Auto
Consumul WLTP. Ce este și cum afectează industria auto. Adio NEDC Măsurarea consumului, emisiilor și eficienței autovehiculelor trece printr-o transformare fundamentală odată cu adoptarea standardului WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), menit să ofere clienților de autovehicule informații mai aproape de adevăr când vine vorba despre consum, emisii și eficiență. Standardul WLTP înlocuiește standardul NEDC (New European Driving Cycle) care nu mai e atât de nou, el datând din anii ’80.
Cifra de afaceri Dacia a depășit în premieră 5 miliarde euro Cifra de afaceri Automobile Dacia a depășit în premieră pragul de 5 miliarde euro, crescând cu 11% față de 2016, a anunțat compania. Profitul înainte de impozitare a crescut cu 9%, până la 120 milioane euro. Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din total. Ponderea exporturilor din totalul vânzărilor a fost de 93%.
Renault Megane R.S. a ajuns în România. Cel mai performant Renault de serie pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA Renault Megane R.S., cel mai performant model Renault de serie al momentului, pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA pe piața din România, pentru versiunea cu șasiu Sport și cutie de viteze manuală. Versiunea cu transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj costă cu 1.500 Euro în plus. Varianta cu setări și mai sportive, șasiul Cup, va fi disponibil pe piața locală în a doua parte a anului 2018, iar prețurile nu au fost încă anunțate. Pe piață Renault Megane R.S. este poziționat din punctul de vedere al performanțelor între Ford Focus ST și Ford Focus RS, precum și între Volkswagen Golf GTI și Volkswagen Golf R.
​VIDEO Cum arată Rolls-Royce Cullinan, cel mai scump SUV de pe piață Rolls-Royce a prezentat primul SUV din istoria sa, Cullinan, denumit după un diamant. Modelul costă echivalentul a 340.000 de dolari, fiind mult mai scump decât SUV-ul Bentley. Datorită noului model,  vânzările mărcii ar putea ajunge de la 4.000, la 6.000 de mașini/an.
Audi în ofensivă: 20 de lansări în 2018, 11 SUV-uri noi până la final de 2019. Pe listă sunt și Q4, Q8 și e-tron Audi declanșează o ofensivă nemaivăzută până acum, având în calendar 20 de lansări până la final de 2018, și un total de 11 SUV-uri noi până la final de 2019, unele dintre ele noi generații ale modelelor existente, dar și altele care n-au mai avut până acum un predecesor: Audi Q4, Audi Q8 și Audi e-tron (electric).
Povestea fascinantă a designerului Arnaldo Cruzeiro. Cum a ajuns să deseneze Touareg, pornindu-și cariera desenând o… gaură Arnaldo Cruzero este designerul care semnează exteriorul celei de-a treia generații Volkswagen Touareg, dar până să ajungă aici brazilianul a trecut prin multe. A luat calea designului auto pornind de la design industrial – că doar așa ceva putea studia în Brazilia în anii ’90 – apoi a avut primul job în industria auto la un furnizor de componente al Fiat, unde a fost responsabil de încastrarea în bordul lui Fiat Ducato a unui aparat de tarifare similar celor de taxi. Practic a avut de desenat „o gaură”. Ulterior a aplicat la un concurs de design organizat de Volkswagen Group în Brazilia – decizie care i-a marcat decisiv cariera.
Arabia Saudită a anunțat data de la care femeile vor putea conduce mașini. Țara era singura din lume cu o astfel de interdicție ​Femeile din Arabia Saudită vor putea să conducă mașini începând cu 24 iunie, potrivit unui comunicat al guvernului publicat marți și citat de AFP. Regele Salman a decis în septembrie 2017 să ridice interdicția prin care femeile nu aveau voie să conducă mașini, în cadrul unei noi politici inspirate de tânărul prinț moștenitor Mohammed bin Salman. La început de an, în orașul Jeddah s-a organizat și un salon auto pentru femei, lucru de neimaginat acum câțiva ani în țara ultra-conservatoare.
