Auto
Moody's a coborât ratingul Renault la ''Ba2'' cu perspectiv�� negativ�� Agen��ia de evaluare financiar�� Moody's Investors Service a coborât, joi, cu o treapt�� ratingul atribuit constructorului auto francez Renault SA, de la "Ba1" pân�� la "Ba2", perspectiva asociat�� fiind una negativ��, informeaz�� un comunicat de pres�� al Moody's.
Renault avertizeaz�� ca va avea pierderi 3,7 miliarde euro din cauza crizei de la Nissan - care închide uzina din Spania Constructorul auto francez Renault a anun��at joi c�� pierderile înregistrate de partenerul s��u japonez Nissan îi vor afecta semnificativ propriile sale rezultate financiare pe primul trimestru, o nou�� dovad�� a dificult����ilor cu care se confrunt�� alian��a dintre cei doi produc��tori auto, transmite Reuters.
Renault vrea s�� produc�� în comun cu Nissan ��i Mitsubishi jum��tate dintre modele pân�� în 2025. Cum arat�� planul de reducere a cheltuielilor Renault, Nissan ��i Mitsubishi Motors au anun��at miercuri un plan de reducere a costurilor care s�� le permit�� s�� ias�� din situa��ia financiar�� complicat��, iar tot mai multe lucruri vor fi puse la comun, ideea fiind s�� se ajung�� ca pân�� în 2025 jum��tate dintre modele s�� fie produse în comun. Fiecare marc�� devine de referin���� pentru un tip de caroserie ��i pentru o regiune, iar celelalte dou�� se bazeaz�� pe marca ”lider”. Se estimeaz�� c�� schema numit�� leader-follower va facilita reduceri de investi��ii în modele de pân�� la 40% pentru vehiculele integrate pe deplin în aceast�� nou�� schem��.
Renault va anun��a reducerea efectivelor din Fran��a cu 5.000 de oameni - pres�� Renault va anun��a planul de restructurare care s��-i asigure supravie��uirea pe mai departe, iar una dintre m��suri este reducerea cu 5.000 de persoane a efectivelor din Fran��a, scrie Le Figaro. Se vor face ��i schimb��ri la activitatea uzinelor, în ideea de investi��ii mai mari în ma��inile electrice ��i hibride. ”Dac�� ar refuza aceast�� transformare, Renault risc�� s�� dispar��”, a spuse recent ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire.
Volkswagen se preg��te��te s�� încheie cea mai mare investi��ie în produc��ia de vehicule electrice în China Produc��torul auto Volkswagen AG se afl�� în discu��ii pentru încheierea celei mai mari oferte de investi��ii cu una dintre firmele de vehicule electrice din China (EV), potrivit unor surse citate de Reuters, în timp ce produc��torul auto german încearc�� s�� intre puternic pe mai multe pie��e din lume cu vehicule ecologice.
Fran��a anun���� un plan de salvare de 8 miliarde de euro pentru industria auto Guvernul francez a anun��at un plan de salvare de 8 miliarde de euro pentru industria auto, puternic afectat�� de pandemie, anun���� BBC.
Fran��a î��i propune s�� devin�� principalul produc��tor de ma��ini ecologice din Europa / ”Ambi��ia” lui Macron Pre��edintele francez Emmanuel Macron a declarat c�� ”are ambi��ia” ca Fran��a s�� produc�� peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice ��i hibride, în urm��torii cinci ani ��i s�� devin�� astfel cel mai mare produc��tor de ma��ini eco din Europa, potrivit Le Figaro.
WSJ: Renault ��i Nissan preg��tesc reduceri de costuri de miliarde Alian��a Renault - Nissan urmeaz�� s�� dezv��luie, în aceast�� s��pt��mân��, un plan de reducere a costurilor cu miliarde de dolari iar Nissan încearc�� s�� î��i reduc�� capacitatea de produc��ie cu înc�� un milion de vehicule, potrivit unor susrse familiarizate cu planurile, citate de Wall Street Journal.Probleme la Renault: Guvernul francez cere companiei s�� nu mai investeasc�� în uzinele din alte ����ri
Dacia produce la 85% din capacitate la Mioveni. Proiectul de extindere a uzinei r��mâne suspendat. Ce spune ��eful companiei despre eventuale disponibiliz��ri Dacia a tot crescut produc��ia auto de când a reluat-o ��i a ajuns la 1.200 de ma��ini/zi, dar nu se ��tie când va atinge maximul, totul depinzând de cererea de ma��ini în UE ��i de cum vor ajuta guvernele achizi��ia de ma��ini. Dacia avea un proiect de 100 milioane euro pentru cre��terea cu 15% a capacit����ii de produc��ie, o parte din el s-a f��cut, iar restul r��mâne suspendat, cum a anun��at compania în februarie, spune Christophe Dridi, ��eful Dacia. Despre posibile concedieri, Dridi spune c�� nu sunt planuri în acest sens ”dar trebuie s�� ne ajute ��i pia��a”.
��eful Aston Martin p��r��se��te compania. El ar putea fi înlocuit de directorul Mercedes-AMG Andy Palmer, directorul executiv al Aston Martin pleac�� de la conducerea produc��torului auto ��i ar putea fi înlocuit de Tobias Moers, CEO al Mercedes-AMG, potrivit unor surse citate de Reuters.
