ASIGURARI
Afacerile Astra Asigurari au crescut cu 15% pana la 37,3 milioane euro Astra Asigurari a inregistrat in primele trei luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise in valoare de 137,68 milioane lei (37,3 milioane euro), in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007, si a trecut pe profit, dupa pierderile din prima parte a anului trecut, potrivit datelor companiei, citate de NewsIn. Asiguratorul a obtinut un profit net de 1,05 milioane lei in primul trimestru din acest an, comparativ cu pierderea de 11,36 milioane lei din trimestrul similar al anului trecut.
CSSPP: Romania a devenit in 2007 a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est Romania a devenit anul trecut a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est, in privinta numarului de participanti (4,16 milioane persoane) dupa Polonia (13,3 milioane) si a depasit deja alte piete din zona, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Doar 14 companii ramase pe pilonul II - se retrage si AG2R Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a anuntat luni comisia. AG2R Fond de Pensii este al patrulea administrator de pensii private, care a decis retragerea de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, dupa Marfin, Zepter si MKB Romexterra.
Allianz-Tiriac asteapta castiguri de 2,25 milioane euro in 2008 din vanzarile unei polite de asigurari cu componenta investitionala Allianz-Tiriac a lansat luni un produs de asigurari cu componenta investitionala, EuroMax, iar directorul executiv al diviziei de viata si sanatate al asiguratorului, citat de NewsIn, a anuntat ca se asteapta la castiguri de minim 2,25 milioane euro din vanzarea acestor polite, in acest an. Euro Max este o polita de asigurare cu prima unica, a carei valoare minima este de 2.000 euro. Directorului general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, spune ca asiguratorul tinteste afaceri de 410 milioane euro in 2008.
MKB Romexterra, al treilea administrator care paraseste piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii, in urma solicitarii venite din partea acestei companii, a anuntat vineri CSSPP. Acesta este al treilea administrator, dupa Marfin si Zepter, care au decis sa se retraga de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II). Fondul administrat de MKB Romexterra are in prezent 1.884 de participanti.
CSSPP: Peste 75.000 de romani au pensii private facultative 75.423 de romani contribuiau pentru o pensie facultativa (pilonul III) intr-unul dintre cele sapte fonduri de pe piata, la data de 31 martie, in primul trimestru fiind atrasi peste 25.000 de noi clienti, potrivit raportului trimestrial intocmit de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cei mai multi participanti apartin fondurilor BCR Prudent si AZT Moderato, care la finele lunii martie detineau, impreuna, 58% din totalul activelor nete de pe pilonul III.
Afacerile Aviva Asigurari de Viata au crescut cu 36%, pana la 23 milioane lei Aviva Asigurari de Viata a inregistrat in primele trei luni din 2008 o crestere cu 36% a primelor brute subscrise, pana la 23 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania. Aviva Asigurari de Viata a mai anuntat o crestere cu 5% a fondurilor detinute sub administrare, pana la 121 milioane lei.
Dupa Marfin, si Zepter Fond de Pensii se retrage de pe pilonul II Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput procedura de retragere a autorizatiei de functionare pe piata pensiilor private obligatorii a Zepter Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei, a anuntat joi autoritatea. Este pentru a doua oara in aceasta luna, cand administratorul unui fond de pensii decide sa paraseasca aceasta piata, dupa anuntul facut recent de catre Marfin Fond de Pensii.
OTP Broker de Pensii Private paraseste piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia de agent de marketing al fondurilor de pensii administrate privat a OTP Broker de Pensii Private, in urma deciziei companiei de a se retrage din piata de brokeraj de pensii private, a anuntat miercuri comisia. Tot in aceasta luna, un administrator de fond de pensii private, respectiv Marfin Fond de Pensii, a cerut arbitrului pilonului II de pensii retragerea autorizatiei de functionare pe aceasta piata.
S-a reglementat modul cum se vor colecta banii in sistemul pensiilor private obligatorii Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind colectarea contributiilor pentru Pilonul II, a anuntat marti autoritatea de supraveghere. Colectarea contributiilor la fondurilor de pensii incepe odata cu declararea contributiilor de asigurari sociale datorate pentru luna de referinta martie 2008, iar termenul limita de efectuare a primelor viramente catre fondurile de pensii, aferente lunii martie 2008, este data de 20 mai.
Marfin Fond de Pensii paraseste piata pensiilor private obligatorii. Presedintele CSSPP: Nu mai sunt alte solicitari deocamdata, dar nu este exclus sa mai apara Marfin Fond de Pensii a cerut Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sa i se retraga autorizatia de functionare pe piata pensiilor private obligatorii, fapt ce a surprins pilonul II de pensii in vid legislativ. Pentru ca solicitarea a venit inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor, CSSPP a fost nevoita sa adopte rapid o procedura speciala. Presedintele acestei autoritati, Mircea Oancea, a declarat pentru HotNews.ro ca momentan nu mai sunt astfel de solicitari, dar ca este posibil sa mai apara si altele.
