AGRICULTURA
Ceapa
Foto: Photoxpress.com

A apărut ceapa care NU te mai face să lăcrimezi / Cât costă și unde se poate găsi în Europa

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 12 Ian 2022 Economie | Agricultura
Ochii roșii și lacrimile în timpul tăiatului cepei vor fi de domeniul trecutului, iar de săptămâna viitoare va putea fi cumpărată în Marea Britanie, relatează The Guardian.
Terenuri agricole
Foto: Pixabay

Deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a scăzut cu 40%

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 5 Ian 2022 Economie | Agricultura
România a înregistrat un deficit în comerţul cu produse agroalimentare de 758,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2021, în scădere cu aproape 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmise la solicitarea Agerpres.
Usturoi
Foto: Photoxpress.com

Peste 22 de milioane de lei alocate în acest an pentru susţinerea producţiei de usturoi / Condițiile pe care cultivatorii trebuie să le îndeplinească

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 2 Ian 2022 Economie | Agricultura
Cultivatorii de usturoi vor putea primi în 2022 un sprijin de maximum 3.000 euro/hectar printr-o schemă de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de usturoi, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Adrian Chesnoiu
Foto: Agerpres

Ministrul Agriculturii: Cred că există o şansă de a optimiza PNRR şi nu o să renunţ la ea până când nu o să am un răspuns oficial, de la Bruxelles, că nu se poate

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 19 Dec 2021 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, spune, într-un interviu pentru Agerpres, că nu va renunţa la optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) atâta timp cât mai există o şansă, în condiţiile în care agricultura are alocaţi „zero lei”, şi subliniază că nu va renunţa la ea până când nu va veni un răspuns oficial de la Bruxelles că nu se poate.
Ferma de vaci
Foto: Wikipedia

Fermierii spun ca situatia zootehniei este catastrofala, iar piata a devenit dependenta de importuri: ”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă”

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Economie | Agricultura
Membrii Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP) trag un semnal de alarma in legatura cu plata ajutorului COVID, care trebuia facuta de Guvernul Citu si care nici pana in prezent nu a fost realizata. Fermierii spun ca situatia zootehniei este catastrofala, iar piata a devenit dependenta de importuri.
Diferite sortimente de bere
Foto: Pixabay.com

Doar 15% din cantitatea de hamei folosită în industria berii este din producţie autohtonă. Restul se importă - ministrul Agriculturii

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 7 Dec 2021 Economie | Agricultura
Doar 15% din cantitatea totală folosită în industria berii în România este din producţia autohtonă, iar restul se importă, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. El spune că este nevoie de politici publice coerente pentru încurajarea sectorului să producă mai multă materie primă.
Pretul mediu al ha de teren arabil in UE
Foto: Eurostat

Eurostat: Prețurile terenurilor arabile din România, mai mari decât în Franța. Care sunt țările UE cu cele mai ieftine sau cele mai scumpe terenuri

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 30 Nov 2021 Economie | Agricultura
România este pe locul 13 în UE din punctul de vedere al prețului unui hectar de teren arabil, dar media națională de 7.163 de euro este mai mare decât în țări precum Franța sau Ungaria, arată datele Eurostat.
Pasari migratoare
Foto: Pixabay

Gripă aviară la granița României: Ungaria a descoperit mai multe focare în estul țării

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | Agricultura
Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat miercuri că a descoperit mai multe cazuri de infecţie cu virusul gripei aviare la ferme de păsări din judeţele Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, în zona de est şi nord-est a Ungariei, transmite MTI, preluată de Agerpres.
Porci vanduti ilegal
Foto: Freepik

Vicepreședinte ANSVSA: 20.000 de samsari vând ilegal porci și răspândesc astfel pesta porcină / Vom declanșa controale, vom face pe cumpărătorii

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 21 Nov 2021 Economie | Agricultura
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susţine că peste 20.000 de samsari vând ilegal în toată ţara sute de porci şi răspândesc astfel pesta porcină africană pe teritoriul României.
Schema de ajutor apicultori
Foto: Ministerul Agriculturii

Schemă de ajutor de minimis pentru apicultori: Peste 10,7 milioane de euro pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Economie | Agricultura
Guvernul a aprobat miercuri o schemă de ajutor de minimis în valoare de peste 53,2 milioane de lei (peste 10,7 milioane de euro) pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, a anunțat miercuri Ministerul Agriculturii. Actul reglementează acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor de 23,7 lei/familia de albine, pentru un număr de 2.246.866 familii de albine.
Porumb
Foto: Pixhere

