Auto
Iulie a fost o lun�� record pentru ma��inile 100% electrice în UE. Câte modele sunt în pia���� ���Iulie a fost cea mai bun�� lun�� de pân�� acum pentru ma��inile full-electrice în UE, totalul trecând de 50.000 de unit����i. Renault Zoe ��i Hyundai Kona au fost cele mai vândute modele, iar Tesla a avut o lun�� slab�� din cauza unor întârzieri la livrarea din SUA. Per total, pia��a auto din UE ��i-a revenit fa���� de lunile anterioare, fiind cu 4% sub nivelul din iulie 2019, arat�� datele JATO.
VIDEO ���Accident BMW i3. Repara��ia Imagini inedite din service, din procesul de repara��ie al BMW i3, în urma unui accident de nivel mediu, dezv��luie construc��ia modular�� a acestui model electric. BMW i3 este o ma��in�� atipic��, având caroserie din plastic înt��rit cu fibr�� de carbon (CFRP – Carbon Fiber Reinforced Plastics), panouri de caroserie din plastic ��i zone deformabile din aluminiu ��i o��el.
Trotinetele electrice Lime - ��i pe str��zile din Cluj Românii vor da ��i la Cluj de trotinetele electrice Lime, al doilea ora�� din România în care startup-ul american va oferi spre închiriere aceste vehicule, prin intemediul aplica��iei. Lansarea Lime la Cluj-Napoca are loc miercuri, 26 august 2020, la mai bine de un an dup�� lansarea din Bucure��ti a serviciului de mobilitate urban��, care a avut loc în aprilie 2019.
Volkswagen a început produc��ia SUV-ului electric compact ID 4 care promite o autonomie de 500 km Volkswagen a început în Germania produc��ia unui model de SUV electric de la care are mari a��tept��ri: ID 4. Este al doilea model din familia ID cu care grupul german sper�� s�� ajung�� s�� vând�� un milion de ma��ini pur - electrice pe an, în 2025. ID 4 are 4,6 metri lungime, iar presa scrie c�� va urma un nou model, ID 5 care va fi un SUV cu look de coupe.
Vânz��rile de motociclete, scutere ��i ATV-uri au crescut fa���� de anul trecut. Care sunt cele mai populare m��rci Pia��a moto a început anul în for����, apoi a urmat declinul, dar ultimele dou�� luni au fost bune, astfel c�� per total, la 7 luni, vânz��rile sunt peste nivelul de anul trecut. Între ianuarie ��i iulie s-au înmatriculat în ��ar�� 1.031 de motociclete, 1.219 de ATV-uri ��i 185 de scutere, arat�� datele APIA. La motociclete conduc m��rcile BMW ��i Honda, iar la r��spândirea teritorial��, Bucure��tiul este pe primul loc, urmat de Ilfov, Cluj ��i Constan��a.
Bucharest On Track Fest 2020. Cum a fost cu ma��ina electric�� pe circuit Bucharest On Track Fest (BOTF) 2020 a strâns la linia de start motociclete, ma��ini clasice (unele de competi��ie) ��i chiar ma��ini electrice. Un prilej excelent s�� vedem ce poate ma��ina noastr�� electric�� – BMW i3 – pe circuitul de la Academia Titi Aur. Pe scurt, la categoria „Electric” am câ��tigat, iar un alt echipaj, tot cu un BMW i3, a ie��it pe locul al doilea la aceea��i categorie. Mai mult, ei chiar au câ��tigat la categoria „Youngtimer” (au concurat la mai mult de o categorie), reu��ind performan��a extraordinar�� s�� fie mai constan��i pe circuit decât toate celelalte 22 de echipaje participante – toate ma��ini pe combustie.
