AGRICULTURA
Cultură de cereale
Foto: Agerpres

Excedent de 135 milioane euro în comerţul internaţional cu cereale, în ianuarie 2019 (statistică)

de R.M. HotNews.ro
România a înregistrat în ianuarie 2019 un excedent de 135,2 milioane euro în comerţul internaţional cu cereale, în contextul în care exporturile au totalizat 170,4 milioane euro, iar importurile 35,2 milioane euro, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, citate de Agerpres.
DSVSA, combatere pesta porcina
Foto: Agerpres

ANSVSA: Numărul focarelor de pestă porcină africană a scăzut la 530

de V.M. HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Economie | Agricultura
Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează, în prezent, în 128 de localităţi din 16 judeţe, numărul focarelor active fiind în scădere la 530, informează, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Carnea de porc, mai scumpa
Foto: MorgueFile.com

Ministerul Agriculturii: Alertele referitoare la scumpirea cărnii de pasăre și a celei de porc nu sunt justificate de situația din piață

de Redactia HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Economie | Agricultura
Alertele referitoare la scumpirea cărnii de pasăre și a celei de porc nu sunt justificate de situația din piață, susține Ministerul Agriculturii. Instituția spune că prețul cărnii de pasăre a fost relativ constant, o situație similară fiind și la carnea de porc, unde în România creșterea a fost de 8% în acest an, deși la nivel european majorarea a fost de 17%. Prețurile comunicate de Ministerul Agriculturii sunt însă pentru carnea la poarta fermei, și nu pentru magazine. Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România a avertizat că preţul cărnii de porc şi de pasăre va crește din nou, cu încă 30-40%.
Dezbatere in Parlamentul European
Foto: europarl.europa.eu

Deputaţii europeni au pus capăt dublului standard la alimente în UE

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Agricultura
La Strasbourg, la ultima sesiune plenară a actualului PE, deputații europeni au aprobat așa-numitul pachet "nou mecanism comercial pentru consumatori", care recunoaște ca practică comercială neloială furnizarea de alimente de la una şi aceeași marcă, dar cu diferite ingrediente și de calitate diferită. Documentul a fost aprobat de 474 de voturi, 163 voturi împotrivă și 14 abțineri, potrivit Sega și Rador.
Pesticide
Foto: Comisia Europeana

UE adoptă noi măsuri în domeniul autorizării pesticidelor

de Cristina Filip HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Economie | Agricultura
Inițiativa cetățenilor europeni "Stop glifosat", lansată la începutul anului 2017 de mai multe ONG-uri, începe să producă primele sale efecte tangibile. Deputații europeni au aprobat miercuri noi reguli pentru o mai bună reglementare a procesului de evaluare a riscurilor pentru substanțele precum pesticidele sau pentru OMG (n.r. organismele modificate genetic), scrie Le Monde.
Portul Constanta
Foto: portofconstantza.com

Traficul de cereale în porturile maritime românești a crescut cu 40%

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Agricultura
Traficul total de mărfuri înregistrat în primul trimestru al anului 2019 în porturile maritime românești a crescut cu 12,75%, ajungând la 15,05 milioane tone, față de 13,34 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut, scrie cotidianul local ct100.ro.
Transport de cereale
Foto: autoline-eu.ro

După investitorii arabi, un fond din China investește peste 50 de milioane de euro pentru a moderniza silozurile de cereale ale grupului de agribusiness Brise

de N.O. HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Agricultura
Un investitor chinez va investi peste 50 de milioane de euro pentru a moderniza și dezvolta cele 15 silozuri de cereale cu o capacitate de 350.000 de tone aparținând Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agribusiness din România, controlat de omul de afaceri Marius Bucur, scrie NewsWeek.
Usturoi
Foto: Photoxpress.com

Ministerul Agriculturii vrea să majoreze subvenția la producția de usturoi de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar, după ce fermierii s-au plâns că nu le ajung banii

de N.O. HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Agricultura
Sprijinul financiar acordat cultivatorilor de usturoi va fi majorat de Guvern de la 1.000 de euro la 3.000 de euro pe hectar, după ce agricultorii s-au plâns că subvenția prevăzută inițial era insuficientă pentru cheltuielile cu achiziția de semințe, forța de muncă și utilajele agricole folosite, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Agriculturii. Doar 159 de beneficiari s-au înscris în programul de susținere a producției usturoiului, în contextul în care data limită până la care se fac înscrierile era 15 mai, iar Ministerul Agriculturii preconiza înscrierea a circa 2.000 de beneficiari. În 2017, producția de usturoi a fost de de 55.673 tone, o scădere de 11.500 de tone față de 2010.
Produse eco
Foto: Pixabay

O firmă românească vrea să atragă 1 milion Euro de pe bursă, pentru o platformă pentru fermierii și distribuitorii de produse eco

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Agricultura
O firmă românească de îngrășăminte ecologice vrea să atragă finanțare de 1 milion de euro de pe bursa pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM), pentru a lansa o platformă de tranzacționare care va pune fermierii în legătură cu distribuitorii de produse ecologice.
Petre Daea
Foto: Agerpres

​Petre Daea va prezida al treilea Consiliu AgriFish, la Luxemburg

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 14 Apr 2019 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va conduce luni lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), de la Luxemburg, al treilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, informează MADR.
Veggie burger
Foto: Wikimedia Commons - bradley j

UE ar putea interzice companiilor alimentare vegetariene să folosească termenii "burger" și "lapte"