VIDEO Test Drive Ford Mustang Facelift cu transmisia automată cu 10 trepte Nici Ford nu se aștepta la un succes atât de mare al lui Mustang în Europa, dar uite că europenilor le place muscle-car-ul american și s-au înghesuit să-l cumpere chiar dacă la primele teste Euro NCAP la care a fost supus vreodată un Mustang mașina a obținut un rușinos rezultat de 2 stele din 5. Asta spune multe despre cât de emoțională este achiziția unei asemenea mașini. Cu ocazia modificărilor aduse lui Mustang pentru 2018 am testat mașina la evenimentul organizat de Ford la Nisa (Franța) pentru presa internațională și am pentru voi primele impresii. Transmisia automată cu zece trepte e cireașa de pe tort!
Nissan va înceta comercializarea mașinilor diesel în Europa ​Nissan nu va mai vinde mașini diesel în Europa, spun reprezentanții companiei, retragerea urmând să se petreacă treptat. Tot mai multe companii regândesc strategiile legate de diesel, fiindcă văd că vor crește impozitele pentru aceste mașini care se vor alege cu tot mai multe interdicții de circulație, scrie Automotive News.
Salonul Auto București – Spring Edition se ține în perioada 10-13 Mai la Romexpo Salonul Auto București – Spring Edition (SAB – Spring Edition) se ține în perioada 10-13 Mai, în curtea Romexpo, cu accentul pus pe mașini 4×4, de familie și eco, dar și echipamente și accesorii auto, tuning, autorulote și case de vacanță mobile, au anunțat organizatorii, Premium Expo.
Nissan Leaf pornește de la 33.990 Euro cu TVA în România, rival pentru Volkswagen e-Golf A doua generație a mașinii electrice Nissan Leaf este comercializată oficial și în România (prima generație nu a fost), iar prețul de pornire este de 33.990 Euro cu tot cu TVA, a anunțat Nissan România, Joi, 3 Mai, cu ocazia unei prezentări a mașinii în avanpremieră pentru presă și potențiali clienți. Nissan Leaf este cea mai bine vândută mașină electrică din lume, iar principalul său concurent pe piață este Volkswagen e-Golf. Bateria standard cu care vine noul Nissan Leaf are o capacitate de 40 kWh, urmând ca pe final de 2018 să înceapă și livrările pentru o versiune cu baterie mai mare și motor mai puternic.
Tesla a anunțat cele mai mari vânzări din istoria sa, dar și cele mai mari pierderi. Producția lui Model 3 rămâne scăzută Tesla Motors, compania lui Elon Musk, a afișat pierderi record de peste 700 milioane dolari trimestrul trecut când și veniturile au atins un prag record de 3,4 miliarde dolari. Acțiunile companiei au scăzut cu câteva procente, investitorii fiind îngrijorați de producția scăzuta a Model 3 și de ritmul în care scad rezervele de cash ale companiei. Elon Musk rămâne însă foarte încrezător și spune că în vară producția Model 3 va ajunge la 5.000 de mașini/săptămână.
BMW i3 REX: Ce este, când merită, când nu merită Deși a fost lansat în 2013, BMW i3 REX m-a lăsat cumva rece până acum. Și nici n-am condus unul, chiar dacă am parcurs mii de kilometru cu alte BMW-uri i3 (fără REX). Denumirea vine de la Range EXtender și sugerează faptul că această mașină de oraș are și un motor pe benzină adițional sistemului de propulsie electric principal. După câteva zile petrecute împreună am început să înțeleg mai bine ce este BMW i3 REX, când merită să ai unul și când nu merită. Iată, așadar, raționamentele și concluziile mele.
Grupul Renault va angaja 1.000 de persoane în acest an pe plan local Renault va recruta în țară 1.000 de persoane în acest an, jumătate în domeniul ingineriei, a spus Yves Caracatzanis, șeful Dacia, la ultima sa conferință de presă înainte de plecarea în Rusia, la conducerea Lada-AvtoVAZ. De la 1 mai noul șef al Dacia este Antoine Doucerain care lucrează din 1993 la Renault și ultima funcție ocupată a fost de director industrial în Franța, asigurând coordonarea a 8 uzine ale Renault. Grupul Renault spune că investițiile sale în țara au ajuns la 2,8 miliarde euro din 1999 și până în prezent.
