ASIGURARI
Coronavirus: Administratorii de pensii private cer Bruxelles-ului să contribuie la finanțarea excepțională a relansării economiei din România, chiar dacă nu este în zona euro Administratorii fondurilor de pensii private din România, Croația și Bulgaria au solicitat luna trecută autoritatilor europene să includă Eurobondurile emise de statul român în programul de achiziții al Băncii Centrale Europene (BCE) destinat țărilor din zona euro. Dacă cererea va avea succes, titlurile de stat emise în euro de România vor fi eligibile pentru a fi cumpărate de BCE, efectul fiind injectarea în economia româneasca a miliarde de euro. Pe de altă parte, cel mai recent raport al Comisiei Europene arată că România nu mai îndeplinește niciunul dintre criteriile de aderare la Zona Euro.
Incertitudine în Parlament cu propunerea ca românii cu asigurări obligatorii de locuințe să fie despăgubiți și pentru pagubele produse de furtuni: În 11 ani nu s-a dat nicio amendă pentru lipsa acestei asigurări Românii care au asigurări obligatorii pentru locuințe ar putea fi despăgubiți și în cazul daunelor produse de furtuni, nu doar din cauza cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren, potrivit unor modificări la legea asigurării obligatorii a locuințelor, care au fost adoptate în luna aprilie de Senat. Forul decizional este însă Camera Deputaților, unde proiectul tocmai a primit aviz negativ de la una din cele trei comisii de specialitate. Amenzile ar fi eliminate din noua lege, în condițiile în care în 11 ani niciun primar nu și-a sancționat electoratul pentru lipsa acestei asigurări. Vezi în articol ce s-ar introduce în schimb pentru ca legea să fie funcțională.
​EXCLUSIV ASF vrea să ceară firmelor de asigurări să elimine limita de vârstă la asigurările de călătorii, clauză considerată faptă de discriminare / 16 firme sunt vizate de controlul ASF Schimbări majore vor avea loc în industria asigurărilor de călătorie după decizia CNCD care a stabilit că impunerea unei limite de vârstă la încheierea unei polițe este faptă de discriminare. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început verificarea tuturor firmelor de asigurare care vând în prezent polițe de asigurare de călătorii pentru a le atrage atenția că aceste produse trebuie modificate astfel încât să fie eliminată discriminarea legată de limita de vârstă, a precizat vineri pentru HotNews.ro Cristian Roșu, vicepreședintele ASF. Vezi în articol ce firme vindeau la finele anului trecut asigurări de călătorie și câte milioane de contracte sunt în vigoare.
Conflict de muncă la Omniasig VIG. Peste 700 de salariați au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă după ce negocierile salariale au eșuat / UPDATE Omniasig spune că nu a majorat salariile din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19 Vineri a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru concilierea conflictului colectiv de muncă de la nivelul Omniasig VIG S.A., companie de asigurari. Peste 700 de salariați au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă deoarece negocierile începute pe data de 5 februarie 2020, au eșuat ca urmare a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor acestora. Salariații sunt foarte nemultumiți deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creștere salarială și dorește ca în continuare timp de doi ani să nu acorde nimic. UPDATE (17:45) Omniasig VIG susține că nu a majorat salariile din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, al cărei impact este estimat în afaceri începând din trimestrul doi, dar că în ciuda acestor dificultăți nu a făcut concedieri și reduceri de salarii.
Alegeri în asociația administratorilor din pilonul II de pensii: Șefii BCR Pensii și NN Pensii vor deține principalele poziții pentru încă 3 ani Radu Crăciun, directorul general al BCR Pensii și Andreea Pipernea, directorul general al NN Pensii, își vor menține pozițiile de președinte și respectiv vicepreședinte în cadrul APAPR (Asociația care reprezintă cei șapte administratori din pilonul II din România) pentru încă 3 ani, a anunțat vineri asociația administratorilor fondurilor de pensii private.
În atenția românilor care-și fac asigurări pentru călătorii în străinătate: Impunerea unei limite maxime de vârstă este faptă de discriminare - decizie CNCD Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât miercuri, cu unanimitate de voturi, că "impunerea unei limite maxime de vârstă la încheierea unei poliţe de asigurare pentru călătorii în străinatate reprezintă faptă de discriminare". Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional.
Conflictul din piața RCA continuă: Biroul asigurătorilor auto acuză unele asociații de fake news, iar pe altele că ar fi service-uri auto deghizate în consumatori Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a atenționat vineri că atacurile asupra industriei de asigurări s-au înmulțit în ultima perioadă, existând foarte multe divergențe între service-uri și firmele de asigurări, care ar afecta în final consumatorii. Pe fondul schimbărilor la legea RCA, BAAR susține că în Parlament au apărut asociații de service-uri auto care ar fi deghizate în consumatori, în timp ce alte asociații fără specializare financiară sau în domeniul asigurărilor comunică cifre fără fundament care ar putea fi catalogate drept fake news.
