ASIGURARI
​VIDEO Ministrul Finanțelor s-a încurcat în legislația RCA: Ce a spus Vîlceanu întrebat dacă în cazul vătămărilor corporale un păgubit City poate primi mai mult de 500.000 de lei Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, s-a încurcat miercuri în legislația RCA întrebat fiind dacă în cazul vătămărilor corporale un păgubit City Insurance, societate în curs de faliment, poate primi mai mult de 500.000 de lei de la Fondul de Garantare a Asiguraților, plafon care tocmai ce a fost decis de Guvern prin ordonanță de Urgență. Deși legal acest lucru este imposibil, Vîlceanu a spus că Ordonanța are prevederi și pentru vătămări corporale, evitând un răspuns.
​VIDEO Cîțu cere anchete în cazul falimentului City Insurance: Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum / Atac la Ludovic Orban și Anca Dragu Premierul Florin Cîțu a spus miercuri că a cerut în ședința de Guvern mai multe anchete după falimentul demarat la City Insurance, companie cu 3 milioane de clienți. "Această companie a fost auditată ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum.", a spus Cîțu. Acesta a spus că a cerut o evidență și de la ANAF, dar că măsurile concrete ar trebui luate în Parlament, lansând în acest context un atac la președinții celor două Camere pentru lipsa unei comisii de ancheta împotriva ASF.
Falimentul City Insurance: Două asociații cer Guvernului să crească plafonul de despăgubiri pe care le pot primi păgubiții pentru vătămări corporale severe În criza generată de falimentul demarat la City Insurance, Guvernul se pregătește să adopte o Ordonanță de urgență care va majora de la 450.000 de lei la 500.000 de lei plafonul maxim de despăgubiri pe care îl pot primi păgubiții de la Fondul de garantare a Asiguraților. Suma este neacoperitoare în cazul vatamarilor corporale severe, în condițiile în care plafonul de despăgubire minim garantat pentru o victimă este de 1.220.000 euro în legislatia comunitară aferentă RCA, atenționează două asociații, care îi cer premierului să crească acest plafon.
Conducerea ASF, chemată miercuri la Senat pentru a da explicații despre prăbușirea City Insurance, companie cu 3 milioane de clienți / UPDATE Conducerea ASF nu s-a prezentat la întâlnire, precizând că va veni săptămâna viitoare Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este așteptată miercuri pentru o primă discuție în Comisia Economică a Senatului despre prăbușirea companiei City Insurance. La audieri au fost chemați și reprezentantii Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), dar și cei ai transportatorilor și service-urilor membre ale COTAR. Mișu Negrițoiu, care a fost revocat de la conducerea ASF în mai 2017, susține că actuala situație de la City Insurance "pare un faliment acoperit 5 ani", în condițiile în care asigurătorul avea aceste probleme din 2016.UPDATE (14:20) Conducerea ASF nu s-a prezentat miercuri la întâlnire. Comisia din Senat a spus că va insista cu invitația.UPDATE 2 Conducerea ASF spune că a solicitat săptămâna trecută o întâlnire reunită a Comisiilor de buget finanțe din Camera Deputaților și Senat, pentru a prezenta întreaga situație, întâlnire care va avea loc săptămâna viitoare.
Falimentul City Insurance: Transportatorii îi cer lui Cîțu măsuri concrete pentru identificarea celor vinovați din ASF, Consiliul Concurenței ori Parchete / Noi contre între service-uri și asigurători Transportatorii și reprezentanți ai service-urilor auto îi cer premierului Florin Cîțu măsuri concrete pentru identificarea celor vinovați de falimentul City Insurance, care ar trebui căutați în cadrul ASF, Consiliul Concurenței, Parchete, ori Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, susțin aceștia într-un comunicat transmis marți. În plus, aceștia se duc azi la Finanțe pentru a cere să nu se adopte una din Ordonanțele anunțate de premier în actuala criză, pe motiv că ar afecta financiar asigurații RCA la reparațiile auto. Asigurătorii neagă aceste efecte negative.