���VIDEO O flot�� de 35 autogunoiere Ford Trucks a fost livrat�� c��tre AVE Bihor, campionii colect��rii selective din România Un total de 35 autogunoiere Ford Trucks au fost livrate în Iulie 2020, de importatorul ��i distribuitorul CEFIN Trucks, c��tre firma de salubritate AVE Bihor, campioan�� a colect��rii selective în România. Concret, flota nou�� de camioane Ford Trucks include ��i autogunoiere bi-volum, care permit colectarea simultan�� a dou�� frac��ii. În total, AVE Bihor colecteaz�� selectiv la surs�� pe cinci frac��ii, pe un model importat din nordul Italiei, ��i reprezint�� un record pentru România.
Pia��a auto î��i revine, chiar dac�� este mult sub nivelul de anul trecut - Ce ma��ini au cump��rat românii De��i în iulie s-au înmatriculat cu 44% mai pu��ine ma��ini decât în iulie 2019, pia��a auto local�� este în revenire ��i luna trecut�� a fost a treia consecutiv�� de cre��tere, dup�� ce aprilie a fost extrem de slab��. La ��apte luni, pia��a este cu 34% sub nivelul anul trecut, dar ma��inile electrice au avut cel mai bun an din istoria lor, cu un avans de 39%.
Ce ma��ini au cump��rat europenii în iunie. Dacia a avut dou�� modele în top 10, iar Ford Puma produs la Craiova ��i-a g��sit peste 10.000 de unit����i În Europa, pia��a total�� a sc��zut cu 24% în iunie ��i la m��rcile auto sc��derile au fost între 15% ��i 40%, dar în top 10 al celor mai vândute modele de pe continent au intrat ��i Sandero ��i Duster, arat�� datele JATO. SUV-urile au atins o cot�� de 40%, iar Ford Puma de Craiova ��i-a g��sit peste 10.000 de clien��i.
Microlino: un fel de BMW Isetta adus la via���� de inventatorul trotinetelor moderne Microlino este o ma��in�� de ora�� mic��, cu dou�� locuri, încadrat�� la categoria cvadriciclu. Din punctul de vedere al legisla��iei este la fel ca Renault Twizy Z.E., având omologare L7e. Designul s��u aminte��te puternic de modelul BMW Isetta, lansat de BMW în anii ’50. La acea vreme era un r��spuns la criza petrolului. Microlino poate avea dou�� versiuni de baterie ��i atinge o vitez�� maxim�� de 90 km/h.
Dacia a avut anul trecut afaceri ��i profit în sc��dere. Cum arat�� cifrele pe ultimii ��ase ani ���Automobile Dacia a avut o cifr�� de afaceri de 24,6 miliarde lei anul trecut, în u��oar�� sc��dere fa���� de 2018, iar profitul net a sc��zut cu aproape 13%. Anul acesta va fi cu sc��deri mult mai dure din cauza pandemiei, dovad�� fiind ��i faptul c�� livr��rile pe plan mondial au sc��zut cu 46%. În articol pute��i vedea cum au fost cifrele Dacia în ultimii ��ase ani.
Samsung a prezentat versiunea 5G a telefonului pliabil Galaxy Z Flip Samsung Electronics a prezentat miercuri noul Galaxy Z Flip 5G, la cinci luni de la prezentarea prmei versuni a acestui telefon pliabil. Telefonul are ecran de 6,7 inci, cânt��re��te 183 de grame ��i va fi disponibil începând cu 7 august pe câteva pie��e. Pre��ul din SUA va fi 1.449 dolari, cu 70 de dolari peste versiunea ”non 5G”. Va fi disponibil în dou�� variante de culoare, cu denumirile comerciale ”Mystic Grey” ��i ”Mystic Bronze”.
Ford Craiova a reluat programul de lucru în trei schimburi ��i anun���� o investi��ie suplimentar�� de 30 de milioane de dolari Ford România anun���� ast��zi c��, începând din data de 20 iulie, angaja��ii Fabricii de Produc��ie Vehicule din Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de produc��ie este acum la aproape acela��i nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei. Ford anun���� demararea unei investi��ii suplimentare, de 30 de milioane de dolari, într-o nou�� linie de presaj, iar uzina va începe în acest an ��i produc��ia de serie a modelului Puma ST, primul vehicul al diviziei Ford Performance produs vreodat�� în România.
