii de unii singuri (specialist insolvență)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Problemele apar pentru că antreprenorii nu reacționează suficient de rapid atunci când apare o problemă și iau decizii de unii singuri, spune într-o discuție cu HotNews.ro Emmanuelle Inacio, practician în insolvență în Franța, speaker la conferința „Mind your Business and Open your Mind”, organizată de CITR și ZF. În Marea Britanie, gradul de reintegrare a companiilor aflate în insolvență este de 85%. În România, el nu trece de 35%. Pentru a ajuta mediul de afaceri, în Franța există 60 de centre de informare, distribuite pe tot teritoriul țării, în care antreprenorii stau de vorbă în fiecare joi cu specialiști în insolvență care le dau sfaturi și informații care să-i ajute.
Mina carbune
Foto: pixabay.com

Asociația Română pentru Energie Eoliana propune reconversia a 5.000 de mineri în industria regenerabilă

de CP HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Energie
Industria eoliană, prin Asociația Română pentru Energie Eoliana (RWEA), propune un proiect privind pregătirea și reconversia profesională pentru persoanele din zonele dependente de sectorul producerii energiei din cărbune. RWEA, împreuna cu companiile din cadrul său cum ar fi Monsson - RESS și CEZ Romania, Ministerul Energiei și Universitatea din Petroșani, au în plan deschiderea unei Academii pentru Surse Regenerabile și Distribuție a Energiei Electrice în Valea Jiului.
Tren chinez de mare viteza
Foto: China Railway

Trenuri, investiții și geopolitică - Trebuie să privim cu frică sau cu speranță ascensiunea economică a Chinei în Europa?

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Industrie Feroviara
China este prezentă cu tot mai multe proiecte de investiții în Europa și acest lucru arată o mare schimbare geopolitică. Unii spun că ascensiunea Chinei este un dezastru pentru Europa, în timp ce alții spun că este o șansă fără precedent. Din punct de vedere feroviar China este tot mai importantă pentru Europa: mii de trenuri de marfă leagă cele două continente, iar companiile chineze derulează investiții în regiune. Într-o analiză publicată de ClubFeroviar se discută ascensiunea economică a Chinei și semnificațiile acesteia asupra Europei.
atentie la GDPR
Foto: Max Pixel

Primul an cu GDPR: camerele de supraveghere, printre cele mai reclamate

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Consumator
Camerele de supraveghere video au fost obiectul unora dintre cele mai frecvente cazuri reclamate de cetățenii din Uniunea Europeană în baza Regulamentului General de Protecție a Datelor Personale, celebrul GDPR, în primul an de la intrarea sa în vigoare, a informat, miercuri, Comisia Europeană într-o statistică transmisă StartupCafe.ro. Câți români au auzit de GDPR?
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: BNR

Cele 12 fraze cheie ale minutei ședinței de politică monetară a conducerii BNR

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Toate componentele majore ale inflației au înregistrat creșteri peste așteptări. Presiunile salariale vor continua, iar investițiile și exportul net erodează creșterea economică. O redresare a investițiilor e improbabilă. Avem un dezechilibru extern singular în regiune ca dimensiune și tendință. O corecție controlată a acestui dezechilibru reclamă o ajustare bugetară, alături de reforme structurale, care reclamă însă timp. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele transmise de BNR în minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, publicate miercuri. HotNews a identificat 12 mesaje cheie care reies din textul minutei publicate.
angajati
Foto: Pixabay

Românii nu se tem că roboții le vor lua joburile: 8 din 10 angajați cred că munca lor e valoroasă

de RA HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Cariere
Deși companiile devin tot mai tehnologizate și apelează din ce în ce mai mult la roboți care înlocuiesc munca oamenilor, opt din zece angajați români cred că jobul lor produce valoare pentru clienți, arată un un sondaj realizat de o firmă de consultanță.
Vitrină Jamie Oliver
Foto: DepositPhotos.com

Cifrele lui Jamie Oliver: chef și promoter de succes, antreprenor în impas

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Startup Cafe
Peste 20 de restaurante din ceea ce presa britanică numește ”imperiul Jamie Oliver” sunt acum pe mâna KPMG după ce vedeta de televiziune a depus armele și a cerut intervenția administratorilor din cauza pierderilor de aproape 30 de milioane de lire sterline, potrivit datelor financiare prezentate de The Guardian. 1000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă și, pentru alți 300 viitorul este nesigur. Cum a ajuns celebrul chef în impas?
-
Foto: ARM

Dezvoltatorul britanic de procesoare ARM a suspendat relațiile comerciale cu Huawei, scrie BBC

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | IT
ARM, cunoscutul dezvoltator britanic de procesoare pentru terminale mobile, suspendă toate relațiile comerciale cu Huawei pentru a se conforma regulilor impuse de americani, scrie BBC care citează documente interne ale companiei. ARM și-ar fi instruit angajații să pună capăt colaborării cu Huawei, ceea ce include contractele active, serviciile de suport dar și alte angajamente în vigoare. Compania spune că design-urile sale conțin tehnologie de origine americană.
Mihaela Duna si Alexandru Ionică - Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii
Foto: Hotnews

Sindicatele din Ministerul Muncii îi cer ministrului Budăi să discute problemele din sistem, precum abuzuri și lipsa de personal. Când iese public, să le explice mai bine pensionarilor

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii spune că angajații lucrează peste program și, în anumite cazuri, în weekend. Pentru că sunt puțini, nu-și pot lua zile libere pentru că nu au când, iar în anumite cazuri întârzie salariile. De asemenea, ei spun că se aglomerează munca din cauza faptului că sistemul informatic este slab, sunt întârzieri în procesarea informațiilor, iar o activitate care ar trebui să dureze 4 minute, ajunge la 30 minute sau mai mult, mai ales când se blochează aplicația. De asemenea, acuză că sunt hărțuiți în teritoriu și nu sunt ascultați de șefii instituțiilor din subordinea ministerului. Nici cu ministrul Marius Budăi nu reușesc să vorbească. Ministrul Muncii dă de înțeles că a discutat cu ei acum 2 săptămâni, dar sindicaliștii spun că nu este adevărat. În cazul în care nu se rezolvă problemele, ei se gândesc la grevă.
Aplicatie verificare autorizatie taxi
Foto: Is This Taxi Legal?

Poți verifica taxiul din stradă cu o aplicație românească

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | IT
Trei programatori români au dezvoltat o aplicație prin care cei care călătoresc cu taxiul pot verifica dacă acesta are autorizație. După o călătorie neplăcută cu taxiul, Roxana Beloiu, Vlad Siretchi și Andrei Ignat au creat "Is This Taxi Legal?", prin care utilizatorii pot verifica dacă mașina în care urmează să se urce funcționează legal doar prin intermediul numărului de înmatriculare. Roxana Beloiu a explicat pentru StartupCafe.ro cum funcționează aplicația.
Amazon
Foto: www.vpnsrus.com

Amazon transformă sarcinile angajaților în jocuri video pentru a face munca "distractivă"

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Companii
Compania de comerț electronic Amazon are o nouă strategie pentru a face munca mai "distractivă": transformă sarcinile angajaților într-un joc video.
Amenintarile legate de Game of Thrones
Foto: Kaspersky

Episodul 3 al ultimului sezon Game of Thrones a fost ținta principală a amenințărilor cibernetice

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Actualitate | Esențial
Cel de-al optulea și ultimul sezon al Game of Thrones a înregistrat un vârf în infracționalitatea cibernetică asociată, conform cercetătorilor Kaspersky Lab, premiera fiecărui episod fiind însoțită de un șir lung de atacuri ce au vizat utilizatorii care încercau să descarce episodul recent lansat, dar primeau, în schimb, malware cu numele respectivului episod.
subiecte
Foto: Colaj foto

Investitorii străini: Referendumul din 26 mai este important deoarece pune bazele unei discuții despre modul în care au fost utilizate Ordonanțele de Urgență

de DP HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Referendumul din 26 mai este important deoarece pune bazele unei discuții despre modul în care au fost utilizate Ordonanțele de Urgență de-a lungul timpului. În măsura în care rezultatul votului și dezbaterea care îi va urma vor contribui la o utilizare mai echilibrată a OuG-urilor, mediul de afaceri va fi protejat de măsuri venite peste noapte, fără o minimă consultare sau perioadă de ajustare la ele”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către Consiliul Investitorilor Străini.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com
 documente
(22 Mai 2019) PDF, 190KB

Ce va face România dacă Rusia va sista tranzitul de gaze prin Ucraina? Ministerul Energiei: Vor fi repornite sondele nerentabile

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Energie
România ar bâjbâi după soluții de moment în eventualitatea în care Rusia ar opri, începând cu 1 ianuarie 2020, livrările de gaze prin Ucraina, așa cum amenință. Practic, autoritățile române nu sunt pregătite pentru o astfel de situație. Cel puțin așa reiese din răspunsul primit de Cristină Prună, deputat USR, în urma unei întrebări adresate, pe acestă temă, Ministerului Energiei.
Protest taximetristi
Foto: Hotnews

Taximetriștii lansează o petiție, ca răspuns la cea inițiată de Uber, Bolt și Clever: Nu înțelegem ce fel de lege ar putea face posibile toate aceste discriminări pe o piață deja reglementată, unde unora li s-a permis să funcționeze în afara legii

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Actualitate | Esențial
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) lansează o petiție, ca răspuns la cea anunțată luni de aplicațiile Uber, Bolt și Clever a căror activitate a fost perturbată de ordonanța intrată recent în vigoare. Cei de la COTAR susțin că aceste aplicații le-au făcut concurență neloială și că ele nu sunt în legalitate și nu au cum să fie reglementate. Despre șoferii de taxi care nu se comportă ok cu clienții, cei de la COTAR spun că ”firmele de taxi nu au dreptul, conform Codului Muncii, să aplice sancțiuni sau să concedieze șoferii, chiar dacă aceștia au un comportament neciviliat”.
marketing online
Foto: PxHere

Ce salarii au românii care lucrează în SEO

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | IT
Piața de SEO din România este în plină dezvoltare, iar odată cu înțelegerea acestui domeniu din partea clienților și a majorării bugetelor alocate, în ultimii ani au crescut și salariile, tendință care are toate șansele să se mențină, arată o analiză specializată în Search Engine Optimization.
Harta Eastring
Foto: Eastring

Transgaz a actualizat planul de dezvoltare: Printre priorități apare gazoductul Eastring, promovat de Slovacia, care va lega UE de Turcia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Energie
Transgaz, transportatorul național de gaze, a completat planul de dezvoltare a sistemului de transport al gaze naturale 2018-2027, așa cum i-a cerut acționarul majoritar Ministerul Economiei. Interesant este că printre proiectele prioritare apare Eastring, un gazoduct cu capacitate anuală de 40 miliarde metri cubi, promovat intens de Slovacia, și care ar presupune costuri uriașe, peste 1,6 miliarde de euro doar partea României.
Ministrul energiei Anton Anton
Foto: Ministerul Energiei

Ministrul energiei nu este deranjat de scumpirea gazelor pentru industrie și de creșterea importurilor: Nu văd problema

de CP HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Energie
Scumpirea gazelor pentru industrie și creșterea importurilor nu reprezintă o problemă din punctul de vedere al ministrului energiei, Anton Anton. Reamintim că Executivul a fost avertizat în mai multe rânduri asupra consecințelor negative pe care le va avea controversata OUG 114/2018. Două dintre aceste efecte negative sunt scumpirea gazelor pe piața liberă pentru consumatorii non-casnici și importuri mai mari din Rusia.
Honor 20
Foto: Honor

Huawei a lansat un model de vârf de gamă al brand-ului de smartphone-uri Honor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Mai 2019 Economie | Gadget
Huawei a lansat o nouă serie de smartphone-uri pentru marca Honor, cel mai performant model fiind 20 Pro cu ecran de 6,2 inci și patru camere. Honor este marca mid-range creată de Huawei în 2013, brandul având ca obiectiv să intre în top cinci mondial în 2020. Honor are în medie clientelă mai tânără, iar telefoanele sunt mai ieftine decât la brandul Huawei. Lansarea vine într-un moment complicat pentru Huawei, care este luată la țintă de americani cu diverse restricții comerciale.
Paie din plastic
Foto: Google

​LISTA 9 categorii de produse din plastic vor fi interzise în România și restul UE, în anumite condiții: de la bețișoare de urechi la paie de suc. Descarcă noua directivă

de CZ HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Consumator
Statele membre UE, inclusiv România, vor avea la dispoziție 2 ani să interzică 9 categorii de produse din plastic de unică folosință, inclusiv paie de băut și bețișoare pentru urechi, în anumite condiții, potrivit formei finale a directivei europene de reducere a impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, adoptate marți de Consiliul Uniunii Europene.
Viorel Stefan
Foto: AGERPRES

Viorel Ștefan, numit la Curtea Europeană de Conturi pentru un mandat de 6 ani

de DP HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Vicepremierul Viorel Ștefan a fost numit membru al Curții de Conturi Europene pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025, anunță instituția europeană. Acesta îl va înlocui pe domnul George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră. În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să își exercite îndatoririle în deplină independență și în interesul general al Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.
Drona
Foto: Pexels

Cine ar putea urma după Huawei în războiul comercial SUA-China: Dronele DJI

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | IT
Dronele chinezești ar putea trimite date sensibile producătorilor lor din China, unde pot fi accesate de guvernul de acolo, a avertizat Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite. Raportul nu menționează producători specifici, dar aproape 80% din dronele utilizate în SUA și Canada provin de la DJI, care are sediul în Shenzhen, China, potrivit unei analize din industrie.
Sigla Huawei
Foto: Hotnews

Huawei este convinsă că țările europene NU o vor pune pe lista neagră cum au făcut americanii

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Telecom
Huawei spune că are încredere în statele europene că acestea nu vor urma exemplul SUA și că nu vor pune compania pe lista neagră, spune un director al companiei, citat de presa italiană și de Reuters. Europa are o dilemă în ceea ce privește Huawei, peste jumătate dintre contractele companiei pe 5G fiind din Europa. Oficialii americani au spus în repetate rânduri că statele europene ar trebui să excludă Huawei din viitoarele rețele 5G, dar companiile telecom spun că echipamentele altor furnizori sunt mai scumpe și nu sunt atât de performante.
Angajati
Foto: Comisia Europeana

Firmele trebuie obligate să introducă sisteme de măsurare a orelor suplimentare efectuate de angajați (Justiție)

de CZ HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Cariere
Firmele din țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv din România, trebuie obligate de către autoritățile statului să introducă sisteme de măsurare a timpului de lucru zilnic și a orelor suplimentare efectuate de angajați, a decis, recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).
MINI Cooper
Foto: Adrian Mitrea

​FOTOGALERIE Rămas-bun unei mașini-prieten: MINI Cooper (2002)

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Auto
Am descoperit marca MINI în 2007, iar în 2013 mi-am luat unul. E genul ăla de mașină-prieten care se lipește de sufletul tău. N-ai cum să fii trist într-un MINI. Doar că acum a venit vremea să-mi iau rămas-bun de la bătrânul Cooper din 2002. Cu această ocazie, probabil, spun „adio”, definitiv, pe viață, mașinilor pe combustie. E o decizie-constatare pe care o simt cumva… dureroasă. De aceea am și decis să scriu acest articol: s-ar putea ca mulți dintre voi să vă regăsiți în aceeași situație, mai devreme sau mai târziu.
Instagram
Foto: Pixabay

Probleme pentru Instagram: Datele a milioane de influenceri și celebrități, făcute publice

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | IT
O bază de date care conține informații de contact a milioane de influenceri, celebrități și conturi de brand de pe Instagram a fost găsită online. Baza de date, găzduită de Amazon Web Services, a fost lăsată expusă, fără parolă. La momentul redactării articolului, baza de date avea peste 49 de milioane de înregistrări.
startup-uri romanesti
Foto: Pixabay

O firmă IT românească investește 1 milion de euro într-o aplicație care ajută firmele să crască performanța echipelor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | IT
Compania românească Zitec a investit 1 milion de euro în dezvoltarea unei aplicații dedicate echipelor și firmelor care urmărește eficiența colaborării și vrea să acopere într-un mod cât mai prietenos aspectele zilnice ale relației dintre persoană și organizație.
Innovation Lab 2019
Foto: Hotnews

O platformă de verificare a imaginilor, sau un produs care ajută la monitorizarea consumului electric – printre câștigătorii competiției Innovation Labs

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | IT
Innovation Labs 2019, programul de accelerare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii. Printre proiectele premiate se numără o soluție ce oferă jurnaliștilor, experților, dar și persoanelor care primesc fotografii posibilitatea de a verifica autenticitatea imaginii, sau un produs care îmbunătățește monitorizarea consumului electric printr-o soluție hardware. Vezi lista completă a câștigătorilor.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Ce își doresc românii de la un loc de muncă: Salariu, la timp și colegi de treabă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Cariere
Procentul românilor din mediul urban care se declară mulțumiți de locul lor de muncă este în creștere: de la 55% în 2016 la 61% în 2019, potrivit unui studiu recent. Creșterea satisfacției la locul de muncă este și mai vizibilă pe segmentul de tineri între 18 și 23 de ani (77% anul acesta, versus 60% în 2016), cât și pe segmentul 26-34 de ani (de la 58% în 2016 la 71% în 2019).
Wc la tara
Foto: USER UPLOADED

DOCUMENT În ultima săptămână de campanie, Guvernul vrea să rezolve problema WC-urilor din „fundul curții”

de F.B. HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Executivul intenționează să acorde un ajutor nerambursabil de 20.000 lei pentru amenajarea de toalete în Nord-Est-ul țării, conform unui proiect de ordonanță de urgență, publicat pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP). Potrivit documentului, se mai acordă o garanție în nume și cont stat de maximum 40.000 lei din valoarea creditului contractat de beneficiar, excluzând dobânzile și comisioanele aferente, cu condiția ca aceste credite să finanțeze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului.
Trenul Praga - Dresda
Foto: SZDC

Cehii se sfătuiesc cu francezii de la SNCF pentru trenul de mare viteză Praga - Dresda

de Vlad Barza HotNews.ro
​Construcția liniei de mare viteză dintre Praga și Dresda nu va începe mai repede de șase ani, iar cel mai complicat segment este un tunel de 26 km la granița dintre Germania și Cehia. Compania cehă de infrastructură a semnat un parteneriat tehnic cu francezii de la SNCF Mobilités pentru standardele viitoarei linii. Între Praga și Dresda sunt 191 km și există șase trenuri/zi pe sens, durata călătoriei fiind de două ore și 11 minute. Dacă se va construi linia de mare viteză, timpul ar putea scădea la 52 de minute. Biletele costă între 20 și 37 de euro.
Eugen Teodorovici
Foto: Digi24.ro

Teodorovici: CEC Bank va deschide sucursale în străinătate, pentru ca românii plecați să poată trimite bani mai ușor acasă

de DP HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
CEC va deschide, în următoarea perioadă, sucursale în străinătate, în țările unde există comunități importante de români, pentru ca aceștia să poată trimite mai ușor bani acasă, fără comisioaane, a declarat marți la Frasin, în jud. Suceava, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. „Prin intermediul CEC-ului se va lansa foarte curând un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale, birouri în afara țării acolo unde trăiesc comunități importante de români, pentru ca românii de acolo să poată trimite, dacă doresc, într-un mod mai facil, bani”, a spus ministrul.
Mirona Păun, Aventurile lui Tzitzi-Poc
Foto: Hotnews

Finanțări totale de 20.000 euro pentru “antreprenorii viitorului”

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | IT
Educație cu ajutorul teatrului și tehnologiei, biciclete din bambus sau un prototip care reciclează masele plastice acolo unde sistemul public de salubrizare nu ajunge sunt trei dintre ideile câștigătoare ale primei ediții a competiției Future Makers. Cine se poate înscrie pentru investițiile totale de 20.000 euro din cea de a doua ediție.
Adrian Mitroi, profesor ASE
Foto: PSD - Pagina de youtube

O idee neconstituțională și un profesor ASE: Adrian Mitroi și emisiunea PSD de educație financiară

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Pornește clipul. În imagine apare un om îmbrăcat cu o jachetă albă, cu părul foarte scurt, iar în spatele lui se află o imagine cu afișul de campanie la europarlamentare, cu albastru, galben și roșu pe care scrie: „Patrioți în Europa. România merită mai mult”. În dreapta jos, e sigla PSD. Omul începe să vorbească: Atențiune, atențiune (gesticulând agitat), atențiune din partea mea, Guță Nicolae Magnificul, dedic această melodie pentru cel mai tare partid posibil. Câteva secunde mai târziu, începe să cânte: De vrei gustul fericirii/ Ștampilează trandafirii. A, mă scuzați, am încurcat clipul. E vorba de un alt video, unul plătit de PSD:
Ren Zhengfei
Foto: Flickr

SUA ne subestimează, spune fondatorul Huawei, care mulțumește companiilor americane care ”au contribuit mult la dezvoltarea Huawei”

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Telecom
În complicatul context al războului comercial americano-chinez, fondatorul Huawei spune că efectele asupra companiei nu vor fi atât de putenice, fiindcă Statele Unite subestimează Huawei. Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, spune că multe companii americane au ajutat grupul chinez să se dezvolte și este convins că aceste companii au încercat să convingă autoritățile să le lase să colaboreze în continuare cu Huawei.
Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft vrea să pregătească 15.000 de lucrători de la firme din toată lumea, în domeniul inteligenței artificiale

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Cariere
Un număr de 15.000 de lucrători de la diverse firme din toată lumea vor putea beneficia de pregătire în domeniul inteligenței artificiale, într-un program demarat de Microsoft, focalizat pe angajați din companii cliente ale gigantului IT american.
Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale
Foto: BNR

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator, trebuie să decidă dacă își va prelungi mandatul (Bloomberg)

de DP HotNews.ro
Marți, 21 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Se apropie momentul în care Mugur Isărescu trebuie să decidă dacă își va prelungi sau nu mandatul de peste un sfert de secol la conducerea Băncii Naționale a României, el fiind guvernatorul de bancă centrală cu cea mai mare vechime în funcție la nivel mondial, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. Guvernatorul BNR are 69 de ani și în mandatul său a trecut prin orice conjunctură economică de la hiperinflație, în condițiile în care România era în pragul falimentului, și până la criza financiară globală din 2008.
Oameni si roboti
Foto: Ford

O clujeană, implicată în proiecte de inteligență artificială și roboți finanțate de Aviața SUA

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Forțele Aeriene ale SUA vor investi 15 milioane de dolari pe an în proiecte de inteligență artificială și roboți dezvoltate de universitatea MIT, printr-un nou accelerator de cercetare demarat luni, în care este implicată și o cercetătoare originară din Cluj.
Huawei P9
Foto: Huawei

Anunțul oficial al Huawei pentru posesorii de telefoane produse de compania chineză

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Consumator
Huawei a făcut luni o precizare importantă pentru posesorii de telefoane și alte aparate produse de compania chineză, care folosesc sistemul de operare al Google, Andorid, în urma restricțiilor introduse de americani.
Iluminat festiv
Foto: pxhere.com

Consiliul Concurenței: Sumele alocate de municipii pentru iluminatul festiv depășesc și 50% din valoarea contractelor anuale pentru serviciile de iluminat public

de CP HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Companii
Consiliul Concurenței a constatat că, în ultimii ani, sumele alocate de fiecare municipiu pentru iluminatul festiv au fost destul de mari, în unele cazuri chiar peste 50% din valoarea totală a contractelor anuale pentru serviciile de iluminat public, potrivit unei anchete sectoriale pe piața serviciilor publice de iluminat. Vezi ce municipii au cheltuit sume importante pe iluminatul festiv.
Raluca Tintoiu, fosta sefa NN Pensii
Foto: Hotnews

