ECONOMIE
Iphone 12
Foto: Pixabay

iPhone 13: Noul telefon fanion al Apple ar putea fi mai ieftin decât iPhone 12

de S.J. HotNews.ro
Noul telefon iPhone 13 al Apple ar putea avea un preț similar cu cel al iPhone 12 sau ar putea fi chiar mai ieftin, scrie cnet.​
Google Play
Foto: Dreamstime.com

Google Play sărbătorește industria jocurilor indie printr-un festival inedit

de Redactia HotNews.ro
Anul acesta, pe 4 septembrie, Google Play îi sărbătorește pe unii dintre cei mai talentați creatori de jocuri independente în timpul finalelor festivalului Indie Games pentru Europa, Japonia și Coreea de Sud.
Audi Q5 Sportback TFSI e
Foto: 0-100.ro
Material realizat cu sprijinul Audi România

Audi Q5 Sportback TFSI e – 5 curiozități

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 30 Iun 2021 Economie | Auto
Pe numele său complet Audi Q5 Sportback 55 quattro TFSI e a ajuns oficial în România, iar în acest clip poți vedea 5 curiozități despre el. Pe scurt, acest model Audi este varianta „coupe” a lui Q5, fiindcă de aceea îi pune „Sportback”. El beneficiază de o motorizare plug-in hybrid modernă – de unde și particula „e” din denumirea modelului.


Ford Mustang Mach-E
Foto: Adrian Mitrea

​VIDEO Mustang Mach-E, review static. Primul pas al Ford pentru o gamă europeană 100% electrică

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Mustang Mach-E aduce schimbarea la Ford, atât în ceea ce privește migrația gamei de modele către electric, cât și trecerea tot mai accentuată spre vânzări online. Livrările către clienții din România demarează în ultimul trimestru din 2021. O noutate ține de faptul că pentru acest model există un stoc european centralizat. Din acest stoc dealerii din fiecare țară se pot alimenta. Pentru client acest lucru înseamnă un timp de așteptare mai redus pentru livrarea mașinii: aproximativ o lună.
Comunicate-Masura 2
Foto: StartupCafe.ro

​Măsura 2: Cum se procedează cu anunțurile/comunicatele de presă obligatorii

de CZ HotNews.ro
Mai mulți beneficiari de granturi de capital de lucru prin Măsura 2 ne-au întrebat care este procedura de publicare a anunțurilor/ comunicatelor de presă obligatorii în proiectele cu grant peste 10.000 de euro. Iată cum se procedează...
Google Pixel Tensor
Foto: Google Blog

Google a anunțat când lansează telefoanele Pixel 6 și 6 Pro, cu procesor propriu

de Redactia HotNews.ro
Google a dezvăluit câteva detalii despre noile telefoane pe care le-a creat. Astfel, a renunțat la procesorul Qualcomm și a introdus GoogleTensor, propriul System on Chip (SoC), precum și un modem 5G.
Angajată HoReCa
Foto: Dreamstime.com

eJobs: Patronii HoReCa au crescut salariile și cu 20% față de perioada de dinainte de pandemie, dar tot nu-și prea găsesc angajați

de CZ HotNews.ro
Patronii români din sectorul HoReCa au crescut salariile din firme cu până la 20% în anul 2021 față de 2019, dar tot întâmpină greutăți în recrutarea de lucrători, relevă o cercetare realizată de platforma online de joburi eJobs.
Economisire - investitii-greseli financiare
Foto: Pixabay

Cinci greșeli pe care le fac mulți oameni în privința banilor

de F.B. HotNews.ro
Când vine vorba despre finanțele proprii, mulți oameni fac aceleași greșeli. De asemenea, trebuie convinși că este bine să economisească, după cum spune Morgan Housel, în cartea „The Psychology of Money”. Iar economisirea trebuie făcută inteligent, folosind diferite tipuri de produse financiare. După cum spune Addison Bell, într-o carte recentă (vedeți numele la final), nu este întotdeauna ușor să menținem disciplina necesară pentru a obține libertatea și securitatea financiară: uneori ai nevoie să-ți reamintești de lucrurile pe care ar trebui să le eviți atunci când navighezi prin finanțele tale.
Autobuze FlixBus
Foto: Flixbus

„Uberul autocarelor” vrea ca România să elimine actualul sistem de concesionare a rutelor de transport interjudețean

de CZ HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Auto
Aplicația germană FlixBus, supranumită și „Uber-ul autocarelor”, prezentă și pe piața românească, vrea ca România să renunțe la actulaul său sistem prin care statul atribuie rute de transport interjudețean de călători unor operatori privați, prin licitații pentru concesiuni.
vama
Foto: Hotnews

ANAF: Atribuirea numărului EORI de către autoritatea vamală se realizează gratuit

de CZ HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Finanțe
Firmele sau alte persoane interesate obțin gratuit, de la autoritatea vamală, numărul EORI, pentru a-l folosi în operațiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriul Uniunii Europene - a informat, luni, ANAF - Direcția Generală a Vămilor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Cartea electronica de identitate, specimen
Foto: Ministerul Administratiei si Internelor

VIDEO Cum arată noul buletin electronic: Ce trebuie să știe cei care optează pentru noua carte electronică de identitate și cât costă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Telecom
Cartea electronică de identitate va începe să fie emisă de luni, 2 august, în premieră la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot, primele informații fiind oferite într-o conferință susținută de ministrul MAI, Lucian Bode, și primarul Emil Boc. Prima solicitare va fi preluată începând cu ora 13:00 și va putea fi obținută în minim 10 zile. Costul noului document este de 14 euro, în condițiile în care media UE este de 41 de euro, și se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: AGERPRES

Consiliul Concurenței analizează preluarea Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de viață de către germanii de la Signal Iduna

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Asigurari
Consiliul Concurenței a anunțat luni, 2 august, că analizează tranzacția prin care germanii de la Signal Iduna intenționează să preia companiile Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de Viață. Germanii de la Signal Iduna, liderii pieței locale de asigurări de sănătate, au anunțat semnarea în data de 20 mai 2021 a acordului privind achiziționarea companiilor de asigurări generale și de viață ale grupului ERGO, controlat de Munich Re, confirmând informațiile prezentate anterior de HotNews.ro.
Programul Rabla
Foto: 0-100.ro

Suplimentare de 400 de milioane de lei pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus în luna august 2021

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Auto
Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei, a anunțat luni Ministerul Mediului. De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021.
Vacanta
Foto: Pixabay

Aproape 9 din 10 români aflați în risc de sărăcie nu și-au permis o vacanță, în 2019

de F.B. HotNews.ro
Aproape 9 din 10 (86,8%) dintre românii aflați în risc de sărăcie nu și-au putut permite o vacanță de o săptămână, în 2019, fiind a doua țară după Grecia (88,9%), și urmată de Croația (84,7%), Cipru (79,2%) și Slovacia (76,1%), potrivit Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC), citată de Cartel Alfa, care prezintă date ale Eurostat.
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Rezervele valutare ale României au crescut în iulie cu peste două miliarde de euro

de DP HotNews.ro
La 31 iulie 2021, rezervele valutare la Banca Națională a României se situau la nivelul de 39 miliarde euro, față de 36,83 miliardeeuro la 30 iunie 2021, au transmis luni reprezentanții Băncii Naționale. Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2021 au fost de 44,130 miliarde euro, față de 41,757 miliarde euro la 30 iunie 2021. Plățile scadente în luna august 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 211 milioane euro. Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,12 mld. euro.
Bolt app
Foto: Hotnews

​Bolt a ajuns un gigant de 4 miliarde Euro și aduce în România un nou serviciu

de CZ HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | IT
Startup-ul de transport ride-hailing și livrări prin aplicație Bolt a ajuns un gigant internațional evaluat la peste 4 miliarde de euro și anunță un nou serviciu pe care îl va introduce și în România, una dintre primele sale piețe în acest sens.
Pretul mediu al gazelor
Foto: Asociatia Energia Inteligenta

Prețul gazelor a atins maximul istoric din ultima sută de ani - Asociația Energia Inteligentă

de C.P. HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | Energie
Ultimele tranzacții efectuate pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) plasează prețul actual al gazelor naturale la nivelul maximului istoric de la începutul comercializării gazelor în România, informează Asociația Energia Inteligentă. Potrivit unui grafic al Asociației, prețul mediu ar fi ajuns la 450 dolari/mia de metri cubi.
Chestionar Banca Mondiala
Foto: Banca Mondiala

​Educația, crearea de locuri de muncă și creșterea economică pot reduce sărăcia în România (chestionar Banca Mondială care mai arată percepția asupra eficienței guvernării)

de F.B. HotNews.ro
Persoane din zona mediului de afaceri și guvernamental cred că educația, crearea de locuri de muncă și creșterea economică pot reduce sărăcia, conform FY 2020 Romania Country Opinion Survey Report, realizat de Banca Mondială. De precizat că raportul anterior a fost în 2016, astfel că apar modificări de percepție a acestora.
Jack Dorsey
Foto: Twitter

Șeful Twitter pregătește o achiziție de 29 miliarde dolari în afacerile fintech și de comerț online

de CZ HotNews.ro
Luni, 2 Aug 2021 Economie | IT
Șeful Twitter, Jack Dorsey, mai are o companie importantă, Square, în zona de plăți online, iar aceasta vrea acum să preia o firmă din domeniul serviciilor financiare și al comerțului online, la valoarea de 29 de miliarde de dolari.
Programul Tezaur pentru populatie
Foto: Facebook

Românii își pot plasa economiile în Tezaur de august începând de luni

de F.B. HotNews.ro
Românii care economisesc și nu au un apetit ridicat pentru risc pot achiziționa titluri de stat Tezaur și în luna august. Subcrierea începe de luni (2 august). Oferta Ministerului Finanțelor este pe 1, 3 și 5 ani la dobânzi de 3,15%, 3,5% și 3,85%.
Turisti pe munte
Foto: Facebook/ Salvamont Busteni

Turismul s-a deschis, dar turiștii se lasă încă așteptați. În prima jumătate de an ne-au vizitat mai puțin de 200.000 de turiști străini, de 10 ori mai puțini decât au fost în Grecia

de DP HotNews.ro
Sosirile turiștilor în hotelurile și pensiunile românești în prima jumătate de an au fost de 3,2 milioane, în creștere cu 52,4% față de perioada similară din anul trecut, când ne aflam în plină pandemie. Dintre aceștia, mai puțin de 200.000 au fost turiști străini, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică. Pentru comparație, în Grecia numărul turiștilor străini din prima jumătate de an a fost de peste 10 ori mai mulți (2,3 milioane). Străinii au venit în Capitală (cei mai mulți) și în stațiunile din zona montană, mai arată Statistic. Pe Litoral sau în Deltă numărul turiștilor a scăzut sau a rămas constant în iunie acest an, față de iunie 2020.
business report
Foto: YouTube

​Business report: ​Cum să lucrezi pentru un idiot. Interviuri cu Răzvan Cherecheș și Dumitru Sandu. Comunitatea LGBTQ+, dușmanul imaginar al politicienilor populiști. Clujul, primul oraș care implementează cărțile de identitate electronice

de DP HotNews.ro
Cum să lucrezi pentru un idiot. Șef bun vs. șef de coșmar ● Răzvan Cherecheș: „Guvernul are o abordare care să faciliteze mai degrabă un comportament electoral în PNL decât să protejeze populația” ● Comunitatea LGBTQ+, dușmanul imaginar al politicienilor populiști ● Sociologul Dumitru Sandu despre modificările pro-plagiatori: „Ministerul Educației trebuie să răspundă pentru această eroare fundamentală pe care a făcut-o” Excelentul discurs al lui Nae Caranfil pe scena TIFF ● Clujul, primul oraș care implementează cărțile de identitate electronice ● Estimare de expert: România va cheltui cel mult 40% din PNRR, maximum 12 miliarde de euro ● Cât costă o medalie olimpică: 88 milioane de lei ● Ministrul Năsui anunță: Ajutorul pentru HoReCa va fi acordat tuturor firmelor, dar în rate ● Noutăți privind conducerea fără permis, abuzul în serviciu și altele ● Ieșim în decor cu dobânda datoriei pe termen lung - lucru mai important decât păstrarea datoriei sub 50% din PIB ● Mai e loc de creștere pentru sectorul IT&C din România? ● Supermarket, modelul comercial de succes în România.
mediu sau joburi
Foto: Dreamstime.com

​VIDEO. Europarlamentar român, despre propunerea CE împotriva mașinilor pe benzină: Eu nu văd nicio diferență între a muri din cauza climei sau a muri de foame

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Duminică, 1 Aug 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Europarlamentarul român Marian Jean-Marinescu (PNL/PPE) a criticat pachetul legislativ de protecție a mediului, „Fit for 55”, propus recent de Comisia Europeană, care prevede, printre altele, ca din anul 2035 să nu mai poată fi vândute în UE mașini noi pe benzină sau motorină.
atentie la GDPR
Foto: Max Pixel

GDPR în România: Persoană fizică amendată pentru postări pe Facebook

de CZ HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | IT
În România, o persoană fizică a fost amendată pentru postări pe Facebook, în baza Regulamentului de protecție a datelor personale (GDPR), a anunțat, vineri, de Autoritatea română de protecție a datelor personale.
euro
Foto: Dreamstime.com

​Măsura 2: Câte plăți s-au făcut pe noul buget luat de la Măsura 3. Situație ajutoare stat la zi

de CZ HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a reluat, săptămâna aceasta, plata ajutoarelor de stat către beneficiarii de la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 euro, fiind reliefate plățile efectuate din noul buget mutat de la Măsura 3.
Delegatie SUA la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Oficial al Departamentului pentru Energie din SUA, în vizită la Cernavodă / Scopul: Construirea reactoarelor nucleare 3 și 4

