Auto
VIDEO Volvo a prezentat prima sa ma��in�� electric��, un SUV cu autonomie de 400 km Volvo Cars a prezentat în Los Angeles prima sa ma��in�� full-electric��, SUV-ul XC40 Recharged care va ajunge la clien��i în a doua parte din 2020 ��i va avea, promite compania, o autonomie de 400 km. Ma��ina dezvolt�� echivalentul a 408 CP, ajunge în 4,9 secunde la 100 km/h ��i pre��ul de pornire va fi de 48.000 de dolari în SUA, incluzând ��i subven��iile de 7.500 dolari.
Uzina Volkswagen - Bulgaria joac�� tare ��i promite dublarea subven��iilor, pentru a atrage cu orice pre�� gigantul german Bulgaria se declar�� gata s�� ofere mai mult celor de la Volkswagen pentru ca ace��tia s�� construiasc�� uzina de un miliard de euro lâng�� Sofia, ��i nu în Turcia sau alte ����ri din regiune, scrie Reuters, citând un fost pre��edinte al ����rii. Reamintim c�� anun��ul Volkswagen, cum c�� suspend�� alegerea Turciei pentru noua uzin��, a repornit cursa între ����rile balcanice. Cea mai mare investi��ie Volkswagen Group din regiune este în Ungaria, unde Audi produce ma��ini ��i motoare ��i export�� anual de peste 8 miliarde euro.
De ce Bulgaria are mari speran��e c�� va câ��tiga uria��a investi��ie Volkswagen În Bulgaria au ren��scut în for���� speran��ele c�� ��ara va câ��tiga una dintre cele mai mari investi��ii puse la b��taie în zon��: uzina de peste un miliard de euro unde Volkswagen vrea s�� construiasc�� Passat ��i Skoda Superb. Bulgaria s-a zb��tut mult s�� conving�� Volkswagen s�� se instaleze lâng�� Sofia, iar când s-a aflat c�� germanii aleseser�� Turcia, protestele au fost puternice, turcii fiind acuza��i c�� au promis avantaje ilegale. S-a vorbit acum câteva luni ��i de faptul c�� ora��ul Arad a fost în c��r��i, îns�� aproape toate sursele spuneau c�� a ie��it din competi��ie în ”semifinale”. România trebuie s�� fac�� o propunere conving��toare c��tre VW pentru a mai avea o ��ans��, dar este greu de crezut c�� se va ocupa cineva, dat�� fiind situa��ia politic�� tensionat�� din prezent.
Volkswagen suspend�� decizia de a construi o uzin�� în Turcia, din cauza situa��iei din Siria Grupul german Volkswagen a anun��at c�� a suspendat decizia de a construi o uzin�� auto în Turcia, invocând faptul c�� este îngrijorat�� de situa��ia din regiune, scrie AFP. Reamintim c�� în c��r��i a fost ��i Bulgaria pentru aceast�� uzin��, dar s-a vorbit c�� germanii s-ar fi interesat ��i de România. Investi��ia era gândit�� s�� fie între 1,2 ��i 1,5 miliarde euro, iar produc��ia trebuia s�� înceap�� în 2022. Turcia a lansat miercurea trecut�� ofensiva în nord-estul Siriei, contra mili��iilor kurde, mi��care criticat�� de UE ��i de SUA. Ankara catalogheaz�� kurzii ca fiind terori��ti.
UPDATE Renault ��i-a demis directorul general. Thierry Bolloré denun���� un puci ��i spune c�� totul se întâmpl�� cu o ”brutalitate stupefiant��” Board-ul Renault se reune��te vineri ��i cel mai probabil va vota pentru înlocuirea directorului general al companiei, Thierry Bolloré, motivele fiind legate de apropierea lui de fostul CEO Carlos Ghosn ��i de faptul c�� rela��iile cu ”colega” de alian���� Nissan sunt execrabile. Bolloré spune c�� este vorba de un puci ��i de un mod brutal de înl��turare a sa, scrie AFP. De 11 luni, de la arestarea lui Ghosn, la vârful alian��ei este o criz�� profund��. UPDATE Renault a anun��at la ora 12.00 c�� Bollore nu mai este director general, ci va fi înlocuit de un director general interimar: Clotilde Delbos.
[P] BMW Proleasing Motors a dep����it pragul de 1.000 de modele livrate, pe fondul unei cre��teri de 50,4%, în 2018, fa���� de 2013 – anul inaugur��rii BMW Proleasing Motors, unul dintre cei mai importan��i dealeri regionali BMW ��i de 2 ori consecutiv câ��tig��tor al titlului de Best Dealer in Customer Care - distinc��ie acordat�� pentru rela��ia construit�� ��i men��inut�� cu fiecare client, a dep����it pragul celor 1.000 de modele BMW livrate. Cu aceast�� ocazie, clientului care a marcat momentul i-a fost preg��tit�� o livrare special��, marcat�� cu surprize aniversare.
