Auto
România și Bulgaria, printre puținele piețe europene în care cresc înmatriculările de mașini diesel noi. În Marea Britanie scăderea a fost de 31%, la nivelul UE a fost de 17% Urmările scandalului Dieselgate se văd în piața europeană a mașinilor noi unde aproape peste tot se înregistrează scăderi la diesel, excepție făcând câteva țări cum ar fi România și Bulgaria. Trimestrul trecut dieselul a avut o cotă de sub 35% în UE, cu aproape zece puncte procentuale mai puțin decât acum un an. În toate marile piețe s-au înregistrat scăderi consistente. (statistici ACEA)
Fabrica de țevi A/C pentru autovehicule din Timișoara trece pe laser, investiție de 2,1 milioane Euro Fabrica de țevi de aer condiționat (A/C) pentru autovehicule ContiTech din Timișoara trece la sudură prin tehnologie laser, în urma unei investiții de 2,1 milioane Euro. Instalația a fost dezvoltată de către o echipă din cadrul fabricii din Timișoara. Mașina de sudură are la bază tehnologie laser de top și poate suda conectori pentru toate tipurile de linii de climatizare, inclusiv ventili de umplere. Conceptul a fost gândit atât pentru producția de serie, cât și pentru activități de cercetare și dezvoltare în domeniul sudurii cu laser.
Producătorul german de componente auto Schaeffler închide două fabrici auto din Marea Britanie, mai ales din cauza Brexit-ului Schaeffler, companie germană cu 4.500 de angajați pe plan local, a anunțat că va închide două uzine de componente din Marea Britanie, Brexit-ul fiind unul dintre factorii importanți, scrie Automotive News. Compania germană vinde anual de 10 miliarde dolari și are 92.000 de angajați în lume.
​FOTOGALERIE Renault Kangoo Z.E. - electric și polivalent Renault Kangoo Z.E., în versiunea cu cinci locuri și spațiu cargo generos, este deocamdată singura utilitară de pasageri electrică disponibilă în România. Astfel, Kangoo Z.E. este capabil să servească cerințelor unei firme, precum și ale unei familii mai numeroase. E un vehicul electric pentru cei care nu acceptă compromisuri în ceea ce privește portbagajul (dar acceptă altele). Este un vehicul polivalent, cu motor de 60 CP și autonomie urbană reală în preajma a 180 km vara și 120 km iarna, grație bateriei sale Litiu-Ion de 33 kWh. Am condus și versiunea destinată exclusiv transportului de marfă, în 2011, când mașina nici nu era disponibilă în România, iar articolul de atunci poate fi găsit AICI. Iată acum, după șapte ani, un test drive în 10 puncte cu versiunea de pasageri: 5 plusuri și 5 minusuri.
Verificare online BMW și MINI pentru acțiuni tehnice și rechemări în service (recall-uri), inițiativă pentru mașini vechi mai bune Proprietarii de mașini BMW și MINI pot verifica online dacă automobilele pe care le deţin sunt afectate de acţiuni tehnice sau rechemări în service, iar ulterior se pot adresa oricărui service oficial penru a obține informaţii relevante şi se pot programa pentru eventuale remedieri, toate realizate gratuit. Acesta este un demers al importatorului BMW pe plan local, BMW Group România, prin care încearcă să-și apropie și clienții de mașini BMW și MINI cumpărate la mâna a doua din alte țări și care de regulă nu mai ajung să pășească într-un dealer sau service oficial BMW sau MINI.
Showroom-urile auto încep să se mute în mall-uri. Volkswagen face primul pas în București Showroom-urile auto, sau măcar o părticică din ele, încep să se mute în mall-uri. În alte țări ideea funcționează de câțiva ani, iar în România încearcă marea cu degetul marca Volkswagen, care a inaugurat Joi, 1 Noiembrie, primul Concept Store al său de la noi din țară, în Plaza România. Două alte Volkswagen Concept Store mai există în Birmingham (UK), respectiv Varșovia (Polonia). De la jumătatea lui 2019 vor fi noi schimbări majore în rețeaua de dealeri Volkswagen, după ce standardele corporate tradiționale regăsite în showroom-urile cunoscute vor lăsa loc unor spații de expunere mai creative, mai neconvenționale, a spus Bogdan Florea, directorul mărcii Volkswagen în România, cu ocazia deschiderii magazinului din mall.