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Energie
O delegație a Departamentului de Stat pentru Energie din Statele Unite ale Americii, conduse de dr. Kathryn D. Huff, Secretar Adjunct in functie si Secretar Adjunct pentru Energie Nucleara din cadrul Departamentului pentru Energie, a fost vineri în vizită la centrala nucleară de la Cernavodă. Vizita are în vedere continuarea cooperarii în baza Acordului Interguvernamental Romania-SUA parafat la Washington în octombrie 2020 și ratificat recent de statul roman, inclusiv a demarării în timp util a realizării Proiectului Unitatilor 3 si 4.
Logo Amazon
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Amazon a primit cea mai mare amendă din istoria UE pentru nerespectarea datelor private (GDPR)

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Companii
Amazon a fost amendată cu 746 de milioane de euro în Uniunea Europeană pentru nerespectarea datelor private, de departe cea mai mare amendă aplicată vreodată în blocul comunitar pentru încălcarea GDPR, relatează The Wall Street Journal.
fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene PNRR pentru firme: digitalizare IMM, securitate IT, capital de risc

de CZ HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele din România vor putea accesa investiții de capital de risc, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care va debloca o serie de instrumente financiare odată cu aprobarea documentului la nivelul UE, în octombrie, a anunțat, vineri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
Daniel Dines
Foto: UiPath

Gartner: UiPath rămâne lider mondial în roboți software

de CZ HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | IT
Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant pentru RPA, realizat de compania internațională de consultanță Gartner.
angajati toxici
Foto: Dreamstime.com

Cum să eviți să angajezi oameni toxici - și ce efect nefast au asupra echipei

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Cariere
Într-o organizație, oamenii toxici sunt asemenea unui măr stricat, care le va altera și pe celelalte; pe unele mai repede, pe altele mai târziu. „Am văzut cazuri în care angajatorul evita să ia măsuri în cazul unei persoane toxice pe motiv că ‘are rezultate bune’. Cifrele sunt bune, însă cu ce preț? Pe termen mediu, dacă pleacă mai mulți din cauza unui om toxic, dacă scade încrederea oamenilor în management, prețul plătit nu prea se justifică” - explică Georgeta Dendrino, trainer și Managing Director la Interact, pentru StartupCafe.ro.
Tren
Foto: Stefania Gal

Când au ajuns cele două trenuri care au întârziat 11, respectiv 13 ore. Drumul Mangalia - Timișoara a durat peste 28 de ore

de Vlad Barza HotNews.ro
​Joi a fost o zi dezastruoasă pe calea ferată din cauza deraierii de la Fetești, dar și din cauza furtunilor și caniculei. Multe trenuri au întârziat cu orele, însă două au avut cel mai lung parcurs, după ce au stat nouă ore în câmp. Trenul IR 1921 a ajuns la Arad la 22.45, la peste 27 de ore după plecarea din Mangalia, iar IR 1991 a ajuns la Timișoara în jurul ore 0.15, la peste 28 de ore. Sutele de oameni care au fost în acele trenuri nu vor mai vrea ani de zile să audă de acest mijloc de transport.
Luca de Meo, seful Renault
Foto: Renault

Renault estimează o pierdere de producție de 200.000 de automobile din cauza crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Auto
Renault Group ar trebui să își atingă obiectivul de reducere cu 2 miliarde euro a costurilor fixe cu un an mai devreme de termen: s-au realizat deja 1,8 miliarde euro, din care 600 milioane euro în primul semestru al anului, comparativ cu 2019, a anunțat grupul. Criza procesoarelor va duce la o pierdere de 200.000 de unități din producția acestui an, iar materiile prime se vor scumpi, mai spun cei de la Renault.
Investitii - economii
Foto: Pixabay

Plasarea banilor la risc scăzut în august: Tezaur, depozite bancare sau schimb valutar?

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În luna august românii vor putea achiziționa titluri de stat Tezaur, aceasta fiind o altă oferă investițională pe lângă clasicele depozite bancare, ori schimbarea banilor în euro. Pentru cei care vor un câștig mai mare, întotdeauna există piața de capital dar, așa cum am spus de multe ori, trebuie să înveți puțin despre ea înainte. De asemenea, mai există și fondurile de investiții, o paletă întreagă de oferte de la risc scăzut, la ridicat, de la acțiuni, la obligațiuni de stat sau corporative etc.
someri
Foto: sxc.hu

În iunie, șomajul a scăzut la 5,2% / Numărul șomerilor este de 425.000 de persoane

de DP HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Rata șomajului în luna iunie 2021 a scăzut cu 0,3 puncte procentuale față de cea înregistrată în mai, ajungând la 5,2%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică. Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iunie a anului 2021 a fost de 425.000 de persoane, în scădere față de luna precedentă. Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 0,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,3% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,0% în cazul celor de sex feminin).
Tren
Foto: Stefania Gal

De ce întârzierile de pe calea ferată vor persista și în următoarele zile

de Vlad Barza HotNews.ro
Ciocnirea de la Fetești, furtunile și canicula au adus haosul pe calea ferată și nu este o exagerare. Dincolo de cele două trenuri care au întârziat peste 10 ore, unele au acumulat peste 4 ore și altele au fost anulate. Probleme au fost nu doar pe Constanța, ci și spre Brașov, spre Craiova și spre Târgoviște. Cel puțin vineri și sâmbătă vor fi zile în care sunt posibile întârzieri de sute de minute, mai ales că la Fetești mai este de lucru cu utilajele grele și canicula va duce la scăderea vitezelor peste tot în rețea. În plus, pot oricând să se producă furtuni care afectează linia de contact.
dolari
Foto: Dreamstime.com

SUA: ​Fondatorul unui startup de mașini electrice, pus sub acuzare pentru că ar fi obținut investiții cu laude false privind tehnologia sa

de CZ HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Auto
Un antreprenor american, care a ajuns miliardar ca fondator al unui startup de mașini electrice, a fost pus sub, joi, sub acuzare, de autoritățile americane, pentru că s-ar fi lăudat în mod fals cu tehnologia sa, pentru a obține bani de la investitori naivi.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Cine este Tudor- Tim Ionescu, noul coleg de muncă al lui Mugur Isărescu și al Vioricăi Dăncilă

de DP HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Tudor Tim Ionescu, personaj asociat de presa tabloidă cu Oana Zăvoranu și implicat în mai multe scandaluri mondene, a fost angajat în cadrul BNR, după cum au confirmat pentru HotNews.ro surse din cadrul instituției. Ionescu a fost stagiar la Parlamentul European la cabinetul lui Cristian Busoi (2009-2010) si Luis Yanez Branuevo Garcia. Absolvent (conform CV-urilor care circula pe net) de stiinte politice si al Institutului de Studii Europene, avand si un master la Bruxelles, Ionescu îl are drept naș pe Călin Popescu Tăriceanu, fost coleg de facultate cu tatăl său. Angajarea lui la BNR pică într-un moment foarte prost pentru angajații de bună credință ai băncii, care au muncit din greu pentru a ajunge acolo. Acum, ei se trezesc deodată colegi cu o persoană pe care ai avea rezerve să o introduci în marile cancelarii financiare europene.
Accident auto
Foto: AGERPRES

Soluțiile și problemele din trafic, văzute de șoferi: În localități, camere video și sancțiuni mai dure. În afara localităților, îmbunătățirea infrastructurii

de DP HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Actualitate | Esențial
În perioada 19-27 iulie 2021 Cult Research a realizat un studiu la nivel național pe un eșantion reprezentativ pentru a găsi soluții de reducere a accidentelor rutiere, din perspectiva participanților la trafic. O treime dintre români consideră că cea mai potrivită soluție pentru a reduce numărul accidentelor rutiere petrecute în localități este montarea de camere video care să permită Poliției să penalizeze evenimentele neconforme din trafic. De asemenea, 3 din 10 români sunt de părere că înăsprirea sancțiunilor pentru cei care nu respectă limita de viteză maximă de 50 km/h este o variantă bună pentru a rezolva această problemă.
Logo OTE
Foto: OTE

Dispare și ultima piedică în achiziția Telekom România de către Orange: OTE a anunțat că vrea să cumpere pachetul de 30% din fostul Cosmote

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Telecom
Comisia Europeană a aprobat miercuri achiziția de către Orange a 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) cu o condiție: Orange să cedeze controlul asupra participației de 30% în fostul Cosmote, pe care ar ajunge să o dețină în urma tranzacției și care ar afecta concurența. Pentru a îndepărta această îngrijorare, Orange s-a angajat să vândă către OTE această participație. Grupul elen a anunțat că vrea să cumpere și acest pachet de acțiuni. Vezi în articol când ar urma să se finalizeze tranzacția Orange-Telekom România.
Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life Romania
Foto: Metropolitan Life

Ce despăgubiri a plătit Metropolitan Life, al doilea mare asigurător de viață din România, în primele trei luni din 2021

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Asigurari
Metropolitan Life, companie la care peste 2,5 milioane de români au asigurări de viață și pensii private obligatorii, a raportat venituri de peste 125,1 milioane lei în primul trimestru din acest an, în creștere cu 22% față de perioada similară a anului trecut. Al doilea mare asigurător de viață din România a mai anunțat joi că indemnizațiile plătite pe primul trimestrul din 2021 au depășit 38,7 milioane de lei, cu 45% mai mult față de aceeași perioadă din 2020.
Rezultate Orange, trim. II 2021
Foto: Orange Romania

Liudmila Climoc, CEO-ul Orange România, despre aprobarea achiziției Telekom: Un pas înainte în strategia de a fi prima alegere în piața serviciilor convergente fix-mobile

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Telecom
"Un obiectiv major pentru noi este să devenim prima alegere în piața serviciilor convergente din România. Un pas înainte în această strategie este reprezentat de aprobarea condiționată a Comisiei Europene pentru tranzacția prin care Orange a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.” a declarat joi Liudmila Climoc, CEO Orange România la prezentarea rezultatelor financiare din trimestrul doi din acest an.
Magazin
Foto: Pixabay

Cea mai mare companie de produse alimentare din lume avertizează că prețurile vor continua să crească

de S.J. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Companii
Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare din lume, a anunțat că va mări și mai mult prețurile, relatează CNN.
Retea Transelectrica
Foto: Transelectrica.ro

Consumul de electricitate a bătut miercuri la prânz un nou record: 8.865 MW

de DP HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Miercuri, 28 iulie 2021, au fost depãșite valorile consumului record de electricitate în sezonul de varã înregistrate acum două săptămâni (în data de 15 iulie 2021), transmite joi Transelectrica. Astfel, ieri, a fost înregistrat un consum instantaneu maxim de 8.865 MW, în intervalul orar 13:00 – 14:00, și un consum mediu al zilei de 7503 MW, cu 29 MW mai mult decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record.
Hackeri
Foto: E Shkolenko, Dreamstime.com

Val masiv de e-mail-uri de șantaj în România - Hackerii cer câte 1.250 de dolari ca să nu publice imagini compromițătoare cu victimele

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | IT
Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au depistat o campanie amplă de e-mail-uri de șantaj care păcălesc țintele că atacatorii ar avea acces la toate conturile și ar deține imagini compromițătoare despre activitatea lor online. Similar cu alte campanii de șantaj identificate de cercetătorii Bitdefender, victimele au termen de 48 de ore să plătească atacatorilor contravaloarea a 1.250 de dolari în Bitcoin.
Carte de identitate
Foto: dgepmb.ro

​EXCLUSIV Evidența Populației: Cartea electronică de identitate va fi emisă, din 2 august, într-un număr limitat / Câte exemplare sunt estimate pentru acest an

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Telecom
Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Direcției pentru Evidența populației (DEPABD) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate. Vezi în articol detalii despre cum vor fi produse și eliberate primele cărți electronice de identitate.
Filmul „Lupul de pe Wall Street” a fost inspirat de brokerul John Belfort
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Brokerul John Belfort, „Lupul de pe Wall Street”, prognozează că prețul bitcoin o să crească până la sfârșitul anului: „Are cu siguranță o oportunitate extraordinară”

de S.J. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Burse
Jordan Belfort, brokerul faimos care a inspirat filmul „Lupul de pe Wall Street”, a făcut un apel la reglementarea „masivă” a criptomonedelor, afirmând că măsura ar putea duce la stabilizarea prețurilor acestora și acceptarea bitcoin ca „aur digital”, relatează Markets Insider.
Tir al FAN Courier
Foto: FAN Courier

FAN Courier avertizează clienții asupra unei tentative de fraudă prin intermediul mesajelor tip SMS

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Companii
FAN Courier avertizează clienții asupra unei noi tentative de fraudare a datelor personale, prin intermediul mesajelor de tip SMS. Compania recomandă tuturor celor care primesc astfel de mesaje și au în derulare o comandă prin curier să nu dea curs solicitării primite, să nu acceseze linkul de la finalul mesajului primit și să sesizeze organele de poliție. Avertizarea vine după ce a apărut o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS, care implică tranzacțiile derulate prin platforma OLX.
Aer Conditionat
Foto: Hotnews

Cum să economisești energie când folosești aerul condiționat în zilele caniculare

de F.B. HotNews.ro
Unii au propria “tactică” când vine vorba despre economisirea curentului electric. Astfel, sunt persoane care opresc aerul condiționat atunci când este atinsă temperatura pe care o doresc sau folosesc „modul dezumidificator” pentru a reduce consumul, dar nu ajută toate acestea. Conform experților în aer condiționat, citați de publicația sud-coreeană Hankook Ilbo, oprirea aerului condiționat când s-a făcut destul de rece în casă nu este întotdeauna bună, mai ales la ultimele modele ale aparatelor.
Programul Tezaur pentru populatie
Foto: Facebook

