AGRICULTURA
Adrian Oros
Foto: Facebook

Ministrul Agriculturii: Tinerii fermieri vor beneficia, în premieră, de terenuri concesionate de la ADS în suprafaţă de 50 de hectare

de Redactia HotNews.ro
Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniile Statului în suprafaţă de 50 de hectare, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, despre gripa aviară: Impactul economic este foarte mare, dacă o vom scăpa de sub control

de HotNews.ro
90% din consumul intern de produse de pasăre este asigurat de sectorul avicol din România, a spus Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la emisiunea Agro Jurnal difuzată la Digi24, adăugând că, în contextul apariției gripei aviare în România, prioritatea autorităților responsabile este de a se asigura că „nu există riscul de infestare și la alte ferme comerciale și nu există risc de afectare a populației”, scrie fermierinromania.ro.
Porumb
Foto: Wikipedia

România: locul I la exporturile din UE de porumb, boabe de soia și semințe de floarea-soarelui, locul al II-lea la vânzările de grâu și de orz

de HotNews.ro
Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Emil Dumitru, a reiterat importanța creșterii industriei de prelucrare a alimentelor în România și a criticat modul în care au fost construite politicile publice în sectorul agroalimentar în ultimii ani, în emisiunea Agro Jurnal, la Digi24. „Este de-a dreptul îngrijorător, este o catastrofă modul în care a înțeles România să facă politici publice în sectorul agroalimentar în ultimii trei ani”, a spus oficialul MADR, potrivit fermierinromania.ro.
Curca
Foto: Wikimedia Commons

Peste 17 tone de carne și organe de curcan de la fermele din zona unde este focar de gripă aviară în Ungaria au ajuns în 26 de județe din România / Anunțul Autorității Sanitar-Veterinare

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Agricultura
Peste 17.000 de kilograme de carne și de organe de curcan din fermele din Ungaria aflate în zona de restricție din cauza gripei aviare au fost achiziționate de trei unități autorizate din Bihor și au fost distribuite în 26 de județe, potrivit Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Instituția precizează că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru "identificarea" celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, fiind retrase de la vânzare mai puțin de 40 de kilograme.
Lan de porumb
Foto: pixabay.com

Ministerul Agriculturii oferă autorizații temporare pentru utilizarea insecticidelor de tipul neonicotinoidelor la semințele de porumb și sfeclă de zahăr

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Agricultura
Începând cu 20 ianuarie, fermierii pot depune la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) cereri de autorizare temporară pentru utilizarea unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb și de sfeclă de zahăr.
Gripa aviara
Foto: pixabay.com

Uniunea Crescătorilor de Păsări: Ouăle din ferma de găini din Maramureş unde există un focar de gripă aviară nu au ajuns la vânzare

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Agricultura
Ouăle din ferma de găini din judeţul Maramureş, unde a fost diagnosticat un focar de gripă aviară, au fost sechestrate încă din faza de suspiciune, în vederea incinerării, susţin reprezentanţii Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), transmite Agerpres.
Oua
Foto: pexels.com

Polonia, ţara de unde România importă cele mai multe şi cele mai ieftine ouă

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Agricultura
Polonia ocupă prima poziţie în comerţul intra-comunitar al României cu ouă, din punct de vedere cantitativ, cu o cantitate de 3.899,16 tone în primele nouă luni din 2019, dar se află pe locul doi din punct de vedere valoric, după Ungaria, cu o sumă de 4,17 milioane de euro, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) furnizate la solicitarea Agerpres.
Gripa aviara
Foto: pixabay.com

Crescătorii de păsări din România cer interzicerea importurilor de carne de pasăre din Polonia, pe fondul gripei aviare care evolueză în această țară

de HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Agricultura
Uniunea Națională a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR) cere autorităților române să interzică importurile de carne de pasăre și de ouă din Polonia, din cauza gripei aviare cu care această țară se confruntă, a declarat, pentru Fermier în România, Ilie Van, președintele UNCPR, scrie fermierinromania.ro.
Teren agricol
Foto: Wikipedia

Ministrul Agriculturii: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 12 Ian 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute, transmite Mediafax.
Adrian Oros
Foto: Facebook

Oros: La Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au fost sute de angajări fără concurs. Am găsit coafeze și mulți milițieni

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 12 Ian 2020 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că 15% din posturile din minister și din instituțiile subordonate vor fi reduse, în condițiile în care s-a constatat că sunt angajați care nu au nicio legătură cu domeniul, printre care coafeze, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), transmite Mediafax.
Vanatoare de mistreti la Balc
Foto: AGERPRES