​VIDEO/FOTOGALERIE Audi Q3 45 TFSI - regăsirea identității Audi Q3 a evoluat, s-a maturizat și propune un pachet tehnologic optim în segmentul premium al SUV-urilor compacte. Poziționat cumva între BMW X2 și BMW X1, acest Audi Q3 reușește să împace cu succes cerințe din două lumi diferite: volum mic ocupat pe stradă combinat cu maximul de confort și rafinament la interior pe care le poate oferi un SUV compact. În acest review extins, filmat cu ocazia testelor internaționale pentru presă, organizate în Bolzano, Italia, am făcut cunoștință cu versiunea Audi Q3 45 TFSI, adică cea cu motor de 2 litri, turbo, pe benzină, vârf de gamă (momentan, la momentul publicării acestui articol).
România, pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de autoturisme raportat la mia de locuitori Pe drumurile din Uniunea Europenă circulă circa 258 de milioane de autoturisme, iar media europeană este de 510 autoturisme deținute la mia de locuitori, arată cele mai recente cifre agregate de Eurostat, organismul oficial european pentru date statistice. România se află pe ultimul loc la acest capitol, cu doar 280 de autoturisme raportate la mia de locuitori, în timp ce în statul vecin, Bulgaria, au fost raportate 440 de autoturisme la mia de locuitori.
Bulgarii au un proiect de mașini electrice pentru care vor să strângă 11 milioane de dolari În Bulgaria este un producător de mașini de curse care concurează cu super-cars ca Porsche, Aston Martin sau Maserati și care vrea să scoată un model electric, informează Bloomberg, citată de Mediafax.
Marocul nu stă pe loc. Uzina care produce Logan și Sandero la Casablanca își dublează capacitatea de producție De ani de zile uzina Renault de la Tanger este principalul competitor pentru uzina Dacia de la Mioveni, iar grupul francez a anunțat acum noi investiții în regatul nord-african, dar la Casablanca. Uzina care de un deceniu produce Logan și Sandero își va dubla capacitatea de producție până la 160.000 de mașini pe an. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Carlos Ghosn care s-a întâlnit cu regele Mahomed al VI-lea. Cu această extindere, Renault va ajunge la o producție de 500.000 de mașini peste câțiva ani.
VIDEO/FOTOGALERIE ​Volkswagen T-Cross, dezvăluit oficial. Cel mai mic SUV Volkswagen al momentului Volkswagen a dezvăluit Joi seară (25 Octombrie 2018) cel mai mic exponent de până acum al gamei sale de SUV-uri, denumit Volkswagen T-Cross. Mașina are la bază platforma MQB A0 a Volkswagen Group, aceeași care stă la baza modelului înrudit SEAT Arona. Uzina Navarra din Spania, unde este fabricat T-Cross, produce Polo din 1984, iar acum este pentru prima dată când în ea se fabrică și un al doilea model. Volkswagen T-Cross este un model global și va fi produs inclusiv în uzine din America de Sud și China, pentru piețele locale/regionale.
Tesla a postat un foarte rar profit trimestrial. Musk: Mulți au crezut că este imposibil Tesla Motors a anunțat primul profit trimestrial din ultimii doi ani, pe fondul unei producții record de 80.000 de mașini în ultimele trei luni. Elon Musk spune că a fost un trimestru istoric și că mulți nu au crezut că Tesla va reuși să revină pe profit. Acțiunile companiei au crescut cu 11% după anunț.
Uber crește tarifele în Londra pentru a finanța trecerea tuturor șoferilor la mașini electrice până în 2025 Uber vrea ca toți șoferii săi din Londra să treacă la mașini electrice până în 2025 și estimează că 20.000 vor face schimbarea până în 2021. Pentru a finanța trecerea la mașini electrice, Uber va pune pasagerilor o taxă suplimentară care le poate aduce șoferilor peste 1.500 de lire pe an.