​Noi emisiuni Tezaur pentru populație, în august. Dobânzi de 3,15%, 3,5% și 3,85%

de F.B. HotNews.ro
Românii vor putea achiziționa de luni noi titluri Tezaur pe 1, 3 și 5 ani la dobânzi de 3,15%, 3,5% și 3,85% pe an. Această emisiune vine după ce în iulie nu a existat una. Dobânzile sunt mai mari decât în iunie. Atunci au fost 2,95%, 3,35% și 3,65%.
Centrala nucleara de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost deconectată de la sistem, pentru a doua oară în ultima lună, din cauza unei avarii

de C.P. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Energie
Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 28 iulie, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fara a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității. Este pentru a doua oară în luna iulie când este deconectată Unitatea 2. Aceasta în condițiile în care Unitatea 2 abia a trecut prin programul de mentenanță.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: ​​Teșitura domnului Hofmeister. Radiografia sistemului de pensii. Angajații români, cele mai multe ore de muncă din UE. Descoperirile antisemitului Paulescu și omagierea lui în România

de DP HotNews.ro
Teșitura domnului Hofmeister ● Cum poate fi evitat impactul unui asteroid cu Pământul? ● Cum arată radiografia sistemului de pensii și de ce salvarea e individuală ● Zeci de români veniți din Marea Britanie, prinși cu adeverințe COVID false ● Angajații români, cu cele mai multe ore de muncă la nivelul UE. Particularitățile ● Die Welt: PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea ● Țiriac, cel mai bogat român, își permite o vacanță la Mamaia. Păzit de bodyguard Descoperirile antisemitului Paulescu și omagierea lui în România ● Modificări penale în pregătire: Noutăți privind conducerea fără permis, abuzul în serviciu și altele ● Domnule președinte Klaus Iohannis, discursul dvs. anti-plagiat este subminat din interior ● Ce-au lăsat apele în urmă la Roșia Montană.
Ordin obligatii informare Pilonul II
Foto: Hotnews

Ordin al Ministerului Muncii: Angajatorii sunt obligați să-și informeze noii salariați sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Asigurari
Toți angajatorii din România sunt obligați, începând cu data de 19 iulie 2021, să își informeze noii salariații cu vârsta până în 45 de ani în legătură cu aderarea la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II). Modificarea legislativă, adoptată la cererea administratorilor fondurilor de pensii, vizează în principal conștientizarea salariaților aflați la primul loc de muncă, respectiv cei care au obligația legală de a-și alege fondul de pensii de Pilon II în primele 4 luni de la intrarea în piața muncii.
  • Vezi în articol documentul de informare făcut de administratorii de pensii pentru a ușura această nouă sarcină administrativă pentru angajatori.
Electrica
Foto: Tradeville

Electrica a cumpărat două parcuri fotovoltaice și un parc eolian de la Monsson

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
Grupul Electrica a anunțat miercuri achiziția unui portofoliu de 207MW de energie regenerabilă de la compania Monsson. Au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea.
Claudiu Nasui
Foto: Hotnews

Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat; poate fi HoReCa

de DP HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluție pentru păstrarea forței de muncă în țară, iar această măsură va începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui. „Penuria de forță de muncă a fost o problemă veche a României, de dinainte de pandemie. Românii muncesc, sunt harnici, doar că pleacă din România, nu muncesc în România. Nu o fac din lipsă de patriotism, trimit banii înapoi în țară. Economisesc bani și investesc, își fac o casă la noi, fac un business înapoi în țară, dar munca efectivă nu o desfășoară în țară. Și ar trebui să ne punem niște întrebări. De ce? Pentru că suntem săraci și alții sunt mai bogați? ", a explicat Năsui

Top 2021: Domeniile cu cele mai multe firme care au intrat în insolvență în primul semestru

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Companii
Un număr de 3.076 de firme au intrat în insolvență în prima jumătate a anului 2021, cu 30% mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2020, când fusese înregistrat un minim istoric de 2.360 de firme care au intrat în insolvență, conform datelor de la Registrul Comerțului citate într-o cercetare KeysFin.
Ion Biris, HORA
Foto: Hotnews

Biriș, HORA: Una dintre condițiile pentru a apela la ajutorul de stat era prezentarea autorizației de funcționare din 2019 și 2020. Foarte multe companii au fost în imposibilitatea de a le prezenta din cauza birocrației

de DP HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
„Suntem o industrie profund afectată, beneficiem de o schemă de ajutor de stat. Una dintre condițiile pentru a apela la acest ajutor de stat era prezentarea autorizației de funcționare din 2019 și 2020. Foarte multe companii au fost în imposibilitatea de a prezenta aceste autorizații de funcționare, cu toate că nu au avut absolut nicio vină. Dosarele au fost depuse, dosarele erau completate, pur și simplu nu li s-au eliberat”, a spus miercuri noul președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriș.
Ethereum
Foto: pixabay.com

Bitcoin, surclasat lejer de o criptomonedă cu o creștere de 1.500% a volumului tranzacțiilor

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Burse
Ether, criptomoneda platformei Ethereum, a depășit bitcoin și alte criptomonede majore ca volum al tranzacțiilor în prima jumătate a lui 2021, arată datele Coinbase, cea mai mare bursă de monede digitale din SUA, potrivit Markets Insider.
Spyware
Foto: Tero Vesalainen, Dreamstime.com
Analiză

Pegasus - Cum poate telefonul personal să devină cel mai mare dușman. Povestea unui program de spionaj extrem de performant și de periculos

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | IT
Pegasus este un soft atât de sofisticat, încât poate să preia de la distanță controlul asupra telefonului victimei: poate să obțină tot ce este pe telefon, să vadă toate mesajele și să pornească, tot de la distanță, microfonul sau camera. Practic guvernul care dă banii poate să vadă pe un telefon tot ce vede și posesorul aparatului. Această super-unealtă de spionaj a fost dezvoltată de compania israeliană NSO Group, iar dezvăluirile făcute de o mare anchetă de presă au trimis unde de șoc peste tot în lume. În articol puteți citi despre mediul în care Pegasus a fost dezvoltat și despre urmările scandalului.
Eurohold, sediul central
Foto: Eurohold

Tranzacție de 335 milioane de euro: Eurohold, proprietarul Euroins România, a finalizat achiziția activelor CEZ Bulgaria

de A.V. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
Eurohold, cel mai mare holding din Bulgaria și proprietarul companiei de asigurări Euroins România, a anunțat miercuri că a finalizat achiziționarea activelor grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane de euro. Noile active vor fi deținute în totalitate de Eastern European Electric Company (EEEC). Pasul următor pentru Eurohold este transformarea într-un jucător regional pe piața energiei, inclusiv în România, spune grupul bulgar.
Conducta Ungheni-Iasi
Foto: AGERPRES

Consiliul Concurenței a aprobat operațiunea prin care BERD a cumpărat o parte din compania deținută de Transgaz în Moldova

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
​Consiliul Concurenței a dat undă verde operațiunii prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL. În urma acestei tranzacții, Vestmoldtransgaz SRL va fi deținută de Eurotransgaz SRL și BERD.
Vincent Van Peteghem
Foto: /www.esm.europa.eu

Autoritățile fiscale belgiene s-au trezit cu un număr record de delațiuni, motivate de răutate sau răzbunare/ Fiscul nu încurajează aceste practici

de DP HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În 2020, administrația fiscală belgiană a primit peste 3.500 de plângeri împotriva suspectilor de evaziune, față de circa 2.200 în 2019, scrie cotidianul L`Echo. Nu există un mecanism de protecție pentru acest tip de delațiuni, mai scrie ziarul. Motivele pentru care cetățenii apelează la autoritățile fiscale pentru a expune presupușii fraudatori sunt variate, dar, în multe cazuri, denunțătorii par să acționeze din răutate sau răzbunare.
Claudiu Nasui
Foto: Hotnews

Năsui: Azi eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Salariile lor erau de 10.871 de lei, 10.476 de lei și 14.658 de lei pe lună

de DP HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
”Azi eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat: Băița SA, Uzina Mecanică Plopeni și Uzina Mecanică București. Salariile lor de la stat erau de 10.871 de lei, 10.476 de lei și 14.658 de lei pe lună. Toate acestea mergeau de fapt către două persoane, pentru că una dintre ele era administrator „special” în două locuri”, a anunțat marți Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Logo-ul Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft a avut cel mai profitabil trimestru din istoria sa

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | IT
Microsoft a anunțat profit net de peste 16 miliarde dolari și vânzări de peste 46 miliarde dolari pentru trimestrul trecut, pe fondul creșterii accelerate a cererii de servicii de cloud computing. Microsoft se numără printre giganții tech care au avut cel mai mult de câștigat de pe urma pandemiei în care oamenii au stat tot mai mult în fața ecranelor de laptop și de smartphone.
Decizie impunere din oficiu
Foto: ANAF

ANAF va emite decizii de impunere din oficiu pentru profesioniștii care au beneficiat de indemnizația șomaj tehnic și nu și-au îndeplinit obligațiile

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Fiscul va emite decizii de impunere din oficiu pentru profesioniștii care au beneficiat de indemnizația șomaj tehnic și nu și-au îndeplinit obligațiile declarative legate de Declarația unică, conform unui proiect de ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Este vorba despre avocați, persoane fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, precum și PFA, profesii libere.
Atac cibernetic
Foto: Rawpixelimages, Dreamstime.com

Infracțiunile cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate și au crescut considerabil instrumentele de hacking si de monetizare - raport

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | IT
​Cel mai recent raport HP privind amenințările din domeniul securității cibernetice dezvăluie că hackerii folosesc instrumente de vizualizare computerizată pentru a suprasolicita sistemele. Raportul arată că infracțiunile cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate, însă are loc o creștere uriașă a instrumentelor de hacking și de monetizare, în timp ce utilizatorii finali rămân în continuare vulnerabili la trucuri mai vechi ale hackerilor.
Magazin Apple Store
Foto: Mirko Vitali, Dreamstime.com

Apple a anunțat rezultate financiare excelente: profit de peste 20 miliarde dolari și vânzări de peste 80 miliarde

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | IT
Apple a anunțat miercuri rezultate financiare excelente, profitul aproape s-a dublat, la 21,4 miliarde dolari, iar cifra de afaceri a urcat cu 36%, spre 81,4 miliarde dolari. Vânzările de iPhone au fost peste așteptări între aprilie și iunie, iar Apple a ajuns să fie evaluată la 2.500 miliarde dolari.
Google
Foto: PxHere

Google a depășit valoarea de 1.800 de miliarde de dolari, după un trimestru cu rezultate mult peste așteptări

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | IT
Grupul Alphabet a avut un trimestru extrem de bun datorită creșterii segmentului cumpărăturilor online, iar compania a depășit pragul de 1.800 de miliarde dolari capitalizare de piață. Profitul a depășit 18 miliarde dolari, iar veniturile au trecut de 61 miliarde dolari, creșterile fiind mult peste ce anticipau analiștii.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Diferența între Grecia în zona galbenă și cea roșie. Portret al românului tipic în 2021. Ce obligații are România și cât costă menținerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Gabriel Resources amenință România cu un nou proces

de DP HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Ce obligații are România și cât costă menținerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO ● Ce trebuie să știi dacă vinzi ocazional lucruri pe rețelele de socializare ● Diferența între Grecia în zona galbenă și cea roșie ● Ce fac azi cei care nu au reușit acum doi ani să o salveze pe Alexandra Măceșanu din casa lui Gheorghe Dincă ● Portret al românului tipic în 2021 ● Vama Veche, o stațiune ca o shaorma cu de toate ● Cântecul sirenelor ● Nae Caranfil: “Dacă ar trebui să o iau de la capăt, m-aș gândi de două ori înainte de a alege regia” ● 8 roboți care ar fi trebuit să uimească publicul de la Olimpiadă ● Vaccinul și mentalitatea autoritară ● Ministrul Mihăilă: Dacă incidența infecțiilor crește peste 2 la mie, se revine la restricțiile anterioare ● Compania canadiană Gabriel Resources amenință România cu un nou proces.
MJ Marinescu
Foto: Hotnews

VIDEO: Marian-Jean Marinescu, europarlamentar. Măsurile de mediu Fit for 55. Planul UE de a interzice vânzarea de mașini noi pe benzină sau motorină, din anul 2035

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Comisia Europeană a lansat recent o propunere legislativă, denumită Fit For 55, prin care vrea să introducă o serie de măsuri de protecție a mediului în Uniunea Europeană, printre care și interzicerea vânzării de mașini noi pe benzină sau motorină începând cu anul 2035. Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu a explicat vineri, 30 iulie, la întâlnirile HotNews.ro pachetul legislativ propus de Comisie și traseul său decizional.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

COVID-19 a fost invocat de Finanțe pentru creșterea datoriei publice de anul trecut la peste 45% din PIB. În 2021 estimează că va ajunge la 52%

de F.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Pentru că datoria publică a depășit 45% din PIB, Ministerul Finanțelor a făcut un raport pe care l-a trimis Guvernului, dacă ne uităm pe un document ce se va afla pe masa ședinței Executivului de miercuri. Practic, instituția era obligată să facă asta conform Legii reponsabilității fiscal- bugetare. Așa cum era de așteptat, motivul invocat a fost COVID.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI avertizează că inflația ridicată ar putea fi de durată și îndeamnă băncile centrale să pregătească măsuri preventive

de S.J. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că există riscul ca inflația înregistrată în prezent în numeroase țări din lume să nu fie doar tranzitorie, afirmând că băncile centrale ar putea fi nevoite să ia măsuri preventive, relatează CNBC.​
Carte de identitate
Foto: dgepmb.ro