Cazul ASF vs. fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a Pilonului II de pensii: Primul termen la Înalta Curte va fi abia în noiembrie 2020

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Asigurari
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fixat data de 12 noiembrie 2020 în procesul ASF versus Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II de pensii. Judecătorii Înaltei Curți vor analiza acest caz practic la 2 ani de la decizia în primă instanță, care a anulat sancțiunile ASF impuse fostei șefe a NN Pensii pentru că și-a informat clienții cu privire la discuțiile publice privind posibila naționalizare a fondurilor de pensii private.
Facebook
Foto: Pixabay

Facebook anunță schimbări de algoritm

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Până acum, Facebook a folosit algoritmi care prezic de la cine ai vrea vezi postări pe baza anumitor date - cum ar fi cât de des interacționezi cu un anumit prieten, câți prieteni comuni aveți sau dacă ai marcat pe cineva ca "prieten apropiat". Acum, pe lângă înțelegerea acestor semnale, compania a început să-i întrebe pe utilizatori care este lista celor mai apropiați prieteni pentru a înțelege mai bine modul în care aceștia interacționează.
plan de afaceri
Foto: Pexels

Consultanții financiari independenți și firmele FinTech, la mare căutare – studiu

de RA HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Un număr tot mai mare de clienți ai companiilor care oferă servicii de administrare a averii sunt dispuși să plătească pentru consultanță financiară, dar așteptările lor privind valoarea adăugată se schimbă rapid. Drept urmare, 33% dintre clienții unor astfel de companii au schimbat furnizorul în ultimii trei ani, iar un procent similar intenționează să procedeze la fel în următorii trei ani, potrivit ediției 2019 a raportului EY - Global Wealth Research.
Antonio Tajani
Foto: Agerpres

Antonio Tajani: Trebuie să fim atenți la cei care vor să preia controlul asupra infrastructurii energetice din UE

de CP HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Energie
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, consideră că Europa trebuie să fie atentă la cei care vor să preia controlul asupra infrastructurii vitale din Uniunea Europană, mai ales în domeniul energetic. "Este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi", a declarat luni, la Florența, Antonio Tajani, potrivit Agerpres.
Antonios Mouzas si Cornel Stanescu, CEO și deputy CEO Vista Bank Romania
Foto: Hotnews

Marfin Bank devine Vista Bank și anunță planuri ambițioase pe segmentul populației și a firmelor. Fiecare client va avea propriul manager de servicii financiare și va primi soluții personalizate, spun bancherii

de Dan Popa HotNews.ro
Marfin Bank, unul din jucătorii de talie mică din sistemul bancar local își schimbă începând de mâine (marți) numele și devine Vista Bank. Banca dorește ca în cel mult un an și jumătate să urce de la actuala cotă de piață de 0.5% la 1%, atrăgând clienți persoane fizice dar și mici companii. Bancherii de la noua Vista Bank se uită după români care câștigă cel puțin 5.000 de lei lunar și după firme cu vânzări de până la 50 de milioane de euro anual.
T-pod
Foto: Wikimedia Commons - Linneakornehed

VIDEO Cum arată primul camion fără șofer testat pe un drum public

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Un start-up testează un camion fără șofer, începând deja să livreze mărfuri pe un drum public din Suedia. Startup-ul suedez Einride colaborează cu producătorul de tehnologie NVIDIA pentru a dezvolta un camion electric inteligent, care nu are nici măcar loc fizic pentru șofer.
Euro
Foto: Pexels

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, lansează un fond de investiții pentru firme mici și mijlocii

de RA HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Companii
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii companiei Dedeman, evaluată la circa 2 miliarde de euro, lansează oficial un nou fond de private equity, Equiliant Capital, pentru a investi în firme mici și mijlocii, scrie Mediafax.
Iulian Mangalagiu, Wienerberger Romania
Foto: Wienerberger Romania

Iulian Mangalagiu, noul Managing Director al Wienerberger România

de CP HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | Companii
Wienerberger România, una dintre cele mai mari companii producătoare de materiale de construcții din țară, a anunțat luni numirea, cu efect imediat, a lui Iulian Mangalagiu ca Managing Director și Purtător de Cuvânt al board-ului. Iulian Mangalagiu a fost Business Unit Manager pentru Henkel România și Director de Marketing și Vânzări pentru Rigips România.
Criptomoneda Facebook
Foto: Pixabay

Criptomonede pe Facebook: Rețeaua de socializare a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor - blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei.
Google
Foto: PxHere

Google restricționează accesul Huawei la o parte dintre produsele sale. Cum a ajuns compania chineză pe lista neagră

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Economie | IT
Compania americană Google a anunțat că pune capăt unor colaborări cu Huawei ce presupun transferuri de hardware, software și servicii, cu excepția celor open source (cu licență deschisă), scrie Reuters. Compania chineză trece pe “lista neagră” după ce președintele Trump a cerut în mai multe rânduri măsuri împotriva ei. Următoarele modele Huawei nu vor mai avea acces la unele aplicații pentru Android.
Economia dispune de peste 58.000 de locuri de munca vacante
Foto: sxc.hu

Numărul de joburi vacante a scăzut foarte ușor în primele 3 luni. Din 2012 încoace, numărul de locuri de muncă create depășește numărul locurilor de muncă desființate

de DP HotNews.ro
În trimestrul I 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,18%, în foarte ușoară scădere (cu 0,02 puncte procentuale) față de trimestrul precedent. Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 58.200, în scădere cu circa 600 de joburi vacante față de trimestrul anterior. Comparativ cu același trimestru al anului 2018, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 200. Numărul de locuri de muncă vacante s-a dublat în perioada 2013-2018, rata șomajului ajungând la un minim istoric. Începând cu anul 2012, ca tendință generală, în România, numărul de locuri de muncă create depășește numărul locurilor de muncă desființate.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

​DOCUMENT Finanțele ar putea lansa titluri de stat pentru populație cu maturitatea la 10 ani. Speră să finanțeze echivalentul a 18% din deficit

de F.B. HotNews.ro
​Știm că statul vrea să împrumute 72 miliarde lei, anul acesta, reprezentând, de fapt, necesarul de finanțare pentru 2019, adică deficit bugetar și refinanțare datorie. Această cifră s-a putut vedea în proiectul de buget, unde inițial, până la mărirea alocațiilor, a fost de 70,6 miliarde lei. Din această sumă, circa 5 miliarde lei ar trebui să reprezinte titluri de stat pentru populație prin programul Tezaur. Adică circa 18% din deficitul bugetar prognozat pentru acest an, de 2,76% din PIB. Emisiunile Tezaur nu au mers bine în acest an, cu excepția primei.
Tren
Foto: Hotnews
​Material susținut de Grampet Group

Calvarul călătoriei cu trenul în România - Câte restricții de viteză sunt și care sunt cele mai lente porțiuni, dar și puținele zone rapide

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Mai 2019 Economie | Industrie Feroviara
După Paște ministrul Transporturilor a ”inspectat” calea ferată călătorind de la București la Constanța, pe singura magistrală unde viteza medie de circulație trece de 100 km/h. Traseul este unul cu totul atipic, fiindcă pe majoritatea magistralelor sunt rare porțiunile unde trenurile rulează cu peste 80 km/h mai mult de câteva zeci de minute. În plus, cu trenurile Regio viteza medie este și de sub 30 km/h pe cele mai lente porțiuni. În articol puteți vedea câte restricții de viteză sunt pe cele mai importante trasee, care este lungimea acestora și care este viteza medie a trenurilor, pe porțiuni.
Cum se raporteaza cei care renunta la Pilonul II
Foto: Captura Monitorul Oficial

​DOCUMENT Undă verde pentru raportarea situației românilor care renunță la Pilonul II de pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Asigurari
Norma ASF privind modul de raportare a situației românilor care aleg să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta viitoarele contribuții exclusiv în sistemul public de pensii a fost publicată joi, 16 mai, în Monitorul Oficial. Actul va intra în vigoare de la 1 iulie 2019.
Peter Szijjarto
Foto: kormany.hu

Ungaria presează ExxonMobil să ia o decizie privind investiția în proiectul offshore din România / Szijjártó: Vom fi nevoiți să încheiem un nou acord pe termen lung cu Rusia

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Energie
Dacă gigantul energetic american ExxonMobil nu se va decide până în septembrie să investească în proiectul de gaze naturale din Marea Neagră, Ungaria va fi din nou nevoită să înceapă negocieri cu Rusia pentru un nou acord pe termen lung privind aprovizionarea cu gaze, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, într-un interviu pentru Reuters.
Controller jocuri video
Foto: Pexels

Producătorii Xbox și Playstation colaborează pentru dezvoltarea unui serviciu de streaming pentru jocuri video

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | IT
Producătorii Xbox și Playstation - Microsoft și Sony - anunță formarea unui parteneriat în vederea dezvoltării unui serviciu de streaming pentru jocuri video, în ciuda concurenței acerbe, de lungă durată, dintre cele două companii.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews

Ce se ascunde în spatele mesajului ”optimist” al Guvernatorului BNR. Cele 10 avertismente transmise vineri de Mugur Isărescu

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Eu cred că prezentarea mea de astăzi a fost constructivă, ca să nu zic pozitivă. N-am transmis nimic că se rupe, se prăbușește”, a spus vineri Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în conferința de presă în care a prezentat Raportul privind inflația. Prezentarea a fost făcută ca de obicei, având un ton cald și zâmbitor, dar Raportul în sine nu este deloc ”zâmbitor”. Cel puțin 10 avertismente sunt trecute acolo, explicit sau implicit, iar lectura documentului ar trebui făcută foarte serios la nivelul Guvernului și al consilierilor responsabili cu strategia economică.
BMW Seria 3 pe circuitul Academia Titi Aur
Foto: BMW Group Romania

​FOTOGALERIE O zi pe circuit cu noul BMW Z4 și noul BMW Seria 3: sunete și mirosuri efemere, dar greu de uitat

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Auto
În tot iureșul cotidian uităm să ne oprim, pentru o secundă, să contemplăm ce ne înconjoară. Să interiorizăm un pic clipa: unde suntem, de unde venim și încotro ne îndreptăm. O să sune ciudat… dar mi-a stat mintea în loc asupra acestor gânduri chiar când goneam cu 340 CP pe circuit. Într-o secundă mi-am dat seama că am început să scriu despre oameni și mașini pe timpul motoarelor diesel fără turbo, iar ce urmează în față pare deopotrivă exaltant și înfricoșător: mașini electrice, mașini autonome, siguranță fără precedent. Îar între acest trecut oarecum romantic și viitorul SF nu ne rămâne decât prezentul. Un prezent (încă) marcat de sunetele și mirosurile speciale ale automobilelor extra-performante pe combustie. Toate acestea sunt efemere. Vor dispărea. Dar sunt greu de uitat pentru cine a avut ocazia să le guste.
Florin Pogonaru, AOAR
Foto: AGERPRES

Cele 5 întrebări ale oamenilor de afaceri români pentru candidații la alegerile europarlamentare

de DP HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Alegerile reprezentanților țărilor membre pentru Parlamentul European, programate a avea loc în data de 26 mai 2019 au o importanță majoră, în primul rând în ceea ce privește viitorul economic al Europei, se arată într-un mesaj transmis vineri de conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri din România.
firme şi PFA
Foto: REGnet

Blocajul financiar se accentuează: 7 din 10 firme își plătesc cu greu facturile​

de RA HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Companii
Vin noi semnale îngrijorătoare din economia reală. 7 din 10 companii întârzie să-și plătească facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar. Durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză realizată de o companie de consultanță.
-
Foto: Pixabay

Cum apare extenuarea produsă de datele private din mediul digital și ce se poate face pentru combaterea ei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | IT
Odată cu creșterea cantității de date cu caracter personal pe Internet, o parte dintre utilizatori se consolează cu ideea că orice încercare de a menține confidențialitatea datelor online va fi sortită eșecului. Kaspersky Lab a descoperit recent că un utilizator din trei (32,3%) nu știe cum își poate proteja viața personală în mediul online. Această lipsă de control față de problemele de confidențialitate digitală, denumită extenuare produsă de datele private online, conduce deseori la publicarea unui exces de informații pe rețelele de socializare și la ignorarea riscurilor inerente de securitate.
Fiverr
Foto: StartupCafe.ro

Platforma pentru freelanceri Fiverr vrea să se listeze pe bursă

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Companii
Platforma dedicată freelancerilor (liber-profesioniști) Fiverr a depus documentele necesare pentru a se lista pe Bursa de Valori din New York. Startup-ul cu sediul la Tel Aviv pierde bani în prezent - pierderile au crescut de la 19,3 milioane de dolari în 2017 la 36,1 milioane în 2018. În același timp, veniturile marketplace-ului pentru freelanceri au crescut cu aproape 45%, de la 52,1 milioane la 75,5 milioane de dolari.
Deliveroo
Foto: Deliveroo

Amazon investește într-un rival al Uber Eats într-o rundă de finanțare de 575 milioane de dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Companii
Amazon pariază pe un rival al Uber Eats, acționând în calitate de investitor principal într-o rundă de finanțare de 575 milioane de dolari a startup-ului britanic de livrări mâncare Deliveroo.
Scrisoare ANAF
Foto: Florin Citu

Programul de încasări bugetare nu a fost realizat în martie și aprilie, arată un document al ANAF, prezentat de senatorul Florin Cîțu

de CP HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, cere unor direcții din subordine să explice de ce nu a fost realizat programul de încasări venituri bugetare în lunile martie și aprilie, potrivit unui document prezentat de senatorul liberal Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. Același document mai arată că ar exista sume semnificative de restituit contribuabililor, acestea reprezentând taxa auto.

Ignat, BCR: Vrem să introducem plata cu ajutorul mobilului până la finele anului, după care să mergem către zona de multibank, unde clienții să își poată accesa și conturile pe care le au la alte bănci

de DP HotNews.ro
Vineri, 17 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Vrem să venim cu o soluție completă de plăți, fie prin intermediul unui e-wallet funcționabil pe toate sistemele de operare, dar și pe zona de instant paymens. Vrem să oferim George Pay ca soluție completă de plăți până la finele anului, după care să mergem și către zona de multibank, unde clienții să își poată accesa și conturile pe care le au la alte bănci . Desigur, acest din urmă proiect va impune intrarea în vigoare a directivei de plăți PSD II”, a explicat joi Marian Ignat , Head of Digital Banking la BCR într-o întâlnire cu presa. George Pay este în prezent în teste, din iulie va fi disponibil pe Android, ur­mând ca până la finalul anului să poa­tă fi utilizat de pe toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare, a mai precizat Ignat. Deocamdată doar BT și ING oferă posibilitatea plății cu mobilul.
Tren american
Foto: Amtrak

Administrația Trump taie un miliard de dolari din bugetul trenului de mare viteză din California

de Vlad Barza HotNews.ro
Administrația Trump a anunțat că anulează acordarea unui grant de 929 milioane dolari pentru proiectul de construcție a unui tren de mare viteză în California. SUA nu are trenuri de mare viteză și nici actualul plan, de a construi cale ferată super-rapidă între San Francisco și Los Angeles, nu are șanse să se concretizeze, fiindcă ar costa peste 75 miliarde dolari.
Cererea de retragere din Pilonul II
Foto: Monitorul Oficial

Câți români vor să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta contribuțiile exclusiv în sistemul public de pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | Asigurari
Evitarea unor pensii foarte mici a fost unul din motivele lansării în 2008 a unui sistem de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), aflat acum sub asediul modificărilor legislative ale Guvernării PSD-ALDE. Prin controversata Ordonanță a lăcomiei, li s-a dat românilor dreptul să renunțe la Pilonul II în favoarea sistemului public de pensii. Vezi în articol câți români vor să părăsească Pilonul II și ce spune ASF despre posibila retragere din piață a administratorilor de pensii private.
Calitatea si confortul locuintelor lasa mult de dorit
Foto: sxc.hu

Cinci lucruri esențiale despre locuințele din România. Și nu e vorba de cele din mediul rural, cu toaleta în fundul curții....

de Dan Popa HotNews.ro
Ionuț are 26 de ani și locuiește cu părinții. Are un job destul de bine plătit, lucrează în IT, dar nu vede de ce anume și-ar lua o casă. ”Stând cu ai mei, fac economii, iar cu banii merg în city-break-uri prin Europa sau în concedii pe care ai mei le califică drept ”exotice”, spune el. S-ar califica la un credit, dar nu vrea să ajungă ”robul băncii”, ca atâția colegi de-ai lui. Să tremur în fiecare lună că dacă în următorii 25 de ani îmi pierd jobul sau dacă mă îmbolnăvesc și n-o să am cum plăti rata și rămân și fără bani și fără casă? Nu vreau așa ceva”, spune Ionuț. El e norocos. Ai lui se vor muta la casa de la țară și îi vor lăsa apartamentul. România are însă mai mult probleme cu fondul de locuințe, iar Statistica tocmai a publicat un raport pe această temă.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Primele efecte ale ”ordonanței anti Uber”: Mai puțini șoferi, timp mare de așteptare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | IT
În prima zi de la intrarea în vigoare a ordonanței care modifică legea taximetriei (38/2003) care afectează aplicațiile Uber și Bolt numărul de șoferi disponibili prin aplicații a scăzut cu 25%, iar timpul de așteptare pentru a gasi o mașină a crescut cu cel puțin 10 minunte.
Autobuz in verdele caracteristic al Flixbus
Foto: Flixbus

Cum vede ”Uber-ul autocarelor” viitorul său în România: o piață neliberalizată, dar cu trenuri lente care pot duce la înmulțirea călătoriilor lungi cu autobuzul

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | Auto
FlixBus a fost denumit ”Uber-ul autocarelor” fiindcă utilizatorii pot din aplicație să cumpere bilete pentru călătorii lungi în Europa. Compania nu deține autobuzele, dar încheie parteneriate cu operatorii de transport locali și îi integrează în platforma online. FlexiBus are șase parteneri locali și operează de aici 15 rute internaționale, cele mai lungi fiind către Spania. Cum piața românească este închisă, nu se pot efectua prin FlixBus curse interne, cum se întâmplă de exemplu în Franța. Compania spune însă că trenurile românești, mult sub cele din Germania și Franța, pot determina mulți români să aleagă autocarele pentru călătorii lungi.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Interzicerea Uber: Cum au procedat autoritățile din Bulgaria, Danemarca, Ungaria și Texas

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | Companii
În timp ce Uber este cu siguranță una dintre cele mai de succes companii de tehnologie din lume, este, de asemenea, o afacere controversată, după ce a luptat cu autorități și proteste în toate colțurile lumii. La noi, tocmai a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență care modifică legea taximetriei (38/2003). Ordonanța nu va scoate din piață aplicațiile Uber, Bolt și Clever, dar șoferii care folosesc aceste aplicații vor putea fi amendați mult mai ușor și riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Aplicatia Clever Taxi
Foto: Hotnews

Poziția Clever după intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii taximetriei

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | Companii
Aplicația de transport românească Clever, care asigură servicii de mobilitate pentru peste 1,5 milioane de pasageri prin intermediul a peste 30.000 de șoferi autorizați, continuă activitatea pe plan local în ciuda intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență care aduce modificări Legii taximetriei nr. 38/2003.
atac cibernetic
Foto: Pixabay

A fost destructurată o grupare de infractori cibernetici care a furat 100 de milioane dolari. Investigațiile s-au desfășurat în Moldova și Bulgaria

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | IT
O bandă internațională de infractori care au folosit malware pentru a fura peste 100 mlioane dolari de la 40.000 de victime a fost destructurată, scrie BBC care relatează despre anchete ample ale poliției în SUA, Moldova, Bulgaria, Germania, Ucraina și Georgia. Infractorii au infectat computerele cu un malware numit GozNym care a furat detalii despre conturile bancare ale victimelor, conturi care au putut apoi fi accesate și golite.
Bitcoin
Foto: Pixabay

De ce crește Bitcoin: Prețul monedei virtuale depășește 8.000 de dolari

de RA HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | IT
Avansul recent al prețului Bitcoin (în raport cu dolarul american) a surprins pe mulți participanți și observatori, fie că se situau de partea celor sceptici cu privire la viitorul monedelor virtuale, fie că lunga perioadă de scădere din 2018 testase încrederea entuziaștilor domeniului. În doar 5 sesiuni, de pe 9 până pe 13 mai, cotațiile au avansat cu peste 36%, depășind 8.000 de dolari. Analistul unei case de brokeraj au explicat care sunt principalele motive ale acestei creșteri.
Dolari
Foto: Pexels

Nou fond Accel de 575 milioane dolari, pentru startup-uri early stage din Europa

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Compania de investiții americană Accel Partners, în care sunt implicați și doi parteneri români, a anunțat joi că a strâns un nou fond, de 575 de milioane de dolari, pentru a face investiții în startup-uri early stage din Europa și Israel.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Uber și Bolt anunță că îi susțin financiar și juridic pe șoferii care vor avea dificultăți

de RA HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | IT
​Companiile de ride-sharing și-au declarat disponibilitatea de a susține financiar și juridic șoferii care vor avea dificultăți, după intrarea în vigoare a modificărilor la legea taximetriei, scrie Mediafax.
Razvan Cuc
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Răzvan Cuc: Informațiile privind interzicerea companiilor de ride sharing reprezintă ”fake news”. Un proiect care să reglementeze acest domeniu va fi pus în dezbatere publică în curând

de DG HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Actualitate | Esențial
Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a caracterizat joi drept „fake news” informațiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing, precizând că domeniul va fi reglementat în curând printr-un proiect de act normativ care va fi pus în dezbatere publică. El a precizat că a discutat situația cu reprezentanții Uber și Clever.

Butoaie whisky
Foto: Pixabay

Whisky produs de inteligența artificială: Microsoft colaborează cu o distilerie pentru a crea noi rețete

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | IT
Atunci când whisky-ul e produs în Scoția se numește scotch. Când e făcut în Kentucky, SUA, se numește whiskey (și irlandezii adaugă "e"-ul). Dar cum se numește atunci când e produs în Suedia, bazat pe o rețetă creată de un algoritm de inteligență artificială - wiskAI? Microsoft a anunțat că va colabora cu compania de tehnologie finlandeză Fourkind și cu distileria Mackmyra Whiskey din Suedia pentru a crea "primul whisky din lume produs de inteligența artificială".
Mario Draghi (foto arhiva)
Foto: Agerpres/Xinhua

Banca Centrală Europeană a avizat implicit taxa pe bănci, dar a atras atenția asupra unor riscuri: Băncile ar putea deveni fie prea permisive ca să atingă țintele de volum fie prea restrictive ca să-și atingă țintele de marjre

de Dan Popa HotNews.ro
BCE a transmis avizul său privind taxa pe lăcomie introdusă de Guvern, fără a menționa explicit că ar fi un aviz negativ, ceea ce presupune o acceptare a Ordonanței de Urgență. În scrisoarea publicată joi și care e semnată de Mario Draghi, sunt evidențiate unele riscuri cu privire la reacțiile pe care le-ar putea avea băncile. ”Măsurile pot determina băncile să devină prea permisive în ceea ce privește normele de creditare pentru a atinge țintele privind volumul creditării. La cealaltă extremă, în încercarea de a atinge țintele în ceea ce privește diminuarea marjei, băncile își pot reduce în mod disproporționat creditarea acordată debitorilor cu prime de risc ridicate, de exemplu, IMM-uri, care se bazează exclusiv pe împrumuturi bancare”, se arată în document.
Linii de cale ferata
Foto: Hotnews

Asociația Pro Infrastructura califică drept ”promisiuni iresponsabile” declarațiile noului șef al CFR care spunea că viteza comercială a trenurilor poate fi crescută rapid de la 45 km/h, la 80 km/h

de Vlad Barza HotNews.ro
Noul director general al CFR SA (Infrastructură), Constantin Axinia, a declarat în presă că vrea să crească imediat viteza medie comercială pe rețea de la 45 km/h, cât este astăzi, la 80 km/h, poate chiar până la sfârșitul anului curent. Astfel de declarații sunt ”minciuni si promisiuni iresponsabile”, scrie Asociația Pro Infrastructura care explică faptul că sunt atât de multe restricții și liniile sunt deteriorate pe distanțe atât de mari, încât așa ceva este imposibil.
Vlad Yatsenko, fondator Revolut
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Fondatorul Revolut, Vlad Yatsenko: Ce produse noi va lansa aplicația și cum vede faptul că unii utilizatori ar putea folosi platforma pentru evaziune

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | IT
Aplicația fintech Revolut a anunțat, recent, că România este pe locul doi în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere a numărului de utilizatori. Într-o scurtă vizită la noi în țară, Vlad Yatsenko, co-fondator și CTO al aplicației a povestit pentru StartupCafe cum explică el această creștere, ce produse noi pregătește compania – de la descoperiri de card, la împrumuturi și cum vede el faptul că unii utilizatori ar putea folosi Revolut pentru a evita plata unor taxe și impozite.
Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale
Foto: BNR

VIDEO Isărescu: Deciziile noastre de politică monetară sunt luate într-un context politic la care trebuie să fim atenți. Ne măsurăm atent cuvintele pentru a nu fi interpretați...