Christophe Dridi, ��eful Dacia: Întrebarea nu este dac�� vom avea o Dacie hibrid�� sau electric��, ci când o vom avea ��eful Dacia spune c�� va exista cu siguran���� o Dacie hibrid�� sau electric��, dar va fi lansat�� când pia��a va fi preg��tit�� pentru ea, a declarat Christophe Dridi, într-un interviu pentru seenews.com. Tot mai multe informa��ii, mai ales din Fran��a, indic�� faptul c�� Dacia va lansa în anii urm��tori versiuni hibride ale modelelor sale, mai ales c�� trebuie s�� scad�� emisiile de CO2 pentru a se conforma noilor reguli. Principalul obstacol în calea lans��rii unei Dacii electrice ��ine de pre��, fiindc�� ar fi cu câteva mii de euro peste pre��urile actuale din gam��.
Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii 2019 e gata de start: 400 de ma��ini expuse Salonul Auto Bucure��ti & Accesorii e gata de start, cu 400 de ma��ini, unele fiind premiere na��ionale, au anun��at organizatorii. Prezen��a automobilelor hibride ��i electrice este mai numeroas�� ca niciodat��, fiind vorba de zeci de modele. Evenimentul are loc în pavilionul B2 al Romexpo, precum ��i în zona exterioar�� adiacent��, pe o suprafa���� total�� de 25.000 metri p��tra��i.
Ford a început produc��ia SUV-ului Puma la Craiova Ford Puma, SUV-ul de ora�� al Ford care vine s�� completeze segmentul B al��turi de Ford EcoSport, a intrat oficial în produc��ia de serie, la Craiova, uzina care astfel s��rb��tore��te fabrica��ia simultan�� a dou�� modele. Acest lucru se întâmpl�� pentru prima dat�� sub conducerea Ford, iar în trecut produc��ia simultan�� a dou�� modele a mai fost posibil�� doar în perioada în care Daewoo de��inea uzina.
Startup-ul de trotinete Bird, un rival al Lime, a ajuns la o valoare de 2,5 miliarde dolari Bird, un startup american de mobilitate urban�� cu trotinete ��i scutere electrice de închiriat, a ob��inut vineri o finan��are de 275 de milioane de dolari, la o valoare a firmei estimat�� la 2,5 miliarde de dolari.
���VIDEO/FOTOGALERIE Mazda CX-30, review complet cu motorizarea G122 ��i impresii la cald despre SKYACTIV-X Mazda CX-30 este un SUV/crossover compact, creat pe platforma Mazda3 (model 2019) ��i umple locul dintre modelele CX-3 ��i CX-5. Probabil c�� alegerea natural�� ar fi fost denumirea CX-4, îns�� Mazda a ales o alt�� cale – probabil un prim indiciu despre cum va fi „��lefuit��” gama sa în viitor la capitolul denumiri. CX-30 vine cu palet�� larg�� de motoriz��ri, culminând cu aclamatul propulsor SKYACTIV-X (motorul pe benzin�� cu aprindere prin compresie – ca un motor diesel). În acest review extins, realizat cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, organizate în zona Girona, Spania, v�� prezint versiunea SKIACTIV-G de 122 Cai Putere ��i v�� împ��rt����esc impresii ��i despre motorizarea SKYACTIV-X.
Volkswagen a ales Turcia pentru o nou�� uzin�� unde va construi Passat ��i Skoda Superb. În curs�� a mai fost Bulgaria Volkswagen a ales Turcia pentru o uzin�� auto de un miliard de euro ��i o capacitate de 300.000 de ma��ini/an, scrie Automotive News. În c��r��i a mai fost în mod serios ��i Bulgaria pentru unitatea care ar trebui s�� înceap�� în 2022 produc��ia. Informa��ii despre faptul c�� Volkswagen Group caut�� s��-��i extind�� capacit����ile de produc��ie spre Est au tot ap��rut în presa interna��ional�� înc�� din mai 2019, iar în august au ap��rut informa��ii c�� „în final��” ar r��mâne Bulgaria ��i Turcia.
