Auto
Ce SUV-uri au cumparat romanii
Foto: APIA

Piața auto își revine, chiar dacă este mult sub nivelul de anul trecut - Ce mașini au cumpărat românii

de Vlad Barza HotNews.ro
Deși în iulie s-au înmatriculat cu 44% mai puține mașini decât în iulie 2019, piața auto locală este în revenire și luna trecută a fost a treia consecutivă de creștere, după ce aprilie a fost extrem de slabă. La șapte luni, piața este cu 34% sub nivelul anul trecut, dar mașinile electrice au avut cel mai bun an din istoria lor, cu un avans de 39%.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Ce mașini au cumpărat europenii în iunie. Dacia a avut două modele în top 10, iar Ford Puma produs la Craiova și-a găsit peste 10.000 de unități

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 28 Iul 2020 Economie | Auto
În Europa, piața totală a scăzut cu 24% în iunie și la mărcile auto scăderile au fost între 15% și 40%, dar în top 10 al celor mai vândute modele de pe continent au intrat și Sandero și Duster, arată datele JATO. SUV-urile au atins o cotă de 40%, iar Ford Puma de Craiova și-a găsit peste 10.000 de clienți.
Microlino
Foto: Micro Mobility

Microlino: un fel de BMW Isetta adus la viață de inventatorul trotinetelor moderne

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Iul 2020 Economie | Auto
Microlino este o mașină de oraș mică, cu două locuri, încadrată la categoria cvadriciclu. Din punctul de vedere al legislației este la fel ca Renault Twizy Z.E., având omologare L7e. Designul său amintește puternic de modelul BMW Isetta, lansat de BMW în anii ’50. La acea vreme era un răspuns la criza petrolului. Microlino poate avea două versiuni de baterie și atinge o viteză maximă de 90 km/h.
Gama Dacia
Foto: Dacia

Dacia a avut anul trecut afaceri și profit în scădere. Cum arată cifrele pe ultimii șase ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 23 Iul 2020 Economie | Auto
​Automobile Dacia a avut o cifră de afaceri de 24,6 miliarde lei anul trecut, în ușoară scădere față de 2018, iar profitul net a scăzut cu aproape 13%. Anul acesta va fi cu scăderi mult mai dure din cauza pandemiei, dovadă fiind și faptul că livrările pe plan mondial au scăzut cu 46%. În articol puteți vedea cum au fost cifrele Dacia în ultimii șase ani.
Samsung Galaxy Z Flip 5G
Foto: Samsung

Samsung a prezentat versiunea 5G a telefonului pliabil Galaxy Z Flip

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2020 Economie | Auto
Samsung Electronics a prezentat miercuri noul Galaxy Z Flip 5G, la cinci luni de la prezentarea prmei versuni a acestui telefon pliabil. Telefonul are ecran de 6,7 inci, cântărește 183 de grame și va fi disponibil începând cu 7 august pe câteva piețe. Prețul din SUA va fi 1.449 dolari, cu 70 de dolari peste versiunea ”non 5G”. Va fi disponibil în două variante de culoare, cu denumirile comerciale ”Mystic Grey” și ”Mystic Bronze”.
Presedintele Iohannis in vizita la Ford Craiova
Foto: Ford

Ford Craiova a reluat programul de lucru în trei schimburi și anunță o investiție suplimentară de 30 de milioane de dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2020 Economie | Auto
Ford România anunță astăzi că, începând din data de 20 iulie, angajații Fabricii de Producție Vehicule din Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de producție este acum la aproape același nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei. Ford anunță demararea unei investiții suplimentare, de 30 de milioane de dolari, într-o nouă linie de presaj, iar uzina va începe în acest an și producția de serie a modelului Puma ST, primul vehicul al diviziei Ford Performance produs vreodată în România.
Dacia Duster
Foto: Dacia

Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 46% în prima jumătate a anului