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Economie | Agricultura
În luna aprilie, comitetul pentru agricultură al Parlamentului European a adoptat o măsură care ar interzice producătorilor de „carne” vegetariană și alternative vegetale la produsele lactate să folosească termeni precum "burger", "friptură" și "lapte".
Control la tiruri cu fructe si legume (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Efectele ultimatului dat de Dragnea și al controalelor declanșate de Fisc și Vamă: Marii comercianți spun că zeci de mii de tone cu produse perisabile sunt blocate în vămi

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Economie | Agricultura
Ultimatumul dat miercuri de Liviu Dragnea mai multor șefi de instituții privind importurile de fructe și legume, urmat imediat, joi, de o acțiune la nivel național ordonată de Eugen Teodorovici are drept efect blocarea a zeci de mii de tone de produse perisabile din întreaga țară în această perioadă ce precede Sărbătorile pascale.
Legume si fructe in supermarket
Foto: pixabay.com

Proiect PNL: Primă de comercializare de 200 euro/tonă pentru produsele agricole românești

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Apr 2019 Economie | Agricultura
Mai mulți parlamentari PNL au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede acordarea unei prime de comercializare pentru cantitatea de produse agricole vândute către unitățile de procesare, respectiv 200 euro/tonă și 100 euro/tonă pentru produsele direct pentru consum, transmite Mediafax.
Viorica Dancila si Li Keqiang
Foto: gov.ro

​​VIDEO Viorica Dăncilă a discutat cu omologul chinez despre exporturile de produse agricole românești către China

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Agricultura
Premierul Viorica Dăncilă a avut vineri, în marja unui summit Europa Centrală și de Est – China, desfășurat în Croația, o întrevedere cu omologul său chinez Li Keqiang, cu care a discutat, printre altele, despre exporturile de produse agricole românești către China sau despre cooperarea în domeniul energetic. În cadrul discuțiilor, Dăncilă şi-a afirmat interesul și pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip parteneriat public privat şi pentru deschiderea unui centru de medicină tradiţională chineză în România.
Steaguri Romania UE
Foto: Pixabay

Cele cinci produse românești recunoscute și protejate în UE

de D.D. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Agricultura
Cinci produse românești se află printre cele aproape 1.500 care sunt protejate în Uniunea Europeană.
Daniel Buda
Foto: AGERPRES

Sfaturile lui Daniel Buda pentru fermierii români: agricultură ecologică, forme asociative, consultanță

de Redactia HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2019 Economie | Agricultura
Într-un scurt interviu acordat EurActiv, eurodeputatul PNL Daniel Buda a oferit câteva sfaturi fermierilor români în contextul modificărilor la Politica Agricolă Comună în următorul exercițiu financiar multianual. Referitor la viitorul agriculturii din România în contextul digitalizării, Daniel Buda a declarat pentru Financial Intelligence că pentru o agricultură performantă în România este nevoie de o reformă care să presupună digitalizarea și tehnologizarea proceselor agriculturale.
Situatia lucratorilor sezonieri
Foto: ec europa.eu

Un cultivator de fructe susţinător al Brexit-ului: Aș putea fi ca și mort fără lucrătorii din Est / Telefonul n-a mai sunat din România şi Bulgaria

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2019 Economie | Agricultura
Un fermier de fructe pro-Brexit, care se bazează pe forţa de muncă din Europa de Est, a spus că "ar putea fi ca şi mort" dacă nu poate obţine lucrătorii de care are nevoie. David Figgis a spus că a votat pentru ceea ce consideră că este "mai bine pentru ţara mea", dar a adăugat: "Personal, este un dezastru", potrivit London Evening Standard, citat de Rador.

.
Dragnea si Daea
Foto: Captura Facebook

VIDEO Dragnea îi cere lui Daea o rețea de hypermarketuri cu produse românești, de la producătorii români: „Așa consideră niște companii multinaționale, că românii trebuie să mănânce mai prost și mai scump”

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2019 Economie | Agricultura
Liviu Dragnea a lansat vineri un nou atac la adresa multinaționalelor, care „consideră” că „românii trebuie să mănânce mai prost și mai scump”, și i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea - „cel mai bun ministru din Guvern” - să lanseze un proiect de realizare a unei rețele de hypermarketuri care să distribuie „produse românești, de la producătorii români”.
Petre Daea
Foto: Agerpres

Conferinţă la nivel înalt privind cercetarea agricolă, inovarea şi bioeconomia

de DP HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2019 Economie | Agricultura
​Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează vineri, la Bucureşti, conferinţa la nivel înalt privind cercetarea agricolă, inovarea şi bioeconomia, desfăşurată în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al MADR citat de Agerpres. Ministrul de resort, Petre Daea, va deschide lucrările conferinţei, iar evenimentul va reuni decidenți din cadrul Comisiei Europene, reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale a fermierilor COPA-COGECA, cadre universitare, antreprenori și experţi.
Tagro
Foto: IRUM

Tractorul agricol românesc Tagro, omologat de Registrul Auto Român

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Agricultura
Tagro, tractorul agricol românesc, conceput şi realizat integral de IRUM Reghin, a fost omologat de Registrul Auto Român, fapt care certifică înalta calitate a acestuia şi că respectă toate standardele europene, primele astfel de tractoare urmând să iasă pe poarta fabricii în luna iunie, potrivit Agerpres.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version