Acuzații grave în scandalul City Insurance: Pare un faliment acoperit 5 ani / City a fost scoasă din redresare în baza unei hârtii fără nicio valoare - Mișu Negrițoiu, fost șef ASF Mișu Negrițoiu, cel care a fost revocat de la conducerea ASF în mai 2017 după scandalul NN Pensii și criza RCA din 2016 (falimentele Astra și Carpatica), susține într-o declarație pentru HotNews.ro că actuala situație de la City Insurance "pare un faliment acoperit 5 ani." Acesta spune că a pus City sub un plan de redresare în 2016 și cu administrare specială, dar după plecarea sa, ASF a hotarât scoaterea City din redresare, în baza unei hârtii fără nici o valoare (extras de cont), care s-a dovedit a fi un fals. Vezi în articol cine sunt cei care ar fi trebuit să supraveghere piața de asigurări pe salarii de peste 10.000 de euro pe lună
​Ghid pentru asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance: Ce faci dacă ești client și denunți polița ori dacă ești victima unui accident cu o mașină asigurată la City Dacă te numeri printre cei 3 milioane de români asigurați la City Insurance, societate împotriva căreia a fost demarată procedura falimentului, și vrei să denunți polița RCA, dacă nu ai avut daune în perioada de valabilitate de pâna la denunțare, pentru perioada neexpirată ai dreptul să îți recuperezi diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților, se arată într-un ghid lansat luni de UNSAR și BAAR pentru clienții și păgubiții acestei societăți. Vezi în articol ce pot face și păgubiții și care e procedura.
​Falimentul City Insurance, companie cu 3 milioane de clienți RCA: Fondul de Garantare a Asiguraților așteaptă cereri de daune / Care este procedura Fondul de garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat luni că poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea posibililor creditori ai City Insurance, în timp ce cererile de plată se vor putea depune doar după ce se publică în Monitorul Oficial decizia retragerii autorizației de funcționare a acestui asigurător, cu aproape 3 milioane de clienți RCA. Din cauza pandemiei, cererile se vor putea depune doar online ori prin poșta. Vezi în articol procedura.
​Primele reacții după falimentul City sunt în roz: Conducerea ASF nu-și găsește nicio vină, iar asigurătorii cred că se va trece și peste acest moment Cu prețuri crescute la RCA, service-uri care nu îți primesc mașina la reparat dacă arăți polița de City Insurance, mii de reclamații și procese în care oamenii așteaptă bani de la acest asigurător, oamenii din conducerea ASF, plătiți cu zeci de mii de euro pe lună, nu au nimic a-și reproșa. Ba chiar, Nicu Marcu, președinte ASF din vara anului trecut, asigură că efortul său de stopare a neregulilor va continua, deși sancțiuni mai dure a luat abia în primele luni din acest an. Îngrijorări din industrie, măcar? Nu - trecem și peste asta!
Ce opțiuni au cei aproape 3 milioane de clienți ai City Insurance, după ce a început falimentul acestui asigurător RCA / Ce trebuie să știe păgubiții Cei aproape 3 milioane de români care au polițe RCA la City Insurance au două opțiuni după ce ASF a decis să ceară falimentul acestui asigurător: pot să-și păstreze asigurările până la data expirării ori pot să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme. Cei mai afectați vor fi însă păgubiții, cei loviți în trafic de o mașină asigurată la City, deoarece multe service-uri nu mai fac reparații pe aceste polițe și toate despăgubirile de la acest asigurător vor fi plătite abia după ce instanța îi declară definitiv falimentul.
Euroins, al doilea mare asigurător RCA, vrea să se capitalizeze cu încă 120 milioane de lei Acționarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi o nouă majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, a treia astfel de măsură luată în ultimele luni, a anunțat joi asigurătorul. Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, va fi și o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat cu Eurohold, proprietarul Euroins Insurance Group, un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni.
DOCUMENT Cum vrea Guvernul să rezolve criza City Insurance: FGA să poată face plăți imediat ce ASF deschide procedura de faliment, fără să se mai aștepte decizia definitivă în instanță Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență care să permită Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) să poată face plata despăgubirilor către asigurați imediat ce ASF retrage autorizația City Insurance și deschide procedura de faliment, fără să se mai aștepte ca falimentul să fie declarat prin decizia definitivă în instanță, au declarat miercuri pentru HotNews.ro surse guvernamentale. UPDATE Ministerul de Finanțe a publicat proiectul de OUG. Vezi în articol principalele schimbări.
​VIDEO Cîțu, despre posibilul faliment al City Insurance: Pregătim două Ordonanțe una pentru prețurile RCA și alta prin care să ne asigurăm că toți clienții sunt protejați Premierul Florin Cîțu a spus miercuri că Guvernul pregătește două Ordonanțe de Urgență, care se află la avizare și la Consiliul Concurenței, pentru cazul în care se ajunge la falimentul City Insurance, liderul pieței RCA, cu peste 3 milioane de clienți. O ordonanță se referă la prețurile RCA, iar alta la situația City pentru ca toți clienții să fie protejați și să-și poată primi banii dacă au vreun claim, a spus premierul.