Vânătoarea de la Balc nu mai are loc în acest an din cauza pestei porcine africane

de D.D. HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Agricultura
Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, dr. Remus Moţoc a declarat joi că tradiţionala vânătoare de mistreţi de pe domeniul cinegetic al lui Ion Ţiriac de la Balc nu va avea loc din cauza pestei porcine africane (PPA) din acest areal, informează Agerpres.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

Bulgaria va sacrifica alţi 40.000 de porci după descoperirea unui nou focar de pestă porcină

de Redactia HotNews.ro
Joi, 9 Ian 2020 Economie | Agricultura
Autorităţile sanitar-veterinare bulgare au anunţat miercuri seară că vor sacrifica alți aproximativ 40.000 de porci după descoperirea unui nou focar de pestă porcină africană la o fermă din nord-estul ţării, aceasta fiind a doua fermă de porci din Bulgaria unde a fost descoperit virusul, în mai puţin de o săptămână, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Tractor
Foto: pixabay.com

APIA: Fermierii pot depune până la 31 ianuarie cererile pentru ajutorul de stat pentru motorină

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Ian 2020 Economie | Agricultura
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină utilizate în agricultură, pentru perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2019, pot fi depuse până în 31 ianuarie, inclusiv.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

La doi ani și jumătate de la prima semnalare, pesta porcină încă este prezentă în 609 focare din 235 de localități. Până acum au fost ”eliminați” 550.000 de porci

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 7 Ian 2020 Economie | Agricultura
La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 235 de localități din 25 de județe, cu un număr de 609 de focare, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară. În alte 11 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți.
Seceta
Foto: pixabay.com

Situaţie îngrijorătoare pentru agricultura din Oltenia: Rezerva de apă din sol, la jumătate din necesar

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 7 Ian 2020 Economie | Agricultura
Agricultura din Oltenia este în pericol din cauza rezervei mici de apă din sol. Fermierii spun că dacă în următoarele zece zile nu plouă şi nu ninge, situaţia devine foarte gravă, pentru că plantele nu sunt protejate de îngheţ și nu au apă.
porc
Foto: Hotnews

Peste 25.000 de porci vor fi eutanasiați după ce în Brăila au apărut două noi focare de pestă porcină

de G.S. HotNews.ro
Luni, 6 Ian 2020 Economie | Agricultura
Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în două localităţi din judeţ, într-o gospodărie şi într-o exploataţie comercială, pentru lichidarea focarelor urmând să fie eutanasiaţi peste 25.000 de porci, potrivit informaţiilor furnizate luni de Prefectura Brăila, transmite Agerpres.
Agricultura in Romania
Foto: KeysFin

Venituri agricole 2010-2019: România și Irlanda, campioanele Europei

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 31 Dec 2019 Economie | Agricultura
Țările Europei Centrale profită inegal de PAC. Chiar dacă Eurostat nu comunică decât o evoluție orientativă a veniturilor agricole în fiecare din cele 28 de țări membre, informația furnizată dă câteva informații importante, potrivit wikiargri.fr.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Prioritățile anului 2020 pentru agricultură și industria alimentară

de HotNews.ro
Luni, 30 Dec 2019 Economie | Agricultura
Anul 2020 este unul al provocărilor importante. Sunt multe teme pe agenda priorităților pentru anul 2020. Atât din punct de vedere administrativ, cât și pentru domeniul agricol și industria alimentară. Elaborarea Planului Național Strategic, măsuri pentru combaterea economiei subterane, înființarea camerelor agricole sau măsurile de combatere a pestei porcine africane sunt printre temele aflate pe agenda de priorități a reprezentanților agriculturii și industriei alimentare.
Emil Dumitru
Foto: Captura YouTube

Guvernul a aprobat o hotărîre privind registrul agricol pentru perioada 2020 - 2024

de A.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Dec 2019 Economie | Agricultura
Executivul a aprobat, vineri, un proiect de hotărâre privind registrul agricol pentru perioada 2020 - 2024, în condițiile în care actul normativ care a reglementat timp de cinci ani registrul agricol va expira la 31 decembrie, conform Mediafax.
Teren agricol
Foto: Wikipedia

Orban, despre plățile directe pentru agricultură: Sunt primării care nu dau adeverințe. Este un abuz

de G.S. HotNews.ro
Luni, 23 Dec 2019 Economie | Agricultura
Ludovic Orban i-a semnalat, luni, ministrului Agriculturii Adrian Oros că există primării care nu eliberează adeverințe pentru plățile directe din fonduri europene ale agriultorilor. Premierul a caracterizat acest fapt drept un abuz și a solicitat ministrului să se ia toate măsurile care se impun, transmite Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by