AGRICULTURA
Uniunea Europeana
Foto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele 27 de țări UE au ajuns la un acord cu privire la noua Politică Agricolă Comună

de G.S. HotNews.ro
Miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord, după lungi negocieri, asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), destinată să ţină cont mai mult de provocările climatice şi asupra mediului înconjurător, transmite AFP, preluată de Agerpres.
Turma de oi
Foto: pixabay.com

Ministerul Agriculturii: România a exportat animale vii de 186 mil. euro în șase luni

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 18 Oct 2020 Economie | Agricultura
România a exportat animale vii în valoare de 186,52 de milioane de euro în primul semestru din acest an, în scădere cu aproape 10% faţă de perioada similară a anului trecut, când încasările au depăşit 206,68 milioane de euro, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare furnizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), la solicitarea Agerpres.
Produse agricole
Foto: Facebook

Oros: România va crea o rețea națională de colectare a produselor agricole

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Economie | Agricultura
România va pune la punct o rețea națională de colectare a produselor agricole, anul viitor fiind prevăzută începerea construcției a opt depozite strategice, în fiecare regiune a țării, acestea urmând a fi legate cu depozitele și procesatorii români, a anunțat ministrul Agriculturii Adrian Oros, potrivit Mediafax.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com
 documente
(15 Oct 2020) PDF, 576KB

Nereguli în procesul de prevenire și control al pestei porcine africane- Corpul de Control al premierului

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 15 Oct 2020 Economie | Agricultura
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin direcțiile județene, nu a respectat prevederile Programului național de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane, ca urmare a faptului că au fost achiziționate doar cinci din opt incineratoare mobile, a constatat Corpul de Control al premierului. Incineratoarele furnizate au fost aduse cu întârziere. În plus, au existat și sincope în utilizare.
Grau
Foto: pixabay.com

Cotațiile grâului la nivel mondial, la cele mai ridicate niveluri din ultimii 5 ani

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 13 Oct 2020 Economie | Agricultura
Preţurile grâului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste cinci ani ca reacţie la deficitul de precipitaţii, la temerile privind insecuritatea alimentară generate de pandemie şi măsurile de carantină impuse la nivel mondial, notează Wall Street Journal, preluat de Mediafax.
Grau
Foto: Wikipedia

Argentina devine prima ţară din lume care aprobă un soi de grâu modificat genetic

de G.S. HotNews.ro
Joi, 8 Oct 2020 Economie | Agricultura
Argentina a aprobat soiul de grâu modificat genetic HB4, rezistent la secetă, dezvoltat de firma de biotehnologie Bioceres SA, au anunţat miercuri guvernul de la Buenos Aires şi compania Bioceres, ceea ce face din Argentina prima ţară din lume care aprobă producţia comercială a unui soi de grâu modificat genetic, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Produse agricole
Foto: Facebook

România a înregistrat un deficit de 968,2 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare, în primul semestru

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 4 Oct 2020 Economie | Agricultura
România a înregistrat în primul semestru din acest an un deficit de 968,2 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, când a totalizat 1,087 miliarde de euro, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmise la solicitarea Agerpres.
Fructe si legume
Foto: Pixabay

APIA lansează trei scheme noi de sprijin pentru fermieri. Cererile pot fi depuse începând de vineri

de G.S. HotNews.ro
Joi, 24 Sept 2020 Economie | Agricultura
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lansează trei noi scheme de sprijin pentru fermierii și IMM-urile care au avut de suferit din cauza efectelor coronavirusului, alocarea financiară fiind de 150 de milioane de euro, transmite Mediafax.
Grau
Foto: Wikipedia

Rusia redevine cel mai mare exportator de grâu din lume. Cât acoperă din piața mondială această țară, care acum 20 de ani depindea de importuri

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 23 Sept 2020 Economie | Agricultura
Rusia urmează să îşi consolideze poziţia de forţă pe piaţa mondială a grâului, în condiţiile în care în acest sezon ar urma să fie responsabilă pentru o cincime din comerţul mondial, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Seceta
Foto: pixabay.com

ANM: În următoarea perioadă va fi secetă pedologică în majoritatea regiunilor agricole

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 18 Sept 2020 Economie | Agricultura
Seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se va semnala, în următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor agricole din ţară, iar conţinutul de apă va fi în limite scăzute şi deosebit de scăzute, arată prognoza agrometeorologică publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 18 - 24 septembrie 2020, transmite Agerpres.
Seceta
Foto: pixabay.com

