AGRICULTURA
Transport de cereale
Foto: autoline-eu.ro

Ministerul Agriculturii: Congo vrea să importe cantităţi mari de cereale din România

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Economie | Agricultura
Republica Congo şi-a manifestat interesul de a importa din România cantităţi mari de cereale, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit luni, la Bucureşti, cu omologul său din Republica Democrată Congo, M'zinga Birihanze Desire.
Grau
Foto: Wikipedia

Din cauza precipitaţiilor, o mare parte din grâul european va ajunge să fie folosit ca nutreţ

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Economie | Agricultura
La începutul lunii iunie, fermierul român Costin Telehuz era foarte optimist cu privire la recolta de grâu din acest an, în special având în vedere seceta de anul trecut, însă apoi au urmat trei săptămâni de ploi necontenite care au afectat calitatea recoltei mai mult decât mărimea, relatează publicația Bloomberg.
porumb
Foto: Profimedia Images via Digi24

Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut 66% în primul trimestru

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 4 Iul 2021 Economie | Agricultura
Deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu aproape 66% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 755,34 milioane de euro, potrivit datelor furnizate la solicitarea Agerpres de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Adrian Oros
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii: Nu știu ce se va întâmpla cu castraveții (...) E vorba şi de marketing şi de contractele pe care le semnezi atunci când îţi instalezi o cultură

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 2 Iul 2021 Economie | Agricultura
Nu ştiu ce se va întâmpla cu castraveţii, Ministerul Agriculturii face programe gândite la începutul anului, împreună cu fiecare mediu, fiecare asociaţie în parte, iar apoi pe perioada derulării programului aceste lucruri nu se pot schimba, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, conform Agerpres.
Agricultura bio
Foto: Comisia Europeana

După trei ani de negocieri, UE a ajuns la un acord cu privire la reforma Politicii Agricole Comune

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 25 Iun 2021 Economie | Agricultura
Eurodeputaţii şi statele membre ale Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politică Agricolă Comună (PAC), destinată să "înverzească" agricultura europeană fără a afecta veniturile fermierilor, au anunţat Comisia Europeană şi mai multe surse parlamentare, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.
Salata de icre de stiuca pe paine
Foto: Ministerul Agriculturii

”Salata cu icre de știucă de Tulcea” a devenit produs cu Indicație Geografică Protejată în UE / LISTA celorlalte 9 produse alimentare românești protejate

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 4 Iun 2021 Economie | Agricultura
”Salata cu icre de știucă de Tulcea” a fost înregistrat ca produs cu Indicație Geografică Protejată în UE, Regulamentul de punere în aplicare al deciziei Comisiei Europene fiind publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Ferma pasari
Foto: Pixabay.com

Comerţul ambulant cu păsări vii, suspendat. Decizia luată de ANSVSA după confirmarea unui focar de gripă aviară în Mureș

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Mai 2021 Economie | Agricultura
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că au fost luat măsuri la nivel naţional pentru a preveni răspândirea virusului gripei aviare, după confirmarea acestuia la o fermă de păsări din Ungheni (Mureş). Astfel, se suspendă comerţul ambulant cu păsări, dar şi activităţile comerciale cu păsări vii prin intermediari. Comercializarea va fi făcută doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.
Grau
Foto: Wikipedia

România, locul şase în Uniunea Europeană la producţia de grâu obţinută anul trecut

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 18 Apr 2021 Economie | Agricultura
România a ocupat locul şase în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte producţia de grâu obţinută anul trecut, cu un total de 6,41 milioane de tone, recolta din 2020 fiind mai mică cu 3,88 de milioane de tone (37,7%) faţă de 2019 din cauza secetei pedologice extreme, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), transmite Agerpres.
Grâu
Foto: fermierinromania.ro

Asociația Producătorilor Agricoli: Nu ne putem lăuda că suntem primii în cazul exporturilor de materii prime. Acest lucru arată că România este o ţară subdezvoltată

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 18 Apr 2021 Economie | Agricultura
Faptul că România este printre cei mai mari exportatori de materii prime nu este un motiv de laudă, ci din contră este un motiv de îngrijorare deoarece arată că România este o ţară subdezoltată, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România(LAPAR), Nicu Vasile, care a adăugat că soluţia ar fi încurajarea exporturilor de produse finite.
Agricultura
Foto: Comisia Europeana

Senatul a adoptat proiectul UDMR care simplifică procedurile de construire în cazul investiţiilor agricole în extravilan

de I.B. HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Economie | Agricultura
Plenul Senatului a votat luni proiectul de lege, printre iniţiatori fiind şi UDMR, care simplifică procedurile de construcţie în cazul investiţiilor agricole în extravilan. Liderul senatorilor UDMR Turos Lóránd a declarat că propunerea legislativă reduce birocraţia în cazul investiţiilor agricole, totodată poate creşte utilizarea fondurilor UE, potrivit News.
Agricultura
Foto: Pixabay.com