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”ROBOR-ul a fost demonizat, iar orice indicator funcționează atât timp cât este credibil. ROBORUL la 3 luni va fi poate cu ceva mai mare decât IRCC (noul indice pe baza căruia se stabilesc dobânzile la creditele în lei cu dobândă variabilă-n.red). Nu cu mult, evoluțiile celor doi indici vor fi destul de strânse. Dacă inflția va coborî, e posibil ca ROBOR să fie mai mic”, a spus miercuri Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu.
Logo Huawei
Foto: Hotnews

Trump declară stare de urgență națională pentru amenintările din IT

de Ionut Baias HotNews.ro
Președintele Donald Trump a declarat o urgență națională pentru a proteja rețelele de calculatoare din SUA de "adversarii străini", potrivit BBC. Desi se interzice companiilor din SUA să mai folosească echipamente de telecomunicații realizate de firme străine care prezintă un risc pentru Washington, liderul de la Casa Albă nu a specificat clar nicio companie în ordinul semnat.
Sediul exxonMobil din Houston, SUA
Foto: Wikimedia Commons

Tăriceanu, apel la Dăncilă cu privire la contractul Exxon-OMV legat de gazele din Marea Neagră

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2019 Economie | Companii
Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel la premierul Viorica Dăncilă să acorde „o atenție sporită” contractului Exxon-OMV legat de gazele din Marea Neagră. Liderul ALDE declară că Agenția Națională pentru Resurse Minerale trebuie să dea acordul de prelungire a licenței pentru a fi respectat calendarul, potrivit Mediafax.
Abonati la servicii TV in 2018
Foto: ANCOM

Românii au cumpărat mai multe abonamente TV și au vorbit mai puțin la telefon în 2018

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Telecom
Numărul de abonați la servicii TV a continuat să crească anul trecut, ajungându-se la 7,64 de milioane de abonamente, în creștere cu 3% față de anul anterior, arată datele publicate miercuri de arbitrul telecom (ANCOM). În aceeași perioadă de referință, erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă, în creștere ușoară de 1%, dar traficul total de voce în rețelele mobile a scăzut ușor (-1%), până la 68 de miliarde minute. Vezi în articol ce cote de piață au principalii furnizori de televiziune și telefonie fixă și mobilă din România.
Florin Danescu
Foto: Agerpres

Florin Dănescu, ARB: IRCC este „un fel de marmeladă dintr-un amestec necunoscut de fructe”

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
IRCC este „un fel de marmeladă dintr-un amestec necunoscut de fructe”, un indice care nu are nicio legătură cu piața, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ABR), în cadrul Forumului Pieței Financiare, citat de Mediafax. „Este foarte greu de explicat despre ROBOR și IRCC. IRCC este o medie a mai multor ROBOR-uri, o medie a mai multor cotații interbancare la mai multe termene. Să mă iertați că folosesc o metaforă, ROBOR era ceva corelat cu creditarea pe termen mediu de 11 ani, dacă faci o medie la toată creditarea românească, pe niște termene cât de cât mai lungi”, a afirmat Dănescu.
Protest anti Uber si Bolt
Foto: Hotnews

OUG privind transportul în regim de taxi intră în vigoare: Ce se schimbă de fapt pentru șoferii Uber, Bolt și Clever

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Companii
Ordonanța de Urgență care modifică legea taximetriei (38/2003) intră în vigoare mâine, 16 mai. Ordonanța nu va scoate din piață aplicațiile Uber, Bolt și Clever, dar șoferii care folosesc aceste aplicații vor putea fi amendați mult mai ușor și riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Cum isi descrie NSO Group activitatea
Foto: NSO

Cine este NSO Group, compania din Israel care vinde unelte sofisticate de spionaj cibernetic către zeci de țări

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | IT
Vulnerabilitatea severă detectată la WhatsApp a fost exploatată de una dintre cele mai misterioase companii din tehnologie - NSO Group care vinde și cu zeci de milioane de dolari către guverne din toată lumea soluții care le permit acelor state să spioneze persoane pe care le consideră incomode. NSO Group are 600 de angajați, este evaluată la un miliard de dolari și cel mai recent scandal o readuce în prim-plan, criticii spunând că grupul vinde mai ales către țări islamice soluții de spionaj care ajută acele țări să pedepsească opoziția.
Cresteri de preturi la Vodafone
Foto: Hotnews

Vodafone, atac în instanță împotriva ANPC după ce a fost amendată și i s-a interzis să crească prețurile abonamentelor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Telecom
Vodafone a făcut luni, 13 mai, o plângere contravențională împotriva Autorității naționale pentru protecția consumatorilor (ANPC) care i-a aplicat luna trecută o amendă de 70.000 de lei pentru practici comerciale incorecte față de consumatori, în scopul majorării prețurilor abonamentelor. Mai mult, la începutul acestei luni, președintele ANPC a dispus prin ordin ca operatorul să nu efectueze anunțata creștere a prețurilor începând din 6 mai, decizie executorie până la soluționarea definitivă în instanță.
Eugen Radulescu
Foto: Arhiva personala

Cinci semnale trase de directorul Stabilității Financiare din BNR/Firme-gigant la nivel mondial se pregătesc să intre pe piața bancară din România și vor produce adevărate cutremure

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Avem problema intermedierii financiare scăzute, a incertitudinii cadrului legislativ care reprezintă un fel de glonț pe care ni-l tragem în picior cel puțin o dată la fiecare semestru. O altă problemă severă e creșterea competiției nebancare, în legătură cu care băncile ar face bine să fie atente. Problema interdependeței ridicate între sectorul bancar și cel guvernamental poate duce la dificultăți pe termen scurt și mediu. Nu în ultimul rând mai avem problema aderării la euro, care reprezintă mult mai mult decât simpla declarație că vrem să aderăm la euro. Nu pot să sar peste faptul că nici personalul bancar nu este pregătit adecvat pentru a identifica companiile care pot fi creditate”, a spus miercuri la Forumul Pieței Financiare Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate Financiare din cadrul BNR.
Lucrari BRUA
Foto: Hotnews

Transgaz rezistă presiunilor: Lucrările la gazoductul BRUA au fost accelerate, pe șantiere sunt 5.000 de muncitori din mai multe țări, iar termenul de finalizare rămâne neschimbat

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Energie
Transgaz, transportatorul național de gaze, a fost supus în ultima perioadă mai multor presiuni politice, unele dintre ele vizând amânarea lucrărilor la proiectul BRUA, faza I, chiar cu riscul de a pierde o finanțare europeană de 180 de milioane de euro. Chiar șeful PSD Liviu Dragnea a atacat, luna trecută, conducerea Transgaz. Însă, în ciuda acestor atacuri, proiectul susținut de Comisia Europeană continuă. Transgaz spune că lucrările sunt chiar accelerate, iar termenul de finalizare a rămas 31 decembrie 2019.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

BNR a menținut dobânda cheie la 2,5% pe an, în linie cu așteptările pieței

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În ședința din 15 mai 2019 Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an; menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50 % pe an. De asemenea, s-au menținut și nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit. Comunicatul detaliat va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susținut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ora 15:00.
Cantareti la cimpoi la inaugurarea noilor vagoane
Foto: Caledonian Sleeper

​VIDEO FOTO Cum arată cele mai luxoase trenuri de noapte din Europa - Despre întârzieri, speranțe și confort

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Industrie Feroviara
În multe țări trenurile de noapte s-au desființat, mai ales că cele de zi au devenit foarte rapide în Occident. Rămâne însă o țară unde trenurile de noapte luxoase au clienți: Regatul Unit, iar acolo trenurile dintre Londra și Edinburgh au de puțin timp vagoane noi la care ”compartimentul prezidențial” poate costa și 400 de lire. În articol puteți vedea cum arată trenurile și puteți afla cum de au întârziat trei ore în prima zi.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Două treimi dintre experții digitali din România ar vrea să muncească în străinătate. Ce țări ar alege

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Cariere
Experții digitali nu sunt doar printre cele mai căutate talente din lume, dar sunt și printre cei mai mari doritori de a se reloca. În medie, 67% dintre ei ar lucra într-o altă țară pentru a avansa profesional, față de 55% dintre cei fără competențe în acest domeniu, arată un studiu BestJobs.
burgeri
Foto: Pexels

Startup-ul care produce "carne" pentru vegetarieni a obținut investiții de 300 de milioane de dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Companii
Impossible Foods, un start-up care dezvoltă înlocuitori pe bază de plante pentru carne și produse lactate, susținută de celebrități precum Bill Gates, Serena Williams sau Jay-Z, a anunțat că a atras 300 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare.
Logo Intel
Foto: Hotnews

O vulnerabilitate severa in procesoarele Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor, avertizează Bitdefender

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | IT
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o vulnerabilitate la nivel de hardware în procesoarele Intel care, pe fondul deficiențelor de proiectare, permite furtul de date procesate pe dispozitive. Această vulnerabilitate poate fi utilizată în atacuri țintite care ar avea nevoie în mod normal de privilegii și drepturi de acces extinse care să permită controlul deplin asupra sistemului de operare prin modificarea unor regiștri.
Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo
Foto: Hotnews

Firma de transfer de bani TransferGo a primit o finanțare de 3,4 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | IT
TransferGo, firmă de transferuri de bani online internaționale, anunță o finanțare de 3,4 milioane de dolari. Investiția vine din partea fondului european de investiții Seventure Partners.
Cosmin Marinescu
Foto: Administratia Prezidentiala

Iohannis: România merge într-o direcție greșită. Politicile actuale se găsesc pe contrasensul responsabilității economice

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie
”Politica guvernamentală neglijează sursele vitale ale creșterii pe termen lung: investițiile. Lipsa investițiilor în infrastructura de transport ne va costa foarte mult în viitor. Din păcate, guvernarea actuală și-a demonstrat neputința în a construi ceva durabil pentru viitorul României”, se arată în mesajul transmis miercuri de Klaus Iohannis în cadrul Forumului Pieței Financiare. Mesajul a fost transmis prin intermediul consilierului prezidențial Cosmin Marinescu.
Lansare YouTube Music
Foto: Hotnews

VIDEO YouTube Music și YouTube Premium se lansează în România. Cum funcționează

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
Google a lansati în România serviciile de streaming YouTube Music și YouTube Premium, care permit utilizatorilor să asculte muzică fără reclame și pot rula în fundal în timp ce utilizatorul folosește alte aplicații sau ecranul telefonului este închis. Cum funcționează aplicația YouTube Music și cât costă cele două servicii.
Ministrul Petrescu si lansarea 5G cu terminale Huawei
Foto: Hotnews

​VIDEO Vodafone și-a lansat rețeaua 5G în România, folosind stații și terminale ale chinezilor de la Huawei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Telecom
Vodafone a anunțat miercuri lansarea în premieră a rețelei 5G în București, în prezența ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. Oficialii companiei au prezentat un test folosind un smartphone 5G al chinezilor de la Huawei, demonstrând cum utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download și 52,6 Mbps de upload. Vezi în articol ce spune Ministrul Comunicațiilor despre temerile la nivel european privind riscurile folosirii tehnologiei Huawei.
Horia Braun, BCR
Foto: Piata Financiara

Braun, BCR: Economia locală a continuat să fie susținută de comerțul cu amănuntul și de către servicii

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Indicatorii macroeconomici de înaltă frecvență sugerează că economia locală a continuat să fie susținută de comerțul cu amănuntul și de către servicii, se arată într-un raport semnat de economistul șef al BCR, Horia Braun. De asemenea, sectorul construcțiilor a urcat semnificativ în primul trimestru, un rol esențial fiind jucat de segmentul rezidențial. Producția industrială a crescut marginal în trimestrul I pe baza unei cereri externe mai slabe. În ceea ce privește cheltuielile, consumul privat pare să fi rămas principalul motor datorită creșterilor puternice ale salariilor nete.
Andrei Radulescu, BT
Foto: LinkedIn

BT a revizuit în sus estimarea de creștere economică pentru acest an, după anunțul INS privind evoluția economiei pe primul trimestru

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Statisticile indică accelerarea ritmului de creștere economică, la 5% an/an, cea mai bună evoluție din trimestrul al patrulea 2017 încoace, peste așteptările pieței și surprinzătoare având în vedere dinamica indicatorilor de conjunctură cu bază lunară (cvasi-stagnarea industriei, scăderea investițiilor străine directe, declinul cheltuielilor publice de capital și intensificarea deficitului extern), scrie economistul-șef al Băncii Transilvania, Andrei Rădulescu, într-un raport transmis miercuri investitorilor.

INS: ​Economia a urcat în primul trimestru din acest an cu 5% față de primul trimestru de anul trecut

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Produsul intern brut a înregistrat o creștere în primul trimestru 2019 (față de primul trimestru din 2018) cu 5,0% pe seria brută și cu 5,1% pe seria ajustată sezonier, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică. Comparativ cu trimestrul IV 2018, produsul intern brut în trimestrul I 2019 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,3%.
Medic
Foto: Pexels

VIDEO Booking.com al serviciilor de sănătate: Un start-up polonez a obținut investiții de 90 milioane $

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
Startup-ul polonez care și-a propus să devină un Booking.com al serviciilor de sănătate a obținut investiții în valoare de aproape 90 de milioane de dolari. Platforma care ajută pacienții să își găsească online medici potriviți - DocPlanner - s-a extins rapid in mai multe țări, inclusiv Romania. StartupCafe.ro a vizitat acum câțiva ani sediul DocPlanner din Varșovia, unde cofondatorul afacerii, Peter Bialo, ne-a explicat modelul de business al acestui start-up deja global.
Eugen Teodorovici, ministrul finantelor
Foto: Guvern

Eugen Teodorovici: Noul proiect privind "Prima Casă" ar putea fi prezentat săptămâna viitoare/ Vor fi modificări referitoare la costul de finanțare în primul rând

de CP HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la finalul ședinței de Guvern, că săptămâna viitoare ar putea fi publicată versiunea finală a proiectului privind modificarea programului "Prima Casă". Reamintim că șeful PSD, Liviu Dragnea, a promis, zilele trecute, că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă”, astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, fiind discuții despre rate fixe.
Platforma inchiriere gadgeturi
Foto: Stuffz.co

Airbnb-ul gadgeturilor: O platformă românească te ajută să închiriezi ce ai prin casa – de la aparat foto la PlayStation

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
După ce au lucrat în Olanda timp de patru ani, doi tineri au pariat pe un business online în România. Folosind principiile economiei colaborative, Radu Vladislav și Alina Petcu au lansat un marketplace online ce facilitează închirierea de obiecte între persoane. Platforma Stuffz oferă proprietarilor de gadgeturi (camere foto/video, console de jocuri, drone, biciclete și trotinete electrice, etc) posibilitatea de a le închiria în timpul în care nu le folosesc. Radu a explicat pentru StartupCafe.ro cum fucționează marketplace-ul și care au fost pașii pe care i-au parcurs pentru a lansa afacerea.
dr. Bogdan Iliescu, la conferinta de marti
Foto: Hotnews

Când neuroștiințele întâlnesc mediul de business. Creierul oamenilor de afaceri e diferit de cel al celorlalți. Au alte rețele neuronale antrenate (neurochirurg)

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Nimeni nu poate arăta care e diferența fizică dintre creierul unui om de afaceri și unul normal, dar am avut pacienți din lumea oamenilor de afaceri și am realizat că sunt niște oameni cu un set de aptitudini foarte diferit de aptitudinile celorlalți. Și nu mă refer la faptul că știu să facă bani. Sincer, în ce mă privește, prefer să am pacienți businessmeni. Sunt oameni care iau decizii cu o rapiditate uluitoare. Sunt dintre pacienții care au cele mai puține îndoieli. Sunt pur și simplu altfel. Nu sunt diferențe de ordin fizic, dar la ei rețelele neuronale antrenate sunt altfel antrenate decât la ceilalți”, spune medicul Bogdan Iliescu într-o discuție cu reporterul HotNews.ro.
Guvernul Dancila
Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat proiectul amnistiei fiscale pentru persoane fizice, prin care este dispus să lase bugetul fără 1 miliard de lei

de CP HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că va fi aprobat proiectul de OUG privind unele măsuri legate de deciziile de impunere emise recent de ANAF pentru anii 2014-2017. Este un act normativ în urma căruia unele persoane vor ajunge să plătească mai puțin, iar altele deloc. UPDATE Proiectul a fost aprobat. Cei care au plătit deja contribuțiile de sănătate vizate de OUG își vor putea recupera banii, dacă vor face solicitări în acest sens, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, la finalul ședinței de Guvern.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

Volkswagen spune că începe negocierile concrete pentru o nouă uzină europeană. Mai multe țări din regiune sunt pe listă

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Auto
Volkswagen spune că începe ”negocieri concrete” pentru a vedea unde să deschidă o nouă uzină europeană pentru a construi mașini de la mai multe mărci din grup. De mai bine de un apar pe surse informații care spun că ar candida țări precum Serbia, Bulgaria sau Turcia, iar unele surse vorbeau și de România. Grupul german ar avea nevoie de capacitate suplimentară mai ales pentru Skoda care a adăugat la gamă două SUV-uri noi.
WhatsApp pagina de pornire
Foto: Whatsapp

WhatsApp a informat autoritățile UE despre o vulnerabilitate severă de securitate

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
WhatsApp, companie a Facebook, a informat autoritatea Data Protection Commissioner (DPC) despre o vulnerabilitate severă de securitate care a afectat platforma folosită de 1,5 miliarde de oameni. DPC este autoritatea irlandeză de protecție a datelor și companiile trebuie să-i raporteze problemele care apar pentru userii din UE. Financial Times a scris că WhatsApp a fost afectată de o vulnerabiltate care a permis hackerilor să instaleze de la distanță programe malware pe telefoanele user-ilor.
Vodafone se pregateste sa preia UPC
Foto: Hotnews

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: Prin achiziția UPC vom lansa un portofoliu competitiv de servicii mobile și fixe

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Telecom
Veniturile Vodafone în România au ajuns la 715,3 milioane de euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2019, în scădere 1,1% din cauza impactului negativ al reducerii tarifelor de interconectare la apelurile de voce mobilă, a anunțat marți compania. Al doilea mare operator local de comunicații mobile anunță că prin achiziția UPC, în urma acordului așteptat din partea Comisiei Europene, va lansa un portofoliu complet și competitiv de servicii mobile și fixe pe piața locală de comunicații. Vezi în articol cum a evoluat numărul de clienți.
Sergiu Oprescu, presedinte Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor si CEO Alpha Bank
Foto: Hotnews

Alpha Bank Romania a realizat cu succes prima emisiune de obligațiuni ipotecare. Vezi în text ce sunt acestea și cum sunt utilizate în economie

de DP HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Alpha Bank Romania anunță realizarea cu succes a primei emisiuni de obligațiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, o premieră pentru sectorul bancar din România. Acesta reprezintă un moment de referință atât pentru Alpha Bank Romania, cât și pentru piața românească de capital. Obligațiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate și au obtinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s. Atât investitorii instituționali locali, cât și cei internaționali precum IFC și BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacție.
IoT
Foto: PxHere

Startup francez de IoT intră în România: Până în 2030 toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
​Sigfox, startup care se ocupă de furnizarea de servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), se lansează în România. Firma estimează că în următorii zece ani toate obiectele care conțin cel puțin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul.

