AGRICULTURA
Agricultura in gradina
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Lucian Buzdugan, director general Agricost: "Cea mai dificilă provocare a acestui an agricol a fost seceta pedologică severă"

de Red HotNews.ro
Specialiștii din întreaga lume semnalează permanent efectele pe care vremea nefavorabilă le are asupra culturilor agricole și avertizează fermierii pentru a acționa în vederea limitării pierderilor, informează fermierinromania.ro.
Motorina
Foto: Facebook

APIA a început să plătească ajutorul de stat pentru motorină

de G.S. HotNews.ro
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, anunță că a început plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură, aferent perioadei 01.04 - 30.06.2019 (trimestrul II/2019).
Cererale
Foto: sxc.hu

Bulgaria şi alte 16 state vor menţinerea bugetului privind politica agricolă a UE

de I.B. HotNews.ro
Franţa, susținută de alte 16 țări, inclusiv Bulgaria, a reiterat la Luxemburg cererea de a menține bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) după 2020, relatează AFP. Acest lucru vine cu câteva zile înainte ca liderii UE să dezbată bugetul multianual al Uniunii, potrivit Rador.
Munca in agricultura
Foto: Stirile ProTV

Agricultorii susțin un fermier pentru funcția de ministru al agriculturii

de Red HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | Agricultura
Federația Națională PRO AGRO a transmis o scrisoare de susținere a lui Emil Dumitru pentru funcția de ministru al agriculturii. Scrisoarea este semnată de actualul președinte al PRO AGRO, Ionel Arion, iar în document se aduc argumente care denotă avantajele instalării unui fermier la conducerea ministerului pentru sectorul agricol din România, scrie fermierinromania.ro.
Petre Daea
Foto: Agerpres

Petre Daea, despre pesta porcină: Este suferința mea profesională

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | Agricultura
Ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, că pesta porcină africană este "suferinţa" sa şi a fermierilor care au acoperit acest domeniu, iar măsurile luate pentru stingerea a 1.300 de focare, au costat mult ţara, transmite Mediafax.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Agribusiness: O companie fintech nigeriană cu finanțare de un miliard de euro va da credite agricultorilor și micilor companii est-europene

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Economie | Agricultura
​Platforma de împrumuturi Lidya, finanțată de entități de capital de risc ca Omidyar Network și Alitheia Capital, va dirija un miliard de euro în următorii cinci ani spre mici întreprinderi incapabile să obțină credite bancare. Compania va căuta clienți mai ales în agricultură, farmaceutică și comerț. Pentru început va ținti Polonia și Republica Cehă, după ce a dat mii de împrumuturi în Nigeria.
Vita de vie
Foto: needpix.com

Cum schimbă încălzirea globală producția de vin - Viță de vie în Norvegia și Patagonia, plantări la mare altitudine, vreme tot mai imprevizibilă

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Economie | Agricultura
Încălzirea globală afectează deja modul în care este cultivată vița de vie, tipul de vinuri produs în diverse regiuni și modul în care viile sunt plantate și îngrijite. În ultimii 30 de ani vremea s-a încălzit atât de mult încât se fac vinuri decente în regiuni precum Norvegia, Suedia, Belgia, Canada, Danemarca sau Patagonia. În regiunile sudice clima a devenit prea caldă și viticultorii sunt forțați să schimbe soiurile cultivate, iar alții trebuie să cultive viță de vie la altitudini mari, pentru a profita de diferențele mari de temperatură dintre noapte și zi, arată o analiză a New York Times.
Terenuri agricole
Foto: Pixabay

Valoarea producţiei agricole a fost în anul 2018 de 86,35 miliarde lei

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Economie | Agricultura
Valoarea producţiei agricole a fost în anul 2018 de 86,349 miliarde lei, cu valori mai mari înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Sud-Est şi Nord-Est, iar valori mai mici în regiunile de dezvoltare: Centru, Vest, Nord-Vest şi Sud–Vest Oltenia, informează INS, preluat de Mediafax.
Ministerul Agriculturii propune un buget de 925 milioane lei pentru liceele agricole, în următorii patru ani
Foto: fermierinromania.ro

Ministerul Agriculturii propune un buget de 925 milioane lei pentru liceele agricole, în următorii patru ani

de HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | Agricultura
Anul acesta, 58 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol au trecut din subordinea Ministerului Educației în cea a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În același timp, MADR a înaintat guvernului un proiect de hotărâre pentru aprobarea sumelor care ar trebui eliberate către liceele agricole, în vederea realizării investițiilor asumate prin actul normativ de preluare a acestor instituții de învățământ de către Ministerul Agriculturii, scrie fermierinromania.ro.
Pesta porcina africana
Foto: sxc.hu

Coreea de Sud trimite lunetiști la granița cu Nordul pentru a elimina porcii cu pesta porcină africană

de F.B. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | Agricultura
Coreea de sud va trimite lunetiști militari și vânători civili la granița cu Coreea de Nord pentru a elimina porcii purtători de pesta porcină africană, scrie Bloomberg, citat de The Straits Times. Guvernul va folosi drone cu vedere termică pentru a căuta porcii, conform Ministerului Agriculturii sud-coreean.
Pesta porcina
Foto: pixabay.com