​DOCUMENT Schimbări majore la legea RCA, dezbătută acum în Parlament, s-ar putea resimți în buzunarele a milioane de șoferi: Ce anomalii și abuzuri s-ar vrea corectate O adevărată înfruntare are loc în aceste zile în Parlament pe tema schimbărilor la legea RCA, pentru a respecta cerințele Comisiei Europene și a ieși astfel din procedura de infringement în care Româna se află din 2018. Un proiect inițiat de Guvern a trecut de Senat și a ajuns acum în Camera Deputaților, unde s-au adus foarte multe amendamente. Un document de peste 90 de pagini, consultat de HotNews.ro, arată un adevărat război între asigurători, pe de o parte și organizații de service-uri, transportatori auto și consumatori, de cealaltă parte, care se acuză reciproc de anomalii și abuzuri într-o piață în care sunt peste 8 milioane de polițe RCA. Adevărul este undeva la mijloc.
Impactul pandemiei de COVID-19: Mulți români afirmă că le-au scăzut veniturile și că își vor amâna vacanțele în străinătate ori achiziția de mașini sau electrocasnice - studiu Pe fondul reducerii veniturilor sau schimbării situației ocupaționale, pandemia de COVID-19 a produs modificări în percepția românilor asupra riscurilor și în comportamentul de consum, arată datele celui mai recent barometru IRES. 38% dintre românii cu vârste între 18 și 50 de ani, care au participat la sondaj, au declarat că le-au scăzut veniturile în urma decretării stării de urgență în criza COVID-19. Cei mai mulți dintre aceștia spun că își vor amâna unele achiziții ori vacanțele în străinătate în acest an. Vezi în articol mai multe grafice din studiul IRES.
În atenția șoferilor care circulă în afara României: Asigurările Carte Verde își schimbă culoarea, începând din 1 iulie 2020 Polițele de asigurare Carte Verde, atașate sau nu contractului de asigurare RCA, al căror rol este de a asigura protecție financiară pentru accidente rutiere produse în afara României, vor fi tipărite pe hârtie albă în loc de culoarea verde, așa cum este în prezent, a anunțat marți Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Romania (BAAR). Decizia de schimbare a culorii este conformă cu reglementările care guvernează Sistemul Carte Verde și polițele încheiate înainte de această dată își păstrează valabilitatea până la expirare. Vezi în articol un ghid de utilizare a poliței Carte Verde.
STB caută asigurări pentru parcul auto, călători și bagajele acestora: Ce sume se plătesc în caz de accidente și când nu se acordă despăgubiri Societatea de Transport București (STB) vrea să cumpere asigurări RCA și CASCO pentru vehiculele sale, precum și servicii de asigurare a călătorilor și bagajelor acestora, contract cu o valoare estimată la peste 12,4 milioane de lei (fără TVA), potrivit unei licitații deschise lansate sâmbătă în Sistemul electronic de achiziții publice. În caz de accidente pentru fiecare persoană afectată, polița va asigura plata a 4.000 de lei pentru invaliditate permanentă, 2.000 de lei în caz de deces, 150 lei/zi cheltuieli medicale pe o perioadă de maxim 45 zile și acordarea a 100 de lei pentru bagaje. Vezi în articol situațiile în care nu se vor acorda despăgubiri.
Opt organizații cer numirea unui nou președinte la ASF: Daniel Zamfir ar fi cel mai potrivit candidat - susțin acestea Opt organizații care reprezintă consumatori, transportatori auto, brokeri în asigurări ori profesioniști independenți au transmis miercuri o scrisoare deschisă către Parlament în care solicită numirea unui nou președinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), post rămas vacant după plecarea lui Leonardo Badea în toamna anului trecut la BNR. Dintre numele vehiculate în mass-media, susțin organzațiile, "doar unul ar avea profilul potrivit" - Daniel Catalin Zamfir, fostul liberal trecut între timp la PSD, care este acum președintele Comisiei Economice a Senatului. Organizațiile își motivează cererea prin faptul că ASF s-ar afla într-o criză de autoritate.
Coronavirus: Societatea care gestionează asigurarea obligatorie a locuințelor din România a donat 500.000 de lei către Spitalul Județean de urgență Brașov Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care gestionează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor din România, a anunțat miercuri că a donat 500.000 de lei pentru dotarea cu tehnică medicală a secției de terapie intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, o măsură menită să sprijine cadrele medicale în lupta cu pandemia de coronavirus. PAID, formată prin asocierea mai multor societăți de asigurare care încheie asigurări obligatorii de locuințe, amintește că Brașov este județul cu cel mai mare grad de cuprindere în asigurare a locuințelor împotriva dezastrelor naturale după București.
