Auto
Pia��a auto european�� a crescut anul trecut - Dacia a avut cel mai bun an, ce m��rci au crescut cel mai mult ��i cine s-a dus în jos În UE s-au înmatriculat 15,3 milioane de ma��ini noi anul trecut, cu 200.000 peste 2018, iar Dacia a avut cel mai bun an de pân�� acum, cu 572.000 de unit����i. Pia��a a sc��zut în doar opt ����ri UE, iar Germania a r��mas, la mare distan����, pia��a num��rul 1. Polonia este cea mai mare pia���� din regiune, cu 555.000 de ma��ini noi. În Bulgaria s-au înmatriculat 35.000, în România 161.000, iar în Ungaria, cu 4.000 mai pu��ini.
Livr��rile Skoda au sc��zut în 2019 la 1,24 milioane de ma��ini, vânz��ri mai slabe din China Livr��rile constructorului auto Skoda, de��inut de Volkawagen, au sc��zut u��or în 2019 la 1,24 milioane de vehicule, de la 1,25 milioane în 2018, în principal din cauza vânz��rilor mai slabe din China, a declarat compania luni, potrivit Mediafax.
Alexe: Programul Rabla va începe în martie. Ne propunem s�� emitem un num��r de 60.000 de vouchere Ministrul Mediului, Costel Alexe, sus��ine c�� programul Rabla va fi reluat în luna martie, urmând s�� fie emise 60.000 de vouchere, în timp ce pentru programul Rabla Plus, ce vizeaz�� ma��inile electrice, vor fi acordate în continuare vouchere de 10.000 de euro, potrivit Mediafax.
Ce ma��ini au scos românii la vânzare pe internet în 2019 Passat ��i Golf de la Volkswagen, BMW Seria 3 ��i Audi A4 au fost cele mai populare ma��ini puse la vânzare, arat�� datele Autovit.ro care spune c�� num��rul de anun��uri a crescut cu 18%, pân�� la 265.000. Interesant este c�� 78% dintre anun��uri erau pentru ma��ini diesel, iar 20% pentru ma��ini pe benzin��, în timp ce la c��ut��ri, 44% s-au interesat de o ma��in�� pe benzin��, în timp ce 46% au c��utat ma��ini pe motorin��. “Unul dintre cele mai importante trend-uri din 2019 a fost sc��derea interesului pentru Diesel în raport cu ma��inile pe benzin��. Dac�� în anii trecu��i 2 din 3 ma��ini c��utate erau pe motorin��, în 2019 c��ut��rile în platforma Autovit.ro au fost la egalitate între cele dou�� tipuri de combustibil, spune Andrei Dumu��a, Business Manager Autovit.ro.
Pia��a ma��inilor noi a crescut cu 23% anul trecut. Cea a ma��inilor second-hand din import a sc��zut cu 6%, dar trece de 440.000 de unit����i Anul trecut în România s-au înmatriculat 161.000 de ma��ini noi, în cre��tere cu 23% fa���� de anul trecut, iar la ma��ini second-hand din import sc��derea a fost de 6%, dar total este mult peste ma��inile noi: 444.000. Reînmatricul��rile au dep����it 600.000 de unit����i.
Acuza��iile aduse sistemului japonez de justi��ie sunt ”de netolerat”, spune ministrul nipon al justi��iei Acuza��iile dure aduse sistemului japonez de justi��ie nu pot fi tolerate, a spus Masako Mori, ministrul nipon al justi��iei, r��spunzând lui Carlos Ghosn. Ministrul a mai spus c�� Ghosn ar trebui s�� apar�� în fa��a justi��iei japoneze, dar a ales în schimb s�� fug��. Reamintim c�� fostul ��ef al Renault-Nissan a criticat dur justi��ia japonez��, spunând c�� nu s-a dorit deloc s�� se afle adev��rul ��i c�� ��efii de la Nissan au colaborat cu procurorii pentru a-l ”înfunda”.
���FOTOGALERIE Cei doi români care au plecat cu Duster-ul în Siberia au ajuns la Oimiakon, ”polul” mondial al frigului Attila ��i Kinga Bertici au ajuns joi diminea���� în Oimiakon (regiunea Iaku��ia), satul cel mai rece din lume. Erau -47 de grade când au ajuns cu Duster-ul, au stat 3 ore ��i l-au întâlnit pe primarul localit����ii de 590 de locuitori, a spus Attila Bertici pentru HotNews.ro. Drumul de 11.500 km a fost o aventur��: li s-au furat actele ��i card-urile, iar ultimii 200 km au fost extrem de grei din cauz�� c�� au ajuns ��i în zone cu -50 de grade, zone unde nicio ma��in�� nu are cum s�� func��ioneze normal. Cei doi încep vineri drumul de întoarcere la Satu Mare, tot cu ma��ina.