Prețurile RCA au crescut masiv la unii asigurători, pe fondul posibilului faliment al City Insurance: Ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la acest asigurător Mai mulți asigurători au crescut semnificativ prețurile RCA în ultimele 10 zile pe fondul problemelor mari în care se află liderul pieței - City Insurance, companie cu peste 3 milioane de clienți, care este aproape de procedura de faliment. Datele brokerilor consultate de HotNews.ro arată că Euroins, al doilea mare asigurător RCA, cu prețuri la fel de mici ca City, a majorat tarifele și cu 600 de lei în unele cazuri, iar alți asigurători au urmat același trend. UPDATE Conducerea ASF nu a luat o decizie în privința situației de la City Insurance nici în ședința de miercuri, 15 septembrie.Vezi în articol ce trebuie să știi dacă ești client sau păgubit la City Insurance, dacă demarează procedura falimentului.
Averile șefilor ASF nu au fost afectate de pandemie și de creșterea euro: Cum au crescut anul trecut veniturile celor puși să vegheze peste asigurări, bursă și pensii private Veniturile celor 9 membri ai conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), instituția care reglementează piețele de capital, asigurări și pensii private cu active de zeci de miliarde de euro, au crescut și anul trecut, în ciuda pandemiei și a creșterii euro. Anul trecut problemele din piața RCA au escaladat, măsuri mai severe fiind luate abia în primele luni din acest an. Drept urmare, conducerea ASF este pusă acum în fața unui posibil nou faliment răsunător - City Insurance, o decizie fiind așteptată în aceste zile.
City Insurance, la un pas de procedura de faliment: ASF anunță că în conturile societății nu au intrat cele 150 milioane de euro și că va lua deciziile care se impun Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat miercuri că, până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. ASF spune acum că va analiza situația și va lua deciziile care se impun. Vezi în articol ce trebuie să știe asigurații, dacă ASF cere falimentul City Insurance.
S-au plătit cele 150 milioane de euro pentru capitalizarea City Insurance și evitarea unui posibil faliment? Ce răspunde ASF - arbitrul pieței asigurărilor Firma olandeză I3CP, interesată de achiziția City Insurance, liderul pieței RCA aflat în administrare temporară pentru grave probleme de lichiditate, a anunțat joi seara că a subscris toate acțiunile pentru capitalizarea cu 150 milioane euro a asigurătorului. Dincolo de anunț însă, au intrat banii în conturile City? Autoritatea de Supraveghere Financiară susține într-un răspuns pentru HotNews.ro că termenul limită pentru plata acestei sume este 4 septembrie 2021.
City Insurance ar putea evita falimentul: Firma olandeză I3CP susține că a subscris toate acțiunile pentru capitalizarea cu 150 milioane de euro a companiei Firma olandeză I3CP a anunțat joi seara că a subscris la capitalul social al City Insurance, liderul pieței RCA din România, toate acțiunile nou emise pentru capitalizarea cu 150 de milioane de euro a companiei, măsură necesară pentru redresarea financiară și evitarea falimentului. Din cauza abaterilor grave, City a fost plasată în administrare temporară în luna iunie și se află în proces de vânzare către firma olandeză I3CP.
​Schimbări în legislația RCA, după un infringement UE: Asigurătorii nu vor mai fi obligați să anunțe ASF înainte de a schimba prețurile Asigurătorii nu vor mai fi obligați să notifice ASF cu privire la intenţia de modificare a tarifelor de primă RCA cu cel puţin 60 de zile înainte de perioada în care acestea pot fi practicate, potrivit unor schimbări pregătite de ASF la legislația secundară. Schimbările supuse joi consultării publice sunt motivate de nevoia de a corecta actuala legislație care este neconformă cu legislația UE, situație pentru care România riscă un proces la Curtea Europeană de Justiție.
Fondurile de pe Pilonul II de pensii aveau la finalul lui iunie active de peste 84 miliarde lei, în creştere cu 28% Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) aveau active în valoare de 84,457 miliarde de lei, la 30 iunie 2021, în creştere cu 28% faţă de nivelul existent la 30 iunie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citate de Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by