AGRICULTURA
Munca in agricultura
Foto: Stirile ProTV

În agricultura românească se pot obține salarii ca în IT

de Red HotNews.ro
Vineri, 23 Aug 2019 Economie | Agricultura
Știați că salariul unui angajat român din agricultură poate ajunge la nivelul venitului unui IT-ist? Un tractorist pregătit să lucreze cu mașinile agricole specifice noii tehnologii poate primi, lunar, 2.000 de euro. Adică de cinci ori mai mult decât salariul minim brut pe economie sau de două ori mai mult decât salariul mediu brut, scrie fermierinromania.ro.

Investiții în Insula Mare a Brăilei: tractoare ghidate automat, stații meteo și fabrici pentru uscarea lucernei

de Red HotNews.ro
Joi, 22 Aug 2019 Economie | Agricultura
35 de tractoare cu ghidare automată vor ajunge în Insula Mare a Brăilei, la compania Agricost, până la sfârșitul anului acesta, ducând la 80 numărul de tractoare astfel echipate pe care le deține compania. De asemenea, vor fi integrate și 29 de stații meteorologice prin care se vor putea monitoriza parametrii climaterici - temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solului și se vor primi alerte privind posibila apariție a unor boli în culturile agricole, noteaza fermierinromania.ro. În felul acesta, se va crea o platformă multifuncțională care va integra datele care provin de la diferite utilaje, semănători, aparate de stropit, combine și alte mașini de recoltat.
Emil Dumitru
Foto: Captura YouTube

De ce sunt umflate cifrele privind producţia record?

de Red HotNews.ro
Joi, 22 Aug 2019 Economie | Agricultura
Emil Dumitru, fost lider al Federaţiei profesionale Pro Agro, susţine, intr-o declaratie data site-ului adevarul.ro, că Ministerul Agriculturii nu are o metodologie de verificare a datelor din teren privind producţiile de porumb raportate de primării, în contextul în care ministrul Agriculturii Petre Daea neagă acuzaţiile cu privire la umflarea cifrelor privind producţia record, scrie fermierinromania.ro.

Ce face cercetarea românească pentru a găsi noi soiuri de plante agricole adaptate la schimbările climatice

de Red HotNews.ro
Miercuri, 21 Aug 2019 Economie | Agricultura
România este printre cele mai expuse state europene la schimbările climatice, cu efecte asupra degradării solului în anumite zone ale țării considerate ireversibile de specialiști, un risc insuficient înțeles atât de decidenți, cât și de fermieri. Rapoartele europene de specialitate indică România printre cele mai vulnerabile state din Uniunea Europeană (UE) la schimbările climatice, cu risc crescut de deșertificare în Dobrogea, potrivit fermierinromania.ro.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Jumătate din suprafața care poate fi irigată a fost, efectiv, udată

de Red HotNews.ro
Marţi, 20 Aug 2019 Economie | Agricultura
1,4 milioane hectare se pot iriga în acest an și există aproximativ un milion de contracte încheiate cu Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), a declarat Florin Barbu, directorul general al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF). În anul 2018, ANIF pregătise o suprafață de peste 1,2 milioane hectare, în vederea încheierii contractelor multianuale de livrare a apei pentru irigații și au fost contractate aproximativ 770.000 de hectare cu OUAI, din care au fost udate aproape 536.000 de hectare, în creștere de la 438.000 hectare cu un an în urmă, scrie fermierinromania.ro.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

Noi cazuri de pestă porcină confirmate în Teleorman; peste 4.400 de porci uciși preventiv

de V.M. HotNews.ro
Luni, 19 Aug 2019 Economie | Agricultura
Zece cazuri noi de pestă porcină au fost confirmate de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) din Bucureşti în localitatea Lisa, a informat, luni, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman.
France24 despre noile ferme olandeze
Foto: Captura France 24