Competitie Sci-Tech Challenge 2019
Foto: Hotnews

5 liceeni români vor concura cu elevi din Belgia, Italia și Olanda în finala unei competiții europene de tehnologie

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
Cinci elevi din Constanța s-au calificat în finala europeană a unei competiției care încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale. Elevii câștigători vor participa la finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge 2019, care se va desfășura la Bruxelles, unde vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte trei țări participante: Belgia, Italia și Olanda.
Daniel Savu
Foto: AGERPRES

Un nou secretar de stat la Comunicații: Daniel Savu, un fost ofițer SRI, senator PSD de Prahova și apropiat al lui Sebastian Ghiță

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Telecom
Guvernul Dăncilă a decis luni numirea lui Daniel Savu în funcția de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, în locul Manuelei-Catrina, arată o decizie publicată marți în Monitorul Oficial. Daniel Savu, fost ofițer SRI până în 1999 când a intrat în PSD, a fost sentator de Prahova, membru al Comisiei de control a SRI și un apropiat al lui Sebastian Ghiță, potrivit Rise Project. Și-a dat demisia din PSD în 2016, dar anul trecut a reintrat în partid, nu în Prahova, ci la Organizația PSD Sector 4.
Birou de arhitectură navală
Foto: Glo Marine

Specializarea universitară care ”nu produce șomeri”: arhitectura navală. Cum merge un startup în domeniu. Video, Audio, Foto Galerie

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Startup Cafe
Trei antreprenori din Galați, absolvenți de arhitectură navală, au mizat pe specializarea din facultate pentru începerea unei afaceri, un startup de tehnologie, care se dezvoltă de la an la an. Una dintre firmele lor, aflată în al treilea an de activitate, a încheiat 2018 cu aproape 650.000 de euro cifră de afaceri și s-a mărit de la 3 la aproape 50 de angajați. Am discutat în studioul StartupCafe.ro despre cariera de arhitect naval, o specializare care se caută, pe bani frumoși, peste tot în lume și începe să fie bine plătită și în Romania.
Uber
Foto: Uber

Uber a pierdut 20 de miliarde dolari capitalizare, după ce acțiunile au scăzut puternic și a doua zi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | IT
​Uber are un debut foarte complicat pe bursă și acțiunile au scăzut puternic și în a doua zi de tranzacționare, cu 11%. Din cauza scăderilor, capitalizarea de piață Uber a scăzut în două zile de la 82, la 62 miliarde dolari. Listarea Uber este cea mai importantă din ultimii ani și, pe de-o parte unii investitori sunt încrezători, iar alții sunt plini de îndoieli, fiindcă Uber a avut pierderi trimestriale de peste un miliard de dolari și profitul nu pare aproape.
Radu Ghetea
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro

Finanțele nu i-au mai prelungit mandatul lui Ghețea la CEC. Locul lui a fost luat de secretarul de stat din Finanțe, Valentin Mavrodin

de DP HotNews.ro
Acționarul principal al CEC Bank nu i-a mai prelungit mandatul fostului președinte CEC Bank, Radu Ghețea (70 de ani), locul lui fiind luat de secretarul de stat din Finanțe Valentin Mavrodin, care conduce și operațiunile Trezoreriei. Tentative de a-l schimba pe Radu Ghețea au existat încă de pe vremea când ministrul Finanțelor era liberalui Daniel Chițoiu, dar nici el și nici miniștrii care s-au succedat nu au reușit înlocuirea. Ghețea a fost și unul dintre criticii vocali ai OUG 114, prin care se instituia taxa pe bănci.
SUA conduce in randul tarilor care conteaza
Foto: sxc.hu

Cele mai bine ”poziționate” 20 de state ale lumii. România ocupă locul 49 din 110 țări

de Dan Popa HotNews.ro
România figurează pe poziția 49 din 110 state luate în calcul de spaniolii de la Elcano Royal Institute, care măsoară anual un index și publică un raport pe baza rezultatelor. În ediția pe 2018, România își conservă poziția (ocupă același loc din 2010), dar clasamentul statelor de la vârful ierarhiei se schimbă. Indexul se calculează complex, ține cont de prezența economică a țării, de cea militară, de fluxurile migratorii, dar și de indicatori privind turismul, dezvoltarea economiei și de multe alte criterii. Raportul poate fi citit aici.
Corporate report
Foto: pixabay.com

Corporate Report: Tesla, sub un atac dublu; Turismul spațial intră în linie dreaptă spre zborurile comerciale; Elon Musk prezintă primii 60 de sateliți Starlink îmbarcați pentru lansare

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 14 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Mercedes și Volkswagen deschid liniile de precomenzi pentru automobile electrice ● Virgin Galactic nu știe încă data primului zbor, dar zeci de doritori au și plătit câte un sfert de milion de dolari ● Primii 60 din cei 11.943 de sateliți sunt înghesuiți la bordul rachetei Falcon.
Internetul in Romania in 2018
Foto: ANCOM

Folosirea internetului în România: Decalajul dintre urban și rural a continuat să scadă anul trecut, iar consumul de internet mobil s-a dublat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Telecom
Decalajul dintre urban și rural în privința numărului de conexiuni de internet fix a continuat să scadă anul trecut și 40% din totalul conexiunilor din mediul rural permiteau viteze de peste 100 Mbps, arată datele publicate luni de arbitrul telecom (ANCOM). Prin internet fix a fost efectuat în 2018 un trafic de 25 GB/lună/locuitor, în creștere cu 15% față de anul precedent, în timp ce traficul mediu de internet mobil s-a dublat pentru al doilea an consecutiv ajungând la 2,6 GB/lună/locuitor, a anunțat autoritatea.
BMW X2
Foto: BMW

BMW și Daimler își pun în ”așteptare” investițiile din Ungaria, scrie publicația germană Handelsblatt

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Auto
Daimler ar vrea să amâne cu un an deschiderea noii sale fabrici din Ungaria, în timp ce BMW poartă discuții intense în legătură cu o fabrică la care lucrările ar trebui să înceapă în acest an, scrie publicația germană Handelsblatt care oferă ca motive scăderea cererii pe piață, creșterea taxelor vamale din SUA și costurile tot mai mari cu producția de mașini electrice. Companiile nu au comentat informația.
depozit Amazon
Foto: commons.wikimedia.org

Amazon înlocuiește peste 1.300 de angajați cu roboți

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | IT
Cel mai mare retailer online, Amazon, desfășoară un nou program prin care va introduce roboți care vor automatiza o parte din munca angajaților din depozitele sale. În primă fază peste 1.300 de locuri de muncă ar putea fi înlocuite, scrie Reuters.
Bitcoin
Foto: Pixabay

Prețul bitcoin a depășit 7.000 de dolari: Ce spun specialiști despre creștere

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | IT
Bitcoin a depășit luni valoarea de 7.000 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele nouă luni, criptomoneda recăpătându-și suflul pierdut în prima parte a lui 2019.
Apeluri internationale mai ieftine in UE
Foto: BEREC

​VIDEO Piața unică digitală: Apelurile din România către alte țări din UE vor fi mai ieftine, începând din 15 mai 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Telecom
Tarifele percepute pentru apelurile pe care le efectuează utilizatorii europeni atunci când sună din țările lor de origine în alte țări UE (apeluri internaționale) vor fi limitate începând cu data de 15 mai, a anunțat luni Comisia Europeană. După eliminarea tarifelor de roaming în 2017, Executivul european introduce acum plafoane tarifare și la apelurile internaționale pentru a proteja consumatorii împotriva șocurilor unor facturi exorbitante atunci când efectuează un apel în Europa. Vezi în articol care vor fi noile tarife internaționale maxime în UE.
afacere
Foto: Pixabay

Patronii români resping propunerea de lege prin care firmele vor fi obligate să-și facă asigurări de răspundere profesională pentru insolvență sau dizolvare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Companii
Firmele ar putea fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară, potrivit unui proiect de lege privind registrul comerțului, lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Consiliul patronilor IMM susține că o astfel de obligație va avea un impact foarte mare asupra startup-urilor, care riscă să nu își mai poată desfășura activitatea.
Geanta Louis Vuitton cu ecrane flexibile
Foto: Captura YouTube - Tech World

VIDEO Louis Vuitton colaborează cu startup-ul care a lansat primul telefon flexibil din lume

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | IT
Anul 2019 este anul ecranelor flexibile. Deși lista companiilor la care ne așteptam să adopte această tehnologie este lungă, nu credeam că brandul de modă Louis Vuitton va fi printre ele. Startup-ul Royole din China, care ”a furat” startul în cursa lansărilor de telefoane flexibile cu propriul său dispozitiv - FlexPai, a colaborat cu casa de modă din Franța pentru a integra tehnologia în noua colecție de genți de la Louis Vuitton.
Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES

Orange cere în instanță anularea amenzii de 14 milioane de euro de la Consiliul Concurenței

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Telecom
Orange a deschis joi, 9 mai, două procese în instanță prin care cere suspendarea și anularea amenzii de 14 milioane de euro impuse anul trecut de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă. Autoritatea susține că Orange ar fi limitat mai mulți ani accesul unei companii în propria rețea, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienții săi, în timp ce Orange afirmă că tot ce a făcut a fost să stopeze practici comerciale înșelătoare ale respectivului furnizor de servicii.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

5 capcane la fondurile europene 2019: Cei 200.000 Euro pentru microîntreprinderi POR 2.1 A. Motivul pentru care s-a picat masiv în 2016

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii care vor să obțină fondurile europene de maximum 200.000 de euro din linia de finanțare POR 2.1 A - microîntreprnderi trebuie să fie atenți la cel puțin 3 capcane, după cum arată un consultant într-un set de explicații transmis StartupCafe.ro.
Electrocasnice
Foto: Wikimedia Commons

Programul Rabla pentru electrocasnice - Cât este voucherul pentru fiecare tip de aparat, de la TV-uri la mașini de spălat

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Consumator
Ministrul Mediului anunța acum câteva zile că programul Rabla va include și televizoare și mașini de spălat, iar bugetul va fi mai mare decât anul trecut. Ministrul mai spunea că programul va fi extins și pentru instituțiile publice și primării, având în vedere cantitatea mare de deșeuri electrice generate de acestea. Pe 10 mai a fost supus dezbaterii publice ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice. În articol puteți citi despre cele mai importante părți ale programului. Bugetul programului va fi 40 milioane lei. Înscrierile se vor face direct la magazin (inclusiv online) iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziționat, spune Ministerul Mediului.
castigatorii Campionatului National de Microsoft Office
Foto: Hotnews

Cei mai buni specialiști Microsoft Office din România: 3 elevi de liceu participă în SUA la Campionatul Mondial

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | IT
Trei elevi de liceu vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist (Microsoft Office World Championship - MOSWC), care va avea loc la New York, în perioada 28-31 iulie. Unul dintre elevi, de la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila, s-a calificat pentru a doua oară în finala mondială din America.
Dan Cautis, profesor AI
Foto: Hotnews

Inteligența artificială încotro? Un profesor român în SUA explică de ce suntem încă foarte departe de a avea oameni-roboți

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | IT
Inteligența artificială (AI), o tehnologie despre care se vorbește tot mai des în ultimii ani. Atât de des încât specialiștii atrag atenția că în multe cazuri a devenit o strategie de promovare a unor produse, de altfel banale. Și totuși, cercetătorii în domeniu vorbesc despre inteligența artificială care ar putea înlocui mintea umană. Cât de departe suntem de acel punct și de ce AI este blocată la nivelul anilor '70.
Tren din Ungaria
Foto: MAV Start

Ungaria vrea să vadă dacă este viabilă construcția unei linii de mare viteză Budapesta - Varșovia

de Vlad Barza HotNews.ro
Agenția de dezvoltare a infrastructurii din Ungaria a desemnat companiile care vor realiza studiul de fezebilitate pentru propusa cale ferată de mare viteză dintre Budapesta și Varșovia. Între cele două orașe sunt 800 km și călătoria poate dura între 9 ore și jumătate și 14 ore. O propunere este și construcția unor linii care să permită viteze de peste 300 km/h, dar probabil că proiectul ar costa enorm. O variantă ar fi, cum au arătat consultanți din Polonia, să se aleagă un proiect mai ieftin care să scadă însă timpii de parcurs la 5 ore - 5 ore 30 min.

Salariul mediu net a fost de 3075 lei în martie. Cele mai mari salarii au fost în IT&C, iar cele mai mici în industria ospitalității

de DP HotNews.ro
În luna martie 2019, salariul mediu net a fost de 3075 lei, în creștere față de luna precedentă cu 142 lei (+4,8%), au transmis luni reprezentanții Institutului Național de Statistică. Cele mai mari salarii nete au fost în IT&C (7491 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1752 lei). Față de martie 2018, cele mai mari creșteri au fost în activități extractive și în construcții, aceste creșteri depășind 40%.
Tren de marfa
Foto: Hotnews

Grevă spontană și la fabrica de vagoane Astra Rail din Caracal, după protestul de la Arad

de Vlad Barza HotNews.ro
Aproximativ 130 de angajați ai fabricii de vagoane Astra Rail, din Caracal, județul Olt, au ieșit, vineri, în fața fabricii, refuzând să mai lucreze. Ei s-au alăturat colegilor din Arad, care protestează de trei zile, cerând majorarea salariilor, scrie Mediafax. Oamenii spun că vor refuza să intre la lucru și de luni dacă nu vor primi o creștere salarială de cel puțin 10%.

Prețurile au crescut în medie cu 4,1% în aprilie și ar putea încheia anul la peste 3,5%

de Dan Popa HotNews.ro
Apariția cartofilor noi în aprilie, care s-au pus în vânzare la circa 20 de lei /kilogram a dus la scumpirea medie a cartofilor cu peste 30% față de decembrie 2018, cartofii înregistrând cea mai mare scumpire din toate elementele coșului de consum luat în calcul de INS. Prețurile de consum în luna aprilie 2019 comparativ cu luna aprile 2018 au crescut cu 4,1%, a transmis luni Institutul Național de Statistică. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 4,4%.
Digi24
Foto: Digi24

RCS&RDS mută televiziunea Digi24 pe altă firmă din grupul DIGI

de Adrian Vasilache HotNews.ro
RCS&RDS va transfera o parte din activele media și efectivele implicate în producția de programe TV și conținuturi online sub brandul Digi24 către Campus Media TV SRL, o altă companie din grup, ca parte a procesului de eficientizare a activității diviziei media inițiat în luna februarie din acest an, a anunțat vineri grupul DIGI. Transferul implică și cedarea licenței audiovizuale în baza căreia emite postul de știri Digi24 și va deveni efectiv după minimum 30 de zile. O astfel de operațiune necesită și acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Noutăți Start-Up Nation: Fondul de Contragarantare poate aduce aplicantului o economie de 5.120 de lei

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Fondul Român de Contragarantare (FRC) invită firmele care vor fi selectate la finanțare în programul Start-Up Nation 2018-2019 să opteze pentru contragarantare la creditul-punte pe care îl iau de la băncile partenere, mecanismul fiind unul opțional.
Un fragment din playlist-ul Spoptify
Foto: Spotify

Spotify a creat un playlist pentru alegerile europarlamentare. Ce melodie a ales din România

de Vlad Barza HotNews.ro
Site-ul de streaming Spotify a creat un playlist cu melodii din toate țările UE și îndeamnă oamenii să voteze la alegerile europarlamentare (23-26 mai). Din România a fost aleasă piesa Rămâi, cu Delia & the Motans.
Instagram
Foto: Hotnews

Instagram lansează o revistă online pentru a ajuta studenții stresați de examene

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | IT
Instagram a lansat o revistă online prin care dorește să ofere studenților sfaturi și sprijin pentru gestionarea stresului în timpul sesiunilor de examene. Revista numită #GramFam, oferă informații și sfaturi de la o serie de celebrități și influenceri.
Cel mai rapid tren japonez
Foto: Captura Nikkei

VIDEO Japonia începe testele cu cel mai rapid tren Shinkansen de până acum

de Vlad Barza HotNews.ro
Japonia începe vineri testele cu cel mai nou tren de mare viteză Shinkansen, capabil de o viteză operațională de 360 km/h. Prima fază de testare se va încheia în 2021, iar trenurile numite Alfa-X ar trebui să devină operaționale abia în 2030. Japonia este prima țară care a introdus trenuri de mare viteză pe linii dedicate lor, în 1964, viteza primelor garnituri fiind 210 km/h.
Tren
Foto: Hotnews

CFR recomandă studenților să evite rutele spre Cluj și Iași în perioada vizitei Papei Francisc

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR Călători a anunțat acum câteva zile că va pune trenuri mai lungi între 31 mai și 2 iunie în zonele vizitate de Papa Francisc, iar compania recomandă studenților ”să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din orașele respective” (Cluj și Iași). Reamintim că studenții au gratuitate pe trenurile CFR, iar o cincime dintre biletele emise anul trecut au fost pentru studenți. Marea problemă este că CFR folosește zilnic 800 de vagoane, deși ar avea nevoie de cel puțin 350 în plus.
Blue Moon
Foto: Blue Origin

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a intrat în lupta pentru Lună cu proiectul Blue Moon

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | Companii
Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, care controlează companiile Amazon și Blue Origin, a intrat oficial în cursa pentru recucerirea Lunii, cu un transportor spațial pentru vehicule și echipamente, numit Blue Moon.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Uber pe bursă: Aplicația de ride-hailing a fost evaluată la 82 miliarde de dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | IT
Compania de ride-sharing Uber a fost evaluată la 82 miliarde de dolari, în urma listării sale la bursă, una dintre cele mai mari de pe piața de capital din acest an.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

3 elemente ce determină valoarea unei companii ca angajator. Ce fac firmele cu reputație proastă pentru a găsi angajați

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | Cariere
Există trei elemente cheie ce determină valoarea unei companii ca angajator, arată un studiu realizat de o companie de recrutare. Care sunt acestea și ce fac angajatorii cu o reputatie proastă pentru a atrage noi angajați și cele mai importante aspecte pentru români, în ceea ce privește decizia de angajare.
Grevistii de la Astra Rail
Foto: Arad Online

Angajații fabricii de vagoane Astra Rail din Arad au intrat în grevă. Pe lista nemulțumirilor: cererile de mărire salarială, dar și indienii aduși să lucreze la companie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sute de muncitori au părăsit joi fabrica de vagoane de marfă Astra Rail Industries și au pichetat, spontan, clădirea de birouri a companiei Greenbrier, care deține Astra Rail Industries, scrie AradOn. Se pare că scandalul este legat de planul managementului american de a aplica creșteri salariale mult mai mici decât cele promise de managementul precedent. Neînțelegerile dintre angajați și patronat au sporit, iar la mijloc au intrat și problemele legate de sutele de indieni angajați la fabrică, scrie specialarad.ro.

În noaptea de duminică spre luni, BRD va întrerupe sistemul informatic de carduri. Banca recomandă clienților să își asigure o rezervă de numerar

de DP HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În noaptea de duminică spre luni, BRD va întrerupe sistemul informatic de carduri între orele 00:00 și 06:00, interval în care deținătorii de carduri BRD nu vor putea realiza operațiuni cu acestea în România sau în străinătate, iar rețeaua de ATM-uri și POS-uri a băncii nu va fi disponibilă. ”Recomandarea noastră pentru clienții care vor fi în situația de a face diverse plăți în respectivul interval orar este să își asigure o rezervă de numerar. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente pe care această operațiune le-ar putea cauza clienților noștri deținători de carduri și le mulțumim pentru înțelegere”, au transmis reprezentanții BRD:
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Tesla Killer: BMW nutrește gânduri ucigașe; Jeff Bezos și Elon Musk vor să ajungă pe Lună, dar în moduri diferite

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
BMW promite o autonomie de 600 km pentru noile sale automobile electrice. BMW va avea 25 de vehicule electrificate până în 2025, din care 12 vor fi integral electrice. iNext este programat pentru lansare în 2021. Pentru prima dată, vom combina conducerea înalt automatizată cu conectivitate de nivel înalt și interior digitalizat. Totul într-un singur vehicul ● Jeff Bezos și Elon Musk vor să ajungă pe Lună, dar în moduri diferite. Jeff Bezos, fondatorul lui Amazon, este așteptat să facă precizări despre planurile companiei sale spațiale, Blue Origin, de a trimite misiuni robotice și umane pe suprafața lunară, posibil pe baza unui contract cu NASA.
Mark Zuckerberg
Foto: -Captura YouTube-

Unul dintre co-fondatorii Facebook cere spargerea companiei: Puterea lui Mark Zuckerberg este fără precedent

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | IT
Unul dintre co-fondatorii Facebook, Chris Hughes, cere autorităților americane să spargă compania în mai multe firme mai mici, avertizând că în acest moment șeful rețelei sociale, Mark Zuckerberg, are o „putere fără precedent”, „ne-americană” și o „influență uluitoare” în societate și în politică ca urmare a monopolului în domeniul social network.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Stire actualizata

​DOCUMENT Proiectul amnistiei fiscale cerute de Dăncilă: Finanțele se pregătesc să piardă peste 1 miliard de lei

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) se pregătește să piardă 1 miliard de lei din amnistia cerută de Dăncilă din cauza ANAF, despre care HotNews.ro a scris aici. De asemenea, o altă măsură a proiectului de Ordonanță de Urgență vizează reducerea TVA la 5% pentru livrarea de alimente BIO. Aici, impactul bugetar negativ va fi de 106 milioane lei, anul acesta. Vezi în text proiectul
CESA
Foto: Hotnews

Au început înscrierile online pentru premiile startup-urilor, CESA 2019

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | Cariere
Startup-urile care integrează componente software sau hardware se pot înscrie online direct sau pot fi nominalizate la faza națională a competiției Central European Startup Awards (CESA).
Amazon
Foto: www.vpnsrus.com

Amazon a fost victima hackerilor: Peste 100 de vânzători au fost afectați

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | IT
Documentele obținute de Bloomberg arată că gigantul e-commerce Amazon fost victima unei fraude "extinse" care a permis hackerilor să obțină acces la conturile a aproximativ 100 de vânzători și să transfere bani în conturile lor bancare. Compania a confirmat agenției de știri că a efectuat o investigație asupra incidentului.
Revolut
Foto: Hotnews

Orașele cu cel mai mare număr de utilizatori Revolut: 250.000 de români folosesc aplicația fintech

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | IT
La un an de la lansarea pe piața din România, aplicația fintech britanică Revolut depășește pragul de 250.000 de utilizatori — un număr de 12 ori mai mare față de luna mai a anului 2018. România urcă astfel pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, și este cea de a cincea piață Revolut în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

CITR Group: Motorul economiei românești se supraîncălzește – decalajele se adâncesc/ 80% din business-ul românesc e produs de 4% din companii

de DP HotNews.ro
La începutul lui 2018, numărul companiilor în dificultate a ajuns la 51% din totalul companiilor de impact, inversând, pentru prima dată, balanța între companii sănătoase și companii în dificultate, arată un studiu transmis joi de reprezentanții Casei de Insolvență Transilvania (CITR). Deși numărul companiilor de impact crește comparativ cu anul precedent, procentul de 4% al acestora în piață rămâne neschimbat, iar valoarea lor ca pondere în economie crește exponențial. Mai mult de jumătate din cele aproape patru milioane de salariați din România sunt angajați în companii de impact.

