Auto
���Q&A din ID.3. Întreb��ri frecvente despre noul model 100% electric al Volkswagen Rar se întâmpl�� ca o ma��in�� s�� stârneasc�� atâta curiozitate ��i interes, dar, cumva, Volkswagen ID.3 a reu��it toate acestea. Mai mult decât atât, la Salonul Auto de la Frankfurt am stat de fiecare dat�� la coad�� cel pu��in 10 minute pentru a intra în m��car una dintre cele 8 exemplare ID.3 expuse. Situa��ia s-a repetat atât în cele dou�� zile rezervate presei, cât ��i în zilele deschise publicului. Am prins, totu��i, câteva minute libere pentru a filma chiar dintr-un Volkswagen ID.3 r��spunsurile pentru cele mai frecvente întreb��ri ��i curiozit����i legate de model.
Trei directori Volkswagen, pu��i sub acuzare pentru manipularea pie��elor în leg��tur�� cu scandalul Volkswagen ���Procurorii germani acuz�� de manipularea pie��elor doi actuali directori ��i un fost director ai Volkswagen, în contextul scandalului pe tema emisiilor motoarelor diesel, informeaz�� BBC. Scandalul Dieselgate a început în septembrie 2015 ��i a costat compania miliarde de dolari.
#RomanianRoads: Renault Megane R.S., un Valentino Rossi francez Renault Megane R.S. e ca un sportiv complet. Se recomand�� pilot, dar e cunoscut pentru mult mai mult decât atât, fiind un fel de superstar al lumii automobilismului. Dac�� Fran��a ar avea un Valentino Rossi al s��u, Renault Megane R.S. ar fi transpunerea acestui om într-un ambalaj numit automobil.
Honda va înceta în 2021 vânzarea de ma��ini diesel în Europa ���Honda a anun��at c�� nu va mai avea din 2021 ma��ini diesel în gara din Europa, compania urmând s�� creasc�� ponderea ma��inilor electrice în gam��, pentru a putea respecta noile norme europene de emisii, scrie Reuters. Honda vinde aproape 150.000 de ma��ini pe an în Europa, având aproape 1% din pia����.
Industria auto european�� avertizeaz�� c�� un Brexit f��r�� acord ar fi o catastrof�� Un Brexit „f��r�� acord” ar avea un impact seismic asupra industriei auto europene, au sus��inut, într-o rar�� declara��ie comun��, ��efii celor 23 de asocia��ii antreprenoriale europene din industria auto, care avertizeaz�� asupra unei ie��iri traumatizante a Marii Britanie, unde au sediul central, printre altele, fabricile gigan��ilor auto BMW, Peugeot PSA ��i Nissan, potrivit Rador care citeaz�� Rainews.
���VIDEO/FOTOGALERIE Premiera lui Volkswagen ID.3 la Frankfurt. Tot ce am aflat Ma��ina 100% electric�� Volkswagen ID.3 a debutat în fa��a publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt (12-22 Septembrie) ��i, teoretic, nu mai are secrete pentru nimeni. Acesta este al treilea model revolu��ionar din toat�� istoria Volkswagen, dup�� Beetle ��i Golf. Iar odat�� cu ID.3 întregul colos Volkswagen Group se reinventeaz�� ��i joac�� totul pe o carte: electromobilitatea. Iat�� tot ce am aflat despre ID.3 la salonul auto german, precum ��i întreb��rile care înc�� a��teapt�� un r��spuns.
INTERVIU Robert Irlinger, ��eful BMW i: vom avea 12 modele 100% electrice pân�� 2023; BMW i3 mai r��mâne pe pia���� Strategia BMW Group privind ma��inile electrice a p��rut neclar�� în ultimii ani, mai ales c�� în afar�� de i3, lansat în 2013, compania n-a mai adus pe pia���� niciun alt model pur electric. În plus, declara��ii la vârf au l��sat se se în��eleag�� c�� BMW Group face un pas înapoi în acest domeniu, pentru c�� nu exist�� cerere real�� din partea clien��ilor pentru ma��ini electrice. Pentru a face lumin�� pe subiect am vorbit, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA 2019), cu Robert Irlinger, directorul BMW i la nivel mondial – ocazie cu care am aflat c�� BMW i4, precum ��i BMW iNEXT, vor fi lansate în 2021.