France24: Un nou model de cooperativă agricolă, în Olanda

de Red. Stiri HotNews.ro
Luni, 19 Aug 2019 Economie | Agricultura
Un nou model de cooperativă agricolă apare în Olanda, pe măsură ce oamenii devin preocupați de problemele produse de schimbările climatice, potrivit canalului francez France24. Acesta arată că noul model, într-o țară cunoscută pentru agricultura intensivă, se bazează pe "bogățiile, dar și nevoile naturii, folosind noile tehnologii".
Grau
Foto: pixabay.com

Opt traderi de cereale au exportat 660.000 tone grâu în Egipt din luna iulie a acestui an, cu prețuri cuprinse între 197 și 204 dolari/tonă

de Red HotNews.ro
Luni, 19 Aug 2019 Economie | Agricultura
Principala destinație a grâului românesc din recolta acestui an rămâne Egiptul. Primele livrări din anul comercial 2019/2020 au fost deja efectuate, iar cantitățile contractate, până la data de 6 august a.c., de Autoritatea Generală pentru Aprovizionarea cu Mărfuri (GASC) din Egipt cu traderii de cereale care activează pe piața românească, se ridică deja la 660.000 de tone, scrie fermierinromania.ro.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

Noi focare de pestă porcină în Galați. Sute de animale vor fi eutanasiate

de D.D. HotNews.ro
Vineri, 16 Aug 2019 Economie | Agricultura
​Autoritățile din Galați anunță apariția unor noi focare de pestă porcină, în localitățile Frumușița și Brănești. Aproape 500 de animale vor fi eutanasiate.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Schimbări în legislația agricolă/ Este vorba despre legea vânzării terenurilor agricole și legea comasării terenurilor

de Red HotNews.ro
Miercuri, 14 Aug 2019 Economie | Agricultura
Trei proiecte de legi din domeniul agricol sunt pe agenda deputaților din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice pentru a fi discutate în sesiunea parlamentară din această toamnă, a declarat Alexandru Stănescu, președintele comisiei de profil din Camera Deputaților. Este vorba despre legea vânzării terenurilor agricole, legea comasării terenurilor, pentru care au început discuțiile cu reprezentanții asociațiilor profesionale și cu fermierii, și un proiect de lege a solului pe care deputații doresc să-l inițieze în următoarea sesiune parlamentară. Cele trei proiecte de acte normative constituie prioritățile comisiei de resort din Camera Deputaților, conform sursei citate de perol.ro.
Petre Daea
Foto: Agerpres

Petre Daea: România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul european de grâu

de Red HotNews.ro
Marţi, 13 Aug 2019 Economie | Agricultura
România a realizat în prima parte a anului 47% din exportul de grâu al Uniunii Europene, fiind al cincilea exportator de grâu al lumii și al optulea exportator de porumb, a declarat marți ministrul Agriculturii Petre Daea, citat de Mediafax.
Grau
Foto: pixabay.com

Unii exportatori de grâu din UE, afectaţi de decizia Arabiei Saudite de a-şi deschide piaţa; exporturile României, Ucrainei şi Bulgariei ar putea creşte

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Economie | Agricultura
Decizia Arabiei Saudite de a-şi ajusta cerinţele pentru importurile de grâu, deschizând calea pentru grânele de la Marea Neagră, va provoca dificultăţi semnificative unor exportatori din Uniunea Europeană, care vor trebui să caute pieţe alternative, potrivit Agerpres, care citează Reuters. Traderii subliniază că ar putea creşte cantităţile de grâu exportate de Ucraina, România sau Bulgaria. Însă succesul grâului de la Marea Neagră pe piaţa saudită depinde de calitatea sa.
Produse agricole
Foto: Facebook

Ministerul Agriculturii: Ordonanța privind produsele agroalimentare ecologice a fost modificată

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Economie | Agricultura
Guvernul a aprobat, în ultima ședință, printr-o Ordonanță de urgență modificarea OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Schimbarea climatica
Foto: Wikimedia Commons

