AGRICULTURA
Agribusiness: Cum a intrat o fermă acvaponică cu 400 de pești japonezi în meniurile restaurantelor cu stele Michelin de la Roma La mică distanță în sud-estul Romei, patru tineri întreprinzători deschid calea spre meniuri mai „verzi” în restaurantele din capitala Italiei – cu ajutorul a 400 de pești koi. Grupul de prieteni deveniți patroni ai afacerii sunt fondatorii lui The Circle Food & Energy Solutions, o fermă proiectată să producă alimente și energie în modul cel mai durabil și competitiv: prin acvaponie.
Ministrul Agriculturii: Am procesat în jur de 300.000 de dosare din aproape 900.000 pentru plata subvenţiilor în avans Aproape 300.000 de dosare au fost procesate până la ora actuală, dintr-un total de 900.000, pentru acordarea subvenţiilor în avans în agricultură, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, potrivit Agerpres.
Curmalul chinezesc, unul din cele peste 20 de soiuri exotice aclimatizate la Dăbuleni Curmalul chinezesc, unul din cele peste 20 de soiuri de fructe exotice aclimatizate la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri (SCDCPN) Dăbuleni, a început în aceste zile să se coacă, iar cercetătorii de aici se întreabă dacă acesta ar putea fi pe viitor o soluţie pentru valorificarea solurilor nisipoase din România care se întind pe o suprafaţă de peste 300.000 ha, relatează Agerpres.
Florin Barbu (ANIF): Vom pune la dispoziţia fermierilor sisteme de irigaţii pe aproape 1,6 milioane de hectare, în 2020 Autorităţile vor pune la dispoziţia fermierilor, anul viitor, sisteme de irigaţii pe aproape 1,6 milioane de hectare şi 2.200 kilometri de canale cu apă, după reabilitarea făcută în acest an de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), a declarat Florin Barbu, directorul general al instituţiei, într-un interviu acordat Agerpres.
Agribusiness: Prăbușirea anunțată a sectorului agricol zootehnic și a industriei aferente Din 2012 până în 2023, costul în SUA al proteinelor provenite din carnea de vită și al celor produse de biotehnologia de precizie va ajunge la paritate, afirmă RethinkX, un think-tank independent. Va fi un moment crucial după care gradul de acceptare a alimentelor moderne va accelera rapid, falimentând practic industria animalieră până în 2030 și reducând-o în următorii cinci ani la 10% din dimensiunile actuale.
Daea, la Helsinki: România a aplicat şi va continua să implementeze practici cu impact major pentru stocarea carbonului în sol România a aplicat şi va continua să implementeze practici cu impact major pentru stocarea carbonului în sol, prin creşterea suprafeţelor împădurite, mai ales pe terenurile degradate, protejarea pajiştilor sensibile şi prin menţinerea păşunilor permanente, a arătat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în intervenţia sa la reuniunea informală a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) de la Helsinki, transmite Agerpres.
România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană România exportă cele mai multe cereale dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. De altfel, țara noastră se află pe primul loc în ceea ce privește exportul de grâu și de porumb. Sezonul acesta România a reușit să exporte mai mult decât Franța și Germania, țări ce au ocupat anul trecut primele două locuri în rândul producătorilor de cereale din Uniunea Europeană, potrivit Business Review.
Schimbarea legii vânzării terenurilor agricole, pe ultima sută de metri Comisia de agricultură a Camerei Deputaților grăbește apariția noilor reglementări referitoare la vânzarea terenurilor, prin modificarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan. Conform declarației președintelui comisiei de specialitate din Camera Deputaților, deputatul Alexandru Stănescu, modificările sunt pregătite de un an de zile, iar intenția comisiei este ca schimbările legislative să fie promovate în actuala sesiune parlamentară potrivit fermierinromania.ro
Ferme din Teleorman, 5 milioane Euro finanțare privată O firmă din județul Teleorman, care spune că gestionează mai multe ferme pe terenuri agricole de 2.800 de hectare, în principal în regim ecologic, a primit, luni, o investiție de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.
Președintele Academiei de Științe Agricole: De multe ori, eticheta în mari supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă. Se cunoaşte după culoare Eticheta din marile supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă, de multe ori, a declarat, vineri, Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" (ASAS) şi fost ministru al Agriculturii, în conferinţa de presă care a deschis ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, transmite Agerpres.
Buget de 15 milioane de euro pentru sesiunea 4 a programului de sprijin pentru crearea de suprafeţe împădurite Persoanele interesate de schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite" pot depune, începând de luni, cereri de finanţare, informează joi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) într-un comunicat citat de Agerpres.