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 20 Iul 2020 Economie | Auto
În contextul pandemiei de Covid-19, Grupul Renault a vândut 1.25 milioane vehicule în prima jumătate din 2020, cu o redresare comercială puternică în luna iunie. La nivel de grup scăderea a fost de 35%, iar la brandul Dacia, de 46%. Singurul punct pozitiv ține de vânzările mașinii electrice Renault Zoe care au atins un nou record de 42.000 în lume.
Dacia Spring
Foto: Dacia/Renault via 12365 auto.com

Dacia Spring 2021: un design surprinzător pentru cea mai ieftină mașină electrică din Europa

de A.Th.C HotNews.ro HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Iul 2020 Economie | Auto
Dacă James May ar prezenta Top Gear în loc de The Grand Tour, ar fi foarte entuziasmat de producătorul român autor al hatchback-ului subcompact Spring. „Vești excelente! Dacia Spring va veni foarte curând”, ar spune el, adăugând că modelul va intra în producție în 2021.

Masini in parcare
Foto: Aldorado10 | Dreamstime.com

Piața auto europeană a scăzut cu 22% în iunie, dar declinul este de 38% pentru primul semestru

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Iul 2020 Economie | Auto
Piața mașinilor noi din UE a scăzut cu 22% în iunie, o îmbunătățire față de -52% în mai, dar prima jumătate a anului este printre cele mai rele de când există date, piața scăzând cu 2,7 milioane de unități. Spania și Italia sunt la jumătate față de primul semestru din 2019, iar România a scăzut cu 31%. La mărci, Volkswagen are 11,6% din piață, Renault are 7,8%, iar Dacia a scăzut la 3,6%, față de 4,2% în S1 2019.
Nissan Ariya
Foto: Nissan

VIDEO Nissan lansează Ariya, SUV-ul 100% electric ce va avea și o versiune cu 500 km autonomie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Economie | Auto
Nissan a lansat primul său SUV full-electric, modelul numit Ariya care va avea autonomie între 340 și 500 km, în funcție de baterie. Mașina se va vinde mai întâi în Japonia, de la mijloc de 2021, iar în Europa de la finalul anului viitor. În Japonia prețurile pornesc de la 40.000 de euro. Reuters citează surse care spun că previziunile de vânzări pentru primul an complet nu sunt mari: 30.000 de unități.
Masina cu volan pe dreapta
Foto: Vauxhall

Mașinile cu volan pe dreapta - Ce se poate întâmpla din 2021 cu înmatricularea lor

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Auto
Vehiculele cu volan pe dreaptă provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepţia situaţiei în care perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungită, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR), citat de Agerpres.
Cele mai vandute modele auto in prima parte din 2020
Foto: APIA

Ce mașini noi s-au cumpărat in România în primul semestru - SUV-urile au 40% din piață, electricele au înregistrat un nou record, dar au abia peste 1%

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
Piața auto a mașinilor noi a scăzut cu 31% în prima jumătate a anului, arată datele APIA, iar diferitele categorii au înregistrat scăderi importante, cu excepția mașinilor electrice. Persoanele juridice au realizat 60% din achiziții în șase luni, dar în iunie cele fizice au avut pondere de 58%. Aproape un sfert dintre mașini au tracțiune integrală și dieselul are 29% din piață. La vehicule comerciale, Ford, Dacia și Mercedes-Benz au cele mai mari cifre.
Toyota Mirai
Foto: Wikipedia

De ce hidrogenul nu va reprezenta niciodată viitorul mașinilor electrice

de A. Th. C. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
Acum un deceniu se părea că sunt doi concurenți potențiali pentru înlocuirea combustibililor fosili în transportul individual – electricitatea și hidrogenul. Opțiunea pentru hidrogen avea multe argumente. Se poate umple rezervorul ca și cu combustibil fosil, dar în locul gazelor toxice eliminate prin eșapament emisiile ar fi doar vapori de apă. În comparație cu așteptarea pentru a se încărca bateria unui vehicul electric, hidrogenul părea o opțiune convenabilă.
Intr-o uzina auto
Foto: Fiat

