ASIGURARI
Reacția celui mai mare asigurător RCA față de falimentul cerut în instanță pentru datorii restante către trei service-uri auto City Insurance, cel mai mare asigurător RCA din țară, a reacționat miercuri față de falimentul cerut în instanță pentru datorii restante în valoare de 1,1 milioane de lei către trei service-uri auto. Asigurătorul aduce în spijinul solvabilității sale faptul că în primele șapte luni din acest an a plătit daune în valoare de 143 milioane de euro, în condițiile în care a obținut venituri din primele brute subscrise în valoare de 239 milioane de euro. Vezi în articol ce întrebări a transmis HotNews.ro către ASF și asigurător legate de problemele care ar trebui remediate de această societate de asigurări.
Trei service-uri auto cer falimentul celei mai mari firme de asigurări din România pentru datoriile restante /ASF a transmis un avertisment scris asigurătorului Trei service-uri auto, parte a grupului AutoCar, au anunțat luni că au înaintat instanțelor de judecată și ASF cererea deschiderii procedurii de faliment împotriva City Insurance, pentru datorii de circa 1,1 milioane de lei, restante mai vechi de 120 de zile. Contactați de HotNews.ro, oficialii ASF susțin că City Insurance ar fi stabilă din punct de vedere al solvabilității, dar că a sancționat asigurătorul cu avertisment scris și i-a cerut să ia măsuri pentru remedierea problemelor.
Detalii despre cea mai mare pensie plătită din Pilonul II, în primul trimestru din 2019: Cât a contribuit persoana care a încasat peste 109.000 de lei Persoana care a încasat cea mai mare pensie privată din Pilonul II în primele trei luni din acest an, respectiv 109.939 de lei, a plătit contribuții în sumă totală de 91.532 de lei, au precizat pentru HotNews.ro oficialii fondului de pensii al cărui client a fost. Persoana a virat contribuții din anul 2008, când a devenit funcțional Pilonul II, iar suma de 109.939 de lei a fost achitată integral. Vezi în articol ce pensii din Pilonul II a mai plătit acest fond în primele trei luni din acest an.
Peste 1.700 de români au primit pensie și din Pilonul III în primul trimestru din 2019: Cea mai mare plată a depășit 190.000 de lei Peste 1.700 de români care au ieșit la pensie, în primele trei luni din acest an, au încasat 13,5 milioane de lei și din contribuțiile voluntare pe care le-au făcut în Pilonul III (pensii private facultative), a anunțat recent ASF. Cea mai mare valoare plătită unui participant la pilonul III, care a ieșit la pensie în luna februarie din acest an, a fost de 191.987 lei. Vezi în articol ce sume au încasat ceilalți peste 1.700 de români și ce fonduri de pensii au făcut cele mai mari plăți.
Asigurătorii RCA: Pagubele materiale și costurile de reparație a mașinilor avariate sunt în creștere continuă Daunele materiale și costurile de reparație a autovehiculelor avariate în urma unor evenimente rutiere și despăgubite în baza unei polițe RCA sunt în creștere continuă, arată un studiu al Biroului asigurătorilor din România (BAAR). Tariful mediu pe ora de manoperă a ajuns la 115 lei (fără TVA) în primul semestru din acest an, în creștere cu 14% față de anul anterior, susțin asigurătorii.
Câți bani au în conturi cei peste 7,31 milioane de participanți la Pilonul II de pensii Peste 7,31 milioane de români participau la sfârșitul lunii martie din acest an în sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), în creștere cu 0,81% față de sfârșitul anului trecut, arată datele ASF. După 11 ani de la înființare, Pilonul II a ajuns la active de peste 11,17 miliarde de euro, contribuția medie lunară a participanților este de 170 de lei, iar valoarea medie a conturilor a atins nivelul de 7.101 lei, în creștere cu 6,45%. Vezi în articol câți bani au românii în conturi în funcție de câți ani au contribuit, salarii, vârste și gen.