Producţia de cereale din România a fost de 19 milioane de tone în 2020, în scădere cu 37,6%

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 30 Mar 2021 Economie | Agricultura
​Producţia de cereale din România a ajuns în 2020 la 18,968 milione de tone, în scădere cu 37,6% faţă de 2019, arată cele mai noi date furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la solicitarea News.ro. Producţiile de grâu şi de porumb s-au diminuat şi ele cu 37,7%.
Agricultura bio
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană vrea ca 25% dintre terenurile agricole să fie utilizate pentru agricultura ecologică, până în 2030

de G.S. HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Economie | Agricultura
Comisia Europeană a prezentat joi un Plan de acţiune pentru dezvoltarea producţiei ecologice, scopul său general fiind de a stimula producţia şi consumul de produse ecologice, de a atinge un procent de 25% terenuri agricole utilizate pentru agricultura ecologică până în 2030, precum şi de a dezvolta în mod semnificativ acvacultura ecologică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica va fi obligată să platească tarife cu 55% mai mari către Apele Române / Fondul Proprietatea critică niște amendamente depuse de ministrul energiei

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Mar 2021 Economie | Agricultura
Fondul Proprietatea critică intenția unor deputați de a majora tarifele pe apa uzinată pe care Hidroelectrica trebuie să le plătească. Potrivit unor amendamente depuse la un proiect de lege, aflat acum în dezbatere în Camera Deputaților, tarifele vor fi stabilite la un nivel fix de 33 lei/MWh, ceea ce ar însemna o creștere cu 55%. Amendamentele au fost depuse de Virgil Popescu, deputat PNL și ministru al energiei, și Tánczos Barna, senator UDMR. Amendamentele au fost aprobate.
Porci
Foto: Digi 24

Producătorii de carne de porc: Preţul la poarta fermei a ajuns la 5,5 - 6 lei pe kg., cu 20% mai puţin faţă de anul trecut

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Mar 2021 Economie | Agricultura
Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, care a precizat că în preajma Paştelui este posibil ca preţul cărnii de porc să crească.
Floarea soarelui
Foto: Flickr

România importă pentru prima oară semințe de floarea-soarelui din Argentina

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 12 Mar 2021 Economie | Agricultura
România, una din principalele țări producătoare de floarea-soarelui din Europa, importă primul transport de semințe de floarea-soarelui din Argentina după vara secetoasă care a decimat culturile din regiunea Mării Negre.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons
​DOCUMENT

​Granturi pentru agricultori prin Agro IMM Invest. Vor fi incluși producătorii de bere și vin

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 3 Mar 2021 Economie | Agricultura
Programul IMM Invest urmează să fie modificat. Astfel, pe zona de agricultură vor fi schimbări importante, precum un grant nerambursabil de maxim 10% din valoarea creditului acordat. Practic, asta va fi suplimentar sprijinului financiar acordat în cadrul programului IMM Invest, format din acoperirea integrală a comisioanelor de risc, de administrare și a dobânzilor la creditul garantat pentru 8 luni.
Rosii tuguiate
Foto: Google

Dosarele fictive depuse - insecticidul programului Tomata

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Feb 2021 Economie | Agricultura
Programul Tomata nu a fost un succes, a declarat Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, în cadrul dezbaterii bugetului din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament. Potrivit acestuia, la un simplu control într-un județ a găsit 410 dosare fictive pe care s-au luat câte 3.000 euro.
porc
Foto: Hotnews

Vrancea: 30.000 de porci vor fi eutanasiați și incinerați la ferma Premium Porc, după confirmarea pestei porcine

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 5 Ian 2021 Economie | Agricultura
Aproximativ 30.000 de porci de la Premium Porc Group vor fi sacrificaţi în ferma de la Goleşti, după confirmarea unui focar de pestă porcină africană, a informat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea, potrivit Agerpres.
porc
Foto: Hotnews

Asociație de Producători: Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/kilogram, cu 30% mai ieftin ca acum un an

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 22 Dec 2020 Economie | Agricultura
Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
​DOCUMENT

Finanțele vor să adauge subprogramul Agro IMM Invest la schema actuală

de F.B. HotNews.ro
Joi, 3 Dec 2020 Economie | Agricultura
​Programul IMM Invest ar putea fi modificat, fiind introdus subprogramul AGRO IMM INVEST cu scopul susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar, conform unui proiect al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by