Europenii ��i ma��inile noi - Ce m��rci merg bine, care sunt cele care scad puternic În UE s-au vândut anul acesta 10,5 milioane de ma��ini noi, cu câteva sute de mii mai pu��ine decât în perioada similar�� din 2018. Unele m��rci au avut sc��deri de zeci de procente, în timp ce altele, mai pu��ine, au avut cre��teri de peste 10%. Pia��a româneasc�� a crescut cu 14%, dar reprezint�� doar 1% din totalul pie��elor din UE. Dintre ����rile UE, într-o treime pia��a a crescut în primele opt luni ��i în restul a sc��zut.
Bolt anun���� o nou�� investi��ie de peste 10 milioane Euro Startup-ul de ridesharing Bolt, rivalul european al Uber, spune mar��i c�� va investi peste 10 milioane de euro, în urm��torii 6 ani, pentru neutralizarea polu��rii generate de ma��inile care efectueaz�� transporturi de persoane prin aplica��ia sa.
Mazda va prezenta în octombrie prima sa ma��in�� electric�� Mazzda va prezenta în octombrie, la Salonul Auto de la Tokyo, prima sa ma��in�� full-electric�� ce ar trebui s�� ajung�� ��i în Europa în 2021, scrie Automotive News. Ma��inile Mazda au pre��uri între sub 13.000 euro pentru o versiune entry Mazda2 ��i 40.000 de euro pentru cea mai scump�� variant�� Mazda6 Wagon.
Cum po��i s�� sco��i bani din monitorizarea auto? Un exemplu concret ��i mai multe studii interesante Un studiu realizat în SUA în 2013 ce a luat în calcul peste 130000 de repara��ii auto efectuate pe o perioad�� de 3 ani relev�� c�� vehiculele aflate într-un program de monitorizare au avut în medie cu 20% mai pu��ine zile de ie��ire din func��iune datorat�� problemelor tehnice. Verificarea periodic�� ��i corijarea din timp a stilului de condus reduce semnificativ riscurile de inactivitate pentru orice flot�� auto.
De ce Tesla în România e mai scump�� decât crezi. Pre��uri, a��tept��ri ��i deziluzii Tesla ��i Elon Musk au reu��it s�� fac�� pentru electromobilitate, în doar zece ani, tot ce n-a reu��it o industrie auto întreag�� în 100 de ani: s�� aduc�� ma��ina electric�� la nivel de produs de mas�� despre care oamenii s�� vorbeasc�� cu entuziasm. Numele ����rii noastre în vecin��tatea numelui Tesla a început s�� fie pronun��at tot mai frecvent, de la mult-a��teptata deschidere a unor sta��ii de înc��rcare tip Supercharger în România, pân�� la deschiderea oficial�� a comenzilor din ��ara noastr�� ��i pân�� la mesaje pe Twitter între Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, ��i Drago�� Stanca, cunoscut antreprenor român. Înainte de orice, e necesar�� un pic de lumin�� asupra pre��urilor, a a��tept��rilor ��i a deziluziilor generate de a��tept��rile nerealiste ale clien��ilor.
Primele indicii despre Dacia electric�� vin din China. Autonomie 200 km Grupul Renault începe s�� fructifice experien��a vast�� pe care o are în domeniul ma��inilor electrice, dar ��i segmentul ma��inilor low cost. Era doar o chestiune de timp pân�� la na��terea automobilelor electrice low cost. Renault City K-ZE, 100% electric, cu autonomie real�� 200 km, a fost prezentat pentru pia��a din China ��i ne d�� indicii despre specifica��iile pe care le-ar putea avea primul automobil electric al Dacia.