Marți, ultima zi în care fermierii mai pot cere ajutor financiar pentru culturile lovite de secetă

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 15 Sept 2020 Economie | Agricultura
Fermierii mai pot depune doar marţi, 15 septembrie, cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.
Apicultura
Foto: Pixabay

MADR: Marți, ultima zi de depunere a cererilor de ajutor de minimis în sectorul apicol. Până când pot cere ajutor de stat crescătorii de animale

de G.S. HotNews.ro
Luni, 14 Sept 2020 Economie | Agricultura
Data de 15 septembrie 2020 este ultima zi de depunere a cererilor de ajutor de minimis în sectorul apicol, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Motorina
Foto: Stirile ProTV

Legea vânzării motorinei va afecta dur agricultura- Clubul Fermierilor Români

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Agricultura
Reprezentanții Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă consideră că agricultura din România va fi afectată din cauza legii de reglementare a procesului de vânzare a motorinei, care modifică Codul Fiscal și impune obligația pentru intermediarii de carburanți să aibă depozite speciale. Legea a primit vot favorabil pe 2 septembrie în Camera Deputaților, urmând să fie trimisă la promulgare. Potrivit estimărilor, prin aplicarea acestei lei ar fi eliminate din piață 980 de firme care se ocupau de comerțul cu motorina, deoarece nu dețin depozite, avantajate fiind marile companii.
Adrian Oros
Foto: facebook

Oros: Fermierii vor primi despăgubirile pentru secetă începând din 18 septembrie

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Agricultura
Fermierii pot depune cererile de despăgubiri pentru secetă până la 15 septembrie, iar banii vor începe să le intre în conturi trei zile mai târziu, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
Teren agricol
Foto: Wikipedia

Tinerii vor putea obține, prin concesiune, terenuri agricole de la stat

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Agricultura
Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de OUG privind acordarea de terenuri tinerilor fermieri. Potrivit actului normativ, aceștia vor putea obține terenuri de la stat, prin concesiune, de maximum 50 de hectare, a anunțat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al Guvernului.
Cresterea animalelor
Foto: Hotnews

Pachet legislativ în agricultură: Crescătorii de animale vor primi ajutoare de stat

de C.P. HotNews.ro
Joi, 27 Aug 2020 Economie | Agricultura
Guvernul discută în ședința de joi trei Ordonanțe de Urgență privind acordarea unor ajutoare de stat crescătorilor de animale. Guvernul spune că aceste ajutoare sunt acordate în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, schema având ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. Pe ordinea de zi se mai află un proiect de Hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor, din cauza secetei.
Seceta
Foto: pixabay.com

Fermierii afectați de secetă vor primi ajutoare de 850 milioane lei

de C.P. HotNews.ro
Luni, 24 Aug 2020 Economie | Agricultura
Guvernul a aprobat în ședința de luni un proiect de OUG privind o schemă de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. "Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de aproximativ 1,6 milioane de hectare", a spus Dancă.
Produse agricole
Foto: Facebook

Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare, în scădere cu peste 13%

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 23 Aug 2020 Economie | Agricultura
Deficitul balanţei comerciale cu produse agroalimentare a fost de 807,3 milioane de euro, în primele cinci luni ale anului 2020, în scădere cu 13,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmise la solicitarea Agerpres.
Câmp de grâu
Foto: Pixabay

Statul va achiziționa 100.000 de tone de grâu pentru rezerva de stat

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 21 Aug 2020 Economie | Agricultura
​Statul va achiziționa 100.000 tone de grâu pentru panificație, în vederea constituirii ca rezervă de stat, conform unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul oficial. Finanțarea se asigură din veniturile proprii ale Activității pentru intervenții operative și reîntregirea stocurilor diminuate, înființată pe lângă Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
Badia Farms
Foto: Facebook

VIDEO Dubai: "Revoluția agricolă" din mijlocul deșertului

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 18 Aug 2020 Economie | Agricultura
Al-Badia, ferma ultramodernă ridicată în mijlocul deșertului, stă mărturie pentru dorința Dubaiului de a conduce propria sa "revoluție agricolă", în încercarea de a reduce, pe cât posibil, puternica dependență alimentară față de importuri, scrie AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by