AGRICULTURA
Seceta
Foto: pixabay.com

ANM: Secetă moderată, puternică şi extremă în majoritatea zonelor agricole

de G.S. HotNews.ro
Seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se va menţine în majoritatea zonelor agricole pe parcursul următoarelor zile, pe fondul temperaturilor maxime ridicate ale aerului, ce vor ajunge şi la 37 de grade Celsius, se arată în prognoza de specialitate a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 7 - 13 august, potrivit Agerpres.
Grâu
Foto: fermierinromania.ro

Ministrul Agriculturii: Producția de grâu va fi cu 40% mai mică decât anul trecut. Scăderi și la Secară, orz și rapiță

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020 Economie | Agricultura
Producția de grâu a acestui an va fi cu circa 40% mai mică decît anul trecut, de 5,5 - 5,6 milioane tone, față de 9 milioane de tone anul trecut, din cauza secetei, a anunțat marți ministrul Agriculturii Adrian Oros, într-o conferință de presă.
Ferma pasari
Foto: Pixabay.com

Crescătorii de porci şi de păsări cer sprijin financiar de urgenţă de la Ministerul Agriculturii

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Agricultura
​Fermierii crescători de porci şi de păsări solicită Ministerului Agriculturii alocarea de urgenţă a fondurilor bugetare necesare implementării actelor normative de sprijin a sectoarelor de creştere a porcinelor şi a păsărilor, conform unei scrisori deschise transmise vineri de Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) şi de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), transmite Agerpres.
Medic veterinar
Foto: Stirile ProTV

Medicii veterinari vor primi de la stat 10.000 lei lunar pentru acțiuni sanitar-veterinare publice

de C.P. HotNews.ro
Joi, 23 Iul 2020 Economie | Agricultura
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG privind acordarea sumei de 10.000 de lei, fără TVA, medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, imputerniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice. Suma a fost discutată cu reprezentanții Autorității Naționale Sanitară Veterinară (ANVSA), Colegiului Medicilor Veterinari, forurilor asociative și patronatului medicilor veterinari.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Opt recomandări de măsuri pentru Guvern în domeniul agroalimentar de la Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Unele au termene de implementare

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Economie | Agricultura
Zilele trecute a fost o nouă ședință a Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) din care fac parte reprezentanți din BNR, ASF și Guvern. Au fost emise o serie de recomandări pentru aceste instituții.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons

APIA: Din octombrie și până acum a fost autorizată la plată suma de 2,9 mld. euro

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Agricultura
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că, în perioada 16 octombrie 2019 - 30 iunie 2020, a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde euro.
Irigatii
Foto: Depositphotos

Planul de relansare economică: Canalul Siret-Bărăgan apare din nou în programele de investiții

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Agricultura
Proiectul Canalul Siret-Bărăgan este din nou resuscitat pe hârtie, fiind pomenit în planul de relansare economică. Este un proiect vechi de zeci de ani, rostogolit de fiecare guvernare în planurile de investiții. Potrivit planului de relansare economică, investițiile în irigații sunt estimate la circa 3,4 miliarde euro.
Fructele si legumele romanesti sunt ok, spun oficialii de la Agricultura
Foto: sxc.hu

UE: 10 milioane de euro pentru promovarea vânzărilor de produse agroalimentare afectate de criză

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 30 Iun 2020 Economie | Agricultura
Comisia Europeană a lansat marți cereri de propuneri suplimentare și pentru a sprijini activitățile de promovare ale producătorilor agroalimentari cei mai afectați de criza actuală. Fondul suplimentar de 10 milioane EUR va fi disponibil pentru a stimula vânzările de fructe și legume, de vin, plante vii, produse lactate și cartofi.
Racheta antigrindina
Foto: Ministerul Agriculturii

Peste 260 de rachete antigrindină au fost lansate în România în ultima săptămână

de C.V. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Economie | Agricultura
În perioada 22-26 iunie 2020, unitățile de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au lansat un număr de 268 de rachete antigrindină, pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție, informează Ministerul Agriculturii.
Adrian Oros
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii: Pe viitor, sfatul meu către toţi fermierii este să-şi facă asigurări

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 23 Iun 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, îi sfătuieşte pe fermieri să-şi asigure producţiile şi să apeleze la programul prin care 70% din preţul poliţei de asigurări este subvenţionat.
Branza feta
Foto: pxhere.com

Cine deține denumirea de brânză feta? Grecia cere UE pedepsirea Danemarcei

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iun 2020 Economie | Agricultura
Grecia a autorizat UE să inițieze proceduri împotriva Danemarcei pentru presupusa însușire a denumirii de origine protejată pentru brânza feta, a anunțat miercuri Ministerul grec al Agriculturii, citat de AFP
Racheta antigrindina
Foto: Ministerul Agriculturii

662 de rachete antigrindină au fost lansate pentru protejarea culturilor agricole, în perioada 29 mai-11 iunie