Peste 1.000 de români au primit pensie și din Pilonul II, în primul trimestru din 2019: Cea mai mare plată a depășit 100.000 de lei Peste 1.000 de români, care au ieșit la pensie în primele trei luni din acest an, au încasat 12,6 milioane de lei în baza contribuțiilor făcute la Pilonul II de pensii, a anunțat marți Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cea mai mare valoare plătită unui participant la pilonul II, care a ieșit la pensie în luna martie din acest an, a fost de 109.939 lei. Vezi în articol ce sume au încasat ceilalți peste 1.000 de români și ce fonduri de pensii au făcut cele mai mari plăți.
Piața RCA în primele trei luni din 2019: Prima medie anualizată a crescut cu 3% până la 609 lei Piața asigurărilor din România a crescut cu 7,4% în primele trei luni din acest an, primele brute subscrise de societățile de asigurare atingând 2,71 miliarde de lei, a anunțat miercuri ASF. Pe segmentul RCA, firmele au subscris prime în valoare de aproximativ 970 de milioane lei în primul trimestru din acest an, în creștere cu 4,65% față de perioada similară a anului trecut, iar prima medie RCA anualizată a crescut cu aproximativ 3% până la valoarea de 609 lei.
Încă o modificare la Pilonul II de pensii: ASF a decis să nu mai încaseze mai mult decât administratorii din contribuțiile lunare ale românilor Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri reducerea cotei percepute din valoarea contribuțiilor brute încasate de administratorii fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) de la 0,3% la 0,25%. Amintim că prin Ordonanța lăcomiei (OUG 114/2018), Guvernul Dăncilă a tăiat de la 2,5% la 1% comisionul de administrare pe care-l încasau administratorii de pensii private, procent din care rămâneau în final doar cu 0,2%, după ce virau din bani și către Casa Națională de Pensii și ASF.
Guvernul a schimbat cerințele de capital pentru Pilonul II de pensii/Ce spun administratorii de pensii private Guvernul a schimbat joi cerințele de capital solicitate administratorilor din Pilonul II de pensii, după cum HotNews.ro a anunțat în premieră. "Cu acordul administratorilor fondurilor de pensii, am decis creşterea capitalului social total al fondurilor cu circa 75 de milioane de euro până la 136 de milioane de euro.", a spus ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. În replică, administratorii de pensii private au transmis că 'noile modificări aduse OUG 114 sunt un pas în direcția bună'.
Guvernul Dăncilă se pregătește pentru scenariul ieșirii din piață a administratorilor din Pilonul II de pensii și controlul celor 11 miliarde de euro din acest sistem Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență prin care să rezolve un vid legislativ din Pilonul II de pensii, respectiv situația în care ies din piață toate cele șapte companii care gestionează cele peste 11 miliarde de euro ale celor peste 7,3 milioane de români. Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, controlat de ASF, va putea desfășura și activitatea de administrare specială a activelor administratorilor care ies din piață, potrivit unui proiect de OUG obținut de HotNews.ro.UPDATE Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici: Este o propunere făcută de ASF, aprobată astăzi în Guvern, și care nu înseamnă că cineva naționalizează ceva. Absolut deloc.
Cazul ASF vs. fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a Pilonului II de pensii: Primul termen la Înalta Curte va fi abia în noiembrie 2020 Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fixat data de 12 noiembrie 2020 în procesul ASF versus Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii, în scandalul posibilei naționalizări a pilonului II de pensii. Judecătorii Înaltei Curți vor analiza acest caz practic la 2 ani de la decizia în primă instanță, care a anulat sancțiunile ASF impuse fostei șefe a NN Pensii pentru că și-a informat clienții cu privire la discuțiile publice privind posibila naționalizare a fondurilor de pensii private.
​DOCUMENT Undă verde pentru raportarea situației românilor care renunță la Pilonul II de pensii Norma ASF privind modul de raportare a situației românilor care aleg să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta viitoarele contribuții exclusiv în sistemul public de pensii a fost publicată joi, 16 mai, în Monitorul Oficial. Actul va intra în vigoare de la 1 iulie 2019.
