AGRICULTURA

Ministerul Agriculturii anunță un proiect prin care vrea creşterea consumului de peşte proaspăt: Sperăm să-i convingem şi pe ardeleni că cel mai bun porc e, totuşi, peştele

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | Agricultura
Ministerul Agriculturii va lansa un proiect prin care vrea creşterea consumului de peşte proaspăt, a declarat marți secretarul de stat Gheorghe Ştefan, care a precizat că România este "la coada" Uniunii Europene în privința consumului de pește - aproximativ 6 kilograme pe cap de locuitor pe an.
Cartofi
Foto: pixabay.com

Harghita: Preţul cartofilor scade din cauza importurilor

de G.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | Agricultura
Preţul cartofului la producătorii din Harghita a stagnat încă din toamnă, iar în prezent se constată o uşoară scădere, pe fondul importurilor din ţările europene, iar stocurile din judeţ se situează între 30-40% din cantitatea recoltată, transmite Agerpres.
Adrian Oros
Foto: Facebook

Adrian Oros: Vrem să eliminăm deficitul comercial în agricultură şi să revenim la excedent în cinci ani

de G.S. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat că vrea să elimine deficitul balanţei comerciale din agricultură, aflat la nivelul de peste un miliard de euro, şi să revină la excedent, transmite Agerpres.
Teren agricol
Foto: Wikipedia

Oros: Avem un trend nu prea pozitiv pentru agricultura românească; deficitul comercial cu produse agricole se apropie de un miliard de euro

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat miercuri că în acest an, în care se lucrează la Plan Naţional Strategic (PNS) 2021-2027, va fi schimbat trendul actual "nu prea pozitiv pentru agricultura românească", în condiţiile în care exportăm subvenţii şi importăm produse procesate, iar deficitul balanţei comerciale cu produse agroalimentare se apropie de un miliard de euro, transmite Agerpres.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Peste 97% din fermierii eligibili au fost autorizați la plată pentru 2019

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 7 Feb 2020 Economie | Agricultura
Un număr de 819.254 fermieri, adică 97,02% din numărul fermierilor eligibili, au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, potrivit unui comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), citat de Mediafax.
Floarea soarelui
Foto: USER UPLOADED

Fermier, despre secetă: Vrem să renunțăm la cultivarea de floarea-soarelui din primăvară

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Economie | Agricultura
Lipsa zăpezii din iarnă, adică a precipitațiilor necesare solului, este un motiv de îngrijorare pentru agricultori. Fermierii se așteaptă la producții mai mici la grâu și secară, plante însămânțate în toamnă.
Dragnea si Daea
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii, despre magazinele ''Gostat'', creația lui Liviu Dragnea: Nişte concluzii au fost înaintate Parchetului

de Redactia HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Agricultura
Corpul de control al Ministerului Agriculturii a trimis Parchetului "nişte concluzii" legate de magazinele Gostat înființate prin Casa de Comerț Unirea, proiectul fostului lider PSD Liviu Dragnea, pus în practică de Petre Daea. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Controlul a fost făcut în urma unei sesizări a Consiliului de Administraţie al Casei de Comerţ Unirea, care a reclamat că "magazinele sunt butaforii cu iz penal", unde s-au făcut achiziţii de un milion de euro.
Numai 33 oi din 14.600 au fost salvate
Foto: ISU Dobrogea

Păstoritul din România în vizorul lui The Guardian: „O oaie întreagă pentru 18 lire”. Ghiță Ciobanul ar duce-o mai degrabă la Londra

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Agricultura
Absența capacităților de prelucrare a cărnii face ca animalele vii să fie trimise la export – în dauna ciobanilor și a nivelului de trai. Prestigiosul cotidian britanic a stat de vorbă și cu Ghiță Ciobanul ca să scoată în evidență lipsa de viziune și simț practic din zootehnia și industria alimentară din România.

Legea privind comercializarea produselor românești, contestată la Comisia Europeană. Discuțiile continuă de câțiva ani

de HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Agricultura
Legea privind comercializarea produselor românești, Legea nr. 150/2016, despre care producătorii autohtoni spun că nu s-a aplicat niciodată, iar reprezentanții supermarketurilor că este imposibil de aplicat, a adus, totuși, o schimbare în piața de retail pe segmentul de produse alimentare. „A creat apetitul pentru produsele românești. Marile rețele s-au temut de o revoltă puternică din partea producătorilor, după modelul Franței”, a spus Nini Săpunaru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în emisiunea Agro Jurnal de la Digi24. Astfel, au apărut spațiile destinate exclusiv produselor românești și s-a redus timpul de plată a produselor de către comercianți, potrivit fermierinromania.ro.
Terenuri agricole
Foto: Pixabay

