Auto
Elon Musk a anun��at unde va fi prima fabric�� european�� a Tesla Elon Musk a anun��at în Germania c�� prima fabric�� european�� a companiei va fi construit�� lâng�� Berlin. De câ��iva ani se vorbe��te de acest�� fabric��, s-a vehiculat ��i Slovacia, iar pe plan local au fost oameni care au sperat c�� România ar putea fi aleas��. Fabrica va construi noul SUV Model Y, dar ��i baterii pentru ma��inile electrice. Tesla a reu��it în dou�� trimestre din acest an s�� livreze peste 90.000 de unit����i, iar în ultimul an a livrat peste 340.000 de ma��ini.
Ford Puma de Craiova se lanseaz�� de la 16.500 Euro. Mai târziu pre��ul ar putea fi modificat Modelul Ford Puma, produs exclusiv în Craiova, se lanseaz�� pe pia��a din România de la 16.500 Euro cu TVA (13.865 Euro f��r�� TVA), îns�� ulterior va deveni mai scump, conform listei de pre��uri ��i ofertelor transmise presei, dealerilor ��i clien��ilor de c��tre Ford România. Acest pre�� s-ar putea modifica dup�� ce oferta de lansare va expira, configura��ia în cauz�� având un pre�� de list�� de 20.250 Euro cu TVA (17.016 Euro f��r�� TVA), cu aproape 23% mai mult. Versiunea de echipare ST Line va fi disponibil�� din Februarie 2020, iar cutia de viteze automat�� cu 7 trepte din Mai 2020.
PNL, despre taxa auto: ���Noul guvern nu se va gr��bi cu o nou�� “tax�� de poluare” sau “tax�� de mediu” ”Noul Guvern nu se va gr��bi cu o nou�� “tax�� de poluare” sau “tax�� de mediu” pentru a nu se ajunge, din nou, în situa��ia de a restitui miliarde de lei, bani încasa��i de la cet����eni pe taxe ce au fost declarate ulterior nelegale de c��tre Curtea European�� de Justi��ie”, a reac��ionat PNL pe Facebook care contest�� informa��iile ap��rute în pres�� c�� se lucreaz�� la introducerea unei taxe pentru ma��inile la prima înmatriculare.
���VIDEO Volkswagen ID.3. L-am rezervat. Cum? De ce? Cât cost��? Volkswagen ID.3 are, oficial, pre��uri pentru România, iar echiparea de baz�� include dot��ri nesperate pentru o versiune de intrare în gam��. Pre��ul? 36.000 Euro, cu tot cu TVA ��i f��r�� niciun fel de ecobonus sau reducere. Adic�� un pre�� aflat semnificativ sub pragul de 40.000 Euro, orientativ, anun��at de Volkswagen anterior. Am plasat precomanda pentru ID.3 înc�� din 8 Mai 2019, în primele ore ale startului precomenzilor. Iat�� cum am procedat, de ce am ales ID.3 ��i cât cost�� toate cele trei versiuni disponibile pe pia���� în primul an, sub numele 1ST Edition.
#RomanianRoads: Ford Fiesta ST, americanul de bani gata Am petrecut ziua a cincea din #RomanianRoads al��turi de Ford Fiesta ST ��i Cristiana Oprea. Dac�� Fiesta ST ar fi un personaj… l-a�� descrie precum un american de bani gata, tân��r, ambi��ios, provenit din familie bun�� de peste Ocean, dar crescut ��i educat în Europa. ��i cu o condi��ie fizic�� de invidiat.
Uzina Volkswagen - Sindicatele grupului amenin���� s�� blocheze construirea unei fabrici în Turcia, invocând modul agresiv în care ac��ioneaz�� ��ara condus�� de Erdogan Foarte puternicele sindicate de la Volkswagen promit s�� fac�� tot ce se poate pentru a bloca proiectul de construire a unei uzine de 1,3 miliarde euro în Turcia, scrie Bloomberg. Volkswagen anun��ase la mijloc de septembrie c�� suspend�� decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor interna��ionale la adresa armatei turce ��i a ofensivei acesteia. România, Bulgaria ��i Serbia sper�� s�� revin�� în curs��, dar un oficial al companiei a spus recent c�� nu se caut�� un amplasament alternativ.
Fiat-Chrysler ��i Peugeot-Citroen au ajuns la un acord pentru o fuziune ”între egali”, f��r�� închiderea de uzine FCA Fiat Chrysler ��i PSA Peugeot-Citroen au confirmat joi c�� s-au în��eles ��i c�� demareaz�� un proiect de fuziune 50:50 care nu va cuprinde ��i închiderea vreunei uzine. Sediul noii entit����i va fi în Olanda ��i CEO va fi Carlos Tavares de la Peugeot, fost director ��i la Renault, scrie AFP. Cele dou�� grupuri ar avea o produc��ie combinat�� de 8,7 milioane de vehicule/an ��i o valoare de 50 miliarde dolari. Dac�� fuziunea va izbuti se vor g��si sub aceea��i umbrel�� m��rci celebre ��i diverse precum Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Jeep, Opel, Peugeot ��i Chrysler.