​VIDEO În vizită la Salonul Auto București & Accesorii 2018. Prezentarea noutăților POV Salonul Auto București & Accesorii (11-21 Octombrie) aniversează odată cu această ediție 25 de ani de la primul eveniment de acest gen ținut în România (în 1993), iar în clipul aveți un tur complet al evenimentului, cu video de tip POV (Point Of View / Person View). La fel ca și edițiile anterioare ale SAB & A, organizatorul este compania Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – acesta din urmă fiind chiar fiul celui care a organizat în 1993 prima expoziție auto din România.
Scăderi record pe piața auto europeană la cei care nu au fost pregătiți pentru noua procedură de testare a vehiculelor Luna septembrie a fost cu totul specială pe piața auto europeană, mărci precum Audi și Alfa Romeo înregistrând și scăderi de 60% la înmatriculările de mașini noi, piața totală scăzând cu 23%. Anomalii au apărut din cauză că toată lumea s-a grăbit să înmatriculeze mașinile până la 1 septembrie când au intrat în vigoare noile norme de omologare WLT, mult mai exigente. Grupul Volkswagen este cel mai nepregătit, în timp ce luna trecută Peugeot-Citroen a fost în premieră numărul unu la livrări.
Audi a acceptat să plătească 800 milioane euro amendă în Germania pentru ilegalitățile din scandalul Dieselgate Audi, parte a concernului Volkswagen, este de acord să plătească amenda de 800 milioane euro în Germania în cadrul scandalului motoarelor ”trucate”. Audi a acceptat amenda aplicată de parchetul de la Munchen și își recunoaște responsabilitatea, spune compania. Fostul șef, Rupert Stadler, a fost reținut în iunie.
Percheziții la Opel, ca parte a anchetei în scandalul Dieselgate Sediul Opel din Russelsheim a fost pecheziționat luni, anchetatorii căutând probe legate de o eventuală păcălire a testelor de emisii pentru mașinile diesel, scrie AFP, care citează surse din Poliție. Reuters citează publicația Bild care scrie că și sediul din Kaiserslautern a fost percheziționat. Opel confirmă perchezițiile și spune că va coopera în totalitate cu autoritățile.
RAR îndeamnă românii să-și cumpere mașini Euro 6 și Euro 5. Și să le întrețină corespunzător, altfel ar putea fi scoase din parc Registrul Auto Român, prin vocea directorului tehnic Cristian Bucur, recomandă românilor să-și cumpere mașini la mâna a doua Euro 6 și Euro 5, iar apoi să le întrețină corespunzător, deoarece există riscul ca mașinile neconforme pe partea de emisii poluante să fie scoase din parcul auto național. Bucur n-a precizat prin ce mijloace vrea RAR să facă acest lucru, dar reiese o clară aplecare a controalelor spre partea de emisii a mașinilor din România.
Atracțiile de la Salonul Auto București & Accesorii. Deschis publicului între 11-21 Octombrie Peste 350 de autovehicule sunt expuse la Salonul Auto București & Accesorii, eveniment deschis publicului între 11-21 Octombrie 2018, la Romexpo. Printre petele de culoare de la eveniment se numără un prototip electric creat de o firmă care face conversii ale mașinilor tradiționale în automobile electrice, precum și inventatorul Adrian Roșca, creatorul unui concept de mobilitate care poate deplasa un vehicul cu o forță de până la 6 G, în orice direcție. Pe lângă acestea multe automobile de serie elecrice, hibride, pe benzină și diesel. Prin cele mai recente modele prezentate publicului la acest eveniment se numără noul Ford Focus, Jaguar I-PACE (electric), Hyundai Ioniq Electric și Nissan Leaf (electric). Sunt expuse și multe automobile istorice, românești și străine. Prețul unui bilet este de 35 Lei, iar copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
Șeful Volkswagen spune că propunerile stricte de reducere a emisiilor de CO2 pun în pericol 100.000 de locuri de muncă la companie Noul proiect de reducere a emisiilor de CO2 pentru mașinile noi pune în pericol 100.000 de locuri de muncă la grupul Volkswagen, ceea ce reprezintă un sfert dintre lucrătorii din fabricile gigantului german, a spus șeful companiei, Herbert Diess. Și asociația industriei auto germane, VDA, a spus că este nerealistă ținta de reducere cu 35% a emisiilor de CO2 până în 2030, în timp ce Asociația Constructorilor Europeni de Automobile spune că cele agreate recent de țările europene vor afecta atât angajații din industrie, cât și clienții.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version