ASIGURARI
Punctul de pensie se majoreaza cu 7,4% in ianuarie  Punctul de pensie se va majora, de la inceputul anului viitor, cu 7,4%, de la 541 lei la 581,3 lei, valoarea acestuia urmand a ajunge la 37,5% din salariul mediu pe economie, potrivit lui Paul Pacuraru, ministrul Muncii, citat de NewsIn. De aceasta majorare vor beneficia atat pensionarii din sistemul public, cat si cei din agricultura.
ING Fond de Pensii pluseaza: 1,3 milioane clienti la pensiile private obligatorii ING Fond de Pensii a anuntat, miercuri, depasirea numarului tinta de adeziuni pentru pensiile private obligatorii, in prezent avand peste un milion de clienti. Administratorul si-a propus initial atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii (17 ianuarie 2008). Oficialii companiei estimeaza acum atragerea a 1,3 milioane clienti pana la finalul perioadei de aderare.
Intrebari privind stabilirea si plata pensiilor private obligatorii  Dreptul la pensia privata se deschide de la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta in sistemul public.
Allianz Tiriac Pensii Private a atras peste 750.000 semnaturi la pensiile private obligatorii Allianz Tiriac Pensii Private a strans, in primele trei luni ale campaniei pentru aderarea la sistemul de pensii private obligatorii, peste 750.000 semnaturi, si estimeaza ca va depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 participanti pana la finele perioadei initiale de aderare, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.
Organele de cercetare penala alertate pentru 158 de sesizari de semnaturi false pe piata pensiilor private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inregistrat, in perioada 17 septembrie – 13 decembrie a acestui an, un numar de 433 sesizari referitoare la procesul de aderare initiala, iar pentru 158 dintre acestea s-a dispus sesizarea organelor de cercetare penala pentru infractiuni ce vizeaza fals de semnaturi şi uz de fals, informeaza un comunicat de presa al arbitrului pietei de pensii private obligatorii.
Raspunsuri la intrebari privind siguranta fondurilor de pensii si procedura de administrare speciala Toate entitatile de pe piata pensiilor administrate privat (administratorul, fondul de pensii, depozitarul, auditorul, agentul de marketing) sunt autorizate/avizate de catre CSSPP...
Omniasig se asteapta la venituri de cinci milioane euro din vanzarea de polite RCA Compania de asigurari Omniasig-Vienna Insurance Group estimeaza ca va incasa cinci milioane euro din vanzarea politelor de raspundere civila auto (RCA) ca urmare a unui parteneriat incheiat luni cu reteaua Carrefour, potrivit NewsIn. Cele doua societati vor lansa din 15 decembrie mai multe tipuri de asigurari destinate populatiei, iar politele, printre care RCA, Casco, asigurari de locuinte, de bunuri si asigurari de calatorie, vor putea fi incheiate la standurile plasate in reteaua de magazine a Carrefour.
Barometrul European al Pensiilor Un top al celor mai sustenabile scheme europene de pensii plaseaza in topul tarilor in care pensionarii traiesc peste limita decentei Danemarca, Estonia, Irlanda, Letonia si Olanda.
AG2R Fond de Pensii - una din companiile suspectate de practici anticoncurentiale Consiliul Concurentei a efectuat marti o inspectie la sediul AG2R Fond de Pensii, scopul acesteia fiind de a verifica legaturile sau contactele pe care compania le-ar avea cu societati concurente si care ar putea duce la intelegeri privind practici anticoncurentiale, se arata intr-un comunicat al administratorului de fond de pensii.
Raspunsuri la intrebari privind contributiile la fondurile de pensii administrate privat Ce se intampla daca nu mai platesc contributia la CAS, deci nici pe cea la fondul de pensii privat? Cand si cum se transfera contributia de la angajator la administratorul fondului de pensii? Ce se intampla in cazul neachitarii la termen a contributiei? Cititi raspunsurile la unele dintre cele mai frecvente intrebari privind fondurile de pensii administrate privat.
Raid al Consiliului Concurentei la companiile de asigurari Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat, in data de 4 decembrie, inspectii inopinate la o parte dintre actorii de pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) din Romania, la companiile-mama ale acestora, precum si la asociatiile profesionale din acest domeniu, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In comunicat nu se mentioneaza insa care sunt companiile care au fost controlate in cadrul acestor inspectii.
Marketingul pensiilor private: Cine poate fi agent de marketing in Romania Expertul in pensii private Mihai Seitan (foto) prezinta agentii de marketing, atributiile acestora si interdictiile care li se aplica in procesul recrutarii de participanti la fondurile de pensii administrate privat.
Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre pensiile private (7) Nu existenta in sine a contractului de munca va da dreptul/va obliga sa optati pentru un fond de pensii administrat privat, ci faptul ca sunteti asigurat in sistemul public de pensii. In episodul 16 al ghidului de pensii private obligatorii gasiti detaliate categoriile de persoane care contribuie la sistemul public de pensii fara a lucra in baza unui contract de munca.
Cum se poate trece de la o schema de pensii la alta O noua directiva europeana, aflata in dezbaterea Parlamentului European, urmareste facilitarea liberei circulatii a fortei de munca prin stabilirea unor standarde minime de achizitionare si conservare a dreptului la pensiile suplimentare. Directiva se va aplica tuturor schemelor care ofera pensii in completarea (suplimentarea) pensiei de stat, cum este in cazul Romaniei Pilonul II pensii private obligatorii.
ING, Allianz-Tiriac si Generali domina piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri ca a validat peste 2,2 milioane de adeziuni la sistemul de pensii private obligatorii, in urma analizei celor patru rapoarte bilunare transmise de administratorii de fonduri in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie. ING, Allianz-Tiriac si Generali ocupa primele trei locuri in topul administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii, cu cele mai multe adeziuni valide.
Dezbatere publica: Transparenta sistemului pensiilor private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat in dezbatere publica norma privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor private. Pot participa toti cei interesati.
Piata asigurarilor ar putea ajunge la 7,5 miliarde euro peste 10 ani Volumul de prime brute subscrise pe piata asigurarilor din Romania ar putea creste, in zece ani, pana la 7,5 miliarde euro, a declarat vineri Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Potrivit acestui scenariu, ponderea asigurarilor de viata ar putea urca de la 18,5% in 2007 la 45% in 2017.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by