Dacia și Ford au produs luna trecută cu 19% mai puține mașini decât în iunie 2019

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
În luna iunie au fost produse în România 35.121 autoturisme, o scădere de 19% față de iunie 2019 când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. La Dacia producția din iunie a scăzut cu 27% față de iunie anul trecut, iar la Ford scăderea procentuală a fost mai mică, arată datele ACAROM.
Masina electrica la incarcat
Foto: Nissan

Un total de 300.000 de mașini electrice pe străzi în 2030 și eliminarea a 5 milioane de autovehicule vechi din parcul auto. Care sunt propunerile APIA pentru industria auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Auto
În condițiile în care industria auto trece prin momente grele din cauza crizei Covid și în contextul în care trebuie să reducă și emisiile de CO2, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile propune ca România să-și asume o serie de obiective legate de promovarea vehiculelor electrice. APIA vine și cu un set de propuneri din partea mediului de afaceri, cum ar fi și modificarea impozitului anual pentru autovehicule, cu luarea în considerare pentru calculul acestuia a parametrilor legați de poluare sau schimbări climatice.
Gama Dacia
Foto: Dacia

Dealerii auto și producătorii vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari. Singurul document de care au nevoie

de D.D. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Auto
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.
Sistem alimentare autovehicule electrice
Foto: Phoenix Contact

România continuă eforturile pro mașini electrice mai mult ca niciodată, în pofida pandemiei: prima stație de 150 kW, plus noi jucători puternici în piață

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Auto
Eforturile pro mașini electrice continuă mai mult ca niciodată în România, în pofida pandemiei. Prima stație electrică de 150 kW, pentru autoturisme, este pusă în folosință la Târgu Mureș, Joi, 9 Iulie 2020, în rețeaua Renovatio e-charge. Trei dealeri – BMW Automobile Bavaria Băneasa; BMW Automobile Bavaria Otopeni și BMW Auto Cobălcescu – vor instala în scurt timp stații electrice de 200 kW, capabile să încarce 3 mașini electrice simultan, prin eforturile dealerilor respectivi, dar și ale Stratum Enclosures (furnizor de echipamente), TSG (partener instalare) și AG Movement (proiect/investiție). Acestea sunt doar câteva dintre informațiile cheie anunțate de oficialii acestor companii, într-o conferință energynomics.ro (Mașini electrice – distanța până la maturitate), ținută la sediul Automobile Bavaria Băneasa și transmisă online.
Trotinetle Bolt Bucuresti
Foto: Hotnews

Și Bolt introduce trotinete electrice în București. Tarifele de utilizare

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Auto
Startup-ul de servicii de transport în sistem de ridesharing Bolt introduce, de marți, și în București trotinete de închiriat prin aplicație, platforma anunțând tarifele într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Sediul Daimler din Stuttgart
Foto: Wikimedia Commons

Daimler vrea să-şi vândă fabrica din Franţa, în cadrul planului de reducere a costurilor

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Auto
Grupul auto Daimler AG a anunţat că intenţionează să vândă fabrica sa din Hambach, Franţa, ca parte a revizuirii generale a sistemului său de producţie, ceea ce va avea ca rezultat costuri legate de restructurare de 500 de milioane de euro în trimestrul doi din 2020, transmit Reuters şi Bloomberg.
Masini
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a scăzut cu 27% în iunie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Auto
​Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iunie cu 27% față de iunie 2019, atingând un volum de 10.161 unități. Astfel, pe primele șase luni din 2020, numărul autoturismelor noi înscrise în circulație a ajuns la 49.616, în scădere cu 30% față de perioada similară din 2019, se arată într-un comunicat ACAROM. A fost a doua cea mai bună lună din an, după ianuarie.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by