Vânz��rile Dacia pe plan mondial au sc��zut cu 46% în prima jum��tate a anului În contextul pandemiei de Covid-19, Grupul Renault a vândut 1.25 milioane vehicule în prima jum��tate din 2020, cu o redresare comercial�� puternic�� în luna iunie. La nivel de grup sc��derea a fost de 35%, iar la brandul Dacia, de 46%. Singurul punct pozitiv ��ine de vânz��rile ma��inii electrice Renault Zoe care au atins un nou record de 42.000 în lume.
Dacia Spring 2021: un design surprinz��tor pentru cea mai ieftin�� ma��in�� electric�� din Europa Dac�� James May ar prezenta Top Gear în loc de The Grand Tour, ar fi foarte entuziasmat de produc��torul român autor al hatchback-ului subcompact Spring. „Ve��ti excelente! Dacia Spring va veni foarte curând”, ar spune el, ad��ugând c�� modelul va intra în produc��ie în 2021.
Pia��a auto european�� a sc��zut cu 22% în iunie, dar declinul este de 38% pentru primul semestru Pia��a ma��inilor noi din UE a sc��zut cu 22% în iunie, o îmbun��t����ire fa���� de -52% în mai, dar prima jum��tate a anului este printre cele mai rele de când exist�� date, pia��a sc��zând cu 2,7 milioane de unit����i. Spania ��i Italia sunt la jum��tate fa���� de primul semestru din 2019, iar România a sc��zut cu 31%. La m��rci, Volkswagen are 11,6% din pia����, Renault are 7,8%, iar Dacia a sc��zut la 3,6%, fa���� de 4,2% în S1 2019.
VIDEO Nissan lanseaz�� Ariya, SUV-ul 100% electric ce va avea ��i o versiune cu 500 km autonomie Nissan a lansat primul s��u SUV full-electric, modelul numit Ariya care va avea autonomie între 340 ��i 500 km, în func��ie de baterie. Ma��ina se va vinde mai întâi în Japonia, de la mijloc de 2021, iar în Europa de la finalul anului viitor. În Japonia pre��urile pornesc de la 40.000 de euro. Reuters citeaz�� surse care spun c�� previziunile de vânz��ri pentru primul an complet nu sunt mari: 30.000 de unit����i.
Ma��inile cu volan pe dreapta - Ce se poate întâmpla din 2021 cu înmatricularea lor Vehiculele cu volan pe dreapt�� provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excep��ia situa��iei în care perioada de tranzi��ie dintre UK ��i Uniunea European�� (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungit��, se arat�� într-un comunicat de pres�� al Registrului Auto Român (RAR), citat de Agerpres.
Ce ma��ini noi s-au cump��rat in România în primul semestru - SUV-urile au 40% din pia����, electricele au înregistrat un nou record, dar au abia peste 1% Pia��a auto a ma��inilor noi a sc��zut cu 31% în prima jum��tate a anului, arat�� datele APIA, iar diferitele categorii au înregistrat sc��deri importante, cu excep��ia ma��inilor electrice. Persoanele juridice au realizat 60% din achizi��ii în ��ase luni, dar în iunie cele fizice au avut pondere de 58%. Aproape un sfert dintre ma��ini au trac��iune integral�� ��i dieselul are 29% din pia����. La vehicule comerciale, Ford, Dacia ��i Mercedes-Benz au cele mai mari cifre.
De ce hidrogenul nu va reprezenta niciodat�� viitorul ma��inilor electrice Acum un deceniu se p��rea c�� sunt doi concuren��i poten��iali pentru înlocuirea combustibililor fosili în transportul individual – electricitatea ��i hidrogenul. Op��iunea pentru hidrogen avea multe argumente. Se poate umple rezervorul ca ��i cu combustibil fosil, dar în locul gazelor toxice eliminate prin e��apament emisiile ar fi doar vapori de ap��. În compara��ie cu a��teptarea pentru a se înc��rca bateria unui vehicul electric, hidrogenul p��rea o op��iune convenabil��.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by