CSSPP a aprobat norma care marcheaza procesul de aderare continua in sistemul Pilonului II Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat marti aprobarea si completarea normei care stabilea aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat. Intrarea in vigoare a acestui act marcheaza procesul de aderare continua in sistemul Pilonului II.
Generali Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social pana la 71 milioane lei, pentru sustinerea activitatii pe pilonul II Generali Fond de Pensii a anuntat marti finalizarea majorarii de capital de la 14,1 milioane lei la 25 milioane lei, in urma emiterii a peste 10,9 milioane de noi actiuni, informeaza un comunicat de presa al companiei. Pentru perioada urmatoare, compania pregateste majorarea capitalului social pana la 71 milioane lei. Directorul general al companiei, Ioan Vreme spune ca infuziile de capital au fost facute atat pentru acoperirea activitatii desfasurate cat si pentru sustinerea operatiunilor viitoare din acest an.
ING - lider pe asigurari de viata si pensii private obligatorii, dar profit mai mic cu 25,6% ING si-a consolidat anul trecut pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata de 35% si momentan este pe primul loc si pe piata pensiilor private obligatorii, cu o cota de piata de 33,2%, insa profitul a scazut cu 25,6%, arata datele prezentate miercuri de companie. Directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, motiveaza acest rezultat negativ prin investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii.
Vosganian: Impunerea unui randament minim garantat pe pilonul II ar fi o fortare Impunerea unui randament minim garantat pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), ceruta de sindicate si de alte organizatii ale societatii civile, nu este o solutie buna pentru ca ar fi o "fortare" pentru fonduri, a declarat marti ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, citat de NewsIn. La inceputul lunii ianuarie, mai multe organizatii ale societatii civile din Romania au cerut autoritatilor ca legea privind pensiile private obligatorii sa prevada un randament minim anual garantat al pensiilor din pilonul II, egal cu rata anuala a inflatiei.
68,2% din asiguratii repartizati aleatoriu, impartiti intre ING Fond de Pensii, Allianz-Tiriac Pensii si Generali 332.706 de participanti care nu au aderat la un fond de pensii administrate privat, desi aveau aceasta obligatie, sau care au semnat acte de aderare pentru mai multe fonduri, devenind astfel invalidati, au fost redistribuiti aleatoriu si proportional intre cele 18 fonduri de pensii, au anuntat vineri oficialii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Conform datelor CNPAS, peste 68,2% dintre asiguratii repartizati aleatoriu au fost redistribuiti catre primii trei jucatori din piata, respectiv ING Fond de Pensii, Allianz-Tiriac Pensii si Generali Fond de Pensii.
Zepter ar putea sa-si vanda fondul de pensii private obligatorii in doua luni Fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) administrat de Zepter, care a atras mai putin de 2.000 de participanti in cele patru luni de campanie de aderare, ar putea fi vandut in urmatoarele doua luni, au declarat pentru NewsIn surse din piata. Directorul general al Zepter Fond de Pensii, Octavian Baritz, a declarat pentru HotNews.ro ca actionarii nu au luat inca o decizie in aceasta privinta. Autoritatea de supraveghere a acestei piete (CSSPP), spune ca cel putin pentru moment aceasta tranzactie nu este permisa. Legea prevede ca un fond are nevoie de cel putin 50.000 de aderenti dupa trei ani de functionare, iar Zepter ar fi prima companie care renunta la aceasta afacere.
Dan Pescaru, director adjunct al CSSPP: Doar 60% dintre fondurile de pensii private ar putea rezista pe piata mai mult de 5 ani "Doar 11 fonduri de pensii private obligatorii ar putea ramane pe piata in urmatorii 3-5 ani, din experienta altor tari care au implementat sistemul, unde doar 60% dintre fonduri au rezistat in acest interval", a declarat, pentru agentia NewsIn, directorul adjunct al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Dan Pescaru.
Cearta pe viitoarele repartizari aleatorii in sistemul pensiilor private obligatorii Procesul de aderare initiala la fondurile de pensii private obligatorii s-a incheiat pe 17 ianuarie, dar incepe cel de aderare continua si odata cu acesta si lupta pentru viitoarele repartizari aleatorii. Arbitrul pilonului II de pensii a supus, joi, dezbaterii publice un proiect de norma, care prevede excluderea de la acest proces a fondurilor de pensii care controleaza peste o cincime din piata si au active nete de peste 20% din totalul activelor din piata. Intrarea in vigoare a acestei norme ar exclude fondurile administrate de ING si Allianz-Tiriac de la viitoarele loterii. Aviva Fond de Pensii aproba, ING Fond de Pensii crede ca masura va avea efecte minore.
Din 2010, o companie ar putea gestiona pana la trei fonduri de pensii private obligatorii Arbitrul pensiilor private analizeaza posibilitatea ca o companie sa poata administra pana la trei fonduri de pensii private obligatorii, cu diferite grade de risc, astfel incat un contribuabil sa se poata muta gratuit de la un fond la altul, dar nu mai devreme de 2010, a declarat marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea, citat de NewsIn. Conform datelor Comisiei, in acest an valoarea contributiilor la fondurile de pensii private obligatorii va fi de circa 300 milioane euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version