Noua carte electronică de identitate ar putea întârzia: Imprimeria abia face o primă licitație, deși noul act ar trebui emis în mai puțin de o săptămână

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Telecom
România este obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu 2 august 2021, conform reglementărilor UE, dar la mai puțin de o săptămână până atunci Imprimeria Națională, instituția care ar trebui să producă noile documente, abia a lansat o primă licitație pentru materialele necesare. Instituția vrea să cumpere acum opt milioane de elemente de securitate pentru cardurile de identitate și mai pregătește o altă licitație pentru asigurarea dotării la nivel național a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate. Vezi în articol detalii despre primele achiziții pentru cartea electronică de identitate.
ELCEN
Foto: Hotnews

​Opt proiecte din domeniul energiei pentru care România cere bani europeni / Pentru Elcen ar putea primi 18 milioane euro

de C.P. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei Virgil Popescu a aprobat constituirea unui grup de lucru în vederea implementării prevederilor Directivei 87/2003 revizuită în ceea ce privește Mecanismul 10 C – faza IV, care presupune acordarea unor fonduri pentru proiecte cu o valoare mai mică de 12,5 milioane euro. România a comunicat Comisiei Europene ”Lista investițiilor cu o valoare sub 12,5 milioane euro”, proiectele fiind depuse pentru Articolul 10c care depășeau acest prag urmând a accesa Fondul de Modernizare / Articolul 10D.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Răsturnare de situație la Schema HoReCa: Ajutoarele solicitate sunt sub plafonul de 2,5 miliarde lei

de CZ HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Totalul ajutoarelor de stat solicitate și plafonate la 800.000 de euro fiecare, în Schema HoReCa, este sub 2,5 miliarde de lei, cât este bugetul maxim prevăzut pentru acest program de finanțare, după cum rezultă din calculul datelor finale, confirmat de un oficial din Ministerul Economiei.
Wall Street
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Wall Street închide în scădere după recordurile de luni / Profiturile și măsurile Chinei

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Burse
Bursa din New York a încheiat în scădere sesiunea de marți, trasă în roșu de preluarea profitului și de politica Chinei privind giganții tehnologici, înainte de ieșirea de miercuri a băncii centrale a SUA (Fed), potrivit AFP.
Mark Zuckerberg afirma ca metaversul ar putea deveni o realitate in 5 ani
Foto: Justin Sullivan / Getty Images / Profimedia

Facebook va deveni un „metavers” și Mark Zuckerberg vrea să te încorporeze în el

de S.J. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Companii
Facebook strânge o echipă care să lucreze la „metavers”, o lume digitală în care oamenii pot trece de la un dispozitiv la altul și comunica într-un mediu virtual, a anunțat luni CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, citat de Euronews.
Posta Romana
Foto: Posta Romana

Poșta: Toate trimiterile extracomunitare cu valoare sub 150 de euro, cu TVA plătit la sursă, se pot ridica doar din oficiile cu asistență vamală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Telecom
Poșta a anunțat marți că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistență vamală. În subunitățile poștale respective, destinatarii își pot efectua singuri declarația vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local. Doar trimiterile care vor obține liber de vamă din partea autorității vamale, la nivelul oficiilor poștale cu asistență vamală, vor fi eliberate clienților. Vezi în articol cât va dura situația.
Samsung Galaxy Note 20
Foto: K J Leitner, Dreamstime.com

Samsung nu va lansa o nouă generație Note anul acesta, însă pe 11 august vor fi prezentate câteva smartphone-uri noi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | IT
​Samsung nu va lansa în 2021 o nouă generație a celui mai prestigios telefon al său, Galaxy Note, însă la evenimentul de presă de pe 11 august vor fi prezentate noi telefoane pliabile care vor fi compatibile și cu stylus-ul S-Pen pentru care Galaxy Note a devenit celebru, scrie TechCrunch.
Carte Verde
Foto: BAAR

Șoferii din România nu vor mai fi obligați să prezinte documentul Carte Verde la intrarea în Muntenegru și Marea Britanie - Biroul asigurătorilor auto

de A.V. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Asigurari
Conducătorii autovehiculelor din România nu vor mai fi obligați să prezinte documentul Carte Verde la intrarea în Muntenegru și Marea Britanie, începând cu data de 2 august, potrivit unei noi decizii la nivelul UE, a anunțat marți Biroul asigurătorilor auto din România (BAAR). Cu toate acestea, sunt permise controale nesistematice ale acestei asigurări efectuate de autoritățile competente, cu condiția să nu fie discriminatorii, astfel că BAAR recomandă șoferilor să aibă acest document asupra lor.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa: Pașii până la plata ajutoarelor de stat

de CZ HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a precizat, marți, care sunt pașii ce vor fi parcurși până la plata ajutoarelor de stat pentru firmele aplicante la schema HoReCa, în valoare totală de maxmum 500 de milioane de euro.
Fiscalitate
Foto: freepik.com

Directorii generali din România cred că datoria publică urmează să se vadă în costurile companiilor. Jumătate văd creșterea poverii fiscale ca pe o amenințare

de F.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Schimbările în politicile fiscale, influențate de viteza de acumulare a datoriilor publice pe fondul pandemiei, vor determina organizațiile să-și reconsidere structura costurilor, reiese dintr-un sondaj realizat de PwC. Această părere este împărtășită de aproximativ două treimi dintre liderii de afaceri la nivel global și în Europa Centrală și de Est. Procentul este și mai mare în România, spune studiul, unde peste trei sferturi (77%) dintre executivi au în vedere modificări în structura costurilor.
Studiu - angajari
Foto: Pwc Romania

Intenția de a face mai multe angajări, la minimul ultimilor 7 ani/ Pandemia a amplificat diferențele și inegalitățile dintre indivizi, afaceri, țări sau regiuni

de F.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Companiile din România nu mai sunt interesate să facă la fel de multe angajări ca în anii trecuți, reiese dintr-un chestionar realizat de PwC România. Astfel, mai puțin de jumătate (46%) dintre directorii generali din România prevăd o creștere a numărului de angajați în următoarele 12 luni. Ponderea liderilor de companii care intenționează să facă mai multe angajări a coborât, astfel, la minimul ultimilor șapte ani, după ce urcase la 61% în 2017 și se plafonase la 53% între 2018 și 2020.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

Deficit bugetar de 2,96% din PIB la jumătatea anului

de F.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
România a înregistrat un deficit bugetar de 2,96% din PIB, în primele 6 luni din acest an, în scădere cu 1,38 puncte procentuale comparativ cu perioada similară din 2020. De unde vine scăderea? Anul trecut firmele au amânat plata taxelor, iar de la finalul anului, în special de la începutul acestuia, au început să le plătească apelând la procedura de eșalonare simplificată. Deci vorbim în principal de un efect de bază.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​​Țările cu cele mai ieftine bilete de autobuz. Wizz Air, către pasageri: Ați făcut check-in online? Posibil să nu conteze prea mult! Radu Mihăileanu, regizor: „Uităm că trăim miracole perpetue. Polițistul Ismană, prins cu șpaga la ciorap

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Țările cu cele mai ieftine bilete de autobuz ● Radu Mihăileanu, regizor: „Uităm că trăim miracole perpetue” ● „Ne-a nenorocit!” versus „Poate așa vor face niște îmbunătățiri” (bucureștenii despre scumpirea biletelor STB) ● Până în decembrie, apartamentele cu încălzire centralizată vor trebui să aibă contoare ● De ce se strigă „Libertate!” și „Jos dictatura!” în Cuba ● Cele două Românii vaccinate ● Polițistul Ismană, prins cu șpaga la ciorap ● Wizz Air, mesaj către pasageri: Ați făcut check-in online? Posibil să nu conteze prea mult! Veniți și la ghișeul de check-in, altfel este posibil să nu plecați! ● Adrian Vasilescu, BNR: Afirmația profesorului Roubini că ar urma "mama tuturor crizelor" este luată în serios la BNR ● Românul care a renunțat la tot ce avea în București pentru a se muta într-un loc complet izolat ● Cum s-ar putea implica economic România în Moldova pro-europeană care urmează ● Economia lăsată pe mâna freelancerilor urcă prețurile din cauza pierderilor de productivitate ● Amenzile curg pe litoral. Inspectorii au găsit construcții și beach-baruri ilegale, mașini pe plajă, dar și șezlonguri înghesuite.
Iphone 12
Foto: Pixabay

Apple a lansat un update de securitate critic pentru utilizatorii iPhone

de S.J. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Gadget
O nouă problemă gravă de securitate a mai multor dispozitive Apple a fost reparată printr-un update a cărui instalare se recomandă să se facă urgent, relatează Forbes și News.ro.
Lege - o zi libera pentru cei care se vaccineaza
Foto: Monitorul Oficial

O zi liberă pentru persoanele care se vaccinează. Legea, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o zi liberă, conform unei legi publicate, luni, în Monitorul oficial. Depinde de vaccin: dacă faci două doze, vei avea două zile. Se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat, studenți sau cadrelor militare.
Masina Tesla Model 3
Foto: Jarretera, Dreamstime.com

Tesla Motors a avut profit record de peste un miliard de dolari în trei luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Auto
Tesla Motors a avut un trimestru excelent, cu venituri de aproape 12 miliarde dolari și profit net de 1,1 miliarde dolari. Între aprilie și iunie Tesla a livrat peste 200.000 de mașini, cele mai multe fiind Model 3. Elon Musk a spus că este clar faptul că vehiculele electrice reprezintă calea corectă spre care se îndreaptă toată industria, dar o problemă este faptul că această criză a procesoarelor va mai dura.
Schema horeca
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa: S-au terminat înscrierile. 7 solicitanți cu scăderi mari la cifra de afaceri

de CZ HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Luni, la ora 20.00, s-au finalizat înscrierile la Schema de ajutoare de stat HoReCa, numărul total de solicitanți fiind mult sub numărul maxim de 74.000 de potențiali beneficiari estimat în legislație, chiar și cu prelungirile decise anterior de Ministerul Economiei.
AllView
Foto: Facebook

Cât valorează afacerea românească Allview: profit, venituri, capitalizare

de CZ HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | IT
Compania românească Visual Fan, care vinde telefoane, tablete, laptopuri și alte produse electronice asamblate în China, sub marca sa, Allview, s-a listat, luni, 26 iulie 2021, pe piața alternativă AeRO, a Bursei de Valori București. Cifra de afaceri și profitul companiei au „explodat” în anul 2020, marcat de pandemia COVID, iar acum putem să vedem și valoarea de piață a firmei brașovene.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz rămâne cu banii de investiții / Acționarii exceptează compania de la distribuirea a 90% din profit

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | Energie
Acționarii Transgaz, în frunte cu Secretariatul General al Guvernului, au aprobat în ședința de luni distribuirea unei cote de 50% la repartizarea profitului de anul trecut, sub formă de dividende. Practic a fost menținută decizia luată în luna martie de către acționari. În luna mai, Guvernul a decis, însă, ca societățile cu capital majoritar de stat să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor, pentru a-l transforma în dividende. Consiliul de Administrație al Transgaz a arătat că în astfel de condiții, ar fi compromise investiții strategice.
Scanarea unui certificat digital covid
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

GRAFICE Câți români și-au descărcat certificate digitale COVID în aproape o lună de la lansare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | Telecom
Peste 1,2 milioane de români și-au descărcat certificate digitale COVID la aproape o lună de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro, arată datele publicate luni, 26 iulie, de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Peste 96% dintre aceștia au generat certificate care atestă că s-au vaccinat. Durata medie de generare a unui certificat este de câteva secunde, arată datele STS.
CFA Romania
Foto: CFA Romania

Curs de peste 5 lei/euro peste 12 luni, iar rata inflației - peste 4%

de F.B. HotNews.ro
Analiștii CFA România sunt de părere că rata inflației pentru orizontul de 12 luni va fi de 4,11%, în următoarele 12 luni. În ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 93% dintre ei prevăd o depreciere a leului în urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9741, în timp ce pentru orizontul de 12 luni - 5,0261 lei pentru un euro.
Logo WhatsApp
Foto: Bigtunaonline, Dreamstime.com

Cum poți verifica dacă telefonul ți-a fost infectat cu programul de spionaj Pegasus / Antivirușii obișnuiți NU pot detecta malware-ul

de S.J. HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | Gadget
Săptămâna trecută s-a aflat că Pegasus, un program de tip malware creat de compania israeliană NSO Group, a fost folosit pentru a spiona în secret persoane din întreaga lume. Uite cum poți verifica dacă telefonul tău a fost infectat, potrivit Forbes.
Avioane Ryanair
Foto: Trinity Mirror / Mirrorpix / Alamy/ Profimedia Images

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a înregistrat noi pierderi importante: „Virusul continuă să facă ravagii asupra afacerii noastre”

de S.J. HotNews.ro
Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a anunțat luni că se confruntă în continuare cu un context dificil din cauza pandemiei de COVID-19 și că ar putea încheia anul fiscal „cu o mică pierdere sau pe zero”, relatează CNBC.
Criptomonede
Foto: pixabay.com

​Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele vor coexista

de F.B. HotNews.ro
Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele vor coexista o perioadă, în ciuda reglementărilor guvernamentale pentru contracararea monedelor virtuale, au spus mai mulți experți în cadrul unui webinar, conform The Korea Herald.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​​Cât mai costă să faci o nuntă în România. Noua firmă de salubritate din S1, legături cu Piedone. Cercul ignoranței. Povestea lui Sir Thomas Johnstone Lipton. Recoltele lumii, amenințate de secetă, inundații și îngheț

de DP HotNews.ro
Noua firmă de salubritate din sectorul 1, legături cu Piedone. Din ce postură a luat primarul bani de la Brai-Cata ● Povestea omului care a reușit să transforme un simplu magazin alimentar într-un lanț de mii de magazine, cunoscut astăzi în toată lumea ● Cât mai costă să faci o nuntă în România. Alin Caraman: Noi am estimat la 8.000-9.000 de euro ● Cercul ignoranței: cum îi condamnă statul român la sărăcie pe cei deja excluși de societate ● Scandalul Romprest. Daniel Ciungu (PNL), replică dură pentru Clotilde Armand ● Deschiderea minelor de aur de la Rovina, din ce în ce mai aproape ● Recoltele lumii, amenințate de secetă, inundații și îngheț. Cum vor fi afectate prețurile alimentelor ● Chirie în Constanța. Cu o căutare pe net a început coșmarul ● Cei care lucrează la mai mulți angajatori și intră în concediu medical doar la unul dintre ei vor risca amendarea.
BMW
Foto: Dreamstime.com

BMW reduce producția din cauza deficitului de semiconductori / Următoarele victime- producătorii de smartphone-uri

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Deficitul global de microcipuri a forțat Bayerische Motoren Werke (BMW) să oprească temporar producția la fabrica sa din Regensburg, în sudul Germaniei, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al producătorului auto, transmit DPA și Agerpres. Planul prevede oprirea producției timp de o săptămână, începând din 26 iulie. Din 2 august va intra în vigoare o săptămână de vacanță, astfel încât producția va fi reluată din 9 august.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

BCE va ridica după luna septembrie interdicția plății dividendelor și a răscumpărării de acțiuni

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va ridica după luna septembrie interdicția plății dividendelor și a răscumpărării de acțiuni, renunțând la o măsură de criză care a forțat creditorii să-și păstreze capitalul în timpul pandemiei, transmit Bloomberg, Reuters și Agerpres. În primăvara anului trecut, BCE a cerut băncilor pe care le supervizează să înceteze să mai plătească dividende, pentru a-și păstra fondurile proprii și a-și folosi profiturile în vederea sprijinirii economiei afectată de pandemie.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Luni este ultima zi pentru înscrierea firmelor din HoReCa pentru compensașia de 20% din diferența dintre cifrele de afaceri din 2019 și din 2020

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Perioada de înscriere a firmelor din HoReCa în schema de ajutor care acordă o compensare de 20% din diferența dintre cifrele de afaceri din 2019 și din 2020 a fost prelungită cu o săptămână, mâine fiind ultima zi pentru înscriere. Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021 și urma să se închidă marți, 20 iulie, cu posibilitate de prelungire, însă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis un ordin care extinde această perioadă, pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Pentru a susține echilibrul pe piața muncii, este esențială eficientizarea sistemului educațional (raport BNR)

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Tensiunile pe piața muncii sunt amplificate de îmbătrânirea accentuată a populației, împreună cu creșterea ponderii persoanelor în vârstă dependente de populația activă (17,3% din populație are peste 65 ani), precum și de tendința continuă de scădere a populației rezidente (-0,5% în 2021 vs. 2020), arată un raport publicat de BNR și citat de Agerpres. În plus, pandemia COVID-19 a dus la creșterea mortalității (+14% în anul 2020 comparativ cu 2019) și diminuarea numărului de nou-născuți (-5% în anul 2020 față de anul 2019), astfel sporul negativ s-a deteriorat de la o medie lunară de 5.900 de persoane în anul 2019 la 9.880 de persoane în anul 2020.
Plaja Firiplaka
Foto: Arhiva personala

​Weekend report ​O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka. Cu Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare. Grecia: Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka ● Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare: „Nu-mi place ce face acest Guvern, nu știe să comunice nimic” ● Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19 ● Cum te va monitoriza doctorul atunci când intri în concediu medical ● Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați ● Jocurile Olimpice: Problema sportivelor care poartă echipament „inacceptabil” ● Vaccinarea în Grecia, faultată de Biserică. Oficial, preoții ortodocși o susțin, însă tot ei conduc mișcarea antivaccinistă ● Mesajul lui V. Voiculescu către N. Dan: „Fără hoție înseamnă fără concursuri aranjate. Nu ai respectat cuvântul dat” ● Aur și noroaie la Roșia Montană ● USR-iștii, prinși la mijloc în războiul taberelor din PNL. Ghinea: „Suntem folosiți ca sac de box” ● Tatiana Țîbuleac: „În America Latină sunt mai populară decât în România”
Schema Ponzi
Foto: YouTube

Visual Capitalist: Cele mai mari scheme Ponzi din istoria modernă

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Unele lucruri sună pur și simplu prea bine pentru a fi adevărate, dar atunci când e vorba de bani, uneori judecata noastră se clatină, scrie Visual Capitalist. Acesta este și cazul schemelor Ponzi, un tip de fraudă financiară care atrage investitori promițând randamente anormal de mari. Cum a fost la noi jocul Caritas, dacă vă mai amintiți. Banii cu care vin noii înscriși în jocul piramidal sunt folosiți pentru plata membrilor veniți anterior. Schemele de acest tip poartă numele lui Charles Ponzi, un italian care promitea în anii 1920 că va dubla banii clienților săi în termen de 90 de zile. De la el încoace, numeroase scheme Ponzi s-au derulat pe tot globul.
Daniel Dines
Foto: Facebook

Omul care a finanțat UiPath la început: În România putea lucra probabil cu cinci ingineri la preț de unu în SUA

de CZ HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | IT
Unul dintre primii investitori care au finanțat UiPath, când gigantul IT era un mic startup din București, la început de drum, crede că unul dintre motivele pentru care fondatorul companiei româno-americane s-a întors în România pentru a face afaceri era că aici, în anii 2000, putea găsi programatori talentați, care lucrau pe salarii de cinci ori mai mici decât cei din SUA.
Apeluri abuzive la 112
Foto: STS

Apelurile abuzive la 112: Amenzile date de Poliție, în creștere / Bărbatul din Olt care a sunat de peste 22.000 de ori în doar șase luni nu a fost încă identificat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Telecom
Poliția a aplicat 17.013 amenzi pentru apeluri abuzive la numărul unic de urgență 112 în primele șase luni din acest an, valoarea sancțiunilor depășind 18,5 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut, arată datele transmise, vineri, la solicitarea HotNews.ro. "Cu privire la bărbatul din Olt, care a apelat de peste 22.000 de ori la 112, se efectuează verificări pentru identificarea acestuia, întrucât nu-și prezenta datele personale, iar toate apelurile erau efectuate de pe două cartele SIM Prepay', spune Inspectoratul General al Poliției.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Datoria publică e la pragul de sustenabilitate. Trebuie să ne asigurăm că achitarea datoriilor se va face fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Datoria publică a crescut cu 12 puncte procentuale în anul 2020 și cu încă 2,6 puncte procentuale în primele patru luni din 2021, ajungând la 49,9% din PIB, arată un raport al BNR publicat joi. Aceasta reprezintă cea mai abruptă tendință ascendentă din ultimii 9 ani și plasează datoria publică aproape de pragul de sustenabilitate (care e de 50-55% din PIB). Sustenabilitatea datoriei nu are în vedere doar menținerea ei sub un anumit nivel, ci și asigurarea că îndatorarea suplimentară își are corespondent în active sau schimbări structurale ale economiei care să permită pe viitor achitarea datoriilor, fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare, mai precizează raportul citat. În condițiile în care cheltuielile cu asistența socială și cu personalul au ajuns la 94% din valoarea veniturilor fiscale și a contribuțiilor de asigurări, este îndoielnic că respectivele criterii de sustenabilitate și de bună guvernanță sunt îndeplinite.
Cercurile Olimpice
Foto: Paseante, Dreamstime.com

Cum profită infractorii cibernetici de interesul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | IT
Infractorii cibernetici folosesc întotdeauna evenimentele sportive populare ca momeală pentru atacurile lor și la fel se va întâmpla și anul acesta, chiar dacă este o competiție cu totul atipică: fără spectatori și cu multe restricții. False pagini de live streaming, pagini deghizate în cele ale JO de Vară, cadouri mincinoase pentru care trebuie să plătești o ”taxă” de livrare - sunt câteva dintre modurile prin care infractorii încearcă să obțină bani și date personale, arată un raport Kasperky Lab.
Piata auto din UE in functie de tipul de cpmbustibil pentru masinile noi
Foto: ACEA

Dieselul își continuă declinul - A avut doar 20% din piața mașinilor noi în UE trimestrul trecut

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Auto
Cota mașinilor diesel pe piața mașinilor noi din UE a continuat căderea rapidă, ajungând la 20%, cu 10 puncte procentuale mai puțin decât situația de acum un an, arată datele ACEA. Tot așa de mult a scăzut și cota mașinilor pe benzină, de la 52% din piață, la 42%. În acest context, hibridele au aproape 27% din piață, iar mașinile pur-electrice au 7,5%.
Margrethe Vestager
Foto: Dursun Aydemir / Pool / AFP / Profimedia

Ajutoare de stat: Comisia simplifică normele privind ajutoarele de stat combinate cu sprijin din partea UE/ Noi posibilități de aplicare a măsurilor

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Comisia Europeană a adoptat vineri o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei. Normele revizuite se referă la ajutoarele acordate de autoritățile naționale pentru proiecte finanțate prin intermediul anumitor programe ale UE gestionate la nivel central în temeiul noului cadru financiar multianual și la anumite măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea tranziției verzi și a celei digitale, precum și pentru redresarea în urma efectelor economice ale pandemiei de COVID-19.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Ministerul Economiei reia plățile la mijlocul săptămânii viitoare, dacă beneficiarii semnează contractele

de CZ HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei anunță că, de vineri, 23 iulie, va începe să transmită beneficiarilor declarați admiși în lista de așteptare contractele de finanțare, iar dacă aceștia le vor semna rapid, statul va relua plățile de granturi de capital de lucru de la Măsura 2 începând de săptămâna viitoare.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Noutăți pe Măsura 2 privind acordarea unui capital de lucru, în Monitorul Oficial. Adrian Bența explică noul ordin

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor“ a fost modificată printr-un ordin al ministrului Economiei ce a fost publicat, vineri, în Monitorul oficial (OMEAT nr. 1146/2021). Consultantul fiscal Adrian Bența explică noutățile pe care le aduce acest act normativ.
mileniali
Foto: Flickr

„Nimeni nu mai vrea să muncească”: Cum a ajuns o afirmație simplă țapul ispășitor pentru toate problemele de piața muncii din SUA (și România)

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Cariere
Poate ai auzit-o pe autobuz, în discuțiile de la reuniunile de familie sau pe platformele social media: „Nimeni nu mai vrea să muncească”. De unde vine însă afirmația?
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI anunță reforme în programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine țările cu venituri scăzute

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Fondul Monetar Internațional a anunțat că va reorganiza programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine țările cu venituri scăzute pe parcursul pandemiei de coronavirus și al redresării și a menționat posibilitatea unor vânzări limitate de aur al FMI pentru sporirea capacității de împrumut, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi. Radiografia influenței românești în instituțiile europene. Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor. Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților?

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Tehnologie sau tehno-doping? Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi ● Radiografia influenței românești în instituțiile europene ● Șefii Protecției Valorilor din BNR dezvăluie pentru prima dată cum a operat Banca Națională în criză ● Proiect: Cei pensionați anticipat vor putea să se angajeze în sectorul privat, fără a-și pierde pensia ● Departamentul de Stat, despre climatul investițional din România: calitate instituțională scăzută, instabilitate și corupție ● Ministerul Finanțelor a avertizat Ministerul Culturii că riscăm despăgubiri mari, dacă introducem Roșia Montană în UNESCO ● Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților? O întrebare la care guvernul va trebui să răspundă în curând ● Mioara Costin renunță la postul de consilier al premierului ● Blue Air pregătește lansarea unei noi companii aeriene în România ● Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor ● Luarea unei decizii. Exemplul cărților de joc măsluite.
Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)
Foto: AGERPRES

ONRC: Aproape 3.100 de firme și PFA au intrat în insolvență în primul semestru al anului

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență a crescut cu peste 30% în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, fiind înregistrate 3.076 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de Agerpres. Cele mai multe firme și PFA-uri intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 604, în creștere cu 42,79% față de intervalul ianuarie - iunie 2020.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

EUObserver: România este cea mai dornică să adere la zona euro

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanțe
Dintre toate cele opt state membre UE care nu fac parte din zona euro, România este în topul favorabilității monedei unice, 75% dintre români dorind trecerea la euro - în creștere față de 63% anul trecut, scrie joi publicația EUObserver, citată de Rador.
bunuri digitale
Foto: Dreamstime.com

Amenzi de până la 25.000 de lei pentru comercianții care vând bunuri neconforme și încalcă garanțiile

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Consumator
Comercianții care vând diverse bunuri, inclusiv bunuri cu elemente digitale, cum sunt telefoanele mobile și alte gadgeturi, vor risca amenzi de până la 25.000 de lei dacă încalcă prevederile garanțiilor și vând produse neonforme, se arată într-un nou proiect de lege.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Această criză poate fi și o ocazie de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță (raport)

de DP HotNews.ro
Companiile au intrat în criza curentă cu o serie de vulnerabilități care vor îngreuna posibilitățile acestora de răspuns, se arată în Raportul BNR privind stabilitatea financiară, publicat joi. Companiile cu un grad ridicat de îndatorare au o importanță semnificativă în economie (41% din total firme). Această criză poate fi și o oportunitate de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat al activității de-a lungul timpului, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță, mai precizează autorii raportului.
Monede-bancnota-euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Ordinul de deblocare a plăților a plecat la Monitorul Oficial (surse)

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ordinul ministrului Economiei care ar trebui să deblocheze plățile pentru Măsura 2 a fost trimis joi, 22 iulie 2021, la Monitorul Oficial, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
Masini Mercedes
Foto: Daimler