Alexandru Stănescu, președintele comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților: "Cred că este foarte important să oprim, în primul rând, specula cu terenuri agricole"

de HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Agricultura
Deputații din Comisia pentru agricultură a Parlamentului României vor să impună noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole, mai restrictive, scrie fermierinromania.ro. În acest sens, a fost elaborat un proiect de modificare a legii în vigoare, Legea nr. 17/2014, care ar putea intra în dezbaterea plenului Camerei în luna martie a acestui an, potrivit declarației președintelui Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, în emisiunea Agro Jurnal difuzată la Digi24.
Valeriu Tabara
Foto: Facebook

Valeriu Tabără: Lucrările agricole de primăvară trebuie să înceapă imediat! Nu este apă în sol nici dacă sapi 6 metri, este secetă extremă

de HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Economie | Agricultura
Lipsa precipitațiilor din ultimele luni a dus la instalarea secetei pedologice severe în multe zone din țară, o parte din culturile de toamnă fiind compromise, dar și culturile de primăvară există riscul să fie afectate. „În aceste condiții, se impune începerea imediată a lucrărilor de primăvară, altfel suprafețe însemnate de culturi de primăvară vor fi afectate, scrie fermierinromania.ro.
Adrian Oros
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii: Tinerii fermieri vor beneficia, în premieră, de terenuri concesionate de la ADS în suprafaţă de 50 de hectare

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Economie | Agricultura
Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniile Statului în suprafaţă de 50 de hectare, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, despre gripa aviară: Impactul economic este foarte mare, dacă o vom scăpa de sub control

de HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Economie | Agricultura
90% din consumul intern de produse de pasăre este asigurat de sectorul avicol din România, a spus Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la emisiunea Agro Jurnal difuzată la Digi24, adăugând că, în contextul apariției gripei aviare în România, prioritatea autorităților responsabile este de a se asigura că „nu există riscul de infestare și la alte ferme comerciale și nu există risc de afectare a populației”, scrie fermierinromania.ro.
Porumb
Foto: Wikipedia

România: locul I la exporturile din UE de porumb, boabe de soia și semințe de floarea-soarelui, locul al II-lea la vânzările de grâu și de orz

de HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Economie | Agricultura
Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Emil Dumitru, a reiterat importanța creșterii industriei de prelucrare a alimentelor în România și a criticat modul în care au fost construite politicile publice în sectorul agroalimentar în ultimii ani, în emisiunea Agro Jurnal, la Digi24. „Este de-a dreptul îngrijorător, este o catastrofă modul în care a înțeles România să facă politici publice în sectorul agroalimentar în ultimii trei ani”, a spus oficialul MADR, potrivit fermierinromania.ro.
Curca
Foto: Wikimedia Commons

Peste 17 tone de carne și organe de curcan de la fermele din zona unde este focar de gripă aviară în Ungaria au ajuns în 26 de județe din România / Anunțul Autorității Sanitar-Veterinare

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Agricultura
Peste 17.000 de kilograme de carne și de organe de curcan din fermele din Ungaria aflate în zona de restricție din cauza gripei aviare au fost achiziționate de trei unități autorizate din Bihor și au fost distribuite în 26 de județe, potrivit Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Instituția precizează că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru "identificarea" celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, fiind retrase de la vânzare mai puțin de 40 de kilograme.
Lan de porumb
Foto: pixabay.com

Ministerul Agriculturii oferă autorizații temporare pentru utilizarea insecticidelor de tipul neonicotinoidelor la semințele de porumb și sfeclă de zahăr

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Agricultura
Începând cu 20 ianuarie, fermierii pot depune la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) cereri de autorizare temporară pentru utilizarea unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb și de sfeclă de zahăr.
Gripa aviara
Foto: pixabay.com

Uniunea Crescătorilor de Păsări: Ouăle din ferma de găini din Maramureş unde există un focar de gripă aviară nu au ajuns la vânzare

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Agricultura
Ouăle din ferma de găini din judeţul Maramureş, unde a fost diagnosticat un focar de gripă aviară, au fost sechestrate încă din faza de suspiciune, în vederea incinerării, susţin reprezentanţii Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), transmite Agerpres.
Oua
Foto: pexels.com

Polonia, ţara de unde România importă cele mai multe şi cele mai ieftine ouă

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Agricultura
Polonia ocupă prima poziţie în comerţul intra-comunitar al României cu ouă, din punct de vedere cantitativ, cu o cantitate de 3.899,16 tone în primele nouă luni din 2019, dar se află pe locul doi din punct de vedere valoric, după Ungaria, cu o sumă de 4,17 milioane de euro, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) furnizate la solicitarea Agerpres.
Gripa aviara
Foto: pixabay.com

Crescătorii de păsări din România cer interzicerea importurilor de carne de pasăre din Polonia, pe fondul gripei aviare care evolueză în această țară

de HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Agricultura
Uniunea Națională a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR) cere autorităților române să interzică importurile de carne de pasăre și de ouă din Polonia, din cauza gripei aviare cu care această țară se confruntă, a declarat, pentru Fermier în România, Ilie Van, președintele UNCPR, scrie fermierinromania.ro.
Teren agricol
Foto: Wikipedia

Ministrul Agriculturii: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 12 Ian 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute, transmite Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by