Waymo, divizia de ma��ini autonome de la Google, va folosi tehnologiile ��i pentru camioane f��r�� ��ofer Waymo, divizia de vehicule autonome a Alphabet, spune c�� ar vrea s�� foloseasc�� tehnologiile pentru a le pune ��i pe camioane, în contextul în care pe termen lung se anticipeaz�� c�� va fi criz�� mare de ��oferi, scrie Reuters. Waymo a lucrat în domeniul autoturismelor autonome, dar ��i cel al camioanelor merit�� luat în seam��, f��cându-se teste de drum, a spus ��eful companiei, la salonul auto de la Frankfurt.
Fabric�� Skoda în România? Plauzibil, dar n-a fost s�� fie. Un oficial Volkswagen explic�� „Avem o rela��ie foarte bun�� cu România ��i cu furnizorii de acolo. S-au dovedit parteneri de încredere, ceea ce e important”, a spus Jürgen Stackmann, executiv Volkswagen responsabil de vânz��ri, marketing ��i servicii post-vânzare. El a explicat c�� Volkswagen Group caut�� extinderea capacit����ii de produc��ie pentru Skoda, mai la Est, iar „România sigur a fost scanat��” pentru aceast�� investi��ie, doar c�� în final, pe lista scurt��, au r��mas Bulgaria ��i Turcia.
Renault va lansa un SUV electric accesibil la pre�� în Europa Renault lucreaz�� la un SUV 100% electric care s�� fie lansat în Europa în cel mult cinci ani ��i care s�� fie la un pre�� accesibil, scrie Automotive News. Site-ul se refer�� la model ca fiind ”low-cost” ��i men��ioneaz�� c�� se vrea vânzarea lui la un pre�� de sub 10.000 de euro, dar trebuie spus c�� acest lucru pare greu de realizat. Chiar ��i dup�� ce tehnologia se va mai ieftini, este greu ca un SUV electric s�� coste mai pu��in de 15.000 de euro.
VIDEO, FOTO Cum arat�� cel mai nou concept BMW, prezentat la salonul auto de la Frankfurt BMW a prezentat la salonul auto de la Frankfurt ma��ina Concept 4 care vine cu indicii clare despre cum va ar��ta a doua genera��ia de Seria 4, dar ��i noua ma��in�� electric�� i4. Una dintre cele mai mari schimb��ri ��ine de designul grilei radiatorului care se inspir�� dintr-un model al anilor 30. Concept 4 semnaleaz�� o schimbare important�� la BMW, compania aplicând arhitectura flexibil�� atât pentru vehiculele cu motor conven��ional, cât ��i pentru ma��inile electrice.
Ferrari a prezentat dou�� noi modele. Cel mai scump atinge 340 km/h ��i cost�� 336.000 euro Ferrari a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt dou�� noi modele -F8 spider ��i 812 GTS - ambele atingând 100 km/h în mai pu��in de 3 secunde ��i fiind programate s�� ajung�� la clien��i în a doua parte din 2020. Pre��urile sunt de 336.000 euro pentru 812 GTS ��i de 262.000 euro la F8 Spider.
��eful Nissan va demisiona din cauza unui scandal cu privire la o serie de pl����i Directorul general al companiei Nissan Hiroto Saikawa va demisiona s��pt��mâna viitoare în condi��iile în care produc��torul de ma��ini se confrunt�� cu un scandal în ceea ce prive��te pl����ile primite de ��efii companiei. Decizia vine în urma unei ��edin��e a conduc��torilor Nissan desf����urat�� luni, potrivit BBC.
���VIDEO A��a arat�� Volkswagen ID.3. Iat�� primul review, static Volkswagen ID.3 a fost dezv��luit oficial, acesta fiind modelul prin care marca german�� pune piatra de temelie pentru viitorul s��u electric, planul fiind s�� renun��e la a dezvolta noi motoare pe combustie pân�� în 2030. ID.3 însumeaz�� calit����ile tuturor celorlalte ma��ini electrice de pe pia���� ��i propune pre��uri mai mici decât concuren��a. În clipul asociat acestui articol pute��i vedea un prim review cu ma��ina, static, pe care l-am filmat în 20 August 2019 la Wolfsburg (totul fiind sub embargo pân�� acum – momentul dezv��luirii oficiale, pentru public).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by