Daimler va investi 40 miliarde euro în electrificarea gamei

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Auto
Daimler a anunțat un plan de investiții de 40 miliarde euro pentru electrificarea gamei până în 2030 și compania germană va avea și opt fabrici de baterii, construite împreună cu mai multe companii partenere. Șeful Daimler a spus că este gata pentru o electrificare completă a gamei în 2030, dar a adăugat că acest lucru se va întâmpla unde situația din piață o va permite.
Masini
Foto: Van Urk, Dreamstime.com

Ministrul mediului, despre introducerea unei eventuale taxe auto: Trebuie să facem diferența între cetățenii vulnerabili și cei care au o mașină de 15 ani vechime care costă 20.000 de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Auto
România nu are un sistem de taxare a poluării și este nevoie de un pachet de măsuri care să facă diferența între cetățeanul care, într-adevăr, nu-și permite o mașină nouă și cel care umblă pe stradă cu o mașină mai veche de 15 ani, dar pe piața liberă costă 15 - 20.000 de euro, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres. Timbrul de mediu a fost eliminat la început de 2017 și s-a mai vorbit de consultări publice, însă nu sunt planuri clare de introducere a unei taxe.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Ce mai conține proiectul privind stimularea românilor să muncească peste vârsta de pensionare - DOCUMENT

de F.B. HotNews.ro
Guvernul vrea să stimuleze românii să muncească după ce împlinesc vârsta standard de pensionare, adică să-și prelungească viața activă. În acest sens a fost pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență. Pe lângă majorarea cu 50% a punctajului acelor persoane, documentul mai conține și alte reglementări.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Christine Lagarde avertizează că varianta Delta ar putea pune în pericol revenirea economiei europene

de DP HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a avertizat joi că avansul rapid al cazurilor de coronavirus provocate de răspândirea accentuată a variantei mai contagioase Delta reprezintă o sursă crescută de incertitudine pentru economia zonei euro, relatează AFP și Agerpres. "Economia zonei euro și-a revenit în al doilea trimestru al acestui an și, pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, este pe cale să înregistreze o creștere puternică în trimestrul al treilea", a declarat Christine Lagarde în conferința de presă de la finalul reuniunii Consiliului guvernatorilor BCE. "Însă pandemia continuă să arunce o umbră, cu atât mai mult cu cât varianta Delta constituie o sursă crescută de incertitudine", a precizat Lagarde. Înmulțirea cazurilor de infecție, din cauza acestei variante, ar putea frâna relansarea în sectorul serviciilor, în special în turism și ospitalitate, a adăugat președintele BCE.
Șofer Uber
Foto: Uber

Încă un oraș românesc are Uber acum

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Auto
Uber, serviciu de transport alternativ intermediat prin aplicație, mai pătrunde, de joi, într-un oraș din România, al 12-lea pe harta românească a companiei americane.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Contribuabili corecți, pedepsiți de ANAF. Ai vrut bonificație? Ghinion! Fiscul a început să pună popriri pe toate conturile celor care au aplicat bonificații în 2017 și 2018 la depunerea Declarației unice

de Florin Barbuta HotNews.ro
Mulți români s-au trezit cu popriri pe toate conturile pentru că au aplicat bonificații când au depus Declarația unică, lucru prevăzut la vremea respectivă de legislație. Este vorba despre anii 2017 și 2018. Popririle continuă, apar în valuri. Problema pare a proveni de la sistemul informatic al ANAF care nu știe să ia în considerare faptul că trebuiau aplicate bonificații.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

BCE menține nemodificate dobânzile dar promite un sprijin mai îndelungat pentru economia zonei euro

de DP HotNews.ro
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar și-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni și-a stabilit ținta de inflație la 2% pe termen mediu, transmit Reuters și Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv minus 0,50%.
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Averea netă a românilor, la maxime istorice. Trei sferturi o reprezintă locuințele și doar un sfert banii din bănci. BNR: Această situație se datorează legislației care încurajează deținerea de case mai degrabă decât investițiile

de DP HotNews.ro
Avuția netă a românilor se situa la finalul anului 2020 la un maxim istoric, în creștere cu 6,1% față de anul anterior, arată Raportul asupra Stabilității Financiare publicat joi de BNR. Trei sferturi din avere e format din case și apartamente (active imobiliare) și doar un sfert din avere e reprezentat de active financiare. Această situație se datorează în mare măsură legislației care încurajează deținerea de active imobiliare mai degrabă decât (re)investirea în activități productive, mai precizează raportul.
​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Clotilde Armand și scandalul cu Romprest: Ministerul Finanțelor a verificat ce s-a întâmplat cu fondurile publice din Sectorul 1. „Nu mă așteptam ca dimensiunea furtului din bani publici să fie la acest nivel”

de F.B. HotNews.ro
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că a solicitat Ministerului Finanțelor, în urmă cu 8 luni, să se facă o verificare la primăria pe care o conduce. Echipa de inspecție a venit, iar după 6 luni s-a ajuns la concluzia că există un prejudiciu de peste 243,8 milioane lei, iar contractul de delegare al Romprest „a fost atribuit printr-o procedură pe care Sectorul 1 a pregătit-o și derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale”.
Revolut
Foto: Ascannio / Alamy / Profimedia Images

Povestea Revolut: Cum a ajuns un bancher plictisit de la Lehman Brothers să atace hegemonia sistemului bancar

de S.J. HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Economie | Companii
Nikolay Storonsky a avut nevoie de 7 ani până să se decidă în sfârșit să își dea demisia după ce a lucrat ca bancher de investiții la Lehman Brothers și Credit Suisse, relatează Bloomberg.
plata cu cardul
Foto: Pixabay

43 de incidente informatice au afectat anul trecut clienții băncilor. Numărul clienților afectați a fost de 147.000 (cel mai sever incident), în timp ce numărul operațiunilor de plată afectate a atins 200.000

de DP HotNews.ro
În cursul anului 2020 au fost notificate BNR un număr de 40 de incidente la nivelul prestatorilor de servicii de plată (instituții de credit, de plată și instituții emitente de monedă electronică) autorizați în România și 3 incidente la nivelul sucursalelor instituțiilor de credit autorizate în alte state membre, arată Raportul privind Stabilitatea Financiară publicat joi.
Apartamente in constructie
Foto: Flatfy

Vrei un apartament de 2 camere dar fără să te împrumuți la bancă? BNR a calculat câți ani trebuie să muncești ca să ți-l cumperi

de DP HotNews.ro
Fără a apela la sprijin financiar printr-un credit bancar, timpul necesar achiziționării unei locuințe cu 2 camere la nivel național este de circa 8,5 ani (raportul preț pe venit, eng. price to income), se arată în Raportul asupra Stabilității Financiare publicat joi de BNR. În cazul unui imobil cu 3 camere durata crește la peste 11 ani (date la decembrie 2020), mai precizează documentul. Concentrarea regională a împrumuturilor ipotecare urmează asimetria în dezvoltarea economică de la nivelul regiunilor. Astfel, împrumuturile acordate în București și Ilfov reprezintă 31% din totalul creditelor, iar următoarele 5 județe (Cluj, Timiș, Constanța, Iași și Brașov) reprezintă 26% (date la martie 2021).
Lei romanesti
Foto: Dreamstime.com

Ministerul Economiei cere bani pentru Schema HoReCa și plățile din urmă în Start-Up Nation 2018, la rectificarea bugetului pe 2021 (surse)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei cere, la prima rectificare a bugetului pe anul 2021, în principal bani pentru completarea Schemei HoReCa și pentru finalizarea plăților din urmă de la programul Start-Up Nation 2018, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse ministeriale.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Reglementarea crypto-activelor are o miză uriașă pentru guverne și băncile centrale

de Daniel Daianu Consiliul Fiscal
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Crypto-activele (active digitale ce utlizează tehnologia blockchain), între care Bitcoin și Ethereum sunt de mare notorietate, au cunoscut o creștere explozivă după izbucnirea crizei financiare din 2008; numărul lor este de cca. 11.000 în prezent, scrie profesorul Daniel Dăianu, pe OpiniiBNR.ro. Digitalizarea a favorizat acest fenomen. Orientări libertariene, de respingere a guvernelor/ autorităților publice (bănci centrale) echivalează crypto-activele (numite, consider incorect, crypto-monede) cu o descentralizare a sistemului financiar, care să asigure anonimitate în tranzacții, să transgreseze reglementări și granițe, riscuri legate de cursuri de schimb, etc. Dar nu filosofia politică a unor grupuri contează în primul rand, ci fenomenul în sine.
Declaratia unica 2021
Foto: anaf

Declarația Unică: Funcționari ANAF din zona centrală vor acorda asistență în teritoriu din 15 ianuarie până pe 25 mai

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Termenul pentru depunerea Declarației unice a trecut (a fost 25 mai), dar de anul viitor, din 15 ianuarie, ANAF va trimite persoane la organul fiscal local în vederea asistenței privind completarea și depunerea acesteia, conform unui proiect de ordin comun al Ministerului Finanțelor și al Dezvoltării.
Daniel Dines
Foto: UiPath

„Cel puțin jumătate dintre cei cu care am crescut au plecat din România”. UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
Echipa UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor din Europa, a declarat fondatorul companiei de automatizări software, Daniel Dines, care mărturisește, într-un interviu acordat Sifted.eu, că cel puțin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din țară.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Ce mașini au scos românii la vânzare pe internet în prima jumătate a anului

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Auto
Piața auto din România arată o revenire spectaculoasă, nu doar prin prisma cifrelor și volumelor tranzacționate, ci și prin constanța evoluției înregistrate la finalul anului trecut și în prima jumătate din 2021. În aceste 6 luni, românii au înmatriculat un număr record de mașini second-hand pe plan intern, dar au adus și aproape 200.000 de mașini rulate din import. Pe Autovit.ro numărul anunțurilor a crescut cu 22% față de prima parte din 2020, iar cele mai căutate au fost mașinile diesel. Passat, Golf, A4, Seria 3 și Octavia au fost cele mai căutate modele.
Poti opri in doar cativa pasi simpli Google din a-ti monitoriza non-stop locatia
Foto: Filip Radwanski / Alamy / Profimedia Images

Google știe unde ești 24 ore din 24. Cum poți opri asta din setări, pas cu pas

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Gadget
Dacă folosești orice aplicație sau serviciu Google compania va salva și stoca nu doar locația ta ci și toate datele pe care le culege de la tine. Uite cum poți opri Google din a te urmări și să ștergi datele pe care le-a salvat despre tine, potrivit cnet.
Indatorarea si cardurile de credit
Foto: Pixabay

Nevoia de a ne îndatora pentru un telefon sau televizor este psihologică. Cum pentru copii există părinți care cumpără jucării, pentru adulți avem „magia” cardului de credit

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Să cumpărăm, să consumăm cât mai mult, ba chiar să ne îndatorăm. Cam asta încearcă multe companii să ne convingă prin diverse trucuri de marketing și influenceri. Este prezentat un produs ca fiind excepțional și se induce ideea că trebuie să-l avem pentru a fi fericiți și la modă. Fiind bombardați cu reclame la telefoane, televizoare și diverse gadgeturi, vedem marketing peste tot, în diverse forme. Din dorința de a fi „în trend”, mulți ajungă să se îndatoreze. Economisirea/ investițiile sunt lăsate pe altă dată. Nu orice datorie este rea, de exemplu, precum cea pentru un credit de casă. Problema o reprezintă majorarea datoriei pentru produse de care, poate, nu ai neapărată nevoie.
piata imobiliarelor
Foto: Digi24.ro

Prețurile caselor sunt supraevaluate cu 10% în cele mai bogate țări ale lumii (Oxford Economics)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Prețurile locuințelor din cele mai bogate țări sunt supraevaluate cu aproximativ 10% după o perioadă de creștere de peste 10 ani și care este printre cele mai intense din 1900, arată un raport al Oxford Economics, citat de Bloomberg. Compania de research britanică a identificat Olanda, Canada, Suedia, Germania și Franța ca având cele mai riscante piețe imobiliare, bazându-și concluziile pe o analiză a tendințelor pe termen lung și pe raportul preț/chirie. Printre alte concluzii, documentul arată că prețurile imobiliarelor din 14 economii avansate au crescut cu 43% în 10 ani.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Un startup IT românesc a obținut o finanțare de 1,5 milioane euro, condusă de un fond de investiții din Franța

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
O platformă IT românescă, prin care proprietarii de clădiri gestionează activitatea de închiriere și oferă potențialilor chiriași vizionări virtuale, a obținut o nouă investiție, de 1,5 milioane de euro, condusă de un fond de venture capital francez.
Alexandru Paunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB
Foto: Hotnews

7 recomandări ale CSALB către consumatorii nemulțumiți de relația cu banca

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Negocierile dintre consumatori și bănci derulate în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) au decurs anul acesta mult mai rapid, iar numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părților a crescut cu peste 80% față de prima jumătate a anului 2020. Rezultatul negocierilor păstrează același trend crescător. La jumătatea anului, beneficiile rezultate din negocieri sunt de peste 800 de mii de euro, cea mai mare sumă semestrială de la înființarea Centrului. Practic, 95% dintre negocierile purtate în acest an s-au încheiat prin acceptarea de către consumatori și bănci a soluțiilor propuse de conciliatori, spun reprezentanții CSALB într-un comunicat transmis miercuri.
Adrian Dragomir, Termene.ro
Foto: Hotnews

Domeniul consultanței a pierdut 10% dintre angajați în pandemie, dar firmele care au rezistat și-au crescut profitul