Sibiu: Autorităţile sunt în alertă după ce a fost sacrificat un porc cu pestă porcină

de V.M. HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Economie | Agricultura
Autorităţile locale sunt în alertă după ce un laborator din Cluj-Napoca a confirmat joi că există un focar de pestă porcină în judeţul Sibiu, în localitatea Colun, unde a fost sacrificat un porc bolnav, din a cărui carne se pare că s-ar fi consumat deja, potrivit prefectului Maria Minea, transmite Agerpres.
Janusz Wojciechowski
Foto: UE

Noul comisar european pentru agricultură: „Europa pierde 1.000 de ferme în fiecare zi”

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Economie | Agricultura
Polonezul Janusz Wojciechowski va prelua de la Phil Hogan portofoliul agriculturii când noua Comisie Europeană va fi confirmată de Parlamentul European și a fost audiat de aleși înainte de numire. În alocuțiunea sa de deschidere, Wojciechowski s-a referit la dificultățile întâmpinate de fermierii europeni, la problemele mediului, sănătatea animalelor, reînnoirea generațiilor și Politica Agricolă Comună (PAC).
Daea si tractoarele
Foto: Facebook

Daea a făcut "un calcul" să vadă ce "salt" a avut țara: România are 200.000 de tractoare. Dacă le punem unul după altul, graniţa ţării este înconjurată de 4 rânduri de tractoare

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Economie | Agricultura
România are 200.000 de tractoare, ceea ce înseamnă că dacă le punem unul după altul, calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de 4 rânduri de tractoare, susține ministrul Agriculturii, Petre Daea. El spune că a făcut un calcul ca să vadă ce salt s-a înregistrat în România din 1989 și până acum.
Rosii
Foto: Pixabay

Programul "Tomata" continuă și în 2020

de Red HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Economie | Agricultura
Producătorii de tomate în spații protejate vor beneficia de ajutor financiar și în anul 2020, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suma pe care fiecare cultivator, care îndeplinește condițiile, urmează să o primească este de 3. 000 de euro pe an la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019.
agricultura
Foto: Wikimedia Commons

Producția agricolă europeană. Cât produc, cât consumă și unde vând statele membre

de Red HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Economie | Agricultura
Producția de plante oleaginoase din Uniunea Europeană (UE), de 29,9 milioane tone, este semnificativ mai mică decât cea de anul trecut și sub recoltele ultimilor șapte ani, în principal, din cauza scăderii producției de rapiță cu peste 3 milioane de tone. Aproape o treime din reducerea producției de rapiță a UE provine din scăderea recoltei din România, care a coborât cu mai mult de 900.000 de tone în acest an față de anul trecut, ajungând la aproximativ 680.000 de tone, aproape de nivelul din 2013, potrivit celor mai recente estimări, scrie fermierinromania.ro.
Cormoran
Foto: pixabay.com

PSD propune ca vănătoarea cormoranilor mari să fie permisă / Inițiatorii legii spun că aceștia mănâncă 20.000 de tone de pește pe an

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 6 Oct 2019 Economie | Agricultura
Mai mulți parlamentari din PSD au depus la Senat un proiect legislativ care prevede modificarea Legii vânătorii, astfel încât vânătoarea cormoranilor mari să fie permisă, anual, în perioada 1 septembrie-28 februarie, din cauza pagubelor provocate de către aceștia în sectorul piscicol, transmite Mediafax.
Petre Daea
Foto: Stirile ProTV

Petre Daea, la Focşani cu Marian Oprişan și ambasadorul rus Valeri Kuzmin. „Subvenţiile APIA vor fi plătite la timp şi în cuantum mai mare”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Oct 2019 Economie | Agricultura
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Focşani, că subvenţiile APIA vor fi plătite la timp şi în cuantum de 70%, un procent mai mare decât de obicei, în acest sens fiind pregătiţi în bugetul ministerului 1,4 miliarde de lei, transmite Agerpres.
Plescoi
Foto: Facebook

Cârnaţii de Pleşcoi, al şaselea produs românesc recunoscut şi protejat în UE

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 4 Oct 2019 Economie | Agricultura
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Cârnaţi de Pleşcoi" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează executivul comunitar, citat de Agerpres.
Petre Daea
Foto: Agerpres

Petre Daea: România îşi va păstra primul loc în UE şi în acest an la producţiile de porumb şi floarea soarelui

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 4 Oct 2019 Economie | Agricultura
România îşi va păstra primul loc în Uniunea Europeană şi în acest an la producţiile de porumb şi floarea soarelui, în condiţiile în care suprafeţele însămânţate au fost mai mari decât în 2018, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
Studenti
Foto: Hotnews

3.000 de noi cursanți în învățământul universitar agricol din București. La liceele agricole, a scăzut cu 25% numărul locurilor disponibile

de Red HotNews.ro
Vineri, 4 Oct 2019 Economie | Agricultura
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) are, în anul școlar 2019-2020, care tocmai a început, un număr egal de studenți cu cel de anul trecut. „Anul acesta, numărul de studenți a rămas constant în comparație cu anul trecut. Considerăm că este un succes, pentru că tendința în mediul universitar este de scădere a numărului de studenți”, ne-a declarat Răzvan Teodorescu, prorector al USAMV București, scrie fermierinromania.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version