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Economie | Agricultura
Un număr de 662 de rachete antigrindină au fost lansate în perioada 29 mai - 11 iunie 2020 din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină Prahova, Iaşi, Vrancea, Oltenia şi Timiş, pentru protejarea culturilor agricole şi a comunităţilor locale din zonele de intervenţie, a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii .
Borcane cu miere
Foto: Pixabay.com

Iohannis a promulgat noua Lege a apiculturii. Amenzi enorme pentru cei care fac sau vând miere cu adaosuri de zahăr

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Economie | Agricultura
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificările aduse Legii apiculturii. De acum înainte, pe etichete trebuie să fie înscrisă clar țara de proveniență, iar noua lege prevede sancțiuni aspre - amenzi de până la 40.000 de lei și suspendarea autorizației sanitar veterinare pentru adaosul de zahăr și alte substanțe interzise în miere.
Plantatie de kiwi
Foto: pixabay.com

Franța: Profiturile mici au crescut evaziunea / Cum a vândut un producător peste 400 de tone de kiwi autohton ”bio”... din Italia

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iun 2020 Economie | Agricultura
Un producător de kiwi bio a fost amendat cu 70.000 de euro la Privas, în sudul Franței, pentru că a vândut peste 400 de tone de fructe de kiwi italiene, prezentate drept producție proprie provenită din culturi bio, potrivit AFP.
Desislava Taneva
Foto: mzh.government.bg

Ministrul agriculturii din Bulgaria: Mai încet despre fraudele cu subvenții, să nu ni le oprească Bruxelles-ul

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iun 2020 Economie | Agricultura
Ministrul bulgar al agriculturii, Desislava Taneva, îi sfătuiește pe reprezentanții asociațiilor de profil să tacă cu privire la fraudele cu subvențiile pentru fructe și legume, pentru că, din cauza procentului ridicat de nereguli, Comisia Europeană poate sista finanțarea sectorului. Acest lucru a reieșit dintr-o înregistrare scandaloasă a unui Consiliu Consultativ în sistem de videoconferință privind producția de legume și pomicultură, care a fost dată publicității luni de site-ul Bivol și despre care se crede că a avut loc la sfârșitul lunii martie, relatează ziarul bulgar capital, citat de Rador.
Seceta
Foto: pixabay.com

Tabără, Academia de Ştiinţe Agricole: Pierderi de peste 30% la culturile de toamnă, la pomii fructiferi timpurii sunt până la 70%

de G.S. HotNews.ro
Luni, 8 Iun 2020 Economie | Agricultura
Culturile de toamnă, precum grâu, rapiţă, orz şi orzoaică au pierderi de peste 30% din cauza secetei, iar pomii fructiferi timpurii de peste 70% din cauza valului de frig din primăvară, spune Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şiseşti.
Sedinta de Guvern
Foto: Guvern

VIDEO Legea anti-secetă pune Guvernul în dificultate / Orban: Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. Să oprim populismele astea

de C.P. HotNews.ro
Joi, 4 Iun 2020 Economie | Agricultura
Unele județe raportează suprafețe afectate de secetă egale cu cele însămânțate în toamnă, motiv pentru care vor fi făcute niște verificări, pentru ca despăgubirile să fie acordate corect și doar celor care merită, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern ministrul agriculturii, Adrian Oros. Premierul Ludovic Orban a intervenit și el criticând legea anti-secetă aprobată recent de Parlament, care prevede acordarea unor ajutoare de stat pentru terenurile calamitate. Orban spune că este un "gest de iresponsabilitate".
Seceta
Foto: pixabay.com

Seceta a afectat aproape jumătate din suprafața însămânțată astă toamnă, potrivit comisiilor de evaluare

de G.S. HotNews.ro
Joi, 4 Iun 2020 Economie | Agricultura
Seceta a provocat daune pe aproape jumătate dintre cele 2,9 milioane de hectare însămânțate în România anul trecut, potrivit constatărilor făcute de comisiile de evaluare, a spus joi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
Cultura agricola stropita cu pesticide
Foto: Pixabay.com

România, locul șase în UE la vânzările de pesticide

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 3 Iun 2020 Economie | Agricultura
România s-a situat în anul 2018 pe locul al şaselea în topul statelor membre UE cu cele mai mari vânzări de pesticide, după primii patru producători agricoli din Uniune (Franţa, Spania, Italia, Germania) şi Polonia, arată datele publicate miercuri de Eurostat, potrivit Agerpres.
Cererale
Foto: sxc.hu

Comisia Europeană majorează bugetul alocat Politicii Agricole Comune

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Economie | Agricultura
Comisia Europeană a revizuit în creştere bugetul alocat Politicii Agricole Comune (PAC) în noua sa propunere privind bugetul multianual al UE pentru perioada 2021 - 2027, transmite AFP. În primul proiect de buget pentru perioada 2021 - 2027, CE a propus aprobarea sumei de 365 de miliarde de euro pentru PAC.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by