PE SCURT. IAA România deschide un hub regional în Transilvania. Contul Raiffeisen - la Publicis

de C.I. HotNews.ro
IAA România se extinde cu un hub regional la Cluj Napoca. Agenția de publicitate Publicis România a câștigat contul Raiffeisen Bank.
wi-fi
Foto: Pixabay

Licitația de peste 165 milioane de lei pentru internet wireless în 4.500 de școli a ajuns în faza contestațiilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | Telecom
Licitația de peste 165 milioane de lei pentru realizarea unei platforme naționale de internet wireless în 4.500 de școli, lansată în luna octombrie a anului trecut, nu și-a stabilit nici acum câștigătorii. După ce termenele procedurii au fost prelungite, acum s-a ajuns ca unul dintre cele trei consorții de firme care au depus oferte la această licitație să conteste procedura. Vezi în articol cum acuză Orange o denaturare a concurenței în fața Huawei și Telekom.
Telekom Romania, in primul trimestru din 2019
Foto: OTE

Afacerile grupului Telekom în România, la care statul este acționar minoritar, au continuat să scadă și în primul trimestru din acest an

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | Telecom
Grupul Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote), la care statul este acționar minoritar, a raportat venituri în valoare de 216,6 milioane de euro în primele trei luni din acest an, în scădere cu 4,4% față de perioada similară a anului trecut, arată datele grupului elen OTE, acționarul majoritar. Telekom a continuat să piardă abonați la serviciile de internet, TV și telefonie mobilă, singura creștere fiind pe segmentul de telefonie fixă, datorită creșterii semnificative a bazei de clienți pentru servicii integrate fix-mobil.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Un laptop din Liban ar fi dus la cea mai gravă investigație care-l incriminează pe Carlos Ghosn

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | Auto
Fără un laptop din Liban, obținut în acest an de Nissan și de autoritățile japoneze, este foarte posibil să nu fi existat cea mai gravă investigație care-l privește pe Carlos Ghosn, scrie Financial Times. Fostul șef al Renault Nissan, căruia i s-au adus multiple acuzații, are părinți libanezi și este privit ca un erou în țara cu capitala la Beirut, unde au fost puse și bannere stradale cu mesaje de susținere, după ce fostul șef a fost arestat.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele reconfirmă necesarul de finanțare de peste 70 miliarde lei, anunțat la Bugetul pe 2019

de F.B. HotNews.ro
În prima variantă a bugetului pe 2019, care a fost pusă în dezbatere la începutul anului, necesarul de finanțare era de 70,6 miliarde lei. Ulterior, acesta a fost crescut în urma majorării alocațiilor copiilor, așa că este estimat la 72 miliarde lei. Despre această cifră HotNews.ro a mai scris aici și, mai recent, aici.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Uber se listează la Bursa din New York: Așteptările analiștilor și comparații cu Facebook, Twitter sau Lyft

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | IT
Uber Technologies Inc își va face mâine debutul pe Bursa de Valori din SUA, New York Stock Exchange. Acest IPO (ofertă publică inițială) a fost deja numită drept unul dintre cele mai importante evenimente de investiții ale anului, iar analiștii se întreabă dacă acest debut este viitorul sau, mai degrabă, simbolul celei de a doua bule a onlineului. Îndiferent de opinie, acest eveniment este unul istoric și merită să aflăm cum o simplă idee s-a materializat într-un gigant la nivel global, arată o analiză a casei de brokeraj XTB.
Trenuri germane de mare viteza ICE
Foto: Deutsche Bahn

Nici nemții nu mai sunt ce au fost - Cum au ajuns trenurile germane să aibă întârzieri record

de Vlad Barza HotNews.ro
Reputația Germaniei pentru punctualitate are de suferit după ce anul trecut un sfert dintre trenuri au avut întârzieri și compensațiile acordate pasagerilor au crescut și ele. Mulți spun că este nevoie de o reformă dură în sectorul feroviar german în care se fac două miliarde de călătorii anual, de peste 30 de ori mai multe ca la noi. Criticii spun că statul german investește în infrastructură mult prea puțin față de alte state și cei mai pesimiști spun că sectorul feroviar german este ”praf și pulbere”. Evident că nu este chiar așa, însă în articol puteți citi despre problemele unei țări pe care noi românii o invidiem și o respectăm.
Tren al CFR Marfa
Foto: Hotnews

CFR Marfă: Bugetul pe 2019 prevede pierderi de 21 milioane de euro, iar volumul de transport scade

de Vlad Barza HotNews.ro
Bugetul CFR Marfă pe 2019, al cărui proiect a fost publicat miercuri de Ministerul Transporturilor, prevede o pierdere echivalentă cu 21 milioane euro. Nivelul plăților restante este 619 milioane de lei în BVC pe 2019 al CFR Marfă. ”Plățile restante sunt reduse față de cele înregistrate în anul 2018 cu 30%”, se mai arată în expunerea de motive citată de Club Feroviar.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

5 lucruri interesante din noul Program de Convergență. Câți bani estimează Finanțele că fac, de fapt, în urma „Ordonanței lăcomiei”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Guvernul a adoptat miercuri, printr-un Memorandum, Programul de convergență 2019-2022. Printre multe alte lucruri deja afirmate sau menționate prin alte acte guvernamentale, se mai afla unele idei ce sunt de reținut.
ANAF
Foto: ANAF

ANAF caută românii care fac tranzacții cu criptomonede, colaborând pentru asta cu omologii străini/ Fiscul va înmulți controalele la firmele care vând online telefoane mobile

de F.B. HotNews.ro
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) verifică tranzacțiile cu criptomonede realizate de persoane fizice și juridice din România, în vederea stabilirii gradului de respectare al obligațiilor declarative și de plată a impozitelor aferente veniturilor realizate, susțin reprezentanții ANAF.
Guvernul
Foto: Guvern

Guvernul își reafirmă "dorința" de a lista 10% din Hidroelectrica

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul are în vedere inițierea unei oferte publice primare pentru vânzarea unui pachet de 10% acțiuni nou emise la SPEEH Hidroelectrica, respectiv 15% acțiuni nou emise la Societatea Complexul Energetic Oltenia, prin majorare de capital social, se arată în Programul de convergență 2019-2022, adoptat miercuri de Guvern printr-un Memorandum. Aceasta frază se află și în documentul de anul trecut, doar că acum este cu litere îngroșate (au folosit "bold").
Harrys
Foto: Hotnews

Tranzacție imensă: Startup american, vândut cu 1,3 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Economie | Consumator
Un startup american care vinde lame de bărbierit și accesorii pe bază de abonament online, Harry's, a fost cumpărat cu 1,37 miliarde de dolari de Edgewell Personal Care, care deține, printre altele, brandurile de îngrijire personală Schick, Wilkinson, O.B.
Protest Uber
Foto: Twitter - California Labor Federation ‏

Greva șoferilor UBER s-a întins în orașe din SUA, UK, Australia și alte țări

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Companii
Șoferii de pe aplicațiile de ridehailing precum Uber, Lyft sau Bolt se luptă de ani de zile pentru dreptul de a se sindicaliza și negocia modul în care sunt plătiți. Până acum, au eșuat - dar au găsit un alt mod de a obține această putere. Cu câteva zile înainte ca Uber să se listeze pe bursă, șoferii din cel puțin 8 orașe din Statele Unite, dar și din alte țări, precum Marea Britanie, Australia și India, protestează astăzi și doresc să boicoteze aplicațiile de ridehailing timp de 24 de ore.
Superbet
Foto: superbet.ro

Fondul american de investiții Blackstone intră în acționariatul Superbet

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Companii
Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, devine acționar minoritar al Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, în urma unei investiții de 175 de milioane de euro.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele vor să reducă TVA la 5% pentru livrarea produselor montane, bio, tradiționale

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de OUG, care este în curs de finalizare, și care vizează, printre altele, reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se arată într-un comunicat de presă al instituției. După finalizarea proiectului de act normativ, MFP îl va publica pe site-ul propriu spre consultare publică.
Nest Home Max
Foto: Captura YouTube - Engadget

Google a combinat difuzorul inteligent Home și camera de securitate Nest într-un singur dispozitiv

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | IT
Pentru cei din tabăra "Hey, Google" a apărut un nou produs din gama hardware Google controlată prin voce: Google Nest Hub Max — un difuzor inteligent cu ecran tactil de dimensiunea unei tablete și o cameră inteligentă.
plan de afaceri
Foto: Pexels

Număr record de firme în domeniul consultanței de business și management, în România. Mai profitabil să dai sfaturi decât să faci afaceri

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Companii
Cu peste 3.250 societăți comerciale nou-apărute, anul 2018 a însemnat un număr record de companii înființate în domeniul consultanței pentru afaceri și management, indică datele oficiale ale Registrului Comerțului consultate de specialiștii Termene.ro. Valoarea este una spectaculoasă, dacă se ține cont de faptul că din anul 2004 până în anul 2017 doar într-un singur an a fost depășită valoarea de 2.500 de noi companii înființate (anul 2013). Cum se explică aceste creșteri.
Atac ransomware
Foto: CERT-RO

Atac cibernetic semnalat la numărul unic 1911: Un spital din județul Alba nu mai are acces la date din sistemul informatic

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Telecom
"Reprezentanții unui spital din județul Alba au sunat recent la 1911 și au semnalat că se confruntă cu atac cibernetic. Este un ransomware, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Cătălin Aramă, directorul general al CERT-RO (Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică). Ransomware-ul este un software malițios care blochează accesul la fișierele stocate într-un sistem informatic, solicitând plata unei sume de bani în schimbul redobândirii accesului la acestea.
Viorica Dancila
Foto: gov.ro

UPDATE O amnistie fiscală cerută de Dăncilă din cauza ANAF. Finanțele iau măsuri

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să ia măsuri în ceea ce privește deciziile de impunere emise recent de ANAF pentru anii 2014-2017. Chiar i-a sugerat un soi de amnistie fiscală pentru cei aflați în situația în care au primit „plicurile” de la Fisc. Conform noii idei, unii vor ajunge să plătească mai puțin, iar alții deloc.
UPDATE Vezi care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul
Google
Foto: Pixabay

Google: Noi instrumente pentru confidențialitatea utilizatorilor și transparența reclamelor

de RA HotNews.ro
Google intenționează să introducă, în următoarele luni, noi instrumente pentru browser, pentru a limita modul în care activitatea utilizatorilor este urmărită de companiile de publicitate și a oferi o perspectivă mai amplă asupra motivelor pentru care apar anumite reclame, informează Reuters, citată de Mediafax.
Bucharest Tech Week
Foto: Universum Events

webPR: ​Bucharest Tech Week îl salută pe George

de Smile Media
Joi, 9 Mai 2019 Economie | IT
George, primul banking inteligent din România, o inovație marca BCR, este partenerul principal al Bucharest Tech Week 2019, cel mai amplu festival de tehnologie la nivel național, aflat la cea de-a patra ediție.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Semnarea acordului cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4, o acțiune de imagine în campanie electorală

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Energie
Guvernul Dăncilă nu se poate lăuda cu mari proiecte de investiții, însă fiind campanie electorală, încearcă să acopere acest vid de realizări cu acțiuni de imagine. Așa s-a ajuns în situația în care miercuri să fie semnat un acord al investitorilor în formă preliminară, cu o companie chineză, pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Semnarea acordului nu înseamnă că acele reactoare vor fi sigur construite cu firma chineză. Înseamnă doar că vor urma încă cel puțin doi ani de discuții, dar și de cheltuire a unor bani.
Volkswagen ID.3
Foto: Volkswagen

​FOTOGALERIE Volkswagen ID.3, mai aproape de producție: poate fi rezervat online precum Tesla; are trăsături de BMW i3

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Auto
Volkswagen ID.3, automobil compact, 100% electric, care marchează debutul pe piață a noii platforme electrice MEB a Volkswagen Group, poate fi acum rezervat online, precum mașinile Tesla, iar primele detalii dezvăluie că ID.3 are trăsături împrumutate de la BMW i3, indicând astfel și care va fi unul dintre cei mai impotanți rivali pe piața mașinilor electrice, deși Volkswagen este o marcă de volum, iar BMW o marcă premium. Pentru România sunt disponibile 450 de unități Volkswagen ID.3, pentru anul 2020, iar ele pot fi rezervate începând de Miercuri, 8 Mai 2019, odată cu deschiderea comenzilor pentru alte 28 de țări.
-
Foto: Blogul Kaspersky Lab

Cum funcționează campaniile de dezinformare pe rețelele sociale - Despre boți, știri 20% false și efecte pe Facebook și Twitter

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | IT
​Se discută tot mai serios despre cum actori statali puternici pot influența utilizatorii rețeleleor sociale prin mari operațiuni de dezinformare care profită de cât de repede se răspândesc tot felul de informații pe aceste rețele. Despre boți, știri false, spionaj cibernetic și atacuri cibernetice la adresa altor state puteți citi într-un articol realizat după o discuție cu Costin Raiu, director global al echipei de Cercetare și Analiză la Kaspersky Lab.
Binance
Foto: Pixabay

Hackerii au furat 7000 de bitcoins de la unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | IT
Hackerii au furat monede virtuale în valoare de 41 de milioane de dolari de unul dintre cele mai mari exchage-uri de criptomonede din lume — Binance, potrivit reprezentanților companiei. Atacatorii au reușit să retragă 7000 de criptomonede bitcoin folosind o varietate de tehnici ,"inclusiv phishing, viruși și alte atacuri", potrivit unei postări a directorului executiv Zhao Changpeng, pe site-ul exchange-ului.
Bursa de Valori Bucuresti - BVB
Foto: Hotnews

Topul randamentelor dividendelor la BVB

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Burse
Trei companii din energie și două din sectorul financiar domină topul randamentelor dividendelor de la Bursa de Valori București, în acest an. Turbomecanica, Romgaz și BRD ocupă primele trei poziții în top, cu procente de 13,1%, 12,4% și 12,2%, reiese dintr-o analiză realizată de Tradeville.
Adrian Dragomir, Termene.ro
Foto: Hotnews

În România să dai sfaturi despre afaceri e de opt ori mai profitabil decât să faci propriu-zis afaceri (analiză pe piața firmelor de consultanță)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Cu peste 3.250 societăți comerciale nou-apărute, anul 2018 a însemnat un număr record de companii înființate în domeniul consultanței pentru afaceri și management, indică datele oficiale ale Registrului Comerțului consultate de specialiștii Termene.ro. Valoarea este una spectaculoasă, dacă se ține cont de faptul că din anul 2004 până în anul 2017 doar într-un singur an a fost depășită valoarea de 2.500 de noi companii înființate (anul 2013).
StartUp Nation
Foto: StartupCafe.ro

Start-Up Nation: Dobânzi și comisioane la creditele acordate de băncile partenere

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Firmele care se vor califica la finanțare în programul Start-Up Nation 2018-2019 vor putea accesa credite-punte cu dobânzi fixe de la Banca Transilvania, CEC și BCR, potrivit ofertelor primite de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Incidente de securitate cibernetica, raportate la 1911
Foto: Ministerul Comunicatiilor

Românii au început să sune la 1911 pentru a raporta incidente de securitate cibernetică: Unul dintre apeluri a venit de la un spital

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Telecom
O unitate spitalicească și mai multe persoane fizice au sunat recent la 1911 pentru a raporta incidente de securitate cibernetică, a anunțat miercuri Ministerul Comunicațiilor. La numai cinci zile de la operaționalizarea numărului unic 1911 apelabil din toate rețelele de telefonie la tarif normal, 87 de alerte unice de securitate cibernetică au fost raportate către CERT-RO, 25% dintre acestea fiind din București. Vezi în articol ce incidente de securitate au fost semnalate până acum.
Google
Foto: PxHere

Google susține că tehnologia sa poate depista cancerul cu un an înaintea doctorilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | IT
Google susține că a reușit să dezvolte tehnologia care folosește inteligența artificială (AI) capabilă să depisteze cancerul pulmonar cu mult timp înainte ca medicii să poată vedea boala, ceea ce ar duce la creșterea semnificativă a ratei de supraviețuire la acest tip de cancer.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

DOCUMENT Modificări la Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice modifică Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, la care nu s-au prea înghesuit cetățenii, mai ales că anul trecut au fost doar 18 garanții în valoare totală de 340.000 lei, potrivit instituției. Anul acesta s-a modificat legislația, așa că s-a stabilit acum plafon de 10 milioane lei. De asemenea, mai apar unele modificări.
Salariul minim 2018-2019
Foto: Wikimedia Commons

Firmele de construcții, obligate să asigure salariul minim brut de 3.000 de lei, indiferent de ponderea activității și de facilitățile fiscale (avocat)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Firmele din sectorul construcțiilor sunt obligate să asigure salariu minim brut de 3.000 de lei inclusiv salariaților cu activitate mixtă, independent de facilități fiscale acordate și indiferent de ponderea activității de construcții în firmă - atrage atenția un avocat specializat în taxe.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Sancțiuni date de Fisc pentru lipsa noilor case de marcat. Ar trebui amendat și Ministerul Finanțelor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
ANAF anunță, printr-un comunicat de presă, că a sancționat cu circa 4 milioane lei firmele pentru lipsa noilor case de marcat cu jurnal electronic. Practic, este nevoie de aceste dispozitive în vederea legării Fiscului la ele. ANAF nu poate face asta întrucât nu a fost informatizat. Ar fi fost ideal, măcar anul trecut, să se investit ceva pe partea asta, dacă tot a cerut mediului de afaceri să se suspună legislației. Zero lei au fost investiți în infrastructura IT, o arată datele bugetare.
Google Pixel 3a
Foto: Google

​VIDEO Google a lansat cel mai ieftin telefon Pixel de până acum

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | IT
​Google a prezentat la conferința dezvoltatorilor, în California, cel mai ieftin smartphone Pixel de până acum, modelul 3a care costă 399 de euro, cu peste 300 de euro mai puțin decât modelul ”fanion” Pixel 3. Cel mai interesant lucru de la Pixel 3a este Night Sight, un mod de fotografiere ce se bazează mult pe software și care poate produce rezultate excelente - fotografii în beznă sau pe lumină slabă care ies incredibil de bine, de multe ori mai luminoase și mai detaliate decât poate percepe ochiul uman în aceleași condiții.
Japonezi
Foto: Pixabay

10 zile libere sunt "prea multe". Cum s-au întors japonezii la muncă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Odată cu schimbarea erei, în Japonia a fost “Săptămâna de aur”, de data aceasta fiind de zece zile libere. S-au încheiat marți. Încă de la început, mulți au considerat că sunt prea multe zile, dar nu au avut încotro, s-au conformat, mare parte dintre ei. Așadar în prima zi de muncă Reiwa (noua eră), Naoto Tokunaga, în vârstă de 24 de ani, a apărut la biroul din Tokyo cu 30 de minute mai devreme decât de obicei pentru că era nerăbdător să ajungă acolo, potrivit The Japan Times.
Guvernul
Foto: Guvern

Proiectul de Hotărâre pentru a împrumuta încă 5,25 miliarde euro de pe piețele externe, pe masa Guvernului

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Guvernul ar putea adopta, în ședința de miercuri – 8 mai, un proiect de Hotărâre prin care va permite Ministerului Finanțelor să împrumute echivalentul 5,25 miliarde euro de pe piețele externe. Acest document apare în lista actelor normative de pe ordinea de zi și are un singur articol: „Se aprobă programul-cadru de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes", în sumă maximă, în orice moment, de 31miliarde euro sau echivalent în orice valută, denumit în continuare Program”. Ce înseamnă asta
fonduri
Foto: Pixabay

Programul Microindustrializare 2019: Statul va acorda și anul acesta fonduri de aproape 100.000 Euro fiecare, unor mici fabrici private. Descarcă propunerea de procedură

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Mici fabrici și ateliere private din România vor putea obține și anul acesta fonduri nerambursabile de maximum 450.000 de lei (aproape 100.000 euro) fiecare, pentru investiții, în cadrul programului Microindustrializare 2019, însă bugetul disponibil va fi mult mai mic decât în 2018, conform procedurii de implementare a schemei de finanțare, propuse marți de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

România, cel mai mare cost fiscal pentru un angajat cu salariu minim din UE

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | Companii
România are cel mai ridicat cost fiscal pentru angajat (40,85%) din cele 26 de țări analizate, semnificativ mai mare decât cota efectivă de impozitare din alte țări din Europa Centrală și de Est: 17,86% (Slovacia), 22,40% (Bulgaria), 29,29% (Polonia) și 33,5% (Ungaria), arată un studiu KPMG.
Fonduri
Foto: Pixabay

​DOCUMENT Fonduri pentru firme 2019: Buget redus pentru Programul Comerț, în care se oferă câte 52.000 Euro micilor afaceri

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Statul va oferi și în anul 2019 fonduri nerambursabile de câte 250.000 de lei (circa 52.000 de euro) unor mici firme private, pentru investiții, prin programul Comerț, însă anul acesta bugetul va fi mult mai mic decât în 2018, conform propunerii de procedură scoase în dezbatere publică marți, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Trenuri
Foto: Hotnews

Statutul personalului feroviar a fost adoptat în Camera Deputaților

de Vlad Barza HotNews.ro
În plenul Camerei Deputaților a fost adoptat marți statutul personalului feroviar, cu 203 voturi pentru și două împotrivă. Unul dintre articolele importante ține de reducerea cu cinci ani a vârstei standard de pensionare pentru personalul feroviar, iar stagiul obligatoriu de cotizare a fost stabilit la 30 de ani.
Comisia Europeana
Foto: pixabay.com

Comisia Europeană estimează un deficit bugetar de 3,5% din PIB și o creștere economică de 3,3%. Autoritățile de la București văd un deficit de 2,76% și creștere de 5,5%

de F.B. HotNews.ro
Creșterea economică reală este estimată la 3,3% pentru 2019 și 3,1% pentru 2020, se arată într-un raport al Comisiei Europene publicat marți, dar atrage atenția că incertitudinea și impredictibilitatea politicilor publice pot avea efecte negative asupra consumului și investițiilor, împiedicând creșterea economică.
Dacia electrique in viziunea Caradisiac
Foto: Caradisiac

Dacia electrică, în 2021, la 20.000 de euro? - Presa franceză vine cu noi teorii

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | Auto
Presa franceză vine cu noii teorii despre cum ar urma să arate o Dacia electrică și despre cât ar urma să coste. Publicația Caradisiac spune că ar putea fi vorba de un mini-SUV nu mai mare decât Twingo care va costa 20.000 de euro, dar va beneficia și de o subvenția de 6.000 de euro în Franța. Reamintim că Dacia nu a confirmat vreo dată de lansare pentru o mașină 100% electrică și șefii companiei au spus că o astfel de mașină va veni la momentul potrivit.
Cel mai mult trebuie sa muncesti pentru o casa in Cluj Napoca
Foto: sxc.hu

Pentru un apartament de două camere în Cluj trebuie să muncești peste 11 ani. În București, puțin peste 8 ani, iar la Reșița 4 ani și 3 luni. Care ar fi prețul ”corect”?

de Dan Popa HotNews.ro
Care e asemănarea dintre Las Vegas și Giurgiu, știți? Vă spun eu: în ambele, prețul mediu al unei locuințe echivalează cu 4,6 ani de lucru plătiți cu salariul mediu (aici, sursa). Din același punct de vedere, Los Angeles e frate cu Craiova. În ambele orașe e nevoie de aproape 10 ani de muncă pentru a-ți cumpăra o locuință. Pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică și al prețurilor medii pe metrul pătrat oferite în cel mai recent raport al Imobiliare.ro, HotNews a calculat de câte salarii e nevoie petru achiziția unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 60 de metri pătrați.
comert online si comert clasic
Foto: Pixabay

O platformă românească pentru eficientizarea livrărilor din comerț primește o investiție de 1,4 milioane euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | IT
Postis este un startup românesc care a dezvoltat o platformă prin intermediul căreia companiile naționale și internaționale de retail își pot eficientiza întregul flux de livrare. Firma a atras o nouă finanțare în valoare de 1,4 milioane de euro, ajungând astfel la investiții totale de 2 milioane de euro și o evaluare de 6 milioane de euro.
iWelcome cumpara Unloq
Foto: blog.unloq.io

Start-up IT din Cluj, cumpărat de o companie olandeză

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | IT
Startup-ul românesc care se concentrează pe serviciile de autentificare prin mai mulți pași, fără parolă - Unloq - a fost cumpărat de iWelcome, o companie europeană de Identity as a Service cu birouri în Olanda și România. Startup-ul din Cluj-Napoca a dezvoltat un sistem de autentificare securizată, înlocuind parolele cu acceptul dat de utilizatori de pe telefonul mobil, în urma unei notificări.
Marius Budai
Foto: Agerpres

Budăi: La pensie vin oamenii și spun că au lucrat 30-35 de ani și primesc doar indemnizație socială. După revoluție, au luat 5 lei în mână și 2 pe hârtie

de F.B. HotNews.ro
Măsura prin care s-a decis ca valoarea contribuțiilor plătite pentru un job "part-time" să fie similară cu cea din "full-time" urmărește ca acei angajați să poată beneficia de beneficii la momentul ieșirii la pensie, a susținut marți, ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Agerpres.
Dragos Anastasiu, Presedintele camerei de comert romano-germane
Foto: Hotnews

Anastasiu: Un tânăr care iubește pleacă pentru mai mulți bani? Nu, nu pleacă. Când ești îndrăgostit, rămâi

de F.B. HotNews.ro
Principalii vinovați pentru lipsa forței de muncă din România sunt oamenii de afaceri, nu statul, pentru că noi ne-am obișnuit să tot așteptăm să ni se dea, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK România), potrivit Agerpres.
Euro
Foto: Pexels

Investiții de pânǎ la 200.000 euro în startup-uri IT

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de investiții Early Game Ventures (EGV) anunță lansarea programului său de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie. Fondul va selecta anual aproximativ 5 firme IT românești care pot primi finanțare de până la 200.000 de euro pentru 7%-10% din acțiuni. Cine poate obține investiția.
Google Play Store
Foto: Flickr

Câștigătorii Google Play Award: Cele mai bune aplicații și jocuri din 2019 pentru Android

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | IT
Google a premiat cele mai bune aplicații de pe sistemul său de operare - Android - din acest an. Printre câștigători se numără și dezvoltatori de aplicații cunoscuți pe piață, precum instrumentul de desing grafic Canva, alături de alții selectați manual de Google. Există, de asemenea, cânteva categorii noi, precum cea mai inventivă aplicație (Most Inventive), cel mai frumos joc (Most Beautiful Game) și Best Living Room Experience.
Dacian Ciolos
Foto: Captura video

Dacian Cioloș, declarație controversată: Decizia de a exporta sau nu gaze o luăm noi, România

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | Energie
Legislația europeană nu permite statelor membre restricții la exporturile de gaze. De altfel, România s-a aflat într-un proces de infringement din cauza blocării acestor exporturi, dar și sub investigația Comisiei Europene tot din același motiv. În acest context, o declarație a fostului premier și comisar european Dacian Cioloș, actual candidat la alegerile europarlamentare, ridică semne de întrebare.
Bogdan Capraru
Foto: Hotnews

ROBOR sau IRCC? Care ar fi o soluție mai bună pentru clienții băncilor?