VIDEO Carlos Ghosn a sus��inut la Beirut prima conferin���� de pres�� de dup�� evadarea din Japonia: Am fost luat în mod brutal de lâng�� familie, m�� interogau ��i 8 ore pe zi ��i doreau s�� m�� ��in�� cât mai mult la izolare/Nu sunt dictator, rece ��i lacom, cum am fost catalogat în Japonia Carlos Ghosn a sus��inut miercuri la Beirut prima conferin���� de pres�� de dup�� declan��area uria��ului scandal care l-a f��cut s�� piard�� ��efia Renault-Nissan. Este ��i prima apari��ie public�� de dup�� evadarea ”stil Hollywood” din ultimele zile din 2019. Ghosn sus��ine c�� japonezii nu au vrut în niciun moment s�� afle adev��rul ��i l-au tratat în mod ”brutal” ��i adaug�� c�� alian��a cu Fiat-Chrysler pe care ar fi dorit s�� o fac�� ar fi fost extrem de bun�� pentru Renault-Nissan. El a spus ��i c�� în 2009 i s-a propus s�� devin�� ��ef al General Motors, dar a refuzat. Ghosn a fost considerat de mul��i ca fiind cea mai puternic�� persoan�� din industria auto, iar dec��derea sa atât de rapid�� ��i cu acuza��ii grave a fost extrem de surprinz��toare.HotNews.ro a transmis LIVE TEXT conferin��a
De ce produc��ia auto german�� a atins cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani Produc��ia auto german�� a atins anul trecut cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani, iar acest lucru se întâmpl�� din cauza mai multor motive precum conflictele comerciale globale, cheltuielile mari cu electrificarea, dar ��i a cererii în sc��dere la nivel global. Produc��ia a fost la nivelul din 1996, adic�� 4,7 milioane de ma��ini, anii de maxim fiind 2011, cu 5,9 milioane ��i 2007, cu 5,7 milioane.
Programele Rabla ��i Rabla Plus vor primi finan��are ��i în acest an, promite premierul Orban Guvernul va continua s�� finan��eze Programele Rabla ��i Rabla Plus, care vor fi reluate, probabil, din luna martie, a declarat luni sear�� premierul Ludovic Orban. Programul Rabla s-a desf����urat an de an din 2005 încoace, iar Rabla Plus, pentru ma��ini electrice ��i hibride, a avut în 2019 cel mai bun an.
VIDEO Sony a surprins la târgul CES Las Vegas, prezentând o ma��in�� electric�� Sony a furnizat una dintre cele mai mari surprize ale târgului CES Las Vegas, prezentând un concept de ma��in�� electric��. Conceptul numit Vision-S con��ine zeci de senzori ��i este gândit s�� prezinte tehnologiile pe care Sony le are în produc��ie. Evident c�� nu sunt planuri ca Sony s�� intre în produc��ia de ma��ini. Conceptul poate ajunge în 4,8 secunde la 100 km/h ��i viteza maxim�� este 230 km/h.
Ru��ii de la Yandex au f��cut în Las Vegas demonstra��ii cu ma��ini autonome în care pe locul ��oferului nu st�� nimeni Yandex, supranumit ”Google-ul Rusiei” a f��cut în Las Vegas demonstra��ii cu ma��ini autonome, iar locul ��oferului a r��mas neocupat, lucru care rar s-a întâmplat în demonstra��iile de pe drumurile publice. Yandex a f��cut la final de 2017 primele teste ��i are acum 100 de ma��ini autonome ce au parcurs 2,4 milioane km. Google a f��cut peste 10 milioane km cu flota de ma��ini autonome ��i peste 25 de companii testeaz�� în SUA diverse variante.
Livr��rile de ma��ini electrice Tesla au crescut cu 50% în 2019 Tesla a raportat oficial, vineri, c�� în 2019 a livrat un num��r de automobile electrice cu 50% mai mare decât în anul 2018. Compania sus��ine c�� va produce câte 3.000 de ma��ini electrice pe s��pt��mân�� la noua sa fabric�� din China.