Furnizorii de gaze naturale le-au spus fermierilor francezi să lase recolta de porumb pe câmp din cauza crizei energetice

de S.J. HotNews.ro
Joi, 28 Oct 2021 Economie | Agricultura
Cultivatorilor de porumb din Franţa li se spune să lase recolta nestrânsă pe câmp, o ultimă dovadă a modului în care creşterea explozivă a preţurilor la energie creează un risc pentru inflaţia globală a produselor alimentare, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Probleme pe piața europeană a îngrășămintelor, după ce încă o firmă oprește producția, din cauza prețurilor mari ale gazelor

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 24 Sept 2021 Economie | Agricultura
Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să reducă producţia din cauza creşterii explozive a preţului gazelor naturale, ceea ce creează o nouă problemă pentru livrările şi aşa limitate de îngrăşăminte în Europa, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Transport de cereale
Foto: autoline-eu.ro

Ministerul Agriculturii: Congo vrea să importe cantităţi mari de cereale din România

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Economie | Agricultura
Republica Congo şi-a manifestat interesul de a importa din România cantităţi mari de cereale, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit luni, la Bucureşti, cu omologul său din Republica Democrată Congo, M'zinga Birihanze Desire.
Grau
Foto: Wikipedia

Din cauza precipitaţiilor, o mare parte din grâul european va ajunge să fie folosit ca nutreţ

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Agricultura
La începutul lunii iunie, fermierul român Costin Telehuz era foarte optimist cu privire la recolta de grâu din acest an, în special având în vedere seceta de anul trecut, însă apoi au urmat trei săptămâni de ploi necontenite care au afectat calitatea recoltei mai mult decât mărimea, relatează publicația Bloomberg.
porumb
Foto: Profimedia Images via Digi24

Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut 66% în primul trimestru

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 4 Iul 2021 Economie | Agricultura
Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu aproape 66% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 755,34 milioane de euro, potrivit datelor furnizate la solicitarea Agerpres de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Adrian Oros
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii: Nu știu ce se va întâmpla cu castraveții (...) E vorba şi de marketing şi de contractele pe care le semnezi atunci când îţi instalezi o cultură

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 2 Iul 2021 Economie | Agricultura
Nu ştiu ce se va întâmpla cu castraveţii, Ministerul Agriculturii face programe gândite la începutul anului, împreună cu fiecare mediu, fiecare asociaţie în parte, iar apoi pe perioada derulării programului aceste lucruri nu se pot schimba, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, conform Agerpres.
Agricultura bio
Foto: Comisia Europeana

După trei ani de negocieri, UE a ajuns la un acord cu privire la reforma Politicii Agricole Comune

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 25 Iun 2021 Economie | Agricultura
Eurodeputaţii şi statele membre ale Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politică Agricolă Comună (PAC), destinată să "înverzească" agricultura europeană fără a afecta veniturile fermierilor, au anunţat Comisia Europeană şi mai multe surse parlamentare, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.
Salata de icre de stiuca pe paine
Foto: Ministerul Agriculturii

”Salata cu icre de știucă de Tulcea” a devenit produs cu Indicație Geografică Protejată în UE / LISTA celorlalte 9 produse alimentare românești protejate

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 4 Iun 2021 Economie | Agricultura
”Salata cu icre de știucă de Tulcea” a fost înregistrat ca produs cu Indicație Geografică Protejată în UE, Regulamentul de punere în aplicare al deciziei Comisiei Europene fiind publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Ferma pasari
Foto: Pixabay.com

Comerţul ambulant cu păsări vii, suspendat. Decizia luată de ANSVSA după confirmarea unui focar de gripă aviară în Mureș

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Mai 2021 Economie | Agricultura
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că au fost luat măsuri la nivel naţional pentru a preveni răspândirea virusului gripei aviare, după confirmarea acestuia la o fermă de păsări din Ungheni (Mureş). Astfel, se suspendă comerţul ambulant cu păsări, dar şi activităţile comerciale cu păsări vii prin intermediari. Comercializarea va fi făcută doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.
Grau
Foto: Wikipedia

România, locul şase în Uniunea Europeană la producţia de grâu obţinută anul trecut

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 18 Apr 2021 Economie | Agricultura
România a ocupat locul şase în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte producţia de grâu obţinută anul trecut, cu un total de 6,41 milioane de tone, recolta din 2020 fiind mai mică cu 3,88 de milioane de tone (37,7%) faţă de 2019 din cauza secetei pedologice extreme, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), transmite Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by