Fiat-Chrysler ��i PSA Peugeot-Citroen au ajuns la un acord ��i vor fuziona - WSJ FCA Fiat-Chrysler ��i PSA Peugeot-Citroen au ajuns la un acord ��i vor fuziona dac�� board-urile celor dou�� grupuri vor aproba mi��carea ce va putea crea al patrulea constructor auto mondial, scrie Wall Street Journal. Cele dou�� grupuri ar avea o produc��ie combinat�� de 8,7 milioane de vehicule/an ��i o valoare de 50 miliarde dolari. Dac�� fuziunea va fi aprobat�� se vor g��si sub aceea��i urmbrel�� m��rci celebre ��i diverse precum Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Jeep, Opel, Peugeot ��i Chrysler.
Un raport arat�� diferen��ele uria��e din Europa privind adoptarea ma��inilor electrice. Cum st�� România ��i de ce tabloul este îngrijor��tor În Europa sunt peste 144.000 de puncte de înc��rcare pentru ma��ini electrice ��i sub 150 dintre ele sunt în România, ��ar�� ce are îns�� ��i cea mai mare subven��ie pentru acest tip de ma��ini, arat�� un raport al ACEA. În UE sunt diferen��e mari est-vest privind cota de pia���� a ma��inilor 100% electrice, dar diferen��e mari sunt ��i de la nord la sud. În România, ma��inile 100% electrice au avut anul trecut doar 0,5% din pia��a ma��inilor noi, în timp ce în Olanda ponderea lor a fost de 8%. Per total, din toate ma��inile din UE, 0,2% sunt electrice sau hibride înc��rcabile la priz��.
Cine ��i ce avantaje are când apeleaz�� la monitorizare? O solu��ie ieftin�� ��i eficient�� pentru mai mult�� siguran���� în trafic Mul��i cred c�� solu��iile de monitorizare a flotelor auto vin cu beneficii exclusiv doar pentru companii, care doresc s��-��i optimizeze în acest fel costurile de transport ��i mentenan���� a parcului auto. Dar studiile arat�� c�� folosirea solu��iilor de monitorizare nu e benefic�� doar pentru firme, ci ��i pentru ��oferi, care de-a lungul timpului înva���� din propriile gre��eli ��i devin mai aten��i în trafic ��i mai eficien��i în programarea rutelor de parcurs.
���VIDEO/FOTOGALERIE Mazda MX-30, 100% electric, porne��te de la 33.900 Euro în România Mazda MX-30, primul automobil 100% electric de serie lansat de produc��torul auto japonez Mazda, abia a fost dezv��luit la nivel mondial ��i au fost deja anun��ate pre��urile pentru România. Ma��ina are un pre�� de pornire de 28.487 Euro f��r�� TVA, respectiv 33.900 Euro cu TVA (f��r�� subven��ii). Ma��ina are o autonomie medie real�� de circa 200 km, asigurat�� de o baterie Litiu-ion de 35,5 kWh, r��cit�� cu lichid. Deocamdat�� acest model nu are un rival direct, îns�� ce este important ��ine de faptul c�� anul 2020 devine cel în care majoritatea produc��torilor auto mari ofer�� spre vânzare cel pu��in un model 100% electric.
FOTOGALERIE ���Noul Volkswagen Golf, dezv��luit. Are 5 versiuni hibride Volkswagen Golf VIII a fost dezv��luit oficial, ma��ina fiind disponibil�� pe pia���� din Decembrie 2019, iar 2020 va fi an complet de vânz��ri. O particularitate a Golf 8 ��ine de faptul c�� este disponibil cu cinci versiuni hibride (eTSI ��i plug-in hybrid). De asemenea, noul Volkswagen Golf este ��i primul model Volkswagen dotat înc�� din varianta standard cu tehnologia de comunicare Car2X (ma��ina poate comunica cu infrastructura ��i cu alte vehicule). De peste 40 de ani, Golf este cel mai de succes automobil european.
���VIDEO/FOTOGALERIE Noul Nissan Juke: mai mare, la fel de „nebun”, o singur�� motorizare Nissan Juke, a doua genera��ie, a crescut în dimensiuni, s-a maturizat, dar continu�� s�� fie un „nebun” al industriei auto – prin designul îndr��zne��, combina��iile de culori vii ��i materialele variate ca textur�� ��i culoare. Nivelul calit����ii percepute a crescut, materiale sunt mai bune, ergonomia sporit��, iar gama de motoriz��ri simplificat��: un singur propulsor – 1.0 turbo pe benzin��, 3 cilindri, cuplat fie la o cutie de viteze manual�� cu ��ase trepte, fie la o transmisie automat�� cu dublu ambreiaj (DCT) ce reprezint�� un mare pas înainte fa���� de automata cu varia��ie continu�� (CVT) de pe prima genera��ie. Am testat noul Juke în Spania ��i am preg��tit acest review extins.