Câți români vor să renunțe la Pilonul II pentru a-și muta contribuțiile exclusiv în sistemul public de pensii Evitarea unor pensii foarte mici a fost unul din motivele lansării în 2008 a unui sistem de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), aflat acum sub asediul modificărilor legislative ale Guvernării PSD-ALDE. Prin controversata Ordonanță a lăcomiei, li s-a dat românilor dreptul să renunțe la Pilonul II în favoarea sistemului public de pensii. Vezi în articol câți români vor să părăsească Pilonul II și ce spune ASF despre posibila retragere din piață a administratorilor de pensii private.
Activele fondurilor de pensii facultative au trecut de 2,1 miliarde de lei, la 31 martie Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de peste 2,1 miliarde de lei, la 31 martie 2019, în creştere cu 13,6% comparativ cu nivelul de la 31 martie 2018, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Documentul care schimbă controversata Ordonanță a lăcomiei a fost creat de Gheorghe Gherghina, membru în conducerea BNR Noul proiect de act normativ care modifică controversata Ordonanță 114/2014 care a suprataxat mediul de afaceri este un document creat marți, 26 martie, de Gheorghe Gherghina, membru în Consiliul de Administrație al BNR și modificat apoi de Mihaela-Gabi Ene, director general adjunct al direcției generale de trezorerie din Ministerul de Finanțe. Informațiile apar în metadatele proiectului publicat marți seara pe site-ul Ministerului de Finanțe.
Prețurile RCA ar putea crește în următoarele șase luni: Noile tarife de referință sunt semnificativ mai mari, cu excepția mașinilor cu capacitate mare ASF a afișat miercuri noile tarife de referință RCA, la care se vor raporta asigurătorii atunci când vor face noile prețuri pentru polițele RCA, acestea fiind semnificativ mai mari decât cele stabilite în luna octombrie 2018. Spre exemplu, șoferii cu vârste între 31-40 de ani care dețin autoturisme cu o capacitate cilindrică de 1401-1600 cmc au plătit în a doua jumătate a anului trecut o primă medie RCA de 625 de lei, cu 13% mai puțin decât tariful de referință care era până acum 716 lei. Noul tarif de referință anunțat azi de ASF a crescut la 908 lei.
Teodorovici: Joi o să am o discuţie cu cei de la Pilonul II. Sper să ajungem la un consens Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se va întâlni joi cu administratorii fondurilor de pensii administrate privat, Pilonul II, conform propriilor afirmații, potrivit Mediafax. Două probleme au fost ridicate de administratorii fondurilor Pilon II: mărimea capitalului, respectiv majorarea contribuției la capital care trebuie să fie făcută în acest an; perioada de un an în care trebuie să fie făcută această majorare.
​DOCUMENT Cum a motivat CCR respingerea sesizărilor privind neconstituționalitatea numirii unor membri ai noii conduceri ASF 'Experiența de cadru didactic în domeniul studiilor economice' a lui Leonardo Badea, numit președinte al ASF, și a Aurei Socol, numită membru neexecutiv în ASF, 'constituie deopotrivă experiență în domeniul financiar în sensul textului constituțional de referință.", arată Curtea Constituțională în motivarea deciziei de a respinge sesizările USR și PNL privind neconstituționalitatea numirii acestora la conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pe motiv că nu ar avea experiența profesională cerută de lege. Vezi în articol și motivele pentru care CCR a respins sesizările PNL și USR cu privire la alți trei membri ai noii conduceri ASF
Germanii de la Gothaer revin cu privire la prezența viitoare pe piața asigurărilor din România: Dezvoltăm un plan de afaceri pe 3 ani pentru a ajunge pe profit Grupul german Gothaer a revenit cu precizări joi, 14 martie, în legătură cu prezența viitoare a companiei pe piața de asigurări din România, unde deține o cotă de piață de 1,93%. "După 2 luni de analiză atentă și modificări în cadrul conducerii companiei", Gothaer precizează că 'dezvoltă în prezent un nou model de afaceri mai durabil și un plan de afaceri pe 3 ani', al cărui obiectiv este trecerea pe profit. Precizările vin după ce la sfârșitul anului trecut, grupul anunța că și-a revizuit în detaliu activitățile din Europa de Est și a decis să își concentreze resursele pe piața germană.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by