Scandalul posibilei suspendări a contractelor RCA: ASF respinge acuzațiile transportatorilor pe care-i acuză de necunoaștere sau rea-credință Într-un comunicat de presă de 7 pagini, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins joi punctual mai multe acuzații care i-au fost aduse recent de confederația transportatorilor auto COTAR în scandalul posibilei suspendări a contractelor RCA. ASF susține că poziția transportatorilor este construită pe date disparate, interpretate în mod eronat, ceea ce ar denota absența unor cunoștințe elementare despre funcționarea pieței asigurărilor.
Allianz-Tiriac Asigurări anunță că a plătit despăgubiri de 784 de milioane de lei în 2019 Allianz-Țiriac Asigurări a anunțat marți că anul trecut a înregistrat venituri din primele brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creștere cu 3,6% față de 2018 și un profit operațional de aproximativ 134 milioane de lei. Potrivit companiei, vânzările de asigurări de viață și de sănătate le-au depășit pe cele RCA anul trecut, iar valoarea totală a despăgubirilor plătite clienţilor şi terţilor a însumat aproximativ 784 milioane de lei.
Posibila suspendare a contractelor RCA a declanșat un război al acuzațiilor de dezinformare între transportatori și asigurători: ASF, acuzată că ține partea firmelor de asigurări Proiectul suspendării contractelor RCA, transmis recent Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declanșat un război al acuzațiilor de dezinformare între transportatori și asigurători. Supărați că în scrisoarea către Executiv, ASF prevestește, fără un studiu de impact, creșterea prețurilor RCA, transportatorii au lansat un val de acuzații la adresa autorității și a firmelor de asigurări. De cealaltă parte, asigurătorii spun despre transportatori că nu înțeleg costurile și rezervele tehnice din spatele unei asigurări și avertizează că suspendarea RCA fără predarea plăcuțelor de înmatriculare va afecta grav industria și pe păgubiții RCA.
NN donează ventilatoare mecanice în valoare de un milion de lei Spitalului Clinic Colentina din București NN, cel mai mare asigurător de viață din țară, a anunțat miercuri că se implică în limitarea efectelor Covid-19 și donează ventilatoare mecanice în valoare de un milion de lei Spitalului Clinic Colentina București. Achiziția aparatelor de ventilație va fi coordonată de Crucea Roșie Română, partenerul oficial al Guvernului României în perioada epidemiei, se arată în comunicatul de presă.
Metropolitan Life a donat 1 milion de lei pentru sprijinirea eforturilor de combatere a coronavirusului Metropolitan Life, una dintre principalele companii de asigurări de viață și pensii private, a anunțat miercuri că s-a alăturat campaniei „Donează pentru linia întâi" și a donat 1 milion de lei pentru sprijinirea eforturilor de combatere a coronavirusului.
DOCUMENT Suspendarea contractelor RCA: ASF a atenționat Guvernul că măsura ar putea avea ca efect creșterea prețurilor RCA Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenționat joi Guvernul că 'măsura suspendării contractelor RCA ar putea avea ca efect creșterea primelor de asigurare RCA la nivelul întregii piețe din România', se arată într-o comunicare oficială obținută de HotNews.ro. ASF susține că această creștere a prețurilor s-ar putea produce "ca urmare a necesității transferării costurilor suspendării contractelor RCA în costurile viitoarelor cotracte încheiate", dar și din cauza daunelor din "evenimente în care ar putea fi implicate vehicule neasigurate sau cu contracte RCA suspendate".
EXCLUSIV Guvernul, avertizat să nu decidă suspendarea contractelor RCA, fără depunerea plăcuțelor de înmatriculare: Unii vor conduce și vor face daune de milioane de lei, iar riscul va fi sistemic Suspendarea contractelor RCA ale unor transportatori, fără obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare, a certificatului de înmatriculare şi a depozitării vehiculului în afara domeniului public va pune în pericol toată industria de asigurări, atenționează asigurătorii într-o scrisoare transmisă luni Guvernului, document obținut de HotNews.ro. Pentru a reduce costurile, unii vor cere suspendarea RCA, chiar dacă situaţia lor economică nu o impune și chiar fără a asigura retragerea temporară a vehiculului din trafic. Rezultatul ar putea fi daune de milioane de lei și un risc sistemic. Vezi integral în articol scrisoarea asigurătorilor privind pericolul suspendării RCA, dar și soluțiile propuse în schimb.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by