VIDEO Mazda a prezentat prima sa ma��in�� electric��, MX-30 care va avea autonomie de 200 km Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo primul s��u model full-electric, MX-30 care va ajunge la primii clien��i europeni în a doua parte din 2020 ��i va avea o autonomie de 200 km. SUV-ul are cinci locuri, 4,39 metri lungime ��i baterie de 35 kWh. MX-30 are ��i un am��nunt special de design: portierele din spate sunt foarte mici ��i se deschid în sens opus fa���� de cele din fa����, precum la RX-8. ”U��ile freestyle îi ofer�� Mazdei MX-30 o siluet�� distinctiv�� ��i elegant��, iar pasagerilor le asigur�� acces mai u��or atât la scaunele din fa����, cât ��i la cele din spate”, spun cei de la Mazda.
Volkswagen spune c�� nu caut�� alternative pentru uzina care trebuia construit�� în Turcia Un oficial al Volkswagen spune c�� grupul nu caut�� în mod activ alternative pentru uzina care ini��ial ar fi trebuit s�� fie construit�� în Turcia, dar a fost pus�� în a��teptare. Declara��ia a fost f��cut�� de un oficial al companiei (citat de Reuters) ��i pare s�� dea dreptate zvonurilor care spuneau c�� germanii a��teapt�� s�� vad�� cum evolueaz�� situa��ia cu ofensiva turc�� în Siria, fiindc�� vor s�� fac�� uzina tot la Manisa, în Turcia.
���VIDEO Opel Astra facelift 2019 - acum exclusiv cu motoare în trei cilindri ��i cu trei tipuri de cutii de viteze Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, s�� fie proasp��t în tot anul 2020, când vine pe pia���� cel mai redutabil rival al s��u, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra prime��te, odat�� cu acest facelift, o gam�� de motoriz��ri complet nou��, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. ��i cutiile de viteze sunt noi, remarcându-se o transmisie Stepless (CVT), disponibil�� doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, ��i una automat�� (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibil�� doar pe motorul 1.5D. Desigur, op��iunea unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte r��mâne în continuare în gam��. Am f��cut test drive cu Opel Astra K cu facelift în Germania, lâng�� Frankfurt, ��i am preg��tit acest review video detaliat.
��eful Skoda î��i lini��te��te angaja��ii dup�� ce presa german�� a scris c�� marca ceh�� va fi marele perdant dup�� o repozi��ionare care ar putea s-o retrogradeze în a concura cu brand-uri precum Dacia Publica��ia german�� Suddeutsche Zeitung a scris recent c�� ��efii grupului VW vor s�� repozi��ioneze m��rcile de volum pentru a nu concura atât de mult cu marca de baz�� Volkswagen, iar Skoda ar urma s�� fie marele perdant, fiindc�� va fi retrogradat�� ��i va ajunge s�� concureze cu Dacia. Într-un e-mail c��tre angaja��i, ��eful Skoda a încercat s��-i lini��teasc�� pe angaja��i ��i spune c�� valorile m��rcii nu se schimb��, relateaz�� Automotive News. Skoda a ajuns s�� vând�� anual 1,25 milioane de ma��ini ��i continu�� cre��terea, cele mai mari pie��e fiind China ��i Germania.
Cum s��-��i încap�� întreaga flot�� auto pe birou: monitorizarea auto e despre oameni, nu despre ma��ini Mul��i î��i imagineaz�� c�� un manager de flot�� auto alearg�� de la o ma��in�� la alta, de la un ��ofer la altul pentru a da instruc��iuni sau a culege informa��ii despre ma��ini ��i ��oferi. Pu��ini sunt îns�� cei care ��tiu c�� aceast�� imagine este cu totul denaturat��: managerul de flot�� lucreaz�� de la birou utilizând aplica��ii de gestiune a ma��inilor ��i ��oferilor, iar instrumentul s��u principal de activitate este computerul sau telefonul mobil cu care poate urm��ri întreaga desf����urare de for��e din teren.
[P] LEK3.CO inaugureaz�� cea mai mare infrastructur�� public�� de înc��rcare electric�� din România LEK3.CO a inaugurat la începutul lunii octombrie cea mai mare infrastructur�� public�� de înc��rcare electric�� din România. Charging Plaza Hub700 poate g��zdui ��i înc��rca concomitent 6 vehicule electrice, furnizând o putere cumulat�� de 272kW, chiar în inima Timi��oarei.
VIDEO Un tur prin Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019. Premiere: Ford Puma, KIA xCeed, Mercedes EQC, noul BMW Seria 1 Noul Ford Puma, a c��rui produc��ie abia ce a demarat la Craiova, KIA xCeed, modelul 100% electric Mercedes-Benz EQC ��i noul BMW Seria 1 se num��r�� printre premierele na��ionale pe care le prezint�� expozan��ii la Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019. Iat�� un tur video de la eveniment în care am eviden��iat cele mai importante standuri ��i apari��ii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by