Două miliarde de euro deficitul comerțului cu produse alimentare și animale vii în relația cu Uniunea Europeană Producțiile agricole interne sunt susținute cu fonduri europene, dar și cu sume în completare de la bugetul statului, iar beneficiarii principali ai prețurilor susținute de subvenții sunt procesatorii externi sau crescătorii de animale din statele către care sunt livrate cantități importante din culturile românești, adesea imediat după recoltare, scrie fermierinromania.ro.
Directorii liceelor agricole din România, instruiți de experți francezi în domeniu Directorii celor 58 de licee cu profil agricol coordonate de Ministerul Agriculturii și Dezvotării Rurale (MADR) se vor întâlni cu un grup de experți francezi, în cadrul unei sesiuni de instruire care vizează infrastructura și mecanismele necesare pentru organizarea unor stagii de practică de calitate pentru trei domenii: agronomie, zootehnie și industrie alimentară, arata fermierinromania.ro.
8,19 milioane de euro de la UE pentru despăgubirea românilor afectați de inundații în 2018. Raportul liberalului Siegfried Mureșan, adoptat de Parlamentul European Plenul Parlamentului European a aprobat, cu 645 de voturi pentru, raportul deputatului Siegfried Mureșan (PPE/PNL) privind alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundațiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018.
Ştefănescu (ANCPI): Procentul suprafeţei agricole care nu face obiectul programului naţional de cadastru este în prezent mai mic de 13% Numărul imobilelor înregistrate gratuit prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară şi numărul contractelor de prestări servicii de cadastru general încheiate de primării au crescut semnificativ în ultimii patru ani, în prezent 69 de unităţi administrativ-teritoriale fiind cadastrate în proporţie de 100%, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, Radu-Codruţ Ştefănescu, preşedinte-director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
România rămâne lider în UE, cu 1,5 milioane tone de grâu livrate la export în valoare de 260 de milioane de euro România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu după primele 10 săptămâni din anul de marketing 2019/2020, cu peste 1,5 milioane tone livrate în spațiul extracomunitar, conform datelor colectate de Comisia Europeană. Această cantitate reprezintă 34% din grâul exportat de statele membre UE în perioada 1 iulie – 8 septembrie a.c. și aproximativ 42% din volumul livrat de România în zona non-UE în anul de marketing 2018/2019 , scrie fermierinromania.ro.
Șocul viitorului în agricultură Studiile de specialitate, observatorii pieței muncii și ai evoluției rapide a tehnologiei arată că în anul 2030, adică peste doar 11 ani, 85% din meseriile care vor exista vor fi cu totul noi. Multe dintre activitățile pe care oamenii le desfășoară astăzi, în special cele repetitive, care necesită efort fizic, risc și precizie, vor fi preluate de roboți aproape total în viitorul apropiat, avertizează INACO, iar această opinie este împărtășită și de alți observatori care au analizat dinamica noilor tehnologii, scrie fermierinromania.ro.
Vlad Livădaru, șef de fermă agricolă: "Lucrez într-o companie care oferă foarte multe oportunități profesionale, iar eu, cu foarte multă muncă și dedicație, doresc să profit de acest lucru" Studiile de specialitate, dedicația și un mediu de lucru care încurajează perfecționarea continuă sunt cheile pentru construirea unei cariere de succes în domeniul agricol. Tânărul inginer Vlad Livădaru a ajuns șef de fermă la Agricost Braila, după trei ani de la terminarea facultății. Astăzi, coordonează lucrările de pe mai mult de 1.000 de hectare de teren agricol. Povestea lui a început când încă se afla „pe băncile școlii”.
Tehnologia de ultimă generație aplicată în agricultura performantă PANTHEON, un proiect italian finanțat din fonduri europene, dezvoltă un nou sistem de control și dobândire a datelor de supraveghere (SCADA) pentru cultivarea cu precizie a livezilor de alune. Acest sistem este format din drone și roboți de teren alimentați cu energie solară, care colectează date și efectuează operațiuni agricole fără a fi nevoie de un operator. Toate informațiile sunt colectate de o unitate centrală, care efectuează acțiuni automate (de exemplu, controlul irigării) pe baza datelor primite, scrie perol.ro.
An bun pentru cultivatorii de cartofi din Harghita. Cât este recolta medie pe hectar și ce preț are la producători Producţia medie de cartofi obţinută în Harghita este una bună, în ciuda faptului că producătorii s-au luptat cu vremea nefavorabilă şi cu atacul de mană, dar există diferenţe mari de recoltă între parcele, în funcţie de zonă, soi, tehnologia folosită sau cantitatea de precipitaţii căzută, transmite Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version