Un britanic a rămas 18 luni fără permis după ce a fost filmat în timp ce stătea pe locul pasagerului în mașina sa Tesla ce rula cu 65 km/h Un britanic are permisul suspendat un an și jumătate și va trebui să plătească 1.800 de lire pentru că s-a așezat pe locul pasagerului în mașina sa Tesla care rula cu 65 km/h. Omul a vrut să vadă ce poate sistemul Autopilot care dă mașinii un grad sporit de autonomie, însă polițiștii au spus că gestul arată că cel care l-a comis este iresponsabil. Sistemul Autopilot este cel mai avansat lansat de un producător auto și un lucru special este că funcționează și la viteze mari. După ce șoferii au făcut teste riscante, Tesla a fost nevoită să insiste asupra faptului că mașina nu devine autonomă și că șoferul nu trebuie să-și ia ochii de la drum.
Cum a fost piața auto în primele trei luni și ce modele auto au căutat românii pe internet Piața mașinilor noi a atins cel mai mare nivel din ultimii nouă ani, iar piața second-hand, deși a scăzut față de 2017, a rămas la un nivel ridicat, semn că efectele eliminării timbrului de mediu se văd încă. Raportul dintre mașinile second-hand (din import) și cele noi a fost de 4:1, iar reînmatriculările au depășit 120.000 de unități. O analiză Autovit.ro arată că în top 10 cele mai căutate modele pe site, opt sunt germane, locul întâi fiind ocupat de Volkswagen Passat.
Bosch spune că a găsit o soluție tehnică ce va face ca mașinile diesel să scape de interdicțiile impuse de tot mai multe orașe. Șeful companiei: Diesel-ul are viitor Grupul german Bosch spune că inginerii săi au găsit o soluție tehnică ce va face ca emisiile de oxizi de azot ale mașinilor diesel să fie mult sub cele mai dure limite. Șeful companiei spune că soluția va fi una salvatoare pentru mașinile diesel și că acestea vor scăpa de numărul tot mai mare de interdicții care vor apărea. Tehnologia ar putea ajunge peste doi ani în piață.
Un producător chinez de maşini electrice va alege între România şi Slovacia locul unde va deschide o uzină, scrie presa slovacă Un producător chinez din grupul Geely vrea să construiască o uzină de maşini electrice în regiune şi, după ce iniţial luase ăn calcul mai multe ţări, acum a redus lista la doar două; Slovacia şi România. Informaţia vine de la Intellinews.com care citează publicaţia slovacă Hospodarske Noviny. Compania se numeşte Zhi Dou (scrisă uneori Zhidou) şi a lansat maşini electrice de clasă mică. Presa din Slovacia scrie că România oferă subvenţii mult mai mari. Informaţia este relatată şi de Slovak Spectator.
Centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie are un nou director general ​Alexander Simionescu este, de la începutul lunii aprilie, noul director general al Renault Technologie Roumanie (RTR). Pascal Candau, cel care a deţinut această funcţie timp de trei ani, va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie asigură activitatea de dezvoltare a gamei Entry, în cooperare cu celelalte centre de inginerie ale Renault din Franța și din lume. Proiectul a fost creat în 2006 și își desfășoară activitatea în trei amplasamente: la București, la Titu și la Mioveni.
Franţa urcă din nou pe podiumul european al producţiei de automobile Franţa a urcat din nou pe podiumul european al producţiei de automobile, fiind devansată doar de Germania şi Spania. Anul trecut, Hexagonul a produs 1,675 milioane de maşini (în afară de vehicule utilitare), potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din Europa. Zece mii de unităţi în plus faţă de 2016, care au permis automobilelor tricolore să o ia înaintea celor din Regatul Unit, care şi-a diminuat producţia cu 50.000 vehicule, potrivit Rador, care citeaza Les Echos.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version