Dacia va începe în doi - trei ani lansarea de ma��ini hibride ��i electrice, confirm�� un oficial Renault. Ce obstacole are de dep����it marca româneasc�� Dacia va începe în 2-3 ani electrificarea gamei, a spus ��eful Renault pentru Europa care a ad��ugat îns�� c�� o ma��in�� electric�� Dacia va trebui s�� fie mai ieftin�� decât un model Renault ��i trebuie s�� p��streze situa��ia din prezent în care ma��inile Dacia sunt cu cel pu��in 20% mai ieftine decât modelele concurente, scrie Automotive News. Clien��ii Dacia vor lucruri cu totul diferite fa���� de cei ai Renault ��i diferen��a dintre cele dou�� m��rci trebuie neap��rat men��inut��, spune Philippe Buros, pre��edintele regiunii Europa la Renault. Dacia va lansa mai întâi ma��ini hibride, fiind primul pas c��tre cele electrice, a spus recent Christophe Dridi, ��eful companiei.
Ce articole auto a��i citit ��i comentat în 2019, pe 0-100.ro Un scurt bilan�� pe 2019 arat�� ce ��tiri auto a��i preferat s�� citi��i ��i s�� comenta��i pe 0-100.ro. Reiese clar c�� interesul pentru solu��iile moderne de mobilitate este uria��, v�� intereseaz�� ma��inile hibride ��i electrice, schimb��rile legislative pe tema ITP, verificarea istoricului ma��inilor rulate ��i modelele noi de ma��ini produse în România. Iat��, mai jos, cele mai citite 15 articole din 2019, precum ��i cele mai comentate 10 articole.
Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, eliberat pe cau��iune, a c��l��torit din Japonia în Liban Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a c��l��torit în Liban dup�� ce a p��r��sit Japonia, dar nu este clar cum a plecat din ��ara asiatic�� unde a fost eliberat pe cau��iune din închisoare, potrivit unor surse citate de BBC.
���30 de ani dup�� - Românii ��i ma��iniile lor - De la Aro ��i Dacia 1300, la cele mai noi electrice ��i SUV-urile de peste 150.000 euro Pu��ine domenii s-au schimbat atât de mult în trei decenii precum cel auto. În 30 de ani num��rul de ma��ini de pe str��zi a crescut de cinci ori, iar de la ��oselele pline cu Dacii am ajuns la un parc auto format din peste 40 de m��rci. Industria auto este printre pu��inele care s-au dezvoltat bine la noi în trei decenii, iar Dacia este printre rarele exemple de vechi întreprinderi care nu s-au închis, soarta fiind cu totul diferit�� la Aro. Românii au ajuns acum s�� cumpere ��i SUV-uri de peste 150.000 de euro, ��i ma��ini electrice în num��r record, dar ��i modele de peste 15.000 de euro bucata, fabricate local.
Tesla prime��te împrumuturi de peste 11 miliarde de yuani de la b��ncile chineze pentru fabrica din Shanghai Tesla a încheiat un acord cu b��ncile din China pentru o facilitate de creditare de pân�� la nou�� miliarde de yuani (1,29 miliarde de dolari) ��i un împrumut reînnoibil de pân�� la 2,25 miliarde de yuani, ambele pentru noua unitate din Shanghai, numit�� "Gigafactory", transmite Reuters, preluat�� de Agerpres.
Tesla împrumut�� 1,4 miliarde de dolari de la chinezi Produc��torul american de ma��ini electrice Tesla împrumut�� 1,4 miliarde de dolari de la mari b��nci chineze��ti pentru a-��i finan��a deschiderea noii sale fabrici din China, scrie, luni, Reuters, citând surse apropiate tranzac��iei.
���VIDEO Ford Puma de Craiova ��i Volkswagen Golf 8, 5 stele din 5 la Euro NCAP Dou�� ma��ini foarte relevante pentru pia��a din România ��i chiar ��i pentru cea european��, Ford Puma ��i Volkswagen Golf 8, au ob��inut 5 stele din 5 posibile la testele de siguran���� auto Euro NCAP – organismul european independent de certificare a siguran��ei automobilelor. Audi Q8, Nissan Juke, MG ZS (electric) ��i MG HS au ob��inut un rezultat similar, în timp ce tripleta Volkswagen e-up!, Skoda Citigo ��i SEAT Mii (versiuni restilizate) s-a ales cun un scor de 3 stele din 5. ��i modelul Aiways U5 s-a ales tot cu 3 stele din 5. Toate aceste rezultate au fost publicate de Euro NCAP în 18 Decembrie 2019.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by