În data de 2 mai a.c. a fost publicată pentru prima oară mult așteptata valoare a indicelui de referință pentru creditele acordate consumatorilor, abreviat IRCC. Conform calculelor, acesta a reieșit cu aproximativ 0,9 puncte procentuale mai mic decât valorile ROBOR. Deși această diferență pare relativ semnificativă, ea nu ne spune nimic despre cum va evolua valoarea acestui indice în continuare. Schimbarea în sine, riscă nu doar să nu ducă la reducerea ratelor, ci ar putea genera distorsiuni și cheltuieli inutile atât băncilor cât și clienților.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Plafonul veniturilor celor aflați în concediu de creștere a copilului pentru care nu se suspendă plata indemnizației a fost majorat

de DP HotNews.ro
Plafonul veniturilor realizate de o persoană aflată în concediu pentru creșterea copilului pentru care nu se suspendă plata indemnizației a fost majorat la 6.250 de lei/an, potrivit unui document apărut recent în Monitorul oficial.
Actul normativ modifică procedura de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 ani sau până la vârsta de 3 ani pentru copilul cu handicap.
Bulgarele de zapada si datoria Romaniei
Foto: Pixabay

Datoriile familiei Castană și îndatorarea României. Cât de mare e „bulgărele de zăpadă”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Nu e grav că te împrumuți, nu e grav că trebuie să o faci, dar e grav că iei banii pentru a-i consuma pe ceva ce nu îți aduce nimic în viitor. Un exemplu pe înțelesul tuturor. Să spunem că munca familiei Castană este de întreținere a locuințelor, adică a face curățenie în case. Chiar și cei doi copii de 18 și 19 ani lucrează pentru binele familiei. Toată munca este manuală, nu folosesc nici măcar un aspirator. Și, totuși, ei nu înțeleg de ce nu mai sunt chemați și a doua oară să facă treabă în aceeași locuință, după ce au mers o dată.
Subocuparea este noul somaj
Foto: sxc.hu

Subocuparea este noul șomaj. În anul 2018, circa un sfert de milion de români inactivi doreau să lucreze, dar fie nu căutau de lucru, fie nu erau disponibili să înceapă lucrul

de DP HotNews.ro
În anul 2018, peste 200.000 de români (200.200, mai exact) care lucrau part-time doreau și erau disponibili să lucreze mai multe ore decât în prezent, fiind considerate persoane subocupate, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică. Aceștia reprezintă circa o treime din numărul total al persoanelor care lucrau cu program de lucru parțial și au o pondere de puțin peste 2% din totalul populației ocupate. Suntem cu o rată a șomajului la minime istorice, dar nu neapărat pentru că economia ar tura la maxim, ci din motive mult mai simple: emigrația masivă și subocuparea. Subocuparea este noul șomaj, după cum scriu și economiștii Bloomberg.
Mike Fries, CEO Liberty Global
Foto: Liberty Global

Mike Fries, șeful Liberty Global: Suntem încrezători că tranzacția cu Vodafone se va finaliza cu succes în această vară

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 7 Mai 2019 Economie | Telecom
Vânzarea operațiunilor Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă către Vodafone, cea mai mare din istoria grupului american, este în faza finală de analiză a Comisiei Europene și suntem încrezători că se va finaliza cu succes în această vară, a declarat marți Mike Fries, șeful Liberty Global. În România, compania a ajuns la 961.700 de abonați. Vezi în articol evoluția companiei în primele trei luni din 2019.
Bani - lei
Foto: INS

Comisia de Prognoză se așteaptă la creșteri de prețuri. Scădere a PIB-ului în euro

de F.B. HotNews.ro
Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), instituție din subordinea Guvernului, estimează aceeași creștere economică de 5,5% pentru acest an, dar PIB-ul nominal în moneda națională a fost ajustat în sus la 1.031 miliarde lei, de la 1.022 miliarde lei anterior, conform unui document publicat pe site-ul instituției. Asta pentru că se așteaptă la o creștere a prețurilor, comparativ cu perioada anterioară. Această nouă estimare va ajuta puțin și la o scădere a deficitului bugetar la procent din PIB. Practic, va fi, în aprilie, o ușoară diminuare din pix.
fonduri
Foto: Pixabay

Înscrieri online: Premiu de 10.000 Euro pentru startup-uri românești de alimentație

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Startup-urile românești cu idei de afaceri în domeniul alimentației pot să câștige un premiu de 10.000 de euro sau de 5.000 de euro într-o competiție pe România, finanțată de Uniunea Europeană, la care se mai fac înscrieri pe internet.
Alegerile europarlamentare se apropie
Foto: sxc.hu

​Zece teme prezente în discuțiile candidaților la alegerile europarlamentare pe care nu le regăsim în discursurile din România

de Dan Popa HotNews.ro
Criza refugiaților, migrația, atacurile teroriste din mai multe state europene, schimbările climatice, șomajul, bugetul Uniunii, energia, tendințele populiste sau influența Rusiei- sunt doar câteva teme care se regăsesc în dezbaterile electorale din UE. Ar mai fi economia și investițiile, democratizarea funcționării UE, Europa cu mai multe viteze, securitate, politică externă, Brexit ș.a. Toate acestea se discută aprins în aceste zile de către candidații altor state la alegerile europarlamentare. Cu siguranță, asemenea dezbateri vor avea loc în perioada campaniei electorale și în țara noastră. Trebuie doar să mai așteptăm puțin.
Vodafone se pregateste sa preia UPC
Foto: Hotnews

Ce se mai întâmplă cu tranzacția prin care Vodafone ar prelua UPC în România: Comisia Europeană a extins termenul până la care va lua o decizie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | Telecom
Comisia Europeană a decis în data de 15 aprilie a acestui an să extindă termenul limită până la care va finaliza investigația aprofundată asupra tranzacției de peste 18,4 miliarde de euro prin care Vodafone ar urma să preia operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria. Vezi în articol care este noul termen limită stabilit de Bruxelles pentru luarea unei decizii asupra acestei tranzacții.
Imagine din timpul evenimentului
Foto: Hotnews

Joaca forțată a fondurilor de investiții din cauza taxelor cuplului Vâlcov - Teodorovici

de Florin Barbuta HotNews.ro
În ultima sâmbătă din 2018 a fost publicată, în Monitorul Oficial, Ordonanța 114 prin care se instituie noi taxe și se cresc altele deja existente. Toată lumea era cu ochii pe ea să vadă cum arată față de varianta finală. Printre curioși s-au aflat și angajații administratorilor de fonduri de investiții, cei care au în grijă banii a câteva zeci de mii de investitori.
Cele mai cautate modele de masini pe Autovit.ro
Foto: autovit.ro

Ce modele de mașini au căutat românii în primul trimestru și cum a mers piața auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | Auto
Între ianuarie și martie piața mașinilor noi a avut cel mai bun trimestru din ultimii 10 ani, la fel fiind cazul și pentru tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern, arată o analiză Autovit.ro. Martie a fost cea mai bună lună pe platforma Autovit.ro, iar Volkswagen, BMW și Audi au fost mărcile cu cele mai multe anunțuri postate. Cele mai căutate modele de mașini au fost Passat și Golf de la Volkswagen și Audi A4.
Declaratie unica
Foto: ANAF

ANAF: Cei care nu au calculatoare pot depune “Declarația unică” online, la sediile unităților fiscale

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | Companii
Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că acei contribuabili care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale pentru a depune Declarația unică (aceasta se depune online, până la data de 31 iulie) sau pentru a-și crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV).
CA al BNR
Foto: BNR

BNR a publicat joi noul indice care înlocuiește ROBOR. Nivelul lui: 2.36%

de DP HotNews.ro
Noul indice care va fi utilizat de bancheri la formarea dobânzii la creditele în lei cu dobândă variabilă este de 2.36%, potrivit datelor publicate de Banca Centrală. Indicele ROBOR la 3 luni a fost tot joi de 3.32%. Noua variabilă, denumită tehnic Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) va înlocui celebrul deja ROBOR, despre care senatorul ALDE Daniel Zamfir a sugerat că ar fi fost manipulat.
Taxe
Foto: Pixabay

Calendar fiscal, Mai 2019: Ce declarații trebuie să depună firmele

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | Companii
Declarațiile pe care cei care dețin afaceri trebuie să le depună până la finalul lunii mai vizează multe sectoare economice. Iată care sunt principalele obligații fiscale pentru luna în curs.
Top branduri contrafacute Instagram
Foto: Ghost Data

Topul brandurilor contrafăcute de pe Instagram: 20% din postările despre produse de modă conțin fake-uri

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | IT
Un studiu al unei firme de analiză de date a constatat că Instagram este folosit din ce în ce mai mult pentru vânzarea de haine și accesorii contrafăcute: de la genți Chanel și încălțăminte Gucci, la treninguri Adidas și Nike. Potrivit datelor analizate de Ghost Data, aproape 20% din toate postările despre modă de pe Instagram conțin fake-uri.
In centrul de operatiuni Facebook din Dublin
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​FOTOGALERIE Facebook și operațiunea Dublin - Despre dezinformare, strategii, promisiuni, tehnologie și restricții

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | IT
Acum 10 - 15 ani nimeni nu ar fi crezut că va veni ziua în care o mare companie americană de tehnologie va fi nevoită să vină și să explice clar ce face pentru a împiedica manipulările și dezinformările legate de alegerile europarlamentare. Vremurile s-au schimbat însă și Facebook, cu 268 de milioane de useri în Europa, este puternică și vulnerabilă în același timp. În articol puteți citi ce face Facebook la Dublin la centrul de operațiuni unde lucrează și români și puteți afla cum a decurs o vizită cu multe restricții, dar și cu întrebări fără răspuns.
Trenuri germane
Foto: Deutsche Bahn

Un land german vrea să deschidă mai multe linii de cale ferată închise între 1960 și 1990

de Vlad Barza HotNews.ro
În timp ce la noi liniile de cale ferată se împuținează, germanii văd un mare potențial în redeschiderea unor linii închise acum zeci de ani și fac studii de fezabilitate în acest sens. Astfel, landul german Baden-Württemberg a analizat 75 de posibile rute și vrea să rămână cu 15 rute viabile care să se și deschidă traficului.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Microîntreprinderile încep lupta pentru 77,4 milioane Euro. Descarcă Ghidul solicitantului POR 2.1A și planul de afaceri

de CZ HotNews.ro
Antreprenorii cu microîntreprinderi pot obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro într-un nou apel de proiecte disponibil în anumite regiuni, pentru care s-a anunțat oficial perioada de înscriere și s-au publicat Ghidul solicitantului, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare. Lista domeniilor CAEN care pot fi finanțate cuprinde de la firme de software și service-uri auto până la săli de fitness și ateliere de confecții.
Dragos Manolescu, OTP Asset Management
Foto: facebook - BVB

Manolescu (OTP AM): ​Dacă vrei să cumperi Bitcoin, te autentifici cu telefonul. Dacă vrei să investești într-un fond, legislația e în urmă cu 15-20 de ani

de F.B. HotNews.ro
Legislația în vigoare este o piedică, este o măsură care te împiedică să investești și să accesezi fonduri de investiții, nu te încurajează, a declarat luni, Dragoș Manolescu, director general adjunct OTP Asset Management, în cadrul unei conferințe la BVB, potrivit Agerpres.
Google maps
Foto: Captura YouTube - Google Small Business

Google Maps va afișa liste cu cele mai populare feluri de mâncare din restaurante

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | IT
Majoritatea clienților care postează pe internet imagini cu ceea ce mănâncă reprezintă un mod valoros de promovare gratuită în mediul online. Google Maps va analiza fotografiile încărcate de utilizatori și va realiza liste cu cele mai populare feluri de mâncare disponibile în restaurantele prezente pe aplicația de navigare.
Eugen Teodorovici
Foto: Guvern

Teodorovici: Complexul Energetic Hunedoara ar putea beneficia de amnistia fiscală

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Energie
Complexul Energetic Hunedoara va fi una dintre companiile care ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale, a anunțat duminică, în Valea Jiului, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.
Echipa Legal Shapers_Romania
Foto: Hotnews

O echipă din România a câștigat una dintre cele mai mari competiții de programare cu proiecte juridicie, la New York

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 6 Mai 2019 Economie | IT
Un chatbot juridic, realizat de cinci români – IT-iști și avocați, a câștigat marele premiu în finala globală a unei competiții de programare, organizată la New York

Consumul ar putea rămâne și în acest an motorul creșterii economice. În martie, acesta a crescut cu peste 9% față de aceeași lună din anul trecut

de DP HotNews.ro
Consumul privat, măsurat prin prisma volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul s-a majorat în primele 3 luni ale anului cu 8,4% și cu 9,2% doar în luna martie (termeni anualizați), potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS). Creșterea s-a datorat vânzărilor considerabil mai mari ale produselor nealimentare (+ 13% an/an) și carburanților (+ 18,9%). Dintre produsele nealimentare, consumatorii au cheltuit mai mulți bani pe mobilier, aparate electrice, îmbrăcăminte și încălțăminte, arată un raport al BCR Cercetare. Vânzările de produse alimentare s-au redus cu 1,7%, dar indicatorul de încredere a consumatorilor s-a îmbunătățit în mod constant în ultimele luni, întârind optimismul românilor în contextul creșterii puternice a salariilor. În Ungaria, consumul a urcat în artie cu 5,9%, iar în Slovacia cu un dezamăgitor 1,9%.

Facebook si Instagram
Foto: Pixabay

Facebook vede în social media viitorul vânzărilor online

de RA HotNews.ro
Persoanele cu mulți urmăritori pe Instagram vor putea, în curând, să vândă direct în aplicație produsele pe care le promovează, după ce Facebook, care deține Instagram și Whatsapp, a declarat în această săptămână că viitorul cumpărăturilor va depinde de creatorii de conținut online, informează BBC, citată de Mediafax.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Iranul anunță că și-a mobilizat toate resursele pentru a vinde petrol pe "piața gri"

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Energie
Iranul și-a mobilizat toate resursele pentru a vine petrol pe "piața gri", ocolind sancțiunile anunțate de Statele Unite ale Americii, scrie presa iraniană de stat, citându-l pe ministrul adjunct al petrolului Amir Hossein Zamaninia, potrivit Reuters.

​Profit.ro și Profit TV - parteneriat cu Bloomberg

de C.I. HotNews.ro
Profit.ro și Profit TV anunță un parteneriat cu Bloomberg Media Distribution, prin care vor furniza informații financiare și de business produse de furnizorul internațional. Profit.ro precizează că este primul acord de distribuție încheiat de Bloomberg în România.
Firme nou infiintate
Foto: Dreamstime.com

​Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a crescut cu 9,1%, în trimestrul I; capitalul social s-a majorat cu 27,3%

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Companii
Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a crescut, în primul trimestru din 2019, cu 9,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 1.496 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și citate de Agerpres.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

România s-a transformat în ultima perioadă într-un importator de gaze și electricitate

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Mai 2019 Economie | Energie
România a importat cantități din ce în ce mai mari de gaze naturale și energie electrică, în ultima jumătate a anului trecut și în primul trimestru al anului în curs, arată datele furnizate de ANRE și de OMV Petrom, potrivit Mediafax.
Carrefour
Foto: Stirile ProTV

Carrefour vrea să concedieze 3.000 de angajați din Franța

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Companii
Carrefour intenționează să renunțe la 3.000 de angajați la hipermarketurile sale din Franța printr-o schemă de plecări voluntare, mai mult decât s-a anunțat inițial, a confirmat un purtător de cuvânt al celui mai mare retailer european, potrivit Reuters, citată de Agerpres.
Cultura de canepa
Foto: Stirile ProTV

Petre Daea ia în calcul acordarea unor subvenții mai consistente pentru cultura de cânepă

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține necesitatea acordării unei subvenții pentru cultivatorii de cânepă din România, pentru a stimula producția de cânepă și ulei de cânepă.
Bavaria Mobility
Foto: Bavaria Mobility

[P] ​Bavaria Mobility lansează servicii de mobilitate moderne în România. Are moștenirea Bavaria Rent și sprijinul Automobile Bavaria

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 8 Mai 2019 Economie | Auto
Odată cu dezvoltarea pieței auto, a pieței de rent a car și a economiei naționale în ansamblu, cererea pentru mașini de închiriat s-a transformat și a ajuns să fie, pentru directorii (CEO) diverselor companii, mai atractivă decât achiziția unei mașini pe firmă. Unii se plictisesc de aceeași mașină pe durata unui contract de leasing operațional sau pur și simplu vor și mai multă flexibilitate: o mașină de vară timp de șase luni și o mașină de iarnă timp de șase luni. Alții vor să închirieze un automobil pentru o zi sau vor o mașină pentru un concediu de șapte zile sau două săptămâni. Așa a apărut, în 2017, Bavaria Mobility, din fosta Bavaria Rent, iar acum joacă neconvențional și inovator pe o piață extrem de dinamică și competitivă: piața de rent a car și dincolo ea.
Pesta porcina africana
Foto: sxc.hu

Pesta porcină devine un motiv de îngrijorare pentru economia globală

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 5 Mai 2019 Economie | Agricultura
În luna august a anului trecut, la o fermă cu mai puțin de 400 de porci de la marginea orașului chinezesc Shenyang, s-a descoperit prezența pestei porcine africane, prima apariție a bolii în țara în care se află jumătate din porcii lumii, relatează Bloomberg.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Statul vrea să împrumute peste 1 miliard de euro, în mai

de F.B. HotNews.ro
​Ministerul Finanțelor Publice va emite emisiuni în euro și lei în valoare de peste 1,1 miliarde euro, în luna mai, conform prospectelor publicate, vineri, în Monitorul Oficial.
Petre Daea
Foto: Ministerul Agriculturii

Daea, despre rachetele antigrindină: Am lărgit aria de intervenție; de anul viitor prindem toată suprafața țării

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Mai 2019 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, că vor fi înființate în țară 65 de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, iar alte patru în județul Iași, urmând ca în 2020 să fie protejate peste 2,5 milioane de hectare de teren, transmite Agerpres.
Fonduri pentru firme
Foto: Depositphotos

LISTĂ 4 surse de fonduri pentru firme IT românești, la care se fac înscrieri acum

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii din România pot accesa online, în perioada următoare, 4 surse de fonduri dedicate startup-urilor și afacerilor inovatoare mici, din surse puse la dispoziție de organizații din străinătate și din România.
Purificator Vask
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Un start-up din Cluj vrea să transforme mașinile în purificatoare de aer mobile

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2019 Economie | Companii
Anual, mai mulți oameni mor din cauza aerului poluat decât din cauza tutunului. Un start-up dezvoltat la Cluj vrea să intervină în această problemă și a creat un purificator de aer care poate fi montat pe orice mașină (personală, autobuz, camion), cu orice tip de combustibil (benzină, diesel, electric, hidrogen, etc). Vladimir Sabo, cofondator Vask, a explicat pentru StartupCafe.ro cum funcționează această tehnologie și care este modelul de business al afacerii pornite la Cluj.
Eugen Teodorovici
Foto: Digi24.ro

Finanțele vor să se asigure de utilizarea noului indice de referință pentru creditele garantate de stat (proiect)

de DP HotNews.ro
MFP vrea să alinieze legile în vigoare pentru a se asigura de utilizarea noului indice de referință pentru toate creditele garantate de stat. Pasul următor este modificarea legislației specifice programelor guvernamentale cu garanția statului pentru clarificarea modalității de aplicare a prevederilor noii OUG nr. 19/2019.
Eugen Teodorovici
Foto: Guvernul Romaniei

Teodorovici: Vrem să analizăm eliminarea costurilor notariale sau de cadastru la refinanțările creditelor

de F.B. HotNews.ro
Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice vor avea o discuție cu bancherii, săptămâna viitoare, în privința efectelor aplicării OUG 19/2019, adică noul indice care a înlocuit ROBOR, a anunțat, vineri, ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

UniCredit România se retrage de luna viitoare de pe toate canalele sociale deținute de Facebook

de DP HotNews.ro
”Vă anunțăm că ne vom retrage complet de pe Facebook și de pe toate canalele sociale deținute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019”, sună anunțul făcut vineri de oficialii UniCredit România. Decizia nu a fost luată evident pe plan local, ci de la cele mai înalte sfere ale conducerii grupului bancar.
IT
Foto: Centrul Ceh

O treime dintre utilizatorii de Internet și-ar vinde datele personale unei persoane necunoscute

de RA HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2019 Economie | IT
Peste jumătate dintre utilizatorii de Internet (56%) consideră că păstrarea dreptului la intimitate absolută în lumea digitală este imposibilă, iar unii ar alege chiar ei să-și vândă datele personale online, unor necunoscuți, dacă ar primi bani în schimb, arată un studiu Kaspersky, citat de Mediafax.
tumblr
Foto: YouTube

Compania care deține Tumblr vrea să vândă site-ul de blogging

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2019 Economie | IT
La doi ani după ce a preluat controlul asupra Tumblr, ca parte a achiziției Yahoo, compania americană de telecomunicații Verizon Communications vrea să vândă site-ul de blogging, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de The Wall Street Journal.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 50.000 Euro pentru startup-uri IT

de CZ HotNews.ro
Vineri, 3 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT din Uniunea Europeană, inclusiv cele din România, pot obține granturi de până la 50.000 de euro fiecare, pentru a dezvolta afaceri legate de tehnologia blockchain, în cadrul unui accelerator de business finanțat din fonduri europene, la care se fac înscrieri online.
Omv-Petrom-Offshore
Foto: OMV Petrom

OMV Petrom amână investiția în Marea Neagră din cauza impredictibilității. Costul Ordonanței 114 modificată, circa 40 milioane euro

de F.B. HotNews.ro
Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde de către OMV Petrom, se arată într-un document al companiei privind în rezultatele financiare pe primul trimestru din acest an.