Cum răspunde România în fața schimbărilor climatice? Un raport special al unui grup de experți internaționali dezvăluie efectele fenomenului și viitoarele provocări ale omenirii

de HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Economie | Agricultura
Astăzi, 8 august a.c., a fost publicat Raportul special al Grupului Interguvernamental privind Schimbările Climatice (IPCC), potrivit comunicatului transmis de IPCC cu ocazia deschiderii reuniunii de la Geneva, de la sfârșitul săptămânii trecute. Raportul se referă la toate cele trei convenții ale ONU - climă, biodiversitate, deșertificare - și analizează modul în care ar trebui să ne folosim pământul pentru a încetini schimbările climatice și felul în care acestea afectează terenurile agricole globale. Evaluează managementul utilizării terenurilor și cum pot fi abordate schimbările climatice, asigurând, în același timp, securitatea alimentară pe glob.
Pesta porcina africana
Foto: sxc.hu

Bulgaria primeşte aproape trei milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a lupta împotriva epidemiei de pestă porcină africană

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 7 Aug 2019 Economie | Agricultura
Bulgaria va primi de la Uniunea Europeană asistenţă financiară în valoare de 2,9 milioane de euro pentru a contracara efectele epidemiei de pestă porcină africană, iar alte 11 milioane de euro sunt așteptate ca ajutor de urgență pentru despăgubiri în cazul focarelor deja eliminate de pestă porcină africană din industria de creştere a porcilor.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

Euronews: Peste 120.000 de porci sacrificaţi în Bulgaria din cauza pestei porcine, 300 de focare raportate în România. Industria europeană a cărnii, în pericol

de Redactia HotNews.ro
Luni, 5 Aug 2019 Economie | Agricultura
Peste 120.000 de porci au fost sacrificaţi recent în Bulgaria pentru a limita numărul cazurilor de pestă porcină africană, iar în România au fost raportate luna trecută 300 de focare, experţii fiind îngrijoraţi că extinderea epidemiei poate devasta industria europeană a cărnii de porc, scrie Agerpres, c etorie itând o analiză realizată de Euronews.
carne de porc
Foto: Hotnews

Daea: Exporturile de carne au scăzut în 2018 cu 13.500 de tone față de 2017, din cauza pestei porcine

de Mona Hera HotNews.ro
Duminică, 4 Aug 2019 Economie | Agricultura
Exporturile de carne au scăzut cu 13.500 de tone în 2018, față de anul 2017, din cauza pestei porcine africane, se arată într-un răspuns dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o interpelare adresată de către deputatul liberal Sorin Moldovan.
tractorul Irum
Foto: Facebook

Radu Oprea, după o vizită la compania IRUM: Cred că tractorul românesc poate relansa exportul autohton

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Aug 2019 Economie | Agricultura
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, a afirmat, sâmbătă, după ce a vizitat compania IRUM, că tractorul românesc Tagro ar putea să fie unul dintre produsele care să relanseze exportul autohton.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Politico: Ce pot face europenii pentru a-și proteja recoltele în fața valurilor de caniculă și a altor schimbări climatice

de RH HotNews.ro
Vineri, 2 Aug 2019 Economie | Agricultura
Valul de temperatură ce a afectat Europa în ultimele săptămâni s-a diminuat, dar e foarte probabil să vină alte perioade cu temperaturi extreme, condiții în care europenii iau măsuri de adaptare. Politico.eu trece în revistă o parte dintre aceste măsuri, concentrându-se asupra a 4 domenii-cheie, inclusiv agricultura, sector unde impactul schimbărilor climatice este foarte ridicat.
Pesta porcina africana
Foto: sxc.hu

Stare de urgență la granița României. Autoritățile din Bulgaria în alertă din cauza pestei porcine africane

de Red. Stiri HotNews.ro
Joi, 1 Aug 2019 Economie | Agricultura
Autoritățile bulgare au decretat o stare de urgență în regiunea Silistra, din nord-estul Bulgariei, în urma descoperirii unui focar de pestă porcină africană la o fermă din satul Popina, informează site-ul agenției de știri Novinite, citat de Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version