Probleme la Renault: Guvernul francez cere companiei s�� nu mai investeasc�� în uzinele din alte ����ri Guvernul de la Paris vrea ca Renault s�� nu-��i mai dezvolte capacitatea de produc��ie peste hotare, în schimbul pachetului de salvare de cinci miliarde de euro, a afirmat duminic�� ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne, transmite Reuters.
Cum a ajuns Renault din nou într-o situa��ie critic�� ��i salvarea ce ar putea veni de la statul francez Renault are din nou nevoie de ajutorul statului francez, iar de data aceasta lucrurile sunt ��i mai complicate decât în alte situa��ii dificile din istoria m��rcii, fiindc�� se vorbe��te de posibila închidere a unor uzine din Fran��a, lucru de care statul nici nu vrea s�� aud��. Înc�� dinainte de scandalul Ghosn, Renault suferea, iar ac��iunile au sc��zut dur în ultimii doi ani. În articol pute��i citi despre cum Renault a ajuns din nou într-o situa��ie extrem de grav��.
Pia��a auto se va contracta anul acesta, iar vânz��rile de ma��ini electrice vor sc��dea cu 18% Vânz��rile de ma��ini cu motoare cu combustie vor sc��dea cu 23% în 2020, iar pia��a ma��inilor electrice se va contracta cu 18%. Ma��inile electrice vor ajunge s�� ocupe 31% din parcul auto peste 20 de ani, potrivit Mediafax.Ce ma��ini noi au cump��rat românii într-unul din cei mai ciuda��i ani de când exist�� date despre pia��a auto
Renault vrea s�� renun��e la 400 de oameni de la uzina din Slovenia, din cauza sc��derii cererii Renault inten��ioneaz�� s�� reduc�� efectivele uzinei din Novo Mesto (Slovenia), dup�� ce vânz��rile modelului Clio au fost afectate de uria��a criz�� sanitar��. Planul ar fi o reducere cu peste 10% a num��rului de angaja��i la uzina care produce anual peste 200.000 de ma��ini.
Vânz��rile de automobile electrice scad în acest an, dar mai pu��in fa���� de celelalte vehicule Înmatricul��rile globale de automobile electrice urmeaz�� s�� înregistreze un declin de 18% în acest an, îns�� este vorba de o contrac��ie mai mic�� fa���� de cea înregistrat�� de automobilele echipate cu motoare cu combustie intern��, au anun��at mar��i anali��tii de la BloombergNEF (BNEF), transmite Reuters.
Vânz��rile Dacia în Europa au sc��zut cu 53% în primele luni ale anului Vânz��rile Dacia în Europa, în primele patru luni ale anului, au sc��zut la 93.258 unit����i, un minus de 53% fa���� de perioada ian-apr 2019, informeaz�� ACAROM - Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania si ACEA.
Ce ma��ini noi au cump��rat românii într-unul din cei mai ciuda��i ani de când exist�� date despre pia��a auto Anul 2020 a demarat cu patru luni consecutive de sc��dere în România, dup�� ce ��i în luna aprilie, se consemneaz�� (ca de altfel, în întreaga Europ��) o sc��dere a pie��ei totale comparativ cu luna similar�� a anului anterior, de data aceasta mai puternic��, respectiv –52,6%. Unele m��rci au sc��zut cu 50%, altele au reu��it s�� creasc��, ma��inile electrice sunt pe plus, iar SUV-urile au sc��zut mai pu��in decât media pie��ei, arat�� datele APIA.
Ford a donat 22.000 de viziere produse la fabrica sa din Craiova. Pe 4 mai s-a reluat produc��ia auto, dar se va atinge maximul în câteva luni Ford România anun���� c�� ieri, peste 22.000 de viziere fabricate la uzina din Craiova în timpul st��rii de urgen����, au fost donate la 40 de institu��ii publice locale. Ford Craiova a reluat produc��ia de vehicule ��i de motoare în data de 4 mai, în mod etapizat, cu aproximativ jum��tate din angaja��ii companiei, care lucreaz�� într-un singur schimb, asigurând în acela��i timp distan��area social�� ��i implementarea protocoalelor de s��n��tate ��i siguran���� la locul de munc��. Ford Craiova continu�� s�� creasc�� treptat volumele sale de produc��ie în urm��toarele câteva luni, înainte de reluarea complet�� a acesteia.
Trotinetele Lime se întorc pe str��zile din Bucure��ti Startup-ul de mobilitate urban�� cu trotinete electrice Lime î��i reia, de vineri, 15 mai, activitatea în Bucure��ti, cu o serie de m��suri ��i recomand��ri de siguran���� anti-coronavirus COVID-19 pentru utilizatori, a anun��at firma american��.
Revenirea nu va fi rapid�� - Volkswagen încetine��te din nou produc��ia, din cauza cererii reduse Volkswagen va încetini produc��ia timp de patru zile la uzina din Wolfsburg, unde lucrul fusese reluat pe 27 aprilie, de data aceasta problema fiind cererea sc��zut��. Optimi��tii sperau într-o revenire rapid��, dar lucrurile nu stau deloc bine. Produc��torii auto germani sper�� ca statul s�� dea drumul unui program de tip Rabla asem��n��tor cu cel din 2009. Autorit����ile au refuzat îns�� ��i se vor purta noi discu��ii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by