Rata șomajului a fost de 3,8% în martie. Ne așteptăm la schimbare de tendința pe piața forței de muncă pe termen scurt (economist șef)

de DP HotNews.ro
În luna martie 2019, rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 3,8%, au transmis vineri reprezentanții Institutului Național de Statistică, nivel aflat printre cele mai scăzute din ultimele decenii. Ponderea bărbaților șomeri e mai ridicată decât în cazul femeilor. Ca număr, avem 345.000 de șomeri, cu 5.000 mai puțin decât în februarie, mai reiese din datele publicate vineri.
Sergiu Manea, CEO BCR
Foto: Hotnews

BCR, profit net de 267,9 milioane de lei în primele 3 luni. Banca va achita o taxă pe active de 20 mil.euro în acest an

de DP HotNews.ro
BCR a obținut un profit net de 267,9 milioane de lei (56,6 milioane EUR) în trimestrul 1 al anului 2019, în creștere cu 6% față de trimestrul similar din anul trecut, se arată în Raportul publicat vineri de grup. ​Taxa bancară din România, în forma modificată, este estimată să afecteze negativ poziția „alte rezultate operaționale” cu maximum 20 mil. EUR în 2019, se arată într-un raport publicat tot vineri, la Viena. Creditele acordate de BCR au crescut cu 11%, clienții persoane fizice și microîntreprinderi atrăgând credite noi de peste 1,6 miliarde de lei în timp ce companiile au atras circa 1 miliard de lei finanțări noi în primele trei luni ale anului.
Adrian Vasilescu
Foto: Hotnews

​Vasilescu:Orice indice care stabilește o dobândă ține cont de inflație; BNR are rol de matematician al sistemului

de DP HotNews.ro
Inflația a produs perturbări în viața publică ceea ce a dus la ieșirea ROBOR-ului din joc și introducerea unui nou indice de referință pentru credite, dar Banca Națională a României nu are alt rol decât acela de matematician al sistemului, a declarat joi, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR. ”Inflația a dus la perturbări în viața publică ceea ce a dus până la urmă la ieșirea ROBOR-ului din joc și introducerea unui indice care a fost public astăzi pe site-ul Băncii Naționale, BNR ne având alt rol decât acela de matematician al sistemului. Adică face calcule. Face calcule pe baza formulei cerute de lege”, a afirmat Adrian Vasilescu.
Francois Bloch, PDG al BRD-GSG
Foto: Hotnews

BRD a estimat o taxa pe activele financiare pentru anul fiscal 2019 de 79 milioane lei. Banca a anunțat vineri un profit de 301 milioane de lei în primul trimestru

de DP HotNews.ro
A treia bancă din sistem, BRD -GSG, a anunțat vineri un profit net obținut pe primele 3 luni din acest an de 301 milioane lei, mai mic cu 113 milioane lei decât cel obținut în perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București. Banca și-a crescut creditarea pe segmentul de retail cu 3,6%, pe cel al companiilor cu 5,2%, productia de leasing cu 12%, mai arată comunicatul. BRD ar urma să achite cel târziu în august 2019 (pe baza valorilor la 30 iunie 2019) circa 79 milioane RON (67 milioane RON, net de impozitul pe profit), reprezentând taxa pe activele bancare impusă de Guvern.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Noul indice care înlocuiește ROBOR se va aplica și programului "Prima casă" (Ministerul Finanțelor)

de F.B. HotNews.ro
Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în privința creditelor în lei cu dobândă variabilă, ​se aplică și programelor guvernamentale cu garanția statului - Programul Prima casă, Programul Prima Mașină și Programul "Investește în tine", informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP).
Liviu Voinea
Foto: Captura RomaniaTV

Liviu Voinea va părăsi BNR, optând pentru un post la FMI începând din 26 august

de DP HotNews.ro
Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional și va prelua funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI începând cu data de 26 august a.c, a transmis joi, BNR. ” În vederea preluării mandatului la FMI, dl. Liviu Voinea va renunța, cu aceeași dată, la poziția de Viceguvernator al BNR. Mandatul domnului Mugur Tolici la FMI încetează, la cererea sa, la data de 23 august a.c”, mai arată comunicatul BNR. Plecarea lui vine în contextul incertitudinilor privind viitoarele nominalizări pentru posturile din Consiliul de Administrație al Băncii Naționale, PSD sugerând că viitorul CA va fi format din oameni noi, fideli PSD.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Deficit mai mare și investiții mai mici, în primul trimestru

de F.B. HotNews.ro
România a înregistrat un deficit bugetar de 0,54% din PIB, în primul trimestru din acest an, în creștere cu 0,07 puncte procentuale comparativ cu perioada similară din 2018, reiese din datele publicate, joi, de Ministerul Finanțelor Publice. Astfel, a ajuns la 5,47 miliarde lei, fiind mai mare cu peste 1 miliard de lei, în termeni nominali. De remarcat sunt investițiile, care au scăzut cu 823 milioane lei, la 3,2 miliarde lei.
Inteligenta artificiala
Foto: Captura YouTube - Thoughty2

Inteligența artificială în România: Startup-uri, bănci și funcționari publici

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | IT
În presa internațională au circulat numeroase articole cu privire la impactul inteligenței artificiale (AI) în contextul economic actual. Multe dintre acestea au adus laude țării noastre, în urma rezultatelor start-up-urilor de AI pornite în România, cel mai relevant fiind UiPath, primul unicorn românesc, care s-a extins la nivelul a numeroase țări și, în prezent, dispune de un centru de cercetare în AI în Statele Unite.
Glovo
Foto: Facebook

Glovo a luat o finanțare de 150 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | IT
Startup-ul spaniol de livrări Glovo, prezent și în România, a obținut, zilele acestea, o nouă investiție, de 150 de milioane de euro.
Instagram
Foto: Hotnews

Instagram ascunde like-urile. Facebook ar putea prelua strategia

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | IT
Instagram a anunțat că începe un program de testare prin care vrea să renunțe la caracterul public al numărului de like-uri primite de uitlizatori pentru ceea ce postează pe rețeaua de socializare. Practic, doar uitlizatorii care au făcut postarea vor mai putea vedea câți urmăritori le-au apreciat postarea, numărul like-urilor nu va mai fi afișat sub fiecare postare. Facebook ia în calcul să adopte aceeași măsură.
marketing online
Foto: PxHere

Cum să faci marketingul mai eficient

de RA HotNews.ro
Statisticile arată că în România bugetele pentru publicitatea digitală ar putea ajunge la 76 milioane de euro în 2019. Conform celui mai recent raport ANCOM, sunt circa 19,3 milioane de conexiuni la internet mobil de mare viteză și 4,9 milioane conexiuni la punct fix. Astfel, milioane de români sunt vizați zilnic de mii de reclame online.
Locuintele noastre sunt printre cele mai aglomerate din UE
Foto: sxc.hu

Orașele din România care și-au dublat sau chiar triplat suprafața în ultimii 10 ani. Chiar și așa, calitatea condițiilor de locuit ne plasează printre ultimii în Europa

de Dan Popa HotNews.ro
În ultimii 10 ani, municipiul București a adăugat la teritoriul său o suprafață mai mare decât suprafața Timișoarei. Extinderea necontrolată urbană excesivă a fost înregistrată în mai multe orașe (Întorsura Buzăului și-a mărit de peste 4 ori suprafața în intervalul 1993-2017, la fel ca și Șomcuta Mare, Vișeul de Sus și-a triplat-o, iar Măgurele a urcat de la puțin peste 900 de hectare la peste 4.000 ha. Acest lucru a avut loc ca urmare a proximității față de centrele urbane mari și a proceselor de sub-urbanizare. În municipiile mari precum București și Cluj-Napoca, expansiunea a fost spectaculoasă. În 1992, Bucureștiul ocupa 20.251 ha. Astăzi, ocupă peste 24.100 de hectare. Din păcate, cu toată expansiunea, calitatea condițiilor de locuit ne plasează printre ultimii în Europa.
inteligenta artificiala
Foto: Pixabay

Toyota a lansat un nou fond de 100 milioane dolari pentru finanțarea startup-urilor de mașini autonome și roboți

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | IT
Startup-urile din toată lumea, cu idei de afaceri în stadiu incipient în domeniul vehiculelor autonome și al roboților, vor putea obține finanțări de la un nou fond de investiții, de 100 de milioane de dolari, lansat joi în SUA de Toyota AI Ventures, o companie de investiții a producătorului japonez de automobile.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: American, Delta și United Airlines l-au rugat pe președintele Trump să facă un lucru important pentru ele; Philip Morris trebuie să elimine fumatul pentru ca să supraviețuiască

de A.Th.C. HotNews.ro
În țara liberei concurențe, marile companii aeriene îl roagă pe președintele Trump să sufoce concurența ● Temuta Food and Drug Administration din SUA nu are încă încredere în alternativele fără fum la țigări ● Cele mai scumpe tweeturi îi aparțin lui Musk: de la 20.000.000 de dolari bucata ● Americanii fac parteneriat public-privat pentru călătorii pe Lună, în timp ce alții nu reușesc pentru Brașov

Rezervele valutare ale României au urcat în martie la 33,7 miliarde de euro

de DP HotNews.ro
Rezervele valutare la Banca Națională a României erau la finele lunii aprilie de 33,69 miliarde euro, față de 32.03 miliarde cât fuseseră la 31 martie 2019, a transmis joi BNR. Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, adică 3,82 miliarde de euro.
Dolari
Foto: Pexels

Finanțări pentru startup-uri europene din domeniul sănătății de la un fond de investiții de 20 milioane $

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | Companii
Un fond de investiții de 20 de milioane de dolari din Statele Unite caută startup-uri europene din domeniul sănătății pentru a le finanța.
Dolari
Foto: Pexels

Acceleratorul de afaceri care a ajutat startup-ul românesc UiPath să se dezvolte în SUA lansează un fond de investiții de 100 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | Companii
Madrona, un program de accelerare de business din Statele Unite care oferă mentorat și finanțări pentru firmele aflate la început de drum, a lansat un nou fond de investiții de 100 de milioane de dolari. Printre startup-urile partenere ale programului de afaceri se numără și unicornul românesc UiPath.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

UPDATE Ministerul Finanțelor lucrează la înființarea unei bănci. Surse: Va juca rolul de fond al fondurilor europene

de F.B. HotNews.ro
La nivelul Ministerului Finanțelor Publice se află în derulare proiectul privind înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare a României (BND), cu finanțare din partea Comisiei Europene, prin Serviciul de Sprijin pentru Reforme Structural, reiese dintr-un raport al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP).
Pensionar
Foto: Pixabay

Ce măsuri au luat alte țări pentru pensionari

de F.B. HotNews.ro
Multe țări se confruntă cu probleme demografice asemănătoare cu ale României (doar că la noi procesul este mai accelerat din cauza migrării), așa că Guvernele acestora au fost nevoite să vină cu politici pentru asigurarea sustenabilității sistemelor de pensii și pentru extinderea duratei vieții profesionale, se arată într-un studiu al Confederației Patronale Concordia, KPMG și Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române.
Banca Nationala a Romaniei
Foto: Agerpres

Începând de joi, BNR va publica noul indice de referință pentru viitoarele credite în lei. Acesta va înlocui ROBOR, care rămâne valabil pentru creditele deja contractate

de DP HotNews.ro
Banca Națională a României va publica pe data de 2 mai a.c., ora 11.00, indicele de referință trimestrial pentru creditele în lei cu dobândă variabilă luate de consumatori. Metodologia de calcul și politica de publicare sunt prezentate în Regulile privind calcularea și publicarea indicelui zilnic și a indicelui de referință trimestrial (denumit indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor - IRCC). Noul indice va înlocui ROBOR în formula de calcul a dobânzii percepute de bănci la noile împrumuturi, cu mențiunea că în cazul creditelor deja contractate, dobânda va fluctua în funcție de cotațiile ROBOR.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Show, Auto & Spacebusiness news

de A.Th.C. HotNews.ro
HBO: Marea bătălie dintre vii și morți aduce un nou record de audiență pentru „Urzeala tronurilor” ● Bugatti: Cea mai scumpă mașină din lume și-a găsit cumpărător ● SpaceX: primul lot de sateliți pentru internet este gata de lansare.
Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFP
Foto: MFP

Interesul românilor pentru titlurile Tezaur, aproape „la pământ”

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor a anunțat noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, care vor putea fi achiziționate de populație începând de joi – 2 mai. Uitându-ne la primele trei serii din acest an, observăm o scădere a interesului de la lună la lună. În prima serie a fost subscrisă o sumă de aproape 700 milioane lei, în cea de-a doua de 500 milioane lei, iar în cea de-a treia (aprilie) de doar 200 milioane lei.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

Rezerva Federală americană a păstrat neschimbate dobânzile de politică monetară

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Mai 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Rezerva Federală americană a păstrat miercuri neschimbate dobânzile de politică monetară, pe fondul creșterii economice favorabile și al majorării numărului de locuri de muncă, informează Mediafax citînd Reuters.
Televizor vertical
Foto: Captura YouTube - Aban Tech

Influența social media asupra afacerilor: Samsung lansează un televizor vertical pentru Instagram și Snapchat

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | IT
Samsung a dezvăluit oficial cel mai recent device dezvoltat de compania coreeană — un televizor de 43 de inci, care a fost proiectat să poată fi folosit atât pe orizontal, cât și pe vertical. Potrivit companiei, modelul The Sero a fost conceput pentru noua generație — obișnuită cu videoclipurile verticale.
Bond Mobility
Foto: Hotnews

Un antreprenor româno-american a strâns 20 milioane dolari cu un startup de biciclete electrice care prind 50 km pe oră

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | Cariere
Un startup de mobilitate urbană cu biciclete electrice, care are printre cofondatori și un antreprenor originar din România, a obținut o finanțare de 20 de milioane de dolari, scrie joi presa americană de business și tehnologie.
fonduri ue
Foto: Pixabay

UPDATE Guvernul Dăncilă a comis o confuzie de 80 de milioane de euro. Ministerul de Externe a uitat să facă o contestație în termen și am fost taxați la fondurile UE. Guvernul contestă decizia Tribunalului UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 1 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
România se vede nevoită să suporte corecții financiare de 80 de milioane de euro, din cauza unor nereguli la fondurile europene pentru agricultură și dezvoltarea satelor. Ministerul de Externe, care trebuia să depună contestație, a făcut acest demers prea târziu. Cazul a ajuns în justiția europeană, care a respins ca inadmisibilă acțiunea României privind anularea corecțiilor financiare. „Argumentația României se întemeiază pe o confuzie” - a constatat Tribunalul UE, referitor la acțiunea introdusă de agentul guvernamental al României, Radu Canțăr, subsecretar de stat în Ministerul de Externe (MAE). UPDATE. Ministerul de Externe spune că va contesta la Curtea de Justiție a UE decizia Tribunalului Uniunii Europene prin care i-a fost respinsă ca inadmisibilă contestația față de corecțile financiare aplicate de Comisia Europeană.
Exemplu cy noul design Facebook
Foto: Facebook

Facebook anunță cele mai mari schimbări din ultimii ani. Se va pune accent pe grupuri, pe criptare și pe comunicare mai intimă. News Feed-ul își va pierde treptat rolul central

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
​​Mark Zuckerberg promisese în martie cea mai importantă schimbare de strategie pentru Facebook, după ce rețeaua socială a fost intens criticată în ultimele 18 luni. Acum, Zuckerberg a venit cu detalii și a anunțat că Facebook se va schimba radical atât pe desktop, cât și pe mobil: va fi mai puțin albastru în designul aplicațiilor și se va insista mult pe comunicarea în cadrul grupurilor. Zuckerberg speră să diminueze cantitatea de conținut abuziv, iar Facebook va primi noi unelte de business și de e-commerce.
Tiriac
Foto: Digisport.ro

Forbes: Cel mai bogat român, Ion Țiriac, ocupă locul 1.867 la nivel mondial

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Mai 2019 Economie | Finanțe
Ion Țiriac este singurul român inclus în ultima ediție a topului miliardarilor publicat marți de revista americană Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.867 la nivel mondial, potrivit Agerpres.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

​Irigații: 44 de proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de 12 milioane de euro, au fost finalizate prin PNDR 2020

de R.M. HotNews.ro
Joi, 2 Mai 2019 Economie | Agricultura
Un număr de 44 de proiecte de investiții în infrastructura de irigații, cu o valoare de peste 12 milioane de euro, au fost finalizate până în prezent prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, care oferă 100% sprijin public nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile, potrivit datelor furnizate Agerpres de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
sleep box
Foto: Facebook

Zuckerberg dă o idee de afacere și primește comentarii ironice pe Facebook

de CZ HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | Gadget
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg le-a dat recent antreprenorilor din toată lumea o idee de afacere, un dispozitiv simplu care ajută mămicile să doarmă mai bine, dar a primit în schimb și câteva comentarii ironice, inclusiv de la tatăl său, medic stomatolog.
FF91
Foto: Faraday Future

Chinezul care vrea să atace Tesla a obținut 225 milioane de dolari finanțare

de CZ HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
Startup-ul de mașini electrice Faraday Future, controlat de omul de afaceri chinez Jia Yueting, a anunțat marți că a obținut o finanțare de 225 de milioane de dolari de la o bancă americană, pentru a putea dezvolta și scoate pe piață primele sale modele de vehicule electrice.
UiPath
Foto: Captura YouTube - UiPath

Start-up românesc evaluat la 7 miliarde de dolari: UiPath a primit o nouă finanțare de 568 milioane dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
Unicornul românesc UiPath a închis seria D de finanțare la 568 milioane de dolari. Noua investiție ridică valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.
barmanita
Foto: Pixabay

Noi domenii în care firmele pot lucra cu zilieri

de CZ HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | Cariere
Firmele din România pot lucra cu zilieri în noi domenii, printre care afacerile cu restaurante, baruri, catering, potrivit unor modificări de lege care au intrat în vigoare recent.
Logo Huawei
Foto: Hotnews

Vodafone a detectat în Italia funcții ascunse în echipamentele Huawei care ar fi putut da companiei chineze acces neautorizat în rețea - Bloomberg

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | Telecom
Operatorul telecom Vodafone Italia a descoperit acum un deceniu funcții ascunse în echipamentele de rețea ale Huawei care ar fi permis companiei chineze să obțină acces neautorizat în rețeaua fixă Vodafone Italia, scrie Bloomberg. Vulnerabilitățile au fost descoperite în 2009 și Vodafone a lucrat cu Huawei pentru rezolvarea lor, în 2011, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Nu există vreo dovadă că Huawei a avut acces la rețea, dar informațiile complică și mai tare dezbaterea europeană legată de oportunitatea cu Huawei să obțină noi contracte pentru rețele 5G în Europa.
Jocuri video
Foto: Captura VentureBeat.com

Sunt femeile mai bune la jocuri video decât bărbații? Un start-up de inteligență artificială spune că da. Studiu

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
Startup-ul Gosu.ai, care a dezvoltat un algoritm de inteligență artificială (AI) pentru a ajuta pasionații de jocuri video să-și îmbunătățească abilitățile, a obținut anul trecut investiții de 1,9 milioane de dolari. Folosind tehnologia AI, startup-ul analizează modul de joc al gamerilor, precum mișcările mouse-ului, și face recomandări personalizate. Acum, cu ajutorul asistentului virtual, Gosu.ai poate face niște cercetări interesante: pentru prima dată, putem să privim modul de joc unui gamer și să aflăm ce face bine și ce nu.
Google
Foto: Flickr - brionv (Google Food)

Google își încetinește ritmul de creștere, simte concurența tot mai mare în domeniul publicității și așteaptă vânzări mai mici pentru smartphone-ul Pixel

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
Grupul Alphabet a anunțat rezultatele financiare care au fost sub așteptările analiștilor, anunțul aducând și o scădere de 7,5% a acțiunilor, una dintre cele mai consistente căderi zilnice din ultimii ani. Compania a avut însă afaceri de peste 36 miliarde dolari trimestrul trecut și a continuat angajările, efectivele atingând 103.000 de oameni.
Portofel inteligent integrat intr-o masina
Foto: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover vrea să ofere șoferilor criptomonede în schimbul datelor din trafic

de Adi Iacob HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | IT
Jaguar Land Rover ar putea oferi în curând recompense în criptomonede șoferilor pentru date din trafic. În prezent, producătorul de automobile experimentează tehnologia blockchain, prin care șoferii pot trimite automat date privind starea drumurilor către furnizorii de servicii de navigație sau autorităților locale și, la rândul lor, să primească monede virtuale IOTA.
Logo CME
Foto: Hotnews
Stire actualizata

Venituri și profit operațional în scădere pentru PRO TV, în primul trimestru

de Redactia HotNews.ro
Pro TV, operațiunea din România a grupului regional Central European Media Enterprises, a avut în primul trimestru din acest an o scădere a veniturilor nete de 15,6%, la 38,8 milioane dolari, potrivit rezultatelor financiare neauditate. În ceea ce privește profitul operațional înainte de depreciere și amortizare, acesta s-a diminuat cu 7,2%, la la 17,5 milioane dolari.
Ion Tiriac
Foto: Digisport.ro

Joi se deschide sesiunea de proiecte pentru construcția de grădinițe cu profil sportiv. Unele idei ale schemei au fost discutate de Darius Vâlcov cu Ion Țiriac

de F.B. HotNews.ro
Marți, 30 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a anunțat că joi va fi deschisă sesiunea 2019 pentru depunerea Formularelor pentru finanțarea construcției grădinițelor cu profil sportiv. Este vorba de o schemă de ajutor de minimis. Din comisia de evaluare fac parte cinci persoane: Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și Florin Pelin, rector al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.
Locomotive
Foto: Hotnews

S-a stricat locomotiva, vagoanele sunt arhipline - Cât de vechi sunt trenurile cu care călătorim

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 28 Apr 2019 Economie | Industrie Feroviara
Oricine merge des cu trenul s-a nimerit într-un tren care a întârziat fiindcă locomotiva s-a defectat și nu este călător care să nu fi constatat că numărul de vagoane este prea mic față de cât de mare este cererea. Este rezultatul unui sistem în care nu s-a investit mai deloc în vagoane noi în ultimul deceniu, în timp ce țările serioase au alocat miliarde de euro pentru vagoane, locomotive și trenuri electrice nou-nouțe. În articol puteți citi cât de vechi sunt trenurile de la noi, în ce ritm se repară și care sunt firavele planuri cu trenuri noi. În perioade precum aceasta se resimte dur lipsa de vagoane: zilnic circula peste 1.400 de trenuri în țară și câteva sute sunt aglomerate.
Fermieri
Foto: Pixabay

Comisia Europeană lansează un pachet de credite pentru tinerii femieri, în valoare de 1 miliard de euro

de V.M. HotNews.ro
Luni, 29 Apr 2019 Economie | Agricultura
Comisia Europeană și Banca Europeană de Invesiții (BEI), au lansat, luni, un pachet de credite în valoare de un miliard de euro destinat în special tinerilor fermieri, informează Comisia Europeană.
Bani - lei
Foto: INS

Câți lei pierzi, de fapt, la bancă sau “când e plus, de ce e minus”. Topul celor mai bune și mai proaste oferte

de F.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
​În România, circa 52 miliarde lei stau în conturi curente, precum cele de salariu. Acolo se generează, de multe ori, primele economii. Sumele cresc de la lună la lună și așa se strâng câteva mii de lei. Pasul al doilea, pentru multe persoane, este deschiderea de conturi de depozit.
Sigla Renault
Foto: Renault

Renault vrea să creeze o societate mixtă cu Nissan

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 28 Apr 2019 Economie | Auto
Compania auto Renault va propune un plan de creare a unei societăți mixte, care să-i ofere producătorului francez și partenerului japonez Nissan o poziție egală, informează Mediafax citând Reuters.
Uber
Foto: Captura YouTube - Uber

Pierderi imense la Uber în primele 3 luni din 2019. Principalele cauze

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Apr 2019 Economie | Companii
Compania americană Uber, care se confruntă cu probleme legale în România, estimează pierderi mari pe primele 3 luni ale anului 2019, din cauza cheltuielilor cu promovarea și a stimulentelor pe care le acordă.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Mesajul UBER către șoferii parteneri, după decizia justiției de la Cluj

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Apr 2019 Economie | Companii
Decizie importantă a justiției, la Cluj, care ar putea să fie repetată și în alte orașe, cu efecte asupra românilor care câștigă bani din transportul cu mașinile personale, cu UBER sau alte aplicații de ridesharing. Curtea de Apel Cluj a dispus încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de Uber. Aplicația vine cu precizări, vineri, arătând că la Cluj lucrează doar cu șoferi parteneri - operatori autorizați.
Saracie
Foto: Pixabay

Paștele sărăciei

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 26 Apr 2019 Actualitate | Opinii
Nu știu câți v-ați uitat ieri la televizor la știri. O dată pe oră, câte un reporter se afla în supermarket și ne explica nouă, telespectatorilor, cum dăm buluc să consumăm toți banii pe care îi avem pentru sărbătoare. Vine Paștele! Printre rafturile unui supermarket mergea ușor jurnalista, afișând un zâmbet de "împlinire". Nu era multă lume în magazin, după cum se vedea în imaginea colorată de produsele aranjate pe rafturi și ambalate în pungi de plastic roșii, galbene, albastre, dar poate nu filmau unde trebuie. Transmisiunea se încheie și imaginea se mută în studio, unde întâlnim același zâmbet. Urmează o nouă știre care ar trebui să binedispună telespectatorii.
Educatia financiara si scoala
Foto: Pixabay

Cum înțelege o fetiță valoarea banului

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 26 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Purtam o discuție, recent, cu specialiști în finanțe despre economisire și investiții. Așa am auzit, de la unul dintre aceștia, cum și-a educat fetița, care învață într-una dintre școlile din București. Povestea este reală. Acum este în clasele primare și la școală vin tot felul de oferte, precum un spectacol pentru copii în weekend etc. Fetița mereu întreabă pe cei care vin cu oferta: Cât costă? Răspunsul e, de exemplu: 20 de lei. Fetița: Păi, nu merită!
Cresteri de preturi la Vodafone
Foto: Hotnews

UPDATE ANPC anunță că a amendat cu 70.000 de lei 'un operator de telefonie mobilă' pentru ”practici incorecte față de consumatori” care au ca scop creșterea prețului abonamentelor/Surse: Vodafone este operatorul sancționat

de N.O. Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Telecom
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a comunicat joi seara că a amendat cu 70.000 de lei "un operator de telefonie mobilă pentru utilizarea unei practici comerciale incorecte față de consumatori, în scopul majorării costurilor abonamentelor” a peste 2,3 milioane de utilizatori. Autoritatea nu a răspuns solicitării HotNews.ro de a preciza despre ce operator este vorba, dar surse din industrie au precizat că este vorba de Vodafone.
Tiriac
Foto: Digisport.ro

Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci, în Comisia pentru construcția grădinițelor cu profil sportiv, proiect de care este interesat Țiriac

de Florin Barbuta HotNews.ro
​Cinci persoane fac parte din Comisia programului care l-ar avantaja pe Ion Țiriac să facă grădinițe cu profil sportiv. Este vorba despre Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și Florin Pelin, rector al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București. Deși în ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, scrie că e vorba de 7 membri în Comisia pentru grădinițe cu profil sportiv, în anexă sunt doar 5 nume.
Fonduri
Foto: Pixabay

Premii de 15.000 dolari pentru idei de afaceri IT. Înscrieri online la hackathon

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Cariere
Antreprenorii, studeții și alte persoane cu competențe IT pot câștiga unul dintre cele 3 premii a câte 5.000 de dolari puse la bătaie la un hackaton de tehnologii în domeniul sănătății, care va avea loc la București, pentru care se fac înscrieri online.

NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor au încheiat negocierile cu Dedeman pentru preluarea The Office

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 26 Apr 2019 Economie | Companii
Cel mai important pol de business din Cluj-Napoca, proiectul The Office, va fi preluat de Dedeman de la dezvoltatorii proiectului, NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, contractul fiind semnat, potrivit Mediafax.
Cabluri de fibra optica, taiate in Sectorul 4
Foto: Adrian Calineata, patron retea telecom

Sorin Grindeanu revine în disputa tăierii cablurilor de fibră optică din Sectorul 4: Legea infrastructurii trebuie aplicată coerent!

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Telecom
Președintele Autorității naționale de reglementare în comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu, a revenit joi, într-un comunicat de presă, asupra incidentului din Sectorul 4, unde Primăria a dezafectat în ultimele zile mai multe rețele aeriene de fibră optică, fapt care a lăsat mai mulți bucureșteni fără internet și TV. “Este îngrijorător că, deși cu eforturi susținute a fost creat un instrument legislativ eficient pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicații, și anume Legea nr.159/2016, ne aflăm astăzi în situații critice în care utilizatorii nu mai beneficiază de servicii de telefonie sau internet din cauza unor intervenții în forță.", spune acesta.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Angajatorii pot să dea carduri și tichete culturale ca beneficii extra-salariale angajaților

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Companii
Emitenții de carduri și tichete pentru beneficiile exstra-salariale au primit autorizația Ministerului Finanțelor pentru emiterea tichetului și cardului de cultură, pentru companiile și angajatorii care vor să-și motiveze și să recompenseze suplimentar angajații. Ce valoare pot avea acestea.
Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres

PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur

de DP HotNews.ro
PNL a înaintat Curții Constituționale sesizare de neconstituționalitate cu privire la Legea privind repatrierea rezervei de aur a României din seifurile londoneze. ”Deși a transmis Parlamentului, la data de 25.03.2019, un aviz favorabil cu privire la propunerea legislativă pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, Consiliul Legislativ a evidențiat faptul că inițiatorii nu au consultat în prealabil, Banca Centrală Europeană, iar proiectul de lege nu este fundamentat pe un studiu de impact care să justifice soluțiile legislative preconizate în privința costurilor și a beneficiilor economice aduse prin adoptarea acestei propuneri legislative”, se arată în preambulul sesizării CCR.
Educatie
Foto: Pixabay

Temă de vacanță pentru Ecaterina Andronescu: Ce au făcut alte țări pentru a crește interesul elevilor pentru știință, matematică și inginerie

de F.B. HotNews.ro
Bugetul scăzut alocat educației, ratele ridicate de abandon școlar și rezultatele scăzute înregistrate la evaluarea abilităților de bază sunt doar câteva dintre provocările sistemului educațional din România, conform Monitorului de Educație și Formare al României din 2017, emis de Comisia Europenă, se arată într-un studiu al Confederației Patronale Concordia, KPMG și Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române.
Horia Braun, BCR
Foto: Piata Financiara

Braun, BCR: Între legenda meșterului Manole și necesitatea trăiniciei instituțiilor Statului

de DP HotNews.ro
Cunoaștem cu toții probabil balada populară ce reprezintă mitul zămislirii mânăstirii de la Curtea de Argeș, o poveste destul de cutremurătoare, ba chiar crudă după gustul meu. Dacă trecem însă peste caracterul său tragic și mistic, există acolo și o morală laică a poveștii, respectiv aceea că nimic durabil nu se poate construi fără ”a pune suflet în ceea ce faci”. De ce e importantă această morală pentru parcursul actual al României? Nu pentru că am avea nevoie de inspirație pentru construcția catedralei de lângă Palatul Parlamentului sau pentru finalizarea atâtor altor lăcașuri de cult, ba chiar autostrăzi, școli și spitale care înaintează cu viteza melcului. Ne interesează mai degrabă construirea și trăinicia instituțiilor esențiale unui stat democratic și unei economii de piață funcționale, scrie economistul șef al BCR în raportul lunar destinat investitorilor.
Fonduri firme 2019
Foto: Depositphotos

VIDEO Fondurile pentru firme 2019: În ce stadiu au ajuns programele Microindustrializare, Comerț și altele

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | EuROfonduri
Fondurile nerambursabile de câte 450.000 de lei din programul Microindustrializare 2019 , cele de câte 250.000 de lei din programul Comerț și celelalte ajutoare de la stat pentru mici afaceri au proiectele de proceduri redactate, a anunțat joi ministrul pentru Mediul de Afaceri.
StartUp Nation
Foto: StartupCafe.ro

​VIDEO Verificări Start-Up Nation 2018-2019: Situația celor admiși, când începe contractarea

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | EuROfonduri
Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunțat, joi, numărul proiectelor admise până acum în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care maximum 10.000 de mici firme ar urma să primească ajutoare nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei fiecare, pentru afaceri.
Nokia 9 Pure View
Foto: Hotnews

​REVIEW Nokia 9 PureView - Telefonul cu cinci camere foto care acționează simultan

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 7 Apr 2019 Economie | Gadget
Cinci camere foto care acționează simultan și care, împreună cu un senzor de adâncime, permit refocalizarea imaginilor după ce au fost făcute: așa sună elementul central de pe noul Nokia 9 PureView, un vârf de gamă pentru cei pasionați de fotografie. În realitate însă, după ce l-am testat mai bine de două săptămâni, am ajuns la concluzia că noul model Nokia e mai degrabă un foarte bun telefon, decât o foarte bună cameră foto. Da, configurația de camere produce uneori fotografii excelente, dar necesită poate prea multă osteneală și răbdare, cel puțin din partea utilizatorului obișnuit. Citește un review HotNews.ro în detaliu cu Nokia 9 PureView și vezi care sunt plusurile și minusurile noului model.
Guvernul anunta un nou numar unic
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Românii vor avea un număr unic de telefon la care vor putea suna în cazul incidentelor de securitate cibernetică

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Telecom
Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat miercuri, într-o conferință la Palatul Victoria, lansarea unui nou număr unic. 'Din data de 2 mai vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) un număr unic - 1911, apelabil din toate rețelele, la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice, juridice și instituții publice, oferindu-li-se prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru diagnosticare și remediere.", a spus acesta. Vezi în articol cum motivează ministrul lansarea acestui număr unic.

CCR: Legea privind plafonarea dobânzilor - neconstituțională în integralitatea sa; nu a fost realizată fundamentarea soluțiilor adoptate (motivare)

de DP HotNews.ro
Curtea Constituțională a apreciat că Legea pentru completarea OG 13/2011 privind dobânda legală și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar este neconstituțională în integralitatea sa, deoarece nu a fost realizată o fundamentare a soluțiilor adoptate și nu a fost solicitat avizul Consiliului Economic și Social, scrie Agerpres. "Curtea constată că legea, în integralitatea sa, este neconstituțională, (...) întrucât nu a fost realizată motivarea și fundamentarea economică, socială și juridică a soluțiilor adoptate și nu a fost solicitat avizul CES. Curtea nu va mai proceda la analiza celorlalte critici formulate de autorii obiecției de neconstituționalitate", se arată în motivarea publicată joi pe site-ul CCR.
Video live pe aplicatii de dating
Foto: Captura UB.TriviumChina.com

Utilizatorii de aplicații de dating din China pot să se vadă live. Cum funcționează și ce rezultate au obținut

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | IT
Aplicațiile de dating din China experimentează utilizarea videoclipurilor live pentru a ajuta utilizatorii să-și găsească jumătatea. În ianuarie, aplicația Shijijiayuan, cel mai mare jucător chinez din industrie a lansat funcția de video streaming menită să faciliteze conversația în direct între mai mulți participanți, un fel de talk show în care utilizatorii sunt atât gazdele, cât și publicul.
piata-muncii-2019
Foto: Hotnews

Criza forței de muncă, o afacere profitabilă. Câți bani fac firmele de resurse umane

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | Companii
Criza de pe piața forței de muncă s-a transformat într-un business extrem de profitabil pentru firmele care recrutează angajați. Afacerile acestora au crescut cu peste 430% din 2007 și până în prezent, la peste 4 miliarde de lei, arată concluziile unui studiu realizat de KeysFin. Aproape 3.000 de firme activează în prezent în piața locală de servicii de resurse umane. Câți bani fac și topul firmelor de HR din România.
Calatorie
Foto: Pexels

Airbnb vrea să producă documentare pentru a a crește dorința utilizatorilor de a călători

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | IT
Platforma online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietari — Airbnb — speră să crească interesul utilizatorilor pentru călătorii cu ajutorul conținutului video. Potrivit unor surse citate de Reuters, startup-ul va crea show-uri originale prin care să încurajeze potențialii clienți să călătorească.
Facebook
Foto: Pixabay

Facebook se așteaptă la o amendă cuprinsă între 3 și 5 miliarde dolari în SUA. Compania a avut o cifră de afaceri de 15 miliarde dolari trimestrul trecut

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | IT
​Facebook a ”pus deoparte” între 3 și 5 miliarde de dolari pentru scandalul gestionării controversate a datelor personale, compania așteptându-se să fie amendată în SUA pe acest subiect. Facebook a anunțat rezultatele financiare, cifra de afaceri depășind 15 miliarde dolari, iar numărul de angajați a crescut cu 10.000 într-un an.
metal pe youtube
Foto: Pixabay

Doi muzicieni au pus roboții să lucreze în locul lor pe YouTube. Non-stop

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Economie | IT
De o lună de zile, un canal de YouTube transmite live piese death metal și a strâns 10.000 de like-uri la un video. „Trupa” este un bot lansat de doi programatori și muzicieni, care compune la nimereală și cântă piese death metal, via livestream 24/7 , la infinit, totul pe bază de inteligență artificială.
Imbatranirea Romaniei a continuat sa se accentueze in 2018
Foto: sxc.hu

​Populația după domiciliu la 1 ianuarie 2019 a ajuns la 22,17 milioane persoane. Vârsta medie a populației - 41,6 ani, în creștere față de anul trecut

de Dan Popa HotNews.ro
La 1 ianuarie 2019 populația după domiciliu a fost de 22,17 milioane de persoane, în scădere cu 0,2% față de 1 ianuarie 2018, arată datele transmise joi de INS. Statistica măsoară două tipuri de populații. Cea după domiciliu (care cuprinde românii care au domiciliul pe teritoriul țării (incluzându-i astfel pe cei plecați temporar la muncă în străinătate) și populația rezidentă, care reprezintă totalitatea celor cu cetățenie română, străini sau fără cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României. Pe scurt, populația rezidentă reprezintă populația de facto care exclude emigranții, dar include imigranții. Potrivit anunțului făcut joi de INS, fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, iar vîrsta medie a românilor este de 41,6 ani, cu 0,3 ani mai mult decât anul trecut.
Banca Transilvania
Foto: Banca Transilvania

Profitul net al Băncii Transilvania a urcat la 436 milioane lei, în primul trimestru. Taxa pe active ar putea costa banca 136 milioane lei, pe întreg anul acesta

de F.B. HotNews.ro
Banca Transilvania a înregistrat un profit net de peste 436 milioane lei, în primul trimestru din acest an, în creștere cu 19% comparativ cu perioada similară din 2018, reiese din rezultatele financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori București. Efectul taxei bancare, introdusă prin OUG 114/2018 și modificată prin OUG 19/2019, se traduce într-o scădere profitului la 407,5 milioane lei, în ianuarie - martie 2019.
Nicolae Cinteza, seful Supravegherii din Banca Centrala
Foto: Hotnews

​EXCLUSIV Nicolae Cinteză, BNR: Oameni foarte bine plătiți cheltuiesc timp și bani pentru a redacta proiecte de legi fără să țină seama de lucruri elementare, de bun simț. Ce a rămas din toate legile mult trâmbițate? NIMIC!

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
A fost sau nu manipulat ROBOR? De ce nu s-a prezentat șeful Supravegherii din Banca Centrală la audierile comisiei economice? Îl va sancționa Guvernatorul, așa cum i-a cerut senatorul Zamfir? Răspunsurile la aceste întrebări nu le puteam afla decât stând de vorbă cu Nicolae Cinteză, omul care conduce Direcția de Supraveghere bancară din Banca Centrală. ”Nu Banca Națională a României a hotărât legarea dobânzii de Robor. Din câte știu eu OUG/50/2010 a fost validată de Parlament. Când a greșit dl. Zamfir?. Când a validat OUG 50 sau acum când condamnă modul de calcul al Roborului?”, se întreabă retoric evident, Nicolae Cinteză.
Romgaz
Foto: Romgaz

Cine sunt furnizorii care vor primi gaze ieftine de la Romgaz și OMV Petrom

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Energie
Companiile Romgaz și OMV Petrom sunt forțate, printr-un ordin al ANRE, care pune pune în aplicare controversata OUG 114/2018, să vândă cantități mari de gaze, la prețul plafonat de 68 lei/MWh, către furnizori și producătorii de energie termică. Autoritățile spun că aceste gaze vor ajunge la consumatorii casnici și la cei care produc apă caldă și căldură pentru populație. Însă, ceea ce pare a fi o măsură populistă avantajează foarte mult anumiți furnizori de gaze și deloc populația. Un anumit furnizor, Premier Energy, atrage atenția.
Facebook
Foto: Depositphotos

Un român a strâns 1300 de euro pe Facebook și Poliția îl bănuiește de înșelăciune

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Actualitate | Esențial
Polițiștii constănțeni au început cercetările față de un bărbat care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook pentru salvarea Cazinoului din Constanța, acesta fiind bănuit de înșelăciune. Până acum, peste 80 de persoane au donat aproximativ 1.300 de euro.
Cabluri dezafectate Sector 4
Foto: Adrian Calineata, patron retea telecom

Întreruperea serviciilor de internet și TV în Sectorul 4: Primăria susține că vina este exclusiv a furnizorilor care nu și-au coborât cablurile în subteran, deși au fost informați

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Telecom
Primăria Sectorului 4, condusă de PSD-istul Daniel Băluță, și Netcity Telecom, compania care gestionează rețeaua subterană de fibră optică din București, au respins miercuri acuzațiile Asociației furnizorilor de internet (ANISP), care a susținut că tăierile de cabluri din ultimele zile au fost făcute fără preaviz generând întreruperea serviciilor de voce, internet și TV către o parte din cetățenii din acest sector. Primăria susține că a informat direct toți operatorii încă de anul trecut și că vina pentru întreruperea serviciilor le aparține operatorilor care nu au coborât cablurile în subteran, așa cum cere legea. Vezi în articol cum răspunde Primăria și propunerii lui Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, în acest caz.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Cele 3 forme de populism fiscal. Politica wageledgrowth este un antidot care tratează simptomele, nu cauzele (macroeconomist din Londra)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
”Există trei forme de populism”, a explicat miercuri Dan Bucșa, economist-șef al UniCredit Londra, responsabil pentru Europa de Est, la o întâlnire cu ziariștii. Primul e populismul de tip românesc: creșteri de salarii și pensii promise pentru ani de zile de acum înainte și care crează așteptări care se văd în inflație. ”Există apoi populismul de tip maghiar. Cresc pensiile și salariile cu 3 luni înainte de alegeri, după care mă opresc. Dacă vă uitați la creșterea salariilor în Ungaria o să vedeți niște ”dâmburi” care reprezintă anii electorali. Și mai există apoi populismul polonez, unde măsurile sunt luate ca să nu afecteze inflația”, a mai explicat Bucșa.
Fonduri
Foto: Pixabay

​LISTA: 8 firme vor primi ajutoare de stat de peste 30 milioane Euro pentru investiții

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | EuROfonduri
Statul român a semnat miercuri acorduri pentru ajutoare în valoare totală de de 151 milioane de lei (circa 31 milioane euro) acordate unui număr de 8 firme care s-au angajat să realizeze 9 proiecte de investiții în România, pe diverse domenii, de la băuturi răcoritoare la piese auto.
INFOGRAFIC afaceri cu cozonaci
Foto: Hotnews

Paștele, un business profitabil. Cum au ajuns cozonacii o afacere de jumătate de miliard de lei - studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Companii
Aproape 7000 de companii se concentrează, în aceste zile, să producă și să vândă cozonaci și alte tipuri de prăjituri pentru masa de Paște a românilor. Este un business extrem de profitabil, cu o marjă de profit ridicată, care exploatează tradițiile și obiceiurile de consum specifice românilor, arată o analiză Frames. Iată câți bani pot aduce cozonacii.
Femeia de afaceri
Foto: Pixabay

Număr record de antreprenori, în România. Câte femei fac afaceri

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Companii
Numărul de asociați și acționari ai firmelor din România active din punct de vedere juridic a ajuns la un maxim istoric la începutul anului 2019, respectiv la un număr de peste 1,38 milioane de antreprenori. Câte afaceri sunt conduse de femei.
Recunoastere faciala Apple
Foto: Captura YouTube - Disruption Theory

Un tânăr cere daune de 1 miliard $ de la Apple după ce softul de recunoaștere facială a condus la arestarea sa

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | IT
Un tânăr în vârstă de 18 ani cere producătorului de iPhone-uri 1 miliard de dolari în instanță. El susține că a fost arestat din cauză că a fost identificat greșit de software-ul de recunoaștere a feței al Apple.
Angajati
Foto: Pixabay

Cât economisește patronul dacă oferă angajaților performanți părți sociale în firmă în loc de bonusuri în bani

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Cariere
Practica de a oferi angajaților-cheie planuri de remunerare de tip stock option, care presupune acordarea unor părți sociale din firmă, în anumite condiții, este mai avantajoasă pentru patron decât oferirea de bonsurui în bani, din punctul de vedere al taxelor. Consultanții de la Deloitte au făcut calculele și le-au trimis StartupCafe.ro.
Saptamana de aur in Japonia
Foto: Pixabay

Vine „Săptămâna de aur” în Japonia: de la karaoke și dulciuri, la conserve cu aer din actuala eră

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În Japonia, pregătirile sunt în toi pentru a întâmpina cum se cuvine noua eră - Reiwa. Deși pentru aproape jumătate dintre japonezi cele 10 zile libere din „Săptămâna de aur” (27 aprilie – 6 mai) nu reprezintă o bucurie, conform unui sondaj realizat de o publicație niponă, firmele au început să producă bani folosindu-se de schimbare. Populația consumă resurse financiare pe diverse prăjituri, obiecte simbolice și karaoke special pentru acest eveniment. E o nouă eră și un motiv de sărbătoare.
CSALB
Foto: CSALB
Știre actualizată

O femeie din Maramureș a obținut ștergerea unei datorii de peste 44.000 euro după ce a negociat cu banca

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Un client al unei bănci din Maramureș a obținut ștergerea unei datorii de 44.621 de euro în urma negocierii cu banca, intermediată de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Este vorba despre o doamnă, mamă a doi copii din care unul este bolnav.
Corporate report
Foto: pixabay.com

Corporate Report: De la marii producători, care pun pariuri tot mai mari pe vehiculele electrice

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
În 1900, o treime din mașinile din America mergeau pe volți. Apoi petrolul a început să țâșnească în Texas. Mai ieftină decât bateriile și mai ușor de completat în rezervoare, benzina a alimentat expansiunea automobilelor produse în serie. De atunci, costurile și grijile pentru autonomia redusă au menținut vehiculele electrice (VE) într-o nișă. Tesla, care a făcut ca bateriile să devină din nou sexy în ultimul deceniu, a produs anul trecut numai 250.000 de unități, o fracțiune din ce aruncă anual pe piață Volkswagen și Toyota. Pentru fiecare din cele cam două milioane de VE și hibride cu încărcare (care combină bateriile cu motoare cu ardere internă - MAI) vândute în 2018, producătorii au făcut 50 de mașini pe benzină sau motorină.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

DOCUMENT Nou proiect privind Fondul Suveran. Dispare Imprimeria Națională din listă. Impact bugetar negativ de 4,3 miliarde lei, în 2019

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere un nou proiect privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, iar din lista companiilor care ar putea să facă parte din noul organism a dispărut Imprimeria Națională.
Vezi ce modificări au mai apărut
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Comisia Prognoză se pregătește să împrumute primele 300 milioane lei, la o dobândă de 1% pe an

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Fondul de Dezvoltare și Investiții, care în teorie este de 10 miliarde euro, dar nu va avea niciodată suma aceasta în cont, urmează să primească primii bani, conform unui proiect al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), instituția care se va ocupa de acest instrument. Este vorba despre 300 milioane lei, pe 5 ani, la o dobândă de 1% pe an de la Ministerul Finanțelor.
Cabluri de fibra optica, taiate in Sectorul 4
Foto: Adrian Calineata, patron retea telecom

Cum rămân unii bucureșteni fără internet și TV: Furnizorii de internet acuză că Primăria condusă de Daniel Băluță taie fără preaviz cablurile de pe stâlpi