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Când Ioana Marin și-a înființat propria firmă de consultanță în business, afacerile erau pe val. Consultanța ei era de fapt să ajute mici companii să-și formeze o imagine publică mai bună. În 2018 a convins 5 clienți- vreo două case mici de avocatură, două pensiuni și un butic din București să apeleze la serviciile ei. Apoi, în 2019 a mai câștigat alți 4 clienți noi. Exact când începuse să creadă că a ieșit soarele și pe strada ei, a venit pandemia. Din cei 9 clienți a mai rămas cu unul, iar acum Ioana se pregătește șă-și închidă businessul. Domeniul consultanței a pierdut 10% dintre angajați din cauze multiple – o parte ca efect al numărului mai mic de companii care activează pe această piață, o parte ca efect al eficientizării activității celor rămase, arată un studiu al Termene.ro.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Paradoxul românesc. Generațiile dominante din Camera Deputaților. Cum se schimbă acordarea concediilor medicale. Formula 1: simulator cu drame. Cherecheș: Vaccinarea va crește la toamnă, odată cu valul patru

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Paradoxul românesc: Centrele de vaccinare sunt goale, mii de oameni stau la coadă pentru testare la meci. De ce nu se vaccinează suporterii? Cazul Dinamo ● Pegasus: spionul cibernetic care poate infecta orice telefon din lume ● Generațiile dominante din Camera Deputaților. Câți ani au cei care decid pentru noi ● Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică: „Guvernul atât poate. Vaccinarea va crește la toamnă, odată cu valul patru” ● F1 2021 adaugă rețetei deja cunoscute un nou ingredient: o poveste ● Când vom primi a treia doză de vaccin anti-COVID și care va fi schema de administrare ● De la 1 august, concediul medical se acordă în cel puțin două etape, împreună cu un plan de recuperare. Ce conține planul și cine îl va primi – proiect de norme ● Adrian Vasilescu, BNR. Profeția unei premiere istorice prea puțin probabilă: trei crize mari în numai un sfert de veac ● Prăbușirea regimurilor comuniste. Urmează Cuba? ● Finanțarea deficitului bugetar: Cât mai trebuie să împrumute România și de unde.
Universitatea Lucian Blaga- Sibiu
Foto: http://turvirtual.ulbsibiu.ro/economie.html

Economiști de prestigiu de la universități celebre vin săptămâna viitoare la Sibiu / Ei vor participa la a 7-a ediție a Conferinței Științifice Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate

de DP HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Personalități ale economiei, alături de profesori de economie de la cele mai bune universități din lume se vor afla săptămâna viitoare ( 28-30 iulie 2021) la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde se va organiza Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate (ERMAS), manifestare aflată la cea de-a șaptea ediție. Conferința va avea un format hibrid (i.e., online & onsite la Sibiu), toate lucrările, indiferent de locația prezentatorilor, fiind însă transmise și în format online prin intermediul unei platforme dedicate.
Netflix
Foto: Marcel De Grijs | Dreamstime.com

Netflix intră oficial pe piața jocurilor după ce a început să piardă teren în fața rivalilor din streaming

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | Companii
Platforma de streaming Netflix Inc a anunțat că va oferi clienților jocuri video, după ce a încetinit creșterea numărului de abonați, în urma sporirii concurenței și a ridicării restricțiilor care i-au ținut pe oameni acasă, relatează Reuters și Agerpres.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

Externalizarea unor servicii de către OMV Petrom a fost autorizată de Consiliul Concurenței

de C.P. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităților de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații deservenți, către consorțiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania (Consorțiul Christof).
Warren Buffett
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Investiții cu Warren Buffett: Magnatul financiar a pierdut luni 6 miliarde de dolari și tot are câștiguri mai mari decât valoarea totală a IBM, Starbucks sau Goldman Sachs

de S.J. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Burse
Portofoliul lui Warren Buffett a suferit probabil o lovitură de aproape 6 miliarde de dolari luni după ce prețul acțiunilor a 4 dintre cele mai mari companii în care are poziții au scăzut într-o zi de vânzări generalizate, relatează MarketsInsider.
Trenul Maglev super rapid din China
Foto: Captura Youtube

VIDEO China a prezentat trenul maglev care poate atinge 600 km/h și se estimează că va fi în circulație peste un deceniu

de Vlad Barza HotNews.ro
China a prezentat un tren cu sustentație magnetică ce va fi capabil să atingă 600 km/h și va circula peste 10 ani, scriu publicațiile chineze. Trenul a fost produs de CRRC Qingdao Sifang și este parte a unui proiect uriaș de dezvoltare a acestei tehnologii speciale. În lume sunt puține sisteme Maglve din cauza costurilor mari de dezvoltare și a faptului că este imposibilă conectarea cu sistemele convenționale roată - șină.
Misiunea Chinei la UE
Foto: Arhiva personala

Cum răspunde China la acuzațiile SUA și UE că ar fi inițiat atacuri cibernetice: Noi suntem de fapt o victimă majoră și principalale atacuri vin din state membre NATO

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Telecom
China a respins marți acuzațiile NATO și ale UE că ar fi în spatele atacurilor cibernetice care au afectat zeci de mii de companii și serverele Microsoft Exchange, purtătorul de cuvânt al Misiunii Chinei în UE catalogând aceste afirmații drept "speculații și acuzații nefondate". Mai mult, China susține că ea ar fi, de fapt, o victimă majoră a atacurilor cibernetice, cu peste 5,3 milioane de conexiuni afectate anul trecut, principalele atacuri provenind de la servere găzduite de trei țări membre NATO.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Facilitatea privind amânarea plății facturilor la gaze și electricitate va fi eliminată / Furnizorii au de recuperat 249 milioane de lei de la consumatori

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O ordonanță de urgență aprobată anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, permitea consumatorilor de gaze și energie electrică să-și amâne plata facturilor până la încetarea stării de alertă. În acest timp, furnizorii de gaze și energie nu au avut dreptul să debranșeze/ deconecteze astfel de consumatori. Însă, în ultimul an, circa 209 mii de clienți casnici și non-casnici de gaze și energie nu și-au plătit facturile, înregistrând plăți restante către furnizori de 249 milioane de lei. Acum, Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență prin care să elimine posibilitatea de a nu plăti factura fără a fi debranșat, furnizorii având dreptul să-și recupereze banii.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Simplificarea documentației în domeniul muncii pentru microîntreprinderi și noul ordin al Ministerului

de F.B. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Recent a apărut în Monitorul oficial Modelul cadru al contractului individual de muncă (OMMPS 585/2021). Prin OUG nr. 37/2021 s-a simplificat procedura aplicabilă documentației în domeniul resurselor umane pentru angajatorii microîntreprinderi cu până la nouă salariați pentru care fișa postului și atribuțiile postului se pot comunica verbal, amintește consultantul fiscal Adrian Bența.
Fonduri europene 2021
Foto: Dreamstime.com

​Calendar fonduri europene 2021: August - 70.000 Euro pentru tineri fermieri, septembrie - 200.000 euro în afaceri neagricole

de CZ HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Înscrierile la fondurile europene de maximum 70.000 de euro pentru tineri fermieri ar urma să pornească în a doua jumătate a lunii august, iar la fondurile nerambursabile de până la 70.000 de euro sau 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate ar urma să înceapă în luna septembrie 2021.
Tren deraiat in Taiwan
Foto: Agerpres/Xinhua

O anchetă New York Times arată cum a fost posibil ca un camion să ajungă pe șine și să fie apoi lovit de tren în Taiwan, făcând 49 de morți

de Vlad Barza HotNews.ro
În aprilie se petrecea în Taiwan cel mai grav accident feroviar din ultimii 70 de ani pe mica insulă cunoscută pentru nivelul de trai ridicat. O anchetă New York Times arată cum a fost posibil ca un tren expres să lovească un camion care a căzut pe șine de pe un șantier, iar explicațiile țin de corupție, de nerespectarea legii și de o agenție care a decăzut enorm.
bitcoin
Foto: Unsplash.com

Bitcoin a scăzut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari / Aproape 100 de miliarde de dolari, șterse de pe piață în 24 de ore

de S.J. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Prețul bitcoin a scăzut sub 30.000 pentru prima dată după 22 iunie, trăgând în jos întreaga piață a criptomonedelor care a pierdut în jur de 98 de miliarde de dolari în decurs de 24 de ore, relatează CNBC.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

​Datoria publică a scăzut un pic în mai. De ce? A fost raportată la un PIB mai mare

de F.B. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Datoria publică a scăzut ușor în luna mai față de luna anterioară ajungând la 49,7% din PIB (în aprilie era 49,9%), potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Dacă unele persoane s-ar întreba de ce, nu este din cauză că a reușit să facă România excedent, de exemplu, ci pentru că se raportează la un PIB mai mare. În realitate, datoria a crescut cu aproape 1 miliard de lei, la 527,5 miliarde lei.
Gaze
Foto: AGERPRES

Prețul gazelor de pe bursă a crescut de peste patru ori în ultimul an / Toate produsele se vor scumpi în lanț - Asociația Energia Inteligentă

de C.P. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O analiză a Asociației Energia Inteligentă scoate în evidență o creștere de 4,43 ori a prețului gazelor naturale marfă în ultimul an, gaze vandute pe BRM. Această creștere a prețului gazelor naturale va aduce scumpiri în lanț la toate produsele, creșteri care probabil vor fi cuprinse între 10 – 30%.
Economisire este sanatoasa
Foto: Pixabay

Andrei economisește, dar mai puțin vara. Traiul de la salariu la salariu nu este sănătos, dacă ai capacitatea de a pune bani deoparte

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Multe persoane, deși au salarii mai mult decât decente, nu economisesc. Trăiesc de la salariu la salariu nu pentru că n-ar câștiga bine, ci pentru că încearcă să cumpere lucruri scumpe de care nu au nevoie, doar pentru a se lăuda în fața prietenilor. Acest stil de viață este o problemă, deoarece inhibă creșterea lor financiară, conform „The Psychology of Money – A simple Guide to financial intelligence” - Addison Bell, care oferă și trei lucruri negative despre ceea ce înseamnă a trăi de la salariu la salariu. Deși seamănă titlul cărții, Morgan Housel (în „The Psychology of Money”) spune că mulți oameni au nevoie să fie convinși să economisească.
Toyota
Foto: Philip Fong / AFP / Profimedia Images

Corporate News: În Japonia, Toyota retrage reclamele tv de la Olimpiadă

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Companii
Toyota a anunțat luni că a decis să renunțe la difuzarea reclamelor tv legate de Jocurile Olimpice, un vot simbolic de neîncredere din partea uneia din cele mai influente companii japoneze, informează The New York Times.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Apar noi pensionari speciali. Cum și de ce a ajuns România dependentă de gaze rusești. 400 de milioane de euro se cer de la CNAIR drept despăgubiri. De ce a ajuns prețul benzinei și al motorinei la 6 lei

de DP HotNews.ro
Marți, 20 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Despre inteligențe artificiale și realități virtuale ● Cum și de ce a ajuns România dependentă de gaze rusești ● Stația de metrou Izvor, împărțită între Rădoi și Piedone ● 400 de milioane de euro se cer de la CNAIR drept despăgubiri ● Apar noi pensionari speciali ● Premieră în RCA: Multinaționalele dau semne de viață! Cu cât au crescut prețurile și cât vei plăti acum, în funcție de vârstă și mașină ● Se pregătește abrogarea interzicerii tăierii curentului și gazelor pentru restanțieri. Industria susține că s-au acumulat datorii neplătite de un sfert de miliard de lei ● De ce a ajuns prețul benzinei și al motorinei la 6 lei ● Noua țintă a României de reducere a emisiilor de gaze de seră ajunge la 12% în transporturi, clădiri și agricultură – Proiect ● În așteptarea normalizării politicilor monetare. SUA vs UE în 2021 – evoluții divergente în ”economia financiară” ● România needucată prinde aripi! Lipsa educației o plătim cu toții.
Tencent
Foto: Dreamstime.com

Chinezii de la Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Achiziție importantă în IT-ul european: gigantul chinez Tencent a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro), relatează Reuters, citată de site-ul Nasdaq.
Dragoș Bulugean, Archbee
Foto: Hotnews

​Un programator român a obținut 1 milion de dolari de la investitori străini

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Un startup IT românesc a obținut o finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari și, în plus, a fost acceptat în acceleratorul de afaceri american YCombinator, cel mai important din lume, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.


Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Veștile bune și cele proaste din discuțiile celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al BNR

de DP HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Actualitate | Esențial
După ce în martie prețurile au crescut cu 3,05%, în aprilie cu 3,24% iar în mai cu 3,75%, cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al BNR spun că explicațiile acestor scumpiri pe care le simțim cu toții țin de elemente aflate în afara controlului Băncii Centrale, potrivit minutei discuțiilor, publicate luni. Ar fi vorba mai cu seamă de scumpirea combustibililor, pe fondul măririi cotației petrolului, și că doar modeste influențe adiționale au provenit din majorarea prețului produselor din tutun și din creșterea relativ mai pronunțată a prețurilor la legume și fructe. De asemenea, spun cei 9 înalți oficiali, economisirea ”forțată” (datorată perioadei de blocaj) și creșterile salariale au împins consumatorii să-și întețească cumpărăturile
Modelul P5 are un pret de vanzare cu o treime mai mic decat Tesla Model 3
Foto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

O rivală a Tesla lansează un sedan electric mult mai ieftin decât Tesla Model 3

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Auto
Compania auto Xpeng, unul dintre cei mai mari rivali ai Tesla în China, a dezvăluit prețul de vânzare pentru noul său Sedan electric și acesta este cu peste o treime mai mic decât cel al Tesla Model 3, relatează MarketsInsider.
Imagine surprinsa de o drona de transport marfuri
Foto: Leung Cho Pan / Panthermedia / Profimedia Images

DHL va folosi drone cu o rază de 2.500 de kilometri pentru a livra colete pe distanțe lungi

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Companii
Gigantul german de curierat DHL colaborează cu dezvoltatorul bulgar de aeronave Dronamics pentru a lansa drone care să livreze pachete între orașe și țări, relatează Reuters.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa: Înscrierea se prelungește, sunt 8.100 de aplicanți din totalul de 74.000 prevăzuți de lege

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Se prelungește perioada de înscrieri la Schema HoReCa, a anunțat, luni, Ministerul Economiei, în condițiile în care, în 3 săptămâni, au aplicat la ajutoarele de stat circa 8.100 de firme din totalul de 74.000 de potențiali beneficiari prevăzuți de lege.
Lil Miquela - personaj virtual
Foto: YouTube

“Oamenii virtuali”, noul trend în marketingul digital din Coreea de sud

de F.B. HotNews.ro
Personajele virtuale, noua tendință pe piața publicității digitale, încep să devină populare în Coreea de sud deoarece, spre deosebire pe modelele umane reale, nu există riscul să intre scandaluri, infracțiuni și ale situații sociale negative care le pot afecta imaginea, scrie The Korea Times.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

ANAF are o nouă procedură pentru inspecția fiscală, dar lipsesc elementele pe care ar trebui să le urmărească o echipă când califică o tranzacție într-o faptă sancționată de legea penală

de F.B. HotNews.ro
Ordinul ANAF (nr. 1071/2021), publicat pe 15 iulie, reglementează procedura pe care o vor aplica echipele de inspecție când identifică fapte la care au indicii că sunt sancționate de legea penală în materia inspecției fiscale, și au obligația să sesizeze organele de cercetare penală, potrivit consultantului fiscal Adrian Bența.
Ghid - noi reguli de TVA - comert electronic
Foto: Hotnews

Comerțul electronic și noile reguli TVA – câteva exemple practice

de F.B. HotNews.ro
Comerțul electronic are parte de noi reguli în privința taxei pe valoarea adăugată de la 1 iulie. HotNews.ro a tot scris despre asta încă de când proiectul OUG 59/2021 era în dezbatere la Ministerul Finanțelor. Față de ce am prezentat în diferite articole de atunci, astăzi venim cu câteva exemple diferite legate de Import One Stop Shop (IOSS) din Ghidul practic privind noile reguli de TVA în comerțul electronic realizat de Mariana Vizoli.
Elon Musk intr-o masina Tesla
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tesla introduce un abonament lunar de asistență tehnică pentru șoferii mașinilor sale electrice / Costul total al serviciului este de 10.000 de dolari

de S.J. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | Auto
Tesla a introdus opțiunea ca unii dintre clienții săi să se poată abona la un sistem de asistență software avansată pentru șoferi ce va costa 199 de dolari pe lună, relatează Reuters.
Software israelian de spionaj folosit pentru a monitoriza jurnalisti
Foto: Captura Washington Post

Cine este NSO Group, compania din Israel care vinde cele mai sofisticate unelte de spionaj cibernetic

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aproape 20 de publicații mari au lucrat la o anchetă ce arată că softwareul dezvoltat de compania israeliană NSO Group a fost utilizat pe scară largă de guverne din mai multe țări pentru a supraveghea activitățile unor jurnaliști, avocați și diverși alți cetățeni. NSO Group este una dintre cele mai misterioase companii din tehnologie fiindcă vinde și cu zeci de milioane de dolari către guverne din toată lumea soluții care le permit acelor state să spioneze persoane pe care le consideră incomode.
Zoom
Foto: Boumenjapet, Dreamstime.com

Zoom cumpără cu aproape 15 miliarde dolari un furnizor de servicii de cloud

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aplicația de videoconferințe Zoom cumpără cu 14,7 miliarde dolari operatorul de servicii de tip call center prin cloud Five9 Inc, fiind cea mai mare achiziție făcută vreodată de Zoom. Această achiziție va permite Zoom să furnizeze mai multe servicii pentru companii. Zoom a devenit celebră în pandemie pentru numărul mare de conferințe și discuții online pe care le-a găzduit, într-o lume în care întâlnirile face-to-face s-au rărit.
business report
Foto: Hotnews

​Business report: ​​Săptămâna de lucru de 4 zile- va fi sau nu va fi în România? România pe șosea, după 3 ani. Autocratie sau populism? CNAIR, daună totală pentru buget: 220 de milioane euro

de DP HotNews.ro
Săptămâna de lucru de 4 zile- va fi sau nu va fi în România? ● România pe șosea, după 3 ani ● Experții avertizează că, în România, valul 4 al pandemiei este la 2-3 săptămâni distanță ● Proiectul Pegasus: Viktor Orban a spionat telefoanele jurnaliștilor de investigație ● CNAIR, daună totală pentru buget: 220 de milioane euro, despăgubiri plătite din cauza incompetenței ● Ordonanță pentru ieftinirea locuințelor ANL, după ce prețurile aproape s-au dublat ● Un mit spulberat: România are cele mai mici subvenții agricole din Uniunea Europeană ● Premierul Poloniei exultă: Polonezii se întorc acasă ● Autocratie sau populism? ● Mergi la picnic? Iată șapte lucruri pe care trebuie să le respecți ca să nu fii amendat ● Tel Drum: radiografia unui jaf de milioane de euro ● 300 mil. euro alocate de România pentru a intra în revoluția europeană a microelectronicii: Banii sunt singura problemă? ● Despre copii, obiective toxice și vânarea greșelilor.
Furnal otelarie
Foto: Monty Rakusen / Cultura RF / Profimedia Images

Prețurile record la oțel reprezintă o gură de oxigen pentru industria siderurgică în suferință

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 18 Iul 2021 Economie | Finanțe
Companiile din industria siderurgică traversează în prezent o perioadă favorabilă, prețurile au crescut la nivel mondial în acest an grație unei cereri industriale solide, astfel că oțelăriile au dificultăți în a face față cererii după ce au fost închise în perioada pandemiei.
Iphone 12
Foto: Pixabay

Apple a confirmat aproape în secret o funcționalitate ascunsă a iPhone 12

de S.J. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Gadget
Apple tocmai a confirmat fără mare tam-tam o funcționalitate grozavă ascunsă înăuntrul iPhone 12 despre care se speculează de mult timp, relatează Forbes.
Grau
Foto: Wikipedia

Din cauza precipitațiilor, o mare parte din grâul european va ajunge să fie folosit ca nutreț

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Agricultura
La începutul lunii iunie, fermierul român Costin Telehuz era foarte optimist cu privire la recolta de grâu din acest an, în special având în vedere seceta de anul trecut, însă apoi au urmat trei săptămâni de ploi necontenite care au afectat calitatea recoltei mai mult decât mărimea, relatează publicația Bloomberg.
Dacia Duster facelift
Foto: Dacia

Dacia, în topul vânzărilor Renault Group în primul semestru al lui 2021

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Auto
Renault Group a vândut 1.422.600 de vehicule în primul semestru din 2021, în creștere cu 18,7% față de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2020, dar cu 24,2% mai puțin decât în semestrul întâi al anului 2019, relatează Reuters și News.ro.
Astypalea
Foto: YouTube.com

O insulă grecească din Marea Egee speră să devină prima destinație turistică fără emisii de carbon

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
O insulă în formă de fluture din Marea Egee, Astypalea, ar putea deveni prima destinație turistică carbon-free din Grecia, scrie The Economist. În urma unei înțelegeri cu guvernul, Volkswagen a donat câteva vehicule electrice pentru a fi folosite de serviciile publice de pe insulă.
Andreea Voinea, Director resurse umane, Banca Comercială Română
Foto: Hotnews

Andreea Voinea (BCR): Angajatii BCR vor sa lucreze în medie 45% de acasa

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Angajatii BCR vor sa lucreze în medie 45% de acasa, cu preferințe diferite, în funcție de unde sunt în bancă, a declarat joi Andreea Voinea, director executiv Resurse Umane la BCR, menționând că zona de IT își dorește mai mult teleworking, scrie Agerpres. Ea a discutat despre cum se va schimba modul de lucru la BCR, care în timpul pandemiei s-a făcut remote, în mare parte.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report: O ​altă hartă a României. Florin Georgescu încasează mai mult decât Isărescu. A fost odată un șofer. Pe ce se duc banii împrumutați. Expert în elicoptere: „Ai o secundă și jumătate să faci asta!”

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Altă hartă a României: peticele de Europa aduse acasă de diaspora ● A fost odată un șofer ● Nu amestecați proiectele printre joburi! De aceea se fac anexele la CV ● Dezlegarea misterului băiatului de 21 de ani mort după prima doză de vaccin anti-Covid ● „Ai o secundă și jumătate să faci asta! Măiestria și-a spus cuvântul”, spune un expert în elicoptere ● Femeile care optează să lucreze până la 65 de ani, chiar dacă se puteau pensiona, nu se mai pot răzgândi ulterior ● Negocieri dure pentru un nou acord USR PLUS – PNL în București ● Pe ce se duc banii împrumutați? Se plătesc salariile bugetare, pensiile și medicamentele ● Florin Georgescu încasează mai mult decât Isărescu ● Matei Vișniec, cavalerul român al teatrului francez ● 30% dintre tinerele cu vârste între 20 și 34 de ani nu au loc de muncă și nici nu urmează o școală ● Clasamentele sărăciei.
ajutoare de stat
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele de construcții de clădiri vor putea obține și ele ajutoare de stat de maximum 37,5 milioane de euro fiecare, potrivit unor modificări operate de Guvern la schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014.
Fonduri europene 2021
Foto: Hotnews

​Fonduri europene 2021: Grile de punctaj pentru afaceri neagricole la sate-max. 200.000 Euro, tineri fermieri-max 70.000 Euro, procesare fructe-max. 1,5 milioane euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | EuROfonduri
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, joi, grilele de punctaj privind criteriile de selecție a viitorilor solicitanți de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în perioada de tranziție, în cadrul liniilor de finanțare destinate afacerilor neagrocole la sate, tinerilor fermieri, procesării și marketingului fructelor.
Imagine de la conferinta de joi
Foto: Hotnews

Pandemia a adus și primele cazuri de sindrom post-traumatic. Psiho-terapeut: Ne-am confruntat cu cele 3 frici principale pe care le avem cu toții

de DP HotNews.ro
Avem foarte mulți middle manageri și persoane din top management care apelează la serviciile noastre de psihoterapie, fie pentru că sunt stresați, fie pentru că vor să afle cum pot să își motiveze oamenii să fie relaxați și să muncească mai productiv, a spus joi într-o discuție cu HotNews.ro Alice Donea, psihoterapeut de orientare cognitiv - comportamentală. Ea a participat la un seminar organizat de BCR Expert Hub, în care a fost analizată “Noua dinamică și tendințele pe piața muncii din România”. ”A apărut chiar și sindromul de post traumatic. E vorba de persoanele care s-au confruntat cu pierderea celor dragi sau au contractat virusul într-o formă mai gravă”, mai spune Donea.
Aston Martin Valhalla
Foto: Aston Martin

VIDEO Aston Martin a prezentat Valhalla, noul său model super-hibrid

de S.J. HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Auto
Aston Martin a trecut printr-o perioadă mai turbulentă sub noul său președinte și acționar principal însă acum a ajuns în sfârșit la partea distractivă: prezentarea de supermașini. Prima pe listă? Noul model Aston Martin Valhalla, anunță Bloomberg.
Investitii, timp si bani
Foto: Pixabay

Timpul și banii. Cum să-ți fructifici banii și cunoștințele financiare în vreme de inflație. Ajută sau încurcă filmele cu subiect economic?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Se apropie plata dobânzilor obligațiunilor Fidelis din iulie 2020. Unii au vândut la scurt timp după listare pentru un profit rapid și s-au îndreptat, ulterior, către acțiuni. Alții le-au păstrat în portofoliu pentru a avea „ouăle în mai multe coșuri”, iar alții au început să cumpere recent pentru că ofertele Ministerului Finanțelor au fost foarte slabe, dacă ne uităm la inflație. Bursa a mers foarte bine anul acesta, fiind un optimism ridicat în piață. De fapt, asta este ceea ce a dus piața de capital la noi maxime. În același timp, să nu credem tot ce vedem sau auzim în filme, când vine vorba de investiții. Sunt doar opere. Mai bine este să înveți despre investiții din cărți și cursuri, precum și din alte surse serioase.
Negocieri pentru vanzarea Telekom Romania
Foto: Guvernul Romaniei

​Tranzacția Orange-Telekom România: Comisia Europeană a prelungit termenul pentru luarea unei decizii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Telecom
Comisia Europeană a prelungit cu aproape două săptămâni, până pe 28 iulie, termenul pentru luarea unei decizii în cazul tranzacției prin care Orange va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Dacă tranzacția este aprobată, românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar deveni clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu abonații UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.
Transfer de avere
Foto: Artifacts Images / Cultura RF / Profimedia Images

Cele mai bogate 10 familii din lume

de DP HotNews.ro
Din motive de simplitate, am limitat lista celor mai bogate familii la cele care și-au construit averea în urma afacerilor pe care le-au derulat, scrie Investopedia. De asemenea, lista nu include pe cei mai bogați oameni din lume - Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates - deși, din punct de vedere tehnic, toți au familii, chiar dacă unii se află în plin proces de separare.
Accidentul de la Fetesti
Foto: Valentin Neagu

Ministrul Drulă anunță controale extinse și spune că operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar

de Vlad Barza HotNews.ro
Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță, a spus ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. El a mai spus că Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță. Operatorul în cauză este Tim Rail Cargo.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by