Auto
Dacia electric��, în 2021-2022. Anun�� oficial Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe pia���� în 2021-2022 ��i va fi o ma��in�� mic��, de ora��, reiese dintr-un anun�� oficial al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electric�� a lui Renault Twingo, numit�� Twingo Z.E., programat�� spre lansare în 2020 (o nou�� genera��ie). Cel mai probabil acest model Dacia Z.E. va fi prezentat la final de 2021, iar comercializarea efectiv�� va demara în 2022, dup�� cum reiese din anun��ul grupului auto francez (vezi foto).
Produc��ie record la Ford Craiova: 1.000 de ma��ini pe zi. Ford Puma ajunge ��i în Australia Produc��ia auto a uzinei Ford din Craiova a crescut semnificativ în ultimele luni ��i va ajunge în acest an la o caden���� maxim�� de 1.000 ma��ini pe zi, respectiv un automobil produs la fiecare 67 de secunde, a anun��at produc��torul auto american. Totodat��, uzina de motoare ajunge la o caden���� de 1.700 de motoare pe zi, respectiv un motor fabricat la fiecare 42 de secunde. Mul��umit�� celui de-al doilea model produs la Craiova, Puma, automobilele Ford produse în România vor fi livrate inclusiv în Australia. În total, 50 de ����ri vor primi automobile Ford fabricate la Craiova.
Ministrul Mediului: Programul Rabla va fi lansat în luna martie la Craiova Programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova, la Ford, iar pentru anul 2020 Guvernul vrea s�� aloce cea mai mare sum�� de pân�� acum atât pentru programul Rabla clasic, cât ��i pentru programul Rabla plus, a sus��inut vineri ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Agerpres.
Vârsta medie a ma��inilor second-hand intrate în ��ar�� în 2019 a fost de 11,2 ani. Cum difer�� pe jude��e Anul trecut au intrat în parcul auto 606.000 de ma��ini, dintre care 444.000 au fost ma��ini second-hand din import, iar vârsta medie a acestora din urm�� a fost de 11,2 ani, fa���� de 11,4 ani în 2018, arat�� o analiz�� APIA. Vechimea medie a tuturor autoturismelor nou-intrate în parcul auto, deci ��i a celor noi, a fost de 8,3 ani, mai bine decât media de 9 ani din 2018.
În România s-au înmatriculat 1.500 de ma��ini electrice anul trecut. Cum st��m fa���� de alte ����ri ��i cât a sc��zut diesel-ul În România s-au înmatriculat anul trecut 1.500 de ma��ini 100% electrice, mai mult decât dublu fa���� de 2018, iar totalul pentru UE este 290.000, arat�� datele ACEA. La nivelul UE înmatricul��rile de ma��ini electrice aproape s-au dublat, benzina a crescut cu 5%, iar diesel-ul a sc��zut cu 14%, arat�� cifrele pentru ma��inile noi. În articol pute��i vedea cum st�� România fa���� de alte ����ri ��i pute��i afla cine este noul lider la capitolul ma��ini electrice.
Peste 1.500 de vehicule electrice înmatriculate anul trecut în România, cre��tere de 148,9% În România, în 2019, au fost înmatriculate 1.506 vehicule electrice noi (un plus de 148,9% fa���� de 2018) ��i 7.467 hibride (o cre��tere de 94,2% fa���� de 2018).
Cum a ajuns Tesla Motors s�� fie evaluat�� la peste 160 miliarde dolari ���Ac��iunile Tesla Motors au crescut fantastic de mult, fiind la o cota��ie de peste trei ori mai mare decât în iulie, iar în ultimele dou�� zile avansul a fost de 36%. Tesla este printre cele mai apreciate, dar ��i printre cele mai criticate companii din lume ��i foarte mul��i au spus c�� Elon Musk nu va reu��i. Ei bine, mai mul��i factori au contribuit la cre��terea Tesla, inclusiv faptul c�� anul trecut au fost livrate 350.000 de ma��ini, a fost deschis�� fabrica din China, iar cea din Germania este ��i ea o certitudine. Acum 3-4 ani cei mai mul��i râdeau la obiectivul de 500.000 de ma��ini/an, în prezent pare fezabil ��i c�� Tesla ar putea ajunge la 2 milioane de ma��ini peste un deceniu.
