ASIGURARI
Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre pensiile private (7) Nu existenta in sine a contractului de munca va da dreptul/va obliga sa optati pentru un fond de pensii administrat privat, ci faptul ca sunteti asigurat in sistemul public de pensii. In episodul 16 al ghidului de pensii private obligatorii gasiti detaliate categoriile de persoane care contribuie la sistemul public de pensii fara a lucra in baza unui contract de munca.
Cum se poate trece de la o schema de pensii la alta O noua directiva europeana, aflata in dezbaterea Parlamentului European, urmareste facilitarea liberei circulatii a fortei de munca prin stabilirea unor standarde minime de achizitionare si conservare a dreptului la pensiile suplimentare. Directiva se va aplica tuturor schemelor care ofera pensii in completarea (suplimentarea) pensiei de stat, cum este in cazul Romaniei Pilonul II pensii private obligatorii.
ING, Allianz-Tiriac si Generali domina piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri ca a validat peste 2,2 milioane de adeziuni la sistemul de pensii private obligatorii, in urma analizei celor patru rapoarte bilunare transmise de administratorii de fonduri in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie. ING, Allianz-Tiriac si Generali ocupa primele trei locuri in topul administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii, cu cele mai multe adeziuni valide.
Dezbatere publica: Transparenta sistemului pensiilor private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat in dezbatere publica norma privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor private. Pot participa toti cei interesati.
Piata asigurarilor ar putea ajunge la 7,5 miliarde euro peste 10 ani Volumul de prime brute subscrise pe piata asigurarilor din Romania ar putea creste, in zece ani, pana la 7,5 miliarde euro, a declarat vineri Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Potrivit acestui scenariu, ponderea asigurarilor de viata ar putea urca de la 18,5% in 2007 la 45% in 2017.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by