Vitesco Technologies s-a lansat oficial. Are peste 3.000 angaja��i în România Vitesco Technologies este o nou�� companie auto din zona furnizorilor, fiind specializat�� în produc��ie, cercetare ��i dezvoltare, cu focus pe electromobilitate. Procesul prin care a luat na��tere Vitesco Technologies, desprins din Continental, a durat circa un an ��i a presupus împ��r��irea echipelor din toat�� lumea astfel încât divizia Powertrain a Continental s�� devin�� Vitesco Technologies. Prin noua companie grupul-mam�� promite s�� r��spund�� ��i mai prompt la schimb��rile pe care le presupune electromobilitatea.
���FOTOGALERIE Ghid de închiriere BMW i3 ��i achizi��ie Închirierea unui BMW i3 pe termen scurt sau lung este atractiv�� în dou�� scenarii majore: în cazul în care achizi��ia este neatractiv��; respectiv în cazul în care achizi��ia este totu��i de preferat, iar un test drive mai extins – pe câteva zile sau o s��pt��mân�� – este imposibil de ob��inut de la un dealer BMW. Am creat, a��adar, un scurt ghid de inchirieri masini BMW i3 ��i/sau achizi��ie, cu diferen��e între versiuni, ani ��i echip��ri.
Germania: Aproximativ 470.000 de ��oferi au dat în judecat�� Volkswagen O instan���� din Germania a declarat luni drept admisibil un proces colectiv, în care sunt implica��i sute de mii de ��oferi, care cer compensa��ii de la compania auto Volkswagen în leg��tur�� manipularea emisiilor poluante, informeaz�� agen��ia DPA, citat�� de Mediafax.
Discu��ie cu Jürgen Stackmann (Volkswagen) despre ID.3 ��i soarta ma��inilor pe combustie în epoca electromobilit����ii În doar zece ani, gama de ma��ini a Volkswagen se va schimba radical, ceea ce presupune inclusiv trecerea la vatr�� a unor modele legendare, cum este Golf, a declarat Jürgen Stackmann, executiv Volkswagen responsabil de de vânz��ri, marketing ��i servicii post-vânzare. Direc��ia nou�� a m��rcii germane este dat�� de ID.3, iar strategia pentru electromobilitate a intrat pe o cale f��r�� întoarcere: cu putere maxim�� înainte. Totodat��, soarta ma��inilor pe combustie pare pecetuit�� ��i, cel pu��in în Europa, e greu de crezut c�� modelele actuale vor avea mai mult de 1-2 genera��ii cu motoare termice sub capot��.
VIDEO/FOTOGALERIE ���Primul MINI electric a venit pe Transf��g��r����an imediat dup�� premiera de la Frankfurt Primul MINI 100% electric – ma��in�� de serie mare – a venit pe Transf��g��r����an imediat dup�� premiera de la Salonul Auto de la Frankfurt (12-22 Septembrie). În acest mod a fost marcat�� aniversarea de 45 de ani a celebrului drum Transf��g��r����an (20 Septembrie) cu o ma��in�� creat�� pentru pl��cerea de a conduce – MINI Cooper SE (electric). Totodat��, MINI a avut recent (26 August) aniversarea de 60 de ani. Precomenzile pentru MINI Cooper SE au început s�� fie preluate din mai multe pie��e, inclusiv din România, contra sumei de 1.500 Euro, ma��inile urmând s�� fie livrate în câteva luni (T1 2020).
#RomanianRoads: BMW Z4 M40i, avocatul BMW Z4 M40i este precum un avocat neam�� uns cu toate alifiile, pasionat de sport ��i lux. Se trage dintr-o familie bun��, iar în urma c��l��toriilor sale prin lume personalitatea sa a c��p��tat unele valen��e asiatice. Ceea ce-i define��te stilul este în continuare rigoarea, dar gustul vestimentar a început s�� fie un pic mai colorat ��i îndr��zne��.
#RomanianRoads: Skoda Kodiaq RS, notarul erudit Skoda Kodiaq RS e precum un notar respectabil, venit dintr-un mare neam de notari care, în urm�� cu mai bine de treizeci de ani, s-au împr����tiat peste tot prin Europa. Înc�� e neclar dac�� se trag din Germania sau Austria, cert e c�� Europa întreag�� a auzit de neamul lor.
#RomanianRoads: Mazda MX-5, japonezul sex-simbol Mazda MX-5 e un fel japonez sex-simbol care ��i-a construit o carier�� interna��ional�� în arte mar��iale. E apreciat nu doar pentru performan��ele sportive pe care le-a dovedit mai întâi în Japonia, apoi în SUA ��i ulterior în lumea larg��, ci ��i pentru modul deosebit în care arat�� ca b��rbat, fiind apreciat atât de femei, cât ��i de b��rba��i. E un japonez la 35 de ani c��ruia îi e greu s��-i atribui, de fapt, o vârst�� sau un statul social.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by