Hyundai suspend�� produc��ia în Coreea de Sud dup�� ce au ap��rut mari probleme cu fluxul de componente chineze��ti, din cauza epidemiei ap��rute în regiunea Wuhan Hyundai a anun��at c��-��i întrerupe câteva zile produc��ia în Coreea de Sud din cauz�� c�� oprirea produc��iei la furnizorii din China face imposibil�� construc��ia de ma��ini. Multe companii ��i-au întrerupt produc��ia din cauza r��spândirii coronavirusului ��i mai mul��i produc��tori auto ��i-au suspendat produc��ia din lips�� de componente.
Britanicii vor s�� interzic�� din 2035 vânzarea de ma��ini pe benzin��, motorin�� ��i hibride, cu cinci ani mai repede decât era prev��zut Interdic��ia de a vinde ma��ini noi cu motoare cu combustie intern�� ar trebui mutat�� în Regatul Unit cu cinci ani, din 2040 în 2035, va anun��a mar��i premierul Boris Johnson care va prezenta planurile pentru summit-ul COP26 despre schimb��rile climatice. Mai multe ����ri vor s�� interzic�� vânzarea de ma��ini noi pe benzin�� ��i motorin��, cel mai des fiind men��ionat intervalul 2035-2040. Summit-ul ONU se va ��ine în noiembrie, la Glasgow.
Cum arat�� parcul auto na��ional - Aproape jum��tate dintre ma��ini sunt mai vechi de 16 ani, 47% sunt diesel Parcul de autovehicule a crescut cu peste jum��tate de milion de ma��ini anul trecut, la 8 milioane de unit����i, iar 86% dintre acestea sunt autoturisme. Aproximativ 4% dintre ma��ini au mai pu��in de doi ani vechime, iar 22% sunt mai vechi de 20 de ani. Diesel-ul ��i-a crescut ponderea, fiindc�� 76% dintre ma��inile SH intrate folosesc acest tip de combustibil, iar la ma��ini noi ponderea a fost de 27%. Datele au fost prezentate de APIA
Tesla consemneaz�� al doilea trimestru pe profit cu livr��ri record, ac��iunile urc�� la noi maxime Constructorul auto american Tesla a raportat, miercuri, cel de-al doilea profit trimestrial la rând pe fondul unor livr��ri record de autovehicule ��i a anun��at c�� va produce peste 500.000 de unit����i în acest an, cu o treime mai mult fa���� de cele 367.500 de ma��ini livrate anul trecut, transmite Reuters, preluat�� de Mediafax.
S��tm��renii care au ajuns cu Duster-ul la polul siberian al frigului s-au întors acas��: La -55 de grade nu supravie��uiesti mai mult de jum��tate de or��. Care au fost momentele critice Attila ��i Kinga Bertici au ajuns cu bine la Satu Mare dup�� ce au parcurs 24.000 km în 48 de zile cu Duster-ul ��i au atins cele mai reci zone locuite de pe glob, cu temperaturi de -60 de grade. "Am sim��it c�� ma��ina se rupe în dou��", spune Attila Bertici despre cea mai grea parte a drumului, singura por��iune unde ma��ina p��rea s�� cedeze, din cauza frigului extrem. "Primarul de la Oimiakon când ne-a întâlnit a spus c�� a��a idio��i ca noi nu a mai v��zut, fiindc�� pân�� ��i localnicii când merg în alt sat merg cu m��car dou�� ma��ini. S-a uitat la noi a��a urât ��i nu în glum�� ne-a zis: domnilor voi sunte��i con��tien��i de ce-a��i f��cut?!", a spus Attila Bertici, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu ma��ini electrice ��i declan��at de fake news Un nou „scandal” planeaz�� în jurul m��rcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul ma��inilor electrice ��i pornit din fake news – ��tiri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizeaz�� modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat ��i 2) liv��rile c��tre clien��i ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jum��tate de an în plus fa���� de termenul de livrare anun��at anterior. Doar c�� aceste „informa��ii” sau „��tiri” sunt false. Internetului nu pare s��-i pese, iar setea de senza��ional a publicului nu face decât s�� propulseze în online, cu viteze ame��itoare, orice zvon neconfirmat.
Toyota recheam�� 3,4 milioane de vehicule din cauz�� c�� airbag-urile s-ar putea s�� nu se deschid�� la impact. România nu este vizat�� Toyota va rechema 3,4 milioane de ma��ini la nivel mondial din cauza unei probleme electronice care poate face ca airbag-urile s�� nu se deschid�� în caz de impact, scrie Automotive News. Ma��inile sunt produse între 2011 ��i 2019 ��i cele mai multe sunt în SUA. recall-ul este unul dintre cele mai mari din istoria companiei. UPDATE Nu sunt ma��ini vizate în România.
Germania: Perchezi��ii pentru posibile fraude la soft-urile de pe motoarele diesel ale ma��inilor Mitsubishi Justi��ia german�� a f��cut mar��i zece perchezi��ii ca parte a unei anchete pentru posibile fraude în leg��tur�� cu motoarele diesel ale ma��inilor Mitsubishi, scrie AFP, care citeaz�� surse judiciare. UPDATE Sunt vitzate motoare Euro 5 ��i 6 de 1,6 litri ��i 2,2 litri. Perchezi��iile au fost f��cute la Frankfurt, Hanovra ��i Regensburg , fiind vizate ��i trei sit-uri ale Continental.
Pia��a auto mondial�� a sc��zut cu câteva milioane de ma��ini anul trecut ��i vor mai trece destui ani pân�� se va reveni la nivelul record din 2017 Pia��a auto mondial�� a sc��zut cu 4 milioane de unit����i anul trecut, spre 90,3 milioane unit����i, pe fondul sc��derilor din ����ri precum China ��i India, arat�� datele companiei de analiz�� LMC Automotive citate de CNN. Cel mai bun an al pie��ei a fost 2017 ��i estim��rile sunt c�� s-ar putea ajunge la un nivel similar cel pu��in în 2023.
���FOTOGALERIE La drum lung cu Nissan LEAF 62 kWh. Din nou la Sibiu cu o ma��in�� electric�� Nissan LEAF este una dintre ma��inile electrice aflate acum pe val în România (��i nu numai), iar bateria de 62 kWh mai nou ad��ugat�� în ofert�� vine la pachet ��i cu un motor electric mai puternic. A��adar, ingrediente suficiente pentru a-i testa promisiunile pe un traseu mai lung: Bucure��ti-Sibiu-Bucure��ti, un total de aproape 600 km. Cât consum�� LEAF? Ce autonomie real�� are LEAF? Ce plusuri ��i ce minusuri? Cum se comport��? – sunt doar câteva dintre întreb��rile la care încerc s�� v�� r��spund în acest articol-reportaj.
���VIDEO/FOTOGALERIE Test Drive cu Volkswagen Golf 8 - regele perfectibil al ma��inilor compacte Lansat ini��ial în 1974, Volkswagen Golf s-a impus, în timp, ca cel mai bine vândut automobil din Europa, iar acum a ajuns la a opta genera��ie. Stabile��te noi standarde când vine vorba de tehnologie, sistem multimedia ��i calitatea execu��iei oric��rui detaliu, dar are ��i minusuri: unele materiale plastice din interior par austere, iar versiunea electric�� dispare de tot. Am realizat acest test drive cu Volkswagen Golf 8 în Portugalia, lâng�� Porto, cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, iar acest clip video extins ar trebui s�� v�� r��spund�� la majoritatea curiozit����ilor pe care le ave��i despre Volkswagen Golf 8.
IONITY bag�� spaima în fanii ma��inilor electrice cu noile tarife: 0,79 Euro/1 kWh IONITY, una dintre marile re��ele pan-europene de înc��rcare rapid�� pentru ma��ini electrice, a anun��at un nou plan tarifar, cu costuri care merg pân�� la 0,79 Euro/1 kWh (adic�� 3,76 Lei/1 kWh). Anun��ul a stârnit un val de critici ��i nemul��umiri, utilizatorii postând sute de mesaje critice în prima or�� de la publicarea noii politici privind tarifele. La un consum mediu extraurban de 20 kWh/100 km pentru o ma��in�� electric�� obi��nuit��, parcurgerea unei distan��e de 100 km ar costa 15,8 Euro (75,3 Lei), echivalentul unui consum de circa 10-12 litri de benzin�� sau motorin�� la o ma��in�� pe combustie.
Dacia a avut cel mai bun an din istoria sa, cu livr��ri de peste 730.000 de automobile în lume. Dacia a vândut în lume 736.000 de ma��ini anul trecut, dintre care 55.000 în România, ��ara noastr�� fiind a cincea pia���� pentru marca ce produce la Mioveni, Tanger ��i Casablanca. Fran��a a fost cea mai mare pia����, cu 140.000 de ma��ini, iar Italia a fost pe doi, cu 88.000. Cre��terea s-a datorat Duster care a avut un an excelent în Europa.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by